Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – August 2012

Andrea Jørgensen fra Metroselskabet fortæller om den nyeste udvikling på Metrostationerne på Nørrebro. Følg udviklingen her.

Hvordan ser det ud på bydelens Metro – arbejdspladser? Vi har fået den nyeste rapport fra Andrea Jørgensen, der er kommunikationsmedarbejder på Metroselskabet I/S

Nørrebroparken
Byggeriet i Nørrebroparken er gået over i en ny fase. Her bliver der lavet en delvis lukning af tunnelskakten. Det betyder, at der støbes et låg over skakten, som vil være med til at dæmpe støjen, når tunnelgravningen begynder.

Inden støbningen bliver der gravet et stykke ned i jorden for at gøre plads til låget. Selve støbningen vil ske i tre sektioner, og der vil være øget lastbilkørsel til og fra byggepladsen i forbindelse med de tidspunkter, hvor sektionerne skal støbes.

Nuuks Plads
På Nuuks Plads er støbningen af de afstivede vægge fortsat i gang. Boringerne ud for Landsarkivet er ved at være ovre, og maskinen rykker nu tæt på Hjort Lorenzens Gade. I perioden med boring ud for Hjort Lorenzens Gade vil udformningen af hegnet formodentlig ændre sig. Læs mere på byggepladsens hjemmeside på www.m.dk

Byggepladshegnet ud mod Ny Jagtvej, den nye vej langs skurbyen prydes nu af et langt kunstværk skabt af kunstneren Leonard Forslund. Der er også andre kunstprojekter på vej – blandt andet hegnet ved Hjort Lorentzens Gade.

Nørrebros Runddel
Støbningen af de afstivede vægge er fortsat i gang på Nørrebros Runddel. I slutningen af sommeren begynder forberedelserne til næste byggefase, hvor der skal støbes en delvis lukning af stationsskakten.

Skjolds Plads
Det grønne byggepladshegn omkranser nu hele byggepladsen ved Skjolds Plads, og indretningen af byggepladsen er snart ovre. Entreprenøren går nu i gang med at lave støttevægge, inden støbningen af de afstivede vægge går i gang. Arbejdet på støttevægge forventes at have samme støjniveau som almindeligt vejarbejde.

Nørrebro Station
Byggepladshegnet er opsat på den tidligere basar – grund, hvor entreprenøren fremover har sin skurby. Opsætningen af træpladehegn fortsætter i juni og juli, hvor hele byggepladsen på Folmer Bendtsens Plads bliver omkranset af det grønne træpladehegn. Passagen gennem Folmer Bendtsens Plads er nu lukket. Entreprenøren har spærret hoveddøren ud for Folmer Bendtsens Plads 4. Passagen forventes at åbne igen i efteråret 2013.

Torsdag den 21. juli var der fernisering på et 20 meter langt kunstværk på skurbyshegnet i Borgmestervangen. Værket er malet af kunstneren Ole Sporring og en del af projektet Byens Spejl, hvor seks forskellige kunstnere laver værker til seks af de kommende Metrostationer. Det er Foreningen Hovedstadens Forskønnelse, der er initiativtager til projektet.

Glæd dig til 17 nye stationer i 2018. Følg med på www.m.dk

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16