Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandel m.v..

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandel m.v..
v/Bent Aarrebo Pedersen

Jyllands Posten: JP Erhverv 03.09
Her anden butik holder lukket om søndagen
(forsiden + side 6 og side 7 helsider – bør købes og læses(evt. på bibliotek) – ikke alt er på nettet)
Danskerne vil fortsat opleve masser af lukkede butikker om søndagen, når lukkeloven forsvinder 1. oktober. Mange små butikker opgiver at holde åbent om søndagen. Det skyldes krise og strenge overenskomster, vurderer branchekilder. Butiksdød vil ramme provinsbyer: De små butikker undgår søndagsåbent, og det taber de omsætning på. Butiksdøden vil plage de små byer, hvis ikke de erhvervsdrivende tænker i nye baner. (citeret i uddrag i flere andre dagblade,radio,TV – bl.a. via et Ritzau-uddrag).

Børsen /Dansk Handelsblad 31.08.
Hold øje med Bank og Lien

To i toppen af dansk erhvervsliv klar til styrkeprøve. Det er Per Bank topchef i Dansk Supermarked og Jesper Lien topchef i COOP. Begge er under pres. Vi køber færre og billigere varer. Discount trives. Resten er svært. Dansk Supermarked tjener på NETTO men ikke nok på Bilka og Føtex. COOP tjener på Fakta men ikke nok på Kvickly, SuperBrugsen og Dagli`Brugsen. En stor udfordring med at lukke urentable forretninger og slanke organisationen.

JP Erhverv 31.08
Verdens madpriser steg ti procent i juli

Optræk til ny fødevarekrise. I Danmark koster verdensmarkedets stigende madpriser i år 2.500 kroner ekstra for en børnefamilie. Danskerne jagter slagtilbud og spiser rester. Siden 2007 er detailsalget målt i mængder faldet med 10%. Danskerne smider nu langt mindre ud. Prishop presser de store detailkæder. Højere fødevarepriser sammen med mere søndagsåbent vil udløse en styrkeprøve.

Berlingske 31.08.
Virksomheder skriger på egnede elever

En række hoteller, butikker (mindre, mellemstore) og byggevirksomheder leder desperat – og uden helt – efter egnede elever, selv om næsten 11.000 unge mangler en praktikplads. Mange af de unge aner ikke, hvad de vil. Dropper ofte uddannelse, eller skifter uddannelse op til 6 gange, før de kommer i praktik.

JP/Erhverv 30.08
Centre vinder på åbningstider

Medens privatforbruget og detailhandlen skrumper, vinder landets indkøbscentre frem. For Steen & Strøm`s 16 centre blev det til en vækst på 3% i 1. halvår mod detailhandlen et fald på 2,1% i 1. halvår, ifølge tal fra Danmarks Statistik.
KOMMENTAR: +3% for centre er +3% mere i kasseapparaterne. Et fald på 2,1% for hele detailhandlen er et fald renset for prisudvikling. Den sammenligning dur ikke. Det er at sammenligne æbler med pærer. Det rigtige tal er +0,5% i kroner i kasseapparaterne for 1. halvår(se min mail herom dateret 20 juli). Det er ret tit, at denne fejl opstår til glæde for centrene. (Senest revideret tal fra Danmarks statistik er +0,6% i 1. halvår)

Dansk Handelsblad 30.08
Fakta åbner 50 nye butikker – om året

Fakta går efter med 50 spritnye butikker om året at nå 500 butikker om få år og dermed overtage Netto`s førerposition.

Århus Stift. 29.08.
Coop massefyrer på hovedkontoret

Coop nedlægger 200 stillinger og fyrer 173 ansatte som led i Coops strategi 2012-2015

Børsen 29.08.
Købmænd giver grossist en kurv

Et tilbud fra Dagrofa om at blive medejere af Dagrofa, Danmarks største dagligvaregrossist er blevet afslået af SuperBest-købmænd

Politiken 29.08.
Topchefer: For dyrt at være dansk

Koncernchef Steen Riisgaard, Novozymes mener, at danskerne betaler for meget i supermarkedet, hos tandlægen og for telefon m.m., at det er svært at bede dem holde igen på lønkrav. Regeringen må igang med at gøre det billigere at være dansker

Ritzau/Danmarks Statistik 29.08
Dansk økonomi slået ud af kurs
Danmarks økonomi skrumpede igen i 2. kvartal og det sår tvivl om regeringens mål på 0,9% vækst i år. Et optimistisk bud fra Steen Bocian Danske Bank er nu 0-vækst for 2012. Nok snarere negativ vækst, hvis man skal være realistisk. +0,9% kræver en meget voldsom vækst i 2. halvår.

Berlingske Business 26.08
Discountdanskere sidder tungt på pengene

Krisen har fået danskerrne til at købe discount og skære ned på tøjbudgettet. Det viser ny undersøgelse. Faktisk fylder 65% af os hyppigere indkøbskurven med discount end tidligere. Finanskrisen slukkede med et hammerslag forbrugsfesten.

Danmarks Statistik 23.08
Uændret niveau for forbrugertilliden
Den aktuelle økonomiske situation vurderes dårligere end for et år siden. Forbrugerne forventer stigende arbejdsløshed.

JP/EPN 21.08
Bycentre opgiver søndagskunder

Butikkerne i København, Aarhus, Odense eller Aalborg kan ikke blive enige om t holde åbent hver søndag. Byerne vil ligge øde hen, mens shoppingcentre og stormagasiner vil få flere kunder, advarer eksperter. Byerne vil tabe markedsandele og opleve yderligere butiksdød. Forbrugerne vil på sigt placere mere end 20% af omsætningen om søndagen, vurderer fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16