Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Der var du jo
Offentliggjort 24. marts 2020

Der var du jo
Offentliggjort 24. marts 2020

Offentliggjort 4. marts 2020
En borger er i dag en handelsvare. Der er forbindelse mellem Huawei og staten Kina. Skal vi starte med ansigtsgenkendelse i Mjølnerparken? Data misbruges af myndighederne, hvor de gør ”nytte”. Systemet kan også tage fejl. Tanker om en overvågningsreform. Overvågning skal bygge på en konkret mistanke. Prisen for masseovervågning er alt for høj. Øget overvågning giver øget frihed, ja sådan siger justitsministeren. Tillid er godt, men kontrol er bedre, ja hvem sagde det. Skal der føres politik på en aktuel politiaktion. Politiansattes familie bliver undersøgt. Pas på forsikringsselskaber overvåges. NemID fusk. Netbank – indbrud vokser. Hackerangreb i virksomheder.
Læs mere...
Offentliggjort 3. marts 2020
Medierne behandlede episoden meget forskellig. Nogle gjorde opmærksom på at EU – borgere godt må arbejde i Danmark. Og så gjorde man opmærksom på karteldannelser inden for stillads-byggerier. Det var tale om selvjustits, og ting, der burde været klaret gennem det fagretslige system. Men der er stigende brug af illegale arbejdere i Danmark. Er ”Den Danske Model” ved at stå for fald grundet Social Dumping? Der er stigende utryghed. For det meste dog stadig stabil og fredelig arbejdskraft. Et pressemøde afslørede store brud på sikkerhed. Arbejdstilsynet har ingen kommentar. Manglende belysning blev anmeldt. Arbejdstilsynet havde kun en mand på arbejde. Dansk Boligbyg: ”De skal overholde overenskomsten”. Medier behandler DS byggeri som ”engle”. Hvad er sandheden? Overhængende og betydelig fare for nedstyrtning.

Læs mere...
Offentliggjort 7. februar 2020
I et baglokale på Nørrebrogade. Fødevarestyrelsen var forbi tre gange. Byens bedste kineser. Madanmeldere kigger ikke ud i køkkenet. Kunderne siger, at de tager afstand. Med hvad nu hvis prisen stiger? En timeløn ned på 20 kr. Det grænser til menneskehandel. Burde embedsmændene ikke væk fra skrivebordene? Beløbsordningen bliver i den grad misbrugt. Usædvanlig høj løn for en kok. SIRI kan ikke styre ordningen. Kinesiske bureauer tjener på ordningen. SIRI ikke klar over metoderne. Myndighederne har siden 2015 vidst, at noget var galt. Også systematisk snyd i 2017. Kun en ud af seks kokke får afslag. Politiet kan ikke gøre så meget selv. Det er organiseret svindel og udnyttelse af kinesisk arbejdskraft. Hver 11. tilladelse gives til kinesisk kok. Politiet og Fødevarestyrelsen har også gennem flere år vidst, at noget var galt.
Læs mere...
Offentliggjort 4. februar 2020
Kontrol nedprioriteret gennem længere tid. Man forsøgte sig også i Københavns Kommune. Man har kendt til problemer i årevis. Retsstilling og bestyrelsesansvar. Tilliden forsvinder efterhånden. Masser af skandaler efterhånden. Britta har svindlet gennem 25 år. Hvorfor er ”Skat” kun ude efter de små fisk? Der har været advarsler. TV – station gav sendetid. Halvanden år gammel rapport pegede på problemer. Rigsrevisionen lavede stikprøver. Man sidder og kontrollerer sig selv. Finansieret af dine og mine penge. Øverste chef fredet i sagen. Politianmeldelser. Allerede en sag i 2016. Hvorfor har ingen reageret? Mindst syv styrelser har fået kritik. Momssvindel på 800 mio. kr. Ordentlighed og ansvarsfølelse havde været naturligt. Snyder politikere bevidst? Stram Kurs har fulgt reglerne til punkt og prikke. DF: det er Ekstra Bladet, der har fabrikeret falsk faktura. Bagmandspolitiet undersøger sagen. Også tre andre sager beskæftiger Staten
Læs mere...
Offentliggjort 31. januar 2020
De mørke skyer nærmer sig. Butiksdøden er nu mærkbar. Detailsalget faldt i oktober. Vinbar får nej til udeservering. Hvad med familievirksomheder? Skal Black Friday forbydes. Netbutik væltet på Black Friday. Aftalen med PostNord udløber. Kinapakker skaber problemer Power beskyldes for falske tilbud. Københavnere er trætte af julemarkeder med ”tysk bras”. Danske forbrugere har for stor tillid til netbutikker
Læs mere...
Offentliggjort 26. januar 2020
Facebookgrupper har ligget død. Nogle må, andre må ikke. En vigtig kilde til dokumentation. Sættes i bås med alvorlige beskyldninger. Facebook skal overholde lovgivningen. Den digitale ytringsfrihed er sat under pres. Voksende antal udsmidninger. Hvor er det lige man selv har overtrådt reglerne? Man bliver kun slettet i grelle tilfælde. Hvorfor reagerer Facebook ikke altid på falske profiler? Spam er forbudt. Men heller ikke her reagerer Facebook altid, hvorfor ikke? Pas på dit sprogbrug. Robotter scanner alle billeder. Du må ikke bruge alle funktioner. Nogle får adgang, andre ikke. Det er et virtuelt forsamlingshus. Når man er administrator/redaktør på forskellige grupper, er det et serøst arbejde, som godt kan være tidskrævende. Regler fortolkes anderledes hos Facebook, end man egentlig forventer. Kan tingene egentlig gøres anderledes?

Læs mere...
Offentliggjort 16. januar 2020
To nye digitale postkasser på vej. Hvor skal vi finde dem? 92 pct. bruger i dag e – boks. Vi ved ikke meget om dem. Allerede nu er der kommet ekstra regning på 146 mio. kr. Snart er det slut for 400.000 danskere med TastSelv – kode hos Skat. Folk tvinges til NemID. Nets vil have flere penge fra butikkerne. Masser af indtjening hos Nets – chefer. Kapitalselskab stiller benhårde krav til profit- Familien Danmark kommer til at betale for Nets – chefers personlige indtjening. Snart kan du betale med dit glatte ansigt.

Læs mere...
Offentliggjort 14. januar 2020
Har borgmester Cecillia Lonning – Skovgaard ret i, at akademikere er luddovne? Bliver reglerne fulgt? Der er 6.000 ledige akademikere i København. Beskyldninger afvist af A – kasser. Hvad med jobcentre – de koster 16 mia. kr. at drive. Bør vi ikke kigge på vores uddannelsessystem? Efterhånden uddannes der så mange akademikere, at de er ved at fortrænge HK’ er i administrative jobs. Nedvurdering af dem, der sidder ved kassen i Netto. Flere burde have en erhvervsuddannelse. Godt nok er flere akademikere kommet i arbejde, men der er også blevet mange flere af dem. Løntilskud vil føre til misbrug. Problemer med omgåelse af regler. I Aalborg og Odense kender man ikke til disse problemer. Borgmesteren siger, at diskussionen har været nødvendig. Der er brug for lovmæssig klarhed.

Læs mere...
Offentliggjort 10. januar 2020
København er ikke just blandt Verdens bedste bilbyer. Faktisk er vi kun på plads 34. Cyklistforbundet vil have den længere ned. Nye håndværks – p – pladser. Dieselbilen er den store ”Skurk”. Biler kan være dræbende, er sikkert skyld i 550 menneskers død årligt, siger politikere. Dieselbiler skal være ude om tre år, siger borgmestre. Udspil imponerer ikke. I 2030 skal der ikke være mulighed for at købe diesel – og benzinbiler mere. Hvem skal nu betale – Bilister bidrager årligt med 50 milliarder kr. Afgifter på el – biler stiger. Grøn firmabil koster allerede nu 1.000 kr. mere om måneden. Københavns delebiler kører ikke så meget. Pendlere står tidligere op. Bilister får annulleret P – afgifter i hobetal. Bygherre stævnet – for lidt P -pladser. Biler hober sig op på de københavnske villa – veje. Hvorfor skal nogle betale ti gange så meget? Bilismen stiger mere end cyklismen.
Læs mere...
Offentliggjort 8. januar 2020
Fagbevægelsen holder øje med EU’ s mindsteløns-lov. Arbejdstilsynet har fået en saltvandsindsprøjtning. Det er også galt i Hotel – og restaurationsbranchen. Vejledning i omgåelse af overenskomstmæssig løn. Efterbetaling af 600.000 kr. til to pakistanske brødre. De venter på dansk politi i Polen. Og politiet har netop afsluttet deres undersøgelser. Speditørerne indfører etiske regler, men medlemmerne behøver ikke at overholde dem. Heller ikke i nattelivsbranchen på restauranter og natklubber er det almindelig med overenskomster. Det er utidssvarende, siger man. Man kører egen restaurations – garanti – ordning.
Læs mere...
Offentliggjort 30. december 2019
Den der ikke har noget at skjule. Designet til at udsuge informationer. Facebook kan manipulere. Data videresælges. Ansigtsgenkendelse – samme teknik som kineserne. Ingen moralsk eller etisk diskussion. Der er sikkerhedsmæssige udfordringer. Også herhjemme overvåger man din adfærd. Din DNA – prøve kan bruges af mange. Den ansvarlige algoritme findes ikke. Blot ved at besøge en ond hjemmeside kan du blive hacket. Skadelig kode kan din telefon få, hvis du opdaterer. Uden om sikkerheden. Telebutikker overtræder persondataloven. Med 5G får politi og efterretningsvæsen det vanskeligere. I 2017 blev mindst 3.151 aflyttet. Problemer med retssikkerheden i 5.000 teledatasager. PET bliver ved med at overtræde lovgivningen. Hemmelige agenter på nettet. Nordkoreanske hackergrupper er vanskelige at stoppe. IT- kriminelle bliver mere kreative. Amerikanske tech – giganter vil ikke have indblanding. Muren vokser i den digitale verden
Læs mere...
Offentliggjort 13. december 2019
Stadig masser af huller på cykelstierne. ”Den Gamle Redaktør” ramt af el – løbehjul på fortovet. Politiet smilede bare. Social Dumping hos de københavnske el – løbehjul. Der bruges nærmest mafia – metoder. Hvordan kan politikerne egentlig tillade dette? I Aarhus bruger de ”Jyske Lov”. El – Løbehjul får vinterdæk – nej det er ikke en vittighed. Så har ”Den Gamle redaktør” været på Københavns bredeste cykelsti. Det er jo nærmest kaos. Fremgang for de københavnske supercykelstier. ”Den Gamle Redaktør” ramt af el – løbehjul på fortov. Men det var ikke ham, der væltede. Politiet holdt over på den anden side, smilede og kørte videre.

Læs mere...
Offentliggjort 10. december 2019
Retsfølelsen er krænket. Ofre efterlades med en mærkelig følelse. Arbejder man efter teorier. Politibetjente frikendt efter overfald. Ekskæreste fik hemmelig adresse. Gerningsmænd for straffefrihed. Pludselig blev badelede ikke bevogtet. Allerede i 2010 blev politiledelse advaret mod fejl i teledata. Og en DNA – skandale har vi også. Vennetjeneste i Rigspolitiet var ikke strafbart. Man overholder ikke udbudspligten. Langt fra alt kan dokumenteres i Rigspolitiet. Mange mislykkede IT – projekter koster dyrt. IT – direktør belønnet med 170.000 kr. Bonusser på over en million. 47.000 ubehandlede sager. Landets anklagere løber stærkt. Ovebelægning i danske fængsler. Indbrud, narko og bedrageri må vente. Myndigheder i knæ. Politikredse har travlt. Der er et uhyggeligt alternativ.
Læs mere...
Offentliggjort 6. december 2019
Det var dengang, da Nørrebro Handelsforening oprettede en hjemmeside, hvor man kunne anmelde ulovligheder på Nørrebro. Det var ikke noget Nørrebro-borgerne brød sig om. På en strækning på 3,3 km findes der 39 frisører, 24 slikbutikker/kiosker og 24 guldsmede. I slikbutikkerne har man både noget med og uden regning. I Sverige koster et kilo slik uden afgifter 30 kr. En tidligere FCK – profil mistænkt. Der er solgt for mindst 18 millioner kr. slik til butikker i København og Nørrebro uden om myndighederne. Et parti Ritter – sport til 6,1 million indgår også i sagen. Du kan købe sodavand fra Tjekkiet og Polen med udenlandske etiketter. Bandemedlem dømt i sag. Fiktive selskaber oprettes for at narre myndighederne. Halvdelen af slik – kontrollerne giver gevinst. Stribevis af lovbrud hos de allerfleste guldsmede. Bagmandspolitiet involveret, der sælges kopivare.
Læs mere...
Offentliggjort 3. december 2019
Kommuner redder julebelysning rundt omkring. HK – Formand: 2.400 job er forsvundet fra detailhandlen som følge af gratis virksomhedspraktik. Lokal brugsuddeler tildelt ”Danish Retail Award”. Medicinmangel på apotek. Hver tredje købmand lukker. Vi er nogle af dem, der handler mest på nettet. 150.000 falske websider politianmeldt. Forbrugslån drøner derudaf. Danskerne skal have pungen op af lommerne. De får 32 mia. kr. mere i år. Butikslejen stiger stadig. Magasin er danskernes favorit. Netto – medarbejder fik en skalle, fordi kødet var for dyrt. Vi behandler ikke butiksmedarbejdere særlig godt.
Læs mere...
Offentliggjort 30. november 2019
Muslimer beskyldes for at ødelægge julen. ”Gamle Mænd” beskyldes også for at ødelægge julestemningen på Nørrebro. Juleparanoiaen er dukket op. Ikea har lanceret en ”Vinterkollektion”. Billedmanipulation. Kraftige reaktioner på de sociale medier. Aldis vintermedister. De har både halslagtet og har julemedister i Aldi. Peter Skaarup kan ikke lide Ikeas nye påhit. Udhuling af juletradition? Nationalmuseet fik et ”Vintertræ”. ”Lys i Mørket” på Blågårdsgade blev også udsat for kritik. ”Overdrevet krænkelsesstabilitet” på Nørrebro. DF: man må ikke trine muslimerne over tæerne. En tidlig udmelding fra Handelsforeningen sidste år. Tilskud halveret. Handelsforening klandrer muslimske butikker, sagde medierne. Usandheder fra lokalpolitikere. De vidste besked om foreningens gøremål. Medierne kunne nu godt have været mere kritiske. En fast installation på Nørrebrogade kunne have løst problemerne. Det var også galt, da foreningen udlånte kæderne, som man påstod ikke tilhørte Nørrebro handelsforening. Juletræer og julebelysning har i årevis været udsat for hærværk og ødelæggelser.

Læs mere...

Copyright 2020 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16