Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 9. september 2019
Sundhedsplatformen har indtil nu kostet 2,8 milliarder kroner. Og egentlig fungerer den endnu ikke efter hensigten. Det har givet mange problemer. Og det har givet sikkerhedsproblemer. Personalet har gang på gang gjort opmærksom på fejl. På et tidspunkt er ledelsen åbenbart gået ind og bedt personalet stille ned for kritikken. Ja overlæger har været til tjenestelige samtaler med bisidder og referat. Pludselig er der ikke så meget tid til patienterne. Nu skal overlægen også selv skrive sine referater. Ansatte er mødt med trusler, når de kritiserer det nye system. Men en ekspertgruppe mener, at det godt kan køre. De anklager ledelsen for total mangel på lederskab, struktur og organisation. Og så er leverandøren Epic og så meget langsom til at levere. De ansatte ved således ikke, hvornår der kommer forbedringer. En advokatundersøgelse viser også, at patientjournalerne ikke er beskyttet. Hvis de vil kan amerikanske efterretningsvæsner kigge med. Og hvorfor skal vi egentlig have to forskellige systemer i sådan et lille land som vores?
Læs mere...
Offentliggjort 5. september 2019
Vi har omdøbt vores artikelserie til Overvågning. Men serien vil stadig omfatte Overvågning, Aflytning og Hacking. Men også ordet ”Retsfølelse”vil indgå. For med den stigende overvågning er det netop manglende retsfølelse, som vi oplever. Udbetaling Danmark må mange ting. Spørgsmålet er, om det ikke er at gå over stregen. Bruger Politiet i grunden ansigtsgenkendelse? Skal vi frygte teledata i Rumænien? Efterretningstjenesterne kører efter deres egen lovgivning. NSA lytter stadig med. Hvis du skal ud at flyve, så holder myndighederne øje med dig. Nordkoreas hackere har hacket sig til over 13 mia. kr. Og så vil en regering opsnappe al internettrafik.

Læs mere...
Offentliggjort 30. august 2019
Offentlige beskyldninger. At levere til det offentlige. Kommuner skal kun samarbejde med dem, der viser samfundsansvar. Der er brug for attraktive uddannelser. Hvorfor skal unge kun bruges til at dække huller? Ungdomsårgange og bevillinger er dalende. Op til hver tredje virksomhed mangler arbejdskraft, siges der. Flere og flere får en kort praktikuddannelse. Erhvervsskolerne får også tilskud til korte praktikuddannelser. Det går den forkerte vej. Dansk Byggeri er rystet over ministeren. Ministeren vil undersøge fordele og ulemper ved Hans Toftes forslag. Masser af unge får aldrig en ungdomsuddannelse.
Læs mere...
Offentliggjort 23. august 2019

Vi besøger nogle af virksomhederne og butikkerne fra dengang. Petroleumsovnene var farlige. I de små lejligheder var der masser af børn. Der var stor drikfældighed. Brændevinen var også billig. Dem, der havde råd bestilte vaskekonen. En vaskedag var på 10 – 12 timer. Havde man lus kunne det klares på Marthahjemmet. Der var kadaverdisciplin i skolen. Trafikken spredte sig. Det var imponerende med to – etagers sporvogne. Butikkerne havde åbent helt til kl. 23. Bag til lå der et par stenhuggere. Og butikkerne var forberedt på, at ”Spækkerne” og ”Lemmerne” kom på besøg. Under disken gemte der sig en dram til politibetjenten. Og så brygger Jacobsen hver dag på besøg. Han havde kontor på Nørrebrogade. Ja sandelig om der ikke også om natten kom køer. Et sted producerede man leverpostej og pølser. Dette bevirkede fedt på nabovinduerne


Læs mere...
Offentliggjort 20. august 2019
Vi har fundet frem til ca. 80 butikker. Der var selvfølgelig mange mere. Her kan du se, hvornår de blev grundlagt og hvor mange beskæftigede, der var. Og overraskende var der mange bagere, skotøjshandlere og isenkræmmere. Mange af butikkerne havde ligget der længe og var oprettet allerede i 1860erne. Nu er det begrænset, hvad der står om butikkerne. Men nogle af dem kender vi i forvejen. Tænk engang, der lå en kongelig Hofparaply- leverandør på Nørrebro. Det er godt nok stort.
Læs mere...
Offentliggjort 16. august 2019
Den 29. sept. Er 17 nye stationer klar. Et regnskab skal gøres op. Metrostationer påvirker kvadratmeterpriserne. Metro er ikke klar med frisk luft under hedebølge. Stor fremgang for Metro. Tre scenerier m.h.t. metro til Lynetteholm. Metro til Hvidovre og Bispebjerg Hospital vil koste 30 milliarder kr. Brønshøj/Husum føler sig forbigået. De farlige overgange. Togstop flyttes fra Høje Taastrup. Nu kan man lukke flere tog ad gangen ind på Ringsted-banen. Pendlere mener, at der er for mange klager over Rejsekortet. Er toginvestering en god investering? Pendlere går glip af erstatning.
Læs mere...
Offentliggjort 14. august 2019
Journalistisk bedømmelse? Masser af patroner på Nørrebro. Hvad er fakta med lattergas? Ikke samme lattergas som ved tandlægen. Det er temmelig udbredt. Almindeligt i nattelivet. Bestemt ikke ufarligt. Når du bruger en ballon. Nogle tog 500 patroner med til Roskilde. Hvad siger folk om rusen? En ny indtægtskilde for kioskerne.


Læs mere...
Offentliggjort 12. august 2019
Nørrebro Handelsforening har afholdt sommerfest og jazzarrangement. Stigende besøg på Facebook og Hjemmeside. Hvornår sker der egentlig byfornyelse ved Nørrebro station? En opbremsning i økonomien på vej. Mindre mangel på udenlandsk arbejdskraft. Arnbmb-turister skaber meromsætning. Pantsystem er blevet udvidet. Fysiske butikker har endnu fordele. Om ti år er 30 pct. af al detailhandel på nettet. Det kan ses i byerne. Banker og kortudbydere under pres. Nye betalingsformer, vi kigger på nogle af dem. Hvem har flest i lønpraktik. Virksomhedspraktik/Løntilskuds-top 10
Læs mere...
Offentliggjort 8. august 2019
Skal Partyzonen udvides? Nyhavn er blevet for kulørt. Dengang – ville Wonderful Copenhagen ikke. Dengang-var Nyhavn nogenlunde autentisk. Er det budget-turister? Masser af kinesere på Højbro Plads. Krydstogtskibe på Langelinie. Hvordan ser det ud med klimaregnskabet? Tænk på alle arbejdspladser!!!!Burde Københavns Kommune ikke satse på kvalitet? Byen er alles ansvar. 70 meter høj Tivoli-Hotel på vej og Tivoli Bypark på vej. Man nedlægger offentlige toiletter. Verdens bedste cykelby har noget at leve op til. Politikerne indarbejder ikke detailhandelens problemer. Kapitalfonde opkøber byen. Folkestemningen må ikke vende sig mod turismen. Tivoli vil have større overskud. Politikerne er begejstrede. Trafikken stopper til. Der bliver ikke mere plads til den nødvendige erhvervstrafik.

Læs mere...
Offentliggjort 6. august 2019
Når først tilliden er brudt? Det handler om politi og retssystem. En stor It – skandale. Efterhånden har vi samlet en masse skandaler. Rigspolitiet var længe om at informere. Teleoplysninger er blevet frasorteret. Chokerende og urovækkende. Konsekvenserne er uoverskuelige. Vigtige spor er forsvundet. Uskyldige kan være dømt. Skyldige kan være forsvundet under radaren. 10.000 sager skal endevendes. Men hvorfor skal politiet undersøge sig selv. Det styrker ikke retsfølelsen. Staten omgås vores data meget sorgløst. Vi bør kunne stole på retssystemet. Retsfølelsen er udfordret. ”Konsulentpoliti” er et problem. På hylden til senere efterforskning. Borgerne kender ikke deres betjent – og omvendt. Antallet af politifolk rækker kun til det akutte. 10 års fejlslagen indretning af politiet og så mangler der 3.000 politifolk frem til 2030. Troværdighed, dialog, forebyggende arbejde og synlighed er næsten forsvundet.
Læs mere...
Offentliggjort 3. august 2019
De bløde trafikanter er meget udsatte. Sikkerhedskravene er ikke gode nok. Man kan bare sætte sig på en bænk, så kan man se, hvad der er galt. Kommunen afskærmer alt for dårligt ved vejarbejde. Vores trafikkultur er alt for dårlig. Vi er en flok egoister. Indretningen er måske heller ikke rigtig. Synlig politi på cykelstien har en virkning. Bliv nedlagt på fortovet. Tuningssæt er fuldt lovligt at sælge. Hvordan går det med de kommunale el-cykler? Nu kan du få et BMW – løbehjul. Nye retningslinjer i København. Det kommer til at gå ud over udeservering og bil – p – pladser. Masser af ulovlige køretøjer i København. Udbyderne har forsøgt at påvirke politikerne. Hvad med cykelhandlerne? 37 pct. af københavnerne er negative over for el – løbehjul. Svenskerne er heller ikke begejstrede. Dystre forudsigelser i Spanien. De nye kørertøjer er indført ukritisk.

Læs mere...
Offentliggjort 31. juli 2019
Er Københavnerne trygge og tilfredse. Det er de ikke helt. Men det er ikke altid, man kan stole på medierne, når de beskriver københavnerne. De er både utrygge og tryg. De er utilfredse med for mange turister. Så vil Wonderful Copenhagen gerne sende disse ud i brokvarterne. Men her er de heller ikke tilfredse med at få besøg af dem. Københavnerne vil have alle biler ud af byen, men vil de nu også det? For når det sker, så kan erhvervslivet ikke fungere. Der skal være plads til den nødvendige trafik. Og egentlig kunne københavnerne jo blive mere tilfredse, hvis de ikke bare hele tiden henviste til politiet og kommunen. Hvis man viste lidt mere hensyn kunne det være at alle blev mere tilfreds.
Læs mere...
Offentliggjort 22. juli 2019
Denne artikel er skrevet inden regeringsskiftet. Det handler om politisk prioritering. Det bør ikke kun være tale om at nebringe transporttiden. Privatbilismen bliver styrket. Ingen direkte tog: Struer – København, Når ”Tulle-banen” kommer. Hvad vil Socialdemokraterne? Udmærkede investeringer i hovedstaden. Gode afkast i investeringen. Men det kunne man vel også med rimlighed have forventet af regeringen.
Læs mere...
Offentliggjort 4. juli 2019
En stor boghandel i Herlev lukker efter 75 år. Bogen fremkom for 500 år. Bogen giver viden og udvikler hjernen. Bogen er som en økse, Hvordan bliver de nye generationer til stærke læsere. Branchen er trængt. Gode strategier og ideer er nødvendige. Pludselig kunne man læse i Politikken, at flere læser en bog. Men sandheden er flere fravælger en bog. Gyldendals overskud blev halveret. Lindhardt og Ringhof havde stor fremgang. Kan bøger blive for tykke? Det var stort, da Gyldendals Tranebøger udkom. Der skal være råd til at udgive mindre sælgende bøger. Amazon stiller krav. De store forlag burde gå imod Amazon. Hvad nu med bibliotekerne? Stor fremgang på det digitale område. Men det halter i den grad med faglærte bibliotekarer.

Læs mere...

Copyright 2019 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16