Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen. 

Jyske/Vestkysten 17. juli
Store forretninger er klar til søndagsåbent fra oktober

Fra 1. oktober kan man handle i bl.a. Kvickly i Grindsted og SuperBrugsen alle ugens syv dage året rundt. Det er medarbejderne med på hos Kvickly. Vi skal jo ikke arbejde mere end på andre tidspunkter. På arbejde hver tredie weekend og hele weekenden. ( stadig flere dagligvarebutikker melder om alle søndage efter 1. oktober).

JP/erhverv 17. juli
Eksportmotoren går i tomgang

Verdensøkonomien går nu ned i tempo, advarer IMF. Tal fra EU tyder på store udfordringer for danske eksportvirksomheder. De 17 eurolande har øget deres handel med resten af verden i årets første 5 måneder. Tyskland trækker godt fra. Danmark halter efter.

JP/erhverv 17. juli
Kriseramte danskere holder ferie hjemme

JP/ANALYSE: Danskerne sparer rejsen væk og holder i stedet ferie hjemme. Det mærker turistattraktionerne, som fik flere besøgende i 2011. Forlystelsesparkerne er ikke den eneste branche indefor oplevelsesøkonomien, som har haft fremgang. Gæsterne strømmede også til de danske museer i 2011. De 10 største oplevede en stigning i besøgstallet på 13,4%. I året 2011 fik de største danske forlystelsesparker, museer og zoologiske haver 7,4% flere besøgende end i 2010 (2 siders artikel i JP-Erhverv 17.07.2012).

Børsen 16. juli
Flere virksomheder er truet på livet

Stadig flere virksomheder er truet på livet, eftersom bankerne er blevet mere tilbageholdne med at låne penge ud til økonomisk trængte selskaber. Mange virksomheder er fanget i en ond cirkel.

JP/EPN 16. juli
Krisen får os til at spise sundere

Vi bruger færre penge på mad under krisen. Vi spiser billigere og sundere. Krisen har ramt pizzaer, tørkager og forårsruller hårdt. Omvendt har frugt, bær og andre sunde fødevarer fået kronede dage. Det viser en analyse, Danske Bank har fået lavet af udviklingen i vores madforbrug under krisen. Sund mad på discount. God vin i weekenden. Økologi er trygt.

Avisen.dk 15 juli
Danskere: Vi tror ikke på de 4,7 milliarder

Skattereform og reform af fortidspension og fleksjob skulle tilsammen give 4,7 mia. i statskassen. Men danskerne tvivler på, at reformerne overhovedet batter, viser en meningsmåling for og i Avisen.dk. Virak skygger for indhold, siger S. Venstre roser vælgernes kløgt. Folk ved jo godt , at det er små reformer.

Politiken 14. juli
Vrede milliardærer: Enhedslisten skræmmer os ud af landet

Nogle af de 49 milliardærer, Enhedslisten har kik på med sit forslag til milliardærskat, siger til Politiken, at det er ren personforfølgelse. De er glade for at være danskere, men internationale med størsteparten af aktiviteter udenfor Danmark, deres hovedvirke behøver ikke at ligge i Danmark. De er klar til at pakke og rejse, hvis den skat bliver indført i Danmark.

JP-erhverv 13. juli
Grænsehandlen rammer store dele af Danmark

og har stor betydning for de butiksdrivende op til 2 timers kørsel fra grænsen. Bare 1 times kørsel fra grænsen mister detailhandlen i gennemsnit 6,7% af den årlige omsætning ved grænsehandelen. Det gælder bl.a.detailhandlen i Trekantområdet. Det påpeger grænseforsker Susanne Bygvrå fra Syddansk Universitet.

JP/Erhverv 11. juli
Efterlønspenge giver ingen forbrugsfest

Detailhandlen fik ingen effekt af efterlønspengene og må indstille sig på et fastfrosset forbrug. Det er den samme skrumpede kage, butikkernes deles om, så når f.eks. discountbutikker og nethandlen får mere omsætning, går det tilsvarende tilbage i andre butikker, påpeger økonom Las Olsen Danske Bank. Ketchup-effekten i økonomien udebliver: De danske servicevirksomheder tør stadig hverken ansætte nye folk eller investere i nyt udstyr, viser en ny medlemsmåling hos Dansk Erhverv.

Berlingske 10. juli
Øl, røg og bankgebyrer trækker priserne op

Inflationen steg 2,2% i juni. Særligt bankgebyrer og prisen på alkohol og tobak spiller ind på danskernes privatøkonomi. En gennemsnitlig børnefamilie har hver måned 500 kr. mindre at bruge af end for et år siden. Priserne stiger stadig lidt hurtigere end lønningerne, selvom inflationen er steget lidt mindre end tidligere på året. Danskerne bliver fattigere.

Danmarks Statistik 9. juli
Flere overnatninger i maj

25% flere overnatninger i feriehuse i maj end i maj sidste år. 24% flere tyskere og 45% flere danskere. 15% flere overnatninger på hotel, campingpladser, feriecentre og i lystbådehavne i maj end i maj sidste år. I ØstDanmark 8% flere og i VestDanmark 20% flere. Campingpladser: 27% flere danskere og 44% flere tyskere. (Men en våd juli dykker desværre lysten)

POLITIKEN 7. juli
Hver anden grøntsag har rester af gift

Fødevarestyrelsen finder giftrester i hver anden frugt, grøntsag og kornprodukt. Det viser Politikens gennemgang af styrelsens stikprøvekontroller i 2011. Bl.a. pesticider i hver anden bakke jordbær. Professor kalder det alarmerende. Stikprøvekontrollerne viser, at danske produkter indeholder færre pesticidrester end udenlandske.

Dansk Handelsblad 6. juli
Kommunen arbejder for død bymidte

En Bilka i Paderup vil være dødsstødet for mange specialbutikker i Randers centrum, skriver Cliff Præstegaard, formand for HK Handel Østjylland i Randers Amtsavis.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16