Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Dont Go to Nørrebro

Det er farligt på Nørrebro og Vesterbro. Det får amerikanske turister at vide. For et par år siden foreslog Nørrebro Handelsforening, at krydstogts- turister kom på udflugt til Nørrebro. Vi fik aldrig svar. Nu forstår vi, hvorfor. Vi har med frygtsomme mennesker at gøre. Amerikanerne har 300 millioner håndvåben. Og så er undertegnede redaktør to gange blevet filmet fra Den amerikanske Ambassade. Man kunne jo være farlig.

Den såkaldte ”Nørrebro Knap”
Amerikanske turister og andre amerikanske besøgende i Danmark og København er af det amerikanske udenrigsministerium blevet advaret mod at færdes på Nørrebro og Vesterbro. Det er angiveligt for farligt for amerikanske statsborgere, at færdes i de to bydele. Om de er blevet skræmt af dengang, de danske medier aktiverede den såkaldte Nørrebro – knap, skal være udsagt.

Den såkaldte Nørrebro – knap var en, som journalister havde på deres computer. Lige så snart, at der var noget negativt på Nørrebro og Nordvest, så blev denne knap aktiveret, og det gjorde TV2’ s Breaking News Helikopter også.

Undgå Nørrebro og Vesterbro
I den amerikanske vejledning står der blandt andet: 

  • Generelt er København en sikker by. Visse kvarterer indebærer dog en større trussel end andre. For eksempel bør man undgå det centrale Vesterbro og Nørrebro sent om aftenen.

Her kæmper indvandrer – og rockerbander
De to bydele er flere gange nævnt i vejledningen som farlige kvarterer, hvor man skal være ekstra på vagt. Her er der fare for uroligheder blandt indvandrer – og rockerbander: 

  • Voldelige konfrontationer finder lejlighedsvis sted mellem forskellige indvandrer – og rockerbander men rammer typisk ikke turister eller lovlydige danske borgere. Men det er altid en risiko for, at rejsende kan blive fanget på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. 
  • Rejsende bør være opmærksom på deres omgivelser og omgående forlade området, hvis de føler sig truede. Vær særligt opmærksom på Nørrebro og Vesterbro.

Udvis forsigtighed
De amerikanske turister bliver også orienteret om, at Danmarks åbne grænser, gør det muligt for at terroristgrupper kan rejse ind og ud af landet anonymt:
- Du bør være årvågen med hensyn til din personlige sikkerhed og udvise forsigtighed.

Flere slagsmål i Hirtshals
I en artikel i Berlingske Tidende udtaler en jyde, der opholdt sig på Sankt Hans Plads:

  • Jeg har oplevet flere slagsmål en enkelt aften i Hirtshals end 25 år på Nørrebro.

Gennem tre år har amerikanerne fået disse advarsler. Og det vel ikke afvises, at nogle af Nørrebros butikker og restauranter på den baggrund ikke har fået de besøg af amerikanere, som de gerne ville have haft.

Nørrebro Handelsforening fik aldrig svar
For en del år siden foreslog Nørrebro Handelsforening også, at man skulle lave en udflugt til Nørrebro, hvor man kunne se et arbejderkvarter, en bydels mangfoldighed og Ground 69. Nu kan handelsforeningen bedre forstå, at man aldrig fik et svar.

Et frygtsomt folkefærd
Måske skal det lige nævnes, at amerikanerne er et frygtsomt folkefærd. Her er der flere håndvåben, som nogensinde før, godt 300 millioner. På det seneste, har vi set, at politiet er hurtig på aftrækkeren. Der har inden for den seneste årrække været 31 skoleskyderier, men ingen stramninger i våbenlovgivningen.

Overvågning mødt med skuldertræk
Og undertegnede er to gange blevet filmet fra den amerikanske ambassade ud mod Garnisons Kirkegården.

En protest mod denne overvågning og en forklaring på, hvad den danske grundlov mener om dette, blev mødt med skuldertræk og et smil.

Efter granskning kom undertegnede til at tænke på, at der for ca. 19 år siden blev begået et par anti - amerikanske artikler i en socialistisk avis. Men det handlede sådan set kun om amerikanernes dobbeltmoral.

Det kunne jo blive farligt.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16