Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Område i raketfart

Offentliggjort 13. april 2005

af sekretær i Nørrebro Handelsforening og boghandler Uwe Brodersen uwe.brodersen@get2net.dk

  • Et nyt torv foran Nørrebrohallen med lørdagsunderholdning, cafemiljø og marked.
  • En guide over Nørrebros fortræffeligheder, sammen med en speciel Nørrebro hjemmeside med gå i byen og shopping tips.
  • Butikskonsulenter og Miljøambassadører.
  • En uddannelse af fremtidens kioskejere, så de bliver mere professionelt rustet til, at dyrke detailhandel
  • Rødderne væk fra gadehjørnerne

Dette er blot nogle af visionerne i det nye områdeløft i Mimersgade-kvarteret eller Røde Rose Kvarteret, som nogle gerne vil kalde det.

I en rasende fart, bliver demokratiet sat på prøve. Almindelige borgere skal sammen med embedsmænd på rekordtid frembringe ideer til et løft.

Allerede i begyndelsen af marts, skal de første ideer være på plads. Der er dømt overarbejde til projektledelse og alle involverede partnere.

Det forudsætter også gode argumenter fra borgernes side og nedbrydninger af firkantede holdninger hos mange embedsmænd.

I et kvarter, som på forhånd er stemplet som en skamplet af mange medier, skal der frembringes resultater, der kan skaffe nye butikker og nye cafeer til området.

Den første måned har vist, at der er masser af interesse i området. Der har været kolossal interesse for projektet. Måske er man heldig. Der er givet 30 millioner kroner og en speciel pulje på to gange 50 millioner til bygningsforbedringer. Det er valgår, så snart vil politikerne overbyde hinanden med tilbud.

Behovet for arbejdspladser er stort i området. Spørgsmålet er, om erhvervsmulighederne i området er ideelle. Kan de dække behovet, eller skal der nye lokale projekter til? Også her kommer kommunes kassetænkning sikkert på prøve. I slutningen af februar bliver dette spørgsmål sikkert besvaret på Ungemessen i Nørrebrohallen.

Måske finder man columbusægget, der nedsætter kriminaliteten blandt de unge nydanskere. Uddannelse og arbejde er en vigtig forudsætning.

Sundhed, Miljø, Integration, Netværk og Tryghed er blot nogle af de ting, der allerede er i gang.

Nørrebrohallen kan være et naturligt midtpunkt omkring kultur, fritid og unge. En ganske almindelig hverdag summer det her af lige så meget liv, som på hovedbanegården. Det vil være ganske naturligt, at udvide aktiviteerne, til glæde for kvarterets beboere.

DSB-arealet ved siden af Mjølnerparken rummer mange muligheder. For længst har beboerne udarbejdet et projekt med aktivitetspark og boldbaner m.m. Toldbygningerne og de gamle fragtmandshaller har tidligere været bragt i forbindelse med en kæmpe basar, som det man kender i Århus. Men også kunstprojekter i disse lokaliteter kan komme på tale.

En ny Metro-linie vil skære gennem området om nogle år. Kampen om linien vil foregå på Indre Nørrebro. Er det trafikmængden/befolkningstætheden eller Frederiksbergs pengepung, der kommer til at bestemme linieføringen?

Trafiksaneringer vil også forekomme i det nye områdeløft. Hvad vil der ske foran Nørrebro Station? Mange ser helst alle biler helt ud af området, trods det faktum, at man gerne vil have mere handel og flere aktiviteter til området. De færreste tænker på, at samfundet hvert år mister 5,5 milliarder kroner i den københavnske trafik, grundet dårlig trafikpolitik. Dette sker alt imens man stadig diskuterer en havnetunnel.

Nørrebro Handelsforening følger og støtter områdeløftet på tætteste hold, og er glad for, at nogle af elementerne fra et skrinlagt projekt ”Farverige Nørrebro” igen bliver taget op.

Områdeløftet stiller store krav til alle. Fordomme og politiske holdninger er sat på prøve. Men det vigtigste er, at et forsømt område kan få ny selvtillid.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16