Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 18. juni 2019
Medlemstilbud. Hvad med økonomien? Hvem er skurken i virksomhedspraktik hos supermarkederne? Det går godt for Rema 1000. Går det godt for Coop? Dagrofa bløder. Flying Tiger har fået ny topdirektør. Hvad sker der med Magasin? Det går ikke godt for Bang og Olufsen. Dyne Larsen udvider atter engang. Hackerangreb hos Bahne.
Læs mere...
Offentliggjort 14. juni 2019
Der er sket store forandringer i det københavnske boligmarked. FN advarede os. Men det var det kun foragt overfor. Blackstone har købt 3.000 lejemål i København. Nu vil overborgmester skrive under. Udenlandske investorer står for 71 pct. af alle ejendomskøb i København. 90 år gammelt skøde redder lejere på Frederiksberg. Nørrebro er mest eftertragtet af Blackstone. Kæmpe prisstigninger på Østerbro. Du kan bytte 100 kvm med 360 kvm – 50 kilometer borte. Mange billige lejeboliger forsvinder. Du skal helst have et arbejde for at få en bolig. Dyre ungdomsboliger. Andelsboliger er blevet for velhavere. Man kan ikke forhindre kapitalkædernes udbredelse. Køb – Fix – Sælg. Der pumpes stadig flere penge i ejendommen. Den kommende generation har ikke en chance.
Læs mere...
Offentliggjort 6. juni 2019
Betjente bliver beskyldt for at klynke, når de klager over deres arbejdsforhold. Nogle misbruger deres ytringsfrihed, og det koster. Politiet er lige som et lukket kredsløb med en opklaringsprocent på 5,2 på indbrud. Men der er 600 betjente mere på gaden end nogensinde i slutningen af 2019. Borgernes retsfølelse bliver krænket. Seks mand er hver dag sendt retur ved grænsen. Det synes mange politikere er en succes. Men læs her, hvilke forhold de danske betjente har, når de skal undersøge mistænkte fra udlandet. Det er nærmest grotesk, hvis de kommer uden for kontortiden. Permanent grænsekontrol betyder et nej Schengen. Politikommissær degraderet. Dårlige arbejdsforhold hos Politiet. Man dækker over hinanden. Passer politikerne godt nok på politiet. Ledelsesstilen er menneskefjern. Befolkningens tillid er dalende. Politiet er i den grad udsat for omstruktureringer og nedjusteringer.

Læs mere...
Offentliggjort 3. juni 2019
Indret jeres butik efter forholdene. Masser af mails efter festen. Du kan blive straffet for det. Mellem 80.000 og 100.000 unge. Man skamroser sig selv. Mon ikke det bliver set gennem fingrene med støjoverskridelser. Red klimaet – bare ikke under Distortion. Arrangørerne undskylder de unge. En beskrivelse på de sociale medier. Søen bærer præg af festen. Ubudne gæster i mange baggårde. Festen fortsatte til et godt stykke over midnat. Beboer-barrikader mod gæsterne. Skolegård flød med urin og glasskår. Det er for stort, man kan ikke styre det mere. Og hvorfor skal det lige være Nørrebro?
Læs mere...
Offentliggjort 30. maj 2019
Der er en katastrofal mangel på faglærte i Danmark. Samtidig råber arbejdsgivere efter faglig arbejdskraft. Men erhvervsskolerne mangler elever. Man kan faktisk blive faglig student. Der er for mange ufaglærte og for få faglærte mange år frem. OECD siger, at der er for mange paradokser i vores uddannelsessystem. Politikerne har store forventninger – men er de for store? Forældrene har stor indflydelse på de unges valg. Kan byggebranchen ikke gøre mere selv? Det kniber med den rette rekruttering. Regeringen vil indføre en ”discountuddannelse”. Ungdomsuddannelser i fare i 35 byer i Danmark. VUC lukker – flere steder er lukningstruet. Er det en voksen til stede?
Læs mere...
Offentliggjort 28. maj 2019
Masser af trusler, afpresning og chikane. Brønshøj, Husum en af de mest utrygge steder i København. Tidligere fængselsbetjent sparket og spyttet på. Ubehageligheder i cykelkælderen. Pølsedamen kunne ikke holde det ud mere. Pizzamanden holdt også op. Masser af utryghed og tyveri i Netto. Fakta indskrænkede åbningstiderne. I Aldi stjæler de cigaretter. Biblioteket ændrede også åbningstider. Flere har hyret private vagter. Man forsøger med dialog. Partiformand ikke supertryg. Masser af henvendelser til justitsminister, der selv tog herud. Han ønsker svar fra politidirektør. Dansk Folkeparti forsøgte sig med pølsevogn. Problemerne få kilometer fra stor politistation vokser. Kaotiske forhold i Bellahøj – hallerne. Politikerne har opsagt opsynsmænd. Derved er problemerne i den grad vokset. Er beboere og erhvervsliv blevet taget alvorlig?

Læs mere...
Offentliggjort 24. maj 2019
Politikerne har frameldt vores nyhedsbrev, fordi vi beskriver forholdene i Mjølnerparken. Bestyrelsen i Mjølnerparken føler sig truet. Der er ikke rart at være i Mjølnerparken lige nu. Ventelister i Bo-Vista tilsidesættes. Lejligheder skal sælges til privat invester. Et brev blev opfattet som en trussel. Udsagn om lodtrækning var en fejl. Man bruger lokkemad. Beboerne vil undersøge juridiske muligheder. Demokratisk indflydelse tilsidesættes. Ingen forståelse for beboernes frustrationer. Renoveringsplan har været 7 år undervejs. Læs her, hvorfor beboere skal ud.
Læs mere...
Offentliggjort 21. maj 2019
Vi har mærket censur. Det er gået ud over tre sider. Vi er ikke styret af nogen som helst. Derfor er vi skyldige. Vi kunne ikke nå at alarmere læserne. Facebook er et sted med 1,8 milliarder journalister. Vi har haft stor glæde af Facebook. Men de bestemmer selv deres ”ytringsfrihed”. Husk altid, at Facebook er en forretning. Man lukker uden varsel, diskussion og appelmulighed. Det kniber med at formidle historie-fortællingen. Hans Scherfig sagde det noget så rigtigt. Er det angsten for de højreradikale? Andre må gerne dele. Facebook overholder ikke sine egne forpligtelser. Vi må ikke skrive om farlige personer, organisationer og jøder. Læsere kan anmelde ”krænkende indhold” Her er konsekvenserne for os ”Facebook-forbryderne”. Mange bliver ramt. Man skal have en ”standardopfattelse” af historie-fortællingen”. Du skal skrive efter amerikansk ”moral og etik”. Internettet burde være den åbne og fri diskussion. Måske nedlægges dengang.dk på Facebook som følge af dette.
Læs mere...
Offentliggjort 17. maj 2019
Den 81 – årige Christian blev afvist af de canadiske myndigheder, da han ville besøge sin søn. Hans forbrydelse er, at han for 36 år siden fik en spiritus-dom på 30 dages fængsel. Hvor har canadier fået de oplysninger fra? Data om min DNA tilhører mig selv. Den digitale prøvevagt. Efterretningsvæsnet vil anvende hemmelige agenter. Hård kritik af ny lov om cybersikkerhed. Mange svaner rudekuverterne. Svindlere udnytter udsatte med NemID. Skal vi styres af en kommunal algoritme? Gode muligheder for hackere i fremtiden. Ny type datasvindel.

Læs mere...
Offentliggjort 13. maj 2019
Ja han begyndte med at sætte ild til Koranen. Og så var det ellers gang i den. Formanden for Nørrebro Handelsforening mente, at det var vanvittigt at gøre dette på Blågårds Plads. Han burde være sendt ud på en ølkasse i Fælledparken, sagde vores formand. Men foreningen blev belært af politikere, at vi ikke kan bestemme, hvem der vil besøge Nørrebro. Men vi kan da kigge på lovgivningen. Og her er der rig mulighed for at nægte Paludan at gøre det, som han gør. Men de danske domstole har ikke taget stilling. Selv med ytringsfriheden i behold, så indeholder også menneskerettighedskonventionen adskillige ting, der forbyder de ting, der praktiseres. Politiloven giver også muligheder. Men politikerne har ikke meget tiltro til politiets bedømmelser. De kalder det for ”kapitulation”, når arrangement flyttes. Vi kigger også på medierne, som Rasmus Paludan også kan takke for sin ”succes”. Men hvad nu hvis Folketinget skal tage stilling til ”valgbarhed”?

Læs mere...
Offentliggjort 13. maj 2019
Mange bliver sigtet. Ca. hver anden udenlandsk virksomhed betaler ikke den rigtige skat. Det burde være et permanent punkt på finansloven. Hvad sker der med arbejdsretten og den danske model? Medierne var pludselig i Padborg, men har de glemt sagen? Der er åbenbart god lobbyvirksomhed i transportbranchen. Slaverne i byggeriet. Nybygget villa-med mange hemmeligheder. Klager over manglende løn førte til bortvisning. Falske ID - kort og kontrakter. Facebook – byggeri underbetaler. Flere og flere udenlandske virksomheder i byggebranchen kommer hertil. Indkvartering ved siden af kemikalier. Metro-byggeri kan udvikle sig til gigant-skandale. Arbejdstiden var op til 90 timer, nægtet frokost og toiletbesøg. Offentlig bygherre har ikke styr på det.
Læs mere...
Offentliggjort 9. maj 2019
Det er nærmest kaos. En magelig undskyldning. Ikke de store fysiske anstrengelser. Fodgængere bør se sig over skulderen. Man kan mange ting på en gang. Man kan godt overhale den. Det er en benspænd for andre trafikanter. I top på PriceRunner. Ultimatum fra Københavns Kommune. Det er nu ulig konkurrence. Juridisk gråzone. El – løbehjul flyder over det hele. Seks nye operatører kan være på vej. Transportministeriet tolker loven anderledes. Man nedlægger 30 p – pladser. Nye retningslinjer. Cyklistforbundet mener, at det er en uholdbar situation. Tjek lige forsikringen.

Læs mere...
Offentliggjort 1. maj 2019
Der har altid været farverige præster og kirker på Nørrebro. De er aldrig gået af vejen for noget som helst. Nogle vil måske mene, at de måske lige er farverige nok. Vi også en kirkegård, som ingen andre har magen til, nemlig Assistens Kirkegård. I samarbejde med www.dengang.dk fokusere månedens lokalhistoriske indlæg på disse tre ting på Nørrebro. Jo, det var jo også Kierkegaards begravelse. Præsten Anne Braad havde sine egene til bud. Og dengang for længe siden foregik barnedåb nærmest som samlebånd – ja læs her, hvad man ellers fandt på dengang.
Læs mere...
Offentliggjort 30. april 2019
Detailhandelen på Nørrebro har været gennem meget. Der var buldozer-sanering. Bål i gaden. Her er Jægersborggade og andre oaser. Storcentre har succes. Store huslejestigninger. Hver 10. butik er lukket siden 2008. Handel er lig med liv og kultur. Livet bliv er mere kedeligt og folkeligt med færre butikker. Lokalpolitikere viser ikke den store interesse for butiksdød. Nogle vil være medbestemmende med udviklingen. Engang var der helt andre vilkår. Kunder forventer både mere service og større udvalg i dag. Vi får spøgelseskvarterer. Rene madgader opstår.
Læs mere...
Offentliggjort 28. april 2019
Kollektiv transport har betydning for arbejdskraften. Fungerer den ikke, tager man bilen. Hvad har i gang i Movia? DSB har mistet 4 mio. passagerer over Storebælt. Man erkender, at de har en udfordring. Og de burde kunne gøre det bedre. Vi kigger lige på Kystbanen, S-tog, Cityringen og Letbanen. Metro-bøde til 1 – årig. Bliver Metroen klar til tiden? Naboer er frustreret over forsinkelse. Ringsted Stations ombygning er steget med 118 pct. Skal der være et selskab i København? Hvordan går det med signalsystemet. Ja, så er der stor utilfredshed hos DSB – personalet. Vi kan efter at have taget temperaturen på den kollektive trafik konstatere, at det ikke fungerer, der mangler sammenhæng både her og der. Men læs selv og bedøm.

Læs mere...

Copyright 2019 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16