Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2016

31. december 2016
Der er optimisme i detailhandlen. Den fysiske butik vinder frem Parter til overenskomstforhandlinger udvekslet krav. Hver tredje familie har været over grænsen for at juleshoppe. Problemer med julebelysning andre steder. Om to år vil hver femte købe dagligvarer på nettet. Power bløder. Bagerne er skrumpet ind. Borgere efterlyser lokal service. Ingen erstatning for kopivarer. Kontantløs Dankort er en succes. Rema 1000 – en discountkæde, der har styr på sit image. Detailhandlere finder nye loyalitets – tricks. Virksomhed i Nordvest fortsætter trods 15 sure smileys. Magasin leverer kæmpe overskud. Butikker forlader Strøget grundet bræk, opkast, tricktyveri, skrald, larm, hjemløse, sigøjnere m.m.
Læs mere
30. december 2016
Danskerne er ligeglade med overvågning. 1,5 millioner kameraer holder øje med os. En EU – dom underkender justitsministerens planer. Og PET må opbevare de oplysninger som de har. Retssikkerheden er krænket. PET aflytter konstant 1.000 danskers mobiltelefoner. Kommunen kigger med på Facebook – pas på. Din telefon lytter med. Det udnytter reklamefolk. Men hvad med IT – kriminelle. To ledende folk fra Hizb ut – Tahrir har arbejdet med Sundhedsportalen. Amerikanske senatorer vil have undersøgt hackerangreb. Frau Merkel mener, at det kan blive en del af hverdagen at russerne laver hackerangreb. Stormløb mod danske netbanker. Godtroende virksomheder angribes. Nye svindelnumre med NemID. 1,500 falske Netbutikke på Nettet. Og så skriver KMD snart en kæmpe regning – og meget mere.
Læs mere
28. december 2016
Bogbranchen skal lære at tilpasse sig nutiden. Ja sådan siger kloge politikere. Socialdemokraterne vil have, at samtlige digitale udgivelser frit kan udlånes fra bibliotekerne. Men boghandlere og nogle forlag mener, at eReolen er blevet en gratis butik. Dette går ud over salget af digitale udgivelser på det kommercielle marked. Og det påvirker også den fysiske bog. Revisionsselskab forudser vækst i bogbranchen på årlig 1,5 pct. frem til år 2020. Men forlag er nu mere pessimistiske. Selv om antallet af udgivelser på det skønlitterære marked er steget med 50 pct. siden 2009 er omsætningen ikke fulgt med. Politikere hævder, at den digitale fremgang kan spores på det kommercielle marked, men vi dukker lige ned i tallene og tjekker dette.
Læs mere
26. december 2016
Det er ikke uden grund, at flere hundrede beboere i Nordvest går fakkeltog mod utryghed. Der har vel været op mod 30 skyderier det sidste halve år i bandemiljøet. Dertil kommer knivoverfald, pengeafpresning, kidnapning, røverier, drabsforsøg, drab og meget mere. Overfald på fængselsbetjente ser man også. Ofte må hospitalsansatte frygte ting og sager når sårede rockere bliver indbragt på skadestuen. Miljøet er blevet mere råt. Der er kommet nye grupperinger til og ingen har endnu fået overmagten. Nogle af de mest brutale er Loyal to Familia, som er opstået fra Blågårdsbanden. De kæmper i øjeblikket for at udvide deres territorium. Og en af deres største fjender er fra gammel tid Brothas fra Mjølnerpark – området. Denne gruppe er gået sammen med Black Jackets. I ”Sumpen” i Nørrebroparken forsøger pusherne at gemme sig bag et hegn.

Læs mere
24. december 2016
Overskriften stammer fra Ahmad Mahmouds bog: Sort land. Vi kigger eller nærmere anmelder denne bog, samtidig med at vi kigger på en overskrift i Berlingske Tidende, hvor det står, at der ikke er sket noget i ghettoerne gennem 30 år. Ja egentlig stammer denne overskrift fra en undersøgelse, foretaget af Krak. Vi kigger også på den fond, der administrere lejernes egne penge og de konsulenter, der kan tjene masser af penge, hvis beslutningerne går deres vej. Og så er det lige vores egne fordomme, om øget kriminalitet. Ja så er det så lige de tre ghettoer i vores egen område, Mjølnerparken, Stærevej og Tingbjerg. Måske vil du blive chokeret. Men så har vi da opnået noget med artiklen.

Læs mere
23. december 2016
Man tog det ikke så alvorligt lige efter krigen for at fange danske krigsforbrydere. Det var noget andet med dem, der herhjemme havde begået noget man syntes var ulovligt. Vi fortsætter vores serie om Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk . Allerede i 1945 stod hans forsøg omtalt i en tysk bog. En dansk betjent genkendte ham også som en mand i tysk SS – uniform. Han blev godt nok interneret i Alsgades Skole. Men han påstod, at han led af en sygdom, og skulle kureres af en svensk læge. Og det forlangte de danske myndigheder ingen dokumentation for. Væk var han, og de så ham aldrig mere. I et læserbrev i Berlingske undrede en dansker sig over, hvad han lavede i Argentina. Navnet er Carl P. Værnet. Han mente, at kunne kurere homoseksuelle. Og Himmler var straks med på ideen. Nazi – regimet kunne ikke bruge homoseksuelle. De kunne sagtens bruge lesbiske – som rugemødre.

Læs mere
22. december 2016
Vi fortsætter i samarbejde med www.dengang.dk vores lokalhistoriske artikler. Og det handler om ting fra dengang på Nørrebro og nærmeste omegn. Denne gang skal vi følge en præst og hans skæbne. Og det må man vel nok kalde en grotesk historie. Cruse har aldrig haft det let. Han var glad for, at han fik arbejde på Ladegården. Men ak og ve. Fra 1769 til 1816 lå Sankt hans Hospital på Ladegården. Og man fik patienter fra hele Sjælland. Man havde dårekister til de almindelige patienter og enkeltværelser til dem, der kunne betale for det. Og pastor Cruse røg sig snart uklar med inspektøren, spisemesteren og kirugen. Også patienterne klagede over ham. Men så fik han den gode ide, synes han selv, at dem, der ikke måtte giftes i København, dem kunne han sig da bare tage af. Og det kom til oceaner af vielser på Ladegården. Men ak, præsten fik for mange ”behørige drikkevarer” Han endte selv på Sankt Hans Hospital.
Læs mere
21. december 2016
I forbindelse med den manglende julebelysning og de efterfølgende demonstrationer er der sagt meget sludder i medierne. Også mange politikere har udtalt sig. Men er det nok bare, at sige, at vi på Nørrebro er forskellige, og så bare stikke fingrene i lommen. Der fin nok med shawarmamesterskab og kridtstreger, men det er nu engang ikke nok til at rette op på Nørrebros dårlig image. Når Folketingets formand så oven i købet udtaler, at Nørrebro er et sted, der er præget af intolerance og utryghed. Og hvor en politiker udtaler sig om, at man har bøjet sig for misforstået tolerance over for andre religioner, ja så er det noget galt. Og nu kæmper to yderliggående grupper med at få medieopmærksomhed. Midt i dette er der butikker og andre erhvervsvirksomheder, der er en del af det sociale og kulturelle byliv, som gerne fortsat vil drive deres virksomhed.


Læs mere
5. december 2016
Tidligere formand for Nørrebro Handelsforening og Borgerrepræsentant for Socialdemokratiet,

Hans Thomsen fylder 80 år. Og alderen er åbenbart ingen hindring. Hans er stadig aktiv i forskellige sammenhænge, således møder han stadig op til Nørrebro Handelsforenings generalforsamlinger og andre aktiviteter i foreningen.

Hans holder åbent hus, som det fremgår af nedenstående, og vil gerne have besøg af gamle venner og bekendte.
Læs mere
5. december 2016
Mon ikke en komplet julebelysning røg endnu længere ned på prioriteringslisten efter lørdagens begivenheder. Man havde udsendt en videohilsen, at man protesterede mod manglende julebelysning på Nørrebro. Men egentlig er det den stigende islamisering af Danmark og vesten man er imod. Tidligere har man udtalt, at det er de islamiske butikker, der er skyld i manglende julebelysning. ”Red Julen på Nørrebro” blev i den grad misbrugt. Og medierne var meget ukritiske i forbindelse med demonstrationen. Det ”sælger” bedre med bål, brand, vold og hærværk på Nørrebro end en fredelig julepyntsindsamling.

Læs mere
2. december 2016
Der blevet samlet 28.000 kr. ind ved en privat indsamling på Nørrebro. Nørrebro Handelsforening har selv givet de sidste 12.000 kr. til, så der kan opsættes 4 kæder på Nørrebros Runddel. Beskyldninger mod handelsforeningen har været voldsomme.
Læs mere
1. december 2016
Nørrebro Handelsforening er blevet beskyldt for selv, at være årsag til, at der ikke er julebelysning på hele Nørrebrogade. Vi kigger på Strøget i København. Og hvordan var det lige med Black Friday. Ikke alle var lige begejstret, selv om det var den bedste handelsdag nogensinde. Vi kigger også på de andre store handelsdage. Hvor køber forbrugerne deres julegave. Og hvad er årets top 20 – julegaver? Flere holder udsalg hele året. MobilePay er fortsat gratis. Vi er endnu ikke klar til det kontantløse samfund. Vi kigger på nyskabelser i detailhandlen. Vil fremtidens detailhandel foregå i Bilka eller på nettet. Det kniber med momsen for netbutikker. Det er udfordringer for Matas. Og så har det været det store service – tjek med kåring af årets discount – og supermarked. Håndværksbagere er gået i offensiven.

Læs mere
30. november 2016
Justitsministeren vil igen overvåge os. Men nu har vi fået en ny. Slipper vi så? Dansk politi fik hjælp af FBI. Hvordan fik FBI deres informationer? Danske lægers CPR – numre dukkede op i USA. Ny farlig Facebook – virus i omløb. Nettet er ved at være opbrugt. Stor dansk opfindelse. Din Smartphone er en tikkende virusbombe. Vi er sårbare over for sikkerhed. Har du en virksomhed så lav en gratis test. Få hjælp her. Assange er koblet af Nettet. Er blevet bydreng for russiske stats – hackere. PET ville have slettet syv passager i bog. Halvanden års fængsel til tys – tys kilde i Se & Hør sagen. Hackere fik automater til at sprøjte penge. Hvem beskytter bedst og hvem beskytter dårligst? Følger man ikke med det digitale, bliver man tabt for og i demokratiet. En halv million er fritaget for digital post.
Læs mere
29. november 2016
En ny erhvervslejelov vil være ødelæggende for alle butikker, siger Dansk Erhverv. Politikerne på Christiansborg er i al ubemærkethed i gang med at forhandle i disse dage. Man baserer sig på en rapport fra 2014 som mener, at den nye erhvervslejelov vil skabe mere konkurrence, dynamik og fleksibelt. Men den nye lov bliver tidsbegrænset fra 3 til 5 år. Så bliver det svært for den nye butiksejer, at skaffe sig kapital til etablering og skaffe sig et overskud. Den nye lov vil være en guldgrube for de store i dansk detailhandel og for de udlejere, der har de mest attraktive lejemål i centre og i storbyerne.
Læs mere
28. november 2016
Uddannelsen tager kun seks måneder. Så får man en politimyndighed med ret til at bære våben. Alder spiller ingen rolle. Den almindelig politiuddannelse forkortes med et år, trods nye udfordringer som voksende IT – kriminalitet, ny bandekriminalitet, flygtninge, terrorbekæmpelse m.m. Mange ting er nedprioriteret. Vi ved det med butikstyveri. Men antallet af voldsanmeldelser er i den grad steget. Kan vi overhovedet stole på statistikkerne? I den nye kadetuddannelse mangler der et vigtigt fag – ”samfundsforståelse” Hver femte minut har Dansk Politi brug for informationer fra Europol. I fremtiden kan man risikere, at skulle vente to dage på alle disse oplysninger.

Læs mere
27. november 2016
Selv om der er faldet dom, om at Uber ikke er samkørsel, så kører 2.000 chauffører stadig rundt i Københavns gader. Selskabet er meget populært. 300.000 mennesker har downloadet selskabets app. Men vores samfund går efter den enkelte og ikke systemet. Samtidig kører en række EU – sager. Og politisk kan man heller ikke blive enige. Mange folketingsmedlemmer bruger gerne Uber. En af de største dage for Uber var Første Maj, hvor selskabet fragtede lønmodtagere til Arbejdernes Kampdag. Politiet har ikke tænkt sig at gøre en ekstraordinær indsats. Uber har kørt i to år, mon ikke de kører de næste to år? Selvfølgelig trænger vi til en ny taxalov. Og selvfølgelig er der mange taxachauffører, der burde på et servicekursus.
Læs mere
26. november 2016
Nu er der endelig kommet penge på Finansloven til forundersøgelse af en havnetunnel. Men det har endnu lange udsigter. Husk nu også at reparere hullerne på cykelstien og vejbanen. Bilister og biler er ikke kun udgifter, som mange politiker bilder os ind. For hver 349 kr. bilister giver i afgifter bruges kun 100 kr. til broer, veje og anden infrastruktur. Der er masser af el – biler og dele – bils ordninger i København. Tesla er snart klar med en førerløs bil. Men hvad forstår man egentlig ved sådan en?

Læs mere
25. november 2016
Det at køre med Kystbanen er en udfordring. Det giver i den grad stress. Nu kommer der så nye udfordringer. Højere priser, mindre befordringsfradrag. Pendlerne oplever hele tiden forhøjelser og ringere driftsstabilitet. Der kommer store udsving i priser. Togpendlere over Øresund bruger daglig 6.600 ekstra timer. Det kniber for DSB at overholde almindelig køreplan. Ikke alle tog er installeret med røgalarm. Det kan betale sig at tage en fjernbus. Sjusk og dårlige beslutninger præger den kollektive trafik. Hvis det fortsætter sådan, vil flere og flere tage bilen. Og det harmonerer slet ikke med de initiativer politikerne har taget med at få jagtet bilerne ud af København. Se bare på Nørrebro

Læs mere
24. november 2016
Der er 678.000 cykler i København. Mange af disse kører på fortove og cykelstier. 10.000 har givet deres besyv med, hvor der kan skabes forbedringer. Målet er at 50 pct. skal cykle på arbejde og uddannelse. Og pas på – turister på cykelstien. De sejler rundt på den hvide bycykel. Og denne cykel til 46.000 kr. synes efterhånden at blive en succes. Nu må der igen cykles på Assistens Kirkegård. Gad godt nok vide, om de vil vise nok hensyn. Hvad får flere til at cykle om vinteren? Bedre rydning og bedre belysning af cykelstierne. På de nyeste tællinger kan man se, at det virkelig er lykkedes, at holde bilerne væk fra Nørrebro.

Læs mere
23. november 2016
Hvordan så det egentlig ud på Nørrebro, dengang nogle urtekræmmere startede Nørrebro Handelsforening. Vi har jo tidligere beskrevet foreningen og detailhandlen for 125 år siden. Men sammen med www.dengang.dk går vi en tur i bydelen dengang. Der var masser af fede betjente, men Sorte Jensen skulle man nu passe på. På Bekkers Mark var der kæmpe store slag blandt gadebander. Skraldemanden gik rundt og ønskede Godt nytår. Han var blevet vasket og klippet og havde taget sit bedste tøj på. Det tjente han helt godt på. Vi kigger på begreberne friskoler og betalingsskoler. Foran Nørrebros Teater stod en præst og forkyndte, at man ikke skulle gå i Syndens hule. Gad vide, om det var pastor Frimodt. Vi skal også høre den sørgelige historie om æbleskive – butikken. Vi har også lige tilladt os, at gå et stykke ind i begyndelsen af 1900 – tallet.
Læs mere
22. november 2016
Den 18. november for 125 år siden blev Nørrebro handelsforening født. Det blev fejret med rådhuspandekager og tale af overborgmesteren. Om aftenen var der festmiddag. Om søndagen mødte et par hundrede mennesker op for at høre om foreningens historie. Foredragsholder Uwe Brodersen lagde vægt at detailhandlere nødvendigvis ikke er kapitalist – butikker eller for den sags skyld kommercielle. Dette ord er ikke særlig populær på Nørrebro. Butikker udgør en vigtig social og kulturel funktion, men dette glemmer medier og politiker ofte. Nørrebro Handelsforening er og har ikke altid været lige populære alle steder. Ja foreningen er ligefrem blevet beskyldt for at manipulere. Men læs i dette lidt længere indlæg, hvordan foreningen i tidens løb har tacklet det, at være Fætter Modsat og læs her bare en lille del af alle de initiativer, som foreningen har deltaget i.
Læs mere
3. november 2016
Offentlighedsloven, der blev ændret for tre år siden hindrer øget aktindsigt, samtidig øges overvågning og registrering af den enkelte. Justitsministeren barsler med ny ”overvågnings – lovgivning”. Jakob Scharf siger, at bred elektronisk overvågning sjældent giver resultat. Man kan sagtens omgås blokerede hjemmesider af PET. Er Wikileaks en god ide? 100.000 danske betalingskort er spærret. Danskerne dratter i falske konkurrencer. PET og Rigspolitiet har købt overvågningsudstyr af NSA – leverandør. Hackere har udnyttet intelligente køleskabe. Briterne går nu får alvor ind for at fange ”trolde” på nettet. Herhjemme har net – mobning ført til selvmord. Internettet er en pædagogisk udfordring. Tys – Tys Kilden til Se & Hør tjente mindst 300.000 kr. ved at hacke sig til kreditkort – oplysninger. Hvad med retssikkerheden ved øget digitalisering?
Læs mere
2. november 2016
Det har ikke været sjovt for pendlerne de sidste tre måneder. Signalproblemer er ofte årsagen. De ældste vi har, er fra 1912. Men informationen vedr. forsinkelser er for dårlig. Det nye signalsystem er flere år forsinket og koster 4 milliarder kr. mere end forventet. 565 pendlere kræver nu 25 millioner svenske kroner af den svenske stat. Så meget koster den svenske ID – kontrol dem, mener de. Samfundsøkonomisk koster det 237 millioner kroner om året. Nu er det købt 26 nye el – lokomotiver. DSB har brugt 200 millioner kroner i rådgivning. Og så har DSB fået den geniale ide, at alle tog skal være forsynet med varmt vand. Et nedbrud på årets varmeste dag, betød at over 200 tog enten blev aflyst eller blev forsinket. Folk strømmede ud på skinnerne og to måtte i hast på hospitalet.
Læs mere
1. november 2016
Den kriminelle løbebane begynder tidlig. Både hos de unge på Indre og Ydre Nørrebro. De kan komme til værgemøde i Nordvest, arrangeret af bander. De bliver modtaget som brødre. Der er brug for dem, blandt andet som vagtmandskab og observatorer i Nørrebroparken/Stefansgade, Lundtoftegade og andre steder. LTF vil gerne udvide deres hashsalg til Ydre Nørrebro. Men her er Black Jacket, som Brothas har sluttet sig sammen med. Politiet har 1.396 personer og 96 grupperinger, som de holder øje med. I et vekselbureau på Nørrebrogade blev 100 millioner kroner vasket hvide. Ellers investeres indtægten i virksomheder. Der omsættes for over 12 milliarder kroner i det kriminelle miljø herhjemme. Menneskesmugling er også en god indtægt. Der har været 24 skyderier inden for den sidste måned. Situationen er blevet mere kompromisløs. Vi kigger på de nye i miljøet.

Læs mere
31. oktober 2016
Københavnerne bliver fattigere og fattigere. Ja man tror det næppe, når man kigger på alle de kraner, der i byen. Og politikerne er dog også selv fuld af lovord over byens formåen. Men det kniber med produktiviteten. Virksomheder kræver et bedre erhvervsklima og en bedre infrastruktur. Andre storbyer er bedre til at tiltrække nye projekter. Og de er bedre til at skabe nye arbejdspladser. Måske fravælger virksomhederne byen, fordi det er så dyrt. Men nu har overborgmesteren en plan, der kan give billigere boliger, så butiksansatte og SOSU – medarbejdere også har råd til at bo i byen. Men de borgerlige vil ikke rigtig være med.

Læs mere
29. oktober 2016
Husk vores reception 18. november. Forbrugerrådet mener, at meget markedsføring er på kant af loven. Kunder har store forventninger til Black Friday. Elektroniksalget er faldende. Restauranter og fastfood stjæler fra Supermarkederne. En ny tendens spreder sig i detailhandlen. Nemlig.com præsenterer ny handelsplatform. Uber køber sig ind i Joe and the Juice. Apoteker er stadig for dyre. Normal har fået at vide, at de skal stramme op. Unge ufaglærte foretrækkes i supermarkeder og på restauranter. Nordea har sagt nej til Swipp. Hvorfor strammer man ikke op på service. Neye har købt Kaza. Discount dør – det lokale lever. Flere siger nej til reklame. Coop vil sælge på klods. Kunder køber anderledes på nettet. Det kniber med forbrugertillid og omsætning .

Læs mere
28. oktober 2016
Det er ikke hver dag en bog bliver beslaglagt. Og det er heller ikke hver dag en avis trodser en domsafgørelse og udgiver et tillæg med bogen. PET havde pludselig kigget på Peoples Press’ hjemmeside og læst omslaget på bogen: Syv år for PET. Måske en lidt overdreven tekst, men sådan er det, når en bog skal sælges. Men det var nok til, at Københavns Byret nedlagde fogedforbud. Enkelte boghandlere havde dog inden solgt bogen. Bogen var udsendt til boghandlere og anmeldere. Men det var ikke lykkes for PET at skaffe sig et læsereksemplar. Medierne skriger om ytringsfrihed og censur. Justitsministeren beskylder Politiken har krænket retsstaten. Og nu er boghandlere idømt kollektiv afstraffelse, ligesom en række andre aktører kan vente retssager om overtrædelser af diverse lovbestemmelser. Rigets sikkerhed var truet. Måske kunne hele sagen være håndteret på en mere elegant måde.
Læs mere
26. oktober 2016
Vi er imod den Københavnske cykelkultur. Der er plads til mange forbedringer Der tastes lystigt og gerne på cykelstien. Og så sender en forfatter en opsang til kvinder. Prøv en gang at smile til hinanden på cykelstien. Fredningen på Assistens Kirkegård er i fare. Der skal gøres plads til cykler. Bycykler er blevet populære. Men fortæl lige vores kinesiske gæster, at der er noget, der hedder færdselsregler. Der skal være fælles regler fog lastbiler og cykel – sikkerhed. Opklaringsprocenten for cykeltyverier er under en. Supercykelstier er blevet uhyre populære med Staten vil ikke mere give tilskud. Enhedslisten vil øge investeringen i cykelstier enormt.
Læs mere
25. oktober 2016
Kriminelle unge hærger i stigende grad på Ydre og Indre Nørrebro. Disse er på vej til mere barsk kriminalitet. Med det nye politiforlig var det meningen at politiet skulle forstærke indsatsen på det kriminalpræventive område. Men politiet bliver nødt til at prioritere deres indsats. Grænsekontrol og bevogtningsopgaver fylder rigtig meget hos politiet. Og den enkelte betjent har fået at vide, at han/hun skal holde ud i endnu to år. Men det holder betjentens familieliv ikke til. Friweekender bliver inddraget og ifølge betjentenes fagblad bliver den enkelte betjent straffet, hvis han/hun kritisere forholdene. Og ført i 2020 udklækkes de nye betjente fra den nye politiskole, såfremt aftalerne overholdes. Butikstyverier, patruljeringer i belastede områder, gående patruljer og indbrud nedprioriteres, men det gør voldssager også mange steder.
Læs mere
24. oktober 2016
Her er nyeste artikel i vores serie om Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk . Denne gang kigger vi blandt andet på retsopgøret. Det er god latin ikke at kritisere dette. For man siger, at det gik meget bedre i Danmark end andre steder. Men det gjorde det nu ikke for alle. Havnede man på en eller anden måde i Centralkartoteket kunne man få alvorlige problemer. Embedsmænd formodede da også at få fjernet deres kort. Jo der skete et omfattende embedsmisbrug. Man fik heller ikke rigtig undersøgt de 400 likvideringer, der skete under og efter besættelsestiden. Man påstod, at det var sket under krigshandlinger og ikke omfattede den almindelige retspraksis. Heller ikke om det var rimeligt at komme i kartoteket blev nogensinde undersøgt. Brigaden kom med en grå liste fra Sverige. Men efter en uge måtte den kasseres. Den indeholdt alt for mange fejl.
Læs mere
23. oktober 2016
Hvordan så Nørrebro ud inden Handelsforeningen blev dannet? I samarbejde med www.dengang.dk vil vi kigge på Nørrebro – dengang. Selv om det 125 år siden vores forening blev dannet, eksisterede der allerede et liv i bydelen.
Læs mere
14. oktober 2016
Den 25.10 besøger Energistyrelsen Nørrebro. Måske vil du få besøg. Der er masser af penge sparet ved at skifte til LED – pærer. Hvis konsulenterne ikke når din butik, kan du gå ind på en anvist hjemmeside og lave dine egne beregninger.
Læs mere
10. oktober 2016
På direkte TV så man røverier fra butikker på Nørrebro. Balladen om Ungdomshuset har kostet samfundet 125 – 150 millioner kroner. 1.200 unge er blevet anholdt. Mange har fået anmærkninger i straffeattesten. For detailhandlerne på Nørrebro har det minimum kosten 14 millioner kroner. Selv ikke i dag får man politikerne til at indrømme, at de unge nok skulle have været med, da man afgjorde, at man skulle Ungdomshuset. Generalforsamlingen i Nørrebro Handelsforening roste bestyrelsens håndtering af sagen. Foreningens formand Johnny Beyer blev hædret for sin indsats. Og vi andre havde rasende travlt med at skrive. Dette er den sidste artikel i anledning af Nørrebro Handelsforening 125 år.
Læs mere
9. oktober 2016
Her 2. del af kampen om Ungdomshuset i anledning af Nørrebro Handelsforenings 125 år. Detailhandlen på Nørrebro følte, at de blev ladt i stikken af politikerne. Forsikringerne blev dyrere og dyrere. Ja nogle ville ikke mere betale. Det blev dyrt for butikkerne. Handelsforeningen blev af de unge foreslået som mægler, men politikerne afslog. I stedet fik foreningen arrogante meldinger fra politikerne. Men også politibetjente sendte hademails til Handelsforeningen. Det var en travl tid for bestyrelsesmedlemmerne i medierne.

Læs mere
7. oktober 2016
Dette er den første af tre artikler om Kampen om Ungdomshuset set gennem Nørrebro Handelsforenings øjne. Disse artikler er skrevet i anledning af foreningens 125 år. Kigger vi på litteraturen omkring slumstormere, BZ – bevægelsen, slumstormere, Ungdomshuset, så er detailhandlen aldrig blevet inddraget. Artiklerne skal også vise, at detailhandlen var tvunget i knæ, og at politikerne ikke viste meget vilje til at hjælpe. Politikerne syntes nærmest at det var frygteligt at foreningen støttede de unge. Og politikerne forkastede forslaget om at foreningen kunne være mægler i at løse konflikten. Havde man løst konflikten på en fornuftig måde kunne samfundet have sparet 120 – 150 millioner kroner
Læs mere
6. oktober 2016
Vi sidder dobbelt så lang tid i kø i 2025. Vejene er blevet udvidet, men køerne vokser. Ikke alle har behov for bil i fremtiden. Bilister bliver hadet i Guldbergsgade. Über forsøger med luftbåren kørertøj. Det er chaufførernes eget ansvar, at indberette. Men de kører stadig lovløst rundt. Vi kigger på selskaberne DriveNow, SnappCar og frontløberen GoMore. Og så er det den skrabede model Spiri. Antallet af biler bliver reduceret i fremtiden til stor glæde for de københavnske politikere. Robotter og selvkørende biler er i anmarch. Flixbus er det nye busselskab, der skal slås med DSB. Danskere foretrækker investering i kollektiv transport. Busser udgør kun 1,2 pct. Vi sidder længere i kø i 2025, hvis der ikke sker noget.
Læs mere
5. oktober 2016
800 gange om dagen bliver danske PC’ er ramt af gidsel angreb. PET skal først slette data efter 15 år. Skal Snowden benådes? Igen fejl med sundhedsdata. Tusindevis af danskers dankort spærret. Medicinlister fra danske ol – deltagere hacket. Hackere overtog Tesla bil. Facebook er kommerciel og tjener milliarder på dine data. Se og Hør sagen og meget mere.
Læs mere
4. oktober 2016
Nørrebro – mesterskab i shawarma. Danmarks Handelsby 206. Hvad sker der hos byggecentrene? Post Danmark afskediger igen. Starbucks vil åbne mellem 20 og 30 nye kaffebarer. Hvad sker der med MobilePay? Computercity lukker. Unge holder sig fra Dagli’Brugsen. Aldi satser milliarder. Kæderne begynder at lukke discount – butikker. Drive – in supermarkeder på vej. Rema 1000 vil erobre nethandelen. Lav inflation skader dansk økonomi. Den fysiske butik er langt fra dø. Dette og meget mere, kan du læse her.
Læs mere
2. oktober 2016
Dette er tredje artikel i vores gennemgang af Københavns udvikling. Overklassen og den højere middelklasse bliver indtaget. Arbejderne flytter fra hovedstaden. Politikerne startede selv udviklingen i slutningen af 90erne. Der satses slet ikke på små boliger. Forståelse og tolerancen forsvinder. Nu betales der op til 12.000 kr. for en to – værelses lejlighed, 6.000 kr. for et værelse og 3 millioner kr. for en 85 km2 ejerlejlighed. I byen er der mindst 4 boligfælder, der burde undersøges. Det hele handler om udbud og efterspørgsel. Men mon ikke det allerede er for sent at gøre noget ved det. De 9.000 almene boliger inden 2027 bliver heller ikke billige.

Læs mere
29. september 2016
Vi lever i en pragtfuld by. Men vi kan gøre endnu mere for at den bliver endnu bedre. Vi kigger her i en ny serie, hvordan vi gør København endnu bedre. Vi starter med disse temaer, Støj, affald, lugt og afspærring. Det nytter ikke noget, at løse problemerne bare ved sende sorteper videre til den næste forvaltning og så til politiet, som ikke har nok mandskab til at håndtere problemerne. Man bør sætte sig ned ved et rundbord og få løst problemerne. Det burde kunne lade sig gøre. Vi vil få en meget bedre hovedstad, hvis disse problemer blev løst. Den enkelte borger burde også tage et ansvar.
Læs mere
28. september 2016
Vi fortsætter vores artikelserie om København. Vi har cyklet rundt til alle nye bydele og kigget på de nye boliger, så godt som vi kunne. Skal du i dag have en 100m2 lejlighed i Nordhavn skal husstandsindkomsten være 1,5 millioner kroner. Vælger du Brønshøj eller Bispebjerg, så kan du nøjes med hustandsindtægt på 700.000 kr. Kan butiksassistenten klare prisen på en almen bolig? Eller må han/hun flytte til Bagsværd eller Farum?

Læs mere
27. september 2016
I vores serie om Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk er vi nået til Bovrup – Kartoteket. Var man først havnet i dette kunne man godt forvente repressalier. Det var ikke strafbart at være i det danske nazistparti DNSAP eller mindretallets nazistparti NSDAP – N. Men man blev nu alligevel straffet. Det originale kartotek indeholdt cirka 50.000 navne. Men politibetjente og embedsmænd blev til dels fjernet fra kartoteket. Og navnene blev aldrig ordentlig kontrolleret efter krigen. For mange havde det store konsekvenser efter at være havnet her.

Læs mere
26. september 2016
I forbindelse med Nørrebro Handelsforenings 125 års Fødselsdag inviteres til Plancheudstilling og Foredrag i Stefans Kirken. Det sker sammen med en række samarbejdspartnere. I pausen er der kaffe og du har mulighed for at købe Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkivs produkter. Vi kigger på Nørrebro Handelsforenings fødsel og nogle af de spændende ting, der er sket i de 125 år på Nørrebro.

Læs mere
24. september 2016
Fra Metroselskabet har vi igen fået nyt omkring metro - arbejdspladserne på Nørrebro. I Haraldsgade vil der være lukket for nogle passager. Og ved Nørrebro Station vil der forekomme ret meget støj i dagtimerne. Fliserne på Nørrebros Runddel vil blive lysegule. Tunnelboremaskinerne Eva og Minerva er i gang på Østerbro
Læs mere
11. september 2016
Gør lige som Christianitterne, opfordrer formanden for Nørrebro Handelsforening, Smid pusherne ud af Nørrebro. Det er sket en gang før - på Jægersborggade. Nørrebro Handelsforening er bange for, at hashhandlen vil blomstre. I Nørrebroparken er pusherne rigt repræsenteret. Der er stor respekt for christianitterne. Men pusherne er begyndt at vende tilbage. Miljøet er blevet mere råt. Men det er ikke kun christianitternes problem Og der er altid en risiko ved at bekæmpe kriminalitet. Men er det ikke en falliterklæring og sige Fri Hash? Der er stadig stor uenighed om skadevirkningerne ved hash. Mens man så diskuterer det, omsættes der for 3 milliarder kr. om året. En tredjedel af disse på Christiania.
Læs mere
7. september 2016
For 7. år i træk gennemføres undersøgelsen af DI om erhvervsklimaet i Danmark. København dratter ti pladser ned, og ligger nu næstsidst. Vi kigger på, hvorfor. Og så fortæller vi atter engang, hvad der skal gøres. Embedsmandskasketten skal skiftes ud med servicekasketten. Lyt mere til de lokale. Hvert år kommer det som en overraskelse for politikerne. Et godt erhvervsklima smitter på mange ting. Man kigger på 44 parametre. I København har man ikke gjort nok ud af infrastruktur og fremkommelighed for erhvervslivet. Vi har noget, der hedder ”den nødvendige trafik”. Det begreb har man glemt i København.

Læs mere
5. september 2016
Er eller andet sted har det stået, at pensionister og studerende ikke skal bruge Rejsekortet – endnu. Det bliver også langt dyrere. Men det er din egen pligt, og finde den billigste rejseform. Buschauffører glemmer at indstille apparaturet. I Hovedstaden optjenes der ikke rabatter på Rejsekortet. Rejsekort er 9.000 kr. dyrere end Pendlerkort. Gennemskueligheden og brugervenligheden møder kritik. En sur passager skrev til Folketinget efter en rejse København – Århus. Rejsekortet var langt dyrere. Personlige oplysninger lå frit fremme på Nettet. Kreativt forsøg, 1061 gratis rejser. Forhøjelser og nedsættelser på vej. Dette skyldes nye trafikzoner.
Læs mere
4. september 2016
Lad din bil stå. Tag toget, bussen eller cyklen. Ja sådan opfordrer politikerne også hele tiden. Men hvad hjælper det, når den kollektive trafik ikke bliver bedre. Der mangler endnu meget infrastruktur inden for den kollektive trafik. Ofte tager det for lang tid, at bruge den kollektive trafik. Man skal af sted længe, end hvis man skulle bruge sin egen bil. Og i øvrigt stiger prisen også hele tiden på den kollektive trafik. I denne artikel kigger vi atter engang på togproblemerne. Det kunne jo gøres meget bedre. Der ofret milliarder af kroner på togdriften. Men 2016 har indtil nu ikke været heldigt for DSB. Og særlig pendlerne har været hårdt ramt, og det har stort set været alle.

Læs mere
3. september 2016
Ikke kun cyklister misbruger reglerne. Fingeren benyttes meget. Er trafikken i København for egocentreret? Også fodgængere kan lære noget. Besparelser i den kollektive trafik. De første el – busser. 68 mio. om året til el – busser. Nye el – biler til fri afbenyttelse. Mere forurening og trafikkaos i vente efter nyt forslag. 600 mio. i årlig p – afgift og bøder i København. Måske forbud mod ældre busser og lastbiler i Indre København. 400.000 kr. for 5 – timers bilfri dag. Får vi forundersøgelser til havnetunnellen. Vi har ikke en national transportplan. Kø i hovedstaden koster årligt 8,5 milliarder kroner. En god infrastruktur giver konkurrencefordele. Erhvervslivet i København savner stadig fremkommelighed. Og på Nørrebro lukkes yderligere gader både på Indre og Ydre Nørrebro.
Læs mere
2. september 2016
En dame på 92 år har pligt til at tjekke hendes E – Boks. Det fastslår Ombudsmanden. Pas på, når du downloader IS – materiale, selv om det er til noget journalistisk. Du kan risikere 6 års fængsel. Vi giver tips til, hvad du skal og ikke skal på Nettet. Britisk Politi vil privatisere jagten på netsvindlere. Hackere stjæler spionsoftware fra NSA. Nu kan du købe det, hvis du byder nok. FBI undersøger hacking af amerikanske medier. Sundhedsplatform bekymrer overlægeforening. Facebook holder øje. Du kan downloade, hvad de har samlet om dig. Hvad skete der i din ferie med it pas og kreditkort. IT – kriminelle fortsætter deres afpresning. Dansk overvågning solgt til et undertrykt land. Nyt i Se og Hør sagen.
Læs mere
31. august 2016
København er Nordens billigste Shopping – Hovedstad. Hvem har egentlig det bedste brand? Forbrugerorganisation: Butikker manipulerer. Farvel til reklameavisen. Det kontaktløse Dankort er en stor succes. Rema 1000 er meget effektiv. Regeringen vil tillade flere e - mail reklame. Nemlig.com udvider med Østjylland. Trustpilot anmelder fupbutikker. Hvorfor dropper man en netbutik? Kun 8 pct. køber dagligvarer på Nettet. Telenor skærer ned. Flügger nedjusterer. Hver fjerde tøjbutik er i fare for konkurs. Store ændringer i vente i Coop. Mange nye restauranter på Nørrebro og andre steder. I juli atter et dyk i omsætningen. Dette og meget mere i denne artikel
Læs mere
30. august 2016
Det startede mede at de ældre skulle købe deres varer i et supermarked langt fra Nørrebro. Og det sluttede med at bestyrelsen blev truet af Københavns Kommunes advokater med bestyrelsesansvar. Men inden da nåede Handelsstandens Indkøbsordning op på 55 arbejdspladser (beregnet i heltidsstillinger). Nørrebro Handelsforening havde inden da modtaget en Erhvervspris og alle var glade. Men så brød kommunen kontrakten, og så gik det ned ad bakken. Kommunen holdt penge tilbage og juridisk slap de godt fra det. Nørrebro Handelsforening blev tvunget til at sælge uden at de ældre led nød. Og det kom til at koste dyrt. Her er historien om Indkøbsordningen – fra storhed til fald. Medierne var bestemt heller ikke med os. De slap også juridisk for beskyldninger.
Læs mere
28. august 2016
Det kan ikke skjules, at Nørrebro Handelsforening bliver 125 år den 18. november i år. Gennem alle år har det været en farverig og turbulent historie. Ofte er foreningen kommet i mindretal i deres forsvar for detailhandlen og erhvervslivet. Talrige initiativer er udgået fra foreningen. Langt fra alt er lykkes. Foreningen er blevet truet af både politikere, borgmestre, politifolk m.m. Men foreningen er også blevet rost af venstreorienterede politikere, ministre ja selv af en statsminister. Foreningen har fået rosende omtale nede i EU. Bestyrelsesmedlemmer er blevet truet med bestyrelsesansvar efter et samarbejde med Københavns Kommune. Og sådan kunne vi blive ved. Vi har oprettet en speciel Facebook: 125 år Nørrebro Handelsforening. Her ligger 38 artikler. Foreningen har desværre ikke midler til at udgive en jubilæumsbog
Læs mere
26. august 2016
Det handler om julebelysning. Og det handler, om hvem der skal betale? Opbakningen fra de handlende har dalende. Og nu vil Nørrebro Lokaludvalg ikke være med mere. Da underskuddet således ser katastrofal ud og skal dækkes af selve Nørrebro Handelsforening har man herfra sagt stop. Den lokale befolkning vil gerne have julebelysningen, men det Lokaludvalg som de har valgt vil ikke betale et tilskud. I Nørrebro/Nordvest Bladet giver de fem grunde til, hvorfor de ikke vil betale.

Læs mere
19. august 2016
Færre og færre tager cyklen. Cyklisme udgør stadig en mindre del af trafikken. I København bruger man en lidt anden regnskabsform. Derfor er cyklismen meget høj prioriteret. Men derfor egner alle cykelstier sig ikke til højhastigheder. Men er det ikke som om at cykelkulturen bliver stadig dårligere? Fuckfinger og tilråb er almindelig. Og så er spørgsmålet om el – cyklen virkelig er så god en ide. For cyklisterne er der ikke så mange regler. Og få mange vil ikke overholde de få regler, der eksisterer. Men en skam at færre tager cyklen.

Læs mere
18. august 2016
Vi har på bekostning af et andet fast indslag (Det sker på vores Facebook) startet et nyt fast trafikblog Med en måske lidt besynderlige titel. Vi vil sideløbende fokusere på den kollektive trafik samt hvad der sker på cykelstierne. Denne gang kigger vi på et alternativ forslag til havnetunnellen, som Teknik – og Miljøafdelingen også afviser. De regnestykker, som Københavns Kommune bruger i deres trafikmålinger, er de korrekte? Vi kigger på P – afgifter, som Københavns Kommune ikke har helt tjek på. Og så kigger vi på et nyt system, så vi ikke kommer ud i den ulykkelige situation, som vi så i Valbyparken, fornyelig. Det er et mikrobølgevåben.
Læs mere
17. august 2016
Presseinfo fra Nørrebro Handelsforening:
16. august 2016

Julelysene bliver ikke tændt i Jubilæumsåret
Midt under forberedelserne til jubilæumsarrangementerne i forbindelse med Nørrebro Handelsforenings 125 års jubilæum har bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening oplevet et chok.
Læs mere
15. august 2016
Løsepenge inddrives i massevis. 200 millioner Yahoo – kontoer til salg. Betjente udstillet på hjemmeside, fordi de arbejder på Christiania. Mindst 662 kreditkortoplysninger lækket i Se 6 Hør sagen. Igen engang har myndighederne taget for let på datasikkerhed. Ukrypterede cd’er afleveret hos kinesisk firma, der arbejder for den kinesiske ambassade. De indeholdt personlige oplysninger om over halvdelen af alle danskere. Amerikanerne kan stadig overvåge os trods aftale med EU. Udenlandsk politi kan aflytte i Danmark. Ytringsfriheden har været på retur gennem de sidste ti år. Det og meget mere i vores nyeste artikel
Læs mere
14. august 2016
Vores lille artikelserie beskæftiger sig i denne måned kun med en ting, og det er begrebet service. Det vækker altid stort drama i medierne, når kendte personer eller blogger bliver udsat for dårlig service i butikker eller restauranter. Så er det ikke altid at medierne finder nuancerne. Dem kigger vi lige på. Og så finder vi også lige ud af, hvad kunderne ikke bryder sig om hos ekspedienterne. Nu er der faktisk sket store forbedringer. Og måske skulle kunderne også arbejde med. Et smil og en humoristisk bemærkning kan bane vejen for en god kundeoplevelse. Men der er stadig butikker, der har noget af lære. Her er chefen fraværende og forstår ikke at motivere personalet.
Læs mere
10. august 2016
Engang blev det bebudet, at vi skulle have undervisning i verdensklasse. Der bruges masser af penge, men vi får ikke det ud af det, som vi gerne vil have. Hver 8. af de ufaglærtes børn går ikke op til alle fag i 9. klasse. Karakterræset fylder alt for meget i dagens undervisning. Man glemmer elevens personlighed. Tre ud af fire vælger gymnasiet. Kun hver femte vælger Erhvervsskolerne. Selv med en ny reform er flere unge endt på offentlig forsørgelse. Næsten 2 milliarder kroner samler støv. De bliver ikke brugt til efteruddannelse. Hvorfor? Allerede nu søger arbejdsgivere kvalificeret arbejdskraft og må have det fra udlandet. Snart kan faguddannede malere og murer kun fås fra Polen. At de så ikke er så krævende med hensyn til løn og arbejdstid er en anden sag. Og det med overenskomsten er også en anden sag.
Læs mere
9. august 2016
Abdel skal med vold og magt have en uddannelse. Men vi ved, at ca. 12 pct. ender som langtidsledig efter dette. Kunne man ikke få uddannelse via job? Politikere strør om sig med begreber som parallelsamfund, uden at vide, hvad det er. Det samme gælder med ord som integration og ghetto. Ofte ender det hele med flosker uden at der sker noget. Men i Mjølnerparken sidder der folk, der år efter år skovler kontanthjælp til sig. Nogle kan ikke dansk. Bør man ikke kunne forlange danskkundskaber? Og hvad med Lejerbo’ s forslag. Ja, det støder mod Grundloven og måske bliver Boligforeningens magt for stor. Kan man ikke stille krav uden at overtræde leje – og grundlov?
Læs mere
8. august 2016
Betjentene er nu helt i blåt. Det skal vi vende os til. Post Danmark har stadig monopol til at befordre breve, men skal ikke mere befordre dem fra dag til dag. Dette forhold kan blive særdeles dyrt for sundhedsvæsnet. De skal tænke på at 325.000 danskere ikke er tilsluttet digital post. Og så er det også lige de prøver de sender med posten. Det enkelte postbud har i høj grad mærket rationaliseringer. Den nye ordning sparer postvæsnet for 328 millioner kr. om året. Men er hele post – og pakkebefordringen tilfredsstillende for kunderne. Man skulle jo tro, at sådan noget var en grundlæggende ret.
Læs mere
5. august 2016
Vi har i en række artikler skildret forholdene under Besættelsestiden både på Nørrebro og andre steder i Danmark i samarbejde med www.dengang.dk Lige inden tyskerne tog af sted myldrede det til med tyske flygtninge. Tyskerne beslaglagde skoler og andre lokaler. Som alle andre danskere var det noget Nørrebro – borgerne absolut ikke kunne tolerere. I læserbreve klagede man højlydt over disse flygtninge. Og det var sandelig ikke gode forhold, man kunne tilbyde dem. Flygtningene blev kaldt parasitter og det der var værre. Først i oktober 1945 begyndte den danske regering, at interessere sig for dem. Og det værste var, at børn døde i hobetal

Læs mere
4. august 2016
Det er sikkert ikke forbigået ret mange, at Nørrebro Handelsforening har 125 års fødselsdag i år. Til det formål har vi udgivet 38 artikler. Og det er sket i samarbejde med www.dengang.dk Men hvordan så det ud med handlen i det øvrige København. Vi har lavet en del artikler, som vi har tænkt på, at servere for jer. Vi starter med Kongens Nytorv. Og det er ikke kun handel vi præsenterer for jer. Det er også livet dengang. Her kan du læse om Kongetorvet, Gyldenløvs Slot, Gjethus, en velduftende vinkælder, Porta’ s Konditori, Hviids Vinstue, Alle de mange soldater, der også var vintappere. Og biletter til H.C. Lumbye kunne købes i Lose og Olsens Musikhandel. Så var det kunstneren, der blev konditor. Plus en masse mere fra dengang.
Læs mere
15. juli 2016
Endnu engang stor stigning i besøgstallet på vores Facebook. Nu skal vi så have gang i vores Historiske Facebook også. Vi har også igen stigende besøg på vores hjemmeside – tak for dette. Nej vi er overhovedet ikke partpolitiske, men vi forsvarer erhvervslivets interesser. Og det er ikke altid lige populært. Det får du snart et eksempel på. Men her har vi atter engang en oversigt over, hvad der ligger af artikler på vores Facebook, der dagligt bliver opdateret. Og kære læsere, tak for den store interesse.
Læs mere
14. juli 2016
Vi er efterhånden blevet slaver af den ny teknologi. 32 millioner kodeord til salg på det sorte marked. EU vil investere 13,4 milliarder kroner i øget sikkerhed på nettet. Danske bilister bliver overvåget af deres egen bil. 300.000 danskere er blevet fuppet af fup – butik på nettet. Dansk overvågningsudstyr eksporteret til Kina. Diagnoser bliver ændret i ny sundhedsplatform. Danmark har udleveret 400 soldaters personlige data. PET er uenig med tilsyn. Snowden kan ikke få garanti af norsk regering. Han optrådte på Roskilde festivallen.
Læs mere
13. juli 2016
200.000 er vilde med Ûber i Storkøbenhavn. De er glade for en billigere taxa. De er ligeglade med om, der betales skat eller ikke eller om man bryder taxaloven. Men Über – chaufføren’ s retsstilling er at sammenligne med en daglejer. For erhvervslivet er der tale om ulig konkurrence. Ja breder holdningen sig, så vil det underminere Septemberforliget fra 1899. Foreløbig er seks chauffører dømt. Men generel bliver disse chauffører opfordret til at køre videre. Ja endda stærk opfordret af folketingsmedlemmer, der egentlig hellere skulle arbejde for en bedre taxalovgivning, hvor alle overholdt de regler, som Staten selv har fastlagt.
Læs mere
12. juli 2016
Trafikdiskussionen i hovedstaden er i øjeblikket kaotisk. Ingen vil tage et ansvar. Politikerne prioriterer dem, der er mest af. Men skal man ikke os prioritere dem, der skaber værdi og kultur? Politikere i København mener, at politiet blander sig politisk, når de forkaster forslag. Men er det ikke det, de skal. Vi har sagt det før her på siden. Og det er, at der er en årsag til, at Københavns Kommune så langt nede på Erhvervs – Hitlisten. Gennem flere år har erhvervslivet savnet fremkommelighed.
Læs mere
11. juli 2016
Dyrere at sende breve. Spændende ny initiativ af Tiger. Danskerne vælger enten billigt eller bedre service. Kontantløse butikker nærmer sig. Dansk Supermarked har tabt kampen mod planloven. Bilka blev den bedste i Søndagsavisens pristest. Tilbudsaviser lokker med vildledende tilbud. Fremgang for Index Retail. Tilbagegang for Inter Sport. Mange medarbejdere snyder deres arbejdsgivere. Endnu et shopmekka kommer til hovedstaden.

Læs mere
10. juli 2016
Det bliver langsommere og dyrere at køre med DSB. Andelen af forsinkelser og aflysninger stiger. Det hjælper ikke med at henvise til at man skal vælge andre afgange og at der er spor og signalproblemer, manglende togsæt, manglende mandskab, skinneproblemer og så de svenskere. Sporarbejder og id – kontrol gør heller ikke situationen lettere. Men DSB må nødvendigvis til at strenge sig an. Flere og flere vælger langtidsbusser, mikro – og delebiler. Også pendlerne langs kystbanen overvejer at bruge alternative transportformer. 160.000 togpassagerer har DSB mistet i transport til Kastrup Lufthavn. Nogle pendlere skal hver anden dag stå ret for chefen: ”Hvorfor kom du igen for sent i dag”
Læs mere
8. juli 2016
Vi ville gerne have udgivet en bog, men har ikke midler til det. Derfor har vi lagt vores historie ud på facebook i foreløbig 32 kapitler. Dem, der mener, at bestyrelsen bare sidder og dovner, vil nok få en anden opfattelse, når de læser dette. Men en handelsforenings rolle er nok blevet en helt anden i dag end dengang. Det er heller ikke let i dag, at man skal være Fætter Modsat i forhold til de krav, som befolkning og politikere i dag stiller til fremkommelighed. Det kan godt give irritation og fjender. Og sidstnævnte har Nørrebro Handelsforening fået mange af år i årenes løb. Man har altid kørt på sloganet Hvor holdninger bliver til handlinger. Desuden har man altid sagt Medierne skal aldrig komme forgæves.

Læs mere
7. juli 2016
70 pct. af den samlede tunnelstrækning er nu boret. Tunnelboremaskinen Minerva er i gang på Østerbro mens Eva holder pause. Fliserne på stationen ved Nørrebros Runddel skal holdes i samme nuancer som kirkegårdsmuren. Og så kommer det nok til at støje lidt ved Nuuks Plads i den kommende tid.
Læs mere
5. juli 2016
I vores serie fra Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk er vi kommet til Kommunistloven. Endnu i dag er det mange, der roser de danske myndigheders håndtering af dette. Men vi skal tilbage til Begyndelsen af 1930erne, hvor de danske myndigheder ulovligt overvågede kommunisterne og andre. I tæt samarbejde med Gestapo fik dansk politi opbygget et register over 60.000 mere eller mindre ønskede personer. Da tyskerne den 22. juni 1941 forlangte 66 ledende kommunister interneret, havde dansk politi i løbet af et par dage snuppet seks gange så mange. Fra dansk side omgik man grundloven og indførte en nødretslov. Da de ”Røde enker” senere ville have hjælp hos Røde Kors og Stauning blev de afvist. 22 kommunister døde ned i KZ – Lejr Stutthof
Læs mere
4. juli 2016
Nørrebro Handelsforening har siden starten været Fætter Modsat. Det har gennem de 125 år skabt masser af fjender. Men det har skabt usædvanlige venner. Ret hurtig glemmer man hvad foreningen har stået for. Og det skal da heller ikke glemmes, at engang var Nørrebro Handelsforening, Danmarks absolut største handelsforening.
Læs mere
2. juli 2016
I denne måned har vi oplevet stigende besøgstal både på Facebook og hjemmeside. Og det er jo pragtfuldt. Vi har da også oplevet, at alle bestemt ikke er enige i vores holdninger. Og det er især vores syn på biltrafikken. Som erhvervsdrivende må det nu engang skabes samme vilkår som vores konkurrenter ellers er det konkurrenceforvridende. Men dette betyder jo ikke nødvendigvis, at vi har noget imod cyklismen. Politikere har dig lovet erhvervslivet i København mere fremkommelighed. Positivt er det med forhandlingerne om Planloven. Et andet springende punkt er det private ejendomsret. Her er nyt om detailhandel, Nørrebro, København, Trafik, Samfund, Arbejdsmarked og Overvågning, Aflytning og hacking.
Læs mere
1. juli 2016
Flügger har mistet 80 millioner kroner på fejlslagen IT – projekt. Mobilepay åbner muligheden for fakturabetaling og ligger sig under Nets priser. Kunder mener, at de får arrogant behandling i supermarkeder. Nu forsvinder kontanter snart. Discountkrigen raser. Matas skuffer med deres regnskab. Guldbageren har takket værre Kiwi haft fremgang. Banker opfordrer kunder til at bruge deres penge til forbrug. Og nu opstår der snart priskrig i sportsbutikker. Huslejen stiger voldsomt for de små butikker i København.
Læs mere
30. juni 2016
Svenske telemaster er saboteret. 600.000 nummerplader bliver tjekket hver dag. Det kniber med datasikkerhed hos danske banker. Virus – software er til slag. Og det er 117 millioner Linkedln – profiler også. Tryg har haft hacker – indbrud. PET vil bevare gamle personoplysninger. Har Tilsynet ingen magtbeføjelser? Justitsministeren skal glatte ud. TDC til byder mere overvågning end loven foreskriver. Hvor går grænsen mellem rets – og politistat? Det handler om ytringsfrihed. Pas på, at overvågning ikke får social slagside.

Læs mere
29. juni 2016
Dårlig skiltning er en del af problemerne på cykelstien mener Cyklistforbundet. Men er det nu også rigtig. Vi som cyklister får betegnelsen, ”Egoistisk og Hensynsløst”. Og så er det stadig problemer med buspassagerer. Det kan vi cyklister åbenbart ikke finde ud af. Vi har i vores cykelby stadig problemer med dårlige cykelstier og cykelparkering. Således findes der ikke en eneste mulighed for cykelparkering på Kultorvet. Det er skønt med forbedringer for cyklismen. Men hvorfor skal det gang på gang ske på bekostning af erhvervslivet?
Læs mere
28. juni 2016
Vi taler ned til dem. Og dele af medierne gør det også. Vi tror, at de at gør mindst mulig indsats for mest mulig afkast. De fleste accepterer kontanthjælpsloftet under devisen ”Der er grænser for, hvor meget de kan få”. Pisken svinges konstant over dem på ”overførselsindkomst”. De befinder sig i velfærdssamfundets kælder. Mange føler sig mindreværdige. Det skyldes at samfundet mener, at deres situation er selvforskyldt. Det mente, man også dengang på Ladegården. 75.000 er røget ud af A – kassen. Og daglig må 25 gå samme vej. Politikerne anerkender ikke fattigdom i Danmark, men det gør 67 pct. af danskerne.
Læs mere
9. juni 2016
Der er kommet en ny redegørelse om cyklisme i København. Og der skal bruges en masse penge, fordi antallet af pendlere på cykelstien er faldet med 4 pct. Og dette koster. Det betyder også, at der skal laves et hav af bredere cykelstier. Elmegade skal omdannes til cykelgade med endnu mere kaotiske trafikforhold på Nørrebro. Bilisterne skal afgive masser af vejbaner. På mange områder strider redegørelsen mod de argumenter som overborgmesteren fremkom med for et par år siden nemlig bedre infrastruktur og fremkommelighed for erhvervslivet. Men allerede i efteråret fremkommer Teknik – og Miljøforvaltningen med 24 konkrete forslag til en værdi af 260 millioner kroner til forbedring af cykelforholdene. Og mon ikke det bliver vedtaget af Borgerrepræsentationen.
Læs mere
8. juni 2016
En afskaffelse eller lempelse af Planloven vil ikke kun give problemer for detailhandelen. Det vil betyde, at det blive svære at finde billige boliger i København. Vi vil få 15 – 20 vinderbyer. Udenlandske aktører vil myldre frem. Der er alt for mange dagligvarebutikker i Danmark i forhold til indbyggertal. Hvor mange supermarkeder og discountbutikker kører i grunden med overskud? Coop er også imod en lempelse. Nærbutikkerne vil næppe overleve. Regeringen siger, at det vil gavne udkants - Danmark. Men tal viser noget andet. Se bare udviklingen i Sverige. Men kritikken preller af regeringen. Her troede man, at politik handler om, at opveje det dårlige med det gode.
Læs mere
7. juni 2016
Brokker man sig over de unges gøren og laden, får man at vide, at man er en sur gammel mand, der burde flytte ud af byen. Man er ikke rummelig, nærmest småborgerlig. Københavns Politi uddelte ikke tisebøder, og toiletforholdene var i den grad mangelfuld. Forskellige anti – tisse anordninger var konstrueret. Disse skulle forhindre at tis løb ned i kældre og kælderbutikker. Vagtmandskab var indkaldt i diverse beboerforeninger. De skulle forhindre, at festdeltagere løb ind i deres gård eller ejendom. De hårdtprøvede redaktør var også til stede, da rengøringen skulle have været tilendebragt.

Læs mere
6. juni 2016
Månedens Besættelsestids – artikel tager udgangspunkt fra Nørrebrogade 156. Her lå Harilds Maskinskrivningsbureau. Artiklen er lavet i samarbejde med www.dengang.dk . Her blev Danmarks Frihedsråd dannet. Seks vigtige punkter blev vedtaget. Men ikke alle i modstandsbevægelsen var lige begejstret for dette råd. Især de jyske modstandsbevægelser mente, at det var alt for meget københavneri. Og selv Socialdemokraterne tog afstand fra Danmarks Frihedsråd. Rådet fik en stor andel i retsopgøret, men rent politisk var det ved kun dets leder Frode Jacobsen, der fik magt. Hans gøren og laden var det heller ikke alle, der var tilfreds med. Heller ikke hans fastholdelse af, at lovgivningen i forbindelse med retsopgøret skulle være med tilbagevirkende kraft var alle begejstret for.
Læs mere
5. juni 2016
Månedens lokalhistoriske indslag i samarbejde med www.dengang.dk foregår i området omkring Skt. Hans Plads. I dag er det et ret så trendy sted for ungdommen. Ja man kalder stedet for Thomas Helmig Plads. Og kigger man på uret på kirken, ja så er det indstillet efter Århus – tid. Om det nu er rigtig, må vi overlade til dem, der sidder på pladsen. Her dukker vi tilbage i en svunden tid, da Grevinde Danner sammen med Frederik den Syvende indviede kirken. Og dengang da Maja Robinson fik klø af hendes kæreste. Og så var det dengang, da militæret fik ejerfornemmelser. Natmandens enke fik penge for at fjerne ådsler fra Fælleden. De unge tænker nok ikke på, at de i dag sidder på en tidligere malkeplads for kvæget på Fælleden.

Læs mere
16. maj 2016
Kig forbi vores facebook hver dag. Igen engang ligger der masser af artikler og venter på dig. Hver dag er der nye artikler på vores Facebook. Og vores tema denne måned er trusler, hærværk, chikane og sharia mod virksomheder på Nørrebro. Men ellers er det Detailhandel, Nørrebro, København, Trafik, Overvågning, Aflytning og hacking og samfund. Se her, hvad der ligger i øjeblikket.
Læs mere
13. maj 2016
Udlændinge kan oprette hjemmesider herhjemme uden kontrol. Staten bruger 630 millioner bare for at holde systemerne i gang. Danske betalingskort lænses i en fart. Dankort skal være mere sikker. Og det skal NemId vel også. Tre unge mennesker er dømt for at have lagt det ned i syv timer. NemId bliver mere brugervenlig. Virksomhedsejere kan få adgang til langtidssyges data. Hackere har for nemme vilkår. Danske virksomheder får ikke optimeret deres sikkerhed. Halvdelen af de danske virksomheder kan forvente besøg på en eller anden måde.

Læs mere
12. maj 2016
Politiet opfatter ikke situationen som alvorlig og maner til ro. Men de kan ikke udelukke at situationen vil opstå igen. Der er uenighed om politiets responstid og hvor længe situationen har stået på. Men trusler og chikane af virksomheder er ikke af nyere dato på Nørrebro. Diverse grupperinger har ofte sat deres præg her i bydelen. Og deres argumenter er hærværk, trusler og chikane. Det der så kan overraske denne gang, er politikernes massive interesse. Vi skal ikke blive ved med at finde os i det.
Læs mere
9. maj 2016
Det har været en meget død periode i butikkerne. Men salget på Nettet er steget med hele 16 pct. i første kvartal. Snart kan du bruge din mobil som dankort. Coop vil udvide ejerkredsen. Og mon de kan tjene penge på Nettet ved at sælge dagligvare? Frederiksberg – Centret blev Europa – mestre. Skal spisesteder, kiosker og Take away til at skilt med kalorier. Måske er det behov for det. Hver anden dansker er overvægtig. Hvordan er det lige kunderne styrer deres indkøbsgener uden at havne i Ribers? Det og meget mere i vores nyeste udgave af besøg i detailhandlen.
Læs mere
8. maj 2016
FN har igen kåret Danmark som ”Verdens Lykkeligste folk” Det er sikkert ikke alle der er enige i den kåring. Mange lægger vægt på sådan en kåring, mens andre mener, at andre ikke kan vurdere at vi er lykkelige. Vi, danskere har mange positive træk, selv om vi var nede i et ordentligt dyk, da smykkeloven blev vedtaget
Læs mere
7. maj 2016
Et stigende antal danskere er ligeglad med ulighed. Og det er politikerne sådan set også. Mange af disse underkender, at der eksisterer fattigdom i velfærds – Danmark. Man manipulere med fakta for at indføre såkaldte reformer, der går ud over de underste 20 pct. i landet. Boligpriser i København stiger kraftig grundet efterspørgslen. Dette betyder høje priser. Når planloven også revurderes vil det betyde, at der opstår flere ghettoer i hovedstaden – såkaldte rigmandsghettoer. Og tænk engang forskellen på en gennemsnitsløn mellem Nørrebro og Indre By er på 50 pct. Alt dette fører til større ulighed.

Læs mere
6. maj 2016
Vi har set det talrige gange på Nørrebro, hvor grupper har overtaget den private ejendomsret og argumenteret med hærværk i bydelen. Umiddelbart virker det positivt med kollektiv erstatning. Men hvad med Grundlovens bestemmelser og forsamlings – og ytringsfrihed? Og hvad med butikkernes udgifter i forbindelse med gadefester og fodboldbøller? Skal fanklubbernes formænd i femtiden garantere for fodboldbøllernes optræden? Det bliver spændende at se Justitsministerens udkast.
Læs mere
4. maj 2016
Den var ellers dømt ude af diverse medier. Men den lever og har det godt efter 550 år. Det vil sige, at den ikke har det så godt på Hovedstadens Biblioteker. Her er den på vej ud. Her lader man et stykke kulturarv forsvinde. Og nu skal du ringe eller sende en mail på forhånd, hvis du vil have vejledning. Så er det da godt, at vi stadig har den fysiske boghandler. Og boghandleren kan tilbyde flere titler nu end for eksempel i 2007, Og så er det noget særligt ved den fysiske bog. Se hvad det er i vores artikel. Jo bogen er sikret de første 50, ja 100 år. Det interessante er, at antallet af selvudgivere er stærk på vej ud.
Læs mere
2. maj 2016
Det er ikke alt, som er lige gennemtænkt i hovedstadens trafikpolitik. Og såmænd heller ikke i landets trafikpolitik. I København bliver bilismen lav prioriteret. Det har borgemesteren indrømmet. Siden 2012 har DSB mistet 730.000 kunder til fjernbusser. Og så er der hele syv trafikselskaber i hovedstaden som konkurrerer indbyrdes til skade for infrastrukturen. Politikerne har også glemt, at der siden 1961 er fem gange så mange biler på de danske veje. Og disse veje glemmer man at vedligeholde. Man har et efterslæb svarende til 50 – 70 milliarder kroner. Men de danske bilister bidrager med 45 milliarder kr. hvert år. Vi kigger også på pengemaskinerne – Storebæltsbroen og Parkering København. Måske er det ikke så mærkelig, at Københavns Kommune ligger så lavt placeret på Erhvervsbarometeret.

Læs mere
1. maj 2016
Der findes talrige historiebøger om besættelsestiden, Nogle er gode, andre er mindre gode. Andre igen er Afskrifter fra andre bøger. Men egentlig kan man ikke bebrejde historikerne, for det er uhyre vanskeligt at få indblik i arkiverne fra dengang. Det har undertegnede forfatter af denne artikel i den grad erfaret. Som sædvanlig er vores artikler fra Besættelsestiden, før og efter sket i samarbejde med www.dengang.dk Hver måned bringer vi her på siden en artikel fra dengang. Denne gang er vi langt fra Nørrebro, nede i Sønderjylland. Her blev de såkaldte landsforrædere idømt straffer og bøder, som egentlig havde langt hårdere konsekvenser end tilsigtet. Og er i dag er der stadig mange, der mener, at det er fuldstændig berettiget.
Læs mere
30. april 2016
Hver måned bringer vi her på siden en lokalhistorisk artikel. Og som bekendt fejrer vi stadig 1. maj. Den 5. maj 1872 var der store kampe på Nørrebro og Østerbro og ikke mindst den nuværende Fælledparken. Artiklen er som sædvanlig blevet til i samarbejde med www.dengang.dk Det var dengang, da socialisterne blev betragtet som farlige. Og det var langt fra alle, der mente, at arbejderne dengang skulle have glæde af Grundloven. Her en beretning fra kamppladsen, dengang.
Læs mere
17. april 2016
Igen engang har vi delt en masse artikler inden på vores Facebook. I anledning vores jubilæum har vi lagt et par hundrede billeder ind fra det Gamle Nørrebro/Nordvest. Ligeledes har vi lagt illustrationer fra vores jubilæumsbog for 15 år siden ind. I år har vi ikke råd til ny bog, grundet underskud på vores julekæder. Og vi mærker stadig stigende interesse for disse aktiviteter. Det er inden for følgende kategorier vi viderebringer artikler – Detailhandel, Nørrebro, København, Trafik, Samfund, Arbejdsmarked, Overvågning, Aflytning og Hacking. Ofte bringes disse artikler som underbygning for de artikler vi bringer på vores hjemmeside.
Læs mere
15. april 2016
I denne måned kigger vi på dagligvare på nettet. Og så blev de såkaldte MMM – priser uddelt. Og den store pris gik til Coop. Kun 8 Fona – butikker blev der tilbage. Det vakte stor harme, da medarbejderne blev opsagt pr. mail. Forbrugertilliden daler. Det kniber stadig med forbruget. Modebranchen er særdeles hårdt ramt af net – handelen. En god ledelse er bedre end en god løn. Og så starter Dansk Supermarked deres egen uddannelse. Vi kigger på det mest populære Fastfood. Husk hver dag bliver vores Facebook opdateret med nyt inden for detailhandlen.

Læs mere
14. april 2016
Pas på tredjeparts – cookies. De holder øje med dig. Justitsministeren dropper masseovervågning. Et dansk alternativ er problematisk. Hvornår er adfærd på nettet kriminelt? Hacker – nørder eftersøges både af både Forsvarets Efterretningsvæsen og revisionsfirmaet Deloitte. Der er masser af hackerangreb mod danske firmaer. Svenskere og nordmænd har lettere ved at bremse ID – angreb. Angreb fra Rusland mod brugere med MobilePay. Pas på venneanmodninger på Facebook fra nogen, du slet ikke kender. Et flertal af danskere vil give afkald på privatlivets fred for at forhindre terrorangreb.

Læs mere
12. april 2016
For 125. gang afholdt Nørrebro Handelsforening generalforsamling. Dirigenten mente, at der havde været en særdeles livlig generalforsamling. Og det evindelige spørgsmål dukkede også op igen. Skal foreningen blive ved med selv at dække underskuddet af julebelysningen. Forsamlingen stillede også spørgsmålstegn ved bestyrelsesmedlemmernes tidsforbrug kontra opbakningen. Man kan ikke få frigjort en fond, og så kører foreningens ejendom ret godt. Trods det, at foreningen efterhånden er blevet lille, er der en stor omsætning. Men de interne revisorer mener, at udgifterne er alt for store.
Læs mere
11. april 2016
Ikke uden grund bliver Nørrebrogade kaldt for Shawarma – Street. Der findes vel ca. 17 Shawarma – barer på gaden. Ja, der er sikkert flere, for mange grill- barer har også denne ret på menuen. Retten stammer fra 1853, og blev første gang præstenteret i Vestberlin i 1971. To år efter kunne retten beskues i et dansk madblad. Men først i 1980 dukkede det første madsted op, som servede denne ret. Det var vel på Nørrebrogade, man startede et mesterskab i denne ret. Siden har diverse blade også kåret Københavns bedste Shawarma. Og som en fattig forening er redaktøren her ikke udstyret med madpenge til bedømmelse af retten. Men det får vi så andre til. Der sker en masse forandringer i øjeblikket. De Brune værtshuse forsvinder. Caféer og økologiske barer og gourmet – restauranter i sidegaderne opstår.
Læs mere
10. april 2016
Især unge mennesker og dem, der kan lide god mad, vin og øl opfatter ikke Indre Nørrebro som en terroristredde, som visse medier har tituleret bydelen med. De valfarter hertil. Men hvis successen fortsætter vil det så udvikle sig til de kaotiske forhold, som vi ser i Indre By. Det er særlig i Ravnsborggade, hvor der er kommet mange nye bevillinger. Befolkningstætheden er større på Indre Nørrebro end i Indre By. Hvad skal der gøres for at forhindre den kedelige udvikling, som vi har set i Indre By? Vil de berørte virksomheder ikke sætte sig til modværge? Og frem for alt. Hvad med beboerne i området på Nørrebro, føler de sig allerede nu ramt?
Læs mere
9. april 2016
I stedet for fingeren, burde man bruge smilet noget mere på cykelstien. Der er stadig cykler overalt i fodgængerovergange og på fortove. Det er farligt for gangbesværede og de mindre mobile. Københavnerne forlange endnu flere forbedringer for cyklisterne. Den Gamle Redaktør mener, at man kunne starte ved Bispebjerg Hospital. Vi kigger på de største brølere og der, hvor vi mener, at politiet burde holde et ekstra øje, hvis de havde tid. Nu får turisterne en folder, så kan det være, at vi undgå modkørende trafik på cykelstien. Men måske burde københavnerne også selv har sådan en folder?

Læs mere
8. april 2016
Vi snart håbe at medierne holder op med deres generaliseringer. De vil hellere vise politibetjente end socialmedarbejdere. Men har de ikke at ansvar. Og skal de ikke forholde sig til fakta. I stedet spreder de unødvendig frygt. De påstår, at vi har en terroristrede i vores baghave. Er det ikke at sætte det hele på spidsen? Først hører vi om en positiv jobindsats i Mjølnerparken. En uge efter kommer den stikmodsatte opfattelse. Vi har også talt med tre unge muslimer.

Læs mere
4. april 2016
I vores artikelserie om Besættelsestiden i Danmark i samarbejde med www.dengang.dk kigger vi på Frits Clausen, leder af DNSAP – de danske nazister. Taler man om ham i dag i Bovrup syd for Aabenraa, ja så vender folk sig om. De vil ikke kendes ved ham. Han sad 2 ½ år i fængsel, inden han døde af et hjertetilfælde. Anklagemyndigheden havde allerede inden retssagen begæret dødsstraf. Selv mente hovedpersonen ikke, at han kunne dømmes for landsforræderi. Han mente selv, at kæmpe for danskheden. Han var god til at skrive, sådan set. For analyserer man hans filosofiske betragtninger, så var det nonsens. Og så var han en gode demagog. Men han besad ikke evnerne. Han havde slet ikke lederevnerne. Og egentlig var det kun en kort periode, at han var farlig. Det indså tyskerne ret hurtig, og afskrev ham. Det vil sige, at de brugte ham som marionet. Jo han kaldte sig selv for ”Hitlers Apostel”.

Læs mere
1. april 2016
I vores serie om Det Gamle Nørrebro i samarbejde med www.dengang.dk kigger vi på, hvordan det var at være ung på Nørrebro før i tiden. Der var mange pligter, og rengøring efter tur. Havde man jobs, ja så måtte man aflevere pengene derhjemme i en fælles kasse. Kom man for sent i skole, så vankede det en sveder. I skolen fik man renselsesbad hver 14. dag. De fattige fik gratis træsko. Det var sjovere at bruge penge til en lykkepose nede ved søerne, end at give dem til Søndagsskolen. Skulle man bade i Ladegårdsåen sagde man, at man tog til havet. I Stefanskirken var Pastor Rosendahl særlig populær. Han oprettede en ungdomsklub for konfirmander.

Læs mere
31. marts 2016
Tænk engang, at loppemarkedet bliver 30 år. Og gennem de sidste 29 år er det blevet bestyret af Inga og Gunnar. Havde vi ikke dem, havde vi ikke noget loppemarked. Dengang var det byens butikker, der havde staderne. Man skal ikke træde meget ved siden af det smalle loppemarked uden at det er risiko for at blive torpederet af en cyklist. Dengang blev det kaldt Danmarks Længste Loppemarked. Vi kan så tilføje – og Danmarks smalleste. De to gæve kæmpere siger altid: ”Vi tager lige en sæson mere”. Overskuddet er gået til sociale og kulturelle formål i bydelen.

Læs mere
16. marts 2016
Mange blander sig i debatten på vores Facebook, og er bestemt ikke altid enige med os. Men det er jo kun pragtfuldt. Igen engang har vi samlet en masse indlæg inden for kategorierne Detailhandel, Trafik, Nørrebro, København, Arbejdsmarked, Samfund og Overvågning, Aflytning og Hacking. Som sædvanlig indleder ”Den Gamle Redaktør” med nogle kritiske anskuelser.
Læs mere
15. marts 2016
For Fleggaard – koncernen går det strygende. For 9. år i træk kan man præsentere et rekordregnskab. Priskrigen blandt discount – butikkerne kan få konsekvenser. En femtedel er trætte af deres arbejde. Økologi falder i pris, grundet større efterspørgsel. Apotekerne er blevet mindre monopoliseret. Fona redder livet ved at gå på slankekur. Og butikken i Nørrebro – Bycenter lukker. Dagligvareleverandører vil nu levere direkte til slutbrugerne. Stor fremgang for Rema 1000 men kæmpe underskud for nemlig.com. Butikstyveri har endnu meget lav prioritet hos Politiet. Skal butikker være kontantløse i aften – og nattetimerne af hensyn til de ansattes sikkerhed. Og så skal du sætte kryds i kalenderen.
Læs mere
13. marts 2016
Har FBI knækket koden til Tor – browseren? Mini –kamera og Mini – scanner monteret i bankautomatten tømmer dit kort. Bliver grænsependlere afluret ved grænsen? Et drivhusfirma blev snydt for 500.000 kr. Du bliver afluret i pirattaxi. Datatilsynet har givet 11.000 tilladelser de sidste 10 år. Justitsministeren mener ikke, at han er ved at indføre masseovervågning. Eksperter er uenige. Havde vi en aftale med amerikanerne, da Snowden skulle med et fly fra Kastrup Lufthavn? Og så kan 20.000 se din patientjournal. Region Hovedstaden sløse med sikkerheden.
Læs mere
11. marts 2016
Her havde vi håbet, at politiet ville komme, når vi ringede. Men de har stadigvæk ikke flere ledige vogne. Situationen hos politiet er blevet værre. Den enkelte betjent skal påtage sig endnu flere bevogtningsopgaver. Og det går ud over almindelig politiarbejde. Og så er man ikke så begejstret for den nye politiuddannelse. Men det er ikke kun manglende mandskab, der er skyld i en dårligere stemning hos politiet. Mange giver udtryk for en syg politikultur med enstrenget ledelse. Man interesserer sig ikke for den enkelte betjent. De danske betjente har 950.000 arbejdstimer til gode. Hos Københavns Politi er sygefraværet steget med 40 pct. Hos Midt – og Sydsjællandsk Politi er sygfraværet steget med 110 pct.

Læs mere
10. marts 2016
Der stod vi og nød Københavns bedste udsigt på taget af den 75 meter høje bygning. Egentlig skulle der her have været en tagterrasse, men pengene er sluppet op. En glaselevator blev det heller ikke til. Flagskibet er en del af Copenhagen Science City. Vi kigger på, hvem der i fremtiden skal ”bo” her. Udstyret med sikkerhedssko og hjelm fik vi en særdeles kyndig guidetur. Tænk engang, bygningen trækker vejret og bliver afkølet af havvand. En planteskole er allerede i gang med at skabe en ny bypark. Man støber på stedet for at skabe stabilitet. Farlige kemikalier bliver ledt igennem et rørsystem. Oppe fra ligner bygningen et træ med rødder. Men ikke alle mener, at bygningen er tilpasset omgivelserne.

Læs mere
7. marts 2016
Dette er en nyhed på vores hjemmeside. Vi har nemlig også lyst til at fortælle om, hvad der sker i vores nærområde. Og så har vi også lyst til at skrive om, hvad vi laver i Nørrebro Handelsforening. Gang på gang oplever vi bemærkningen, ”I laver jo ikke noget”. Denne sektion vil komme med ujævne mellemrum. Borgerne på Nørrebro føler sig mere trygge, men de øvrige danskernes indtryk af Nørrebro er utryghed. Pas på lommetyve på Nørrebro. Trafikken på Guldbergsgade har måske fundet en løsning. Borgmesteren kalder tung trafik som ”overflødig trafik” Mor, far og imamen er de bedste til antiradikalisering. Det boligsociale kontor i Mjølnerparken er blevet optimistiske. Nordvest har fået tildelt en milliard til ansigtsløft. Og så har år 2050 allerede indfundet sig på Nørrebro

Læs mere
1. marts 2016
Vi har nu igen engang nyt fra Metro – byggepladserne på Nørrebro. Vi får nyhederne leveret af Andrea fra Metroselskabet. Tunnelborearbejdet på Nørrebro er nu fuldendt, og der arbejdes ihærdigt på at anlægge stationerne på Nørrebro. På Nørrebro Station skal S – togs – passagerer gennem tidligere butikslokaler for at komme videre med Metrotog.
Læs mere
29. februar 2016
I vores serie om besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk vender vi blikket over på den anden side af Sundet. Som vi alle ved, var svenskerne neutrale under hele besættelsestiden. Og meget storsindet tog vores naboer imod flygtende modstandsfolk og ca. 7.000 jøder. Men var de nu så neutrale, de svenskere? De tillod at tyskerne kørte gennem Sverige med soldater og krigsmateriel. Og da tyskerne var presset oppe i Narvik tillod svenskerne også, at der kom ekstra materiale og friske soldater til kampene. Ikke uden grund var nordmænd rassende på deres naboer. Men da krigslykken vendte, ja så vendte svenskerne også deres sympati for tyskerne.

Læs mere
28. februar 2016
Dengang var der respekt om Politiets arbejde. Men internt kneb det nok med respekten. Og betjente sov på deres vagt. Det var nok ikke gået i dag. Velkommen til vi er i samarbejde med www.dengang.dk i gang med vores serie om Det gamle Nørrebro. Vi skal blandt andet høre om det store Rantzau, der fik sit eget toilet på Fælledvejens politistation. De andre betjente måtte stadig ud i gården. Dengang skulle en betjent bede om tilladelse til at gifte sig. Og socialister blev betragtet som samfundets værste fjender. Når så de kongelige for en gangs skyld besøgte Nørrebro og betjentene glemte at hilse, så var fyringen tæt på. I 1864 boede der en overbetjent og 12 almindelige betjente på Station 6 på Fælledvejen. Det var forbudt, at gå på beværtning, når man var på vagt. Men man havde en ordning med flere værtshuse.

Læs mere
15. februar 2016
Først fik man at vide, at muslimske gangster styrer detailhandlen på Nørrebro. Derefter fik en butiksbestyrer at vide, at han bare skulle sende en mail, når han var udsat for røveri. Vi undersøger, om der er afpresning på Nørrebro, og hvad der egentlig sker ude i Brønshøj – Husum. Tidligere har butikker på Nørrebro måttet lukke grundet hærværk, forsikringsselskaberne ville ikke mere være med. Men hvad nu med Brønshøj – Husum. 10 – 12 unge mennesker skaber utryghed, begår butikstyveri, ødelægger møntvaskeri og udøver hærværk. Der må laves et forebyggende arbejde ellers bliver de unge ved at ødelægge deres eget og andres liv. Justitsministeren forventer, at problemet bliver løst.

Læs mere
13. februar 2016
Denne gang har vi lagt oceaner af artikler, film, video m.m. ind i vores Facebook – gruppe. Ja mon ikke det er rekord. Her kan du læse en masse om følgende temaer, Detailhandel, Nørrebro, København, Trafik, Samfund, Arbejdsmarked, Overvågning, Aflytning og Hacking. Vi ønsker God Fornøjelse. Og tak for alle de mange interesserede. Vi har rekord - besøg på Facebook.
Læs mere
12. februar 2016
Atter en tøjfabrik i Bangladesh, der producerer tøj til H&M er brændt. Butikker må ikke gemme personlige oplysninger. Avisen.dk har kåret Danmarks bedste discountbutik. Coop har startet deres egen uddannelse. Der er udbrudt krig i discount – kæderne. Og så er de så flinke hos Fona, men service koster. Stof 2000 blev reddet på målstregen. Og så bringer vi et bud på fremtidens detailhandel, der skal begå sig mellem e- handel, planlov, service, udvidet åbningstid m.m. Lige nu jubler forbrugerne med lave priser. Men bliver de ved med det. Inden for supermarkeder og discount har vi butikker til 18 millioner mennesker. Nogle kæder har bebudet mange flere butikker. Det kan ikke blive ved med at gå godt.

Læs mere
11. februar 2016
Den største trussel vi har, er cyberangreb. Nu er det snart slut med Pin – kode. Dit fingeraftryk er nok. Din virtuelle bagdør står åben. Hvad med DSB og persondataloven? Politiet må gerne bruge GPS, for at overvåge dig. Staten vil snart igen masseovervåge os på nettet. Små netbutikker’ s sikkerhed er mangelfuld. Pas på falske banker og kreative hackere. Køb en identitet på det sorte net for kun 98,- kr. Staten er ligeglade med loven. De har i 20 år købt deres ydelser hos den samme IT – leverandør. Skat har systemer, der går tilbage til 1970’erne. Dette og meget mere her i vores nyeste afsnit.
Læs mere
5. februar 2016
Åbenbart er udviklingen ved at løbe fra paragrafferne. I København kører 732 Uber – taxaer rundt. De overholder ikke den samme lovgivning m.h.t. erhvervskørekort, forsikring, uddannelse m.m. som den traditionelle taxa – branche. Men politiet griber ikke ind. Rigsadvokaten har siden maj 2014 arbejdet på sagen. Åbenbart ved man ikke, hvad man politisk skal stille op. Der er uenighed hos politikkerne. Alt imens betragter den ordinære branche det som konkurrenceforvridende. Den nuværende taxa – lovgivning er 40 år gammel og trænger til fornyelse. Så kan man produktudvikle m.m. Men med en ny lovgivning venter der også nye aktører på banen.

Læs mere
4. februar 2016
For første gang har Wallpaper udnævnt København som Verdens Bedste by. Tidligere har Monocle gjort det samme, men i 2015 havde de ladet København dratte ned på en tiende plads, bl.a. fordi det er for dyrt at bo i København. Skønt er det at Nørrebro er fremhævet i den nye udnævnelse. Det er ellers en bydel, som vores hjemlige medier gang på gang forsøger at nedgøre. Vi kan sagtens pege på de mangler København her. Men lad os nu glædes over den gode image, dette skaber. Og mon ikke den nye film ”The Danish Girl” vil skabe nye fans.

Læs mere
3. februar 2016
Det er lagt op til, at Københavns Kommune skal punge ud med en kvart milliard kroner. Men flere udgifter venter. Det vil overborgmester Frank Jensen ikke finde sig i. Politikere fra støttepartierne til omprioriteringsbidraget er ude med dødsmarte bemærkninger, selv om de burde vide at de største kommunale udgifter går til kernevelfærden til ældre, børn, handikappede, børnehaver og skoler. KL mener, at det er alene kommunerne, der har bidraget til besparelser. Staten har ikke bidraget.
Læs mere
2. februar 2016
Peter Olesen roste Københavns Kommune, men bestemt ikke butikkerne på Nørrebrogade, da Nørrebro/Nordvest Bladet inviterede ham på en gåtur. Han mente, at det var et uskønt gedemarked mange steder. ”Ingen har sagt, at jo grimmere man gør sig, jo mere omsætter man for”. I forbindelse med renoveringen af Nørrebrogade burde ”butikkerne” også have renoveret deres facader. Det var en opfordring til Handelsforeningen om at få ”butikkerne til at oppe sig”.
Læs mere
1. februar 2016
En ny trafikplan for Indre Nørrebro er vedtaget. Det har taget to år. Det betyder bl.a. nedsat hastighed, mere hensigtsmæssig placering af busslusen, Wesselsgade skal åbnes for gennemkørende trafik, Brohusgade skal have busser. Man regner med at kunne holde 3.000 biler væk om dagen. Men ved man, hvor disse så kører hen, eller tror man, at bilejerne alle sætter sig på en cykel? Langt fra alle beboere mener, at beslutningerne er taget ud fra en demokratisk proces. Vi kigger her på problemerne.

Læs mere
31. januar 2016
Hvis nu Danmark havde været en større virksomhed, ville markedsføringsafdelingen være blevet fyret. Store virksomheder har altid en markedsføringsplan og mediestrategi parat, når nye tiltage skal føres ud i livet. Det har regeringen sket ikke haft i tankerne. Politikerne har naivt troet på udenlandske journalisters fairness. Men når medier har fat i en god historie, bruger man farvelade og tænker ikke så meget på detaljer. Dette har vore politikkere åbenbart været uvidende om. Dansk Industri er bekymret. Og Turistforeninger håber på, at krisen er kortvarig. Der må ikke forekomme flere diplomatiske brølere, så kan situationen udvikle sig.

Læs mere
29. januar 2016
I vores serie om besættelsen i samarbejde med www.dengang.dk kigger vi i dag på Mein Kampf. Alt for sent opdagede man, at Hitler mente det, han skrev. Og man kunne endda have stoppet Hitler længe før. Han var mere end meget indblandet i hans halvnieces død. Men politiet sjuskede i deres efterforskning. Og nazisterne var gode til markedsføring allerede i begyndelsen. De fremstillede en bog, der viste, at Hitler var glad for børn og dyr, og så delte han sin madpakke med andre tyskere. Selv udenlandske statsledere troede på budskabet. Nu 70 år efter kan man genoptrykke bogen igen i Tyskland. Og det gør man nu med et mammutopgave.

Læs mere
28. januar 2016
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi denne artikel. I anledning af Nørrebro Handelsforenings 125 år kigger vi også på de uroligheder, der i tidens løb har gjort livet surt for detailhandlen på Nørrebro. Disse uroligheder har kostet samfundet et kæmpe million beløb. Og det har kostet detailhandelen i omsætning. Men det har også været surt for foreningens bestyrelse. Således har bestyrelsen modtaget hademails fra politibetjente og politikere i tidens løb. Ja denne sides redaktør er blevet truet med pressenævnet af en overborgmester. 92 betjente blev rapporteret skadet denne aften. Men psykisk skete der endnu flere skader. En leder hos politiet myrdede senere sin kone. Betjente blev gjort til syndebukke, men blev fritaget i hele fire undersøgelser. Der var total kaos, og der blev affyret 113 skud. Mange nysgerrige blev såret. Det kunne let have kostet menneskeliv.

Læs mere
13. januar 2016
Se hvad der ligger tilbage på vores Facebook fra sidste måned. Denne gang har en masse reageret over for manglende lys i kæder og juletræer. Desuden har en del reageret på to artikler i Ekstra Bladet og Den Lille Avis, med at der skulle foregå afpresning i butikker. Åbenbart er det kun i muslimske butikker. Men omtalen nedrakker i den grad handelslivet på Nørrebro. Vi arbejder selvfølgelig på sagen, for at finde ud af, om det er sandt eller om det er rygter. Hold øje med vores facebook. Vi opdaterer med 5 – 10 links hver dag.
Læs mere
11. januar 2016
Københavns Kommune har lige kørt en ”bedre cykelkultur” – kampagne. Vi kigger på cykel – bøder. Tænk, hvis politiet her lå på lur. Hvor gives der flest p – bøder, vi laver en Top – 10. Fotovogne er årsag til mange flere fartbøder, men hastigheden er ikke sænket væsentlig. Pendlerne er utilfredse med den ny køreplan. Og så er der igen problemer med Rejsekortet, som langt fra altid er billigst. Togfonden mangler penge, og så skærer regeringen ned på tilskud til den kollektive trafik.
Læs mere
9. januar 2016
En debattør siger farvel til Nørrebro med en ikke særlig fordelagtig skildring. ”De Brune” har gjort tilværelsen særdeles dårlig for hende. Men hvad er det galt. Vi har kigget på det, med fare for at få ørene i maskinen. To forfattere opfordrer til generationsoprør i ghettoerne. Og disse har samme beboersammensætning som for 20 år siden. Det er forældrene, der er galt med. Fædrene vil ikke ændre noget som helst. De lever trygt og får anerkendelse inden for murene. Men deres sønner mister efterhånden tilliden til dem. Mange steder stortrives hadet til Danmark. Og forældrene er ikke særlig loyal over for omgivelserne. Heldigvis er der masser af undtagelser. Spøgsmålet er om de 816 millioner kr. til Mjølnerparken gavner noget? Det er ingen tvivl om, at de mange penge til de socialt belastede områder har givet bedre trivsel. Og hvad med medierne? Redaktøren blev ringet op af et stort dagblad.
Læs mere
7. januar 2016
Under parolen ”Det skal kunne betale sig at arbejde” har vi fået et nyt kontanthjælps – loft. Samtidig forlanger man mindst 225 timers arbejde af alle, uanset sygdom m.m. Man skal opfylde samfundets normer. I ”Verdens Lykkeligste Land 2014” er der blevet flere hjemløse. Ja nogle er blevet det grundet fattigdom. Den økonomiske tryghed falder. Nu er vi ikke længere ”Verdens lykkeligste land” Vi er kun på tredjepladsen.
Læs mere
6. januar 2016
191 millioner amerikaners data lå frit tilgængelig. IT – kriminalitet herhjemme fordoblet på et år. 50.000 danskere udsat for identitetstyveri. Vi giver 11 tips til, hvordan du undgår det. Vi besøger The Dark Web. Arbejdsgivere kan se de ansattes sygejournal. Du har ret til dine egne data på Facebook. Frau Merkel får speciel behandling på Facebook. PET begår ulovligheder uden konsekvenser. Overholder DSB persondataloven? Datatilsynet bliver mærkværdigvis igen beskåret. Der er opstået en ny digital kultur. Snart skal vi på digital afvænning. Vi er blevet afhængige
Læs mere
5. januar 2016
Hvad køber vi på Nettet? Se vores Top 10. Nemlig.com har forbedret leveringsbetingelserne, men kan endnu ikke vise overskud. Din mobiltelefon bliver dit nye dankort. Coop Bank har langt igen. Kiwi skal stramme op. Supermarkedsfejl bliver udnyttet af kunder – stakkels kassemedarbejdere. Bombe under dansk detailhandel. Kunder foretrækker stadig at købe deres julegaver i den fysiske butik. Black Friday slog alle rekorder. Hundredevis af små butikker vil lukke. Forbrugertilliden er i top, men det halter med dansk eksport. På Nørrebro var der hele tiden problemer med Julelys i kæderne og juletræet.
Læs mere
4. januar 2016
Det er sjældent, at de ældre klager. Det halter med det forebyggende arbejde. De ældre bliver udskrevet for hurtig. Nedskæringer, ringe fleksibilitet og omsorg bliver de ældre ramt af. Ældre bliver betragtet som en udgift, og kommunerne er tvunget til at spare. Man giver med den ene hånd, men tager mere med den anden. Fakta er, at de ældre på plejehjem er tvunget til at gå med våd ble. De kan ikke komme på toilet, hvis de skal. Mandskabet har ikke tid. 175.000 pensionister ville blive ramt i skæring af boligydelser.
Læs mere
3. januar 2016
Vi stod sammen i besættelsestiden, ja sådan læser vi i adskillige historiebøger. Men var det sådan? Ja arkiverne er stadig lukkede, så vi har lidt svært ved at trænge til bunds i sandheden. Dette er nyeste artikel i vores serie om besættelsestiden. Den er skrevet i samarbejde med www.dengang.dk . Statsradiofonien bragte mindeudsendelser om Schalburg med Søren Kam som taler. Men man glemte Stauning og de faldende den 9. april. Enkerne til de kommunister, som Politiet var så ivrige med at fange, kunne ikke få hjælp Røde Kors. ”man hjælper da ikke kommunister”. Kommissioner arbejde i ni år, for at blive enige om, at de ikke skulle straffes. De små fisk i værnesamarbejdet blev straffet. De store gik fri. Medierne syntes, at det var i orden at grundloven blev overtrådt på tre punkter.
Læs mere
2. januar 2016
Jo bygningerne eksisterer stadig i Elmegade. Ølhandlerne havde bygget et bygning for ældre trængende medlemmer. Og brygger Jacobsen forærede 5.000 kr. til dette formål. Denne artikel er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk Men bortset fra det var der gavmilde bryggerier, der gav et bidrag. Bygningen kostede 54.762, 27 kr. Den første fribolig var klar i 1894. Prøv engang, at kigge på Elmegade 6. Vi bringer artiklen i anledning af Nørrebro Handelsforenings 125 års fødselsdag. (18. november 2016) Jo Nørrebro Handelsforening har også en stiftelse, og den ejer foreningen sågar endnu.
Læs mere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16