Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2021

15. februar 2021
Forslag faldt med et brag. Mon restriktioner bliver forlænget? En mere koordineret indsats bliver efterlyst. Hvad kommer først og sidst? Hvad har man lagt væk på+ Hvad er afgørende for en ny åbning. Hun må og skal aflives. Der er sprækker i enigheden.


Læs mere
7. februar 2021
Specialbutikker må ikke – varehuse må godt. Coop og Salling overholder lovgivningen. Hvem må og hvem må ikke? Varehuse får urimelige konkurrencefordele- Tålmodigheden opbrugt hos virksomheder. Det kommer til at ændre hele detailhandlen og bybilledet. Udviklingen kvæler de mindre butikker. En stor forretningsmulighed for varehusene. Ingen kompensation for værditab. Krisen har også skabt arbejdspladser, men det kan dog ikke opveje alle arbejdsløse. Virksomheder uden penge på kistebunden bliver først ramt.
Læs mere
30. januar 2021
Hun var nr. 3 i Rigspolitiet. Københavns Politi opgave efter næsten tre års efterforskning. Intern krig i politiet. Der var også noget galt i Rigspolitiet. På skønhedssalon og udveksling af pelse. Vil ikke tilbagebetale ”Gyldent håndtryk” 790.25o kr. løb ind på den tidligere politichefs konto. Hun er derfor anklaget for bestikkelse. Men hun påstår at hun også har lavet konsulentarbejde. Uklart, hvad hun har lavet. Hvorfor spurgte Københavns Politi ikke ind til dette. Ville man beskytte en kollega? Der er endnu ikke faldet dom i sagen. Vi skal ikke her afgøre skyldsspørgsmålet. Men vi undrer os over, at man i en statsinstitution ikke kan finde ud af, hvad pengene overhovedet bliver brugt til. En anden ting er personsammenfald i arbejds- og undersøgelsessituation

Læs mere
17. januar 2021
Sommeren 2019 var det proppet med turister i København. Pludselig var der ingen. Vi gik fra overturisme til underturisme. Turismen drypper på mange. Men nu skal der også være plads til københavnerne selv. Det er tid til omstilling og nytænkning. Politikerne har vel været i gang? Forslag fra Nørrebro Handelsforening for mange år siden med at sende turister til Nørrebro. Men der kom ingen svar. Ordning med gavekort til restauranter bør udvides. Der huller i hjælpepakkerne, ikke alle får hjælp.
Læs mere
13. januar 2021
Lønmodtagere er ikke uberørte af krisen. Politikere skal ikke blande sig i arbejdsmarkedsforhold. Lønmodtagere er blevet arbejdsløse. Erhvervslivet vil ikke betale 25 pct. i løn, når der ikke er indtægt. Over 56.000 virksomheder har søgt lønkompensation. Lønmodtagere udsætter sig selv for smitterisiko. Nedlukning berørte 376.000 jobs. Disse brancher er hårdest ramt. Hvor meget underskud får vi. Danmark var den bedste elev i klassen i 2019. Erhvervstilliden var ellers stigende. Det kræver disciplin og ansvarlighed fra os alle sammen.
Læs mere
8. januar 2021
Vi glemmer, at det er den tredje statsmagt. Domstolene skal kunne fungere i en retsstat. Civile sager bliver udskudt gang på gang. Antallet af jurister er faldet med 24 pct. Antallet af retssager er steget. Domstolene har for lidt ansatte. Sagsbunkerne falder ikke lige med det samme selv om vi har fået en ny politiaftale.

Læs mere
5. januar 2021
En masse penge til politiet. 450 nye betjente er på vej. Og så kommer en ny 15. politikreds med 800 ansatte. Garantiordning kritiseres. Det er urealistisk og spild af penge, siger man. Responstiden må være afgørende. Nye våben til politiet. Lokalpolitistationer bliver også kritiseret. Mere overvågning på vej. 25 mobile ATK – vogne skal kradse penge ind. Pas og kørekort bliver dyrere. Su – besparelser måske imod EU – ret. Ja til tryghedsvagter. I København ønsker man beføjelser til disse. Kan man kræve at politiet bliver mere effektiv? Det er den laveste kriminalitet siden 2007. Nedgang på 31 pct. i straffeovertrædelser. Mængden af indbrud er halveret inden for 10 år.
Læs mere
4. januar 2021
Kystlandskab mod Øresund. 35.000 skal bo på øen. Men der skal køre 350 lastbiler i døgnet. Der vil opstå store støjgener. Om 50 år står øen færdig. Dårlige forhold for 720 bådejere. Miljøorganisationer mener at EU – lovgivningen er overtrådt. Modstandere af øen er stadig ikke tilfredse. Øen bliver alligevel ikke selvfinansierende, Den kommer til at koste mellem 20 og 50 milliarder kr. Østlige ringvej er færdig om ca. syv år.

Læs mere
2. januar 2021
Man vil lukke fra Rådhuspladsen til Tivoli. Et grønt område skal etableres. Et andet forslag fra De Konservative. Måske skulle man have ventet til Østre Ringvej var færdig. Er smalle Jernbanegade sikker nok? Her skal køre 64 busser i timen og her er ingen cykelsti. Der er tryk og mangel på plads i forvejen. Organiseret byplanlægning var at fortrække frem for trafikanalyse. Folk er ikke vant til at komme her. Vil københavnerne egentlig have det sådan? Andre skal betale. Men det bliver alligevel en massiv udgift for Københavns Kommune. En overraskende positiv trafikplan. Fjernelse af vareindlevering og p – pladser i Jernbanegade kan være på vej. Her bliver det svært at anlægge cykelsti.

Læs mere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16