Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Den uundværlige Nørrebro-knap

Overdrivelse fremmer forståelse. Dramatiske historier sælger. Og sådanne historier er ”Giv os Nørrebro tilbage” og ”Nørrebro er tabt som en del af værdifællesskab, der i Danmark”. Og så skal vi også lige have at vide, at Nørrebro bliver mere og mere arabisk. Jo medier bruger stadig ”Nørrebro-knappen” Og der er i den grad gang i retorikken, når det drejer sig om Nørrebro. Den nutidige fortolkning mangler. Det rigtige er, at Nørrebro er fuld af aktivisme og engement. Vi er faktisk mange, der arbejder for et aktivt Nørrebro. Men det er mere interessant at beskæftige sig med Ny Borgerliges reklamevideo i Enhedslistens højborg. Men hvorfor forekommer populistiske fordrejninger hele tiden, når det drejer sig om Nørrebro?

Overdrivelse fremmer forståelsen
Det er en knap, der sidder på enhver journalists computer. Og nu åbenbart også på nogle af vore politikere. Knappen kan også bruges til at fremhæve sig selv. Denne knap er officiel ikke tilgængelig med alligevel.

Den er i tidens løb blevet flittig brugt at medierne. Der skal gode historier for at sælge aviser og for at man lige vil se dette nyhedsprogram. Nørrebro er godt sted at finde historier. Jo det må nok indrømmes. Men alligevel: 

  • Overdrivelse fremmer forståelsen!

Populistiske fordrejninger
Det er altid let med populistiske fordrejninger

Således er det blevet fastslået, at 

  • Nørrebro er tabt som en del af det værdifællesskab, der er i Danmark

Ifølge diverse medier er liberale politikere ikke særlig velkomne på Nørrebro. Fordi et par enkelte måske ikke lige bryder sig om dette, bliver det udlagt som: 

  • Unge danske venstreorienterede mænd overdængede os med skældsord og udskammet for vore holdninger.

Giv os Nørrebro tilbage
Allerede i 2003 proklamerede Pia Kjærsgaard: 

  • Giv os Nørrebro tilbage

Dengang betegnede hun kvarteret som en ”muslimsk enklave”, hvor der var ”Lavt til loftet og lummert”.

I Enhedslistens højborg
Men man så det vel komme for samtidig blev der optaget en såkaldt ”kampagnevideo”. Nørrebro er skam en umærket kulisse for De Ny Borgerlige. Her har man det hele. Man fik også det man kom efter, ophedede borgere, der bestemt ikke var enige med dette partis holdninger. Husk på, her er Enhedslistens højborg.

Der bliver ført samtaler med børn og unge piger med ledende spørgsmål. Man får de svar, der er ønsket. Man filmer også konflikten, der opstår, fordi folk ikke vil finde sig i det. Det er jo klart, at man på et sted som ”Den Røde Plads” bliver konfronteret med sin politik.

Og overalt bliver det mere og mere arabisk
Og selv en fantastisk historisk artikel i Weekendavisen kunne ikke undgå at gøre brug af ”Nørrebro-knappen” Det var Martin Krasnik, der var på jagt efter sin rødder på Nørrebro.

Således får vi at vide, at Nørrebro absolut ikke er jødisk mere. Men han konstatere så:

  • Og overalt bliver det mere og mere arabisk

Krasnik siger desuden: 

  • Man kan sagtens bo her, blot skal man passe på, hvad man siger, og hvordan man gør det. Det er en mere og mere aggressiv og hensynsløs stemning, fordi den sociale og religiøse kontrol er under overfladen. Det gør mig virkelig ked af det.

Men er dette et retvisende indblik af Nørrebro?

Nørrebro-aktivisme og engement
Her er 79.947 indbyggere. De 58.882 er af dansk oprindelse. Og den gruppe, der ifølge Krasnik gør Nørrebro mere og mere arabisk tæller 14.336, som er 18 pct. af bydelens befolkning. Og måske er professor Garbi Schmidt’ s udtalelser blevet misbrugt i artiklen. På Facebook siger hun: 

  • Jeg understregede, at jeg på ingen måde kunne se Nørrebro var tabt-Nørrebro er i øvrigt mange ting, det er meget forskelligartet kvarter, og det er tilmed et kvarter, som er kendetegnet ved aktivisme og engagement.

De nutidige fortolkninger halter
Historisk kan man ikke klandre Krasniks artikel, men hans nutidige fortolkning læner sig op af Pernille Vermunds fortolkning. Nej selvfølgelig skal vi frem med det hele, tingene skal ikke forties. Og det har vi fra Nørrebro Handelsforening sandelig heller ikke gjort.

Nørrebro-gang i retorikken
Der er altid gang i retorikken, når det drejer sig om Nørrebro. Da vi skulle udtale til TV i forbindelse med bandekonflikten fik vi at vide, at vi ikke skulle frygte noget. De havde bodygards med. Jamen, der er jo slet ikke det Nørrebro vi kender.

Vi er skam i Nørrebro Handelsforening blevet truet, at både politikere, venstreorienterede, politibetjente m.m. Sådan er det, at have en mening, der nogen gange er på tværs med flertallet. Men det er nu ikke et speciel Nørrebro-problem.

Det er gang i retorikken
Det er gået overbudspolitik og hardliner-retorik i den. 

Hold øje med vores Facebook. Vi har dagligt flere opdateringer


Copyright 2021 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16