Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Følg med på vores Facebook (5)

Det har igen været en meget aktiv periode på vores Facebook med daglige opdateringer. Du skal følge med daglig, ofte forsvinder vore opdateringer, bl.a. 100 fotos fra sidste skybrud. Men du kan se ca. 50 fotos fra Shawarma – mesterskabet. Og vores tema denne måned er Mad, grundet Fødevareministerens aktiviteter på dette område. Men ellers er der en del interessante artikler om temaer, vi har beskæftiget os med på vores hjemmeside, uddannelse, arbejdsløshed, forbrug, Nørrebro, protestmarch, social dumping, aktiviteter, Blågårds Plads, Elmegade m.m.

Det handler om økonomi
Igen har der været masser af aktiviteter på vores Facebook. Husk lige, at mange ting bliver hurtig fjernet igen. Det er fordi, at vi ofte låner linket fra andre. Det er fuldt lovligt, men har så sine begrænsninger. Vi har i bestyrelsen rent tidsmæssigt ikke mulighed for at dække alt rent journalistisk og billedmæssigt. Vi har også vores arbejde ved siden af, og så handler det også om økonomi.

Blandt de fotos, der er fjernet er ca. 100 fotos fra det sidste skybrud. Vi beskriver det i en artikel på vores hjemmeside. Vores aktiviteter på Facebook hører meget sammen med de ting, som vi fokuserer på – på vores hjemmeside. Betragt denne aktivitet, som et tidsskrift ved siden af hjemmesiden.

Når vi på denne måde ridser op, hvad der er sket på vores Facebook, er det også af hensyn til fremtidens historikere. Allerede nu viser de stor interesse for vores hjemmeside.

Og så er det glædeligt med meget stigende besøgstal på både Facebook og hjemmeside. Men det er desværre ikke vores medlemmer, der brillerer med stigende aktivitet. Og det er vi en smule skuffet over. Men til gengæld er Nørrebros kunder flittig til at komme med kommentarer, mails m.m.

Protest mod IS på Nørrebrogade
Vi bringer en reportage fra en protest – demonstration mod IS (Islamisk Stat) på Nørrebrogade. Og så bringer vi også en artikel med titlen ”Vi siger fra som muslimer og samfundsborgere”.

Blev journalisten nu overfaldet?
I forbindelse med Kalot – marchen blev det mange nævnt, at en journalist fra Radio 24/7 blev overfaldet. Men forholdt det sig virkelig sådan. Vi bringer sandheden.

Bag de gule gardiner – nok engang
Du kan, hvis du skynder dig, endnu følge en radioudsendelse med Luna, forfatteren til succes – bogen Bag de gule gardiner – om værtshuse og historier på værtshuse på Nørrebro. Optagelsen er fra Radio 24/7 med bl.a. forfatteren Knud Romer. I sin tid fulgte vi Lunas indsamling på vores Facebook.

Færre unger bryder den sociale arv
Meget aktuelt for Nørrebro, så viser det sig, at færre unge bryder den sociale arv. Vi har gennem tiden i mange artikler beskrevet de sociale tilstande på Nørrebro, men prøv lige denne artikel.

Shawarma – mesterskab på Nørrebro
Flot arrangement udført af kvartermester Mette, som vi fra Nørrebro Handelsforenings side har bedt politikerne om at finde penge til – til en fortsat ansættelse. 

 • Vinderen afslører sine hemmeligheder – se TV – udsendelsen. 
 • Se fotos af de tre bedst placerede 
 • Tænk 14 ud af 24 shawarma – butikker deltog i mesterskabet. Vi bringer fotos 
 • Endnu flere fotos (39) bringer vi fra en glad dag på Nørrebrogade

Flere aktiviteter på Nørrebro
Vi har sendt invitationer ud til 

 • Cykelfestival 
 • Ting – på Den sorte Plads 
 • Invitation til Iværksætterfestival, dog ikke på Nørrebro

Vi har desuden lavet P.R. for Elmegade og Jægersborggade. Tidligere har vi reklameret for Stefansgade og Blågårdsgade.
Charlotte gør opmærksom på en række aktiviteter på Cafe Assistenten.

Skybrud – atter engang
Butikker på Nørrebro slap heller ikke dengang. Desværre er de over 100 fotos vi har lagt ind, forsvundet. Men de kan se en artikel om, hvordan vi forbereder os til fremtidens klima. Og så henviser vi til artiklen på www.norrebro.dk om Skybrud.

Hvornår blev Blågårds Plads Indviet?
Vi bringer en efterlysning på en dato. Hvornår blev Blågårds Plads officielt indviet? Denne oplysning skal vi bruge til et nyt projekt. Se mere på www.blaatblodtilalle.dk

Vi kommer rundt med raslebøssen
Vi har lavet en artikel om jul på vores hjemmeside. Baggrunden er at vi snart kommer rundt og samler penge ind til julekæder over Nørrebrogade. I den forbindelse lagde vi en del julefotos ind på siden. Og en opmærksom læser gjorde opmærksom på, at det ene billede var fra Nordre Frihavnsgade – Tak for observationen, Kim – Godt gået.

Tema: Mad
Denne gang er vores store tema på Facebook ”Mad”. Og vi skal henvise til vores artikel på www.norrebro.dk som hedder ”Velbekomme”. Og for den sags skyld også to lidt ældre artikler ”Gris på Gaflen” og ”Dødens Pølse”. 

 • Nu skal det så kåres en nationalret, læs artikel. Den gamle redaktør stemmer på ”Boller i Karry” 
 • Slut med slagtersvin om 10 år – læs artikel 
 • Der skal lovgives for at få os til at spise sundt – se artikel 
 • Refood kommer til Nørrebro – se artikel 
 • Skal Christiansborg bestemme, hvad vi spiser – se artikel 
 • Kan vi forvente en generation af gastronomiske analfabeter – invitation til høring. 
 • Vi bringer opskriften på syv retter, som vi har hentet i den udenlandske madkultur

Brug cykelhjelm
Vi har netop offentliggjort en ny artikel omkring den gamle redaktørs oplevelser på og omkring cykelstien. Læs denne artikel, der anbefaler cykelhjelm, selv om det gå ud over frisøren.

Budgetforlig
Vi ser på det budgetforlig, som er indgået i Københavns Kommune. Senere følger op med en artikel på vores side. Se hvad pengene er brugt til. Selv om vi ikke driver partipolitik i Nørrebro Handelsforening, så kan vi godt forholde kritisk til dele af dette forlig.

Social Dumping – atter engang
Vi har tidligere beskæftiget os med begrebet Social Dumping. Det breder sig på mange områder og i mange fag, også inden for serviceerhverv. Vi bringer en artikel fra Byggefagenes Sammenslutning.

De unge mangler lærerplads
Katastrofal mange unge får ikke den uddannelse, som de har drømt om. Problemet er manglende lærerpladser. Deres entre på arbejdsmarkedet bliver udskudt. Mange bliver su skuffede, at de helt opgiver deres foretagende. Se artikel.

Falskmønter i gang
Vi advarede mod at falske 500 kr. sedler var i omløb. Vi kan nu oplyse om, at falskmønteren er pågrebet.

Skraldet flyder i København
Skraldet flyder i København, og det har det gjort længe. Arbejderne bliver truet, når de forsøger at fjerne det. Venstre og DF mener, at problemet kan løses med større bøder. Læs artikel.

Skal den kriminelle lavalder sænkes?
Den kriminelle lavalder skal sænkes. Det mener de borgerlige partier. Men er det løsningen. Politiet dukker næsten aldrig op, når vi pågriber en butikstyv mellem 12 eller 15 år. De har andet at påtage sig, siger de. Det kunne måske have en præventiv virkning, hvis de dukkede op? Læs artikel.

Pendler – problemer
I forbindelse med den kollektive trafik, har vi bragt en del artikler i årenes løb. Nu viser det sig at DSB har problemer med dobbeltdækker – tog. Det er miljøet, der er problemet. Og det skal pendlerne lide under. Se artikel

Der kom ikke flere ledige i arbejde
Og så kom der ikke flere ledige i arbejde under den reform, der fratog 40.000 ledige deres understøttelse. Politikkerne har hele tiden påstået at reformerne sendte flere i arbejde. På www.norrebro.dk vil vi snart igen fokusere på de ledige.

Pas nu på – på Nettet?
I vores artikelserie om Overvågning, Aflytning og Hacking har vi passeret artikel nr. 17. Folketingets Retsudvalg har sendt en invitation til Snowden. Ja han kommer nok ikke selv, så skal FE stå parat og hapse ham, for deres venner over there. Nej man har planlagt et videolink til ham.
Og så giver vi nogle tips til, hvordan du spotter falske butikker på Nettet.
10.000 danske e – mail konti er blevet lækket, læs artikel

Sådan bliver de nye Metro – stationer
Vi bringer nogle grafiske fremstillinger over de nye Metro – stationer. Og det ser jo ganske flot ud.

Du skal ikke shoppe hos Fleggaard
Denne nye skatteminister bliver advaret mod at grænseshoppe hos Fleggaard. Han bor i Sønderborg, så det ville være nærliggende at hente en kasse bajere derover. Men signalet er måske ikke så godt. Læs artikel.

Bogpræmier ligger og venter
Og så har de seks vindere af en rygsæk med bøger ikke afhentet deres præmier. Nu får de så en ekstra chance. Se lige efter, om du er en af de heldige.

Hvad smider vi i naturen
Vi bringer en lille sød tegnefilm, der skal minde dig om, hvad du smider i naturen.

Atter henvendelse fra en studerende
Det hænder ofte, at vi får henvendelser fra studerende, der skal bruge oplysninger om Nørrebro til deres opgaver. Vi, bestyrelsesmedlemmer bruger gerne tid på denne aktivitet. Ofte rummer vores hjemmeside de artikler, der skal til. Det man så kan beklage er, at de unge mennesker ikke melder tilbage, for vi vil gerne på vores hjemmeside bringe de ting, som de unge mennesker finder frem til.
I det aktuelle tilfælde drejer det sig om de sociale konsekvenser det fik, da Nørrebrogade blev indskrænket. Ja det har vi så rigelig beskrevet på vores side, men beslutningstagerne og de fleste medier siger ”at vi taler usandt”.

Kærer Læsere, det var et lille uddrag af det, der foregik på vore Facebook den sidste måned. Vi vender frygtelig tilbage, næste gang. Husk også, at læse de ti nye artikler vi netop har indrykket.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16