Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

“Omvæltninger” i føde- og dagligvaresektoren

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

“Omvæltninger” i føde- og dagligvaresektoren
“Discount og almindelige supermarkeder smelter sammen”


Fremtidens supermarked er en discountbutik. Discount er blevet til supermarkeder. Supermarkeder er kommet i klemme. Grænserne mellem discount og almindeligt supermarked er flydende. Det er eksempler på overskrifter i medierne efter Dagrofa`s udmelding om at relancere et par hundrede supermarkeder med navnet SuperBest og EUROSPAR til den norske kæde under navnet MENY fra næste forår. Og dertil får andre af Dagrofa`s selvstændige købmænd senere mulighed for at skifte til discountkæden: KIWI.

Discountkæderne er gået mere og mere på jagt i supermarkedernes, slagternes, frugt-/grønthandlernes, fiskehandlernes og bagernes sortimenter og har flyttet markedsandele. Discountkæderne er blevet til “mini-supermarkeder”, som den travle familie kan nøjes med at handle i på de fleste indkøbsture. Discountbutikker ligger samtidig med gode P-forhold og ofte uden gåafstand til andre alternative butikker som: Slagtere, frugt & grønt, bagere og fiskehandlere.

En DAGROFA-satsning, der ikke ændrer på, at der er overkapacitet på føde- og dagligvaremarkedet, hvor der snart ikke er flere “nemme” markedsandele at hente fra specialhandelen med fødevarer og specialhandlen med udvalgsvarer. Snarere tværtimod skærpes den interne “saneringskonkurrence” i mellem de store kæder, hvor sidste skud i bøssen er satsning på kvalitet og “lokale produkter”.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16