Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Juridisk Førstehjælp

Er du kommet i klemme i systemet? Så er det måske en god ide, at få nogle gratis tips og rådgivning fra en advokat i Advokatvagten. Du skal møde personlig op. Og det foregår hver anden torsdag aften på Nørrebro Bibibliotek i Bragesgade. Mange kender ikke denne førstehjælp, men det gør du nu kære læser, så benyt dig af den!

Ikke mange kender Advokathjælpen
En læser har bedt os om, at lave en artikel om advokatvagten. Og gode ting skriver vi gerne om. Og som læseren siger, at desværre er der ikke mange, der har hørt om dette, i hvert fald ikke på Nørrebro.

Gratis at tale med en advokat
Men tænk – hver anden torsdag aften fra kl.17.30 til kl. 19.00 er der mulighed for gratis at tale med en advokat. Man kan sige, at det er tale om en slags juridisk skadestue, hvor man kan få juridisk førstehjælp.

Du skal møde personlig op
Der findes vel cirka 80 steder i Danmark, hvor du kan få mundtlig hjælp. Du kan ikke ringe, men skal møde personlig op. Og ved mødet kan advokaten give dig en hurtig juridisk vurdering af din situation. Men nødvendigvis kan han/hun ikke føre din sag. Du kan også vælge at være helt anonym.

Helt almindelige juridiske spørgsmål
Du har mulighed for at få besvaret helt almindelige juridiske spørgsmål, som for eksempel skilsmisse, forældremyndighed, fast ejendom, leje af bolig, arveforhold og erstatning.

Giver råd og vejledning
Advokaten kan give dig råd og vejledning om, hvordan du kommer videre med dit problem. Advokaten og advokatfuldmægtigen arbejder gratis.
Måske får du at vide, at din sag ikke er et juridisk problem og ikke bør forfølges. Måske er det ikke praktisk muligt at følge sagen og er det nu også økonomisk muligt at følge sagen?

De kan fortælle dig, hvad der skal gøres
Og så er det også lige det med økonomien, når du skal føre en sag og hvis du eventuelt taber en retssag.

Advokatvagten kan ikke skrive de brev, der skal skrives, men de kan fortælle dig, hvor det kan gøres. Og hvad det er lige så vigtigt, så kan advokaterne oplyse dig reglerne om fri proces, offentlig retshjælp, retshjælpsforsikring, adgang til klagenævn og andre institutioner.

Kom forberedt til mødet
Har du nu besluttet dig, at du vil aflægge Nørrebro Bibliotek, Bragesgade 8 B et besøg for at opsøge advokatvagten, ville det være en god ide, at forberede dig. Her er et par tips: 

  • Skriv ned på en seddel, hvad du vil sige 
  • Find de dokumenter frem, der vedrører sagen 
  • Fremskaf oplysninger om din årsindtægt, hvis du ønsker rådgivning om retshjælp/fri proces 
  • Forklar dit problem så enkelt og tydeligt som muligt 
  • Fortæl om dit syn på sagen

Du må gerne komme igen
Det kunne jo være, at det netop den aften, du kom, var mange, der gerne ville tale med advokaten, der for er det vigtigt at være forberedt. Advokaten har ikke oceaner af tid.
Og du kan ikke forvente en egentlig sagsbehandling, men du får en god gennemgang af sagen. Og du må gerne komme igen.
Man kan kalde denne hjælp for Retshjælp 1.

Hvad er retshjælp?
På trin 2 og trin 3 kan man få et tilskud til betaling af en evt. advokatregning. Dette kræver dog, at din indtægt ikke er så høj.
Retshjælp på trin 2 betyder, at advokaten kan lave arbejde for 980 kr. (inkl. moms) heraf betaler staten 75 pct., det vil sige 735 kr.

Hvis din sag vedrører en tvist med en modpart , hvor der rimlig udsigt til forlig, har du mulighed for at få retshjælp på trin 3. Retshjælp på trin 3 betyder, at advokaten kan lave arbejde for 2.240 kr. Heraf betaler staten halvdelen, og du skal så selv betale den anden halvdel, altså 1.120 kr. til advokaten.

Og det er på Nørrebro Bibliotek
Men i første omgang har du mulighed helt gratis at få hjælp og rådgivning hos en advokat. Og det er som skrevet hver anden torsdag på Nørrebro Bibliotek.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16