Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebros åndehuller skaber problemer

De faste brugere i Sumpen blev jaget væk af Jægersborggades hash – sælgere. Disse blev jaget væk af politiet. Men nu er Sumpen, der heller ikke mere. Og de faste naboer til Den røde Plads vil næppe betegne denne som et åndehul. I løbet af sommeren har de haft utallige søvnløse nætter. Spontane nattefester er opstået her. Og lige i nærheden er Mimersparken opstået. Et hav af aktiviteter kan man gå i gang med. Forhåbentlig kommer der ikke problemer her. Hvornår mon denne park og Den Røde Plads bliver helt færdig?

Sumpen revet ned
Åndehullet for Nørrebros skæve eksistenser eksisterer ikke mere. Det var Sumpen i Nørrebroparken. Her var der i mange år en oase for alkoholikerne.
Sumpen var indhegnet, så her kunne hundene også løbe frit, uden at genere nogen.
Hashsælgere jog de faste beboere væk
Den blev erobret af hashsælgere fra Jægersborggade. Så en kort overgang var det en åben hash – klub. De var blevet fortrængt fra deres faste tilholdssted.

Åndehullet forsvandt
Og hen på eftermiddagen tørnede de mindre ædruelige sammen med de mere ædruelige medborgere i Nørrebroparken.
Men en morgen rykkede politiet ind med bulldozer m.m. Og nu er Sumpen der ikke mere. Nørrebro er et åndehul mindre. Hashhandlerne og de mindre ædruelige må nu finde et nyt sted.

Spontane nattefester
Superkilen som fornyelig beskrev her på siden er blevet et åndehul for ungdommen. Det falder ikke i særlig god jord hos naboerne. Siden åbningen har der her været afholdt utallige arrangementer og spontane nattefester.
Allerede efter første sæson, er flere flyttet efter al for meget støj fra Den Røde Plads.

Ikke et åndehul for de faste beboere
Men nætterne på Den Røde Plads tilhørte i lang tid, skatere, punkere og hiphoppere. De indtog pladsen med enorme ghettoblastere. Og de lokale beboere vil næppe kalde stedet for et åndehul.

Føler ikke, de havde indflydelse
Nu har kommunen så fundet et system, at såfremt støjen når et hvis punkt, så slukkes strømmen til parkens højtalere og der vil blive tændt et skarp lys.

Mange ting på Superkilen var næsten ødelagt inden åbningen, og mange af de nærmeste beboere føler heller ikke rigtig, at de har haft nok indflydelse på indretningen af stedet.

Larmen ikke værre end andre steder
Politiet har dog ikke vurderet, at larmen er specielt værre her, end andre steder, hvor folk samles. Fra juni til oktober har der været 20 klager. Mon ikke også vejret nu sætter sin naturlige begrænsning på nattens festivas.

Søvnløse nætter
Trods politiets besindighed, har flere beboere som www.norrebro.dk har talt med, klaget deres nød. De har haft utallige søvnløse nætter, siger de. Mange beboere havde drømt om et grønt område.

Åndehul for de aktive
I tilknytning til Superkilen er der nu kommet et åndehul for de aktive. Og dette åndehul har været uhyggelig lang tid, om at blive til virkelighed. Enlig ville Københavns Kommune have haft boliger og erhverv på stedet.
Nu er der muligheder for parkour, klatring, bordtennis, street basket, slacklines og tai chi.
Her grillborde og grillpladser, multibane til rullehockey, bordtennisborde og fitnessredskaber.

34 millioner har parken med aktiviteterne kostet.

Mimersparken
Ja og så har aktivitetsparken fået navnet Mimersparken. Men alt syntes ikke helt færdig i parken. Ligesom ved Den Røde Plads så noget af det lidt halvfærdigt ud.
Her mangler både græs og asfalt.
Her plantet en masse indbydende træer.

Lang tid undervej
Undertegnede tror nok, at noget af meningen med denne park, var at åbne Mjølnerparken op for andre. Ja det var helt tilbage dengang, vi havde Nørrebro Park Kvarterløft. Senere diskuterede vi det så i Områdeløft Mimersgade.

Endelig en rigtig fodboldbane
Men tænk, man har fået en 11 – mands fodboldbane. Det var også på tide, at den kom til Nørrebro.

Forhåbentlig ikke grafitti
Forhåbentlig bliver tingene ikke ødelagt af grafitti, som så meget andet er blevet på Nørrebro. For bydelen har efterhånden udviklet sig som et klassisk grafitti – kvarter. Vi ser desværre mange overmalede butikker, og det pynter ikke.
Grafitti kan ellers være flot.

Læs også i arkivet: Superkilen – genialt eller Kejserens nye klæder.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16