Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Kunderne flokkes i bymidternesmange spændende forretninger

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9A, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 36 48 02 19 23 23 00 28 fax. 36 48 02 18 aarrebo@adr.dk
Kunderne flokkes i bymidternes mange spændende udvalgsvarerbutikker, der oplevede en flot vækst på henved 12% i årets første 9 måneder.

I årets første 9 måneder steg den samlede detailhandel med 6,2%. Føde-/dagligvarer med 2,3%. Beklædning, sko m.v. med 11,0% og andre forbrugsvarer med 9,8%. Udvalgsvarer samlet mere end 10%. Det viser beregninger foretaget af Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger over de seneste og foreløbige detailtal fra Danmarks Statistik.

Da det i overvejende grad er i bymidterne, at vi finder de nye og mest spændende udvalgsvarerbutikker, så er det skønnet med baggrund i meldingerne om stor travlhed hele året fra bymidterne ud over landet, at bymidterne i årets første 9 måneder har haft en vækst på henved 12% og formentlig slutter året med en stor julehandel og dermed en vækst på over 12%. Det vil givetvis være pænt over storcentrene, hvor centeradministrator Steen & Strøm med de mest driftige centre forventer en vækst i år på 8% for sin storcentergruppe sammenlignet med omsætningen i de samme centre sidste år.

På de 3 søndage op til Jul vil der i stor udstrækning være søndagsåbent i bymidterne ud over landet. Mange 1. søndag i december men mest og med flest butikker de sidste 2 søndage før Jul. Det vil tydeligt fremgå af den lokale samlede og individuelle markedsføring.

Om julehandelen i øvrigt se notatet nedenfor og på www.danskdetailhandel.dk om en: "en netop afsluttet forbrugerundersøgelse om julehandelen fra Institut for Dansk Detailhandel"

PRESSE-NOTAT 17.11.05
v/Bent Aarrebo Pedersen

Større, bedre og dyrere gaver valgt med omhu og færre byttegaver mellem Jul og Nytår, dertil en stor handelsuge mellem Jul og Nytår med til, at julehandelen og december i år sætter ny rekord.

Hjemme-Jul frem for charter-Jul
Lille rejselyst. Charter-jul røget på udsalg i år

Detailhandelen venter ny jule- og decemberrekord i år. En rekord, der bliver yderligere styrket af, at juleaften i år falder på en lørdag. Det har charterbranchen overset. Normalt er lørdag med rigtig mange charterafgange. Også op til Jul.

Det er derfor svært at sælge charter-Jul i år med juleaften på en lørdag og juledag på en søndag. Derfor er flere tusinde julerejser røget på udsalg er meldingen fra charterbranchen.

Det bliver derfor en stor hjemme-Jul, gammeldags-Jul med ekstra juletravlhed op til Jul men især også efter gode tilbud i butikkerne mellem Jul og Nytår, når rigtig mange fravælger at tage på charter-Jul og i stedet bruge charterbudgettet hjemme, påpeger Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger.


Gaver valgt med omhu = kortere byttekøer efter Jul

Rekorden styrkes også af, at familien Danmark de senere år har givet hinanden gaver valgt med mere omhu, ofte i god tid og samtidig større gaver i gode kvaliteter. Det forventes også at være stilen i år. Og dermed færre sidste øjebliksgaver, der jo bare kunne byttes. Det har de senere år betydet færre byttegaver, kortere byttekøder mellem Jul og Nytår. Sådan vil det også være i år, og dermed med bedre tid til at se på spændende tilbud mellem Jul og Nytår.

Ugen mellem Jul og Nytår med 5 hverdage ventes at blive en meget stor handelsuge i år, påpeger Bent Aarrebo Pedersen. Måske næsten på højde med ugen før Jul., i alt fald den næstbedste i december.

De bedre lånemuligheder i boliger giver i mange familier også muligheder, forventninger og lyst til større og bedre gaver til familiemedlemmer, til børn og børnebørn.

Der er samfunds- og familieøkonomisk set varmet op til både en rekord-Julehandel og en rekord-december for detailhandelen.




Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16