Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 19. november 2019
Politiet er dyb krise, ja det siger betjentene selv. Sager om knivstikkeri uden dødsfald henlægges. Politiet løber derhen, hvor opmærksomheden er størst. Politikerne bliver hele tiden forargede og forbavset. Ledelsen bliver bragt i knæ på grund af nye krav.

Man tør ikke sige noget på grund af karrieren. Enkeltsager bliver til sensationer. Nogle steder mangler 50 pct. flere efterforskere. Hvad ser bedst ud. Tidsfrister er en bombe under efterforskningen. Problemer hos anklagemyndigheden. Arbejdstilsynet har givet flere påbud. Sagsbehandlingen er vokset til 48.000 sager. Retsfølelsen er udfordret.

En ny organisation er nødvendig. Over 1.000 ubehandlede voldssager hos Københavns Politi. Utidssvarende og helt utilstrækkelig, ja sådan omtales politiets IT – system. Måske er en ny dataskandale i vente. Politiet er udsat for alt for mange ekstraopgaver uden ekstra folk.

Læs mere...
Offentliggjort 17. november 2019
Mange bliver sigtet. Ca. hver anden udenlandsk virksomhed betaler ikke den rigtige skat. Det burde være et permanent punkt på finansloven. Hvad sker der med arbejdsretten og den danske model? Medierne var pludselig i Padborg, men har de glemt sagen? Der er åbenbart god lobbyvirksomhed i transportbranchen. Slaverne i byggeriet. Nybygget villa-med mange hemmeligheder. Klager over manglende løn førte til bortvisning. Falske ID - kort og kontrakter. Facebook – byggeri underbetaler. Flere og flere udenlandske virksomheder i byggebranchen kommer hertil. Indkvartering ved siden af kemikalier. Metro-byggeri kan udvikle sig til gigant-skandale. Arbejdstiden var op til 90 timer, nægtet frokost og toiletbesøg. Offentlig bygherre har ikke styr på det.
Læs mere...
Offentliggjort 12. november 2019
Ved to gange tre timers foredrag med fotos vil der blive gjort opmærksom på en svunden tid, hvor der var Industri på Nørrebro. Nørrebro lokaludvalg har støttet projektet. På Støberiet vil der blive fokuseret på Indre Nørrebro. Og i Multihallen ved Nørrebrohallen vil der blive fokuseret på Ydre Nørrebro. Børnearbejde var dengang nødvendigt for den fattige arbejderfamilie. Man sagde også, at Børnearbejde var vigtig for opdragelsen. Fabriksloven af 1873 blev mødt af protester af fabriksejere men også af de arbejdende børns forældre. Tænk engang 70 pct. af hele familiens indkomst gik til fødevarer. Børn under 13 år arbejdede ca. 8 timer om dagen plus skolen. De farlige tændstikfabrikker på Nørrebro var meget sundhedsfarlige for børn. Mælkedrengen, der arbejdede på Enigheden skulle meget tidelig op. I 1913 blev det forbudt for børn at arbejde på fabrik

Læs mere...
Offentliggjort 8. november 2019
Der kommer nye beføjelser. Domstolen er Retssystemets adelsmærke. Men nu skal det overvejes bredere og ikke kun snævert. Der er uhyggelig mange data, der skal gennemses. I dag er det et videokamera for hver fjerde dansker. Der er ingen kriminalitetsforebyggende effekt. Vi lever i det ubemandede Danmark. København opgav video – overbygning. Meget stærk kritik af Rigspolitiets IT – system. Der burde være en gensidig tillid mellem myndigheder og borgere. Men sådan er det ikke mere i Danmark. Hvad vil Regeringen sætte i værk? Det er en glidebane. Og politiet har ikke tid. EU – regler brydes. Vi kan få en chip i nakken, det er den letteste og sikkert også billigste løsning. Pas på, hvem du sidder sammen med i det offentlige rum. Vi mister muligheden for privatlivets fred.

Læs mere...
Offentliggjort 6. november 2019
Der er sandelig mange oplevelser på cykelstien. 32.000 efterladte cykler er der i København. Det er juridisk ikke så let at flytte dem. Mange er ikke mentalt til stede på cykelstien. 75 pct. af de hvide bycykler er ukampdygtige. Fra cykel til El – løbehjul. Som et Wild West show. Føler sig hævet over færdselsloven. I Sverige har man gjort noget ved problemet. I Berlin er der erklæret krig mod el – transportmidler. El – Løbehjulet er nok ikke så grøn som lovet. Kan man holde balancen og hvad med at overholde færdselsreglerne? Der sælges en masse el – løbehjul. En turist på el – løbehjul! Få nu vedtaget nye regler. Flere ulykker både med løbehjul og cykler og flere fodgængere bliver dræbt i trafikken. Der skal være plads til mange flere på cykelstien. Og i det hele har man glemt fodgængerne og de handicappede.
Læs mere...
Offentliggjort 2. november 2019
Dem, der klager behøver ikke at være kværulanter
Der er masser af turister i København. Og det skal vi være glade for. Det giver penge til byen og beskæftigelse. Politikerne reagerer meget forskellig, sikkert efter politisk overbevisning. Men skal man bare betragte de lokale borgere i Indre By, der klager som kværulanter?

Læs mere...
Offentliggjort 29. oktober 2019

Vi giver vores serie en ny overskrift. Og den er mere aktuelt en nogensinde. Der er kommet en kraftig stigning på beboerlicensen. Og det er ikke garanti for at du har en P –plads, selv om du skal af med 4.000 kr. Man sagde ellers, at det skulle være billigere at bo i København. Mange almindelige københavnere har brug for bilen i hverdagen. Så nytter det ikke noget, at politikerne vil adfærdsregulere. Og så kan indtægten finansiere det, som de ellers ikke har råd til. Hvad med de andre klimasyndere? Er det kun bilerne, man vil til livs? Det svarer slet ikke til Erhvervslivets ønsker ifølge DI’ s erhvervsklima. Her vil erhvervslivet have bedre infrastruktur og komme hurtig fra A til B. Lige nu koster det op til 36,- kr. i timen for at parkere i København. Cykler skal have fortrin for 2Den nødvendige trafik (Erhvervstrafik) i lyskryds!!!


Læs mere...
Offentliggjort 25. oktober 2019
Giver ny Metro mere handel?
Nørrebro har fået hele nye muligheder. Med fire nye Metro - stationer er det lettere at komme til Nørrebro fra andre bydele. Men det gælder jo begge veje. For Nørrebro – borgere har nu også lettere at komme til andre bydele.
Læs mere...
Offentliggjort 23. oktober 2019
Er det de autonome eller banderne, der bestemmer på Nørrebro, spørger Jyllands Posten. Hvor er den lokale opbakning? Stikker du snuden frem på Nørre, så får du den i klemme. Man kan bruge diverse platforme til at ødelægge en virksomhed. Egentlig behøver man ikke, at udøver hærværk. Børn med knive – Politiet kom ikke. Ingen bliver født ind i et bandemiljø. Tusindvis af vinduer er udskiftet i butikkerne på Nørrebro i årevis. Nu er der bevæbnede vagter til at beskytte territorium. Der kom en SMS med en advarsel. Og så var der en weekend med hærværk i Mjølnerparken. Der er to bander i konflikt i øjeblikket. Bomber er en del af bandekonflikten. Der var 40 skyderier i 2017. LTF er blevet reduceret.

Læs mere...
Offentliggjort 17. oktober 2019
Man kan ikke bruge ågerparagraffen. Man kommer ind i en ond spiral. Beløbet burde opgives i kroner og ører i stedet ÅOP. Man går direkte efter samfundets svageste i reklamerne. Man bruger også rollemodeller til dette. 40 pct. af kunderne er mellem 18 år og 30 år. Katastrofekursen bliver lagt. Op til 300 reklamer om dagen bruger man. Men forbrugerne har vel også selv et ansvar for køb. Burde skolerne ikke aktiveres i dette spørgsmål?
Læs mere...
Offentliggjort 14. oktober 2019
Inga på 81 år vil sultestrejke. Kommunen vil bestemme, hvor hun skal købe ind. Den historie kender vi i Nørrebro handelsforening. 29 private ”oplevelses-organisationer” i København mener, at lyden skal skrues op. Københavns beboerforeninger advarer mod suspekte Cafeer. København har mange førstepladser. Aldi har pumpet en masse penge i danske butikker. Stark er førende i Norden. Opsvinget rammer ikke de ældre. Hvad betyder Nets salg? Over grænsen efter dåsebajer. Gammel mad – atter engang. Inflationen giver danskerne 2.000 ekstra om året.
Læs mere...
Offentliggjort 10. oktober 2019
Atter engang er en virksomhed blevet udsat for hærværk. Årsagen var bestyrerens politiske holdning. Tidligere har nyetablerede butikker været udsat. Også Nørrebro handelsforening har flere gang været udsat for trusler og chikane. Nazi – kortet er trukket atter engang. Der er i den grad tale om historieløshed. Dårlige anmeldelser kan ødelægge en virksomhed. Hvorfor skal folk med politiske holdninger rammes? Vi har smagt en ”Nazi-burger”. Den kan godt anbefales. Heldigvis har ”Røde” partier bakket vores hovedperson op. Men ”De Radikale” vil ikke mere holde møder på The Barns. Lovgivningen gælder også på Nørrebro. Myndighederne burde beskytte virksomhederne. Det burde også på Nørrebro være muligt at drive virksomhed uanset politisk eller religiøs indstilling og uanset nationalitet.

Læs mere...
Offentliggjort 9. oktober 2019
Masser af tomme lokaler. Politikere glemmer atter engang at lave konsekvensberegning. 90 tøjbutikker konkurs i 2019. Familien Danmark sparer op. Man oplever både god og dårlig service. Butikker kan ikke betale den høje leje. Butikker under pres. Er der kommet for mange restauranter i København? Men man kunne i grunden også gøre en masse selv, inden det kom så vidt, at man skulle dreje nøglen om. Service og service og top – faglighed hver dag i butikken. Og så burde alle bakke op om fælles markedsføring og juleudsmykning. Men det vil man helst undgå. Trafikordninger er også med til at ødelægge butikkerne. Politikerne vil hest ikke snakke om erhvervsliv. Der er meget andet, der er mere spændende.
Læs mere...
Offentliggjort 4. oktober 2019
Alle skal kunne bo i København, siger politikere. Men realiteterne ser efterhånden anderledes ud. Er det blevet for dyrt på Nørrebro? Der er 31 tomme lejligheder i Bohrs Tårn i Carlsberg Byen. Men der er også masser af andre tomme boliger i København. Er det bygget for dyrt? Hvad får man for 500.000 kr.? Hvad får man for 2 mio. kr.? Antallet af lejeboliger er steget. Nye krav, når du flytter i Almene Boligforeninger. Hvad skal du betale for en lejlighed? Vi kigger på gennemsnitspriser. Tillægsafgifter som Københavns Kommune forlanger af boligforeninger ødelægger meget. Husleje er steget med 30 pct. i de sidste ti år. Siden 2012 er ejerlejligheder i København steget med 78 pct. Boligreguleringslovens § 5 stk. 2 bliver udnyttet. Der er masser af klager. Du kan ikke bare uden videre låne i banken.

Læs mere...
Offentliggjort 2. oktober 2019
260 lejligheder skal sælges. Bo Vita vil bruge ”Blackstone – modellen” det er lejerne, der betaler selv via Landsbyggefonden. ”Ghetto-loven” berører 1 million lejere. Beboerdemokratiet blev tilsidesat med politikernes accept. Spekulations-moderniseringer. Det er de ressourcestærke, der forlader områderne og får mest hjælp i form af gavekort og flyttehjælp. Flere tusinde skal forlade deres boliger. ”Ghetto – planen” er et redskab mod parallelsamfund. Hvad er sandheden? Bispeparken redede den. De tænker også kreativt i Lundtofteparken. En tredjedel i Nøjsomhed (Helsingør) er opsagt. Også danske børn skal lære dansk og danske traditioner i dagtilbud. Loven stempler alle. Pædagoger bliver kontrollanter. Det er nok ikke alle, der skulker fra skole, der er på genopdragelsesrejser. Nu er det så indført betingelser for at flytte ind i almene boligforeninger. Og det kan give problemer for lavtlønnede. Københavns Kommune vil have en tillægssum fra AKB i Lundtoftegade på 47 mio. kr. Havde foreningen ligget på den anden side Åboulevarden havde de ikke skullet betale denne tillægssum.
Læs mere...
Offentliggjort 30. september 2019
Det kniber med trygheden på Nørrebro. Og så nedlægger man klasser på politiskolen, selv om der mangler betjente. Politiet mangler en milliard kr. Der prioriteres ganske hårdt. Ikke alle betjente får afspadsering. Politiet må ikke svigte borgerne. Situationen kan vel ikke overraske rigspolitichefen. Selvtægt er uacceptabelt. Gentofte vil have specialkorps. Politiet skal i balance. Den mobile politistation er spil for galleriet. Politiforbundet vil have 300 nye betjente hvert år. ”Vi kan ikke se borgerne i øjnene”. Vi kigger på overfald, påkørsel, salg af doping, indbrud og butikstyveri. Der er ikke mange betjente. Vi ligger på 3. pladsen bag fra. Sagsbehandlingstiden vokser og vokser. Også problemer hos anklagemyndigheden. Teledate-skandale og manglende IT – sikkerhed hos Rigspolitiet. Men i toppen er der lønfest med masser af bonus. Vi passer ikke ordentligt på vores betjente.

Læs mere...
Offentliggjort 25. september 2019
363 københavnske virksomheder var med i undersøgelsen om erhvervstemperaturen i Danmark. Ambitionerne i København har været høje. Man har gennem tiden brugt mange undskyldninger for en dårlig placering. Man har nedsat en Task Force med anbefalinger. Det kniber med service-kulturen hos Københavns Kommune, der kun bliver nr. 89 af 93 deltagende kommuner. Erhvervslivet vil have mobilitet, infrastruktur og mobilitet. Færre i København anbefaler, at man skal nedsætte sig her. Kun 35 pct. af virksomhederne i København er meget tilfredse. På landsplan er det 60 pct. Meget bedre dialog med erhvervslivet og større interesse fra politikerne er ønsket. Vi gennemgår undersøgelsen og viser, hvor det kniber.
Læs mere...
Offentliggjort 22. september 2019
Alle vidste det nede i Padborg. Det berører os alle. De var alle udlændinge. Antallet af kontroller er faldet. Skat har også neddroslet kontrollen. Hver anden udenlandsk virksomhed fik påtale. Om 13 mdr. er der ikke flere penge til kontrol. Igen engang – Social Dumping i Metroen. Kæmpe bøde for brud på sikkerhedsreglerne. 165 tilfælde i Københavns Kommune. Beskyldninger mod overborgmesteren fra Dansk Byggeri. I malerforbundet ryster man på hovedet. Social Dumping er lig med ulovlig konkurrence.
Læs mere...
Offentliggjort 9. september 2019
Sundhedsplatformen har indtil nu kostet 2,8 milliarder kroner. Og egentlig fungerer den endnu ikke efter hensigten. Det har givet mange problemer. Og det har givet sikkerhedsproblemer. Personalet har gang på gang gjort opmærksom på fejl. På et tidspunkt er ledelsen åbenbart gået ind og bedt personalet stille ned for kritikken. Ja overlæger har været til tjenestelige samtaler med bisidder og referat. Pludselig er der ikke så meget tid til patienterne. Nu skal overlægen også selv skrive sine referater. Ansatte er mødt med trusler, når de kritiserer det nye system. Men en ekspertgruppe mener, at det godt kan køre. De anklager ledelsen for total mangel på lederskab, struktur og organisation. Og så er leverandøren Epic og så meget langsom til at levere. De ansatte ved således ikke, hvornår der kommer forbedringer. En advokatundersøgelse viser også, at patientjournalerne ikke er beskyttet. Hvis de vil kan amerikanske efterretningsvæsner kigge med. Og hvorfor skal vi egentlig have to forskellige systemer i sådan et lille land som vores?
Læs mere...
Offentliggjort 5. september 2019
Vi har omdøbt vores artikelserie til Overvågning. Men serien vil stadig omfatte Overvågning, Aflytning og Hacking. Men også ordet ”Retsfølelse”vil indgå. For med den stigende overvågning er det netop manglende retsfølelse, som vi oplever. Udbetaling Danmark må mange ting. Spørgsmålet er, om det ikke er at gå over stregen. Bruger Politiet i grunden ansigtsgenkendelse? Skal vi frygte teledata i Rumænien? Efterretningstjenesterne kører efter deres egen lovgivning. NSA lytter stadig med. Hvis du skal ud at flyve, så holder myndighederne øje med dig. Nordkoreas hackere har hacket sig til over 13 mia. kr. Og så vil en regering opsnappe al internettrafik.

Læs mere...

Copyright 2019 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16