Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 14. december 2018
Politiet får flere midler til bedre at kunne håndtere utryghed. Der skal også satses mere borgerkontakt og service. Justitsministeren har lanceret forslaget ”Nærhed og Tryghed”. Der skal flere mobile politistationer rundt over hele landet. Hjemmesiden laves om, så man kan anmelde flere forbrydelser. Og så kan man bestille en politibetjent. Men den enkelte betjent er ikke helt til freds med at skulle på kursus i service m.m. Dette skyldes Tibet – sagen. ”Det er ligesom, når en i klassen ikke har lavet lektie, så skal det gå ud over hele klassen”, bliver det sagt fra betjentenes side. Noget tyder på samarbejdsvanskeligheder mellem ledelsen og politiets samarbejdsudvalg. Meget kritisk rapport fra PWC om Rigspolitiets håndtering af indkøb og konsulenter. I de danske butikker stjæles der for 1,3 milliarder kroner hvert år. Mange butiksejere undlader at ringe til politiet, for at anmelde tyveri. ”Det gør alligevel ikke noget ved det”. Er politielever gode nok?

Læs mere...
Offentliggjort 11. december 2018
Månedens lokalhistorie er lavet i samarbejde med www.dengang.dk Hvordan så Nørrebro ud i 1853? Ja der var i grunden ikke så mange. Man havde ”Det gamle Testamente” og ”Billigheden” Ja, der var masser af beværtninger. Selv Stefanskirken er bygget ”oven på” en beværtning. Her lå Nykro. Det var ikke grund til at tage koleraepidemien alvorlig, sagde politikerne. For København var et sundt sted at leve. Men de blev sandelig klogere. På Blegdamsskolen blev man enige om at oprette Nørrebro Bespisningsforening. Det var så sammen med Østerbro i begyndelsen. Det var det lokale erhvervsliv, der ydede mest. Men også de kongelige bidrog. Jomfru Olsen fra Solitudevej leverede maden. Man var godt klar over, at nogle ”bortødslede deres penge på de talrige beværtninger” Til et velgørenhedsarrangement var det sandelig lykkedes at få selveste Hermann Bang til at komme til Nørrebro. Og han havde selv medbragt sin champagne.
Læs mere...
Offentliggjort 5. december 2018
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi her månedens artikel fra besættelsestiden. I denne artikel kigger vi på Kaj Munk. Han blev en af besættelsestidens ”Prügelknaben” Siden har det været et mærkeligt forhold til ham. I et litteraturleksikon fra 1974 blev hans lyrik beskrevet som ”dårlig”. Andre mente, at han skulle have haft Nobels Litteraturpris. Til sidst havde et han et ”tåbeligt standpunkt” sagde man. Fra prædikestolen opfordrede han til kamp mod tyskerne. Det blev hans død. Men han havde jo fra starten været en fortaler for nazismen. Han mente at Hitler var fornyeren. Demokratiet herhjemme var bundråddent, sagde Munk. Til sidst erkendte han, at han tog fejl. At en af hans mordere så blev CIA – agent er en helt anden historie, som du også får her. Han er en spændende skæbne, men læs mere her i artiklen.

Læs mere...
Offentliggjort 2. december 2018
Forbrugerne holder igen. Bogen lever i bedste velgående. Der er milliarder i danskernes bekvemmelighed. Oprør i Coop. Bip og Betal. Normal – en kæde med succes. Hvilke faktorer kan ændre konkurrencebetingelserne? Får vi det kontantløse samfund i 2025? Magasin står i stampe. Er grænsehandelens – debatten nuanceret? Sure Smileys kan let slettes. Der er kø foran bageren. Bliver det rekordjul?

Læs mere...
Offentliggjort 28. november 2018
Vi besøger et jobcenter. Det er blevet et ideal ”Det skal kunne betale sig at arbejde”. Økonomien og budgetterne bestemmer. Man bliver fastholdt i systemet i årevis. Et jobcenter gik over stregen. Man burde møde sagsbehandlere, der turde tage et ansvar. Nu skal man søge arbejde over hele landet som arbejdsløs. Der strammes gevaldig op for misbrug. Husk lige, hvad der står i Grundloven. Nogle af de udsatte hav behov for menneskelig kontakt, frem for yderligere digital overvågning. Men nu bliver vi da ikke alle tjekket i vores el – forbrug. Det forslag er trukket.
Læs mere...
Offentliggjort 23. november 2018
Der bredte sig en hel epidemi af sygdom hos lokoførerne. Ja det endte med, at samtlige syge lokofører måtte aflevere en lægeerklæring med tilbagevirkende kraft. Tjenestemandsretten påbød, at de lokofører, der er ansat som tjenestemand skulle møde på arbejde straks.

Læs mere...
Offentliggjort 20. november 2018
Uber – effekten rammer. Kæmpe bøder kan være på vej. Urban Go kører stadig rundt. Mange holdninger til havnetunnel. Den vil tiltrække flere bilister. Hvad skal det koste at bruge den? Bilister måtte ikke komme hurtigere frem. Har du betalt en forkert P – afgift? Bilister kører også råddent. Regeringen siger nej til roadpricing. Nu er det slut med gratis parkering i Valby, Islands Brygge og Nordvest. Regering siger nej til roadpricing. Bispeengbuen skal væk mener Vestre på Frederiksberg og Enhedslisten i København. Overborgmesteren vil gøre det vanskeligere at komme frem i København, når havnetunnellen kommer. Det skader mobiliteten og infrastrukturen. Vi burde i stedet have erhvervs – p – pladser. Erhvervslivet har netop efterlyst mere fremkommelighed. Kommunen har opgivet scanner – biler til inddrivelse af p – afgift.
Læs mere...
Offentliggjort 15. november 2018
Der mangler 277 millioner kr. i forhold til sidste år. Der er udfordringer på arbejdsmarkedet som finansloven ikke har taget hensyn til. En større nedslidning er på vej grundet højere pensionsalder. Alt for mange fordomme hos de unge og deres forældre. 27 pct. færre har startet en erhvervsuddannelse siden reformen er trådt i kraft. Og erhvervslivet skriger efter fagudlært arbejdskraft. De unge burde måske have mere tid og meget mere oplysning i folkeskolen. Vi kigger på regeringsudspillet. Der er mange positive ambitioner i udspillet. Men Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har på baggrund af Finansministeriets tal regnet sig frem til, at der i hele perioden kommer til at mangle 15 milliarder kr. Mange steder i hovedstadsområdet er der kun 5 pct., der tilslutter sig erhvervsuddannelserne. Ja og så skal en enkelt lærer klare 30 elever i en masse fag og klare to værksteder samtidig. Regeringen har givet nogle af de penge retur, som de har taget, men er det nok? Nu ophører omprioriteringsafdragene fra 2019.
Læs mere...
Offentliggjort 12. november 2018
Er vi ligeglade med overvågningen? Vores CPR – system er usikker og forældet. Hvor meget skal myndigheden overvåge os. Skal de tjekke vores el - forbrug? Er man startet på ansigts-genkendelse? I sagen om PET – chef Jacob Sharf har politiet allerede afsløret sig selv. Politiet har fået nyt imponerende cyber – våben. Her er dit privatliv udfordret. Må politiet med magt fremtvinge åbning af din mobil – telefon? Regeringen vil give politiet flere private oplysninger om dig. Offentlige IT – systemer er meget sårbare. Tele – og energiforsyning i fare. Trump og den russiske indblanding. Øjne og ører væk fra private beskeder. Er danskere blevet mere forsigtige? Salg af Facebook – data bekymrer.
Læs mere...
Offentliggjort 7. november 2018
Lynetteholmen med 35.000 arbejdspladser og med boliger til lige så mange. Men hvorfor skal det gå 50 år? Arbejdsstyrken i København burde have råd til at bo her. Københavnerne har altid bygget på holme siden Absalon. Skitsen skal videreudvikles. Men ingen statsstøtte uden havnetunnel. Denne er mere populær på Christiansborg end på Rådhuset i København. Stat og kommune skal lægge 20 milliarder ud. Men er planen i grunden tyvstjålet? I Ørestaden skal der bygges på fredede områder. Også i Sydhavn skal der bygges.
Læs mere...
Offentliggjort 3. november 2018
Nu er de sidste afspærringer fjernet, og den 11. november afholdes der en stor genindvielsesfest.

Ombygningen har i den grad påvirket omsætningen. Nørrebro Handelsforening har fået henvendelser. Små og mellemstore butikker præger kulturen. Hvor skal man henvende sig, spørger en butiksejer i Elmegade. Han er utilfreds. Det har altid konsekvenser, når man renoverer. Elmegade savner normalt ikke opmærksomhed. Stor utilfredshed i gaden i 2017. En vred borgmester kom alligevel forbi. Der blev lyttet til Elmegades butikker. Der er en aktiv forening med masser af arrangementer. ”Vi har selv bedt om at få lavet det om”. Optimismen er bevaret i Elmegade.
Læs mere...
Offentliggjort 29. oktober 2018
Velkommen til Månedens artikel fra Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk De frivillige blev gjort lovløse med tilbagevirkende kraft. Det var Gadens parlament og folkets vilje, der bestemte i begyndelsen af retsopgøret. Folkestemningen bestemte strafudmålingen. Man ville straffe de hårde, men sådan blev det ikke. Det blev de små. Var tilladelsen til Frikorps Danmark sket under pres? KZ – vagter fik hårdere straffe. Det Tyske Mindretal fik ingen særbehandling. Ja der var kræfter, der mente, at de alle skulle sendes til Tyskland. De tyske krigsforbrydere blev sendt hjem. Deres danske håndlangere gik dødsstraf. Ikke alt gik retfærdigt til i Fårhuslejren.
Læs mere...
Offentliggjort 25. oktober 2018
Her er månedens lokalhistorie i samarbejde med www.dengang.dk Familien Heegaard er nok blandt de største iværksættere på Nørrebro. Han købte 5 tønder land på Nørrebro og indrettede et kæmpe fabriksanlæg. Bu var det ikke alt, der var lige heldigt. En tarmfabrik måtte lukke. Tarmstrenge kunne bruges til musikinstrumenter. Men det lugtede så fælt, at det måtte lukke. Efter Englands – krigen hadede folk alt, hvad der var engelsk. Så mange af de ting, der blev importeret, ja det fremstillede Heegaard på Nørrebro. Kakkelovne, gryder, pander, plove – ja og endda to chokolademaskiner. Heegaard – familien viste et stort socialt engagement. Men de var sandelig også fødte handelsmænd. De tjente styrtende med penge ved at sælge jord til kommende beboelsesområder på Nørrebro. I 1898 flyttede man til Hillerødgade. 14 år senere solgte man. Og så fortsatte man i Frederikssund.

Læs mere...
Offentliggjort 22. oktober 2018
Der er udsendt indbydelser til Vinsmagning for vores medlemmer. Over en tredjedel af detailhandelen kører med underskud. Det kniber gevaldig med erhvervsvenligheden i København. Storcentre får større markedsandele. Der er masser af tomme butikslokaler. Westmarket er lukket. Matas har købt Firtal Group. Rødovre Centrum er til salg. Der er stadig muligt at købe billige Kina – varer. Supermarkeder kæmper om kundernes grønne gunst Detailkæmpere vil halvere madspild. Danskerne er blevet endnu vildere med udenlandske netbutikker.
Læs mere...

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16