Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste artikler vedr. detailhandlen m.v.

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT
Pluk af nogle af de seneste rlevante artikler/overskrifter vedr. detailhandlen m.v.
v/Bent Aarrebo Pedersen.

Berlingske – business 26.09
Bernstein: Forbrugerne er klar til at åbne pungen.
Nationalbankdirektøren vurderer, at der er et stort forbrugspontiale i de danske husholdninger. Det eneste, der mangler, er tillid. Hans konklusion bliver, at der alt i alt er et stort forbrugspontiale i husholdningernes høje opsparing, som kan frigøres, når tilliden vender tilbage. Præcis, hvornår det sker er svært at spå om, lyder det fra den afgående nationalbankdirektør.

Politiken – forbrug 26.09
Så mange danskere har brugt efterlønspengene på ferie

Modtagere af fterlønspenge er for 4 ud af 10 danskere fyldt i gældshuller. 15% har brugt pengene på rejser. Det viser en undersøgelse hos Danica Pension i samarbejde med Userneds.

Berlingske – business 26.09
Efterlønsstorm hos A-kasserne

Det er ved at være sidste chance for at få udbetalt sin efterløn, og det kan tydeligt mærkes hos A-kasserne. hvor telefonerne kimer konstant i disse dage - især hos KRIFA og ASE – men i mindre grad hos 2F

JyllandsPosten – samfund – netavis 26.09
Derfor blev efterløns-festens 24 milliarder ikke til et brag

Hver enkelt udmeldt får/har fået op til 70.000 kr. udbetalt. Gennemsnitlig omkring 44.000 kr. Havde portionerne være langt mindre, og langt flere havde fået, så ville det have sat mere tydelige spor i samfundsøkonomien. Det gjorde SP-pengene, der også løb op i ca. 25 milliarder med en gennemsnitlig udbetaling på 10.000 kr.

Politiken/Ritzau 26.09
Københavnere vil shoppe om søndagen

57% af københavnere i hovedstadsområdet vil fremover jævnligt handle på tidspunkter, hvor der i dag er lukket. I Nordjylland er det kun 36%.

Berlingske – business 26.09
Smarthpones er butikkers værste mareridt

Butikskunder er begyndt af scanne stregkoder med deres smartphones for at se, hvor varen er billigst at bestille – efter at have søgt og fået vejledning og råd i butikken – den stigende internethandel frygtes af tage livet af gadens butikker.

Uge-Avisen Ribe 25.09
Ny lukkelov betyder søndagsåbent over hele byen

hos: Kvickly, Føtex, Rema 1000 og Fakta i Ribe.

Dansk Handelsblad 26.09
Ugens tilbud taber til discountpriser

Supermarkedskædernes mange tilbud på mærkevarer kan stadig ikke hamle op med discountkædernes faste lave priser på tilsvarende varer. 25 udvalgste varer hos Supermarkeder er det sidste års tid steget med 43 kroner, tilsvarende varer hos discount er kun steget med 24 kroner.

Jyllands Postens netavis 25.09.
Søndag kan blive den nye lørdag

Field`s og Bruuns Galleri og flere store dagligvarekæder har allerede varslet, at de vil holde åbent hver søndag. Nogle centre fortsætter som hidtil. Andre har ikke meldt klart ud endnu. Det bliver en kamp på liv og død for mange mindre købmand, discountbutikker og supermarkeder. Vi forventer, at søndag bliver den nye lørdag, siger Mogens Bjerre, lektor ved Institut for Afsætningsøkonomi på Copenhagen Business School. Tendensen vil være, at dagligvarekæderne vil gå “all in” og holde åbent hver søndag. Mogens Bjerre er forbløffet over, at flere cityforeninger i de store byer har meldt ud, at de endnu ikke vil holde åbent om søndagen.

Berlingske – business 24.09.
Dårlig konkurrenceevne fastholder Danmark i krise
Danmark sagter bagud i velstand og er kommet lang dårligere gennem krisen end både USA og 17 eurolande. Begge steder er velstanden højere, end før krisen satte ind. Herhjemme er bruttonationalproduktet tæt ved 5% lavere end i 2008, hvilket svarer til, at vores samlede velstand er skrumpet 100 milliarder. Det fremgår af den årlige redegørelse om vækst og konkurrenceevne fra Erhvervs- og vækst ministeriet.
Berlingske Business 20.09
Forbrugerne giver fortsat detailsalget den kolde skulder

viser nye tal fra Danmarks Statistik for august og en dertil uændret svækket forbrugertillid.

Jyllands Posten Epn 20.09
Bernstein halverer skønnet for vores privatforbrug

fra et forventet løft på 1,2% i juni for i år til nu i september 0,6%. Også dæmpet for 2013 til +1,5% fra +,17% og en hævning for 2014 fra 1,6% til 1,7% .

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16