Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v.

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v.
v/Bent Aarrebo Pedersen

RITZAU 15. juni
Lønnen følger ikke priserne
Sammenlignet med stigningerne i forbrugerpriserne steg lønningerne mindre i 1. kvartal i forhold til 1. kvartal sidste år. Og dermed i år faldende realløn .

Ritzau Finans 15. juni
Bernstein (nationalbankdirektør) kræver hurtige reformer

Den politiske usikkerhed skader dansk økonomi og kan få negative indvirkninger på dansk produktion, forbrug, investeringer og beskæftigelse. Det er nødvendigt med hurtige reformer ikke mindst gennemførelse af den skattereform, der er på tegnebordet lige nu.

JP/forside/EPN 15. juni
Danskerne ser lysere på økonomien

På et halvt år er danskerne begyndt at se mere optimistisk på jobudsigterne og boligmarkedet. Til gengæld giver den spirende optimisme endnu ikke danskerne lyst til at bruge penge. Økonoministeren forudser dog, at befolkningen atter åbner pengepungem.

JP/EPN 15. juni
Lukkeloven en gave til storcentre

De danske storcentre står til at blive store vindere efter 1. oktober. Selvom centrene vinder på søndagsåbent, tøver mange af dem med at kaste sig ud i det. Centrenes andel af markedet vil stige fra 23 til 30% inden 2020. Field`s er blandt de få storcentre, der regner med at holde åbent alle søndage. Enkelte flere overvejer. Flere vil givet udnytte søndagene mere og mere.

JP/EPN 6. juni
Udviklingshæmmede giver BILKA pris

Bilka på Amager har ansatte med forskellig baggrund. BILKA fik torsdag Miaprisen uddelt af Institut for Menneskerettigheder på Bornholm i forbindelse med Folkemødet.

JP/EPN 14.juni
Butikker melder klar til søndagsåbent

De store dagligvarekæder forbereder sig på et udskilningsløb – Øgede omkostninger kan ikke undgå at betyde højere priser. Discount med lav service/bemanding vinder over supermarkeder med høj bemanding. Der vil nok ske en forskydning fra små butikker i de mindre samfund til større butikker i byerne o.s.v.
Aarhus Stiftstidende 13. juni
Mulig lukning af Føtex Food

Efter blot 3 år i Odder er det måske slut. Også i Horsens. Både på grund af beliggenhed og størrelse har de to butikker ikke de nødvendige udviklingsmuligheder. I Odder er der 73 beskæftigede

Dansk Handelsblad 11. juni
Afgifter på dagligvarer steget med 60% på 5 år

På blot fem år er punktafgifter, fedtafgift og andre afgifter på dagligvarer steget mere end 60% ,og fra januar 2013 vil de danske forbrugere lægge over 10 mia. i statskassen årligt, når de køber dagligvarer. Det er 2.000 pr. borger og dertil 25% moms.

DR/Nyheder 11. juni
Danskernes gæld vokser og vokser

RKI har pr. 1. juni registreret 223.000 dansker med en gæld på 64 mia. I gennemsnit skylder hver dårlig betaler 64.000 mod før finanskrisen 40.000 kr. Mange har knækket nakken økonomisk på deres bolig.

Danmarks Statistik: Inflations-overskrifter div medier 11. juni
Forbrugerpriserne holder sig i ro. Dansk inflation behersker sig for 2. måned i træk.
Priserne er blevet mere spiselige. Vil stige igen. Større afgifter påvirker inflationen.
Priserne stiger langsommere. Godt nyt for Danmark.
Selvom inflationen fortsat samlet set er under 2,5% og for fødevarer under 5%, så valgte medierne
at melde ud med positive holdninger til, at den ikke er højere – til at væksten er bremset.

JP/EPN 11. JUNI
E-købmænd kaster sig over discount

Discount har hidtil været forbeholdt de fysiske butikker. Fremover kan forbrugerne klikke sig til billige dagligvarer uden at stå i kø ved kassen i butikken. Nu går Nemlig.com ind i markedet på nettet. Men det er nok mere prisen i de fysiske butikker end tidsbesparelse i netbutikken, de mange beslutter sig for.

JP/EPN 11. juni
Discountkæderne kæmper hårdt/Aldi taber penge i Danmark

BUTIKSKRIG: Konkurrenen på discountmarkedet skærpes. Netto, Fakta, Rema 1000 og Lidl stiler alle efter større omsætning og indtjening. Alle vil være den største på markedet. Mens discountmarkedet går frem taber Aldi både butikker, kunder og penge i Danmark.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16