Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metro – byggepladserne juli 2014

Andrea fra Metroselskabet har sendt os en opdatering m.h.t. hvordan det står til med byggeriet. Læs om byggepladserne Nørrebroparken, Nuuks Plads, Nørrebros Runddel. Skjolds Plads, Nørrebro Station. Tag også en tur ned i tunnelen på vores Facebook.

Nørrebroparken
I Nørrebroparken er udgravningen af sporskiftekammeret afsluttet, og i løbet af juli og august støbes kammerets gulv, vægge og loft.

Tunnelboremaskinen har efterhånden lagt Nørrebro bag sig og har boret sig frem til Frederiksberg. Nora befinder sig i øjeblikket mellem to byggepladser, Axel Møllers Plads og Frederiksberg Station, mens Tria forlod Nuuks Plads for nylig og nu er på vej mod Aksel Møllers Have.

Nuuks Plads
Tunnelboremaskinen Tria forlod byggepladsen for nylig, og entreprenøren er nu i gang med at indrette den kommende metrostation. I første omgang skal stations – etagerne støbes, og i de kommende måneder vil entreprenøren forberede støbningen af den næstnederste etage på stationen.

Nørrebros Runddel
Entreprenøren er i gang med at indrette stationen under jorden, og første halvdel af den næstnederste etage blev støbt i juni måned. Den anden halvdel forventes at blive støbt til august, og derefter går entreprenøren i gang med forberedelserne til støbningen af den øverste etage.

Skjolds Plads
Forberedelserne til støbningen af metrostationens tag er i fuld gang og vil vare sommeren over. Indgangen ved Tagensvej er så småt taget i brug og vil fremover blive brugt, når entreprenøren får leveringer til byggepladsen – typisk i forbindelse med støbninger.

Nørrebro Station
Taget til den kommende metrostation er støbt, og entreprenøren er gået i gang med at udgrave selve stationen, som bliver over 20 meter dyb. Dette arbejde vil vare hele sommeren og et stykke ud på efteråret.

Tak til Andrea, og du kan som sædvanlig også selv følge med på www.m.dk . Vi har her på siden efterhånden adskillige rapporter fra Metroselskabet. Vi har også mere kritiske artikler om den kollektive trafik. Gå ind på vores søgefunktion, og hent artiklerne i vores elektroniske arkiv.

Du kan også gå på vores Facebook og tage en tur i undergrunden. Her kan du se noget af det omfangsrige byggeri.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16