Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2019

1. juli 2019
Det kniber i den grad med cykelkulturen i København. Rigeligt at tage fat på. Men en ny undersøgelse viser, at cyklister nærmest er eksemplariske, når det gælder færdselsloven! Der er masser af aggression i trafikken. 47 pct. af turene er under 10 km. Super-cykelstier bør gøre mere synlige. Hvorfor dog give tilskud til el-cykler? Der er solgt 55.000 el – cykler sidste år. I kamp med buspassagerer. Den københavnske cykel-model fungerer ikke. Også problemer i udlandet. Erhvervslivet bliver også ramt.
Læs mere
29. juni 2019
Efterhånden overhaler andre byer København inden om m.h.t. diverse forbud mod benzin – og dieselbiler. Men det ser også ud til, at de er meget længere fremme med indførelse af el-biler. Således er der planlagt en masse el-stander i Amsterdam. Utroligt at der skal gå så lang tid, inden man får styr på bådenes forurening i København. En ny rapport afslører, at det står værre til med forureningen, end man havde regnet med. Der udstedes flere p – licenser, end der er p-pladser. Københavns Kommune uddeler dummebøder. Frederiksberg er mere fleksibel. Vi holder i kø i 77 millioner timer. Det koster 24 milliarder kr. Infrastruktur til el – biler yderst mangelfuld. Krydstogtsskibe overskrider grænseværdierne fire gange. Andre byer er hårdere med forbud end København. Teknologiske hjælpemidler måske bedre end roadpricing og betalingsring.
Læs mere
25. juni 2019
Vi er stadig 100.000 ledige herhjemme. Den danske model bliver undermineret. Regeringen vil nedsætte lønniveauet. De fleste herhjemme får allerede denne løn. Vi mangler 70.000 faglærte om seks år. Mange er utrygge på deres arbejdsplads. 215.000 udlændinge er her allerede. Hvorfor bruger danske virksomheder ikke EU’ s jobdatabase. Vi er alt for uforberedte på fremtiden herhjemme.
Læs mere
22. juni 2019
Avanceret overvågning i Kina. Ny lov om udpegning af ledige er muligvis ulovlig. De er ikke heldige i Gladsaxe. Skoler bruger ulovlige metoder. Supermarkeder raser over pensionsselskabernes overvågning. Englænderne er særdeles rasende på Facebook. Google overtræder dansk lovgivning. Da hjemmesiden Bahne blev hacket. Pas på App på din telefon. Der bliver lyttet med. Ikke så stor risiko ved Cyberkriminalitet. Gymasieelever fik deres vilje. Retssikkerhed er lige så vigtig som Cybersikkerhed
Læs mere
18. juni 2019
Medlemstilbud. Hvad med økonomien? Hvem er skurken i virksomhedspraktik hos supermarkederne? Det går godt for Rema 1000. Går det godt for Coop? Dagrofa bløder. Flying Tiger har fået ny topdirektør. Hvad sker der med Magasin? Det går ikke godt for Bang og Olufsen. Dyne Larsen udvider atter engang. Hackerangreb hos Bahne.
Læs mere
14. juni 2019
Der er sket store forandringer i det københavnske boligmarked. FN advarede os. Men det var det kun foragt overfor. Blackstone har købt 3.000 lejemål i København. Nu vil overborgmester skrive under. Udenlandske investorer står for 71 pct. af alle ejendomskøb i København. 90 år gammelt skøde redder lejere på Frederiksberg. Nørrebro er mest eftertragtet af Blackstone. Kæmpe prisstigninger på Østerbro. Du kan bytte 100 kvm med 360 kvm – 50 kilometer borte. Mange billige lejeboliger forsvinder. Du skal helst have et arbejde for at få en bolig. Dyre ungdomsboliger. Andelsboliger er blevet for velhavere. Man kan ikke forhindre kapitalkædernes udbredelse. Køb – Fix – Sælg. Der pumpes stadig flere penge i ejendommen. Den kommende generation har ikke en chance.
Læs mere
6. juni 2019
Betjente bliver beskyldt for at klynke, når de klager over deres arbejdsforhold. Nogle misbruger deres ytringsfrihed, og det koster. Politiet er lige som et lukket kredsløb med en opklaringsprocent på 5,2 på indbrud. Men der er 600 betjente mere på gaden end nogensinde i slutningen af 2019. Borgernes retsfølelse bliver krænket. Seks mand er hver dag sendt retur ved grænsen. Det synes mange politikere er en succes. Men læs her, hvilke forhold de danske betjente har, når de skal undersøge mistænkte fra udlandet. Det er nærmest grotesk, hvis de kommer uden for kontortiden. Permanent grænsekontrol betyder et nej Schengen. Politikommissær degraderet. Dårlige arbejdsforhold hos Politiet. Man dækker over hinanden. Passer politikerne godt nok på politiet. Ledelsesstilen er menneskefjern. Befolkningens tillid er dalende. Politiet er i den grad udsat for omstruktureringer og nedjusteringer.

Læs mere
3. juni 2019
Indret jeres butik efter forholdene. Masser af mails efter festen. Du kan blive straffet for det. Mellem 80.000 og 100.000 unge. Man skamroser sig selv. Mon ikke det bliver set gennem fingrene med støjoverskridelser. Red klimaet – bare ikke under Distortion. Arrangørerne undskylder de unge. En beskrivelse på de sociale medier. Søen bærer præg af festen. Ubudne gæster i mange baggårde. Festen fortsatte til et godt stykke over midnat. Beboer-barrikader mod gæsterne. Skolegård flød med urin og glasskår. Det er for stort, man kan ikke styre det mere. Og hvorfor skal det lige være Nørrebro?
Læs mere
30. maj 2019
Der er en katastrofal mangel på faglærte i Danmark. Samtidig råber arbejdsgivere efter faglig arbejdskraft. Men erhvervsskolerne mangler elever. Man kan faktisk blive faglig student. Der er for mange ufaglærte og for få faglærte mange år frem. OECD siger, at der er for mange paradokser i vores uddannelsessystem. Politikerne har store forventninger – men er de for store? Forældrene har stor indflydelse på de unges valg. Kan byggebranchen ikke gøre mere selv? Det kniber med den rette rekruttering. Regeringen vil indføre en ”discountuddannelse”. Ungdomsuddannelser i fare i 35 byer i Danmark. VUC lukker – flere steder er lukningstruet. Er det en voksen til stede?
Læs mere
28. maj 2019
Masser af trusler, afpresning og chikane. Brønshøj, Husum en af de mest utrygge steder i København. Tidligere fængselsbetjent sparket og spyttet på. Ubehageligheder i cykelkælderen. Pølsedamen kunne ikke holde det ud mere. Pizzamanden holdt også op. Masser af utryghed og tyveri i Netto. Fakta indskrænkede åbningstiderne. I Aldi stjæler de cigaretter. Biblioteket ændrede også åbningstider. Flere har hyret private vagter. Man forsøger med dialog. Partiformand ikke supertryg. Masser af henvendelser til justitsminister, der selv tog herud. Han ønsker svar fra politidirektør. Dansk Folkeparti forsøgte sig med pølsevogn. Problemerne få kilometer fra stor politistation vokser. Kaotiske forhold i Bellahøj – hallerne. Politikerne har opsagt opsynsmænd. Derved er problemerne i den grad vokset. Er beboere og erhvervsliv blevet taget alvorlig?

Læs mere
24. maj 2019
Politikerne har frameldt vores nyhedsbrev, fordi vi beskriver forholdene i Mjølnerparken. Bestyrelsen i Mjølnerparken føler sig truet. Der er ikke rart at være i Mjølnerparken lige nu. Ventelister i Bo-Vista tilsidesættes. Lejligheder skal sælges til privat invester. Et brev blev opfattet som en trussel. Udsagn om lodtrækning var en fejl. Man bruger lokkemad. Beboerne vil undersøge juridiske muligheder. Demokratisk indflydelse tilsidesættes. Ingen forståelse for beboernes frustrationer. Renoveringsplan har været 7 år undervejs. Læs her, hvorfor beboere skal ud.
Læs mere
21. maj 2019
Vi har mærket censur. Det er gået ud over tre sider. Vi er ikke styret af nogen som helst. Derfor er vi skyldige. Vi kunne ikke nå at alarmere læserne. Facebook er et sted med 1,8 milliarder journalister. Vi har haft stor glæde af Facebook. Men de bestemmer selv deres ”ytringsfrihed”. Husk altid, at Facebook er en forretning. Man lukker uden varsel, diskussion og appelmulighed. Det kniber med at formidle historie-fortællingen. Hans Scherfig sagde det noget så rigtigt. Er det angsten for de højreradikale? Andre må gerne dele. Facebook overholder ikke sine egne forpligtelser. Vi må ikke skrive om farlige personer, organisationer og jøder. Læsere kan anmelde ”krænkende indhold” Her er konsekvenserne for os ”Facebook-forbryderne”. Mange bliver ramt. Man skal have en ”standardopfattelse” af historie-fortællingen”. Du skal skrive efter amerikansk ”moral og etik”. Internettet burde være den åbne og fri diskussion. Måske nedlægges dengang.dk på Facebook som følge af dette.
Læs mere
17. maj 2019
Den 81 – årige Christian blev afvist af de canadiske myndigheder, da han ville besøge sin søn. Hans forbrydelse er, at han for 36 år siden fik en spiritus-dom på 30 dages fængsel. Hvor har canadier fået de oplysninger fra? Data om min DNA tilhører mig selv. Den digitale prøvevagt. Efterretningsvæsnet vil anvende hemmelige agenter. Hård kritik af ny lov om cybersikkerhed. Mange svaner rudekuverterne. Svindlere udnytter udsatte med NemID. Skal vi styres af en kommunal algoritme? Gode muligheder for hackere i fremtiden. Ny type datasvindel.

Læs mere
13. maj 2019
Ja han begyndte med at sætte ild til Koranen. Og så var det ellers gang i den. Formanden for Nørrebro Handelsforening mente, at det var vanvittigt at gøre dette på Blågårds Plads. Han burde være sendt ud på en ølkasse i Fælledparken, sagde vores formand. Men foreningen blev belært af politikere, at vi ikke kan bestemme, hvem der vil besøge Nørrebro. Men vi kan da kigge på lovgivningen. Og her er der rig mulighed for at nægte Paludan at gøre det, som han gør. Men de danske domstole har ikke taget stilling. Selv med ytringsfriheden i behold, så indeholder også menneskerettighedskonventionen adskillige ting, der forbyder de ting, der praktiseres. Politiloven giver også muligheder. Men politikerne har ikke meget tiltro til politiets bedømmelser. De kalder det for ”kapitulation”, når arrangement flyttes. Vi kigger også på medierne, som Rasmus Paludan også kan takke for sin ”succes”. Men hvad nu hvis Folketinget skal tage stilling til ”valgbarhed”?

Læs mere
13. maj 2019
Mange bliver sigtet. Ca. hver anden udenlandsk virksomhed betaler ikke den rigtige skat. Det burde være et permanent punkt på finansloven. Hvad sker der med arbejdsretten og den danske model? Medierne var pludselig i Padborg, men har de glemt sagen? Der er åbenbart god lobbyvirksomhed i transportbranchen. Slaverne i byggeriet. Nybygget villa-med mange hemmeligheder. Klager over manglende løn førte til bortvisning. Falske ID - kort og kontrakter. Facebook – byggeri underbetaler. Flere og flere udenlandske virksomheder i byggebranchen kommer hertil. Indkvartering ved siden af kemikalier. Metro-byggeri kan udvikle sig til gigant-skandale. Arbejdstiden var op til 90 timer, nægtet frokost og toiletbesøg. Offentlig bygherre har ikke styr på det.
Læs mere
9. maj 2019
Det er nærmest kaos. En magelig undskyldning. Ikke de store fysiske anstrengelser. Fodgængere bør se sig over skulderen. Man kan mange ting på en gang. Man kan godt overhale den. Det er en benspænd for andre trafikanter. I top på PriceRunner. Ultimatum fra Københavns Kommune. Det er nu ulig konkurrence. Juridisk gråzone. El – løbehjul flyder over det hele. Seks nye operatører kan være på vej. Transportministeriet tolker loven anderledes. Man nedlægger 30 p – pladser. Nye retningslinjer. Cyklistforbundet mener, at det er en uholdbar situation. Tjek lige forsikringen.

Læs mere
1. maj 2019
Der har altid været farverige præster og kirker på Nørrebro. De er aldrig gået af vejen for noget som helst. Nogle vil måske mene, at de måske lige er farverige nok. Vi også en kirkegård, som ingen andre har magen til, nemlig Assistens Kirkegård. I samarbejde med www.dengang.dk fokusere månedens lokalhistoriske indlæg på disse tre ting på Nørrebro. Jo, det var jo også Kierkegaards begravelse. Præsten Anne Braad havde sine egene til bud. Og dengang for længe siden foregik barnedåb nærmest som samlebånd – ja læs her, hvad man ellers fandt på dengang.
Læs mere
30. april 2019
Detailhandelen på Nørrebro har været gennem meget. Der var buldozer-sanering. Bål i gaden. Her er Jægersborggade og andre oaser. Storcentre har succes. Store huslejestigninger. Hver 10. butik er lukket siden 2008. Handel er lig med liv og kultur. Livet bliv er mere kedeligt og folkeligt med færre butikker. Lokalpolitikere viser ikke den store interesse for butiksdød. Nogle vil være medbestemmende med udviklingen. Engang var der helt andre vilkår. Kunder forventer både mere service og større udvalg i dag. Vi får spøgelseskvarterer. Rene madgader opstår.
Læs mere
28. april 2019
Kollektiv transport har betydning for arbejdskraften. Fungerer den ikke, tager man bilen. Hvad har i gang i Movia? DSB har mistet 4 mio. passagerer over Storebælt. Man erkender, at de har en udfordring. Og de burde kunne gøre det bedre. Vi kigger lige på Kystbanen, S-tog, Cityringen og Letbanen. Metro-bøde til 1 – årig. Bliver Metroen klar til tiden? Naboer er frustreret over forsinkelse. Ringsted Stations ombygning er steget med 118 pct. Skal der være et selskab i København? Hvordan går det med signalsystemet. Ja, så er der stor utilfredshed hos DSB – personalet. Vi kan efter at have taget temperaturen på den kollektive trafik konstatere, at det ikke fungerer, der mangler sammenhæng både her og der. Men læs selv og bedøm.

Læs mere
25. april 2019
25.000 danskere på offentlig ydelser bliver undersøgt hvert år- Kommuner mener, at de har store beføjelser. De driver ulovlig praksis, med bl.a. læge i baglokalet. Er det mon for at spare? Rapport fra Tænketanken Justica tegner et foruroligende billede af overvågning. Borgernes retssikkerhed og rettigheder er truet. Jagten på bedragere skal ikke true retssikkerheden. Kommuner mistænker, undersøger, beviser og dømmer selv. Historien om Kevin, der var udsat for piskesmæld. Der er tale om et meget uklart regelsæt. Sagen om Annette, der vandt i Ankestyrelsen. Kommuner bruger Facebook som fakta. Kevin måtte ikke forlade kommunen
Læs mere
17. april 2019

Nattestøj og et stigende antal turister irriterer beboerne i Indre By. Men det glæder vore borgmestre hver gang København topper hitlisterne. Det betyder flere turister. Der er stadig støj og larm i Indre By. Der er iværksat nogle foranstaltninger, som har skabt sure virksomhedsejere. Men kontrolleres det overhovedet, når støjniveau overskrides, Det fik en følger for Distortion på Nørrebro sidste år. Der kommer uniformerede natteværter. København er populær. Wonderful Copenhagen håber på et stort turistår. Men er der ikke en grænse? Skal turismen vokse for enhver pris? Og så er det et begreb, der hedder rullekuffert-turisme. Der er kommet flere turister og mindre politi i Indre By. 300 busser kan du opleve en sommerdag i Indre By og turister der hverken kender de skrevne eller uskrevne regler på cykelstien


Læs mere
16. april 2019
Nørrebro var atter i medierne men ikke for det gode. Statsministeren tager afstand fra provokation og vold. Justitsministeren kalder det: Cirkus Paludan. En bombe flyttede demonstrationen. Men det var en fejlvurdering at flytte demonstrationen til Blågårds Plads. Nørrebro handelsforening havde i en tidligere artikel advaret om en sådan situation. Ophævelse af blasfemiparagraffen en sikkerhedsrisiko. En fynsk betjent tvunget til tavshed. Politiforbund: Hvorfor bruge så meget tid på en mand? Koranen kaldt for ”Den Store Luderborg”. 70 brande, herunder gik det ud over 14 biler. Hvorfor kom det bag på politiet? Lugen af brændt plastik. Kunder vil nu gå en stor bue uden om Nørrebro. Hvorfor flyttede man ikke demonstrationen længere ud?
Læs mere
15. april 2019
Hvis bare alle tog hensyn på cykelstien gik det meget bedre. Politiet: ”Københavnske cyklister betragter Færdselsloven som vejledende. Vognmænd er bange. I forvejen er der trængsel på cykelstien. Utrygheden vil vokse. Trafikministeren er ikke betænkelig. Udlejerne vil gerne hæve hastigheden. El-Løbehjul kan lejes via mobilen. Kan kommunen styre det? Det flyder over det hele. Mobiliteten øges. Cyklisternes adfærd er uhensigtsmæssig. Mange motoriserede kørertøjer at forholde sig til. Køb selv et løbehjul til 6.490 kr. Problemer med delecykler. Humøret er ikke på toppen på cykelstien. Har egoismen og manglende hensyn fået overtaget?
Læs mere
11. april 2019
Virksomheder er uønskede på Nørrebro. Gentagende gange bliver de udsat for hærværk. Nørrebro Handelsforening har som tidligere skrevet til justitsministeren i den forbindelse. Velkommen til detailhandel i marts 2019. Vi skal besøge discount-branchen. Der er bebudet, at 2019 skal være erhvervslivets år i Københavns Kommune. Der er kommet et tåbeligt madspildsforslag. Amazon får skattepenge retur. Tigeren er på nedtrapning. Vi kigger på kapitalfonde og detailhandel. Just Eat leverede ikke varen. Hver 10. butik på landet er lukket. Er Københavns Kommune modspiller eller medspiller? Tusinder bliver fyret i detailhandlen i USA. Hver fjerde dansker oplever prisfejl. Dankortet er reddet. Lagkagehuset udvider i New York. De dårligste betalere bor i region Sjælland.

Læs mere
5. april 2019
Har man glemt at krydstogtsskibe forurener meget mere end biler? Der kommer 346 i løbet af et år. De får landstrøm i Norge og pulser i København. Hvorfor stiller man ikke krav til Krydstogtsskibe? Først brugte man terrorsikring i København som argument for at smide bilerne ud. Tiltaget i Indre By får store konsekvenser. Håndværkerrådet har lavet egne undersøgelser. Cyklistforbundet er begejstret. Hastighedsbegrænsninger til 40 km/t og 30 km/t. Trængslen vil øges i byen. Mange medarbejdere utilfredse med p – ordning. Rigshospitalet har krævet ulovlig p – afgift. P-afgifternes top 10. Taxa og kollektiv trafik er steget meget. Ny motorvej er på vej.
Læs mere
27. marts 2019
Der skal være plads til alle i København, ja sådan har mange politikere sagt? Men hvordan ser realiteterne ud. De dårligst stillede har endnu ikke fået noget ud af festen. De velstillede tager for sig. Flere deler boliger med andre. Er det kun velstillede uden sociale problemer, man vil have? 25 pct.-reglen er endnu ikke slået igennem. Vanskeligheder ved at opføre nye lejeboliger. København har bygget 6.000 nye boliger på 12 måneder. Det kniber trods alt lægge 5- 10 mio. Antallet af store lejligheder er steget. Er alle gamle regler glemt. En butiksansat kan ikke betale 12 – 15.000 i husleje. Har København en højhus-politik. Beboer-sammenhængen i København har ændret sig. Arkitekturen råber efter hinanden i Ørestaden.

Læs mere
11. marts 2019
Infrastruktur er fundamentet for et velfungerende arbejdsmarked. Siden 2010 er trafikken steget med 20 pct. Det er blevet billigere at køre i bil. Færre bruger toget. Tidsforbruget stiger 149 pct. 29 borgmestre har peget på 7 hovedpunkter. Transportministeren vil ikke åbne for kassen. Rentable vejprojekter til 110 milliarder kroner ligger og venter, men der er ikke rigtig noget på finansloven. Der er kommet nye p- områder. En bilfri middelalderby får konsekvenser. Urimelig p-afgift i Ørestaden og Nordhavn.

Læs mere
7. marts 2019
Kampen om retsstaten. Der er i dag lange varetægtsfængslinger. 15 års snak om stigende terrorfrygt. Men har vi lighed for loven? Vi topper ikke mere m.h.t. frihedsrettigheder. Det er gået ned ad bakke. Det går ud over ytrings- og religionsfriheden. Børn og unge får ikke de sædvanlige retsgarantier. Politiet får flere beføjelser. De sammen kører også flere registre. Respekten for frihedsrettigheder og demokrati er på retur over hele verden. Samkørsel må ikke opfattes som en krænkelse i fremtiden.

Læs mere
1. marts 2019
”Stram Kurs” ”hjalp” med juelbelysningen på Nørrebro. Hovedpersonerne i en ny konflikt. Juridisk har Rasmus Paludan nærmest frit spil. Politiet har ”pligt” til at beskytte ham. Nu er det så en bestemt religion, der skal ”krænkes”. Afskaffelse af blasfemiparagraffen udgør en sikkerhedsrisiko. Nogle lader sig provokere. Skal en betjent bare klappe i og rette ind? Han har beskrevet sine observationer. De lokale leder har svært ved at holde deres medlemmer tilbage, når Koranen kaldes ”En håndbog for pædofile”. Ligeledes er det bebudet afbrænding af koranen og lignende ting. Politiker mener, at betjenten gemmer sig ”bag sin uniform”. Bonnichsen beskyldes for at være ”den terrorekspert, der oftest har taget fejl”. Denne er bange for at sagen kan give en ny ”Muhammed-krise” Det forebyggende arbejde i socialt udsatte boligområder er nu gået tabt. Hvorfor er der ingen, der blander sig?

Læs mere
25. februar 2019
Dette er en meget lang serie og denne gang en lang artikel. Pas nu på derude. Du har altså rettigheder. Enhver dansker burde have en profil, sagt af vores justitsminister! Vi skal ikke undertrykkes af nogen som helst. Man fjerner systemets direkte adgang til borgerne. Politikerne må da kende til persondataloven. Politiet vil gerne vide, når du flyver til Aalborg. Hver tredje offentlige ansat har ikke styr på de regler, der skal forhindre andre i at få adgang til vores data. Computertyveri fra rådhus. Nu skal det være slut at spore syge, men forsikrings- og pensionsselskaber finder nye metoder. Boligfond udleverer borgers data. Kunstig intelligens kan spotte sygdomme. Staten vil overvåge virksomheders data. Og Politiet vil tiltvinge sig virksomheders videooptagelser. Danmarks Statistik er ligeglade med, hvem de sælger til. Kina er en større trussel end Rusland. Hvad er det lige med Huaway? Dårligt år for Facebook. 1.452 svindelsager i december.
Læs mere
23. februar 2019
I samarbejde med www.dengang.dk er her månedens artikel fra besættelsestiden. Vi går fra KZ – lejrens pigtråd. De første lejre er fra 1929. Vi kigger på, hvem der blev anbragt i disse lejre. Tyskerne havde blind tillid til systemet. Werner Best sørgede for at domstolene ikke blandede sig. Masser af forskellige mærker blev sat på tøjet. 10 fangere blev i 1937 kvalt i Buchenwalds latringruber. Aftenappellerne var frygtet. 70 mand frøs ihjel under en 19 – timers appel. Også døde måtte møde op til appel. Så nogle måtte slæbe dem derhen. Der var mange groteske afstraffelsesmetoder. Nye fanger tabte sig hurtig 20 – 25 kg. Der var mange menneskelige forsøg. SS-toppen tog for sig af retterne. Pludselig var der 47.000 fangere i Buchenwald. Vidste tyskerne egentlig, hvad der foregik?

Læs mere
21. februar 2019
Vi har i Nørrebro Handelsforening både henvendt os til Justitsministeren og næstformanden har tidligere været i dialog med politiet. Hærværk mod nyetablerede butikker og Cafeer fortsætter i bydelen. Atter engang er de gidsler i et eller andet politisk spil. Der er nogle, der tror, at man på den måde kan bremse byudviklingen
Læs mere
20. februar 2019
Månedens lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk: Ladegården blev i den grad brugt til mange ting dengang. Kongen kunne ikke få sin ladegård til at løbe rundt. Og det kunne Københavns Kommune heller ikke mange år efter. Arbejdsløse skulle hurtigt i arbejde. Derfor blev der i den grad sat gang i produktionen af diverse varer. Det gik også godt i begyndelsen. Man ak, efterhånden var det underskud. Og kvaliteten var meget dårlig. Fattigvæsenet udlånte 102 rokke. Men lige meget hjalp det. Stedets omdømme var elendig. Ikke engang områdets sygehuse ville have besøg af Ladegårds – lemmer, så man måtte selv etablere et sygehus. Her kunne man klare det mest nødvendige. Ladegården blev revet ned i 1930, men da var man for længst flyttet til Sundholm.
Læs mere
19. februar 2019
Bertel Haarder foreslår begrebet ”Venlig – butikker”. Flying Tiger mangler penge. Udviklingen i detailhandlen kommer snigende. Er hovedstaden erhvervsvenlig? Ja de små og mellemstore butikker vil nok sige nej. Men Finansiel Times placerer København næsten helt i top, hvad det angår. Måske er det ikke altid lige attraktivt, at arbejde for kommunen. Det tager meget lang tid for dem, at betale. 11.000 fakturaer ligge og venter. Det er skatteborgerne, der må betale rykkergebyrerne. Hvad sker der efter BR? Regeringen vil sikre Dankortets overlevelse. Netto vinder discountkrigen. Fortrød salg af et af Danmarks største indkøbscentre. Historisk nedtur for B&O. regeringen vil afskaffe sidste rest af lukkeloven. 20 mio. færre cigaretter i Salling Group. Danskerne får flere penge til forbrug. Et café-Imperiums fald. Masser af lattergas i Nørrebros kiosker
Læs mere
18. februar 2019
Det hele startede i 1950. En tur til USA ændrede det hele. Den første butik uden for Sjælland i 1971. Amerikanerne opgav det danske marked. 75 pct. blev solgt i 2015. Større oplevelser og dynamik manglede i butikkerne. Ledelsen har reageret for langsom. Man lærte ikke af amerikanernes fejl. Julesalget 2017 og 2018 var katastrofalt. Leverandørerne får en lang næse. Man troede på rekonstruktionen. Det er en barsk afslutning. Briter var i dialog med Top Toy. Kunder overfusede personalet. Kapitalfonde har stor belåning. Hvad sker der med legetøj i Danmark fremover? mere og mere legetøj købes i udenlandske netbutikker. Flere aktører er interesseret i at købe dele af BR-legetøj. Hvilke netbutikker sælger mest legetøj? Nu genåbner alligevel 25 Fætter BR – Legtøjs – butikker
Læs mere
16. februar 2019
Gennem hele etableringen af Metro Cityringen er blevet orienteret fra Metroselskabet om, hvad der skete på byggepladserne på Nørrebro. Og nu har Andrea igen sendt os de nyeste informationer. Nu kan du atter cykle gennem Nørrebroparken. På Nørrebros Runddel er der opsat informationstavler. På stationspladsen ved Skjolds Plads er der indrettet en scene. Og så er Lundtoftegade atter åben for gennemkørsel.

Læs mere
11. februar 2019
Vi er verdensmestre i digitalisering. De er på samfundets B-hold. Cirka en million har særlig digitale behov. Tredjedårligst med hjemmesider. Myndighederne har en pligt, de ikke overholder. Tre måneder på hospital, truet med inkasso. Udbyderen forlanger, at forbrugeren selv betaler! ”Vi gider ikke spilde tid på dig”. Ikke alt digitalt er lige smart for de ældre. Ved ægtefælles død, hvad så? ”Sæt du dig bagerst i klassen”. Det digitale liv bliver bestyret af andre. Frustrationer, problemer og unødig tidsforbrug. En slags ledsagerordning ville være smart. Man kommer i ”Væsenets Vold”. Det kontantløse samfund, og hvad så! Nu indfører Movia digital information. Så er alle nærmest tvunget til at anskaffe sig en SmartPhone.
Læs mere
10. februar 2019
Alle vidste det nede i Padborg. Det berører os alle. De var alle udlændinge. Antallet af kontroller er faldet. Skat har også neddroslet kontrollen. Hver anden udenlandsk virksomhed fik påtale. Om 13 mdr. er der ikke flere penge til kontrol. Igen engang – Social Dumping i Metroen. Kæmpe bøde for brud på sikkerhedsreglerne. 165 tilfælde i Københavns Kommune. Beskyldninger mod overborgmesteren fra Dansk Byggeri. I malerforbundet ryster man på hovedet. Social Dumping er lig med ulovlig konkurrence.
Læs mere
7. februar 2019
Det blev ikke en rekord. Ikke alle butikker tjener noget. Hvad købes der på Black Friday? Hvad er singels Day? Amazon prime er på vej. Tre ud af fire netbutikker er med. Hvorfor hedder det Black Friday? Kunder handler med impulsen. En form for kollektiv hjernevask. Lunten bliver kortere og kortere hos kunderne ved tilbudsjagt. Man glemmer genbrug og bæredygtighed. Venstrefløjen: ”Det er kapitalisme fra sin værste side”. Grusomme arbejdsforhold og lave lønninger. Alle Nørrebros butikker er mere end en gang udnævnt som ”Kapitalistforretninger”. Black Friday har det hele.
Læs mere
6. februar 2019
Stor stigning med køb på nettet. Nethandel vil ødelægge dansk kultur. Fremtiden tilhører stadig den fysiske butik. Overlevelse kræver samarbejde med andre butikker og lokalpolitikere. Samfundsøkonomisk er det ingen fordel at købe på nettet. Hvorfor handler man på nettet? Special-forretninger har kompetente sælgere. Reklamationer og Dankort volder ikke problemer i den fysiske butik. Ravruskende galt med billige Kina-pakker. I Singapore er det ”in”, at handle i fysiske butikker. Butikker skal i fremtiden tænke anderledes. Kunder skal have oplevelser. Brugere generer data hos Amazon. Man får varerne samme dag. Du kan bestille uden at røre en finger med Amazon Ecko. Ingen kassemedarbejdere i Amazon-butikker. Bruger Amazon social dumping? Undersøgelser i gang om deres forretningsmetoder. Det er ikke ulovligt at have succes. Omsætning af egne produkter firedobles.

Læs mere
5. februar 2019
50.000 biler i anden sals højde. Søringen blev heldigvis ikke til noget. Grå og grim, men kulturarv. Under Buen. En samtale var bedre end forventet. En ny undersøgelse skal i gang. Kan det bruges som klimasikring? Kan p – penge tilbageføres til projektet? Der skal stadig være seks spor. Mange bygninger er tæt på. Mange undersøgelser. Der er brug for et par dygtige ingeniører for at få Ladegårdsåen til at flyde. Hvad gør man lige ved trafikken i anlægsperioden.

Læs mere
31. januar 2019
Grænserne for misbrug vokser. Overvågning indføres trinvis. Og den kommer også af bagvejen. Flere nummerplade-scannere på vej. Vores private internetforbindelser skal også overvåges. Vores bolig er slet ikke så ukrænkelig. Der er 500 undtagelser. Nye 47 undtagelser blev vedtaget i år. Massiv kritik af udspil om ungdomskriminalitet. Udspillet skal afspejle vores retssamfund. Der er trukket i land i en anden sag. Fortrolighed mellem læge og patient er i fare. Samtykkeerklæring er påkrævet. Men det bruger man ikke her. Overvågning og nedladenhed. Datatilsynet prioriterer forkert. Ritzau har hacket konkurrent. Adgang til egne data, men hvad med sikkerheden. Bruger Dansk Politi, ansigtsgenkendelse? Politi-erindringer er farlige. Endnu mere mystik i Tibet-sagen. Københavns Kommune havde også Tibet-sag. FE er åben, men PET er lukket. Udenrigsministeriet sælger sundhedsdata. Kortlægning af 80.000 den samtykke.

Læs mere
26. januar 2019
I samarbejde med www.dengang.dk er her månedens artikel fra Besættelsestiden. Der meldte sig 12.000 danskere ved Østfronten. 6.000 af disse kunne bruges. Og af dem var kun et fåtal fra Det Tyske Mindretal og medlem af NSDAP-N. Disse blev i den grad presset af deres egen. Når man nu skal begynde at finde skyldige, ja så kan man ikke bare henvise til Hitler og hans stab. Halvdelen af danskerne var medlem af DNSAP. Nazistisk ideologi blev indpisket. Danmark støttede udryddelseskrigen ved at oprette Frikorps Danmark. Frivillige i denne blev straffet med tilbagevirkende kraft. Ved hjemkomsten var man på tabernes side. Man blev stemplet som Landsforræder. Flere danskere har deltaget i krigsforbrydelser. Hvor mange får aldrig opklaret. ”De burde vide bedre” er svaret i dag på dem, der meldte sig. Og Schalburg blev mindet i København som en stor statsmand. Klogt nok meldte kongen afbud til mindehøjtideligheden. Men ellers var alle med.

Læs mere
22. januar 2019
Det er sjældent, at en gade får naneforandring, fordi beboerne ønskede det. Men det skete i dette tilfælde. Dette er månedens lokalhistoriske bidrag i samarbejde med www.dengang.dk . Her gik byens rende. Her lå en af Europas ældste museer. Her var også en af vores botanske haver. Man kunne ikke prale af, at man boede Skidenstræde. Men det tog kun seks uger at få navneforandring. Det er vel hurtigere end i dag. Dengang kunne alle gader kalde sig Skidenstræde. Her boede Ludvig Holberg og andre kendte.

Læs mere
10. januar 2019
Nørrebro Handelsforening beskyldt for racisme og antiracisme. Hvad sker der med Strøget? Det skal være nemmere at bygge større butikker i København. Uhensigtsmæssig parkering for erhvervslivet. Fætter BR i overlevelseskamp. Discountkæder må nedsætte tempoet. Dagrofa taber discountkrigen. Coop indfører MobilePay. Madspildskæmpere indgår aftale med Kvickly. Dyne-Larsen i ny milliardrekord. Søstrene Grene leverer rekordregnskab. Jensen ude af Jensens Bøfhus. H&M i krise, dog ikke i Danmark. Øget færdsel over Øresundsbroen grundet den svenske krones fald. Danskerne køber tøj for milliarder produceret under horrible kår. Takeaway og færdigmad er in. Hjemmelavet mad er out. Hvad nu med kiosker og cigaretter?
Læs mere
7. januar 2019
Indre By skal være bilfri. I konsekvenserne taler man om en tilbagegang for detailhandlen fra 0 til 7 pct. Endvidere prøver man på, at overbevise folk om, at det ikke vil få de store trafikale problemer. Men folk skal jo ud og finde en ny p – plads et sted i byen. Det skaber jo meget mere kørsel, når der er mangel på p-pladser. Og så vil projektet også forstærke den tendens, der er i detailhandlen i forvejen. Efterhånden udvikler Indre By sig fra en handelsby til en fritidsby. Mon ikke Københavns Kommune snart skal melde ud, hvad man vil. Der køres i forskellige retninger mht. infrastruktur. Kigger vi lidt længere ud i fremtiden vil butiksdøden også ramme København, såfremt tilgangen til nettet fortsætter. Hvad det vil betyde, giver vi et bud på. Dem, der bliver ramt, bliver de spurgt? Stakkels beboere i middelalderbyen, der fremover skal have håndværkere på besøg. Politikkerne har ignoreret Nørrebro Handelsforenings ønske om håndværkerparkeringspladser i Indre By.

Læs mere
1. januar 2019
Selvfølgelig er det ikke et angreb mod ekspedienter i butikkerne, men det handler om dem. Og det handler om en journalist, en ungarbejder og en kædechef. En ungarbejder svarede en journalist igen. Det fik 90.000 til at reagere. De kunne ikke se ironien, alvoren og humoren i indlægget. I Supermarkeder og discountbutikker bliver der ansat flere og flere ungarbejdere. Men heldigvis fastholder man faglært personale i specialbutikkerne. Deres viden kan måske begrænse folks flugt til web – butikkerne. Og lad nu være med at dømme alle butiksekspedienter. Der findes faktisk mange supergode, serviceorienterede ekspedienter

Læs mere

Copyright 2019 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16