Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandlen m.v.

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandlen m.v. lokalradioer - Detailfolk.dk uge 43 (blandt mest læste i dag 24.10 og de sidste 7 dage) Huslejenedsættelser skal redde kriseramte butikker
(baseret på vores notat af 19.10 med overskriften: “Huslejenedsættelser sund fornuft for lukningstruede butikker og i mange bymidter” – se uddrag af notatet på detailfolk. eller rekvirerer ved mail til: aarrebo@adr.dk med henvisning til dato 19.10 og overskriften

Berlingske – business + diverse lokal- og netaviser 24.10
Grænsehandel hærger og udløser voksende og massiv butiksdød i Syd-Danmark
Butikker lukker på stribe i Sønderjylland. Mindre byer som Rødekro og Vojens har haft et udmærket handelsliv men nu er 70% af butikkerne lukkede eller på vej til at lukke. I større byer som Sønderborg, Aabenraa og Haderslev er butikker i ydergaderne og yderste dele af gågaderne bukket under. Antallet af tomme butikker nu på over 10% af alle er blevet til en firedobling siden finanskrisen. Lukker lokale dagligvarebutikker på grund af “flugten over grænsen”, så trækker det tæppet væk under mange af de trafikafhængige udvalgsvarebutikker. Det kan kun blive værre endnu længere og længere op i Jylland. Også på Fyn

J) Erhverv 24.10
Kendt stormagasin på skrump
Kapitalfond (ny ejer) pønser på at finde nye lejere til dele af Illum-ejendom.

JP Erhverv 24.10
Forbrugertillid kvæler håb

Det er dårligt nyt for butikkerne og for økonomien som helhed. . Traditionelt betyder det et fald i privatforbruget. Det modsiger sidste måneds “stigende salg” i detailhandlen, der gav håb om bedre tider.

Diverse netaviser 23.10
Danmark til tops i erhvervsklima

Danmark er det nemmenste land i Europa og nr. 5 blandt 185 lande at lave forretninger i, viser en ny undersøgelse udarbejdet af Verdensbanken.

Berlingske netavis 23.10
Imerco vil satse endnu mere på kvinderne

Vores analyser viser, at det i 9 ud af 10 tilfælde er kvinderne , der bestemmer. Derfor vil vi i endnu højere grad henvende os til kvinderne ved at gøre vores sortiment endnu mere feminint, siger direktør Frederik Brønnum til Børsen.

Diverse netaviser 23.10
Inspiration i problemer

Trods en lønnedgang på kr. 1.000 om måneden blandt de 300 ansatte i Inspiration reddede det ikke bundlinien i de 50 butikker i kæden. Forbrugerne har været tilbageholdende og priskrigen har været hård i branchen også med strandhugst fra supermarkeds-, discount- og varehuskæderne. Overgangen fra frivillig kæde til kapitalkæde har været barsk. Et trecifret millionbeløb som ny investering skal være med til at redde et godt brand.

Danmarks Statistik 23.10
Faldende forbrugertillid

Forbrugerne vurderer, at familiens og Danmarks økonomiske situation i dag er dårligere end for et år siden. Familiens forventes bedre om et år. Fortsat forventning om stigende arbejdsløshed.

JP/erhverv 23.10
Salget i butikkerne stiger

Detailsalget steg i september i forhold til august, og det giver håb om en sektor i bedring. Det giver også håb om et godt julesalg. Et lys i mørket. September dog lidt usædvanlig med 5 weekender
(I kroner i kasseapparaterne i forhold til september sidste år en tilbagegang på 0,1% – medierne “svømmede over” med positive meldinger)

MetroXpress m.fl. 23.10
Minister griber ind i sag om kortgebyrer

Erhvervsministeren (SF) er klar til at gribe ind for at sikre, at det nye gebyr på 7,50 kr., som Teller vil opkræve, når magnetstriben benyttet på udenlandske kreditkort, ikke rammer forbrugerne

Dansk Handelsblad 23.10
Discountkæder snupper brødsalget

Discount, supermarkeder og varehuse er på vej til at tage brødet fra flere hundrede bagere med nyindrettede bagerafdelinger og udvidede åbningstider på hverdagsmorgener og søndage. Det anslås, at 300 af nu 800 bagere er dømt til at lukke.

JP erhverv 22.10
Storcenter i Malmø: Emporia udfordrer Field`s

Et nyt storcentger åbner i denne uge i Malmø. Næsten lige så stort som Field`s og kan komme til at sluge kunder herfra. Der ventes 25.000 kunder dagligt.

Dansk Handelsblad22.10
En by uden boghandel

Siden 2010 har Korsør med 15.000 borgere ikke haft en boghandel. En skæbne, der vil overgå stadig flere byer i de kommende år. Føtex og Slagelse har taget kunderne.

Jydske/Vestkyten 18.10
Parkeringspladser ved at være en mangelvare ved tyske discount butikker
Efter fyraften i Danmark, så vrimler det med DK-nummerplader syd for grænsen i discountbutikkerne.

Dansk Handelsblad 12.10
Søndagssalg runder en halv milliard

En gennemsnitlig søndag i 2011 bød på en Dankort-oms. på 419 mill. I de første 9 måneder af 2012 vokset til 467 mill. søndagene 30 sept. og 7 okt. lå på 550-575 mill. Forventes højere de kommende søndage med alle de store med søndagsåbent.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16