Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2009

8. marts 2016
Politikerne mener, at man med den nye ordning, kan forhindre stor del af pendlerne til at tage bilen. Men spørgsmålet er, om de for sjov skyld tager bilen? Er det ikke praktiske og økonomiske forhold, der gør sig gældende? For et par år siden fremkom Nørrebro Handelsforening med et forslag om Park ´n´ Ride – ordning. Foreningen foreslog, at der oprettedes p – pladser ved S – togstationer. Som sidegevinst regner politikerne nu med mindre trængsel, mindre CO2 – udledning og renere luft. Desuden håber man på, at der vil være flere p – pladser til de lokale beboere.
Læs mere
24. december 2010
31. oktober 2010
3. august 2009
Juni gik lidt bedre end frygtet med et minus i kasseapparaterne på 3,2% - men lå 5,7% lavere end i juni 2007 - for 2 år siden.
Læs mere
3. august 2009
Siden sidste kommunalvalg er der sket dramatiske ting på Nørrebro. Ungdomshus – konflikten kostede samfundet min. 128 millioner kroner. Dertil er kommet tabt omsætning. Kunderne har holdt sig tilbage fra området. Skylden har også været den tåbelige trafikordning. Måske har en ændret styreform ikke kunne ændre på dette. Men man må forlange at forvaltningerne har styr på deres regnskaber. Det skal virksomheder på Nørrebro trods finanskrise m.m. Perioden giver i høj grad en eftertænksomhed på, hvor man skal sætte sin stemme........
Læs mere
3. august 2009
Politikerne skamroser Københavns cykelkultur. Det sker nok fordi vi snart har klimatopmøde. Men ser det så godt ud på cykelstien og nabolaget. Vi har taget pulsen på Østerbro og Nørrebro. Det ser ikke godt ude. Der hersker hierarki på cykelstien, hvilket kan give alvorlig sikkerhedsrisiko. Lav dog en oplysningskampagne om adfærd på cykelstien, på fortovet, ved busstoppestedet og når bilisterne svinger ud foran cyklisterne.
Læs mere
3. august 2009
60 skudepisoder, overfald, utryghed, racisme. Bandekonflikten fører meget med sig. I de politiske fløje er man uenig om, hvordan man skal løse konflikten. Gensidig respekt og tillid kan hjælpe på situationen hos nogle. De borgerlige mener, at forsvaret skal arrangere genopdragelseskurser. Og i de pæne kvarterer i København frygter man nu at bandekonflikten skal brede sig.
Læs mere
3. august 2009
Lukkeloven gøres nu genstand for at København udvikler sig til en spøgelsesby. I en ”klima – tid” mener mange politikere, at der skal holdes nærmest døgnåbent. Faglærte butiksansatte med børn vil vælge offentlige erhverv. Her er arbejdstiden tilpasset offentlige pasningsmuligheder. Hvis lukkeloven liberaliseres vil der være mangel på faglært personale.
Læs mere
3. august 2009
Stedet er af medierne udråbt til bandekrigens udgangspunkt. Butikker i nabolaget har overvejet at sælge brosten som souvenir. For jyder og journalister er det et farligt sted. Her skulle være rejst et monument af rusens virkning. Området blev kaldt for ”den sorte firkant”. Har lugtede fælt da tarme blev brugt til fremstilling af musikinstrumenter. Læs det, som medierne ikke interesserer sig for, nemlig historien bag Blågårds Plads og hele området omkring denne "farlige" plads. I samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
3. august 2009
Nørrebro handelsforening hilser det velkomment, at Nærpolitiet på Nørrebro bliver styrket. Det har man kæmpet for i årevis. Man håber så, at politiet endelig vil opprioritere butikstyveri. Det kan have en god kriminalpræventiv virkning. Ligeledes hilser man et banderåd velkomment. Det bør efter handelsforeningens mening sammensættes af personer, der virkelig kan bidrage med noget væsentligt.
Læs mere
3. august 2009
Der er åbenlys uenighed hos Socialdemokraterne med hensyn til Nørrebrogade. Klaus Bondam varsler flere lukninger. Men de forbedringer, der er opnået på selve Nørrebrogade har haft alvorlige konsekvenser. Disse konsekvenser har mange af politikerne i Borgerrepræsentationen afvist. Ja man har direkte udtalt at Nørrebro Handelsforenings "gøren og laden" i forbindelse med forsøget har været utroværdig og manipulerende.
Læs mere
26. juli 2009
Saneringspriskrig på et højt niveau i dagligvaresektoren resten af året - Vækstbremse for discount
Læs mere
23. juli 2009
Forbrugerne har pengene og fået lidt mere mod på at bruge dem
Læs mere
16. juli 2009
Det bli`r nok en bedre sommer end frygtet af mange butiksfolk
Læs mere
10. juli 2009
Inflation bremset men fortsat 9,2% højere priser for fødevarer end for 2 år siden - men nu dykket til nulvækst i maj og minus-vækst i juni i forhold til maj-juni sidste år
Læs mere
8. juli 2009
Ikram Sarwar, næstformand i den socialdemokratiske gruppe i Borgerrepræsentationen vil overbevise sine partifælder om, at de tog fejl m.h.t. Nørrebrogade. Nørrebro Handelsforening tilbyder næstformanden hjælp til dette. Det er flot, at erkende, at man har taget fejl – i et valgår, udtaler næstformand i Nørrebro Handelsforening, Johnny Beyer.
Læs mere
5. juli 2009
Der venter beboerne på Indre Nørrebro en overraskelse. Mange skal finde sig en ny p – plads. En ny ulogisk ordning er blevet udformet. En fragtmand fik to minutter til at læsse fem palle varer af. En kunde foreslår et nyt labyrint spil med titlen Find ud og ind af Nørrebro.
Læs mere
5. juli 2009
Jønke fra HA har fri adgang til medierne, og det har han benyttet til at argumentere for Sjakal – manifestet. Et manifest, der angriber en hel befolkningsgruppe. Og dette budskab skal nok hælde brand på bålet. Bandekrigen er bestemt ikke slut. Borgerne på Nørrebro havde deres forslag til løsning af konflikten. De borgerliges løsning er kæft, trit og retning efter amerikansk mønster.
Læs mere
5. juli 2009
Højst usædvanlig opfordrer Forbrugerrådet til at man køber udenlandske produkter for at presse prisen på danske fødevare ned. Konkurrencestyrelsen beskylder supermarkeder, mejerier og melmøller til at hæve avancen.
Læs mere
5. juli 2009
I toppen ligger forhandlere af lystbåde, fiskeforretninger og dyrehandler. I bunden er tobaksforretninger, fotoforretninger og babyudstyrs – butikker. Flere brancher har oplevet et fald på ca. 30 pct.
Læs mere
4. juli 2009
Vi bragte denne nyhed for ca. tre år siden her på siden. Nu har Erhvervs- og Byggestyrelsen også fundet ud af, at indvandrerbutikker lukker hyppigere end butikker af etniske danskere. Grunden er manglende investering, manglende handlingsplan, manglende uddannelse og forkert planlægning. Nørrebro Handelsforening har tidligere været med til at indføre begrebet Butikskonsulenter og lavet iværksætterkurser.
Læs mere
4. juli 2009
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi denne artikel. Sporvogns – historier fra Nørrebro og København. På Nørrebro kørte den første el – sporvogn, og det var også herfra den sidste afgik i 1972. En fabriksejer forsøgte i flere år at etablere en forbindelse til sin virksomhed ved Tagensvej. Og så var det de berygtede syrevogne. Nørrebrohallen er bygget ”efter” en sporvogns – remise.
Læs mere
4. juli 2009
Privatforbruger er faldet med 7 pct. Hver tredje danske virksomhed har nedjusteret forventningerne. 4 ud af 10 virksomheder forventer at fyre ansatte inden for de næste seks måneder. Knap hver femte virksomhed styrer mod en konkurs. Værst er det i Region Hovedstaden. Forbrugertilliden er faldende. 105.462 familier har været gennem fogedretten. Det er en stigning på 36 pct. Forbrugerfesten er aflyst og udsalget er forlænget.
Læs mere
3. juli 2009
Bjarne Jensen også kaldet Sølvræven sad i bestyrelsen for Handelsstandens Indkøbsordning. Han vil blive husket for sin humor, sin kamp mod uretfærdigheden, sin bramfrie måde at være på. Og sin direkte facon. Han efterlod sig stor respekt.
Læs mere
3. juli 2009
En ny bog har set dagens lys. Den er et vigtigt dokument. Bogen skildrer begivenhederne set ud fra en bestemt synsvinkel. Dette er en stor anmeldelse, der også beskriver Handelsforeningens rolle. Men den beskriver også politikernes manglende initiativ, der betød milliontab for detailhandelen. Kampene betød et tab på 120 – 180 millioner kroner for samfundet.
Læs mere
1. juli 2009
Sparede kløgtige forbrugere også i maj op til ventede på et sommerbrag af et SP- og sommerudsalg
Læs mere
24. juni 2009
Barsk nedtur for detailhandelen i kroner i butikkernes kasseapparater:
Læs mere
22. juni 2009
Mange har trukket i nødbremsen og skruet ned for købelysten
Læs mere
11. juni 2009
Inflation bremset men fortsat 8,1% højere priser for fødevarer end for 2 år siden
Læs mere
8. juni 2009
Størst vækst i tvangsaktioner i år i perioden: januar-maj i region:
Læs mere
8. juni 2009
Størst konkursvækst i Vestdanmark. Flest - 41% - i Hovedstadsregionen
Læs mere
7. juni 2009
Virksomheder, der repræsenterer en mainstreamkulrur bør måske holde sig væk fra Nørrebro, hvis det står til unge aktivister. To restauranter bliver udsat for omfattende hærværk. Den kommercielle kultur er uønsket på Nørrebro.
Læs mere
5. juni 2009
Venter kløgtige forbrugere på et sommerbrag af et SP- og sommerudsalg med et stort opsparet behov for Fornuftkøb?
Læs mere
26. maj 2009
Detailhandels-dyk i kroner i butikkernes kasseapparater:
Læs mere
Hvorfor øges lukkedage?
20. maj 2009
Lukkedage i vuggestuer og børnehaver stiger i modsætning til det som regeringen har lovet. I Københavns Kommune er der gennemsnitlig 9 lukkedage, i andre kommuner er det helt op til 19 lukkedage.
Nørrebro Handelsforening har tidligere advaret mod disse. Det går i sidste ende ud over arbejdsmiljøet i butikkerne og forholdet til andre ansatte.

Forældrene må søge ekstraordinær fri eller søge ferie på tidspunkter, der ikke passer ind i butikkernes planlægning.
Beboerformand stiller op til Borgerrepræsentationen
20. maj 2009
Beboerformand i Mjølnerparken, Mohammed Aslam stiller op til Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne. Han er opstillet helt nede på en 32. plads. Men mon ikke han springer partilisten. Han er en markant person, der har skaffet mange til til Mjølnerparken. Bedre SSP – samarbejde og en større kontakt mellem det sociale arbejde, skole og politi er en af hans mærkesager. Han forsøger indædt at få ressourcestærke familier til Mjølnerparken.
Forleden var denne sides redaktør på besøg i Mjølnerparken. Og man må sige, at en almindelig aften var der liv og glade dage på stedet. Masser af voksne, der talte sammen og et væld af børn. Ved afskeden fra Mjølnerparken traf redaktøren på ikke mindre end 8 betjente, der sammen tog en rundtur i bebyggelsen. I halen fulgte en masse 10 – 12 årige børn.
Havnetunnel rykket nærmere
20. maj 2009
Trafikordførere fra samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten har besluttet at være fødselshjælper på det gigantiske projekt med en havnetunnel med op til 26 mia. kr.
Linjeføringen skal være på plads inden 2011. En omfattende trafikanalyse af trafikinvesteringsbehovet i hovedstadsområdet skal være færdig i 2013. Man kan så undre sig over, at det skal gå så lang tid.
Trafikanalysen skal fortælle om hvilke konsekvenser havnetunnellen får på den andre veje i hovedstadsområdet. Men inden den tid er helhedsplanen for Nørrebro for længst vedtaget for Nørrebro med de gener dette medfører for erhvervslivet.
En ny østgående trafikforbindelse for eksempel med busser i havnetunnellen eller en helt ny havnemetro.
Ifølge en trafikprognose vil 55.000 bilister i døgnet benytte havnetunnelen i 2030.
Skal vi have en københavner – minister?
20. maj 2009

Holland har et, og Frankrig har et. Og Danmark burde også have et – nemlig et hovedstadsministerium, mener OECD. DI og Region Hovedstaden tager godt imod forslaget. Det vil øge væksten i København. Gennem de sidste år er København den hovedstad i Skandinavien, der har haft den laveste vækst. DI mener, at det er på tide med en strukturændring. Der er modstridende interesse mellem kommunen i hovedstadsområdet, regionen og de forskellige borgmestre i København og ikke mindst staten.
Et andet problem ved København er at finde ud af, hvem der tager sig af hvad. Ritt Bjerregaard mener dog, at en indenrigsminister sagtens kunne påtage sig denne opgave.
Til berlingske.dk siger overborgmesteren:

  • Jeg vil sådan set hellere have, at man laver en styreform, som gør det muligt for København at have mere helhedssyn.

Overborgmesteren har tidligere givet udtryk for utilfredshed med Københavns styreform med seks borgmestre.
Hos Venstre er man dog ikke så begejstret over, at skulle have en sådan minister.

Overborgmester frygter ballade
20. maj 2009
Ritt Bjerregaard er bekymret for sikkerheden under kommende topmøder i København. Men chefpolitiinspektør Per Larsen, Københavns Politi garanterer for sikkerheden. Politiinspektøren mener, at politiet godt kan matche opgaven.
Men en uge senere erkender man, at der er voksende risiko for uroligheder. Der bliver blandt aktivisterne arbejdet på at skaffe kontakt til udlandet. Selve klimatopmødet finder sted i december, men allerede i slutningen af maj er der topmøde blandt erhvervsledere.
Cirka 6.000 politifolk sættes ind, under klima – topmødet.
Forbrugertilliden vokser
20. maj 2009
De danske forbrugere ser mere lyst på den økonomiske situation, og det vil give spor i forbruget, vurderer Dansk Erhverv. Indikatoren viser, at forbrugertilliden er steget fra -4,4 i april fra -11,7 i marts. Forbrugerne mener dog fortsat ikke, at der er fordelagtigt at anskaffe sig større forbrugsgoder. Med den gruende optimisme er der dog håb forude.
Stigning i detailhandelen
20. maj 2009
Gennem de seneste måneder er der oplevet en svag stigning i detailomsætningen. Men desværre er arbejdsløsheden stigende. Det vil dog tage tid, at gøre sig fri af de negative forventninger. Og på Nørrebro har man endnu ikke mærket meget til den fremgang, som politikerne lovede med trafikforsøget.
Dansk Supermarked mærker krisen
20. maj 2009
For første gang i adskillige år regner koncernen ikke med at øge omsætningen i år. Der etableres færre nye butikker end oprindelig planlagt. Det er discountkæden Netto, der har førertrøjen på. Netto har overhalet Føtex som Danmarks største dagligvarekæde. Føtex og Bilka klarer sig bedst under økonomiske opture.
Omsætningen i Dansk Supermarked steg i 2008 med tre pct. til 57 milliarder kroner.
Salget dykket i centre
20. maj 2009
I de første måneder af 2009 er omsætningen faldet med 5 pct i de 17 største centre i Danmark sammenlignet med samme periode i 2008. Dt er særlig på indkøb af tøj, sko og lignende, at forbrugerne har sparet. Der forventes dog, at omsætningen igen vil stige.
SSH har lukket og slukket
20. maj 2009
SSH, Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger har indstillet sine aktiviteter. organisationen havde sin storhedstid, da Nørrebro Handelsforening havde formandskabet. I de sidste par år har organisationen kun bestået af tre handelsforeninger. For ca. to år siden gik Nørrebro handelsforening ud af organisationen.
Krisen har haft følger
20. maj 2009
De seneste 12 måneder er 4.776 virksomheder gået konkurs. I april 2009 har 455 virksomheder måttet lukke mod 239 i april sidste år. Det svarer til en stigning på 90,4 pct.
318.000 får ingen hjælp ved fyring
20. maj 2009
318.000 ansatte er i krise. Hvis de bliver fyret, får de hverken dagpenge eller kontanthjælp. Det er fordi de står uden for en arbejdsløshedskasse, friværdi, formue eller ægtefællens løn at bruge af. For nogle kan det i sidste ende betyde tvangsaktion.
Indvandrere beholder deres job
20. maj 2009
Mens stigningen af ledige med dansk oprindelse er steget med 40 pct. siden juni 2008, er tallet for indvandrerne på 6,8 pct.
Indvandrerne er bedre til at holde på deres job end etniske danskere.
Det svarer til en stigning på 40.000 etniske danskere og 2.000 indvandrere og efterkommere, der enten er arbejdsløse eller i aktivering.
Den generelle ledighed steg med 10.600 personer fra februar til marts, viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.
Banker strammer deres udlånspolitik
20. maj 2009
Nye tal fra Nationalbanken viser, at bankerne ikke sender pengene fra bankpakke 2 videre til samfundet. De holder stadig igen med udlånene. Dette medfører stærk kritik fra erhvervslivet.
Hele ideen med den anden bankpakke var ellers at øge væksten i samfundet ved at give bankerne mulighed for at finansiere erhvervslivets sunde projekter. Sådan er det ikke gået.
Fra bankernes side, lyder det, at man er blevet forsigtige. Det er økonomisk afmatning, derfor er man blevet mere tilbageholdende.
Skatteaktion mod firmaer
20. maj 2009
1.000 ulovlige firmaer kan nu forvente kontrolbesøg af politi og Skat. Ifølge Skat snydes statskassen for op imod 100 mio. kr. om året. Et stigende antal butikker, restauranter og håndværksfirmaer driver deres virksomhed fra det skjulte for at undgå at betale skatter og afgifter.
Alene i København blev der sidste år afsløret 450 ulovlige virksomheder, som Skat enten havde tvangsmeldt eller nægtet registrering.
600 kasser ulovlig sodavand beslaglagt
20. maj 2009
Ikke færre end 600 kasser ulovligt importeret sodavand, smuglertobak og spiritus samt en del frosset kød blev udbyttet da politiet sammen med Skat foretog en razzia i Aalborg.
Dyrere at sende post
20. maj 2009
Post Danmark har mistet en kvart mia. i omsætning i 1. kvartal. Og det skal du være med til at betale. Derfor bliver det dyrere at sende maxibreve og storbreve. Man kan heller ikke udelukke at der sker fyringer.
Liberaliseringen skulle ellers komme senest 2011. Men man skal ikke forhaste sig, siger postdirektøren.
Er den kollektive trafik god nok?
20. maj 2009

Nedslidte og forsinkede tog præger DSB. Problemet er nu så stort, at en række spørgsmål lander på transportministerens bord:

  • Hvor mange lokomotiver har DSB, hvor gamle er de, og hvor tit bryder de sammen?
  • Er dobbeltdækkervognene for tunge til de lokomotiver DSB kører med?
  • Kan rejsegarantiordningen forbedres yderligere?

Transportministeren skal også forholde sig til Kystbanens mange forsinkelser. Mange politikere mener ikke, at materiel, bemanding og køreplan ikke hænger sammen
Der bliver også stillet spørgsmål ved DSB' s overskud. Det går direkte til finansministeriet
Staten har de seneste ti år malket DSB for 5,2 mia kr. mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Informationen til passagerne møder også kritik. Der er heller ikke et ordentligt beredskab, når uforudsete ting indtræffer.

Selv om man har betalt for en siddeplads, er det ikke sikkert man får en, når en vogn pludselig mangler, fordi den ikke kan tilkobles. Ofte slipper drikkevandet op og toiletterne går i stykker. Eller et overfyldt toilet er ikke et særsyn.
I vasken ligger brugt håndpapir, bleer, Tampax, madaffald og drikkeflasker. Papirkurvene er overfyldte. Kondensvandet sejler op og ned af ruderne.
Der sættes ikke ekstratog ind eller busser. Og desværre så mangler der lige en loko – fører.

På en tur den 24. april måtte 4 – 500 passagerer finde sig i en tre timer lang indespærring i et overophedet tog.
En tur til og fra Jylland kan være et mareridt. Men også daglige pendlere beretter om uheldige episoder.

DSB undskylder sig atter en gang med de ikke leverede IC 4 – tog fra Italien, og at 21.000 afgange kører og ankommer til tiden.
92 ud af 100 fjern – og regionaltog går til tiden.

Faktum er at 2 – 3 maskinnedbrud forkommer dagligt på det sjællandske skinnenet . Fra januar til slutningen af oktober 2008 opstod der 842 materielle nedbrud på lokomotivet i den sjællandske regionaltrafik. Men DSB må holde liv i de gamle lokomotiver. De italienske tog er endnu ikke kommet ud at køre.
Og her gik man og troede, at det var udslidte skinner, der var skyld i problemerne.
Højere priser, lavere kvalitet og færre passagerer kan ingen være tjent med.

Nørrebro Handelsforenings Loppemarked 2009
20. maj 2009
Hver lørdag formiddag i perioden fra begyndelsen af april til slutningen af oktober afholder Nørrebro Handelsforening loppemarked langs Assistents Kirkegård på Nørrebrogade.
Læs mere
20. maj 2009
Nørrebro Lokaludvalg vil nok engang samle borgerne på Nørrebro til en diskussion om fremtidens Nørrebrogade. Vi har her på siden forsøgt at samle alle de kreative forslag som kreative borger er kommet med på diverse dialogmøder. Der er masser af gode, fantastiske, uladsiggørlige, dyre, billige og voldsomme forslag at tage fat på.
Læs mere
20. maj 2009
Det er moderne med byvandring. I samarbejde med dengang.dk tager vi på en – i 1903. Allerede dengang glemte man at anlægge grønne områder. I Ægirsgade byggede man boliger for småfolk – ja man kaldte det luksus. Det var et væld af små butikker på Nørrebro og masser af trafik. Dengang købte Nørrebro – borgerne deres fornødenheder i de lokale butikker. De kunne ikke drømme om, at gå over søen eftervarer. De støttede deres egne butikker.
Læs mere
20. maj 2009
Hvorfor render 1.500 mennesker rundt i et trygt, rigt og veluddannet eventyrland og mejer hinanden ned med pistoler og automatvåben, spørger udenlandske rapportere. I skal ikke frygte Nørrebro, siger justitsministeren. Men mange har ændret adfærd efter bandekrigen. Politikere og medier puster til ilden. Amerikanere frarådes at tage til Nørrebro. Københavns Kommune bruger mange penge på Nørrebro. Men spørgsmålet er, om de bliver brugt rigtig. Staten beskylder Kommunen for ineffektivitet, men hvad med Staten?
Læs mere
20. maj 2009
Vi kigger på alle bander i København. Herunder også dem, der er involveret i konflikten på Nørrebro. Rigspolitiet vurderer, at der i Danmark er 1.500 medlemmer fordelt i 80 bander og rockerklubber.
Læs mere
20. maj 2009
På Storkøbenhavns Erhvervslejerforening ELOs generalforsamling den 11. maj 2009, blev der valgt ny formand og næstformand. Den nye formand er Tom Fuglevig og næstformand blev Johnny Beyer.
Læs mere
20. maj 2009
Aktivisternes hovedfjende er ikke mere politiet, men erhvervslivet og profitten. Er det dem, der fremover skal sætte dagsordenen? Det er grund til at frygte topmødet. Det er ikke første gang, politiet svigtede. Mindst to gang tidligere er det sket på Nørrebro. Debatten omkring ødelæggelserne i Indre By har ikke været særlig konstruktiv. Politiet, der er ramt af stress, overarbejde, underskud og bandekrig må sikres ordentlige arbejdsforhold. Politikkerne, der er valgt af befolkningen bør sætte sig ordentlig ind i problematikken. Sker der ikke noget, ender detailhandelen, som ifølge de unge er kapitalismens forlængede arm, atter i rudeknuseri og udplyndring.
Læs mere
20. maj 2009
På en hjemmeside gives vejledning i våben, der kan ødelægge butiksvinduer på lang afstand. Der trænes med konfrontationer mod politiet. Gode vejledninger i kasteteknik og hvordan man bedst kender en civilbetjent. Butiksfolket går en usikker fremtid i møde. Allerede i slutningen af måneden kan vi måske se en forsmag på det, der i vente.
Læs mere
20. maj 2009
Nørrebro Handelsforening har fået henvendelser fra firmaer på Nørrebro, der har fået et ”mærkeligt” brev fra Dansk Internet Register. Man tror bare, at der skal rettes noget i ens adresseoplysninger. Men gør det ikke. Det kan koste dig 21.000 kr. Smid brevet væk, så sker der ikke noget.
Læs mere
20. maj 2009
Københavns Kommune har netop gennemført en ny analyse på Nørrebrogade. Denne gang blev det heller ikke en konsekvensanalyse over detailhandelen. Men igen en trafikundersøgelse, hvor man stolt fastslår at 50 pct. af bilerne er forsvundet. Og flere vil forsvinde, for nu lukkes Mimersgade også. Bilisterne er steget på cyklen fastslår man, men Nørrebrogades kunder fra før trafikforsøget er ikke vendt tilbage. Føtex med mange hundrede beskæftigede vil sikkert kunne mærke ændringerne. Ny protestgruppe mod amputering af Nørrebro på banen.
Læs mere
13. maj 2009
Det sande chocktal for detailhandelen, forbrugere, politikerne og bankøkonomer
Læs mere
11. maj 2009
Inflation bremset men fortsat 7,7% højere priser for fødevarer end for 2 år siden . men nu dykket til næsten nulvækst i april med en stigning på 0,9%
Læs mere
6. maj 2009
Størst konkursvækst i Vestdanmark
Læs mere
4. maj 2009
Detailhandelen dykkede samlet 4,4% i butikkernes kasseapparater i 1. kvartal i år set i forhold til 1. kvartal sidste år.
Læs mere
1. maj 2009
Ny må du snart igen køre lige ud gennem Runddelen. Men husk, det bliver spæret i Mimersgade. Elmegade bliver ensrettet i retning mod Nørrebrogade. Baldersgade bliver lukket ved Nørrebrogade. Er du forvirret? Vent, der kommer en ny guide. Nogle buschauffører spiller politibetjente i mangel på samme. Der sker da noget på Nørrebrogade. Men Nørrebro Handelsforening håber snart at der sker noget fremgang med omsætningen.
Læs mere
1. maj 2009
Dansk Erhverv bakker 100 pct op om Nørrebro Handelsforening om deres holdning til trafikforsøget. Organisationen undrer sig over at man på baggrund af en yderst mangelfuld undersøgelse tager så vidtrækkende beslutninger, der koster virksomhedernes liv og masser af afskedigelser. Dansk Erhverv opfordrer politikerne til at starte forfra.
Læs mere
28. april 2009
Samlet detailhandels-dyk på 7% i februar mod en fremgang på 10% sidste år i februar.
Læs mere
27. april 2009
Styrker den eksplosive vækst i discount anden lokal handel - især på Syd-Sjælland og på Fyn
Læs mere
22. april 2009
Erhvervslejernes Landsorganisation indstiller de sagkyndige lægdommere på erhvervslejersiden i de sager, der verserer i Boligretten mellem udlejere og erhvervslejere.
Læs mere
22. april 2009
Kan lejen kun blive højere?
Alle erhvervslejere kender til varslinger af lejeforhøjelser af den ene eller anden grund.
Læs mere
21. april 2009
Begejstringen hos butikkerne er ikke stor. En høring blandt butikkerne på Nørrebrogade viser, at omsætningen stadig er faldende. Man er utilfreds med, at man overhovedet ikke tager hensyn til butikkernes modargumenter. Man er også utilfreds med, at man overhovedet ikke tager hensyn til handelsforeningens egen undersøgelse.
Læs mere
21. april 2009
Så er et samarbejde med HK måske en løsning for dig!
Læs mere
19. april 2009
Går SP-penge mest til ferie og til boligforbederinger???
Læs mere
16. april 2009
Ordinær generalforsamling i Danmarks Handelsstandsforeninger 15. april 2009
Læs mere
Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening 2009
15. april 2009
7. april 2009
Frygt og kalkunjagt dansk økonomis og Lars Løkkes største fjende
Læs mere
6. april 2009
I VestDanmark steg antallet af erklærede konkurser med 133% i januar-marts.
Læs mere
1. april 2009
Detailsalget stiger atter. Danskernes købelyst stiger. Lidt for meget aprilsnar-overskrifter.
Læs mere
25. marts 2009
Samlet detailhandels-dyk på 4% i januar
Læs mere
18. marts 2009
5 års udvikling for specialbrancher med fødevarer
Læs mere
11. marts 2009
Det er blevet for meget en sport at holde igen på forbruget.
Læs mere
10. marts 2009
Fødevarepriserne lå i februar 10,3% højere end for 2 år siden.
Læs mere
Københavnerne skal have gaden tilbage på Nørrebro
7. marts 2009
Bandeurolighederne har ramt Nørrebro hårdt. Og bydelen er i forvejen hårdt prøvet. Der er brug for, at alle gode kræfter på Nørrebro samles om at genoprette tryghed og et positivt byliv på Nørrebro.

Derfor indbyder Københavns Kommune til stormøde i Korsgadehallen tirsdag den 10. marts klokken 18 for at diskutere, hvad byen kan gøre for at unge, børn og gamle igen kan gå i gaderne på Nørrebro uden at frygte skud og overfald.

Bag stormødet står Københavns Økonomiudvalg. Økonomiudvalget består af overborgmester Ritt Bjerregaard (S), borgmester Klaus Bondam (Rad.V), borgmester Mikkel Warming (Enh.), borgmester Pia Allerslev (V) , borgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF), borgmester Jakob Hougaard, borgmester Mogens Lønborg, Anne Vang (S) , Jesper Christensen (S), Ikram Sarwar (S), Manu Sareen (Rad.V.) , Trine Schaltz (SF) og Carl Christian Ebbesen (DF).

På stormødet er alle københavnere, der ønsker at være med til at genoprette Nørrebro som en tryg og livlig bydel velkomne. Stormødet er et arbejdsmøde. Målet er at lave et katalog med konkrete forslag til, hvordan København i fællesskab kan skabe en bedre hverdag på Nørrebro.
Læs invitation
2. marts 2009
Ny barsk nedtur - dukkert - til detailhandlen med udvalgsvarer med 6-10% tilbagegang i januar i butikkernes kasseapparater
Læs mere
1. marts 2009
Man må håbe, at handelsforeningerne på Østerbro og Amagerbrogade i tide får samlet sig, så ikke også disse gader ender som Nørrebrogade, og dermed København som et frilandsmuseum, siger Jørgen Rud. Rasmussen, Rud. Rasmussens snedkerier i dette indlæg.

Nørrebrogade, der ligner noget, der er løgn, skal henligge i denne nuværende amatørlignende opsætning indtil 2010. Butikkerne lukker én efter én. Handelslivet er nu så truet her, at det er et spørgsmålet hvor meget af det, der overhovedet overlever. Det elendige projekt skal reddes med nye tiltag vel og mærke i sidste ende af butiksindehavernes egen regning.
Læs mere
1. marts 2009
Nej, det er ikke en artikel fra nutidens Nørrebro. Det er fra dengang pesten indtog København og Nørrebro. En tredjedel af Københavns befolkning omkom. Folk døde som fluer. Den første var en kone i Lille Grønnegade. Myndighederne reagerede alt for sent. Der blev stjålet fra de syge.På Ladegården, Blaagården og Wodroft´s gård blev de syge anbragt. Og de ansatte døde som fluer.
I samarbejde med dengang.dk bringer vi endnu en af de populære historier fra Nørrebro – dengang.
Læs mere
1. marts 2009
Havde du penge og Stand kunne du selv bestemme, hvordan din begravelse skulle foregå. Så kunne du anvende 4 heste foran. Men var du så uheldige at tilhøre almuen, var der strenge bestemmelser. Disse blev vedtaget længe før Assistents Kirkegaard på Nørrebro var virkelighed, men hos folket blev bestemmelserne fortsat. Selv i døden var der forskel på folk. Vi bringer endnu en spændene artikel om Nørrebro – dengang i samarbejde med dengang.dk
Læs mere
1. marts 2009
Det er ingen tvivl. Også finanskrisen har en negativ indvirkning på detailhandelen på Nørrebro. Regeringen er kommet den betrængte detailhandel lidt i møde, med forlængelse af indbetaling af moms. Men et flertal af politikerne i Københavns Kommune vil ikke komme den betrængte detailhandel i møde ved at åbne Nørrebrogade.
Læs mere
1. marts 2009
Det er forkert at sige, at samtlige politikere ikke vil tale med Nørrebro Handelsforening. Foreningen har været i kontakt med mange, og vil benytte lejligheden til at takke disse. Men det bedste ville være at starte trafikforsøget helt forfra. Der gives nemlig ikke ved dørene. Hverken flytning af bussluse eller lørdagsåbent kan det blive til. Nørrebro Handelsforening foreslår nu, at man river det hele ned og starter forfra.
Læs mere
1. marts 2009
Borgerne får hele tiden, at vide, at de skal leve videre stille og roligt. Men det er unægtelig blevet svært, især for børnefamilier. Nørrebro Handelsforening mener, at såfremt Københavns Politi ikke kan løse problemet selv, må de bede om hjælp fra det underskudsplagede Rigspoliti. Handelsforeningen mener, at det er meget beskæmmende, når ressourcestærke familier stiller spørgsmålstegn ved at bo på Nørrebro. Medierne fremstiller Nørrebro som en konstant gangsterfilm. Har de ret? Bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening har diskuteret den seneste udvikling.
Læs mere
1. marts 2009
For mange cyklister og busser på Nørrebrogade er skyld i - ifølge Klaus Bondam - at Nørrebrogade ikke ender som Gl. Kongevej. På Gl. Kongevej er der 11.500 cyklister mod Nørrebro*s 33.000. På Gl. Kongevej kører der 12 busser i timen. På Nørrebrogade kører der 23. Med andre ord – busserne og cyklisterne er skyld i, at Danmarks engang bedste handelsgade efterhånden forsvinder og butiksansatte må ud i arbejdsløsheden.
Åbenbart er et flertal af politikere i Københavns Kommune enig med Klaus Bondam.

...svar fra Klaus Bondam.
Læs mere
Boghandleren på Nørrebro: »Nu bliver jeg nok skudt«
26. februar 2009
Galgenhumoren har indfundet sig på Nørrebrogade efter de seneste dages uroligheder. Men også frygten har fået et fast tag i folk.
Læs artiklen på politikken.dk
25. februar 2009
Vi skal finde nye veje til at genfinde optimismen på Nørrebro, siger formanden for Nørrebro Handelsforening, og hilser politikernes initiativ til et stormøde velkommen. I butikkerne på Nørrebro spores utrygheden.
Læs mere
23. februar 2009
Presseinformation fra Nørrebro Handelsforening

Ca. 80 butiksindehavere fra Nørrebrogade udvandrede i protest under et dialogmøde omkring trafikforsøget, der blev afholdt i Kulturhuset Støberiet på Kapelvej på Nørrebro. De var stærkt utilfredse med måden trafikforsøget blev kørt på. Hvordan dialogen skal fortsætte i fremtiden henstår i det uvisse. Johnny Beyer fra Nørrebro Handelsforening udtaler: Man skal ikke diktere, hvad de handlende skal og ikke tale ned til dem.
Læs mere
19. februar 2009
Det haster med en vækstpakke især for detailhandelen med 3 års stop for yderligere liberalisering af lukkeloven
Læs mere
17. februar 2009
Den 23. februar bliver der indkaldt til Idémøde. Nørrebro Handelsforening håber på massiv opbakning fra alle detailhandlere på Nørrebro. En dialog er i gang. Desværre modtages de fleste ideer fra handelsforeningen ikke positivt. Flere dialoggrupper er allerede nedsat. Lær de forretningsdrivende at drive butik efter de nye forhold var en af budskaberne på et møde den 16. februar - 30 % af butikkerne på Nørrebro er etniske. Hvorfor møder så få op ? I øvrigt burde detailhandlerne møde op til de møder, der indkaldes til, mener Johnny Beyer.
Læs mere
17. februar 2009
Til alle handels- og erhvervsdrivende på/ved Nørrebrogade

I inviteres til idémøde den 23. februar kl. 19-21 i Støberiet, Kapelvej 44.
Se kort over, hvordan man kommer i bil til butikkerne på Nørrebro
Læs mere
11. februar 2009
10. februar 2009
Væksten i forbrugerpriserne falder fortsat
Læs mere
8. februar 2009
I Vestdanmark steg antallet af erklærede konkurser med 119% i januar-februar.
Læs mere
6. februar 2009
Nogle politikere har lovet at komme detailhandelen til hjælp. Men deres og Nørrebro Handelsforenings forslag bliver nedstemt. Nej til bussluse på Dronning Louises Bro og nej til åbning af Nørrebrogade om lørdagen.
Læs mere
6. februar 2009
Bankregnskaberne truer også detailhandelen på Nørrebro. Humøret både hos detailhandlerne og kunderne er ikke høj. Fortvivlede råb om hjælp synes ikke at have virkning. Kunderne holder igen og bankerne skærper deres krav. Dertil kommer, at trafikforsøget får kunder til at undgå Nørrebro.
Læs mere
5. februar 2009
94% vækst i antallet af erklærede konkurser i 4. kvartal 2008 følges til dørs af 85% i januar 2009
Læs mere
3. februar 2009
At tale om "opbremsning i konkursbølge" er en misforståelse
Læs mere
2. februar 2009
2008 blev det dårligste - vækst-år - for detailhandlen i 25 år
Læs mere
25. januar 2009
Minus-vækst på 5% for hele detailhandelen i november 2008 med
Læs mere
25. januar 2009
Mange butikker har spurgt Nørrebro Handelsforening, hvorfor gør I ikke noget. Vi blev lovet en masse indflydelse, men tingene går meget langsom. I mellemtiden dør en masse butikker. Og dette er ikke et forhold, der vægter særlig meget hos politikerne, hvilket fremgår af dette indlæg. Nørrebro Handelsforening har inviteret de ansvarlige på en gåtur langs Nørrebrogade.
Læs mere
22. januar 2009
Det luner med stigende forbrugertillid
Læs mere
21. januar 2009
2 års nettovækst af butikker væk igen i løbet af 2008
Læs mere
21. januar 2009
Situationen på Nørrebrogade har udviklet sig katastrofalt. Stemningen blandt detailhandlerne er på nulpunktet. Bankerne lukker for kassekreditten, og de bebudede møder omkring ændringer i trafikforsøget finder åbenbart først tidligst sted i løbet af februar – måned. Nørrebro handelsforening har indtil nu forgæves forsøgt at få dialogmøder i stand. Men inden disse møder starter vil flere butikker være lukket.
Læs mere
12. januar 2009
Det gennemsnitlige prisniveau steg med 3,4% i 2008. Det dobbelte af 2007 på 1,7%. Set over 2 år en samlet stigning på 5,2%
Læs mere
8. januar 2009
Tvangsaktioner eksploderer mest i Østdanmark i 2. halvår 2008:
Læs mere
8. januar 2009
Faretruende vækst i antallet af faktisk erklærede konkurser i alle regioner i Danmark.
Læs mere
5. januar 2009
Dyrere busbilletter, stressede chauffører, togforsinkelser får det bilister til at vælge kollektiv trafik. Vi kigger på regeringens trafikplan. Hvorfor satses der ikke på letbaner? Spildtiden i trafikken udgør 50.000 jobs. Infrastrukturen ødelægger erhvervslivet. Og i den store plan virker Nørrebrogade – forsøget en lappeløsning.
Læs mere
5. januar 2009
Politikerne er vilde med videoovervågning, samtidig tillader de næsten ubegrænset adgang til personlige oplysninger og anden form for overvågning. Din retssikkerhed er på spil. Det samme gælder dine menneskerettigheder. Datatilsynet har for længst givet tabt. I dag overvåger 300.000 kameraer dig, og der kommer 60.000 nye pr. år.
Læs mere
5. januar 2009
JP kalder Nørrebro for en kold bydel. Lige uden for Nørrebro er dødeligheden som i Albanien. Der bliver brugt masser af penge på forebyggende indsats, men bliver de brugt rigtig? Skal vi have mere lokal politi eller skal den sociale indsats styrkes? Alt imens dette sker, vil man have trafikken ud af Nørrebro.
Læs mere
5. januar 2009
Nørrebro lokaludvalg er ikke tilfreds med den måde Trafikforsøget er foregået på. Lokaludvalget vil i fremtiden være Nørrebros talerør. En ny kommunikationsstrategi skal bane vejen for dette. Men får udvalget alle aspekter med? Hvad er strategien for detailhandelen og erhvervslivet i bydelen?
Læs mere
5. januar 2009
Efter 18 år som formand, forlader Johnny Beyer formandskabet for Nørrebro Handelsforening. Foreningen skal desuden have ny kasserer og ny sekretær. Nørrebro Handelsforening opfordrer alle medlemmer til at møde op på Generalforsamlingen den 31. marts.
Læs mere
5. januar 2009
Pludselig dukkede en masse selvbestaltede detailhandlereksperter op. Mange butikker har ikke overlevet julehandelen. Discountbutikker oplever en massiv omsætningsfremgang. Den offentlige service kan ikke bruges til udvidede åbningstider. Et nyt oplevelsescenter på vej til København.
Læs mere
5. januar 2009
Fra det nostalgiske hjørne bringer vi i samarbejde med www.dengang.dk denne sjove beretning om nogle af de første beboere på Nørrebro. Heller ikke dengang var det styr på Nørrebro.

Vi befinder os foran volden på Nørrebro fra ca. 1550 til 1800. De vilde regerede. Kongen befalede til lov og orden, men det hjalp ikke. Militæret ville have bygningsforbud, men heller ikke det lod sig styre. ”Den stærke mand” forlod Nørrebro med ulykkelige kvinder og en stor gæld. Og så er det også historien om læreren, der ikke kunne få sin løn.
Læs mere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16