Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Danmark lægger ressionen bag sig

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Danmark lægger ressionen bag sig
JP 31.08.13

“Finansministeriet: Væksten i 2. kvartal blev langt bedre end de fleste havde håbet. Meget tyder på, at økonomien har knækket kurven. De gode væksttal for 2. kvartal placerer Danmark et hestehoved foran både EU og USA.” Det er vi ellers ikke vant til. Forbrugerne er dog stadig skeptiske. Danskerne hoppede ikke på vækstvognen i 2. kvartal. Privatforbruget lå stort set fladt i 2. kvartal. Las Olsen Danske Bank: Vi regner stadig med, at forbruget kommert til at rejse sig ganske pænt her i 2. kvartal”

Fyens Stift. m.fl. 03.09.13
Rekordfå konkurser i august

“August havde det laveste antal konkurser i fem år, viser nye tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode Credit. 17% færre end i august sidste år. Et stærkere sundhedstegn end vist længe. Det er især i engros- og detailhandlen, at færre selskaber må kaste håndklædet i ringen. Et fald i de første 8 måneder på 22% set i forhold til de første 8 måneder i 2010. “ Kommentar: Det er en pistilens, at der vedr. konkurser altid vises billeder af konkurs-butikker, når detailhandlen “kun” dækker 8% af samtlige konkurser i år.

JP 02.09.13
Møbelkæde på vej med 30 nye butikker

Økonomisk krise eller ej. En af landets store møbelkæder: Boconcept vil være større – i udlandet. Mål: 35 nye butikker i indeværende regnskabsår (april-april) 5 er åbnet. 30 på vej.

Berlingske/Detailfolk 02.09.13
Krisen sikrede ekspansionen for Illum Bolighus

“Hos Illum Bolighus hr man brugt krisen konstruktivt til af udvide forretningen – til at komme langt med sin ekspansion. Krisen har bevirket langt bedre husleje-priser end ellers Nu også butikker i Aarhus. Oslo, Stickholm og Malmø – foruden nogle mindre i Tivoli og i Københavns Lufthavn. Gøteborg, Bergen, Stavander eller Helsingfors er oplagte nye beliggenheder.”

RetailNews 02.09.13
Coop åbner dyst om møbler

“Coop vil nu konkurrere på det danske møbelmarked, og der er i øjeblikket fart i lanceringen af en ny, velkendt møbelkollektion i supermarkederne. Relancering af en række FDB-designmøbler”. Fra andre medier: “Forbrugerinteressen er større end ventet.”

TV2/finans 20.08.13
Privatforbruget står stille

“Danskernes privatforbrug stod stille i 2. kvartal trods overraskendee vækst i i det danske bruttonationalprodukt. Dykker man ned i tallene bag det samlede forbrug, viser de, at det bl.a. er fødevarer og drikkevarer, der trækker det samlede forbrug ned, mens bilsalget trækker op. Hvis der ikke kommer gang i privatforbruget, er væksten i Danmark fortsat truet.” Kommentar: Det spiller givet også ind, at der har været 0-vækst i fødevarepriser i 2. kvartal. “Flere økonomer peger dog på, at det ser lysere ud for privatforbruget fremadrettet.”

Danmarks Statistik 29.08.13
Fortsat positive forventninger i detailhandlen

“Det nyeste konjunkturbarometer for detailhandlen viser mere positive forventninger til de kommende 3 måneder end til de foregående 3 måneder. Mest positiv er handel med fødevarer, drikke- og tobaksvarer.”

Detailfolk.dk 29.08.13
Nu lukker de sidste BIVA-butikker

Så gik den ikke længere. Med ugens udgang drejer de sidste BIVA-butikker nøglen om. Tæppedelen er solgt. Møbeldelen var usælgelig. Kommentar: Især IKEA har været en hård nød at konkurrere med

JP 29.08.13
Tøvende kunder koster salg i butikscentre

“Uvillige forbrugere og godt vejr koster omsætning i store shoppingcentre. Bedre tider på vej. Omsætningen i 16 Steen & Strøm centre faldt med 4% i 2. kvartal og med 2% i 1. halvår i forhold til sidste år. For fødevarer med 6% i 2. kvartal og i 1. halvår med 3% . Det gik bedst i centre med søndagsåbent alle søndage” DANSK DETAIL – direktør Jens Birkholm: “1. halvår uændret for tøj og sko i forhold til samme periode sidste år. Centrene har mistet markedesandele, når solen skinner, hvor forbrugerne går mindre i centre. Dansk Detail tror på lysere tider.”

RetailNews 29.08.13
Detailhandlen skaber arbejdspladser i Region Midtjylland
“Det er handels- og restaurationsbranchen, der står for de fleste nye arbejdspladser i regionen. En stigning på over 200 på et år. Det skriver P4 Østjylland. Det er især i detailhandlen, der bliver skabet nye arbejdspladser – bl.a. i nye butikker med helt nye koncepter.”

JP 28.08.13
Isenkræmmere går i offensiven

“Efter år med hård priskrig og dyk i afsætningen forsøger landets store isenkramkæder at indlede en offensiv. Flere butikker skal sætte ny fart i salget hos landets 3 store isenkramkæder. Alle er på vej med flere butikker og en oprustning. Men det vigtigste er, at butikkerne er rentable. Kæderne er i skarp konkurrence med IKEA, der for alvor skovler billige tallerkener, kopper, kander og bestik ned i indkøbskurvene, siger Bruno Christensen fra Detailhandelen Promotion.”

JP 27.08.13
Søstrene Grene går efter milliardsalg

“Satser massivt på vækst i udlandet. Antallet af butikker fordobles på få år. Åbner i 2 nye lande i år. Også nye butikker i Danmark. Franchise skal bane vej for vækst Hovedkvarter i Aarhus, hvor kæden startede. Familien vil ikke sælge. Kapitalfonde har fået nej til køb. Kan i år fejre 40 års jubilæum.”

RetailNews 26.08.13
Arbejdet med den nye version af FØTEX og BILKA skrider fremad

“Lige nu arbejdes der intenst med at udvikle det nye koncept, som skal løfte Føtex og Bilka til helt nye standarder. I Føtes er vi ved at fintune det nye koncept, og i Bilka håber vi at have den første nye klar til foråret i Vejle, siger adm dir. Per Bank Dansk Supermarked.”

RetailNews 26.08.13
Butiksdød truer i bydelscentre

Butiksdøden spreder sig med forskellige hastigheder i Esbjerg bydelscentre. I Sønderris, Sædding, Kvaglund og Hjerting står flere og flere butikslokaler tomme. Det skriver Jydske Vestkysten.

JP og Danmarks Statistik 23.08.13
Nu tror vi på opsvinget

“Danskerne tror på, at økonomien er i bedring og svinger derfor dankortet, siger økonomer. Boligmarkedet er i bedring. Reallønnen stiger. Dankortet bruges flittigt. Industrien mærker opløftende tegn. Spæde skridt på tærsklen af et økonomisk opsving, siger økonomerne” Det er de positive tal fra forbrugertilliden, der luner. “Det er den højst registrerede forbrugertillid siden slutningen af 2007. Og dertil lige nu den laveste inflation i 60 år, mener chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit” Kommentar: Det har endnu ikke smittet af i den fysiske detailhandel.

helsides 5. spaltet artikel-annonce i JP- august
Sådan kommer du til at shoppe i fremtiden

“I bestræbelserne på at gøre hverdage n nemmere for forbrugerne udvikler detailhandlen flere og flere løsninger, der kombinerer online- og offline-shopping. VIL DU HØRE MERE OM FREMTIDENS SHOPPING? Den 6. november samler Retail Institute Scandinavia eksperter. og repræsentanter for den danske detailhandel til en stor konference på ARKEN i Ishøj. Her sættes under overskriften “Digisumers” fokus på, hvordan detailhandlen skal møde de teknologiske forbundne forbrugere. Læs mere på www.retail-institute-scandinavia.dk”

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16