Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2015

30. december 2015
I anledning af Nørrebro Handelsforenings 125 års fødselsdag har vi i den sidste stykke tid set tilbage. Denne gang kigger vi i samarbejde med www.dengang.dk på ølhandlerne. Ja vi går helt tilbage til 1251. Og dem, der bor i Elmegade 6, er sikkert ikke klar over, at det er ølhandler – foreningen, der har opført bygningen. I denne artikel kigger vi også på de forskellige ølsorter, som ølhandlerne handlede med. Kigger vi på historien, var det nu ikke alle forhandlere, der havde ren mel i posen. Der var mange ølhandlerforeninger, men vi kigger på Kjøbenhavns Ølhandlerforening af 1875.

Læs mere
Skal det da aldrig blive Jul på Nørrebro?
21. december 2015

Hvert år kæmper bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening en tapper kamp for, at skaffe penge til 38 julekæder og et juletræ. Og det ser flot ud, når julelyset oplyser Nørrebrogade. 

  • Så vinder juleglæden frem i Nørrebro – borgerne.

Men det er ikke alle, der mener, at Nørrebro skal holde jul. Eller måske tror Nørrebro – borgerne, at de også skal betale for forbruget. Således bliver lyset slukket gang på gang, grundet hærværk. Og elektrikeren må gang på gang rykke ud og udbedre skaderne.

Det er sådan, at foreningen afregner strømforbruget med Københavns Julebelysning, så det er Nørrebro Handelsforening selv, der kommer til at betale for forbruget.
Men dette forbrug er ikke så stort i år, for i lange tider har kæder og juletræ været mørklagt.

Nu overvejer Nørrebro Handelsforening så at hyre en vagt til flere tusinde i døgnet – så håber vi, at vagten fanger synderen eller synderne, som ikke kan lide julestemningen på Nørrebro, og så når den/de bliver taget på fersk gerning, vil den/de blive anmeldt til politiet.

Det er langt fra første gang, at der er problemer med Julestemningen på Nørrebro. Gang på gang har julekæder og juletræ været udsat for hærværk i bydelen. Således mente nogle Julehadere sidste år, at juletræet skulle brændes af.

Da Nørrebrogade skulle udvides med bredere cykelstier, foreslog Nørrebro Handelsforening, at der blev etableret anordninger, så hærværk kunne undgås, men det mente politikerne ikke, at der var penge til, selv om beløbet nok ikke havde de astronomiske højder.

Foreningen vil i jubilæumsåret næste år for egen regning etablere sikkerhedsanordninger, så man kan sikre at julen 2016 forhåbentlig bliver mere ”lysende”.

Foreningen har modtaget et væld af mails og telefonopkald grundet manglende julelys.

Det er virkelig noget som Nørrebro – borgerne går op i. Det vil sige, at det gør de julefornægtere, der udøver hærværket, dog ikke.

Da foreningens formand holder ferie, kan yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Nørrebro Handelsforenings Næstformand Johnny Beyer på 20868070

18. december 2015
Vi håber, alle, at det bliver en travl måned i butikkerne på Nørrebro. Men det går ikke så godt for alle. Det kunne vi erfare, da vi samlede ind til vores julebelysning. Mange kunne ikke bidrage på grund af økonomiske problemer. Det ser ud til, at vi ikke nåede helt i mål, og det er en skam. For dette kan have betydning for næste års julekæder.
Læs mere
17. december 2015
Nu er en ny politiaftale på plads. Men de handlende på Nørrebro skal ikke forvente, at politiet nødvendigvis dukker op til et butikstyveri. Der er stadig en masse områder, der er nedprioriteret hos politiet. Og det vil der være mange år endnu. Selv om politiet nu har fået 1,9 milliarder kroner, så er der mange huller, der skal dækkes. Nye arbejdsopgaver kommer også til. For at der skal komme hurtigere betjente til har man afkortet politiuddannelsen med et år. Discountuddannelse kalder eksperter den. Internt i politiet skal der igen effektiviseres. I aftalen står der ikke noget, om de såkaldte bonusordninger, som er forhadte hos mange betjente. Det er nemlig noget som politidirektører nyder godt af. Bemærkelsesværdigt er det, at Danmark ligger i top m.h.t. indbrud i Europa. Men det er en af de ting, der stadig forbliver nedprioriteret.
Læs mere
16. december 2015
Det er ikke kun de talrige pendlere i Ørestadsregionen, der kommer til at mærke forandringerne den 4. januar 2016. Også syd på, kommer det til at mærkes. I Slesvig – Holsten siger man, at regeringens krav om kontrol inden den danske grænse ikke kan gennemføres, da det er lovstridigt ifølge tysk lovgivning. Og toget fra København over Øresundsbroen bliver holdt op ind til alle passagerer er grundig undersøgt, inden toget må køre videre. Det vil betyde en rejsetid på over den dobbelte tid. Også indkøbsrejsende vil blive ramt. Og det vil kunne mærkes i hele Øresundsregionen. Fra Tyskland har Arriva og DSB truet med at indstille den grænseoverskridende togdrift. De kommunale og regionale bustransportører har ligeledes truet med at indstille driften. Eksperter finder det problematisk at tjek af ID og pas bliver privatiseret.
Læs mere
15. december 2015
Andrea fra Metroselskabet har sendt os nyheder fra Metrostationerne på Nørrebro. Vi følger tunnelboremaskinerne Minerva og Eva. Alle stationer på Nørrebro er nu forbundet med hinanden. På Nørrebros Runddel arbejdes der på alle etager. På nogle af stationerne støbes perronen. Men se her, hvad der sker på alle 5 Metro – stationer på Nørrebro.
Læs mere
14. december 2015
De københavnske politikere bliver så glade, når hovedstaden lander på forsiden på en af de ansete udenlandske blade. Men er byen så wonderful. Hver gang erhvervslivet påpeger, får man at vide, at man har stillet ind på automatpilot. Nej man har ikke noget imod cyklister. Men fremkommeligheden i byen er dårlig. Og nu skal Indre By også gøres bilfri. Vi tager en rundtur i hovedstaden, og begynder og slutter på Nørrebro. Politikerne er slet ikke klar over, at erhvervslivet i den grad bidrager til velfærden. Slut er det med, at København må have et råt udseende og underklassens bymiljø ødelægges, fordi brokvartererne strømlines. Alt imens gnider shopping – centrene sig i hænderne. Og fremtiden. Der skal bygges 45.000 nye boliger. Det når man ikke. Resultat: Boligerne stiger i pris. Der bliver ikke plads til de mindre bemidlede.
Læs mere
10. december 2015
Vi skal besøge de værste og de bedste discountbutikker og supermarkeder. Swipp har fået en ny stor kunde. Se her, hvor dyrt, det er at låne, når din bank siger nej og din konto er tom. Og så borbageren ikke mere på Nørregade. En bombe er sprunget i dagligvarehandelen. Black Friday satte mange rekorder. Forvirring omkring returret. Butikker lukker grundet Metrobyggeri. Butikker får mere ud af medlemskort end medlemmerne. Uenighed om planlov. Sodavandssvindel stiger. Butikspersonale bliver tiltalt som møgkælling, luder og fede sæk. Dette og meget mere i det nyeste besøg i dansk detailhandel.
Læs mere
9. december 2015
Udviklingen af Internettet er ved at køre af sporet. Vi bliver i fremtiden født med GPS! Dine bankoplysninger bliver nu tilgængelig. Amerikanske statsborgere bliver ikke mere automatisk aflyttet. Men det bliver vi. Nye former for kriminalitet opstår på det hemmelige net, Tor. Børn udsættes for digital fare. Persondataloven overtrædes uden risiko for forsikringsselskaberne. Man gradbøjer retsplejeloven. Hver gang efterretningstjenesterne fejler, bliver der bevilget flere penge og beføjelser. Hackere fik adgang til 40 millioner amerikaners kreditkort.

Læs mere
8. december 2015
SOE – agenter var kommet til Danmark for at hjælpe. Men dansk politi satte en klapjagt i gang efter dem. Se det nyeste indlæg i vores serie fra besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk Den 26. september 1942 genlød den ellers fredelige Øresundsgade (Vordingborggade) på Østerbro af skud. Dansk Politi skød en SOE – agent. Danmarks statsminister havde opfordret til at angive alle sabotører, og det gjaldt også engelske agenter, der tidligt forsøgte at få gang i en dansk modstandsbevægelse. Men det var en usædvanlig svær opgave. Ikke engang dansk militær ønskede at deltage.

Læs mere
7. december 2015
I anledning af Nørrebro Handelsforenings kommende 125 års jubilæum har vi i den sidste stykke tid i samarbejde med www.dengang.dk kigget på detailhandelen dengang. Handelsforeninger og interesseorganisationer oprettede stiftelser, det vil sige bygninger med lejligheder til foreningens medlemmer og familie, hvor de kunne bo til leje. Der har været masser af disse på Nørrebro. De allerfleste stiftelser er solgt. Men Nørrebro Handelsforening ejer endnu deres stiftelse i Guldbjergsgade. Men her kigger vi på urtekræmmernes stiftelse i Ægirsgade og Balders Plads.
Læs mere
4. december 2015
I 2016 er det 125 år siden, at Nørrebro Handelsforening blev startet af en række Urtekræmmere. I samarbejde med www.dengang.dk kigger vi her på urtekræmmerforeningen. De var trætte af tilgiftsordninger og rabatforeninger. De mente ikke, at myndighederne tog dem alvorlig. Snart blev Nørrebro Handelsforening, Danmarks største handelsforening med 900 medlemmer. Sådan er det ikke mere. Dengang forsøgte man at samle sig, for at få løst problemerne. Og det var man god til på Nørrebro. Læs her, hvad urtekræmmerne ellers gjorde for deres medlemmer.
Læs mere
29. november 2015
Julelysene blev den 27. november tændt under festligheder på Den Røde Plads. Der var Risengrød, kakao, Klementiner og brændte mandler. Der var dans om juletræet men også musik og ildgøglere. I år er der langt flere juleguirlander end tidligere. Helt nede fra Søerne til Borgmestervangen. Og Nørrebro Handelsforening samler stadig ind og håber at nå målet. Ja, vores sælgere fortsætter til den 24. december. På Facebook har kunder og beboere på Nørrebrogade været begejstret. De vil også være med i indsamlingen. Dette må da smitte af til en fantastisk jul for alle, både kunder/beboer samt handlende. Foreninger, handlende og såmænd også beboere/kunder kan stadig nå at bidrage til indsamlingen.
Læs mere
5. november 2015
På vores Facebook kan du opleve masser af artikler om aktuelle emner, som supplerer vores artikler på vores hjemmeside. Vi har daglige opdateringer inden for nogle specielle temaer. På vores hjemmeside er der ca. 10 nye artikler hver måned, og i vores elektroniske arkiv finder du ca. 3.600 artikler. Brug søgefunktionen.
Læs mere
4. november 2015
Det er et dyrt projekt, indrømmet
Såfremt alle julekæder skal op på Nørrebrogade vil det koste ca. 425.000 kr. Så meget regner Nørrebro Handelsforening dog ikke at indkassere. For at gøre det billigere for alle, har foreningen selv investeret i julekæder. Men derfor bliver det ikke billigere at deltage.
Læs mere
3. november 2015
Expert satser på nyt koncept, man kan købe en servicepakke mod månedlig ydelse. Hver fjerde tøj – og skobutik er i fare for at gå konkurs. Hvor ligger Danmarks bedste shopping – center. Tre gode råd til, hvis du køber julegaven over nettet. Der er rekordvækst i e – handel. Se, hvad der bliver købt. Chefen er et røvhul og skyld i dårlig arbejdsmiljø, se undersøgelse. Er tilbudsavisen ved at dø? Få bruger mobil – betaling. Danmark er det tredje bedste land, at drive virksomhed i. Men forbrugerne ser dystert på tilværelsen. Det og meget mere her i artiklen.

Læs mere
2. november 2015
Atter var der skyderi på Nørrebro. Denne gang i forbindelse med en religiøs fest. Reclaim the Streets holdt denne gang fest på Christianshavn efter at de i august havde holdt fest på Nørrebro. Og som sædvanlig endte det med bål, brand og vold. Atter engang udtalte politiet, at det var en brutal adfærd. Og atter engang gik det ud over sagesløse. Nej, RTS er andet end sandkasser og musik, som fremkommer, når man slår gruppen op på Nettet. Vi kigger her i artiklen på, hvad gruppen egentlig vil, og hvad de står for. De har en helt speciel holdning til privat ejendomsret og til etik og moral. Og detailhandlen på Nørrebro spørger: ”Hvornår holder gruppen igen fest på Nørrebro”
Læs mere
1. november 2015
Pludselig fjernes endnu 600 millioner kr. fra ungdomsuddannelserne. Målet er, at 25 pct. af en årgang skal gennemføre en erhvervsuddannelse, men kun 18 pct. er nået. Besparelserne får følger for erhvervslivet. Adgangskrav er også et problem. Elever betaler op til 12.000 i ekstra lektiehjælp. Men hvad med kvaliteten i fremtiden? Gymnasiet i Virum skal af med en femtedel af lærerne. Københavns Tekniske Skole har sagt farvel til 33 medarbejdere. Den nuværende regering siger, at der et stort hul i Statskassen. Derfor er besparelser nødvendig. Men dette nægter den tidligere regering.
Læs mere
31. oktober 2015
Butiksindehavere og deres personale på Nørrebro må ofte selv håndtere butikstyve. Politiet har igen prioriteret. Selv om de unge er blevet mere lovlydige, er der kommet andre former for kriminalitet. Dette stiller nye krav til den enkelte betjent. Så går det ikke med at skære i uddannelsen. Og kan vagtselskaber overtage dele af politiets arbejde? Kan betjente ikke frigøres? Hvad med fotovogne kan de ikke erstattes af stærekasser? Og politikere, pas nu på hurtige og ikke gennemtænkte forslag. I har en gang skåret ned i antallet af betjente. Og det er det modsatte af, hvad Norge og Sverige har gjort. Men er det virkelige ungdomsuddannelserne, der skal betale for flere ressourcer til Politiet?
Læs mere
30. oktober 2015
Tre ud af fire føler sig mindreværdig ved at være arbejdsløs. Og frygten for at ende i arbejdsløshed er steget voldsomt. De arbejdsløse vil helst kunne klare sig selv. Politikerne smider rundt med falske og manipulerende tal. 60.000 er siden dagpenge – reformer og lappeløsninger smidt ud af dagpengesystemet. Har fagbevægelsen tabt slaget? Og er ”Den Danske Model” på vej ud? Vi kigger også på den nye dagpengereform.

Læs mere
28. oktober 2015
Hvorfor får vi ikke støre åbenhed over hvilke data, efterretningsvæsnet bruger og hvorfor? De påtager sig hele tiden flere beføjelser. Så glemmer vi, at Digitaliseringen af det offentlige har en social bagside. Det kan krænke de udsattes retsstilling. Rigspolitiet og PET bruger i stigende grad ”dataaflæsning”. Til dette bruger man såkaldte ”sniger – programmer”. Men ingen har en oversigt over, hvor ofte dette er brugt. Inden nytår skal der laves et register over 500.000 overvågningskameraer i Danmark. Det og meget mere i vores nyeste bidrag i denne serie.
Læs mere
27. oktober 2015
I vores serie om Besættelsestiden vender vi blikket mod broderfolket, Sverige. De havde planer om at indtage Danmark med minimum 25.000 mand, bland disse var 3.700 mand fra Den Danske Brigade. Det skulle ske, hvis de tyske tropper led sammenbrud, og hvis fronten var flyttet til Danmark. Hvor realistisk planerne egentlig var, kan diskuteres. Denne artikel er lavet i samarbejde med www.dengang.dk Ukendt for de fleste er sikkert også, at svenskerne øgede eksporten af kuglelejre for at få frigivet fire dødsdømte svenskere. De tre af disse blev først frigivet sent. Tyskerne brugte dem som gidsel, for stadig at kunne importere masser af jernmalm til den tyske krigsindustri.
Læs mere
26. oktober 2015
I denne XXL – artikel i samarbejde med www.dengang.dk kigger vi på en meget væsentlig bog, der er udkommet. Det er Garbi Schmidt: Nørrebros Indvandringshistorie 1885 – 2010. Det spændende ved bogen er, at den ikke er skrevet af en historiker, men en forsker ved RUC. Selv om den visse steder lige har lidt for meget akademisk tilgang, så er det en fantastisk lærerrig bog, som på en finurligvis sætter lighedstegn ved udviklingen på Nørrebro. Selv dem, der tror, at de ved alt om Nørrebros historie, kan her få ny viden. Måske kunne forfatteren har brugt noget mere, af alt det vi har her på siden til at illustrere indvandrernes erhvervshistorie. Det ødelægger dog ikke helhedsindtrykket. Engang, da den gamle redaktør her, sammen med den daværende formand, Johnny Beyer besøgte den daværende direktør for Nørrebros Teater, Per Pallesen, sagde denne: ”Har du ikke råd til at tage til udlandet, så tag en tur på Nørrebro. Her møder du hele Verden”
Læs mere
15. oktober 2015
Igen engang har der været masser af aktivitet på vores Facebook. Lokale aktører vil have mere om Nørrebro. Vi forsøger, men har desværre vores begrænsning. Vores hjemmeside og Facebook laves i fritiden. Husk vores medlemsmøde. Vores hjemmeside har allerede nu opnået sidste års resultat. Her er igen en liste over vores over vores indlæg på Facebook inden for kategorierne, Detailhandel, Nørrebro, København, Trafik, Samfund, Arbejdsmarkedet, Overvågning – Aflytning – Hacking.
Læs mere
12. oktober 2015
”Du er, hvad du googler”. Ja sådan er det i dag. Din digitale adfærd er penge værd. Antallet af hemmelige ransagninger vokser eksplosivt. PET udvider overvågningen. Det offentlige har glemt begrebet ”Digital sikkerhed”. Markedsføringsloven overtrædes gang på gang på nettet. Belgisk datatilsyn: ”Facebook er ikke et hak bedre end NSA” IT – kriminelle kommer snigende, og kræver betaling ved kasse et. Pas på, hvad du skriver på de sociale medier, der er nogen, der kigger med. Du må ikke stå i RKI, når du søger job. Anonyme Sladrehanke var populære hos Stasi. Det er de også i mange kommuner herhjemme. Dette og meget mere, kan du læse her i vores nyeste udgave af ”Overvågning, Aflytning og Hacking”.
Læs mere
11. oktober 2015
Husk vores medlemsmøde. Liv og velfærd kommer før butikstyveri, siger politiet. Skal vi have svenske tilstande? Arbejdsforhold hos H&M under al kritik. Tesco i Storbritannien i Frit fald. Smart ny App giver masser af tilbud i nærheden af, hvor du står. Flere og flere lander i en fup – net – butik. Ny side med testresultater på forbrugsgoder og madvarer. Er cykelbanditten en rigtig bandit? Boner er fulde af fejl. Samlemærker giver millioner i omsætning. Powder i krig med shopping – center. Kan man stole på Thrust? Forbrugerne er vilde med nye betalingsformer. Det og meget mere i vores artikel.

Læs mere
8. oktober 2015
Den mest besøgte net – side herhjemme er Amazon. Vi kigger lidt på arbejdsforholdene hos denne gigant. Men ellers er det e – bogen, der er det store samtaleemne i branchen. Og det er især bibliotekernes eReolen, der skaber debat. Forfattere trækker deres bøger tilbage. De føler ikke, at de får nok for udlånet. Boghandlere og forlag føler heller ikke, at de får nok ud af det. Bibliotekerne kræver hurtigere digitalisering. Samtidig skæres der ned på faglærte bibliotekarer og der indføres mere automatisering.
Læs mere
6. oktober 2015
Hvad har shawarma med julebelysning at gøre? Ja se engang her. Shawarma – mesterskabet gav i den grad positiv omtale, selv om ikke alle politikere var begejstret for dette. Kvartermesteren på Nørrebro er de heller ikke interesseret i, selv om en sådan godt må fungere andre steder. Og så er vi kommet til begrebet markedsføringen. Sammenholdet omkring dette er ikke stort på Nørrebro. Om det skyldes den enkelte butiksejers indstilling eller butikssammensætningen, ja det vides ikke. Men snart skal der samles ind til julebelysningen. Bestyrelsen vil ikke mere bruge oceaner af tid på dette. Og Nørrebro Handelsforening, Loppemarkedet og Foreningens ejendom vil ikke mere dække underskuddet, trods stort tilskud fra Nørrebro Lokaludvalg. Dette bliver et varmt emne til Medlemsmødet den 21. oktober

Læs mere
5. oktober 2015
Ambitionerne har aldrig fejlet noget i København. I løbet af 10 – 12 år vil hovedstaden vokse med 100.000 indbyggere. Det betyder, at der skal bygges mindst 45.000 nye boliger. Men der er kommet hindringer på vejen. 3.900 jobs og en masse statslige institutioner forsvinder. Og måske bliver der ikke mulighed for alle de billigboliger, man havde planlagt. Planloven skal nemlig rulles tilbage. Kommunen dratter ned på erhvervsbarometeret og konkurrenceevnen falder.
Læs mere
4. oktober 2015
Vi følger Metrobyggeriet i godt og ondt. Læg mærke til vores Facebook, hvor du hele tiden kan se friske film og fotos fra Metro – byggepladserne. Og nu har vi igen fået en rapport fra Andrea fra Metroselskaber. Hun giver os igen en opdatering på, hvad der sker på Metro – byggepladserne på Nørrebro. Vi følger også tunnelboremaskinerne Nora, Tria, Minerva og Eva.
Læs mere
3. oktober 2015
Langt fra alle ønsker blev opfyldt. Og det er sikker mange, der er blevet skuffet. Og hvad med erhvervslivet? Enhedslisten forlod forhandlingerne, da erhvervslivet fik nedsat byggesagsgebyret med 15 millioner kr. Det ville de ikke være med til. Nok engang fik man at vide, at servicen over for erhvervslivet skulle forbedres og behandlingstiden forkortes. Desværre blev der ikke plads til en kvartermester.
Læs mere
30. september 2015
Gaden var egentlig opkaldt efter hustruen til den meget aktiver erhvervsmand, Anker Heegaard. Men så skete der noget, der i den grad gav gaden et dårligt ry. Her et nyt afsnit i Nørrebros historie i samarbejde med www.dengang.dk . Gaden, kom til at hedde Prins Jørgensgade. Og denne Prins Jørgen tog også navneforandring, nemlig til George. Hvorfor? Ja læs historien.
Læs mere
29. september 2015
Opmærksomme læsere er klar over, at vi kører nogle lokalhistoriske serier her på siden. Og dette gør vi i samarbejde med www.dengang.dk Vi starter denne gang med en meget lang artikel om besættelsestiden på Nørrebro. Særlig de sidste to år var brutal på Nørrebro. Modstandsbevægelsen likviderede stikkere og Nazi – sympatisører, sabotageaktioner var der mange af, og HIPO og Schalburg – korpset kørte rundt i gaderne på Nørrebro og skød efter tilfældige. Buldog – varehusets brand kunne have fået katastrofale følger for hele kvarteret. Og da det gik værst til blev 140 virksomheder udsat for brandattentater på Vesterbro og Nørrebro. De var ikke alle nødvendigvis nazi – sympatisører.

Læs mere
Medlemsmøde og Vinsmagning den 21. oktober 2015
16. september 2015

Traditionen tro indbydes medlemmer af Nørrebro Handelsforening til medlemsmøde og vinsmagning den 21. oktober. Sæt allerede nu kryds i kalenderen

Så skal vi igen mødes til en hyggelig aften den 21. oktober 2015. Alle medlemmer vil få en direkte invitation med aftenens program.

Vi mødes kl. 19.00 til en middag. Derefter gennemgås foreningens vigtigste sager. Og en af de vigtigste er nok julebelysningen. Får vi julebelysning i år, og hvor meget?

Sidste år var det slet ikke den opbakning, som vi havde regnet med. Og vi kan i høj grad takke Nørrebro Lokaludvalg med opbakning. Men skal vi fortsætte med julebelysningen, ja så må der være langt flere der skal bakke op.

Efter vores medlemsmøde er det så tid til at smage på de dejlige dråber.
Men alt dette får medlemmerne mere at vide om i form af en direkte invitation.

12. september 2015
Igen bringer vi en oversigt over, hvad du den dag i dag (6.09.2015) kan finde på vores Facebook inden for detailhandel, Nørrebro, København, Samfund, Arbejdsmarked, Trafik samt Overvågning, Aflytning og Hacking. Men inden da har vi nogle bemærkninger om juleudsmykning, holdninger og et kommende medlemsmøde og DI’s Erhvervsbarometer. Vi er ikke underlagt partpolitiske holdninger, men derfor har vi alligevel et standpunkt.
Læs mere
12. september 2015
Politikerne herhjemme er ligeglade med lovløsheden på Nettet. De offentlige myndigheder er heller ikke særlig gode m.h.t. sikkerhed. Selvfølgelig har man noget at frygte, selv om man ikke har forbrudt sig. Hvorfor lærer det offentlige ikke af deres fejl? Måske har samfundet mistet 40 – 50 milliarder grundet et fejlslagen projekt. Utroskabs – side lækket. Og så har folk med onde hensigter haft fri adgang til dronningens bolig på nettet. Hvad skal man bruge alle oplysninger om overvågning af biler til? Og så er 35 pct. utrygge ved de digitale løsninger, som offentligheden bruger. Hvorfor tager man ikke brugerne med på råd? Og hvorfor finder man ikke andre kontaktmuligheder? Pengemarkederne er yderst sårbare på cyberspace. Amerikanske myndigheder vil have fat i Microsofts oplysninger. Teleselskaber er vilde med at hjælpe NSA. Det og meget mere kan du læse her.

Læs mere
5. september 2015
Er de unges arbejdsmoral dårlig? Rema – kæden vokser. Tips til Net – shopping. Nye forretningstyper breder sig. Guldmede angriber Pandora. DNA – spray skræmmer røvere væk. Butiksraids – et nyt uhyggeligt fænomen. Slip din madstress i hverdagen. Økologi boomer i København. Er økologisk mad sundere? Pendlere betaler meget for at komme på arbejde i København. Lego prioriterer deres kunder. Power har succes. Dansk Supermarked opruster på Nettet. 52 nye apoteker – filialer. Kontantløse betalinger vil dominere om to år. Jysk har åbnet butik nr. 100 herhjemme. Tøjbutikker har det svært.

Læs mere
5. september 2015
Som et plaster på såret er der oprettet den såkaldte Togfond. Den skulle give 28,5 milliarder kr. Men den er det nu ikke alle der tror på. Den betyder, at man skal køre fra København til Århus på to timer. I øjeblikket har vi efter Schweitz den mest langsomme jernbane i Europa. Folk snyder med busbilletten. Men pas på. Det kan give høje bøder. Man kan opleve, at skulle hav en klip ud og to tilbage. Men endnu mere ulogisk er priserne med Rejsekortet. De forskellige transportselskaber kan ikke finde fælles fodslag. Kun 10 pct. kan finde ud af Rejsekortets rabatter og andre billettyper.
Læs mere
31. august 2015
Atter engang skal vi høre, hvad der sker på cykelstien. Den største sikkerhedsmæssige fare er ”Egoismen i trafikken”. Vi viser eksempler på, hvad der kan gøres bedre. Når det så er gjort kan vi kaldes ”Verdens bedste cykelby”. Og hvor skal jeg stille min cykel. Der er ikke cykelparkering alle steder. Modkørende bycykler er mødt på cykelstien. På Christiania må selvbestaltede hindringer blive. På Assistens Kirkegård viser cyklister ingen hensyn. Siden 1990 er cykeltrafikken fordoblet i København. Der er mange grønne ruter i byen. Tilgængeligheden med kort og skiltning burde forbedres. Spændende er det at udforske nye sider af hovedstaden. Atter engang er Nørrebro Handelsforening blevet beskyldt for at hade cyklister og cyklisme. Vi gengiver kun negative oplevelser for at forbedre cykelkulturen og gøre det lettere at være cyklist i hovedstaden.
Læs mere
30. august 2015
Overborgmesteren har gang på gang lovet bedre betingelser for erhvervslivet i København. Men det kniber stadig med tilgængelighed, transport og god infrastruktur. Grunden til dette er, at flertal af politikere stadig mener, at bilen skal bagerst i København. Derved nedprioriteres ”den nødvendige trafik”, som erhvervslivet har brug for. Frivillighed af transportform afløses i København af tvang. Man skaber hele tiden dårligere og dyre vilkår for bilen. Den manglende tilgængelighed er skyld i omsætningsnedgang for erhvervslivet. Men i politikernes perspektiv er det stadig krisen, der er skyld i erhvervslivets dårligdom. I løbet af 10 år skal der i København plantes 100.000 træer. Dette betyder yderligere nedlæggelse af p – pladser. Også begejstringen for en kommende Havnetunnel er ret minimal.
Læs mere
29. august 2015
To illegale vekselbureauer på Nørrebro er dømt for at have vasket henholdsvis 104 og 40 millioner kr. hvide. I alt anslår Bagmandspolitiet, at der i Danmark hvert år hvidvaskes for 20,6 milliarder kr. Noget tyder på at kontrollen er mangelfuld. TV2 kunne berette om, at kun 2 ud af 8 vekselbureauer overholdt lovgivningen. Også danske Spil har fået påbud. De kriminelle vasker penge i spillekiosker. Her laver man tre satsninger, og gevinsten er fra 88 – 95 pct. Gevinstbeviser beviser ens ”uskyld”. Men heller ikke internt kan Skat finde ud af det. Manglende kontrol er skyld i bedrageri af den danske statskasse for 6,2 milliarder kr.

Læs mere
26. august 2015
Skal butikkerne på Nørrebro finde sig i, hvad der foregår omkring dem? Butikkernes vilkår må ikke forringes. Der er ikke begået fejl, sagde kommunen i forbindelse med en butiksejers klage. Men var det ikke det? Kunne information og fleksibilitet ikke have løst problemet? Og så er virksomheder på Nørrebro kapitalistiske udnyttere i unge aktivisters øjne. Man respekterer ikke den private ejendomsret. Hvordan sikrer butikkerne sig mod gentagelser? Skal butiksejere stadig vågne op til glasskår og graffiti? Er det Gadens Parlament, der skal bestemme Nørrebros udvikling? ”Vi er flere end I tror – Vi kommer igen”, siger de unge. De er især ude efter ”Kapitalistiske kædebutikker”. Trods dette smadrer de en lønmodtagerejet bank.
Læs mere
25. august 2015
I en række temartikler fokuserer vi på livet i og omkring Ladegårdsåen. Og overskriften er nok lidt misvisende, for vandet flyder hvis ikke så godt. Politikere og medier slynger sig med historiske usandheder, som vi i Nørrebro Handelsforening vil forsøge at rette op på. Artikelserien er lavet i samarbejde med www.dengang.dk . Det var bestemt ikke en dans på roser, at opholde sig på Ladegården. Ligesom dengang er opskriften i dag, at borgerne skulle moralsk og åndeligt oprustes. Et universalmiddel var arbejde og arbejdertvang. Det at man var blevet arbejdsløs og fattig var dengang som nu i samfundets øjne, selvforskyldt. Men vi starter tilbage i 1620, hvor Ladegården blev bygget.
Læs mere
24. august 2015
Vi har lavet et lille tema, der handler om livet på og omkring Ladegårdsåen. Grunden til dette, er, at der efterhånden er kommet så mange historiske usandheder frem, så vi må have den historiske sandhed frem. Medier og politikere har et afslappet forhold til historiske fakta. Artikelserien er lavet i samarbejde med www.dengang.dk og vil omfatte fire artikler. Som bekendt vil det koste ca. 5 milliarder kroner at genskabe åen og en tunnel under åen. Det sidstnævnte er politikerne ikke helt enige om. Men alternativet vil nok føre til kaotiske forhold på sidegaderne på Frederiksberg og Nørrebro. Nu vil vi nødig politisere, men kommer måske til det i denne indledende artikel
Læs mere
11. august 2015
Både vores hjemmeside og Facebook – side har stigende besøg. Vi er glade for denne interesse. Vi prøver at finde baggrundshistorier for de artikler, som vi bringer på vores hjemmeside. Og det er inden for emner som Detailhandel, Trafik, Nørrebro, København, Arbejdsmarkedet, Samfund og Overvågning, Aflytning og Hacking. Her finder du en liste over, hvad der findes den 9. august 2015.
Læs mere
9. august 2015
Atter engang er det gyldne dage for glarmestrene på Nørrebro. 200 unge demonstranter præsterede omfattende hærværk mod uskyldige virksomheder på Nørrebro, som de unge betegner som kapitalister. Det var gruppen Reclaim the Streets, der stod bag. Nørrebro Handelsforening tager kraftig afstand for denne form for demonstration, der sætter andres liv på spil, samt ødelæggelse af uskyldiges ejendom. Det hører ingen steder hjemme. Kun tre personer blev anholdt.
Læs mere
9. august 2015
7 – Eleven er tvunget til at tænke nyt. Antallet af discountbutikker er faldet. Kun to ud af fem discountbutikker tjener penge. Rema 1000 har stor succes. Danskerne sparer 13.000 kr. om året på billig udenlandsk arbejdskraft. Nye vinde blæser hos Index Retail, moderselskabet bag Bog & ide m.fl. Flügger indfører ny strategi. Kontantløse kasser er i fremgang. Hvordan ser fremtidens forbrugere ud? Hvad kan butikkerne gøre? Og skal der atter være jul på Nørrebro. Det og meget mere i nyeste udgave af Detailhandel.
Læs mere
8. august 2015
Ikke alle er lige imponeret af arbejdet med anlæggelse af den nye Nørrebrogade. Således er forholdene foran Stefans Apoteket kaotiske. Apotekeren vil indgive en officiel klage. Kunder med rollatorer og i rullestol har næsten ingen chance og så skal de også dele cykelstien med cyklister. Der vises ikke meget hensyn. Således har apoteket måtte behandle folk, der er kommet til skade.
Læs mere
7. august 2015
Kom og hør et to timers foredrag og se en plancheudstilling over de dramatiske fem år på Nørrebro. Og det var særlig de sidste to år, der skete en masse dramatik. Nørrebro Lokalhistoriske Forening, Stefanskirken og www.dengang.dk er igen gået samme til afholdelse af en lokalhistorisk aften. Det er ottende gang, og plejer at være et tilløbsstykke. Og det sker den 16. september kl. 19 – 21.30. Det er som sædvanlig gratis og kirken er vært for kaffen i pausen. Ni dage i 1944 blev 140 butikker på Nørrebro og Vesterbro antændt. Men de var nu ikke alle værnemagere, som man skulle tro.

Læs mere
6. august 2015
Lynchstemningen over for de arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagerne fortsætter. Det er ligesom Ladegården. Dengang sagde man at fattigdom og arbejdsløshed er selvforskyldt. Chefredaktør mener endda, at det er rart at modtage overførselsindkomst. Der spares i den grad på syge, ældre og handicappede rundt omkring i kommunerne. Politikere og andre mener, at de udsatte for alt for høje ydelser, og det holder dem tilbage fra at søge arbejde. Men forskere både i Norge og på Aalborg Universitet, at arbejdslysten ikke forringes ved høje sociale ydelser. Den ny beskæftigelsesminister har haft nogle voldsomme udfald mod modtagere af sociale ydelser. Får han ført sine ideer ud i livet, så kan de svage forvente sig flere overraskelser. En af disse er sikkert at kontanthjælpsloftet falder eller bliver genindført, alt efter, hvordan man vil definere det.

Læs mere
5. august 2015
To tyske journalister risikere fængsel for livstid. De har skrevet om den tyske overvågning og har måske derved røbet statshemmeligheder. Amerikanerne har også overvåget Japan. Og igen er der tale om industrispionage. Det værktøj som Rigspolitiet har fået ser vi nærmere på. Og så overholder virksomheder ikke persondataloven. En af dem er Rejsekort. De gemmer oplysninger om dine rejsevaner i fem år. Hackere er blevet endnu mere kreativ. Nogle har ligefrem oprettet en kundetjeneste, hvor du kan få dine stjålne filer tilbage, ved at betale ved kasse 1. Dette og meget mere i den 28. udgave i vores serie.
Læs mere
4. august 2015
Både politikere og politiet har taget afstand til den kritik, der har været fra beboere i området. Myndighederne henviste til statistikkerne. Men beboerne føler deres retstilling truet. En præst måtte forlade området. Han sagde sin ærlige mening. Egentlig var det et eksemplarisk boligområde, hvor familier kunne leve i fred og ro fra vugge til grav. Nu skal der over ti år tilflyde en halv milliard kroner til området. Halvdelen af dette beløb skal komme ved salg af grunde. Men kan man det? Det var herude, at undertegnede skulle holde et foredrag, der så blev til to foredrag på grund af manglende kommunikation. Og myndighederne har aldrig betalt honorar for dette.

Læs mere
3. august 2015
Hash indtages i alle samfundslag. Det kan købes mange steder på Nørrebro. Og det er blevet populært at indtage det. Så populært at et flertal af befolkningen vil have det frigjort. Og det vil et flertal af Borgerrepræsentationens medlemmer også. Medierne forguder det, og det samme gør rollemodeller og kendisser. De unge bliver forvirret. De vil gøre lige som deres kammerater, ellers er de ude. Og det med, at det skulle være farligt er opreklameret. Far røg det jo også i 70erne. Men sandheden er, at mange unge ender i misbrug og dropper ud af uddannelserne grundet hash – problemer. En mor stod fornyelig frem. Hun kunne ikke få hjælp til hendes søn, som ikke selv ville erkende, at han var ude i et misbrug. Det er ikke et problem for en voksen, at tage en eller to joint om måneden, men for unge kan det have uoverskuelige problemer.

Læs mere
30. juli 2015
I anledning af vores kommende 125 år i Nørrebro Handelsforening prøver vi at kigge fremad. Der sker masser af positive ting på Nørrebro. Men ikke alle projekter er lige gennemtænkte. Politikerne i Borgerrepræsentationen og Lokaludvalget er bestemt ikke enig om alle ting. Forslaget med at butikkernes varer i fremtiden skal leveres på ladcykler virker ulogisk. Og i første omgang var 700 unge velkommen på det gamle DSB – område, men det er de så pludselig ikke mere. Og tænk i fremtiden vil der dagligt være 35.000 brugere af den nye Nørrebro station. Også disse kunne tænkes at bruge nogle af deres penge i de lokale butikker!!!!!
Læs mere
29. juli 2015
I anledning af, at Nørrebro Handelsforening næste år fylder 125 år går vi lidt tilbage i historien og kigger lidt på erhvervslivet på Nørrebro og andre steder i Hovedstaden. Vi kigger denne gang i samarbejde med www.dengang.dk på området omkring Mimersgade. Her var masser af butikker i sidegaderne. Og her lå sandelig også nogle af Danmarks største industriforetagender. Men saneringen blev også her udført meget brutalt hen over hovederne på befolkningen. Vi vender senere tilbage med artikler om detailhandlens vilkår dengang. Og bagerst kan du finde henvisninger til artikler, der uddyber emnerne. Følg også med på Facebook, hvor vi er i gang med at gennemgå Nørrebro Handelsforenings historie.
Læs mere
28. juli 2015
I vores serie fra besættelsestiden kigger vi på et aktuelt tema, nemlig jagten på krigsforbrydere. Artiklen er skrevet i samarbejde med www.dengang.dk . Hvis du vil vide om besættelsestiden på Nørrebro, så mød op den 16. sept. I Stefanskirken. Hvorfor er man pludselig blevet interesseret i at fængsle ældre mennesker? I 70 år har den danske regering ikke interesseret sig for at få opklaret de forbrydelser som danskere foretog sig, da de kæmpede ved fronten. Og efter besættelsestiden kunne det ikke gå hurtig nok med at sende de tyske krigsforbrydere hjem, alt imens 43 danskere blev henrettet. Det skete ikke for en eneste tysk krigsforbryder. Søren Kam og andre fik hjælp af Werner Best i Tyskland. Den hjælp var godt organiseret i nazistiske hjælpeorganisationer. Men hvad med de kommunistiske lande? Hvad med japanerne?

Læs mere
16. juli 2015
Følg med på vores Facebook. Hver dag er der nye opdateringer. Vi følger følgende temaer: Detailhandel, Trafik, Nørrebro, København, Arbejdsmarked, Samfund, Overvågning, Aflytning og Hacking. Stadig flere kigger forbi.

Læs mere
15. juli 2015
NemId får det offentlige til at styre os der hen, hvor de vil have os. Danskerne vil ikke overvåges af firmaer på nettet. Men de ved ikke, hvordan de kan undgå det. 83 pct. mener, at computer – sikkerhed skal være et fag i skolen. Politiets dårlige IT – system koster 813 betjente. Grænsekontrol via overvågning er sat i værk. Rigshospitalet har købt ind hos et uetisk overvågningsfirma. Amerikanerne driver industrispionage med kalder det for sikkerheds – overvågning. Men man spionerer ikke sine venner. Danskerne er IT – analfabeter, når det gælder sikkerhed.
Læs mere
14. juli 2015
Velkommen til en ny måned, hvor Dankort – omsætningen igen raslede ned. Selv om København nu kun er den 10. bedste by at leve i, så er erhvervsklimaet i top i Danmark. Og giver vi også et lille minikursus i salgslære. Det giver vi, fordi nu kommer der en ny app, hvor du kan vurdere den enkelte butiksmedhjælpers evner eller mangel på samme. Ja og kassedamer er de mest deprimerede. Discountpriser stiger ikke så meget som andre ting. Apotekerne fastholder monopolet. Så er der fundet 40 år gamle bøffer. Danmark er stadig EU’ s dyreste land. Gavekort til 10 – 20 millioner kroner forsvinder hvert år. Offentlig service dumper med et brag. Det og meget mere kan du læse her i vores besøg i detailhandelen i juli.
Læs mere
13. juli 2015
Så er der atter engang bevilliget penge til en helhedsplan for Mjølnerparken. Men bliver pengene brugt rigtig? Var det ikke bedre med en målrettet social indsats. Eksperter mener, at denne indsats virker. Det lokale erhvervsliv på Nørrebro er sin sociale indsats bevidst, selv om nogle politikere mener det modsatte. Atter engang skal Mjølnerparken åbnes for naboerne. En bazargade skal tiltrække kunder fra hele København. Men hvorfor bliver man ved med at bruge ”Ghetto – begrebet”?
Læs mere
12. juli 2015
Trygheden er generelt dalende i København. Men det gælder ikke i området Ydre Nørrebro, Bispebjerg og Husum – Brønshøj – området. Den nye regering vil indføre en Børnedomstol og sænke den kriminelle lavalder til 12 år. Den gamle regering ville indføre nye skærpede regler for zoneforbud. Men egentlig er ungdomskriminaliteten faldende. Flere af de unge i de såkaldte belastede områder får en uddannelse. Og selv om det modsatte hævdes, så viser det lokale erhvervsliv på Nørrebro stor socialt ansvar. Men det er farligt at indføre straf over for unge, der ikke kender konsekvenserne af deres handlinger. Det kan føre til vedvarende kriminalitet.
Læs mere
11. juli 2015
En samlet trafikplan for Nørrebro er en udfordring for både politikere, Nørrebro – borgere og erhvervsliv. Hvem skal man tage mest hensyn til? Kigger man overordnet på det, ja så ønsker man biler helt ud af Nørrebro. Men så kan erhvervslivet ikke fungerer. Sidegaderne i bydelen bruges til gennemkørsel, fordi det kniber med gennemkørsel på Nørrebrogade. Mange steder i bydelen er lokale beboere direkte utilfreds med kommende trafikplaner. Tendensen er til flere byrum og grønne områder. Men højhusbyggeri presser sig på. Er vi i gang med trafikal kaos.

Læs mere
10. juli 2015
Det var ellers hyggelig nede ved Søerne til Skt. Hans. Det var en god tale, der handlede om mangfoldighed og komme hinanden ved, udrydde fordomme og de fremmede. Men så pludselig: Sønderjyder er bange for fremmede. Hvor vidste taleren det fra? Jo, det handler om, at DF fik et kanonvalg i Sønderjylland. Men det fik da nu over hele landet. Nu er båltaleren ikke den eneste, der har den mening. Mange andre fra Nørrebro og København har givet udtryk for det samme. Ja pludselig var det et stort debatemne. Men nu nøjes vi ikke med fordomme her på siden. Her kommer kendsgerningerne.
Læs mere
9. juli 2015
Vi følger igen engang arbejdet på de fem Metrostationer på Nørrebro. Vi følger også de fire tunnelboremaskiner. Og så kan alle beboere i Haraldsgade igen bruge deres egen hoveddør. I Nørrebroparken er man i gang med at samle de to boremaskiner, Minerva og Eva. Det sker dybt nede i en skakt. De bliver sendt afsted mod Nørrebro Station. Nora og Tria nærmer sig Sønder Boulevard fra Nørrebroparken. Derefter hejses de op, og skal så bore fra Øster Søgade mod København H.
Læs mere
8. juli 2015
Dette er vores nyeste artikel i serien fra Besættelsestiden. Hvem skulle tro det? En dansk fabrik ejet af F.L. Schmidt og så med 200 tvangsarbejdere leverede cement til tyskerne. Men det er nu ikke enestående. Man regner med, at cirka 20 danske firmaer brugte tvangsarbejdere. Denne artikel er lavet i samarbejde med www.dengang.dk Den danske trafikminister Gunnar Larsen plejede særinteresser for F.L. Schmidt. Han blev gode venner med ledende nazi – folk. Dansk Industri håbede på en tysk sejr, så kunne de nemlig få alle deres besiddelser igen, som de havde investeret i Rusland. Hverken Gunnar Larsen eller F.L. Schmidt blev dømt i restopgøret. De store og samarbejdspolitikkerne slap for tiltale, mens de små måtte ind og sidde.
Læs mere
7. juli 2015
Det kom lidt skår i det gode image, da man fandt frem til, hvordan koncernen overvågede kendte personer, så de kunne få nogle saftige historier på forsiden. Men hvordan startede det hele. Ja det kan du se her. I samarbejde med www.dengang.dk får du her begyndelsen af historien.
Læs mere
3. juni 2015
Se engang her, hvad der sker på vores Facebook. En masse af de ting, som vi har lagt ind, er forsvundet. Men der er stadig en masse læsestof og fotos, videoer m.m. inden for Detailhandel, Trafik, Nørrebro, København, Arbejdsmarked, Samfund, Overvågning, Aflytning og Hacking.
Læs mere
2. juni 2015
En ud af fire er trætte af gavekort. Det skal koste det samme for alle i EU for at handle på nettet. I 2015 vil danskerne bruge 90 milliarder kr. på nettet. Se hvilke butikker, der besøges. MobilePay er i fremgang. Er det slut med Dankort? Selvfølgelig bruger butikker tricks, så kunderne køber noget mere. Se hvilke tricks. Vi er længere fremme m.h.t. madspild end Frankrig. Og nu kan vi få grænseøl med og uden pant. Selv om forbrugerne igen er begyndt at smile, er det utjekket bare at shoppe løs. Det og meget mere i vores besøg i detailhandelen.


Læs mere
1. juni 2015
Vi giver dig fire tegn på, at nogle er brudt ind i din computer. Fem danske våbenleverandører er blevet hacket. Det Fælles medicinkort er fire år forsinket og har foreløbig kostet 335 millioner kr. Sundhedsbasen eksisterer stadig og bruges flittigt, selv om den er blevet forlangt lukket. Pas på retssikkerheden. Det er som om kampen mod terror tilsidesætter dette. Tag flyet og bliv overvåget. Ikke skyldige og mistænkte bliver overvåget af NSA. Frau Merkel har problemer.
Læs mere
31. maj 2015
I øjeblikket søger DSB specialister til indkøb af tog. Vi må så håbe, at indkøbet går bedre end sidst, man forsøgte sig. I de kommende 15 år investeres der 100 milliarder kroner i bedre tog og togforbindelser. Det vil skabe blandt andet 24.000 nye arbejdspladser. 24 byer får glæde af de nye hurtigtog. Men jernbanen er også faldet tilbage i forhold til bilismen. 24 vejprojekter er blevet færdige før beregnet og er blevet 3 milliarder kroner billigere. Lige nu kører de danske tog på forældede spor og signaler. Det er meget, der skal indhentes, hvis det er den kollektive trafik, der skal satses på i fremtiden.

Læs mere
30. maj 2015
Københavns overborgmester er nærmest gjort til grin af det britiske lavprisselskab, Ryanair. Frank Jensen har henvist til kommunens klausuler. Kampen om social dumping er i den grad gået i gang. EU er ikke til megen hjælp. Borgerlige partier angriber ”den danske model” og vil gerne have mere billig udenlandsk arbejdskraft. Det er store udfordringer for den danske fagbevægelse. Kampen om Social dumping er først lige begyndt. Det handler om retfærdighed, løntrykkeri, arbejdsmiljø og social sikkerhed.
Læs mere
29. maj 2015
Det skulle et TV – program til for at være øjenåbner for Københavns Kommune. Operation X havde opdaget, at der foregik et massivt snyd med jobrotations – ordningen. En enkelt virksomhedsejer kunne stikke 35 millioner kroner i lommen efter omfattende snyd og misbrug af ordningen. Københavns Kommune har åbenbart slet ikke haft kontrol med ordningen. Men det er åbenbart ikke den eneste kommune, der er blevet misbrugt. Gidsler er igen blevet de ledige. For pengene kunne være brugt anderledes for at få ledige i jobs. Det hele virker absurd, når man betænker det administrative bøvl, virksomheder har, når de skal ansætte ledige med tilskud. Eller når ledige begår fejltrin, ja så falder hammeren med det samme.
Læs mere
28. maj 2015
Alvorlige episoder har fået politiet til at indføre visitationszoner på Nørrebro. Politiet er bange for gengældelsesepisoder efter mord på en 19 – årige i Guldbergsgade. 25 – 30 unge mennesker omringede to betjente i Nordvest. Dette medførte advarselsskud. En biljagt endte med skud samt en bil i et pizzeria. Trods disse alvorlige episoder er kriminaliteten blandt de 15 – 29 årige faldet med 35 pct. i Mjølnerparken.
Læs mere
27. maj 2015
I øjeblikket oplever en del butikker omsætningsnedgang grundet omlægning af Nørrebrogade. Men andre mærker også konsekvenser af trafikreguleringerne på Nørrebro. Inden man har slikket sårene, barsler man så med projekt letbane på Frederikssundsvej og muligvis Nørrebrogade, For politikere er det at beregne konsekvenser af beslutninger ikke populært. Det scorer ikke mange bonuspoint. Og så skal man sandelig passe på skjult erhvervsstøtte. Man glemmer helt, at detailhandel er en del af det sociale, kulturelle og mangfoldige liv.
Læs mere
26. maj 2015
Fra tid til anden har vi her på siden fokuseret på besættelsestiden. Og det er ikke nødvendigvis Nørrebro, vi fokuser på. Vi har hørt meget om Besættelsestiden. Men har vi hørt det rigtige? Ingen politikere blev dømt. Men det gjorde en masse ”såkaldte” værnemagere. Og hvordan agerede erhvervslivet under besættelsestiden? Vi kigger på trafikminister Gunnar Larsen og hans rolle i F.L. Schmidt og samarbejde med tyaskerne. Skulle han være blevet dømt? Se denne interessante artikel i samarbejde med www.dengang.dk Scavenius og mange erhvervsledere troede på den tyske sejr.
Læs mere
25. maj 2015
Politidirektør Crone havde svært ved at skabe disciplin i politikorpset. Betjentene sov på deres vagt og gik på værtshus. Men trods alt var der masser af patruljer på Nørrebros gader. Endnu en artikel i samarbejde med www.dengang.dk . Og så var det politibetjent Rantzau, der var en stor betjent, både fysisk og psykisk. Borgerne troede, at Rantzausgade var opkaldt efter ham. Dengang måtte en betjent ikke bare gifte sig: Uha, så skulle man huske at hilse på de kongelige. Da gendarmerne holdt deres indtog på Ydre Nørrebro, blev røvere og banditter bange. Dem havde de sandelig respekt for. Og så skulle to betjente have svenske Stina med på stationen. Det var virkelig en udfordring, og for den ene betjent en våd oplevelse.
Læs mere
12. maj 2015
Nyt – Nyt: Loppemarkedet holder nu åben yderligere to søndage om måneden – den første og den sidste søndag Så er vi klar med 29. sæson af Nørrebro Handelsforenings Loppemarked. Og i år er det fra den 4. april til den 31. oktober – og det er hver lørdag. Læs her, hvilke regler du skal overholde. Du står på et specielt sted langs Assistens Kirkegård, og her skal reglerne derfor nøje overholdes ellers er det øjeblikkelig bortvisning. Vi er ansvarlige over for myndighederne. Vi tager også lige lidt historie. Vi ønsker dig velkommen både som stadeholder og kunde.
Læs mere
8. maj 2015
Velkommen til vores nyeste indholdsfortegnelse i vores aktive Facebook med daglige opdateringer. Vi holder os inden for kategorierne Detailhandel, Trafik, Nørrebro, København, Arbejdsmarked, Samfund, Overvågning, Aflytning og Hacking.

Læs mere
4. maj 2015
Rejsekortet er praktisk, men kan ikke anbefales. Prissystemer er uoverskueligt. Rejsekortet mangler 250 millioner kroner i forhold til budgettet. Nu skal alle rejsende betale dette. Også dem, der ikke bruger rejsekortet. Statsrevisorerne har talt, og konkluderet at økonomien hænger i laser og ledelsen sejler. Problemerne er ikke slut. Alarmklokkerne har bimlet for længst. Hvorfor har diverse transportministre ikke for længst reageret. Den nuværende transportminister kalder dog rejsekortet for en skandale. Pendlerne i København skal pludselig betale mere, og de oplever dårligere service.
Læs mere
4. maj 2015
Vidste du, at cykeltyveri ikke skal anmeldes til politiet. Du skal registrere, at din cykel er stjålet på borger.dk. Vi giver vigtig viden, så du kan begå dig på cykelstien. Bycyklen er åbenbart ikke lagt i mølposen alligevel. Alle tolker færdselsloven til egen fordel. Og pas på – 75 pct. af trafikanterne i København har mødt aggressive cyklister. Jo der er skam plads til forbedringer af den københavnske cykelkultur. Du må bare ikke sige det højt. Det er upopulært. Man laver masser af statistikker om alt på cykelstien. Også cykelulykker. Men man glemmer, at 95 pct. af disse aldrig registreres.
Læs mere
4. maj 2015
Hvilket shopping – center er mest vild? Imerco satser på deres net – butik. Mange butiksejere på Nørrebro skal fungere som politibetjent. Det er ikke uden problemer. Slikbutikker beskæftiger i den grad Skat. Og hvad sker der i grunden med Apoteker – loven? Rasende restauranter raser mod Just Eat. Hvad er i grunden den rigtige sandhed med Web – handel? Se en overraskende undersøgelse. En uventet reaktion er kommet fra forældre, hvis børn samler på dyrekort, som man har fået, efter at forældrene har handlet i Dansk Supermarked. Vi skal af med plastikposer. Et nyt supermarked Meny tager kampen op mod alle de andre. Og så er forbrugere og virksomhedsejere uenige om begrebet ”service”. Det og meget mere kan du finde her.
Læs mere
2. maj 2015
Omfattende overvågning på Nettet er indført i Frankrig. NemId gør ikke tilværelsen lettere for alle. Der mindst 268 muligheder for det offentlige at omgå Grundloven. Det forhøjede beredskab i København giver politiet problemer. Udenlandske forskere og studerende bliver overvåget. Jurister er betænkelige med ny lovudkast. Et kinesisk firma har adgang til 750.000 danske borgers data. 5.000 har adgang til politiets nye nummerplade – register. Sundheds – databasen bliver nu lukket. 400 fik udtræk fra den sidste år. Frau Merkel har fået et nyt problem. Egentlig er danskerne lige glade med at blive overvåget. De tror, at det skaber tryghed.
Læs mere
29. april 2015
Den gamle redaktør kommer her med nogle tanker om det lokale demokrati. Han kommer med den konstatering, at politikerne på Københavns Rådhus ikke på nogen måde vil afgive ansvar og magt. Men skal beslutninger, der drejer sig om for eksempel Nørrebro i fremtiden foretages af embedsmænd og chefkonsulenter bag tykke mure. Det er alt for meget skinddemokrati. Nørrebro Lokaludvalg og andre er under angreb, og helst vil mange politikere på en gang lukke butikken. Man er slet ikke klar over, hvilken guldgrube de lokale ildsjæle udgør. Fejlen ligger nok i, at politikerne på Rådhuset ikke tager Lokaludvalgene alvorlig.

Læs mere
29. april 2015
Hvorfor skulle de uskyldige mennesker dø? Hvorfor gjorde han det? Politiet forhindrede, det er kunne have blevet værre, men derfor må man godt stille spørgsmål. Hvorfor var der ikke udendørs vagter ved Krudttønden? Hvorfor greb Københavns Kommune ikke ind? Hvorfor lykkedes det, at gøre Oma mere radikal i fængslet? Og hvordan kan en imam slippe godt fra, at opfordre til at dræbe jøder? Vi skal også se på den store terrorpakke på 12 punkter. Det og meget mere i denne anden artikel om den frygtelige weekend.
Læs mere
29. april 2015
Så er det igen 1. maj, og de røde faner skal luftes. I Fælledparken vil der blive drukket mange bajer og talt om solidaritet. Hos de helt røde er det faktisk ret hyggeligt med rigtige arbejdersange. Men bag dette selvværd gemmer der sig en stor usikkerhed. For LO mister i den grad medlemmer, og dermed indflydelse. Derfor taler man om fusion. Men kan offentlig ansatte blive enige med håndværkere? DA har i den grad fået indflydelse, mens fagbevægelsen ikke har forstået at forny sig. Medlemsflugten er størst hos de unge. Fagbevægelsen bliver nok heller ikke hørt så meget på Christiansborg som de har ønsket sig.
Læs mere
26. april 2015
I anledningen af 70 året for Danmarks befrielse for 70 år siden, bringer vi i samarbejde med www.dengang.dk denne artikel. Egentlig kunne englænderne være kommet lang tid før. Men Montgomery tog sig meget tid. Dette irriterede i den grad amerikanerne. Ja egentlig irriterede det også Churchill. Pludselig fandt man ud af, at russerne jo også var på vej nord på. Tænk, hvis de var kommet først. Hvordan ville de have behandlet danskerne, som de ikke betragtede som allierede? Og det var vel amerikanerne, der kom cirka 12 timer før russerne til Lübeck – området, som så banede vejen mod nord.
Læs mere
26. april 2015
I anledning af 1. maj fokuserer vi i et par artikler på fagbevægelsen. I år fejres 1. maj på Store Bededag. Så mon ikke der bliver mange folk i Fælledparken. Dengang i 1872 kæmpede arbejderne i bogstaveligste forstand for ytringsfriheden. Denne artikel er blevet i stand i samarbejde med www.dengang.dk En ny grundlov skulle åbenbart ikke gælde for arbejderne. Socialismen blev betragtet som farlig og skadelig for samfundsudviklingen. På Nørrebro har man aldrig fundet sig i noget. Her har der i tidens løb været mange kampe, som har givet politiet overarbejde. Men dengang i 1872 var militæret også sat ind. Det kunne have gået helt galt. I Kastellet sad soldater parat med skarpladte våben.

Læs mere
23. april 2015
Som det vil være vores faste læsere bekendt, så får vi med jævne mellemrum nyt fra Metroselskabet. Vi skal gøre opmærksom på ”Åben Byggeplads” på Nørrebros Runddel, søndag den 26. april kl. 10.00 – 13.00. Læs endvidere her, hvor boremaskinerne Nora, Tria, Minerva og Eva befinder sig.
Læs mere
6. april 2015
Velkommen til vores nyeste oversigt. Denne gang har vi ikke så mange indslag. Det skyldes, at det kun er gået tre uger siden sidst. Og så vil vi ikke henvise til medier, der forlanger penge for at se deres indslag.
Læs mere
4. april 2015
Hvordan kunne det gå så galt? Kunne det have været forhindret? Kan terrorpakken forhindre lignende forbrydelser? Og hvordan har det politiske Danmark reageret? Vil Danmark udvikle sig til en direkte politistat? Og er vores afprøvelse af ytringsfriheden ikke en provokation? Hvorfor er det hele tiden os – og dem? Ugen før var terroren var trygheden ifølge medierne vendt tilbage til Mjølnerparken. Nu var der igen utryghed.

Læs mere
3. april 2015
Den gamle redaktør blev ramt af en bilist. Nu bliver der skabt endnu bedre forhold for os cyklister på udvalgte strækninger. På 25 år er antallet af cyklister i København blevet fordoblet. Nu er der 41 pct., der cykler på arbejde hver dag. Målet er 50 pct. Mon ikke Bycykel – projektet til i alt 84 millioner kroner er blevet en fuser. Men hvad er nu det. Kun 9 pct. af danskerne bruger deres cykel hver dag. Deriblandt er den gamle redaktør her.

Læs mere
3. april 2015
Vuggestuer og børnehaver er ikke fulgt med i åbningstider. Det giver problemer i familielivet. Færdigretter købt i discountbutikker gør dig fed og syg. Illegale slikbutikker lukker legale butikker. Apotekernes håndkøbssalg har mange fejl. Og så vil man beskære apotekernes muligheder for at tjene ved frivalgsvarer. For nogle af politikerne er det overraskende, at politiet ikke dukker op ved butikstyveri. Margarine må ikke mere hedde Margarine. Det har det ellers gjort siden 1893. Det siger EU. Vælgerne er kritiske over for afskaffelsen af planloven. Og så kigger vi på vindere og tabere i detailhandlen.
Læs mere
3. april 2015
WordPress er blevet hacket, og det er gået ud over danske hjemmesider. Danskerne hader cookies. Og så må amerikanske og britiske efterretningsvæsner ganske lovligt hacke sig ind på din computer, selv om du ikke er mistænkt. Vores lovgivning er 10 år bagud m.h.t. teknologi. Rigspolitiet er gået for vidt med registrering af nummerplader. FE har presset på m.h.t. at undgå dommerkendelse. 500.000 overvågningskameraer overvåger dig herhjemme. Ikke alle er lovlig opsat.

Læs mere
3. april 2015
Det er med at holde tungen lige i munden, når man skal finde ud af de nye EUD – regler. Vi giver her en kort oversigt over de nye regler i den fremtidige elevuddannelse. Men skal du have en helt eksakt orientering, er det bedst du kontakter din organisation. Vi har her forsøgt at sammenfatte reglerne.
Læs mere
3. april 2015
Det luner selvfølgelig med de seneste mere positive meldinger for i år og de kommer år fra Nationalbanken bakket forsigtigt op af førende bankøkonomer. Meldinger, der ikke må blive en sovepude. Hverken for politikere eller butiksejere. På det seneste viser Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for marts: “Positive forventninger i detailhandlen” – især “høje forventninger til omsætningen de kommende 3 måneder.
Læs mere
2. april 2015
Man så dem specielt på Blågårds plads. De såkaldte Prinser. De første de stolte traditioner fra Lersøen og Fælleden videre til Indre Nørrebro og Nordvest. På deres gravsten skulle stå: ”Under denne Gravsten hviler der et Smask fordrukken Svin” For dem var det en rædsel at komme på et Drankerhjem. Og nogle havde forsøgt at vende tilbage til en almindelig tilværelse. Men så stod det offentlige parat. Værsgo at betale børnepenge og skat for de sidste mange år. I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi denne historie om en glemt kultur. Vi skal blandt andet opleve nogle af de eksotiske drinks disse ”prinser” kunne sammensætte. Og det var bestemt ikke kedeligt – skål
Læs mere
2. april 2015
Mange i specialhandlen og mange bymidter blev trængt op i en krog i 2014 og kan blive det fremover. Især kvinderne går på nettet og handler både nyt og især brugt specielt til børn, også i genbrugsbutikker også møbler og på loppemarkeder. Det bevirkede bl.a. en tilbagegang for babyudstyr og børnetøj på 17% sidste år i forhold til 2013. Og her i januar –20% og i februar –14% set i forhold til januar og februar sidste år
Læs mere
1. april 2015
Både kunder og andre butikker har forespurgt om Nørrebrogade. De kan ikke finde ud af, hvordan de skal begå sig. Men atter en gang giver vi nogle informationer, og nogle telefonnumre, så yderligere informationer kan gives. I informationerne står der, at de bredere fortove vil give bedre muligheder for handel. Det håber vi sandelig på i detailhandlen.

Læs mere
1. april 2015
Så er vi klar med 29. sæson af Nørrebro Handelsforenings Loppemarked. Og i år er det fra den 4. april til den 31. oktober – og det er hver lørdag. Læs her, hvilke regler du skal overholde. Du står på et specielt sted langs Assistens Kirkegård, og her skal reglerne derfor nøje overholdes ellers er det øjeblikkelig bortvisning. Vi er ansvarlige over for myndighederne. Vi tager også lige lidt historie. Vi ønsker dig velkommen både som stadeholder og kunde.
Læs mere
31. marts 2015
Generalforsamlingen udtrykte skepsis for foreningens fortsatte kamp for julebelysningen på Nørrebro. Trods stor støtte fra Nørrebro Lokaludvalg kostede det foreningen masser af penge og tid. Opbakningen blandt detailhandlerne er kun på 26 pct. Så vi får næppe en udvidelse af julebelysningen i år. Og Nørrebro Handelsforeningen er tvunget til at finde en anden metode, at samle ind på. Formanden uddelte masser af roser til de andre bestyrelsesmedlemmer for deres store engagement, til administrator og til leder af loppemarkedet langs Assistents Kirkegård.
Læs mere
16. marts 2015
Så har vi endnu en stak gode informationer til dig som vi har delt fra andre medier. Det er informationer fra de kategorier, som vi beskæftiger os med. Men nu er flere af disse begyndt at forlange penge for dette. Vi forsøger at finde nye, så vi fortsat kan bringe dig en masse informationer. Denne gang er der i hvert fald en masse at finde på vores Facebook. Og jeres kommentarer er også blevet hyppigere. Tak for det.
Læs mere
15. marts 2015
Et flertal i Folketinget vi forbyde Hizb ut Tahrir. Men det er ren populisme. For ifølge Grundloven kan de ikke forbydes, såfremt de ikke bryder loven. De hverver medlemmer i Nørrebrohallen. Det synes Kulturborgmesteren ikke om. Men hvorfor bruger han så ikke bare Folkeoplysningsloven. De tager ikke afstand fra det frygtelige terrorangreb. Og de kalder integrationsministeren for fjende af Allah. De vil indføre kalifat i Danmark, hvor Sharia – lovgivningen skal være herskende. De foragter det danske demokrati og spiller gerne offerrollen. Og det er her på Nørrebro, at de har deres fleste tilhængere.

Læs mere
15. marts 2015
Privatbilismen er steget mere, end hvad godt er. Men kan man for at få bilisterne til at tage toget tilbyde en ekstra god kollektiv trafik? Svaret må være nej, selv med den nye 10 – årige kontrakt, der er forhandlet på plads med mindst mulig flertal. Har pendlerne fået det, som de gik efter? Igen må svaret være nej. Vi har lavet en analyse omkring kundetilfredshed, en sammenligning med priser på privatbilisme og togbilletter m.m. Gennem de sidste 10 år har DSB ikke kunnet levere varen, ifølge kontrakten. En revisionsrapport stiller spørgsmålstegn ved DSB’ s planer. Spørgsmålet er også om staten vil gå glip, af de 40 milliarder kroner som bilisterne afleverer hvert år. Billetpriserne stiger mere end benzinen, selv om der blev lovet billigere priser. Ja så mener kun 29 pct., at den kollektive trafik kan leve op til deres forventninger.
Læs mere
14. marts 2015
Vi kigger på nye trends i detailhandlen. Skal disse visioner virkeliggøres kræver det meget mere sammenhold på Nørrebro. Discountbutikkerne har udviklet sig positivt. Nemlig.com er langt fra bekymret trods underskud. Vi kigger på begrebet ”Service”. Skal planloven sættes ud af kraft, så er det fri adgang for storcentre? Skal der mere afgift på slik? Skal der tages hensyn til folkesundheden eller til erhvervslivet? Opsvinget i 2014 var på 1 pct. Er skuden endelig vendt?
Læs mere
14. marts 2015
Det er mange måder at score stemmer på for vore politikere. På de københavnske busser står et beløb – 454.215 kr. Det beløb skal få kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere til at skamme sig. De får at vide, at de ikke er motiverede til at søge arbejde, fordi de sociale ydelser er for store. Der er masser af arbejde, får de også at vide. Og ude i kommunerne er det som et lotteri på den måde kommunerne tolker reglerne. Egentlig burde modtagerne af de sociale ydelser protestere. Men de er bange for at blive yderligere straffet og ende som Dovne Robert og Rige Kathrine. At vi alle kan ende i den situation tænker vi ikke på, for et flertal af lønmodtagerne giver politikerne ret i, at modtagere af sociale ydelser skal yde meget mere.

Læs mere
14. marts 2015
Borgere bliver klemt i digitaliseringsbølgen. Er du træt af naboens larm – anmeld ham. En canadier ville ikke afgive sit kodeord. Toldvæsnet kan afkræve en bøde på 25.000 dollars. Danskere lyver om deres persondata på nettet. Rejsekortet registrere dine rejser, 5 år tilbage. Har vi falske mobilmaster i Danamark. Hvad ville NSA i Nordkorea? FE har presset på for at undgå dommerkendelser. Vores hemmelige politi har fået mere magt. Og så skal vi høre om en sand historie syd for grænsen, med rødder til danske myndigheder.
Læs mere
11. marts 2015
Erhvervslivet mener, at dårlig fremkommelighed og langsommelig service er årsag til, at man ligger så langt nede på DI’ s erhvervsbarometer. Politikerne mener, derimod, at det er de mange anlægsarbejder, der er skyld i erhvervslivets negative syn. De mener ikke, at det er deres syn på biltrafikken i København, der er skyld i negativiteten. Bilen er nødvendig for at erhvervslivet kan få vækst. Nørrebro Handelsforening er kommet med forslag til, at det vil være muligt, at ryge op af listen. Man skal simpelthen ”forkæle erhvervslivet” mere. Der er groteske eksempler på p – afgifter. I nogle bydele skal man betale 14 – 18 gange mere end normalt. Dette giver store udfordringer især for erhvervslivet. Men bilen bliver et ”bandeord” for et flertal af politikkere i København.
Læs mere
10. marts 2015
Vi kigger i den lidt længere artikel på infrastrukturen i København. Er udviklingen så positiv, som politikerne hele tiden siger. Bliver det bedre for erhvervslivet? Faktum er at det går bedre i Berlin, Stockholm og Hamborg. Øresundsregionen og samarbejdet fungerer ikke rigtigt. Og politisk er det måske heller ikke en vilje til at gøre det bedre for erhvervslivet. Det kan have noget med konstruktionen at gøre. Ambitionerne er der. Vi kan se, at der sker en masse i København. Talrige anlægsarbejder er i gang. Mange af disse påvirker virksomhederne negativt. Men det negligere politikerne. Efterhånden har almindelige lønmodtagere ikke åd til at bo i deres by. Og så skal man i byplanlægningen huske at skabe miljøer for befolkningen. Og det man i den grad glemt ude i Ørestaden.
Læs mere
8. marts 2015
De havde adgang til en masse lige uden for deres huler. Det var på lossepladsen. Men herfra kom rotterne spændende, når det brændte. Jo herude boede der mange specielle personer med mærkelige navne. Herude lå byens latrindepot også. Det var ikke den allerbedste duft, beboerne herude var udsat for. Vi skal i denne artikel i samarbejde med www.dengang.dk stifte bekendtskab med nogle af beoerne. I 1908 – 1910 forsvandt de sidste beboere for at bosætte sig på Nørrefælled. Herfra blev de også fortrængt og de endte med at dele sig i to. En del huserede på Ydre Nørrebro, mens den anden halvdel opholdt sig på Blågårds Plads.
Læs mere
8. marts 2015
Den 26. marts, kan du komme til generalforsamling i Nørrebro Handelsforening, vel at mærke, hvis du er medlem. Og hvis ikke kan du nå, at melde dig end endnu. Har du lyst til, at der skal ske noget mere? Har du lyst til at gøre en aktiv indsats? Har du lyst til at bruge lige så meget tid, som de andre bestyrelsesmedlemmer? Vil du hjælpe med at samle ind til julebelysninger, så den kan blive udvidet? Eller vil du bare komme og høre, hvad Handelsforeningen har lavet i årets løb?
Læs mere
2. marts 2015
Det er en enestående nostalgisk hule inde hos Inga. Her finder du foruden frimærker og mønter gamle nostalgiske blade, indbydelser, sporvognsbilleder. Ja og så er her en speciel Elvis – udstilling. Er det fordi Inga er Elvis fan? Kig forbi butikken på Nørrebrogade 92 på onsdag.
Læs mere
14. februar 2015
2014 blev et barsk omstillings- og sanerings-år for detailhandlen - 2015 bli`r værre
Læs mere
14. februar 2015
Det sker en masse på vores Facebook. Du får tilbudt 64 gratis programmer til din PC. Se de nyeste artikler om detailhandel, trafik, fødevaresikkerhed eller mangel på samme, arbejdsmarked, samfund, økonomi, Nørrebro og overvågning, aflytning og hacking. Vores Facebook bliver opdateret dagligt.
Læs mere
14. februar 2015
Halvdelen af indvandrerne fra ikke – vestlige lande er arbejdsløse. Samtidig har 100.000 østeuropæer fået arbejde herhjemme. Medierne giver indtryk af, at de ledige slænger sig på sofaen. Politikere scorer billige point i befolkningen ved at kræve støre kontrol og lavere ydelser. Ingen af dem taler om lediges psykiske problemer og at ledighed faktisk er et samfundsproblem. Meldingen i befolkningen er, at de ledige lukrerer på samfundet, og at ledighed er deres egen skyld. Det er ligesom de gamle dage på Ladegården. Mange politikere ser også gerne ledige som løntrykkere og som deltagere i social dumping.
Læs mere
14. februar 2015
Nethandlen fortsætter. Vi giver nogle gode tips til, hvordan den fysiske butik kan tage kampen op mod dette. Desværre mangler fællesskabet på Nørrebro til at vi virkelig kan gøre en forskel. Bagerne dør, Netto og Aldi udvider. En britisk priskrig skaber masser af lukninger. Der er stigende import af ulovligt slik. Politikere vil bestemme, hvordan virksomheder skal skilte. Kioskerne har det usædvanligt svært. Sidste år oplevede butikkerne endelig stigende detailsalg, men vi kommer ikke i nærheden af forbruget fra 2008. Og det har kunnet mærkes på antallet af lukkede butikker og nedgang i beskæftigelse i detail - og engroshandelen. Og så har Nørrebro Handelsforening igen haft besøg af studerende. Det og meget mere kan du læse her.
Læs mere
13. februar 2015
Anonyme kreditkortmodtagere kan sagtens findes. Nu kan du gå til en piercer og få indopereret en chip. Det amerikanske forsvarsakademi er blevet hacket. I Rigspolitiet vi havde DNA – register. Rigspolitiet vil genindføre overvågning af nettet. Nye fotovogne registrere bilisterne, både de lovlige og ulovlige syndere. Deres observationer vil Rigspolitiet have lov til at videregive. Myndighedernes sladrehanke modetager stigende anmeldelser. Mindst 747 gange har Skat overtrådt grundloven. Borgere skal bevise deres uskyld, når Udbetaling Danmark beskylder dem for noget. Det er omvendt retspraksis. Er det i orden?
Læs mere
12. februar 2015
Uddannelsen skal højnes, især på erhvervsskolerne. Partierne kan ikke blive enige om, hvad adgangskravet skal være. Allerede nu er der sket fyringer og besparelser på skolerne. Man forventer færre elever ligesom frafaldet forventes at blive større. Hvad med restgruppen, som ikke kan klare kravene? Og hvad med ambitionerne, om at 95 pct. af en ungdomsårgang skal kunne klare en uddannelse. Taberne bliver anden- generations – indvandrerdrenge. For 5.500 unge er dørene lukket. Det starter allerede for folkeskoleelever. De skal tage en alvorlig beslutning som 15 – 16 årig, men kan de det? Får de nok vejledning? Og hvad med erhvervserfaring. Der forsvinder flere og flere fritidsjobbere. Ikke alle folkeskoler har en erhvervspraktik – ordning.

Læs mere
11. februar 2015
Landsretten har sagt og nu også Højesteret. Det er ud af klappen, når du er 65 år. Så kan du ikke mere stå i en A – kasse. Du er tvunget på pension, for du har ingen sikkerhedsnet. Men hvad med fremtiden. Politikerne har bestemt, at man skal blive langt længere tid på arbejdsmarkedet. Og hvad med nedslidningen? For mange grupper i samfundet er nedslidningen hårdere. Og hvorfor har man ikke diskuteret en fleksibel overgangsløsning? Det er overladt til den enkelte arbejdsgiver. Er det system rimligt?
Læs mere
10. februar 2015
Det er som om den nedladende holdning og hadet til dem, der får passiv forsørgelse er voksende. Et flertal af lønmodtagere mener også at ”ret og pligt” skal øges. Ja lønmodtagerne er godt hjulpet på vej af politikere og visse dele af medierne. Her kaster man rundt og manipulere med fakta. Således udtaler en politikere, at dovenskab og klynkeri kan true Danmarks eksistens. Et tv- program efterlader det indtryk, at arbejdsløse rask væk nægter at arbejde. Sidste år sagde kun 84 nej tak. Andre politikere mener, at danskere har krævementalitet. Men hvordan ser de faktiske tal egentlig ud. Ja kig engang her.
Læs mere
9. februar 2015

Den 4. marts inviterer Nørrebro Handelsforening, Stefanskirken, Nørrebro Lokalhistoriske Forening og www.dengang.dk til et foredrag i Stefanskirken. Her kan du også høre om hvordan detailhandelen har oplevet historien gennem tiderne på Nørrebro. Dette beskrives sjældent i diverse historiebøger. Alt er gratis, selv kaffen i pausen. Du kan også møde den nye præst i kirken og de aktive mennesker i Nørrebro Lokalhistoriske Forening. Få en fornøjelig aften ud af dette arrangement.

 


Læs mere
4. februar 2015
I vores serie om Besættelsestiden bevæger vi os denne gang lidt uden for Nørrebro, nemlig til Rostock. Det sker som sædvanlig i samarbejde med www.dengang.dk Vi vidste selvfølgelig at tyskerne på et eller andet tidspunkt ville komme. Spørgsmålet var bare, hvornår? I denne artikel afviser vi, at noget var aftalt på forhånd, men unægtelig så kunne mange begivenheder sagtens tyde på, at alt var aftalt. Men allerede tidlig var forsvarskommandoen varskoet, uden dog på nogen måde, at reagere. DNSAP forsøgte med løgnehistorier, at komme til magten. I Fårhuslejren opstod den såkaldte Fårhus – myte. Men ellers er der dukket masser af historier og myter frem gennem tiden, om at Rostock – mødet har fundet sted. Her skulle udenrigsminister Munch og Himmler have aftalt besættelsen i mindste detaljer. Selv den legendariske advokat Carl Madsen troede, at mødet havde fundet sted.

Læs mere
2. februar 2015
I samarbejde med www.dengang.dk skal vi høre om, da den kollektive trafik endelig fandt vej til Nørrebro. Jo der var nogle omnibusser, der havde fundet vej herud. Vognmandsforeningen advarede mod sporveje. Det ville koste foreningen sit liv. Så galt gik det dog ikke. Foreningen leverede både heste til omnibusserne og sporvejene. Det var den meget aktive isenkræmmer og fabriksejer Heegaard, der var initiativtager til Nørrebroe Sporveje. Men borgerne måtte vente utrolig lang tid, inden man fik en banegård. Politikerne betragtede stadig Nørrebro som lidt af et udkantsområde – dengang. Uheldigvis blev hestene ramt af influenza. Og dagen efter den officielle indvielse af Nørrebro – ruten, ja så måtte den indstilles på grund af snestorm. Læs også i denne artikel om de ansattes vilkår om bord på sporvejen.
Læs mere
27. januar 2015
4 ud af 6 discountkæder med dagligvarer havde underskud sidste år og nogle også tidligere år, melder Retail Institute Scandinavia i en prognose, der viser, at discountkæderne vil stige i antal med 13,5% fra nu 1.586 til 1.800 i 2024.
Læs mere
13. januar 2015
2015 som et pænt vækstår afgørende for mange butikkers fremtid og for mange mindre og mellemstore handelsstandsforeninger
Læs mere
11. januar 2015
Op til 2.900 læsere pr. artikel
Hver dag opdaterer vi vores Facebook med interessante artikler. Og der er virkelig noget at komme efter. Det er faktisk en avis i sig selv med et væld af informationer. Vi oplever et stigende antal læsere. Ja nogle af artiklerne bliver læst af 2.900. Det er, når vi booster artiklerne. Det har vi også gjort for alle dem, der bidrog til julebelysningen.
Læs mere
11. januar 2015
Ja selvfølgelig kan de det. Men ofte er vi utilfredse med at det hele skal tage så lang tid, og at de ikke kender begrebet service. Inden for Staten får de nu nye procedurer, der betyder, at den enkelte skal tjekkes mere. Måske skulle det offentlige kigge mod det private, hvor ansvarsområder bliver uddelegeret. Sygeplejerske og læger skal udfylde så mange kontrolformularer, at de knap har tid til patienterne. Derfor vokser klagerne, og patienterne skal vente yderligere 13 måneder på, at deres sag, bliver behandlet. Der er meget stress i det offentlige. Stress er tegn på dårlig ledelse. Derfor er sygefraværet også højere inden for det offentlige. Fire ud af 10 offentligt ansatte mener ikke, at de kan holde til pensionen.

Læs mere
10. januar 2015
Vi gik en tur ned ad Nørrebrogade på Ydre Nørrebro. Vi besøgte butiksejere, og blev i den grad skældt ud for manglende initiativ og manglende information. Nogle havde mistet juleomsætning, og et par fandt pludselig ud af, at de efter anlæggelse befandt sig på en busvej, hvor kun bussen måtte køre. Og så var der nogle, der mente, at vi skulle bruge vore ressourcer anderledes.
Læs mere
9. januar 2015
Mange har dømt bogen ude, men den lever i bedste velgående. Men branchen har forandret sig. Bestsellerisme har overtaget. For bare ti år siden var det ikke særlig trendy at læse krimier. Boghandlerne tjente dengang, når der kom en bestseller. Det gør de ikke mere. Selv børnene læser mere i dag. Men salgskanalerne har ændret sig. Hver femte fysiske boghandel er forsvundet siden år 2000. Amazon nærmere sig med hastige skridt. Og det vil betyde endnu en centralisering. Gennem de sidste to år har forlagene leveret 21 pct. færre bøger til den fysiske boghandel, men 26 pct. flere til internetboghandlerne. De store forlag har skåret ned.
Læs mere
9. januar 2015
Detailhandelen er igen blevet pessimistiske. Tre ud af fire forbrugere føler sig snydt i danske butikker. I medierne har der været grove, verbale overgreb mod butiksansatte. Og så skal vi arbejde meget mere, siger et amerikansk analyseinstitut. Julemusik og dufte forfører kunderne. Og hvad købte kunderne i julen? Hvem omsatte mest og mindst. I 2020 vil 45 pct. af handelen foregå på nettet, hvis udviklingen fortsætter. Trods dette udviser storcentre, og diverse dagligvarekæder udvider deres antal af butikker. Det og meget mere, kan du læse her.

Læs mere
7. januar 2015
Danskerne tror, at den stigende overvågning er til deres bedste. Lige så stille er vi på vej til en formynderstat, hvor retssikkerheden gang på hang bliver krænket. Hackere har lænset konti for 150 millioner kroner. Der er hul i teleselskabernes konti. Historikeren, Bent Jensen har fået destrueret sin computer af PET. De siger, at det var en fejl, men var det nu det? Danmark er nu rustet mod og til Cyberangreb. Pris: 467 millioner kroner. Politiet har nu fået scannere, så man automatisk kan scanne alle nummerplader. Rigspolitiet opbevarer fingeraftryk ulovligt. Og så har man måske udviklet det sikre betalingskort. Det og meget mere kan du læse her.
Læs mere
5. januar 2015
Et socialt supermarked vil snart etablere sig på Nørrebro. Her vil man sælge kasseret mad til en pris 50 – 70 pct. under almindelig pris. Danskerne synes selv, at de er økologisk bevidste. Men de køber udenlandsk frugt fordi, det er billigere. Til gengæld er det fyldt med kemi. Danskerne mener, at de er klimabevidste, men de forlanger, at butikkerne nærmest har døgnåbent. Og det sparer ikke just på ressourcerne. Kommuner har i årevist indkøbt varer hos en producent, der overhovedet ikke var registret og godkendt til at producere mad. Vi køber gerne billig slik, men tænker ikke over at det er en grund til, at det er billigt. Og så kan vi ikke finde ud af forskellen på begreberne ”Sidste anvendelsesdato” og det nye ”bedst før”. Er det derfor, at mindst 58.000 danskere hvert år har madforgiftning?
Læs mere
5. januar 2015
I samarbejde med www.dengang.dk fortsætter vi vores serie om Besættelsestiden. På Nørrebrogade 156, blev Danmarks Frihedsråd dannet den 16. september 1943. Det var i lokalerne tilhørende Harilds Maskinskrivningsbureau. Efterfølgende blev møderne afholdt på skiftende adresser. Men ikke alle i Modstandsbevægelsen var enige med Danmarks Frihedsråd, og det var Vilhelm Buhl så sandelig heller ikke.
Læs mere
5. januar 2015
Snart er det slut med at købe klippekort, og i slutningen af juni kan du ikke mere bruge dette kort. Men fungerer Rejsekortet? Vi viser nogle eksempler, hvor det i hvert fald ikke fungerer. Både Forbrugerrådet og Rejsekort A/S har masser af henvendelser hver dag, og der er uddelt over 800.000 bøder. Nogle af disse bøder virker komplet tåbelig. Glemmer du, at tjekke ud tre gange, så spærrer man Rejsekortet. Har du et anonymt Rejsekort kan du risikere en dummebøde på hele 750 kr. for at glemme at tjekke ud. Så bringer vi 20 snubletråde, du skal tjekke inden du bruger Rejsekortet.
Læs mere
4. januar 2015
Vi fokuserer med jævne mellemrum på den kollektive trafik. I denne artikel går vi tæt på DSB. Hvor går det godt, og hvor går det mindre godt. En ny bog forholder sig kritisk til DSB’s ledelse. Men efter at have fyret 1.000 mand kan DSB fremvise et fornuftigt regnskab. Skal de resterende medarbejde så frygte for deres fremtid. Et overraskende konklusion er, at næsten alle IC – 4 tog kan komme ud at køre om et par år. Det kunne blive et økonomisk problem, såfremt IC – 4 togene skulle skrottes. De er sat til en værdi af 4,6 milliarder kroner. Det bliver investeret mange penge i den kollektive trafik frem til år 2030.

Læs mere
4. januar 2015
På Nørrebro er ikke alle detailhandlere lige begejstret over byggerodet på Nørrebrogade. Vi kigger på cykelkulturen i London, og på cykeltyverier i dag og dengang i 1920erne og 1930erne. Christianitterne har fjernet et brændselsskur, men er stadig imod, at en cykelsti skal passere fristaden. Denne cykelsti er efterhånden blevet meget forsinket. Og så kan cyklister give kommunen et tip, hvor de vil skyde genvej. Så vil politikerne se velvillig på det, og evt. fjerne et par p – pladser til bilerne.
Læs mere
4. januar 2015
Her var mudrede fæstningsgrave. Ind imellem var det idyllisk. Søerne blev brugt som lossepladser, men herfra fik man også drikkevand. Nede ved søerne boede en underskøn pige, man kaldte hende Largo del La’gaard. I 1836 var luften over Nørrebro selv i større afstande forpestet. Det skyldtes Heegaards dyretarme. Ingen af gæsterne overskred sømmelighedens grænser i Grams Forlystelsessted, elv om hans tre skønne døtre hjalp til. Ridderen af Nørrebro løb dog med gartnerenkens datter Marie. Her var masser af vilde dyr, vildænder, harer mår, ræve m.m. I fru Heibergs fødehjem blev der drukket gravøl. En svensk digter opdagede ikke, at der var uorden på kirkegården. Og så gik ikke alt efter reglerne ved Kierkegaards begravelse. (Denne artikel i samarbejde med www.dengang.dk )
Læs mere

Copyright 2023 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16