Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2020

22. september 2020
Strøget er med i guide-bøgerne. Debatten om Strøget vidner om at journalister ikke ved meget om privat ejendomsret. Vi bydes velkommen fra Rådhuspladsen med ”Danish Discount Souvenirs”. Men man skal ikke nedgøre alle fastfood butikker. Danmarks absolut bedste shawarma-biks ligger her på Strøget i den billige ende. Men de dyre butikker, hvor ”Den Gamle redaktør” ikke har råd til at komme er her endnu. Man har påtalt problemerne i årevis. Det er stadig de samme. Er det den måde, vi skal byde gæsterne velkommen i København. Jo, man kan gøre noget og samtidig respektere ”de frie markedskræfter” og ”den private ejendomsret”. Se bare på Nørrebro, hvad man kan gøre med pladsdannelser. ”Den Røde Plads” er et skoleeksempel. Her er altid liv og glade dage. Der er ikke investeret i gaden/gaderne i årevis. Folks opførsel er præget af omgivelserne – og de er ikke god på Strøget. Men en tidlig morgen i ædruelig tilstand kan man godt fornemme, hvad Strøget kunne udvikle sig til. Det koster penge. Men de skal bruges til nye cykelstier og for at få bilerne ud af byen. Men detailhandel – kan være et gode for byen!

Læs mere
11. september 2020
På Nørrebro bliver julebelysningen kaldt kommercielt. Derfor skal virksomheder betale mere. Fordi det ikke lykkes for Handelsforeningen, bliver de kaldt gamle mænd, der ikke forstå at organisere indsamlingen. Handelsforeningen har stoppet med at samle ind, fordi det hvert år gav underskud. Formanden gav sidste år udtryk for, at grunden til det ikke lykkes skyldtes de mange muslimsk-ejede butikker. Og når man siger sådan noget på Nørrebro bliver man nærmest betragtet som racist. Heldigvis er det ikke alle steder man har samme holdning. På Frederiksberg har kommunen overtaget julebelysningen. Inde i Indre By kniber det også med penge til julebelysning. Her skal man ikke gå over et Lokaludvalg. Her går man direkte til Borgerrepræsentationen. Og her vil De Konservative forøge at hjælpe. De mener, at manglende julebelysning vil give færre penge i kassen, lukkede butikker og stigende arbejdsløshed. På Amager får man hjælp fra to lokaludvalg. Denne artikel er blevet til efter et spørgsmål fra en læser.
Læs mere
8. september 2020
Atter engang, er der sket fejl. Denne gang er 2.310 danskere ramt. Heldigvis er fejlen blevet opdaget. Men hvad med de fejl, der ikke er opdaget? Et jysk system, der virker. Man havde 10 dages betænkningstid. Store positive forhåbninger. Hvorfor gik det den anden vej? Man har haft muligheder for at se, hvordan det gik. Mange fejl er blevet rettet. Hvad sker der efter 2022? Er det Jyske system stadig for småt? Overlæger vil have Sundhedsportalen afviklet. ”Den største katastrofe i mit professionelle liv”. Patienter bliver behandlet dobbelt og tredobbelt. Sundhedsministeren har givet regionerne sidste advarsel. De samme problemer dukker op igen og igen. Uenighed om patientsikkerhed. 67 pct. af lægerne er utilfredse/meget utilfredse. Det virker ikke særlig betryggende.
Læs mere
8. september 2020
Atter engang, er der sket fejl. Denne gang er 2.310 danskere ramt. Heldigvis er fejlen blevet opdaget. Men hvad med de fejl, der ikke er opdaget? Et jysk system, der virker. Man havde 10 dages betænkningstid. Store positive forhåbninger. Hvorfor gik det den anden vej? Man har haft muligheder for at se, hvordan det gik. Mange fejl er blevet rettet. Hvad sker der efter 2022? Er det Jyske system stadig for småt? Overlæger vil have Sundhedsportalen afviklet. ”Den største katastrofe i mit professionelle liv”. Patienter bliver behandlet dobbelt og tredobbelt. Sundhedsministeren har givet regionerne sidste advarsel. De samme problemer dukker op igen og igen. Uenighed om patientsikkerhed. 67 pct. af lægerne er utilfredse/meget utilfredse. Det virker ikke særlig betryggende.
Læs mere
26. august 2020
Det er sjældent, at de ældre klager. Det halter med det forebyggende arbejde. De ældre bliver udskrevet for hurtig. Nedskæringer, ringe fleksibilitet og omsorg bliver de ældre ramt af. Ældre bliver betragtet som en udgift, og kommunerne er tvunget til at spare. Man giver med den ene hånd, men tager mere med den anden. Fakta er, at de ældre på plejehjem er tvunget til at gå med våd ble. De kan ikke komme på toilet, hvis de skal. Mandskabet har ikke tid. 175.000 pensionister ville blive ramt i skæring af boligydelser.
Læs mere
24. august 2020
Det bliver ikke lyttet til erhvervslivet. Dagligt er 2.200 p – pladser optaget af stilladser og containere. Bevidst p – kaos fra Københavns Kommune. Flere biler skal ud af København. Trefjerdedel af trafikken i København skal i 2025 være gang/cykel/kollektiv trafik. Der bliver ikke plads til alle i København. I fremtiden anlægges der færre p – pladser. Hvad med brændeovne og krydstogtsskibe? Politikere fortæller ikke altid sandheden. Hvad skete der lige i Transportministeriet. En Kattegatbro med tog. Nul benzin- og dieselbiler i bestemte zoner. Et ultimativ klimakrav betyder at 8 ud af Københavns mest solgte biler bliver ulovlige. Hastighedssænkning på 30 km betyder mere forurening og dårligere mobilitet. Erhvervsparkering i Indre By har været en stor succes.

Læs mere
20. august 2020
Snart skal man forhandle om politiforliget. Justitsministeren er bekymret. Sagerne hober sig op. Retssikkerheden er svækket. Sagerne henlægges i hobetal hos politiet. Anmeldelser af vold er stigende. Rasmus Paludan har kostet mindst 114 mio. kr. Rigspolitiet er en kolos. Kedelige sager hos politiet. Slankekuren hos Rigspolitiet er i gang. Der er ikke så mange politikadetter i gang. Sag mod afdelingsleder er i gang igen. Skal vi have vagtværn? Indbrud er faldende. Betjente er utilfredse med bøder. Politiet slog til mon Nørrebroparken og en joint-fabrik på Fælledvej.

Læs mere
13. august 2020
Nørrebro Handelsforenings Understøttelsesfond er fra 1912. Den opstod på grund af en spritbøde på 50 kr. Pengene blev sendt til De Danske Spritfabrikker, der returnerede pengene. Disse indgik så i en fond. Myndighederne interesserede sig ikke så meget dengang for dårlig hygiejne eller fortyndelse af whisky m.m. Men det gjorde Nørrebro Handelsforening. Man havde op til 268 sager på et år. Foreningen gik ind for lige konkurrence på lige vilkår. Og bøderne i disse sager indgik i Understøttelsesfonden. Som så mange andre foreninger dengang var man også socialt indstillet. Man købte en stiftelsesejendom til ældre medlemmer og uddelte penge fra fonden til medlemmer i nød. Nu kan om muligt også ikke-medlemmer få glæde af resten af midlerne fra denne fond.

Læs mere
4. august 2020
Har butiksfolket fået det lettere? Pensionsselskaber vil miste penge. EjendomDanmark spår store tab. De vigtigste punkter. Boligaftalens to skurke. Forbedringer skal fremover vurderes. Blackstone på charmeoffensiv. Til København for at tjene så meget som muligt. Blackstone er ikke de største i København. Kæmpe huslejestigninger. Køb – Fix – og sælg. Man undgår at betale skat. Man skaber et ”kunstigt” underskud. Bankerne spiller en stor rolle. Huslejen tidobbelt på 25 år. Mange velhavende flytter til København. København er blevet en legeplads for rigmænd. Pas nu på sammenhængskraften. Byen vokser grim og uretfærdig. Boligmarkedet er opdelt i tre klumper. Har krisen haft nogen indvirkning? Og hvad med de studerende. 6-7.000 kr. skal man betale for et kosteskab. Der er oprettet nye studiepladser, men der er ikke plads til de studerende.

Læs mere
30. juli 2020
Der er kommet skår i glæden. Et bagholdsangreb var planlagt. København skal af med endnu flere penge. Bispebjerg og Nørrebro, landets fattigste ”kommuner”. En god likviditet. Andre udfordringer i København. Tænk, hvad man kunne have fået. Anlægsloftet. Slut med statslige byfornyelsesmidler. Det flyder ikke med honning i gaderne, tror man. Der er masser af sociale udgifter. Byfornyelserne var ikke altid lige smarte. 80 milliarder er brugt i byfornyelse Enorm beboerudvikling. Leveomkostningerne er højere i hovedstaden. Det gavner hverken hovedstaden eller resten af landet at tale om et lokomotiv.

Læs mere
29. juli 2020
Ja man tror det næppe men Hans Mejlshede bliver 80 år. I mange år har han beklædt posten som formand for Nørrebro Handelsforening som gennem årene har været øretævernes holdeplads. Hans har været præsident i Låsesmedsorganisationen i USA, formand i den europæiske låsesmedsorganisation, æresmedlem i dansk Låsesmedsorganisation. Han har undervist FBI og er en eftertragtet underviser rundt om i verden i låseteknik. Han har trods sin alder ikke tænkt sig at gå på pension. Mejlshede Låse’ s 35 – 40 biler drøner rundt over det hele. I dag har firmaet ca. 55 ansatte. Hans stiller stadig op i medierne og forsvarer erhvervslivets interesser. I mange år var han medlem af Nørrebro Lokaludvalg, hvor han ofte repræsenterede det modsatte synspunkt. Hans Mejlshede elsker sin familie og mon ikke de er med til at give ham den energi, som han besidder?

Læs mere
28. juli 2020
Københavns Kommune er drattet ned på en plads som nr. 70, når det gælder erhvervsklima. Det skyldes bl.a., at sagsbehandlingen for byggetilladelser er steget. Men vi kigger lige på de senere års administration. Embedsmændene har ret stor magt. Planområdet fordelt på to forvaltninger. Usunde relationer. Det er sket mange fejl. For meget i gebyrer og takster. I Højesteret for affaldsgebyr. Problemer med daginstitutioner og ældrepleje. Enhedschef hjalp ejendomsformidler. Man fjernede tre kritiske afsnit. Rod med byggesagsgebyrer. Mundtlige aftaler med advokat. 6,8 mio. kr. for at få 8 mand i job. 10 mio. kr. for ubrugt software. Fritidspolitikere er overbebyrdet. De kommer aldrig til at matche embedsmænd.
Læs mere
27. juli 2020
De plejer at få deres vilje. Distortion vil tjene penge – virksomheder mister penge. Kommuner og Stat yder en masse tilskud. Vagter bliver hyret af andelsboligforeninger. Hvorfor skal det absolut være på Nørrebro? ”Fuck alle former for korrekthed” – Det er Distortions motto. Festivalen berører mange mennesker og virksomheder – det har politikerne glemt. Hvorfor laver man retningslinjer, der skal brydes? Årets største miljøsvineri. Alle københavnere skal kunne deltage. Man har givet masser af advarsler uden nogen nytte. De Konservative har en lidt mærkelig holdning. Nogle slipper altid igennem. Festen er blevet for stor, arrangørerne kan ikke mere styre den. Nu blev denne fest også aflyst. Men den kommer igen næste år. Nu hvor diskussionen går på for meget larm i hovedstaden, burde man så ikke lige kigge på Distortion?

Læs mere
24. juli 2020
Corona-krisen får udviklingen i detailbranchen til at gå 10 år hurtigere forudser ny rapport. Det er ikke alle enige i. Antallet af tomme butikslokaler har aldrig været større i København. Den er på 6 pct. Men overraskende er det så hurtigt at forbruget er steget, dog ikke inden for hotel, restauration og rejsebranchen. Politikerne i København må gøre op med sig selv, om de i fremtiden vil fastholde det rige butiksudbud i København eller om de vil satse på shoppingcentre i byens udkant. Det er ingen hemmelighed, at et flertal af politikere i København er bilfjendske. Tomme butikslokaler er selvforstærkende for en trist udvikling.
Læs mere
23. juli 2020
Kritik af regeringen. Turister kan komme til Nørrebro. Vi ved godt, at alle ikke er lige tilfredse med dette. Turisme beskæftiger 40.000 i hovedstaden. Danmark er afhængig af København. Turister bidrager til samfundsøkonomien. Et kæmpe genopretningsarbejde venter. Afskedigelser venter. Regeringen beskyldes for konkurrenceforvridning. Krydstogtsskibe bliver væk. Havnen får et underskud på et trecifret millionbeløb. Nyhavn skriger efter gæster. Bliver tænkepausen brugt? Skal turisterne fortsat have førsteretten om sommeren? Hvor mange turister kan København rumme. Kommer det nu gang i landstrømsanlæg? Eller er det fortsat bilerne, der efter politikernes mening forurener mest.

Læs mere
22. juli 2020
En politisk nattevandring i København. Det hjælper ikke med støjvagter. En heftig drukkultur. Beboerne fik pludselig deres nattesøvn. Overdrevet natteliv i Indre København. Nattelivet er bedre end sit rygte! Nu bliver erhvervslivet måske ramt. Politiet har ikke nok mandskab. Parbetjent: Flyt på landet. Nørrebroparken er blevet privat festlokale. Politiet: Vi kan ikke vente hele natten. København er blevet mere larmende. Soundbox almindelig i parker og ved vandet. Affaldsmængden stiger. Muskelbiler og vanvidskørsel. 24-timers Ibiza-fest. Også larm ude fra vandet. Der er regler – men hvem håndhæver dem? Byen er et fælles rum. Mig og Mig kulturen har bredt sig. Politikerne har gang i en slingrekurs. Andre byer kan finde ud af det. Pas på – skybrud.
Læs mere
16. juli 2020
Ja det får man nærmest indtryk af, når man læser nogle af BT’ s artikler. Nu er der masser af spisesteder på Nørrebro, som BT ikke har undersøgt. Men ifølge Fødevarestyrelsen så er specielt Nørrebro et fokusområde, når det gælder overtrædelse af fødevarelovgivningen og dårlig hygiejne. Et sted måtte man ikke servere maden på egne tallerkner. Du kan selv gå ind og læse kontrolrapporter. For mange år siden hjalp Nørrebro Handelsforening butikker og virksomheder på Nørrebro for at forstå myndighedernes mange krav. Fødevarestyrelsen bruger mange metoder i oplysningskampagner. Men det er ikke kun på Nørrebro, der er et problem. Det var kloaklugt i restauranten. Cremefraichen var 25 grader, den må være 5 grader. Fødevarestyrelsen har fået nye værktøjer.
Læs mere
15. juli 2020
I strid med etnisk ligebehandling, uværdigt og udansk og forskelsbehandling. Ja sådan siger de beboere, der har stævnet transport – og Boligministeriet. 228 familier skal tvangsflyttes. Blok 2 og 3 skal sælges til en privat investor. Ni husstande er med i stævningen.
Læs mere
14. juli 2020
27 butikker og 427 ansatte blev erklæret konkurs. Nu er det godt nyt for 15 butikker og 250 ansatte. Bog & Ide overtager 14 butikker, 200 ansatte samt varelageret. JP/Politikkens Hus overtager Købmagergade, hjemmesiden samt navnet Arnold Busck. Det var regeringens og bankens skyld, at Arnold Busck gik konkurs, siger forhenværende ejer af kæden. Med ny lejekontrakt var Købmagergade ikke lønsom for Bog & ide. Denne kæde har haft 3 pct’ s fremgang, trods det at bogsalget er gået 5 pct. tilbage. I Coronakrisen er der solgt masser af puslespil og brætspil. Hjemmeside lå på indeks 489. Generelt er konceptet ”Klik og Hent” en succes. Seks ud af ti henter deres varer bestilt over nettet i en fysisk butik hos Indeks Retail, der står bag Bog & ide, Legekæden og Boghandleren. Der er nu 141 butikker.

Læs mere
13. juli 2020
Kære politikere – krisen er ikke over. En bilfri zone i Middelalderbyen. Beboerne foretrækker den mest restriktive model. Det bliver dyrt at få udskiftet badeværelset. Hvilke biler kører det ind i zonen? Det bliver mindre attraktivt at drive virksomhed. Mange brancher er stadig i knæ. Er forudsætningen for en bilfri by i orden? Protester mod ikke påbegyndt p – kælder. Er det nu også det, restauranter har brug for? Er det nu vi skal diskutere Roadpricing? Begrebet ”Den nødvendige trafik” er forsvundet. Mere effektive p – vagter på el – cykel. I år vil man atter kigge på skilte. Parkeringsbødernes ultimative Top – 10. Befinder politikerne sig i en anden verden.
Læs mere
12. juli 2020
Vi havde forleden en artikel, hvor vi bad folk om at se lidt mere nuanceret på kritikken af Lagkagehuset. Det har afstedkommet et par kritiske bemærkninger. Familien Danmark mener, at TV2’ s eksempler er nok til at boykotte fire virksomheder. Men de er lige glade med, at deres pensionsselskaber har investeret for 12,3 milliarder kr. i skattely – alene i 2019. Her på siden har vi nu ikke interesse i at støtte virksomheder i skattely. Åbenbart er det svært at bevise skatteunddragelser. Det er det lange seje træk på den internationale scene, der skal til. Ofte bliver dette bremset af EU. Skatteregler kan være uklare. Men for at svine virksomheder til, burde man holde sig til sandheden. Mere eller mindre bevidst glemmer man så store udgiftsposter. Der ingen beviser for skattefusk. Vi kigger på de 20 største danske virksomheder. Man slippe ikke for at betale til fællesskabet. Hvorfor er det lige at hjælpepakkerne blev indført? Arbejdernes Erhvervsråd er ikke imponeret. I 2019 betalte Lagkagehuset 290 mio. kr. i selskabsskat i 2019. Vi kigger lidt mere nuanceret på problematikken end TV2 her i artiklen.
Læs mere
9. juli 2020
Ingen folkevalgte skulle åbenbart orienteres om udledning af 290.000 tons kloakvand i Øresund. Hverken Borgmester eller minister vidste noget som helst. Men teknik – og Miljøforvaltningen havde givet tilladelse til det. Og ministerens egen styrelse – Miljøstyrelsen vidste besked. Og så viser det sig at inden for en periode på fem år er der udledt 120 gange så meget spildevand ud i Øresund. Det går i den grad ud over havmiljøet. Men åbenbart er man ligeglade. ”De grønne miljø – tanker” blegner i den forbindelse.
Læs mere
4. juni 2020
Vi var ved at miste begge store sportsarrangementer. Sorteper var Corona-krisen. For pludselig blev EM flyttet tæt op af datoen for Tour de France. For begge parter gælder det om at få mest ud af markedsføringen. Det lykkedes forhandlerne at finde et kompromis. Der vil komme masser af gæster til København. Og selv om det ikke er gratis at få disse arrangementer til byen, vil markedsføringen af København blive enorm. Men der mangler i den grad turister i København. Vi har godt nok tidligere ment, at der var for mange af dem på Nyhavn. Men hoteller og restauranter i København kæmper i den grad for at holde sig i live. Ikke alle vil være klar til at modtage de mange gæster næste år. Til den tid er de bukket under.

Læs mere
3. juni 2020
Dette er en ret lang artikel. Mange har i forbindelse med hjælpepakkerne begået svindel. Men dem, der er blevet offer for forbrugernes shitstorm har holdt sig på den rigtige side af loven. Det handler vel også om ”moral og etik”. Og det handler om mediernes lancering af ”sensationer”, så det passer ind i en ramme. Ja så handler det vel også om politikere, der ikke har sat ind i reglerne. Vi kigger på mediernes rolle i disse historier. De samme medier vender 180 grader i samme sag. De 7 berørte virksomheder har siden 2014 betalt en halv milliard kr. i selskabsskat. Men nogle af dem har skabt store værdier/investeringer og arbejdspladser. Men det glemmer forbrugerne. Når man er landet i en shitstorm, så kan en presseinfo ikke bare ændre på det hele. Måske er EU’ s fortolkning af skattely også forkert.
Læs mere
20. maj 2020
Der kom ikke så mange. Branchen har en nedgang på 20 pct. Skoringen vil sælge til normale priser. Kunder er ikke bange for at opsøge store butikker. Men på åbningsdagen var der masser af rabatter og lave priser. Skoringen: Forbyd udslag. Mange butikker får ikke dækket deres udgifter. Der er snyd med lønkompensation. 85 pct. af omsætningen er stadig i de fysiske butikker. Finansministeriet forventer et underskud på 200 milliarder kroner. Hvad prioriterer man ført? Man kan ikke engang se det rigtige antal af konkurser. Godt for restauranter. Et stort fald for eksporten.

Læs mere
18. maj 2020
Lyt til erhvervslivet. Der er ikke plads til glubske ejendomsudlejere. 42.000 ansatte i Københavns detailhandel. Detailhandlere skal også se på sig selv. 43 pct. af virksomheder i en eller anden risiko. Folk i sparehumør. Forbrugstab på 45 milliarder kr. Inden krisen var der også problemer. Mange forslag til at styrke forbruget. Danskerne fortsætter med at spare op. Onlinesalg på dagligvarer er steget med 80 pct. Den økonomiske krise kan trækkes i langdrag. Danskerne har masser af penge på kontoen.
Læs mere
6. maj 2020
De unge må ikke skældes ud. Genåbningen er ikke logisk. For de ældre er Covid-19 værre end influenza. Regeringen beskyldes for at være erhvervsfjendtlig. Hvor er risikoen størst? Politikerne presser på. Kommunikationen har sejlet. Indgreb i ens privatliv. Mad og fadøl på en p – plads. Meget hårdt for hoteller og restauranter. En bøde til mor. Mange følte sig krænket. Nye krav til store butikker. Det er ikke godt for København og Tårnby. Kunne udbetalinger være gået hurtigere? Du kan nu låne din momsindbetaling. Boghandlerkæde havde økonomiske problemer i forvejen. Boghandlere kan ikke bare lægge millioner til side. De fleste vil dog overleve. Produktionsnedgang. I Nørrebro Handelsforening følger vi udviklingen.
Læs mere
1. maj 2020
Gamle lærlinge-nu arbejdsløse. Dengang – oven over butikken. Mange boghandler i Indre By er lukket. Arnold Busck var svækket i forvejen. Et nyt IT – system ødelagde meget. Det startede 1896 i Pilestræde. 4. generation overtog virksomheden. Underskud blev til overskud. Det litterære økosystem har fået et knæk. De digitale produkter styrter frem. Køb den trykte bog. Bogbranchen i forandring. 49,8 pct. købte ikke deres bog i den fysiske boghandel. Salget af lydbøger stiger. Børn og unge sælger markant mindre. Bibliotekerne skærer ned. Forældrene dyrker ikke mere højtlæsning. For mange skærme og for lidt trykte bøger. Den trykte bog fylder ikke meget i mediebilledet. Mange fordele ved den trykte bog. For få taler bogen op. Tyskerne har mistet over 3.000 boglader på 18 år. Der er sket en adfærdsændring hos borgerne.
Læs mere
30. april 2020
Fejl på 18,1 milliarder kr. Milliarder fosser ud af kassen. Det kan betale sig at snyde. Skal man grine eller græde? Kun 2 pct. bliver kontrolleret. Gældsinddrivelse blev lagt under Skatteministeriet. Gælden er blevet fordoblet. Hver anden virksomhed begik fejl. Hver tiende virksomhed snød bevidst. Gældsstyrelsen har skrappe metoder til rådighed. Kommunerne har 4 milliarder kr. liggende. Der skal ansættes 1.000 nye medarbejdere. Flere sager hos Skattestyrelsen. Nye initiativer på momsområdet.
Læs mere
29. april 2020
Vi kigger på nogle af bivirkningerne i den nuværende krise. Isolation har en høj pris. Pas på det ikke bliver en glidebane. Jo flere man er samlet, des større smitterisiko er der. Hvert parti har sine ønsker. Vi ved ikke noget om nyt før omkring 10. maj. Man holder fast i prioriteret genåbning. Man glemmer det sundhedsmæssige perspektiv. Er ledigheden ikke midlertidig på 200.000? Virksomheder mangler i høj grad pengene fra hjælpepakkerne, stor kritik af Erhvervsstyrelsen. Forskel på stats – og privatansatte. Lars Løkke Rasmussen har en god ide. Danske forbrugers tro på fremtiden styrtdykker. De danske forbrugere har ellers nok af penge. Den ældre generation er bedt om at blive hjemme, men de udgør et forbrug på 33 pct. Danskerne vil bruge 40 milliarder kroner mindre. Turisterne vil også blive hjemme.

Læs mere
22. april 2020
Loppemarkedet blev 33 år. Det overlevede mange besværligheder. Godt samarbejde med Københavns Kommune. Risiko for at blive jordet af en cyklist. Her kunne man finde lige fra ragelse til sjældenheder. Overskuddet gik til sociale og kulturelle formål. Truet med økse. Det hele startede i 1986. Jubilæet druknede i regn. I fortidens hule. Stor taknemmelighed fra bestyrelsen
Læs mere
21. april 2020
Det gælder vel også at få skærmtid for politikerne. Man skal vel vise handlekraft. Og igen engang kan man godt forstå, at den enkelte virksomhedsejer gerne vil have sat en dato på, hvornår man igen kan åbne sit firma. Men det er vel ikke noget, der er mere umuligt.
Læs mere
17. april 2020
Her kan du få hjælp. Det virker meget dødt. Ikke alle åbner efter krisen. Restauranter og deres leverandører mister månedlig: 14,5 milliarder. Vi besøger en restaurant på Nørrebro. Man havde håbet, at mere blev givet fri. Er det forkert at sundhed kommer før økonomi? Indtil nu har 50.000 mistet deres arbejde. Flere lukker nu end under Finanskrisen. Flere penge giver nødvendigvis ikke mere forbrug. Det faldende forbrug koster 170.000 jobs. Lån din moms. Man kan måske kigge på disse forbedringer. Håndværkerne arbejder, det gør ikke alle offentligt ansatte.
Læs mere
16. april 2020
Det var sandelig ikke kun venstreorienterede, der beskyldte Bestseller – ejeren for at være kynisk og kold. Det var også et hav af borgerlige journalister og meningsdannere. Hans håndtering af Corona-krisen har vagt forargelse. ”Han var ikke værdigt trængende”, blev der sagt. Dagligt fosser der 100 mio. kr. ud af virksomheden. Man var nok for tidligt ude, med at fortælle, at man ikke ville betale husleje. Men det vil Lagkagehuset og Jysk heller ikke. Der blev gjort frygtelige erfaringer med Kina. Det tegnede på at blive et rekordår. Tøjbranchen er særlig hårdt ramt. Et sandt imperium blev opbygget. 10.000 er sendt hjem i branchen. Der er tøj over det hele også 1.000 containere. Risikoen havner hos bestseller. Holch Povlsen siger, at han er kommet med ”alt”, hvad han ejer. Han står uforstående over for alle de beskyldninger, han er blevet udsat for
Læs mere
15. april 2020
Vi blev bebrejdet, at vi har skrevet om dette i tidligere artikler. Rederierne taber i øjeblikket masser af penge. Der er masser af aflysninger. Fra skibene hører vi frygtelige historier. Men besætningernes forhold bliver fortiet. Et rederi udnyttede situationen. Man skal da have lov til at sejle verden rundt. Uenighed om forureningens omfang i København. Vores hovedstad er populær. Man fortier at Københavns Havn er den 10. mest forurenede blandt 270 havne. Man retter skytset mod brændeovne og biler. Wonderful Copenhagen mener, at forskerne overdriver. Hvornår kommer der landstrøm. Besætningen må ikke klage. Havnen tjener masser af penge og det gør nogle butikker i Indre København også. 2.600 ansatte er også afhængige af disse skibe. Men besætningerne ombord er helt nede på en indtjening på 10 kr. i timen. I Norge har man rejst sager til menneskerettighedsdomstolen. Skal vi bare sende aben videre?
Læs mere
15. april 2020
Op med huslejen, Metroen er kommet. De små har ikke samme modstandskraft som de store. Hjælpepakker hjælper ikke alle. Bankerne skal stadig kreditvurdere. Man skal hele tiden vurdere. Store koncerner havde overskud. Man glemmer hele tiden, at 99 pct. af samtlige virksomheder er små og mellemstore. Der er stor risiko for de små. 20.000 virksomheder har søgt lønkompensation. Butikspersonale beordret på arbejde – på deres fridage. Dansk Erhverv har kritiseret fagbevægelsens rolle. Problemer ved at hjælpepakkerne kun er midlertidigt. Optimistisk budskab fra Danmark. Hvad sker der efter Corona. Partier vil have gransket hele håndteringen. Befolkningen er godt tilfreds. Men uanset vil der komme et efterspil.

Læs mere
4. april 2020
Der var masser af folk til Johnny Beyers 60 - års fødselsdag. - som blev holdt den 7. marts inden sundhedsmyndighederne og regeringens restriktioner - Engang var han formand for Nørrebro Handelsforening. Det var i den grad en udsat post, som man kan læse om i denne artikel. Flere gange er han blevet truet, fået sin butik smadret og meget mere. Men han har sandelig også modtaget priser. I dag er Johnny kasserer og næstformand og kan kalde sig malermester. Nørrebro Handelsforenings sekretær og redaktør af www.norrebro.dk, Uwe Brodersen har skrevet denne hyldestartikel til ham.
Læs mere
4. april 2020
Mere og mere social dumping. Snyd og fusk hører ikke hjemme i Danmark. Vores lønvilkår skal ikke ødelægges af billig udenlandsk arbejdskraft. Kinesiske restauranter har et tæt netværk. Bagmænd udnytter deres landsmænd. Man betaler over 300.000 kr. for at få job i Danmark. Masser af ulovligheder på kinesisk restaurant. Razzia ved Herning. Cabotagekørsel med udenlandske lastbiler er fordoblet. Regler i transportbranchen bliver ofte brudt. Hvornår kommer den ny vejpakke? Working Holiday udnyttes af platformsvirksomheder. De unge må kun arbejde som lønmodtagere. Direktør ligeglad med, hvad de ansatte får i løn. Konkurs – men næste dag 60 østarbejdere ansat. Kommunens nye ID – kort. Man har ikke set en rød øre. Falske dokumenter via Dansk Byggeri. Europæisk mindsteløn vil afskaffe den danske model.
Læs mere
4. april 2020
Det skal ikke negligeres, selv om det også sker andre steder. Nørrebro – Ja selvfølgelig. Hvem bestemmer på Nørrebro? En advarsel til forældrene. Det jo vanvittigt, hvad der foregår. Den Røde Plads var en eksplosiv kampplads. Hvorfor er politiet ikke til stede permanent. De unge på Nørrebro har fået gang i debatten. Hvorfor kom det så langt?
Læs mere
3. april 2020
Hvordan børste du dine tænder? Hvordan tørrer du din numse? Stærkt ydmygende og nedværdigende. Det koster en halv million for at få en i job. Jobcentrets ofre. 2.500 kommer dagligt på Jobcenter København. Nogle behandler en med værdighed, omsorg og respekt. På jobcentrets præmisser. Mistillid til borgerne. Man har ikke tid. Kvantitet i stede for kvalitet. Msn burde omorganisere. En dyr indsats. Ressourceforløb kan føre til dødsfald. Hvorfor ikke førtidspension i første omgang? Sofie får ingen hjælp. Ikke plads til empati, omsorg og ordentlighed. Flere og flere falder igennem. 80 pct. mener ikke, at de har fået hjælp af Jobcentret. Kan private gør det bedre? Meget stor forskel på jobcentre. Ændring forude. Trods mindre antal ledige – 15 pct. flere ansatte.
Læs mere
3. april 2020
Dette er en anmeldelse af en bog af Henrik Meng. Og det handler om service eller mangel på samme. ”Den Gamle Redaktør” har været udsat for meget. Kunder klager over manglende service. Ægte hjælpsomhed kan styrke forretningen. Det handler ikke om raketvidenskab. Det er chefen, der skal motivere. 68 pct. mener ikke, at de får god service. De fleste mener, at de yder en fantastisk service. Der er tid til selvransagelse. Hvad er vigtigst for, at kunderne oplever god service? Hvorfor opstår dårlig service? Man kan blive bedre både som leder og som medarbejder. Kunder skal sættes i centrum. Dårlig arbejdsmiljø fører til kundeflugt.

Læs mere
4. marts 2020
En borger er i dag en handelsvare. Der er forbindelse mellem Huawei og staten Kina. Skal vi starte med ansigtsgenkendelse i Mjølnerparken? Data misbruges af myndighederne, hvor de gør ”nytte”. Systemet kan også tage fejl. Tanker om en overvågningsreform. Overvågning skal bygge på en konkret mistanke. Prisen for masseovervågning er alt for høj. Øget overvågning giver øget frihed, ja sådan siger justitsministeren. Tillid er godt, men kontrol er bedre, ja hvem sagde det. Skal der føres politik på en aktuel politiaktion. Politiansattes familie bliver undersøgt. Pas på forsikringsselskaber overvåges. NemID fusk. Netbank – indbrud vokser. Hackerangreb i virksomheder.
Læs mere
3. marts 2020
Medierne behandlede episoden meget forskellig. Nogle gjorde opmærksom på at EU – borgere godt må arbejde i Danmark. Og så gjorde man opmærksom på karteldannelser inden for stillads-byggerier. Det var tale om selvjustits, og ting, der burde været klaret gennem det fagretslige system. Men der er stigende brug af illegale arbejdere i Danmark. Er ”Den Danske Model” ved at stå for fald grundet Social Dumping? Der er stigende utryghed. For det meste dog stadig stabil og fredelig arbejdskraft. Et pressemøde afslørede store brud på sikkerhed. Arbejdstilsynet har ingen kommentar. Manglende belysning blev anmeldt. Arbejdstilsynet havde kun en mand på arbejde. Dansk Boligbyg: ”De skal overholde overenskomsten”. Medier behandler DS byggeri som ”engle”. Hvad er sandheden? Overhængende og betydelig fare for nedstyrtning.

Læs mere
7. februar 2020
I et baglokale på Nørrebrogade. Fødevarestyrelsen var forbi tre gange. Byens bedste kineser. Madanmeldere kigger ikke ud i køkkenet. Kunderne siger, at de tager afstand. Med hvad nu hvis prisen stiger? En timeløn ned på 20 kr. Det grænser til menneskehandel. Burde embedsmændene ikke væk fra skrivebordene? Beløbsordningen bliver i den grad misbrugt. Usædvanlig høj løn for en kok. SIRI kan ikke styre ordningen. Kinesiske bureauer tjener på ordningen. SIRI ikke klar over metoderne. Myndighederne har siden 2015 vidst, at noget var galt. Også systematisk snyd i 2017. Kun en ud af seks kokke får afslag. Politiet kan ikke gøre så meget selv. Det er organiseret svindel og udnyttelse af kinesisk arbejdskraft. Hver 11. tilladelse gives til kinesisk kok. Politiet og Fødevarestyrelsen har også gennem flere år vidst, at noget var galt.
Læs mere
4. februar 2020
Kontrol nedprioriteret gennem længere tid. Man forsøgte sig også i Københavns Kommune. Man har kendt til problemer i årevis. Retsstilling og bestyrelsesansvar. Tilliden forsvinder efterhånden. Masser af skandaler efterhånden. Britta har svindlet gennem 25 år. Hvorfor er ”Skat” kun ude efter de små fisk? Der har været advarsler. TV – station gav sendetid. Halvanden år gammel rapport pegede på problemer. Rigsrevisionen lavede stikprøver. Man sidder og kontrollerer sig selv. Finansieret af dine og mine penge. Øverste chef fredet i sagen. Politianmeldelser. Allerede en sag i 2016. Hvorfor har ingen reageret? Mindst syv styrelser har fået kritik. Momssvindel på 800 mio. kr. Ordentlighed og ansvarsfølelse havde været naturligt. Snyder politikere bevidst? Stram Kurs har fulgt reglerne til punkt og prikke. DF: det er Ekstra Bladet, der har fabrikeret falsk faktura. Bagmandspolitiet undersøger sagen. Også tre andre sager beskæftiger Staten
Læs mere
31. januar 2020
De mørke skyer nærmer sig. Butiksdøden er nu mærkbar. Detailsalget faldt i oktober. Vinbar får nej til udeservering. Hvad med familievirksomheder? Skal Black Friday forbydes. Netbutik væltet på Black Friday. Aftalen med PostNord udløber. Kinapakker skaber problemer Power beskyldes for falske tilbud. Københavnere er trætte af julemarkeder med ”tysk bras”. Danske forbrugere har for stor tillid til netbutikker
Læs mere
26. januar 2020
Facebookgrupper har ligget død. Nogle må, andre må ikke. En vigtig kilde til dokumentation. Sættes i bås med alvorlige beskyldninger. Facebook skal overholde lovgivningen. Den digitale ytringsfrihed er sat under pres. Voksende antal udsmidninger. Hvor er det lige man selv har overtrådt reglerne? Man bliver kun slettet i grelle tilfælde. Hvorfor reagerer Facebook ikke altid på falske profiler? Spam er forbudt. Men heller ikke her reagerer Facebook altid, hvorfor ikke? Pas på dit sprogbrug. Robotter scanner alle billeder. Du må ikke bruge alle funktioner. Nogle får adgang, andre ikke. Det er et virtuelt forsamlingshus. Når man er administrator/redaktør på forskellige grupper, er det et serøst arbejde, som godt kan være tidskrævende. Regler fortolkes anderledes hos Facebook, end man egentlig forventer. Kan tingene egentlig gøres anderledes?

Læs mere
16. januar 2020
To nye digitale postkasser på vej. Hvor skal vi finde dem? 92 pct. bruger i dag e – boks. Vi ved ikke meget om dem. Allerede nu er der kommet ekstra regning på 146 mio. kr. Snart er det slut for 400.000 danskere med TastSelv – kode hos Skat. Folk tvinges til NemID. Nets vil have flere penge fra butikkerne. Masser af indtjening hos Nets – chefer. Kapitalselskab stiller benhårde krav til profit- Familien Danmark kommer til at betale for Nets – chefers personlige indtjening. Snart kan du betale med dit glatte ansigt.

Læs mere
14. januar 2020
Har borgmester Cecillia Lonning – Skovgaard ret i, at akademikere er luddovne? Bliver reglerne fulgt? Der er 6.000 ledige akademikere i København. Beskyldninger afvist af A – kasser. Hvad med jobcentre – de koster 16 mia. kr. at drive. Bør vi ikke kigge på vores uddannelsessystem? Efterhånden uddannes der så mange akademikere, at de er ved at fortrænge HK’ er i administrative jobs. Nedvurdering af dem, der sidder ved kassen i Netto. Flere burde have en erhvervsuddannelse. Godt nok er flere akademikere kommet i arbejde, men der er også blevet mange flere af dem. Løntilskud vil føre til misbrug. Problemer med omgåelse af regler. I Aalborg og Odense kender man ikke til disse problemer. Borgmesteren siger, at diskussionen har været nødvendig. Der er brug for lovmæssig klarhed.

Læs mere
10. januar 2020
København er ikke just blandt Verdens bedste bilbyer. Faktisk er vi kun på plads 34. Cyklistforbundet vil have den længere ned. Nye håndværks – p – pladser. Dieselbilen er den store ”Skurk”. Biler kan være dræbende, er sikkert skyld i 550 menneskers død årligt, siger politikere. Dieselbiler skal være ude om tre år, siger borgmestre. Udspil imponerer ikke. I 2030 skal der ikke være mulighed for at købe diesel – og benzinbiler mere. Hvem skal nu betale – Bilister bidrager årligt med 50 milliarder kr. Afgifter på el – biler stiger. Grøn firmabil koster allerede nu 1.000 kr. mere om måneden. Københavns delebiler kører ikke så meget. Pendlere står tidligere op. Bilister får annulleret P – afgifter i hobetal. Bygherre stævnet – for lidt P -pladser. Biler hober sig op på de københavnske villa – veje. Hvorfor skal nogle betale ti gange så meget? Bilismen stiger mere end cyklismen.
Læs mere
8. januar 2020
Fagbevægelsen holder øje med EU’ s mindsteløns-lov. Arbejdstilsynet har fået en saltvandsindsprøjtning. Det er også galt i Hotel – og restaurationsbranchen. Vejledning i omgåelse af overenskomstmæssig løn. Efterbetaling af 600.000 kr. til to pakistanske brødre. De venter på dansk politi i Polen. Og politiet har netop afsluttet deres undersøgelser. Speditørerne indfører etiske regler, men medlemmerne behøver ikke at overholde dem. Heller ikke i nattelivsbranchen på restauranter og natklubber er det almindelig med overenskomster. Det er utidssvarende, siger man. Man kører egen restaurations – garanti – ordning.
Læs mere

Copyright 2020 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16