Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Overvågning, Aflytning og Hacking (7)

Engelske og amerikanske aviser skal stå skoleret. Går overvågningsdebatten ud over pressefriheden? 44 pct. af danskerne mener, at Snowden er en helt. NSA fortsætter overvågningen efter lokal dom i USA. Thule leverer masser af informationer til NSA. Har vi herhjemme mistet kontrollen med IT - sikkerhed? Myndighederne har foretaget ca. 100.000 tvangsindgreb. i dag er der 211 love, der til en hvis grad underminer Grundloven. Vi stikke hinanden som aldrig før. Skat laver en ny afdeling, der hedder Kontrol og Visitation. Og så kan kameraer, der er baseret på ip - teknologi, let hackes.

George Orwell overgået
Åbenbart er det efterhånden flere, der har fundet ud af, at overvågningssamfundet er over os. George Orwells fremtidsvisioner i 1984 har forlængst overskredet virkeligheden.
Kig bare på hvor langt de danske myndigheder efterhånden kan gå. De svageste i samfundet oplever en massiv overvågning. Social bedrageri og sort arbejde skal bekæmpes med alle midler. Men også virksomheder mærker i stigende grad overskridelser. Uvarslede kontrolbesøg også i strid med grundloven.

100.000 tvangsindgreb uden retskendelse
Høringspartnere i forbindelse med nye lovvedtægter bliver ikke hørt, og i stigende grad overskrides grundlovens § 72.
Høringsfrister bliver heller ikke overholdt.

Danske myndigheder gennemfører hvert år flere end 100.000 såkaldte tvangsindgreb, kontrolbesøg uden retskendelse over for danske borgere og virksomheder. Det er vel et spørgsmål om at overholde folks demokratiske rettigheder.
Får du problemer med Skat, ja så gælder det om at have penge nok til at hyre de bedste revisorer, som vi har herhjemme.

Aggressiv fremfærd
Der findes 201 love, der giver myndigheder hjemmel til at foretage tvangsindgreb. I 1996 fandtes der kun 111 love. Hver gang, det sker føler man sig krænket - med rette. Man bliver umyndiggjort. Myndighederne tiltvinger sig adgang til privat ejendom uden nogen form for retskendelse.
Den danske stat udøver i den grad agressiv fremfærd over for borgere og virksomheder. En virksomhed skal pludselig stille tid og mandskab til rådighed, når staten betingelsesløs kommer på kontrolbesøg. Man føler sig hensat til Stasi - land.

Brud på forvaltningsloven
Vi har tidligere her på siden fremført eksempler på folk, der ikke kunne få indsigt i deres egen sag efter at være smidt ud af deres a - kasse. Det er et brud på forvaltningsloven. Men disse lovbrud griber åbenbart om sig.
Vi har også tidligere fremført eksempler på, at fogeden har nægtet at anerkendte bankoverførelser i forbindelse med lukning af strøm og gas.

Det offentlige har altid ret
Politikerne er ikke særlig modtagelig for at ændre praksis. Det sker under devisen, det offentlige har altid ret. Og de mange indgreb sker for at bekæmpe sort arbejde og socialt bedrageri. Men hele filosofien i denne udvikling kommer meget tæt på George Orwells, fremtidsroman, 1984.

Adgang til patient oplysninger
Ja og regeringen har også planer om at give politiet adgang til patientjournaler uden dommerkendelse. Så det med lægeløfte, bliver efterhånden også noget vi skal lede efter i historien. Patienter kan med andre ord ikke mere stole på, at sundhedspersonalet ikke videregiver personlige helbredelsesoplysninger.
Ikke mange ved, at terrorpakken fra 2006 nu allerede giver PET denne mulighed.

Udmattelseskrig
Skal du i forbindelse med Skat kan du risikere og hænge i telefonen i timevis. Så får du endelig forbindelse, men med en medarbejder i Ringkøbing, med besked om, at du skal tale med afdelingen i København. Måske er det en bevidst udmattelseskrig fra Skat.
Mange er blevet fyret hos Skat. De dygtigste har fået ansættelse i landets førende revisionsselskaber.

Visiteringer og Kontrol
Men nu har Skat ansat 200 medarbejdere igen. Årsagen er, at Familien Danmark er blevet en nation af stikkere. Skattemyndighederne vil i løbet af et år modtage 10.000 henvendelser fra borgere, der ønsker at melde naboen, genboen, arbejdskollegaen, entreprenøren eller håndværkeren til skattemyndighederne. Den nye afdeling har meget passende fået navnet Visitering og Kontrol. og disse grupper har næppe råd til at ansætte de store revisonsselskaber med tidligere skattefolk, så dem er det vel lettere at presse penge ud af.

Denne stikkervirksomhed kan jo passende bruges i forbindelse med familiefejder, eller hvis man er blevet dårlig behandlet af en butik eller en håndværker, kan man bruge en anmeldelse som hævn. Og hvordan skattemyndigheder finder ud af at et stikkeri eller anmeldelse bare er som led i chikane, vides ikke.
Problemet med Skat er også at vores tillid til dem er dalet. Og sker det, går det også ud over den solidaritet der er i samfundet.

Kamera - overvågning misbruges
Kigger man på de talrige ip - kamaraer, der er installeret herhjemme, både i butikker, gader, stræder og offentlige steder, ja så er her et alvorligt sikkerhedsproblem. de er risikogruppe for at blive hacket og misbrugt. Hackere kan nemlig følge med. Og IT - kriminelle ligger på lur. Det kan nemlig være en åben dør til brugerens private netværk og mailkonto.

Har Danmark mistet kontrollen med IT - sikkerheden?
Kigger vi så på vores IT - strategi herhjemme, ja så sejler sikkerheden også i den grad. Næste år kommer EU - Kommissionen og stiller krav til medlemslandene om borgers it - sikkerhed. Indsatsen mod cybersikkerhed er spredt ud over mange ministerier og embedsværk. Ingen tager det fulde ansvar. Har Danmark mistet kontrollen med egen IT - infrastruktur? Vi har overladt store dele af behandlingen til udenlandske virksomheder. Og vi har set, at disse uden problemer samarbejder med NSA.
Dokumenter viser, at et dansk datacenter tapper det danske internet for NSA. PET og FE har tidligere udtalt, at de ikke er vidende om, at NSA på ulovlig vis har efterretningsaktivitet vendt mod Danmark. Ja det skal de vel sige. Men måske er det de to danske efterretningsvirksomheder, der har skaffet sig adgang til datacentret i Danmark, og ladet oplysningerne flyde over til NSA?

44 pct. mener, at Snowden er en helt
Og Snowdens mange afsløringer har sandelig ikke været forgæves. Således har en dommer afsagt en kendelse, at NSA's telefonaflytninger er i strid med den amerikanske forfatning. Hvis Højesteret stadfæster dette så kan det vende op og ned på overvågning i USA, men næppe andre steder. Der fortsætter man sikkert uanfægtet.

Metroexpress har sammen med YouGov foretaget en undersøgelse blandt danskerne, der viser at 44 pct. mener, at han er en helt, der har afsløret oplysninger, som offentligheden har krav på. 24 pct. mener, at han er en skurk, fordi han har afsløret oplysninger, der kan gøre livet lettere for terrorister.

NSA fortsætter
NSA fortsætter sikkert med at overvåge EU - Kommissionen, tyske regerinsbygninger, en israelsk premierminister og en række private nødhjælpsorganisationer. Ja tidligere har vi beskrevet, at NSA også stjæler handelshemmeligheder og videregiver disse til den amerikanske industri.

Thule leverer oplysninger til NSA
En tredjedel af alle de oplysninger som Thule Tracking Station har nedtaget bliver brugt af NSA. Det materiale man får herfra, bruges blandt andet til hjælp, når der skal laves droneangreb. Stationen giver tophemmelige informationer til NSA.
I en aftale som Danmark har indgået med USA i 1951, så har amerikanerne fri råderet over området. Området er heller ikke underlagt egentlig dansk kontrol.

Danskernes retssikkerhed i fare
Hvorfor NSA også skal overvåge nødhjælpsorganisationer forbliver en gåde. Overvågningen efter 11. september er gået for vidt. Men inden vi nu kun angriber amerikanerne, må vi lige stoppe op, og kigge på, hvad der sker herhjemme. Det er forståeligt, at mange danske borgere mener, at deres retssikkerhed er truet.

Det går ud over pressefriheden
Journalister der løfter for meget af sløret om overvågning skal stå skoleret. Det gælder for eksempel for journalister på The Guardians og New York Times. De er blevet truet og bedt om, at holde artikler tilbage. Og når man nu ved, at masser af den digitale korrespondance bliver overvåget, ja så kan det måske gå ud over pressefriheden. Man mener, at begge aviser, har bragt henholdsvis England og USA's sikkerhed i fare.

Her på siden kan du læse en masse om overvågning. Brug søgefunktionen og gå ind i arkivet.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16