Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Lokaludvalget og Trafikforsøget

Offentliggjort 5. januar 2009
www.norrebro.dk

Nørrebro lokaludvalg er ikke tilfreds med den måde Trafikforsøget er foregået på. Lokaludvalget vil i fremtiden være Nørrebros talerør. En ny kommunikationsstrategi skal bane vejen for dette. Men får udvalget alle aspekter med? Hvad er strategien for detailhandelen og erhvervslivet i bydelen?

Nørrebro Lokaludvalg ikke enig i demokratiprocessen

Nørrebro Lokaludvalg er bestemt ikke enig i den måde, trafikforsøget på Nørrebrogade er foregået på. De kritiserer blandt andet demokratiprocessen. I en brev til Teknik – og Miljøforvaltningen skriver formanden for Nørrebro Lokaludvalg (NLU), Kim Christensen blandt andet:

  • Borgerrepræsentationen, Økonomiudvalget og de stående udvalg skal foretage en høring af lokaludvalget, forinden der træffes endelig beslutning i sager, der er af særlig betydning for bydelen i forhold til områderne: fysisk planlægning, miljø, sundhed, trafik, idræt, skole, børn, unge, ældre og kultur.

Holdninger i lokalområdet

NLU vil også godt have mulighed for, at lave lokale høringer og drøftelser inden en afgørelse foreligges BR. Et høringssvar skal bl.a.

  • at det skal redegøres for den forudgående proces som lokalt har fundet sted, således at det dokumenteres, at høringssvaret afspejler holdningerne og synspunkterne i lokalområdet.

Forslag fra Lokaludvalget

NLU anmoder om at følgende forslag tages på Teknik – og Miljøudvalgets dagsorden snarest:

  • Nørrebro lokaludvalg har i sit budget for 2009 afsat midler til at gennemføre en hørings – og dialogproces med borgerne på Nørrebro med udgangspunkt i ”Byrum og Trafik”. Som model for gennemførelsen af denne proces er valgt Helhedsplan for Nørrebrogade. Som grundlag for processen er lagt en forudsætning om, at materiale fra kvarterløft, områdeløft, evalueringsrapporter m.m. inddrages, således at Nørrebro Lokaludvalg kan afgive et endeligt høringssvar, der afspejler holdninger og synspunkter i lokalområdet til brug for endelig vedtagelse af Helhedsplan for Nørrebrogade. Det forudsættes at Teknik – og Miljøforvaltningen udleverer relevant materiale, samt stiller teknisk bistand til rådighed for processen. Som tidsramme for gennemførelse af forslaget afsættes et halvt år med opstart primo januar og fremsendelse af høringssvar til Teknik – og Miljøudvalget til dets møde 2. september 2009.

Lokaludvalget har selv afsat midler til gennemførelse af hørings – og dialogproces:

  • Lokaludvalget konstaterer, at der ikke på Københavns Kommunes budget for 2009 er afsat nødvendige midler i 2009 til gennemførelse af Helhedsplan for Nørrebrogade. Det er altså ingen påsættende effekt i forhold til gennemførelse af Lokaludvalgets hørings – og dialogproces i forhold til gennemførelse af en Helhedsplan for Nørrebrogade.

NLU har også lavet en vision for kommunikationsstrategi. I November vedtog man følgende:

Lokaludvalget vil være Nørrebros talerør

  • Nørrebro skal som en del af hovedstaden være præget af ”Mangfoldighed, tolerance, tryghed, ansvarlighed.

  • NLU skal være Nørrebros værktøj til at sikre samarbejde, indflydelse og støtte til at udvikle bydelen.

  • NLU skal have en koordinerende rolle i forhold til institutioner, foreninger, interessegrupper og netværk i bydelen og sikre overblik, vidensdeling, erfaringsudveksling og koordinering mellem aktører. NLU kan foreksempel holde 4 møder årligt inden for bestemte temaer F. eks kvarterløft, Agenda 21, integration, børn og unge, boligområder, kulturhuse m.fl.

Hvad med erhvervslivet?

Som det vil fremgå er Nørrebro Handelsforening ikke nævnt med et ord, ej heller erhvervslivet generelt. Det vil være meget nærliggende at drøfte, hvad der skal ske med erhvervslivet i bydelen i fremtiden. Hvad er målet? Hvad er mulighederne?

Når NLU nævner kvarterløft, Agenda 21, institutioner m.m. må man håbe, at det ikke går får meget ”offentlighed” i den. En overbygning af noget bestående, der i forvejen har en eller anden direkte linje til BR.

Kommer alle aspekter med?

Det er fint nok med formålet

  • At styrke Københavns Kommune og Borgerrepræsentationens viden om, hvad der foregår på Nørrebro og hvad Nørrebro ønsker sig.

  • At være dagsordensætter i forhold til udviklingen af Nørrebro.

Det bliver en meget vanskelig opgave for NLU at få alle aspekter med. For hvad er egentlig fakta? Og hvordan skal man vægte de forskellige interesser?

Det bliver en vanskelig opgave for den nye kommunikationsmedarbejder, der skal ansættes.

Uenighed om trafikken

Nørrebro Handelsforening er selvfølgelig repræsenteret i NLU, men ofte sidder foreningens repræsentant som ene mand og forsvarer erhvervslivets interesser.

Uenigheden går ofte på trafikspørgsmål. Foreningen har ikke noget imod forbedring af miljøet. Men det alternativ man som oftest finder frem til, giver ikke erhvervslivet mulighed for vækstbetingelser.

Således er NLU også tilhænger af lokale trafikforanstaltninger.

Tordenskjolds soldater

Begrebet Tordenskjolds Soldater har fået en ny betydning. For kigger man de forskellige interesseorganisationer igennem, er der et personsammenfald.

I den forbindelse er det også interessant, hvem der har søgt og fået bevilliget puljemidler.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16