Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Farvel Bondam

Fornyelse og store ambitioner.

Han var en fornyelse og havde store ambitioner. En frisk fornyelse, der også forstod at markere sine synspunkter uden at medierne stillede dybere kritiske spørgsmål.

Det lykkedes ham således at nedgøre Nørrebro Handelsforening i adskillige medier, som en ubetydelig handelsforening uden egentlig magt og agt. En undersøgelse, som Nørrebro Handelsforening foretog, betegnede han som utroværdig og manipulerende. Ja det lykkedes ham endda, at bilde nogle medier ind, at han ikke måtte se undersøgelsen.

Sådan skal I styre jeres butik.

Glemt er, at Nørrebro Handelsforening fik indsamlet 1.299 protest – underskrifter mod trafikreguleringen. Klaus Bondam satte nogle unge forvaltnings medarbejdere til at belære detailhandlerne på Nørrebrogade, hvordan de skulle passe deres butik.

Det fik dog detailhandlerne til at udvandre fra et møde i protest.

Den største bedrift
Der er uden tvivl mange på Nørrebro, der betegner Cykelgaden Nørrebrogade som hans største bedrift. Selv betragtede han det som en stor succes. Flere lukninger af hovedstadens store gader var i udsigt.

Kunne ikke betale regningerne.

Glemt er, at på et tidspunkt var Teknik – og Miljøforvaltningen ikke i stand til at betale deres regninger. I 2008 var man i gang med et kæmpe oprydningsarbejde. Man undskyldte sig med omorganisation. Hos De Radikale blev problemerne betragtet som tekniske og man fandt kritikken helt uden propotioner.

Halvanden times aktivering.

Københavns Kommune skal tilbagebetale 390 millioner kroner til statskassen.

Gennem flere år har man ulovligt hævet pengene for at hjælpe ledige i kommunen.

Under Klaus Bondams forvaltning har man tilbudt de ledige kontanthjælpsmodtagere et skrabet tilbud, der ikke levede op til lovens krav.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har fastslået at et mødekrav på 1 ½ time ikke opfylder lovkravet på mindst 25 timer ugentlig.

Klaus Bondam har dog afvist, at der er begået noget som helst forkert. Først frikendte forvaltningen sig selv. Siden fik man advokatfirmaet Accura til at gennemgå sagen – en undersøgelse, der igen endte med at kommunen og forvaltningen blev frikendt.

Lovgivningen fortolkes forskelligt.

Problemet er, at forvaltningen tolker lovgivningen anderledes end Arbejdsmarkedsstyrelsen Klaus Bondam bliver bakket op af overborgmester Frank Jensen. Folketingets ombudsmand er også gået ind i sagen.

Man kan sige, at sorteper egentlig er de ledige. Det skal ikke så meget til inden de får stoppet deres dagpenge. De har ikke mulighed for at fortolke lovgivningen efter forgodtbefindende.

  • Som arbejdsløs har du både ret og pligt til at deltage i aktivering. Aktiveringen sker for at gøre dig klar til at komme i arbejde. Er du mellem 30 og 60 år skal du i aktivering senest ni måneder efter at du er blevet arbejdsløs. Er du under 30 år skal du aktiveres senest efter tre måneder. Aktiveringen kan bestå af praktik i en virksomhed, et job med løntilskud eller vejledning og opkvalificering, foreksempel via kurser og uddannelse.

Gode tilskud fra staten
For kommunerne er det økonomisk attraktivt at aktivere de ledige. Hvor staten normalt betaler 35 pct. af dagpengene for kontanthjælpsmodtagere, så stiger statens betaling til 65 pct. af kontanthjælpen, når den ledige er i aktivering.

Allerede i 2008 blev direktionen i Beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune advaret om, at modellen var ulovlig.

Alt tyder på, at slagsmålet ender i en storstilet retssag mellem landets største kommune og staten. Advokatstanden gnider sig sikkert i hænderne. Og skatteborgerne må igen punge ud.

Hjemmeside – flop.

Ved Klaus Bondams afgang har man også glemt et hjemmesideflop til fem millioner kroner. Den blev oprettet i forbindelse med klimatopmødet. Ambitionerne fejlede ikke noget . Da Klaus Bondam lancerede hjemmesiden sagde han blandt andet:

  • Vi har skabt World Climate Community i København for at få verden i dialog. Det står ikke skrevet nogen steder, at den næste gode ide til at begrænse CO – 2 udledningen kommer fra eksperter. Det kan være den kommer fra en skoleklasse i New Dehli, en købmand oppe i Alaska eller en gymnasieelev her i København.

Projektet kostede skatteyderne fem millioner kroner, og blev hurtig nedlagt.

Efterfølgeren
Det er den 26 – årige Anna Mee Allerslev der overtager posten efter Klaus Bondam.

Hun har foreslået at lægge låg over banegraven og indrette det til en kreativ bydel med blandede boliger, en grøn midte, kollegium, handelsliv og cafémiljø. Under valgkampen foreslog hun også.

  • Pladsgaranti til alle musikere og idrætsudøvere.
  • Forskønnelse af søerne.
  • Max 15 minutter til en grøn park.
  • Fitnesscentre på alle uddannelsessteder 
  • Motionslegepladser i alle parker.
  • Sundhedscentre i alle udsatte områder.
  • Mandsopdækning af kriminelle unge.
  • Systematisk registrering og bekæmpelse af hate crime. 
  • Sundhedstilbud og opsøgende socialt arbejde målrettet handlende kvinder

Klaus Bondam var en ”overlever”.

Klaus Bondam var en overlever. I hans borgmester – periode var han involveret i mange sager, der satte spørgsmålstegn ved hans lederevner. Men han slap helskinnet igennem . Det må man lade ham.

Vi har grinet meget af ham i Langt fra Las Wegas. Og i Nørrebro Handelsforening ønsker vi ham held og lykke i hans nye job.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16