Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Læs Nørrebro Handelsforenings svar på denne henvendelse

Kære chefkonsulent Jette Bøving Nielsen,

Du har i din egenskab af at være embedsmand i Overborgmesterens Sekretariat henvendt dig til Nørrebro Handelsforening og bedt os om at forklare dig nærmere om:

hvor vi har det - du kalder en ”påstand” fra - som fremgår af et indlæg på Nørrebro Handelsforenings hjemmeside, vedrørende forsikringsdækning i forbindelse med urolighederne på Nørrebro i den seneste tid.

Jeg kan til din orientering oplyse, at vi i Nørrebro Handelsforening har fortolket et interview med Overborgmester Ritt Bjerregaard i DR’s radioavis den 17.december 2006 kl. 12,00 på den måde som det fremgår af vores hjemmeside, idet interviewet havde følgende præcise indhold;

Oplæg:
De forretningsdrivende på Nørrebro er frustrerede, de siger at politikerne kunne have forudset situationen, og nu vil de sende regningen for de mange rudeknusninger til rådhuset i København. Det siger formanden Johnny Beyer, men regningerne kommer retur med posten, hvis det står til overborgmester Ritt Bjerregaard:

Ritt Bjerregaard:
"Han kan ikk' ha' tænkt sig rigtig godt om, tror jeg. Det er et anliggende mellem ham og-øh hans forsikring, vi har jo bestemt tænkt os godt om, det er jo ikke længe siden, jeg var ude sammen med politidirektør øh Hanne Bech Hansen, hvor vi sagde, at vi så meget gerne, at øh huset ku' blive solgt fra Faderhuset, men vi har jo ikke nogen midler til at gå ind overfor en øh en privat ejer. Og det går jeg da ud fra at såden en forening af erhvervsdrivende udmærket er klar over."

Journalist:
"Det vil sige, man kan ikke regne med at der sker flere politiske løsninger i forhold til at løse den konflikt, som nu får konsekvenser for mange på Nørrebro?"

Ritt Bjerregaard:
"Altså det her er jo en opgave for politiet og det har politiet jo også taget fat på igår. Altså der er jo ikke noget kommunalt politi, så øh kommunen kan jo ikk' gå ind i den slags sager, altså vi har jo for længst i Borgerrepræsentationen taget stilling til det her ved salget af huset og fra det øjeblik har vi været ude af den sag."

På den baggrund vil Nørrebro Handelsforening ikke korrigere noget på vores hjemmeside, da det således er dokumenteret, at Ritt Bjerregaard ganske tydeligt udtalte, at det måtte være et anliggende mellem de forretningsdrivende og deres forsikringsselskaber – hvilket vi fortolker på en mere mundret måde, at Ritt Bjerregaard udtalte, at forsikringsselskaberne dækker for skaderne.


Med venlig hilsen


Johnny Beyer
Formand
Nørrebro Handelsforening


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16