Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Kaos på Runddelen

Ikke alle er lige imponeret af arbejdet med anlæggelse af den nye Nørrebrogade. Således er forholdene foran Stefans Apoteket kaotiske. Apotekeren vil indgive en officiel klage. Kunder med rollatorer og i rullestol har næsten ingen chance og så skal de også dele cykelstien med cyklister. Der vises ikke meget hensyn. Således har apoteket måtte behandle folk, der er kommet til skade.

Ikke imponeret af entreprenøren
Det er ikke alle, der er lige imponeret af entreprenørenes arbejde med anlæggelse af den nye Nørrebrogade, selv om man er tre måneder foran tidsberegningen.

En af de utilfredse er apoteker Merete Christensen fra Stefans Apoteket. Hun har ikke fået informationer om, at man flere gange gravede op foran apoteket. Hun forstår ikke, at det hele ikke blev klaret på en gang. Kommunen må have vidst, hvad der skulle foregå, det er dem der giver tilladelse til opgravninger.

Apotekets ansatte påkørt
De utilfredsstillende forhold foran apoteket og i Runddelen har stået på gennem længere tid, uden at apotekeren mener, at der er sket noget.

En træstup fra et fældet træ omgivet af løs grus, løse plastplader, der forskubber sig hele tiden, ting, der ikke er blevet ryddet op, gør det meget vanskeligt for personer der er dårligt gående, i rullestol og med rollator at komme på apoteket.

At disse også skal dele cykelstien med cyklister gør det endnu værre. Her vises ikke meget hensyn. Der er da også tilfælde, hvor folk er faldet eller blevet påkørt.

Forkert planlægning
Krydset Nørrebrogade/Jagtvej er meget befærdet. Det medfører at for eksempel gående, der skal over Jagtvej, hobes op ved cykelstien, når der er rødt lys, så det er svært at komme forbi for cykler og omvendt. Man burde have færdiggjort ændringerne i Runddelen så der har været fortov, så folk ikke skulle gå på cykelstien og cyklister skal ud på kørerbanen for at undgå sammenstød.

Også apotekets ansatte har været udsat for påkørsel.

Forgæves forsøgt at klage
Merete Christensen forstår heller ikke, at politiet kan godkende disse forhold. Hun har forgæves forsøgt at klage til kommunen over de urimelige forhold på Nørrebros Runddel. Hidtil har det været forgæves. Hun forlanger også at få et vide, hvornår forhindringerne for apotekets kunder og ansatte fjernes.

Butikkerne må klare sig selv
Omsætningen hos mange af områdets butikker halter stadig grundet kundemangel. Senest i vores artikel Biler ud af Nørrebro kunne vi berette om at ikke alle var tilfredse med arbejdets udførsel på den ny Nørrebrogade. Vi kunne også berette om meget varieret omsætningsnedgang.

Nørrebro Handelsforening har foreslået, at man som kompensation for omsætningstab og indtjening forlængede kontrakten med kvartermestren. Denne har med utraditionelle arrangementer sat Nørrebro på Verdenskortet.

Og det var vel også med den argumentation, at kvartermesteren i sin tid blev ansat. Men politikerne valgte ikke at forlænge kontrakten. Med andre ord, Nørrebros butikker må klare sig selv. Politikkerne ville ikke give butikkerne et plaster på såret.

På vores hjemmeside kan du også følge problemerne på Indre Nørrebro, da Nørrebrogade blev bygget om. Her erkendte, Københavns Kommune, at der manglede kommunikation og information. De lovede bod og bedring. Hvis du vil læse de artikler fra dengang, kan du bruge søgefunktionen og gå i vores elektroniske arkiv.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16