Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Forretningsmæssigt uklogt for udlejere at fastholde høj leje ?!!

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Forretningsmæssigt uklogt for udlejere at fastholde høj leje ?!!

Butikkernes omsætning har længe været presset og presses i bymidterne yderligere med en øgning af søndagskrigen om kunderne fra Stordetailhandlen og Storcentre her efter 1. oktober. En presset situation for mange butikker både i mindre, mellemstore som større bymidter.

En hjælpende hånd kan være en huslejenedsættelse til glæde både for lejere og også for udlejere, der kan undgå at stå med tomme lokaler. Tiderne er ikke længere til fastholdende af “forbrugsfest-lejepriser”. Det kan betyde butiksdød-smitte. Og butiksdød er lige præcis, hvad udlejerne gør sig skyld i, hvis de kortsigtet fastholder den høje leje, det var mulig at sikre sig før finanskrisen.

Butiksoverlevelse kan handle om 15-25% huslejenedsættelse. Den kamel kan være svær at sluge for mange udlejere. Men det kan være forretningsmæssigt selvmord, hvis butikkerne ikke kan løbe rundt, må lukke og lokalerne ikke kan genudlejes, så går det jo ogå ud over ejendommens værdi på længere sigt.

Der vil givet nu opstå et stigende marked for advokater med specialisering i og hjælp til lejere for at opnå en mærkbar huslejenedsættelse ved en frivillig aftale med udlejer eller i nødvendigt omfang ved retssager. Huslejenedsættelser kan blive et væsentligt samtaleemne op til og på ordinære generalforsamlinger i handelsstands-, handels-, erhvervs- og cityforeninger til næste år – især hvis julehandlen svigter igen i år. Der kan i høj grad blive brug for snarest muligt at tage huslejekontrakter op til gennemsyn eventuelt sammen med en advokat.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16