Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Gunnar Berling – 80 år

I utallige år har Gunnar siddet i diverse bestyrelser i Nørrebro Handelsforening, været suppleant m.m. Han har slæbt levende griser på skulderen, været nazisyisk soldat på Strøget og meget mere. Takket være Gunnar og hans hustru gennem 45 år Inga, eksisterer Nørrebro Handelsforenings Loppemarked stadig. De to har bevaret loppemarkedet gennem finanskriser, bandekrig, Ungdomshus – konflikter og Nørrebrogades regulering. Vi var til Gunnars reception, hvor han blev chokeret, da Tivoli Garden pludselig dukkede op.

Utroligt, Gunnar Berling fylder 80 år. Har er utrolig åndsfrisk og vældig populær hos børn, børnebørn og oldebørn. De slæber ham gerne med i Tivoli. Eller er det omvendt? Gunnar elsker Tivoli.

I utallige år har Gunnar siddet i bestyrelsen for Nørrebro Handelsforening eller været suppleant. Et kæmpe arbejde har han og kvinden i sit liv, Inga arbejdet med Nørrebro Handelsforenings Loppemarked langs Assistens Kirkegård. Hver lørdag fra april til oktober har de troligt mødt op og forsøgte at styre bodholderne. Det vil sige, at nu er det nok mest Inga, der er taget over.

Dette loppemarked blev engang kaldt for Danmarks Længste Loppemarked. Det var dengang fine fruer blev sendt til Nørrebro, mens deres mænd sad til møde i diverse ministerier. Nu skal man nok passe på, fordi træder du et skridt forkert, kan du risikere, at blive torpederet af en cyklist. Der er sandelig ikke meget plads – 0.85 meter. Ja og strækningen er 333 meter.

Klaus Bondam og andre politikere lovede bedre forhold for loppemarkedet, blandt andet bredere fortove, men dette udeblev. Men kommunen husker hvert år, at sende et takkebrev til de to gæve kæmpere for loppemarkedet.

Konkurrencen på loppemarked – området er blevet meget stor. Det legendariske loppemarked, som Inga og Gunnar har bestyret i et utal år kan ikke mere byde samme fordele som andre loppemarkeder i nabolaget. Og anlæggelse af den nye Nørrebrogade har bestemt ikke gjort det lettere. Det er ikke, som det var for 28 år siden.

Trods finanskrise, bandekrig, ungdomshus – konflikter, trafikregulering af Nørrebrogade, så eksistere loppemarkedet stadig. Og det kan vi da kun takke de to for.

Men hvert år præsterer Inga og Gunnar at skabe et overskud. Og dette er i tidens løb blevet brugt til velgørende formål på Nørrebro. Pengene er brugt til kulturelle og sociale formål i bydelen. Blandt andet har Kulturcentret på Kirkegården og Remisens – centret i Griffenfeldtsgade samt projektet Billedkunst langs Kirkegårdsmuren nydt godt af overskuddet.

Mon ikke, noget af overskuddet i år går til at dække hullet efter julebelysningen på Nørrebrogade?

Men tilbage til Gunnar, der forrige søndag holdt reception. Hele 68 gæster var noget frem. Langs væggene var der ophængt utallige udklip og billeder af Gunnars eventyrlige liv. Jo han har skam slæbt levende grise i Nordhavn. De blev slynget op på skulderen. Og sådan nogle kan godt være genstridige.

Man kan måske også lige nævne, at Gunnar har været ansat i Aller Koncernen i de gode gamle dage, hvor Kurt Thybo brugte masser af penge. Gunnar fik en fantastisk ugeløn. Blandt andet besøgte han de smukke Rapport – piger og fragtede fotos af disse forskellige steder hen. Men Gunnar blev også brugt til forskellige reportager. Således blev han engang udklædt som tysk soldat i Nazi – uniform. Han skulle vandre ned ad Strøget. Her modtog han utallige spytklatter og tilråb. Jo, den gode Gunnar har oplevet lidt af hvert. Men som han sagde, den gode Gunnar: 

  • Kurt Thybo brugte mange penge, men han afleverede sandelig også mange penge til Aller Koncernen.

Til reception blev han også nærmest chokeret, da Tivoligarden pludselig dukkede op. Det havde Gunnar ikke forventet.

For ti år siden blev Gunnar alvorlig syg. Han var indlagt på diverse hospitaler. Men han kom sig, og i dag er det kun hans knæ, der volder ham besvær. Han er utrolig populær i familien. Det oplevede vi, da et barnebarn holdt en særdeles smuk hyldesttale til morfar.

Nu indrømmede han dog, at han måske ikke altid kan huske navnene på alle ca. 18 børnebørn og 3 – 4 oldebørn. Men som Gunnar sagde: 

  • Jeg har også været gift to gange, og den første var også meget smuk.

Det kunne vi jo også se på de skønne døtre. Men i 45 år har han holdt sammen med Inga.

Et stort tillykke fra Nørrebro Handelsforening


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16