Offentliggjort 1. marts 2006
Nørrebro Bryghus - Forsøg på en mad anmeldelse
En ganske almindelig lørdag aften var vi 7 mennesker, der mødtes i Ryesgade. En gammel fabriksbygning fra 1857 var omdannet til bryghus.
Faktisk kunne man i en udmærket tv – udsendelse for nogle år siden følge med i starten af dette firma. Nu var vi ikke så nervøse for øllet. Vi havde hørt at ejeren Anders Kissmeyer har været brygmester hos Carlsberg i 16 år.
Baren
Går du ned af trappen kommer du ind i baren. Et stort cementgulv, en lang bar, og hvid du er heldig kan du slænge dig i en af sofaerne.
Restauranten
Går du op af trappen til restauranten passerer du på din venstre side en af de store ståltanke, hvor øllet bliver brygget. Indretningen hedder vel minimalistisk, med lyse egetræsgulve. Vi sad på nogle lette sorte stole i plast og firkantede borde.
Omkring 100 gæster befandt sig i restauranten den aften, vi var der. Vi kunne tydelig høre, hvad der blev sagt ved nabobordet. Der var ikke mange centimeter, der skilte os.
Maden og øllet
Vi havde valgt aftenmenuen, der foruden af maden bestod af 5 retter og 5 af bryggeriets egenproduktion. Du skal vel være rimelig sulten og tørstig for at kunne tømme tallerken og glas. Menuen bestod af
-
Flasketomater bagt i hvidløg, timian, mynte og dertil drak vi Ceske Bøhmen
-
Klassisk løgsuppe tilsmagt med Ravnsborg Rød. Serveres med ostecrouton med etsragon
-
Oksehøjreb med hvid peber, serveres med linser, rødbeder og bønnecreme. Hertil et glas Skt. Hans Lager.
-
Gratineret gedeost på toast og tang salat. Dertil Stuykmann øl
-
Gammeldags æblekage med makroner i Little Korkney Ale, æblesorbet og æbletiille.
-
Tilbage i Baren
Godt mætte og nysgerrig efter flere af bryggeriets guldkorn, satte vi os i baren. Desværre overdøvede musikken vores konversation, og halvdelen af ølkortet var udsolgt. Det lykkedes da, at nå til enighed om et enkelt glas. En oplevelse.
Plusser og minusser
Konceptet er smart. Du får noget virkelig lækkert mad og en masse mere eller mindre spændene øl. Ikke alt øl passer til maden. Nogle af ølsorterne minder for meget om hinanden. Andre er igen en oplevelse. En anderledes oplevelse til en rimelig pris
-
Et meget kvikt og humoristisk personale, maden kom også rimelig hurtig. Hver gang blev der fortalt, hvilken øl, man fik. Måske skulle man lave en lille folder, som man kunne tage med hjem. En folder, der fortalte om de øl, man drak, samt bryggeriets andre produkter.
-
Musikken i baren ødelagde lidt af stemningen. Den overdøvede for meget. Måske er vi for gamle. Konceptet er beregnet til de unge i 20– erne. Også synd, at halvdelen af øllet var udsolgt, da vi endelig skulle i gang.
Karakteren
Skulle vi give en karakter udelukkende for maden, blev det fem ud af seks stjerner. Det samme kunne vi give for betjeningen. Et par af øllene var til seks stjerner. Men vi skal give karakter for helhedsoplevelsen. Det bliver til et stort 4 – tal.
En sjov og anbefalet oplevelse, men lad endelig bilen og cyklen stå derhjemme.
Se mere på www.noerrebrobryghus.dk |