Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2011

27. december 2011
Detailhandlen gik samlet tilbage med 1% i oktober og i årets første 10 måneder frem med 0,6% i forhold til de samme måneder sidste år
Læs mere
20. december 2011
Hvad sker der med byggepladserne, og hvordan er det lige med de trafikale forhold. Vi fortsætter her på siden med at orientere om udviklingen i samarbejde med Metroselskabet. Hvilke gener har det for beboerne og for erhvervslivet på Nørrebro, ja følg med her på siden og læs indlægget, som er leveret af Andrea Jørgensen fra Metroselskabet.
Læs mere
20. december 2011
Har været et sandt forhindringsløb. Handelsforeningen skulle holde sin mund, ellers fik man ingen informationer. 85 pct. af bilister havde et ærinde. Omsætningsnedgang skyldes udelukkende krisen. Handelsforeningen kunne dokumentere stor tilbagegang i prøveperioden. Handelsforeningens undersøgelse blev kaldt manipulerende og misvisende. Kommunens undersøgelse startede 14 dage efter prøveperiodens igangsættelse. Streamers blev ulovlig fjernet. Manglende information og dårlig planlægning forstærkede nedgangen i omsætningen
Læs mere
20. december 2011
Eksplosiv vækst på 5% - nu med fedtafgift - i fødevarepriser begrænser yderligere forbruget af udvalgsvarer op til Jul - og i antallet af butikker i YDRE-Danmark fremover
Læs mere
14. december 2011
Dette er en situationsrapport en tidlig mandag formiddag fra Nørreport Station. Det er dag 1 i en langvarig afspærring af området. Vi var cyklet til området. Det virkede kaotisk. Dårlig skiltning, mangelfuld trafikregulering, sure buspassagerer, busser i kø og lige før, der opstod trafikuheld. Pludselig vender en lastbil midt i det hele. Det kan kun blive bedre. Er der nogen, der har sovet i timen?
Læs mere
14. december 2011
314 milliarder kroner bruger vi hvert år på socialhjælp. 2 millioner danskere lever af overførselsindkomst. De social udsatte er i den grad blevet hånet af politikere og medier efter, at en kuglestøder og en SF'er mødtes. Nu skal der strammes gevaldigt op. Krævementaliteten skal ophøre. Og sagsbehandlere må ikke mere være blødsødne. Men hvor er socialt udsattes retssikkerhed. Nogle bliver tabt i systemet, for der er ingen sikkerhedsnet. Vi har fået en henvendelse efter et tidligere indlæg. Man glemmer også de selvstændige og et sigende antal konkurser.
Læs mere
14. december 2011
2.000 står i kø for at blive Mysteri shopper. De er en slags spion, der skal finde ud af, om de ansatte udfører deres arbejde ordentlig. Men de skal også finde ud af om butikken er overskuelig. Men nogle arbejdsgivere udnytter dette til at jagte enkelte medarbejdere, og det er ikke hensigten med disse ”spioner”. Lo og Dansk Erhverv er uenige i fortolkningen i Hovedaftalen. Andre steder udløser større kundetilfredshed mere i lønningsposen.
Læs mere
14. december 2011
I samarbejde med ww.dengang.dk, går vi tilbage til dengang, da Jens udvandrede fra en lille sønderjysk by. Han blev en af Københavns største brændevinsbrændere og ølbryggere. Mere berømt blev senere Carl, selv om han var ved at springe sin mors villa på Odinsgade i luften. Men hans forsøg lykkedes. Det blev starten til et kæmpe foretagende. Sammen med sin kone, Laura lærte han Familien Danmark, at læse. Nåh ja. Den lille by i Sønderjylland hed Aller.
Læs mere
13. december 2011
Cowi har beregnet, at den negativ effekt på samfundsøkonomien med en betalingsring udgør 7,8 milliarder kroner. Trafikken vil falde markant i centrum, men kun 4 pct. i det øvrige område. Bilejere betaler i forvejen 40 milliarder kr. om året. Private veje kan blive et alvorligt problem inden for betalingsringen. Billetpriserne stiger, antagelig også i 2013. Københavns pendlere kan fortsat forvente ståpladser og forsinkelser i den kommende tid. Socialdemokratiske borgmestre advarer mod en forhastet beslutning om betalingsring.
Læs mere
13. december 2011
Det absurde burde ske. Der er tanker fremme, at butikker skal kræve gebyr for betaling med kontanter. I forvejen er der gebyr på brug af Kreditkort. Men kontanter koster samfundet milliarder af kroner årligt. Fremtiden sætter sine spor i butiksbranchen. Skal Dankort – brugere belønnes med rabatter?
Læs mere
12. december 2011
Kunder brokker sig over manglende juletræ på Runddelen. Dan – kortet forbliver i lommen. Men man kan dog få et gebyrfrit lån. Der er ikke meget optimisme at spore i julehandelen. Særlige faktorer gør sig gældende på Nørrebro. Næste år vil hver fjerde butik fyre folk. Manglende forbrug presser væksten. Udsalgsskilte i december vidner på, at butikker mangler penge her og nu.
Læs mere
5. december 2011
Dagligvaresektoren i kædekamp om søndagskunderne sammen med stigende priser, overkapacitet og opsparing æder sig godt ind i forbrugernes restslunkne “tegnebøger”. Det sammen med: Forbrugsomlægning og forbrugsbremse bl.a. grundet stagneret boligsalg, har kostet specialbrancherne mange kunder. Det mærkes især efter valget.
Læs mere
5. december 2011
Detailhandel gik tilbage i kroner med 1,4% i oktober og frem med 0,6% i årets første 10 måneder set i forhold til de samme måneder sidste år.
Læs mere
30. november 2011
Butikker på Nørrebro er godt klar over, at der bor mange fattige i bydelen. Men det er der politikere, der gør. De bruger udtryk som ”Jeg brækker mig”, når diskussionen om fattigdom diskuteres. De anerkender ikke begrebet. De påstår, at det er venstrefløjens retorik. Hans Engell Kalder Joachim B. Olsens kommentarer for nedsættende og kynisk. På Nørrebro er der familier, der ikke har råd til at opvarme lejligheden. På tre år er der kommet 5.000 flere fattige i København. Fattigdom fører til social udstødelse. Dette fører til kriminalitet og misbrug. Men det er der åbenbart politikere, der ikke er klar over.
Læs mere
30. november 2011
Detailhandlen gik samlet frem med 1% i september og i årets første 9 måneder med 0,8% i forhold til de samme måneder sidste år
Læs mere
30. november 2011
Det bliver svært for transportministeren at finde fælles fodslag blandt fagbevægelsen til betalingsringen. De har alle forskellige krav til den. Det spænder lige fra rabatordninger, krav til overenskomstforhandlingerne og investeringer i infrastruktur. Der stilles også forskellige krav til en placering.
Læs mere
30. november 2011
Hun uddeler varme kram. Hun har et sødt smil, men tag ikke fejl. Hun finder sig ikke i noget. Den skønne rødhårede kvinde, som nu også er i Kraks blå bog, har et heftig temperament. Daglig tager hun livtag med muslimske forældre. Man påstår, at hun kender samtlige navne på de 600 elever på Rådmandsgades Skole. Hun elsker sine skønne børn fra 38 lande. Hun stiller store krav til sine omgivelser, men så sandelig også til sig selv. Nu er hun så, som den første kvinde i ti år, valgt som Årets Leder 2011. Stort tillykke – det er velfortjent – venligst redaktøren af denne side.
Læs mere
30. november 2011
Medier og fagbevægelse udnævner nærmest dele af detailhandlen til at være et gråt marked for unges rettigheder. Hver tredje unge har et fritidsjob. HK har fokus på området. De unge og deres forældre kender ikke rettighederne. Der er eksempler på ”slavekontrakt” med bod på 250.000 kr. Arbejdsgiver beskylder offentlig ansatte for at være doven. Er problematikken sat på spidsen for at sælge aviser?
Læs mere
30. november 2011
På Nørrebro bliver der indført skråparkering. Det betyder 100 nye pladser, der dog først er klar i 2012. Hvor kommer de til at ligge? Første halvdel af Nørrebrogade klar i 2012. Anden halvdel med bussluse endnu ikke budgetteret. Detailhandlere efterlyser revideret Nørrebro – kort.
Læs mere
30. november 2011
Med jævne mellemrum modtager vi nyt fra Metroselskabet omkring byggepladserne på Nørrebro, men denne gang vil man gerne invitere til en interessant fernisering/udstilling omkring det mørke København i 1800 – tallet. Det hele foregår lørdag den 3. december fra kl. 14 – kl. 16 på Byggepladsen i Rantzausgade og det nærliggende Landsarkiv
Læs mere
Der skal være pris på varen
23. november 2011
Mange butikker undlader at sætte prismærker på varerne i vinduerne: Men det er ulovligt. Det er et lovkrav. De eksklusive butikker undlader det bevidst, for at lokke kunder ind i butikken. Det er ingen undskyldning, at man ikke kender til lovgivningen, siger man fra Forbrugerrådet.
Længere åbningstid giver dyrere varer
23. november 2011
Konkurrencen om kunderne er intens. Mange butikker udvider åbningstiderne. Det er et spørgsmål om at yde service og markedsføring. Men for mange især mindre butikker, er det svært at få vagtplanen til at gå op. En arbejdsuge på 80 timer er ikke unormalt. Specialbutikkerne følger supermarkederne.
Men de ekstra åbningstimer betyder ekstra lønkroner. Og det er kun kunderne, der kan betale. I oktober 2012 liberaliseres lukkeloven yderligere. Det betyder, at butikker kan holde søndagsåbent hver uge.
Hver fjerde vil spare på gaverne
23. november 2011
Krisesnak og dårlig økonomi får hver fjerde til at spare på julegaver i år. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F. Mange går med livrem og seler. Det økonomiske rod i Europa gør folk nervøse. Det betyder også, at man får en negativ vurdering af egen økonomi.
Flere praktikpladser
23. november 2011
Det skal være slut at droppe erhvervsuddannelsen, fordi man ikke kan få en erhvervsuddannelse. Planen er at 2,6 milliarder skal skaffe 10.400 ekstra praktikpladser. På erhvervsskolerne skal der skaffes 3.000 ekstra praktikpladser. Praktikelever skal kunne komme i praktik hos flere arbejdsgivere.
Ikke rent mel i posen
23. november 2011
På det pæne Østerbro var Told og Skat samt politiet i gang i to bagerier. Politihunde måtte bruges. Fire ud af fem anholdte opholdt sig illegalt i landet. Bagerejeren kan se frem til bøder på mindst 40.000 kr. Razziaen blev gennemført efter en anonym henvendelse.
Det er siden 1. september 2011 er der rejst 39 sager mod arbejdsgivere, som har beskæftiget illegal arbejdskraft.
Bager gør oprør mod Smiley
23. november 2011
Bagermestrene gør oprør mod Smiley – ordningen. De mener, at det bliver gået alt for meget op i småting, der ikke har noget med fødevaresikkerhed at gøre. Man mener efterhånden at ordningen er blevet lidt firkantet. Men fra Fødevarestyrelsen afviser man kritikken. Den er kørt helt efter bogen, siger man.
Giftige poser
23. november 2011
Seks ud af ti papirposer med almindelige fødevarer indeholder sejlivede flourstoffer, der øger risikoen for brystkræft og kronisk nyresygdom. Og det er ulovligt, når stoffer, som mennesker bliver syge af, overføres fra emballage. Fødevaremyndighederne skal bruge de næste par måneder til at undersøge forholdende.
Sværere at være selvstændig
23. november 2011
ASE har også gennemført en undersøgelse, der viser, at halvdelen af de selvstændige mener, at det bliver sværere at drive virksomhed under den nye regering.
Administration er det næstværste
23. november 2011
Bureaukrati er næste lige så stor en udfordring som at tjene penge viser en undersøgelse som A – Kassen ASE netop har gennemført.
Der er dobbelt så mange konkurser som for fem år siden viser en rapport fra Erhvervs – og Byggestyrelsen, som også påpeger at administrativt besvær er årsag til, at mange mindre virksomheder ikke ønsker at vokse.
Den største udfordring ved at være selvstændig er henholdsvis usikker og svingende indtjening (28,7 pct.) og administrative regler (25,8 pct.).
En dyr sag for statskassen
23. november 2011
Den danske stat risikerer at miste op til 200 mia. kr., fordi der for mere end 20 år siden blev opkrævet afgifter af danske virksomheder. Afgifter som efterfølgende blev kendt ulovlige. Fra 1988 til 1992 betalte 450.000 virksomheder 55 mia. kr. i såkaldt arbejdsmarkedsbidrag ambi. Med renter er beløbet vokset til 200 mia. kr. i dag.
Ifølge eksperter er sagen forældet, når man ser på dansk ret. Men flere danske virksomheder mener, at EU – retten har fortrin og vil nu forfølge sagen. Skatteministeren erkender, at det er en kompliceret sag.
Erhvervslivet slipper ikke
23. november 2011
Der indføres en ny arbejdsskadeafgift. Selskabsbeskatningen øges fra 2013 ved at stramme eksisterende fradrag og lempelser for multinationale selskaber. Der indføres også lønsumsafgift på aktieaflønning i den finansielle sektor.
Mindre fradrag for pensionsopsparing
23. november 2011
Loftet for indbetalinger til ratepension sænkes fra 100.000 kr. til 55.000 kr. Fradraget for formueforvaltning i forbindelse med pensionsordning fjernes også.
Kan jeg få en Taxa?
23. november 2011
Taxabranchen er i knæ. På fem år er antallet af ture faldet med 18 – 20 pct. i Århus og København.
Det er en kamp om kunderne. Man skal i dag arbejde 12 – 16 timer om dagen for at holde den samme løn som for fem år siden, siger en taxa – chauffør.
Lidt optimisme
23. november 2011
Hver femte virksomhed regner med, at ansætte flere folk næste år. Kun hver 20. regner med at fyre folk. Det er dog en lille optimisme i det danske erhvervsliv.
Nationalbanken forudser nulvækst i år, men en svag positiv vækst de næste par år.
Dyrere at være dansker
23. november 2011
En pakke cigaretter bliver 3 kr. dyrere. Der kommer også afgifter på usunde sukkerholdige fødevarer som øl, vin, sodavand, chokolade, slik og is.
Det er også slut for skattefrihed til arbejdsgiver - betalte sundhedsforsikringer, det samme gælder for skattebegunstigede medarbejderaktier.
Der kommer øgede afgifter på danskernes forurening af luften. Og bilerne går naturligvis ikke forbi. Vægtafgiften for biler hæves både i 2012 og 2013.
En lilla Finanslov
23. november 2011
Den nye finanslov er nu færdig. Den er rød på de sociale områder og blå på de økonomiske områder. Vinder blev absolut De Radikale, men størst respekt må man have for Enhedslisten, der har slugt flest kameler. De er gået på kompromis på mange punkter. Så alt i alt kan vi kalde den for en lilla finanslov med et begrænset antal røde aftryk.
Skatter stiger med 5 mia. kr.
23. november 2011
I 2012 stiger skatter og afgifter med 5 mia. kr. I 2013 stiger det til 7,5 mia. kr. Ifølge regeringens egen prognose vokser underskuddet næste år til 95 mia. kr.
13.000 mere for at fylde indkøbsvognen
23. november 2011
I de første ti måneder er inflationen steget med 2,8 pct. For en typisk familie på to voksne og to børn kan det bestemt ses på budgettet. Den årlige udgift til forbrug er typisk 13.000 kr. højere, end for et år siden. Fedtafgiften kommer også til at spille ind.
Reallønnen er ligeledes faldet med 0,8 pct. Det er et tal, der ikke er set siden i starten af 1980erne. Og her er der ikke udsigt til forbedringer.
Med regeringens finanslov vedr. usunde fødevarer vil inflationen stige med yderligere 0,3 – 0,4 pct.
23. november 2011
84 pct. af detailhandelen i London har mistet omsætning efter betalingsringens indførelse. Transportministeren vil haste en lov igennem. Nørrebro Handelsforening er meget betænkelig med denne udvikling. Vil dem, der bliver berørt overhovedet blive hørt? Er der tale om en reel borgerindragelse? Mange vil blive berørt. Mangfoldigheden og kulturlivet vil blive berørt. Har København en egentlig trafikstrategi? Hvor er havnetunnellen? Positiv med Metro og Letbane. Ny undersøgelse viser, at befolkningen også synes, det er en dårlig ide.
Læs mere
23. november 2011
Pludselig lå man på Bispebjerg Hospital. To timer er forsvundet af hukommelsen. Hvad var årsagen.?Hul på cykelstien? Dårlig afmærkning? Eller kørefejl. Læs om dårlige cykelstier, modkørende cyklister på Nørrebrogade. Skilte og afmærkninger på cykelstien samt ”cykelstivrede” Som jyde skal du være forberedt på, at I København er cyklisme en kampsport, hvor cyklisterne gør krav på fortove og fodgængerovergange. Men heller ikke buspassagerer kender færdselsreglerne. Og så mener Dansk Cyklist Forbund, at København er visionær på trafikområdet.
Læs mere
23. november 2011
Ny kaos truer for pendlerne. Færre togsæt, flere skal stå op og flere forsinkelser. For mange lappeløsninger i infrastrukturen. Toilet – og bremseproblemer giver totalstop for IC – 4. DSB's økonomi bløder. En ”metaltræt” bro skaber store problemer. Havnetunnel er fuldstændig glemt. Man prioriterer lappeløsninger som på Nørrebrogade. En elektrificering frem for betalingsring vil give støre besparelser og bedre forhold for pendlerne. Men der var ikke politisk vilje til en løsning. I Sønderjylland truer togkaos, der kan forplante sig til hele landet.
Læs mere
23. november 2011

Den juridiske grænse for acceptabel adfærd og udtalelse i det danske samfund har vide grænser. Salifisterne har ifølge justitsministeren ikke overtrådt Grundloven. De må gerne opfordre til mord, modarbejde demokratiet og indrette parallelle retssystemer. De har ifølge Grundloven ret til at fortsætte med at missionere på Nørrebro og andre steder. Vi skal tie dem ihjel, og lade være at omtale dem.


Læs mere
15. november 2011
Nørrebro er mere end Breaking News, bål, brand, bandekrig og ghetto – problemer. Læs denne lange artikel i samarbejde med www.dengang.dk. Den handler bl.a om de 113 skud, det vilde liv på søerne, de primitive broer, moral og etik, tjenestefolk på Blågården, sporvogne, mystik på kirkegården, Lersø – bøller, Alberti, det brogede handelsliv, forstoppelse, lus, lopper, latrin – depoter, fnat, mærkelige præster, arbejdere. En barnemorder i Jægersborggade, de første jyder på Nørrebro. Kort sagt Nørrebros mangfoldige historie.
Læs mere
14. november 2011
Detailhandelen oplever i øjeblikket en enorm brancheglidning. Men får kommercielle interesser fortrin? En apoteker i Uldum er blevet særdeles upopulær i branchen. Efter liberaliseringen er piller blevet ret så dyr, nogle steder. Mindreårige kan uhindret købe smertestillende piller. Vi bør også i fremtiden kunne få rådgivning ved udlevering af receptpligtig medicin.
Læs mere
14. november 2011
En fornyet grafitti – og hærværksbølge har ramt detailhandelen på Nørrebro. For de gamle, der endnu holder ud, er det ikke nyt. Men for de mange nyetablerede butikker og caféer, er det et chock. Nørrebro Handelsforening håber, at man trods ressourceproblemer og lempelser i straffeattesten kommer problemerne til livs. Hvis ikke, vil nye virksomheder holde sig væk fra Nørrebro.
Læs mere
14. november 2011
Nu skal lovgivningen hastes igennem. Det griber dybt ind i københavnernes hverdag. Politikerne glemmer, at fortælle om konsekvenserne . Vi får dyrere madpriser. Manglende konkurrenceevne skal åbenbart ikke diskuteres. I London får beboerne en rabat på 90 pct. I København er der kun dem fra Amager, der går fri. Der kom ikke billigere priser i de kollektive trafik.
Læs mere
14. november 2011
Mange rydder stadig op efter skybruddet den 2. juli. Miljøministeren har lavet en task force, der skal komme med forslag. Forsikringsselskaberne beregner skaderne til at have kostet 5 milliarder kroner. Og på Nørrebro vil man fritlægge Ladegårdsåen. Den skal kunne transportere overskydende regnvand. Desværre er beregninger og konsekvens – vurderinger som sædvanlig alt for luftige, når det gælder trafikvurderinger.
Læs mere
11. november 2011
Eksplosiv vækst nu med fedtafgift i fødevarepriser begrænser YDERLIGERE forbruget af udvalgsvarer.
Læs mere
2. november 2011
Danske forbrugere er i stigende grad begyndt at brande sig som ANTI-forbrugere.
Læs mere
28. oktober 2011
Detailhandlen gik samlet frem med 2% i august og i årets første 8 måneder: januar-august frem med 0,8%
Læs mere
Stegt Flæsk og vinsmagning
22. oktober 2011

Nørrebro Handelsforening og Føtex har hermed fornøjelsen at invitere dig til Stegt Flæsk og persillesovs med efterfølgende vinsmagning. Det hele foregår onsdag den 9. november kl. 18.30. Under middagen vil Handelsforening fortælle dig om foreningens mange tiltag. Husk endelig tilmelding.
Medlemsinvitation
Vinsmagning

19. oktober 2011
Der sker en del på Metro – byggepladserne i øjeblikket. Det arbejde, der foregår på Nørrebros Runddel og Nørrebro Parken minder en del om hinanden. Men læs også her, hvad der sker på de andre byggepladser på Nørrebro i øjeblikket. Det drejer sig om Nuuks Plads, Nørrebro Station og Skjolds Plads. Tak til Morten fra Metroselskabet for et godt samarbejde og en god kommunikation. Det er der andre, der kan lære af. Vi håber, at det gode samarbejde fortsætter med Andrea. Så Nyt fra Metroselskabet fortsætter.
Læs mere
19. oktober 2011
En plettet straffeattest er en hindring for småkriminelle for at få et job. Erhvervslivet bliver beskyldt for, at brugen af straffeattesten er eksploderet. Den ny regering barsler med ændringer. Dansk Erhverv er ikke begejstret. Butikstyveri, der i politiets øjne har lav – prioritet, bliver med forslaget endnu lavere prioriteret. Vi har spurgt nogle af medlemmerne. Kan man overføre erfaringer fra samfundstjeneste til brugen af straffeattest?
Læs mere
18. oktober 2011
Skal man som forældre til et barn, der er soldat i Afghanistan finde sig i at danske statsborgere, vil have dem skudt? Er det ikke landsforræderi? Demokrati skal afskaffes, Kurt Vestergaard skal skydes og homoseksualitet skal forbydes. Ja det siger Salifister på Nørrebro. Og nu vil man indføre Sharia – zoner. Hvem er de, og hvad står de får? Bliver ytringsfriheden brugt rigtig? Læs her, hvad politikere mener, om den sag. Salafisme er trendy i nogle kredse og har vokseværk. Noget tyder på at FET og PET har fået mere at se til.
Læs mere
18. oktober 2011
Den 1. oktober 2012 er det slut med lukkeloven. Butikkerne skal kun holde lukket 12½ helligdag hvert år. Mange små butikker bliver dermed lukningstruede. Det betyder også mere skiftende arbejdstid for de ansatte. Og dermed bliver der behov for mere fleksible åbningstider hos institutionerne. Men her rationalisere man mere og mere. Antallet af lukkedage stiger. I København er det blevet lukkeuger, og det irriterer både arbejdsgivere og - tagere. For en familie kan det være vanskeligt at få det hele til at løbe rundt. Det betyder færre timer sammen i familien, og problemer med planlægningen i butikkerne.
Læs mere
18. oktober 2011

Pludselig var Nørrebro Nærpoliti væk. Der skal spares 500 mill. kr. inden 2015. men betjente, der er 90.000 kr. dyrere i drift blev ansat i stedet for HK'ere på kontorene. I politikredse er der ikke råd til at uddanne elever. Politiforbundet mener, at der skal optages ca. 600 elever årligt for at holde trit med kriminaliteten. I år blev der kun optaget 93. Tilliden til politiet er dalende. De har ikke lokalkendskab. Mere synlighed er mislykket. Ingen Ghetto – politi som S – SF har bebudet. Og så bliver butikstyveri yderligere nedprioriteret.


Læs mere
18. oktober 2011
Det hedder ikke mere ghetto, men ”udsatte områder”. En kæmpe opretningsplan, der skal udligne de sociale skel inden år 2020, er iværksat. De ”udsatte” områder skal forkæles, men der kommer nok ikke de 200 ”ghetto – betjente” som regeringen har lovet.
Læs mere
13. oktober 2011
Feinschmeckergade eller ophørsudslag. Meningerne i medierne om Verdens største cykelgade er stærk delte. ”Situationen er den værste nogensinde”, siger formanden for Nørrebro Handelsforening. De allerfleste politiker siger dog uden at undersøge forholdene, at det er den almindelige krise, der er skyld i at detailhandlere på Indre Nørrebro har mistet halvdelen af deres omsætning. Kun Kultur – og Fritidsborgmesteren bakker Handelsforeningen op. Imens fortsætter Ophørsudsalget.
Læs mere
13. oktober 2011
Fortsat vækst i fødevarepriser begrænser forbruget af udvalgsvarer
Fra PRISDYK i 13 mdr. til PRISVÆKST nu på 15. måned for fødevarer med +5,4% i juni , +4,1% i juli, +3,3% i august og nu +3,1% i september set i forhold til samme måneder sidste år. Månedsgennemsnit i år på: +3,6%.
Læs mere
13. oktober 2011
I samarbejde med www.dengang.dk kigger vi atter på det gamle Nørrebro. Træer blev fældet på Runddelen. Stefans Apotek opstod. Der var bal i Folkets Hus, Jagtvej 69. Koks blev hentet på Slangerup – Banen. Og der var Fy og Bi i Stefans Biograf. Tørstig behøvedes man ikke at være på Nørrebro. I 1965 var der 123 udskænkningssteder. Ja og så kom Stauning lige forbi. Værelserne var små, og der var lokum i gården
Læs mere
13. oktober 2011
Lige uden for Nørrebro ligger det nye mad – mekka. Er det for Familien Hansen eller for Hellerup – familien? Priserne ligger i den høje ende. Og så mangler man stemning og karakter samt de beskidte grøntsager. Hvor er markeds – råbene? Hvor er udendørs – boderne? Og hvor er det store udbud af øl? Hvornår kan man købe varm mad? Et godt initiativ, som sikkert først skal finde sit ståsted og udvikle sammenhængen mellem det eksklusive og det mere almindelige udbud.
Læs mere
13. oktober 2011
Hvor mange er gået konkurs. Det spørgsmål bliver ofte stillet til Nørrebro Handelsforening i forbindelse med trafikreguleringerne og anlægsarbejderne. Men det bliver endnu værre. Arbejdet med Nørreport Station vil også påvirke Nørrebro. Og her er der masser af røde tal i detailhandelen i forvejen. Der er ikke meget indflydelse detailhandelen har haft omkring de afviklede og de kommende anlægsarbejder. Penge til anden halvdel af Nørrebrogade endnu ikke bevilliget. Læs også her, hvad der sker med trafikken omkring Nørreport Station.
Læs mere
13. oktober 2011
Referat af Bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening afholdet den 4.10.2011 hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade.
Læs mere
6. oktober 2011
Valget er overstået
Men. Men. Men.
Læs mere
26. september 2011
Detailhandlen gik samlet tilbage med 2% i juli og i årets første 7 måneder: januar-juli frem med 0,7%
Højdespringere januar-juli blev dyrehandlere med en vækst på 15,3%, lædervarer med 12,9
og cykelhandlere med +11,2%. Bundskrabere blev stofforretninger med en tilbagegang
på 30,8% og frugt- og grøntforretninger med en tilbagegang på 30,6%
Taber den nye regering detailhandlen på gulvet resten af året?
Læs mere
26. september 2011
Klager for 170 år siden
Dengang klagede fabrikant Heegaard til Magistraten. Han synes, det var urimeligt, at hans arbejdere inde fra København skulle betale for at komme gennem byporten på arbejde på Nørrebro. Det var for ca. 170 år siden.
Læs mere
26. september 2011
Der er koks i den kollektive trafik. Pendlerne frygter fremtiden. Mindre tog, og færre siddepladser. Endnu flere forsinkelser. DSB køre med underskud hver dag. Koncernen er præget af manglende styring. Køen ved håndvasken har været stor. S og SF har bebudet at billetpriserne skal sænkes og at den kollektive trafik skal øges med det dobbelte. Men alt tyder på, at det går den modsatte vej for DSB. Op mod 1.000 medarbejdere frygter fyresedlen.
Læs mere
26. september 2011
Københavns Kommune har afsat penge til husholdningsregnskabet. Der er givet mange penge til børn og cyklister. Men man har åbenbart opgivet en havnetunnel. Og det til trods for, at en hel ny bydel opstår i Nordhavn. Her vil man dog føre en Metrolinje hen. Også skolerne får en del penge. På Nørrebro skal der oprettes nye fritidsklubber og lukketiderne skal udvides i de eksisterende. De første penge er givet til en skybrudsplan. Der skal ske effektiviseringer i den offentlige administration. Og erhvervslivet skal have en bedre service.
Læs mere
Skriv til redaktøren
21. september 2011
Du er altid velkommen til at påvirke redaktøren af denne side, uanset om du er medlem eller ikke. Kom med kommentarer ideer m.m.
uwebrodersen@dbmail.dk
Få Nyhedsbrev tilsendt
21. september 2011
Du kan få Nørrebro Handelsforenings nyhedsbrev tilsendt elektronisk. Men det kniber for den stakkels web – master at finde din mail – adresse. Og du kan blive ”prøve – medlem” hos Nørrebro Handelsforening for kun 100,- kr.
Fokus – artikler i vente
21. september 2011

Her på www.norrebro.dk vil vi i nær fremtid fortsætte vore fokus – artikler på 

 • Betalingsringen og dens konsekvenser
 • Økonomien og det faldende forbrug 
 • Pendlerne og DSB`s krise 
 • Københavns Kommunes budget – aftale 
 • Ændring af detailhandelen på Nørrebro 
 • Et besøg i Torvehallerne 
 • Aldrig mere oversvømmelse?
 • m.m.
Masser af ansøgninger
21. september 2011

Mange virksomheder modtager et hav af ansøgninger. Arbejdsløse skal lave ansøgninger, og det mærker butikkerne. For hver ledig stilling står otte af arbejdsløse parat.

Det private arbejdsmarked står i stampe, og udsigterne ser ikke bedre ud. Der er en lille økonomisk vækst, men den er ikke stærk nok til at skabe flere jobs.

I første halvdel af 2011 var 270.000 berørt af arbejdsløshed i større og mindre udstrækning. Af frygt for arbejdsløshed holder man på forbruget.

LO mener, at der skal gang i investeringer for at få gang i det hele. Men bank - økonomer advarer mod den udvikling.

Et tip herfra. Hvad med at uddanne og kvalificere folk, så de står rustet til fremtidens Danmark.

Mad på farten
21. september 2011
S – togspassagerer kan nu få opskrifter, bestille varer og få ekstra tilbud. Bag madplanen står Meyers Madhus. Via mobilen får man samtidig adgang til en given opskrift. Man samarbejder samtidig med aarstiderne.com. Også en gammel kending af Nørrebro Handelsforening, Intervare er med i planerne.
Nettet har ikke erobret det hele
21. september 2011
De fem største e – handels aktører på dagligvareområdet på Nettet har endnu ikke opnået 100 millioner kroner endnu. Selv om salget er stigende udgør salget ikke så stor en andel endnu.
Butiksansatte mere tilfredse
21. september 2011
De ansatte i butikkerne er blevet mere tilfredse med deres arbejde. I perioden fra 2005 til 2010 er jobtilfredsheden blandt ekspedienter steget fra 63 pct. til 91 pct. Det Nationale Forskningscenter oplyser, at det er en lavere grad af konflikter mellem arbejde og privatliv. Den positive tendens bekræftes af HK.
Fremgang for Matas
21. september 2011
Driftsindtjeningen i Matas steg med over 9,5 pct. Og i august oversteg kundeklubben 70.000 medlemmer. I Matas tillægger man denne kundeklub stor værdi.
Fødevarer over grænsen
21. september 2011
Besøger du en sønderjysk familie, kan du næsten være sikker på, at du bliver tilbudt tyske fødevarer i en eller anden form. Grænsebutikkerne har i stigende grad fødevarer med i deres tilbudsaviser. Og salget af disse overstiger efterhånden salget af øl. Undersøgelser viser, at man kan spare op til 44 pct., når fødevarerne er i tilbud syd for grænsen i forhold til normale danske priser.
Flere tilbuds – aviser
21. september 2011
Hvert år bliver tilbudsaviserne tykkere. Og det er især discount – butikkerne, der sætter flere og flere varer i katalogerne. Hvert år stiger antallet af sider med 10 pct.
Nej til Gammelt Kød
21. september 2011
To partier overvejer at hæve forbuddet mod salg af gammelt kød. Det er Venstre og Enhedslisten. Men efter valget synes det at være et flertal for at bevare de nuværende regler. Baggrunden for diskussionen er, at der hvert år går 46.000 ton mad tabt alene i butikkerne.
Salget af fødevarer nåede bunden
21. september 2011
Salget af fødevarer og andre dagligvarer nåede et historisk lavpunkt i juli – måned. Omsætningstallet nåede kun 91,4. Under højkonjunkturen nåede tallet over 100. De dårlige tal vil ganske givet gå ud over beskæftigelsen i handelslivet. Ifølge konjunktur – barometeret vil 10 pct. af detailhandlerne fyre folk, mens 3 pct. vil ansætte folk.
Discount vokser hurtig – i Sverige
21. september 2011
Mindre dagligvarebutikker vil forsvinde hurtig i Sverige. Lidl – og Netto vil fordoble deres antal i løbet af få år. I dag har de 300 butikker. Disse forventes at stige til 600 i løbet af de kommende år. En lignende udvikling vil ske i Danmark.
Ud med Terminaler
21. september 2011

Ikke en gang terminaler, der er få år gamle kan mere bruges som Dankort – terminal. En række betalings – terminaler lever ikke op til de sikkerhedskrav, som Visa stiller. Man har forlangt at alle terminaler skal være skrottet inden udgangen af 2012.

Danske butikker vil blive hårdt ramt. Det skyldes chips – aflæsning. Alene i Coop Danmark skal 5.000 terminaler til en værdi af mindst 20 millioner kroner udskiftes. Koncernen vil forsøge at få ændret deadline for udskiftningen.

21. september 2011

Dengang var der også et rigt handelsliv på Jægersborggade. Men i dag fungerer det lidt anderledes. Nu vil man kun have iværksættere med originale ideer. Det vil sige, man vil godt have en købmand og en grønthandler. Man er i den heldige situation, man selv kan vælge. Her er skævt og anderledes. Man må dele pladsen med pushere, der ikke er helt tilfredse med udviklingen. Her i gaden har der været rockere, bandekrig, massemordere, voldtægtsforbrydere, sygepiger, bedragere m.m. Her var decideret slum. I dag er der tre års ventetid, for at komme ind i A/B Jæger. Artiklen er skrevet i samarbejde med www.dengang.dk


Læs mere
21. september 2011
Den nye mur vil skære igennem Nørrebros naturlige opland. Men politikerne vil ikke erkende, at det får konsekvenser for detailhandelen. Bilen er blevet et skældsord.

Erhvervslivets argumenter preller af hos det røde flertal på Nørrebro. Varerne og serviceydelserne bliver dyrere. Man har glemt at tage miljøet med i betalingsringen.

Og hvem skal stemme om det? Får detailhandelen lov? En af argumenter for en betalingsring er adfærdsregulering. Men infrastrukturen og den kollektive trafik er slet ikke gearet til Den nye Mur. Har man glemt Havne – tunellen? Og nu skal Betalingsringet åbenbart flyttes.
Læs mere
Nørrebro Apotek er flyttet
21. september 2011
Nørrebro Apotek fra 1843 er nu flyttet helt ned til søerne. Da apoteket fik sin første kongelig bevilling var det under navnet Bæver – Apotek. Det var på adressen, Nørrebrogade 20. Til adressen Nørrebrogade 22 flyttede man 40 år senere. I 1999 tog man et kæmperyk til Nørrebrogade 9. Men nu flytter man så tilbage til hjørnet ved Søerne. Apoteket har overtaget stedet efter firmaet Nautic, der er flyttet om på Blegdamsvej. Flytningen sker en søndag i september.
Lagkagehuset åbnet
21. september 2011
Lagkagehuset er åbnet på Runddelen. Det skete til lyden af et trykluftsbor. Det er nu den største bagerforretning i byen, men også Runddelens største kaffebar.
Kulturelle Markedsdage afholdt
21. september 2011
I al stilhed er de 11. Kulturelle Markedsdage blevet afholdt. Der var ikke meget annoncering. Og arrangementet blev flyttet fra Nørrebroparken til parken ved Hørsholmsgade.
50.000 på besøg
21. september 2011
Taste the World blev afholdt i Rantzausgade. Arrangementet samlede omkring 50.000 københavnere, der kunne smage på alverdens mad.
Parallel – samfund?
21. september 2011
Ifølge Ekstra Bladet hersker der et parallel – samfund på Nørrebro, hvor sharia – lovgivningen er gældende. Religiøse dogmer kører ved siden af de danske. Ekstremismen blomstrer. Nogle får mulighed for at få magten i bestemte områder. Der skal åbenbart være 8.000 mørke ekstremister, der tæller grupperinger som Hitzb ut – Tahrir og salifister. Ved valgstederne kunne man observere unge mennesker, der delte foldere ud. Her opfordrede man til, at man ikke afgav sin stemme ved valget.
Ro – så længe, det varer
21. september 2011
Så rummer alt igen fred og idyl på Nørrebrogade. Busserne kører igen i begge retninger. Der mangler dog nogle fortove. Og om et par år går man så i gang med strækningen fra Runddelen til Nørrebro Station.
En rød bydel
21. september 2011

Man kan efterhånden godt kalde Nørrebro en rød bydel. Og noget tyder på, at den er blevet endnu rødere. Her er resultatet af folketingsvalget 2011: 

 • Enhedslisten 27,5 pct. (12,3 pct.) 
 • Det Radikale Venstre 20 pct. (11 pct.) 
 • Socialdemokraterne 16,2 pct. (22,7 pct.) 
 • SF 15,2 pct. (27,3 pct.) 
 • Venstre 8,4 pct. (8,6 pct.) 
 • Dansk Folkeparti 4,7 pct. (7 pct.) 
 • Liberal Alliance 4,5 pct. 
 • Det Konservative Folkeparti 3,1 pct. (6,5 pct.) 
 • Kristendemokraterne 0,2 pct. (0,4 pct.)
Lokaludvalg vil have flere penge
21. september 2011
Nørrebro Lokaludvalg ønsker en forøgelse af udvalgets budget med 644.000 i 2012. Sidste år blev puljen kraftig beskåret. På Nørrebro modtager man langt flere ansøgninger end andre steder.
Sammenlægning Nørrebrohallen/Nørrebro Bibliotek
21. september 2011
Kultur – og fritidsforvaltningen vil bruge penge til at sammenlægge Nørrebrohallen og Nørrebro Bibliotek.
Nørrebrohallens Hal 3 skal ombygges. Dette vil give eliteidrætten bedre kår på Nørrebro.
Indflydelse på byplanen
21. september 2011

Nørrebro Handelsforening og repræsentanter fra Jægersborggade har været til møde i Nørrebro Lokaludvalg med henblik på at lave en planlægning for fremtidens handelsliv i bydelen. Det resulterede blandt andet i følgende formuleringer: 

 • Samtidig ser Nørrebro Lokaludvalg det som nødvendigt, at der udvises tolerance overfor den nødvendige trafik, der knytter sig til det levende handelsliv 
 • Nørrebro Lokaludvalg ønsker at opfordre udlejere og lejere til at tage ansvar for udlejningen af deres butikslokaler og tænke i alternative aktiveringsstrategier, hvis lokalet ikke kan udlejes til attraktive erhvervsdrivende. 
 • Nørrebro Lokaludvalg ønsker desuden at bidrage til at fremme gode forhold for den nødvendige trafik, samt at styrke netværket på tværs af Nørrebros mangfoldige handelsliv. 
 • Nørrebro Lokaludvalg ønsker at bidrage til at styrke handelslivets mulighed for at tilbyde fritidsjobs og uddannelsestilbud for bydelens unge.

Københavns Kommune har i bemærkningerne omkring handelslivet på Nørrebro meddelt Lokaludvalget, at man blot kan henvende sig til Københavns Erhvervscenter med henblik på en dialog om handelslivet på Nørrebro.

Nørrebro Handelsforening hilser et samarbejde med de andre erhvervsorganisationer på Nørrebro velkommen, samtidig med at man anerkender deres selvstændighed og egenart.

En tunnel til 17 millioner kr.
21. september 2011
Nørrebro Lokaludvalg bakker op om at bruge 17 millioner kr. via Infrastruktur - projekterne for udsatte boligområder til en tunnel under DSB – arealet på Ydre Nørrebro.
Gør det lidt kvikkere
21. september 2011
Nørrebro Lokaludvalg glæder sig over, at man vil bevillige penge til ombygning af Nørrebrogade fra Runddelen til Nørrebro station. Man håber dog, at kommunen vil gøre det lidt mere smidig og hurtigere. Man erkender at erhvervslivet har lidt meget under første etape. Lokaludvalget bakker også op om en helhedsplan ved Nørrebro station.
Politistation forsvinder
21. september 2011
Det utrolige er sket. Man har lukket Nørrebro Nærpolitistation. Den er flyttet til Østerfælled Torv. Det nye lokalpoliti kommer til at hedde Nordøst Lokalpoliti. Projektet Din betjent vil dog ikke blive nedlagt
Nu kommer lastbilerne
21. september 2011
Omkring Nuuks Plads sker der ændringer m.h.t. lastbil – kørsel. Det sker af hensyn til cyklisternes sikkerhed.
Lastbilerne skal ud på byggepladsen fra Jagtvej og ud på pladsen ved Laurids Skous Gade.
En del af de byfornyede område ved Laurids Skous Gade vil blive berørt. Desuden vil Rantzausgade til Ågade blive berørt.
Bedre Information
21. september 2011
Nørrebro Handelsforening ønsker at kunne informere meget bedre i forbindelse med anlægs – og byggeprojekter på Nørrebro. I forbindelse med kommunens arbejde på Indre Nørrebro har kommunikationen været ekstremt dårlig. Foreningen har henvendt sig til Metroselskabet. Her har man været meget imødekommende. Med jævne mellemrum vil der her på siden komme informationer fra selskabet.
21. september 2011
Det er ikke mange familieejede butikker på Nørrebro, der kan fejre 100 års fødselsdag. Men det kan Steenberg Bog & Ide den 11. oktober. Gennem årene er virksomheden konstant blevet udvidet og moderniseret. I dag er fjerde generation af Steenberg – familien leder af butikken.
Læs mere
20. september 2011
Fra PRISDYK i 13 mdr. til PRISVÆKST nu på 14. måned for fødevarer med +5,4% i juni, 4,1% i juli og +3,3% i august set i forhold til samme måneder sidste år.
Månedsgennemsnit i år på: +3,8%.
Læs mere
20. september 2011
Mange mindre transporter af varer i byen kan klares på cykel, hvorved miljøet spares for CO2, helbredet styrkes med motion og pengepungen kan forblive lidt tykkere.
Læs mere
7. september 2011
Detailhandlen ligger underdrejet og sukker efter, at valget er overstået
Men, men, men !!!
Læs mere
27. august 2011
NOTAT vedr. januar-juni baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher
fra Danmarks Statistik for årets første 6 måneder sammenholdt med de samme 6 måneder sidste år.
Læs mere
27. august 2011
Læs information nr. 05 i 2011 til medlemmerne af Nørrebro Handelsforening.
Læs mere
24. august 2011
”Først stjæler I vores regnvand, nu stjæler I også vores kildevand”. Det var en bemærkning undertegnede hørte i en Intercity – Lyn, hvor der ikke blev serveret kaffe, grundet manglende rent vand. Der blev hentet kildevand til Nørrebro til den store guldmedalje. Masser af rent vand blev leveret til kommunens institutioner. For detailhandelen betød manglende rent vand store problemer. Og mange steder på Nørrebro fik man serveret ”kaffe – under eget ansvar”. Årsagen til balladen var et hul i et vandrør ud for Nørrebrogade 60. Læs denne situationsrapport fra et kriseramt Nørrebro.
Læs mere
24. august 2011
Det er slet ikke nye tanker, det der med betalingsring og bompenge. Det har man haft før. Læs denne munter beretning i samarbejde med www.dengang.dk om trafikken dengang. Jo, der var skam problemer med, hvem der skulle betale, for at komme ind i København. Også dengang var der problemer med vedligeholdelsen af vejene. Helt frem til 31. marts 1915 afkrævede man bompenge. Dengang lå grænsen også i nærheden af Svanemøllen. Og trafikpropper havde man også dengang. Og stakkes bilister, dengang blev der også lagt mange hindringer i vejen, selv om det ikke var så mange af dem.
Læs mere
22. august 2011
Overborgmesteren havde nedsat et udvalg, der skulle fremkomme med forslag til, hvordan erhvervslivet fik bedre vilkår. Desuden skal forslagene bruges til, at København udvikler sig hurtigere. Det kræver omstilling og en anden kultur i Københavns Kommune. For erhvervslivet opfatter Københavns Kommune som en stor labyrint, der ikke opfatter erhverv som vækst. Et par af forslagene ligner de forslag, som Nørrebro Handelsforening allerede for nogle år siden fremkom med, men som et flertal af politikere endnu ikke har værdsat.
Læs mere
22. august 2011
S og SF`s forslag rummer ikke Park and Ride service. Det foreslog Nørrebro handelsforening for et par år siden. FDM forudser trængselstider for de lavtlønnede. De mener, at halvdelen af bilisterne skal forsvinde, for at det batter noget miljømæssig. Men kun en fjerdedel vil forsvinde. Borgerlige politikere har ombestemt sig. Nu betragter de betalingsring som ekstra bilskat. Transportministeren er bange for endnu flere passagerer i overfyldte tog og busser. Det vil koste fra 10 – 25 kr. Man kan vente med at køre hjem til om natten. Da er det gratis.
Læs mere
22. august 2011
Nørrebro Handelsforening har ikke fået tilstrækkelig information omkring det store anlægsarbejde i forbindelse med omlægning af Nørrebrogade og sidegaderne. Butikkerne har frygtet en lignende situation i forbindelse med Metro – byggeriet. Nørrebro Handelsforening har derfor truffet aftale med Metroselskabet direkte, der her på siden fortløbende vil orientere om arbejdet og de gener, det vil give for bydelen. Nørrebro Handelsforening er glade for Metroselskabets åbenhed. Foreningen håber, at en bedre information vil mindske følgerne.
Læs mere
Vejarbejde presser butikker på Nørrebrogade
22. august 2011
Vejarbejde presser butikker på Nørrebrogade
Det store vejarbejde på Nørrebrogade går hårdt ud over indtjeningen for de erhvervsdrivende i området. Det fortæller næstformand i Nørrebro Handelsforening Johnny Beyer.Andre steder i byen er butikkernes indtjening faldet med omkring 15 procent, mens nogle butikker på Nørrebro er faldet med op til 50 procent, oplyser Nørrebros Handelsforening.
Klik her for at læse mere
22. august 2011
I dag har vi et kamara for hver 15. indbygger. I alt 350.000 kamaraer er der opsat i Danmark. Hvert år bliver der opsat 50.000 nye. Også på Nørrebro bliver der opsat mange nye kamaraer. Beboere tager ukritisk imod den stigende overvågning. Det skaber tryghed. Men er det ikke falsk tryghed? Flere kamaraer må aldrig erstatte opsøgende socialt arbejde og en eventuel politiindsats. Hvor er den enkeltes retssikkerhed? Myndighederne holder øje med din færden på Nettet.
Læs mere
22. august 2011
De unge har ikke glemt konflikten med samfundet og kommunen i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. En kunstner, der dekorerede en gavl ved siden af Jagtvej 69 blev overfaldet. Kunstværket blev skændet med malerbomber og graffiti. No Peace og Yankee hipster go home tyder på at der mangel på tolerance og ytringsfrihed. Politiet vil få travlt, når der engang bliver bygget på Jagtvej 69. Og ude i NV må beboerne selv i gang med at fjerne graffiti. De kan søge op til en halv million kroner hos Københavns Kommune – til hjælp.
Læs mere
22. august 2011
Hvis du læser denne artikel, kan du godt forstå, hvorfor man ikke bruger løs af penge til glæde for dansk detailhandel. Rød og blå blok er kun enige om, at der er krise, og så er det slut. Man kan ikke engang blive enige om, at der er blevet flere fattige i Mjølnerparken. Og økonomer kan ikke blive enige om danskerne skal bruge løs, eller få afviklet verdens største privatgæld. Blå blok mener, at Rød blok styrter direkte mod afgrunden med græske tilstande. Finansministeriet har udarbejdet et ”troværdigt” budget.
Læs mere
20. august 2011
Kampen om Nørrebrogade har kostet medlemmer. Det kneb med opbakningen, selv om bestyrelsen arbejde i døgndrift. Mange butikker har ikke kunnet klare trafikomlægning og finanskrise. Nørrebro Handelsforening har taget mange initiativer i tidens løb. Det var den mest omtalte handelsforening i Danmark. Denne side har stigende besøgstal. Nu tilbyder Nørrebro Handelsforening to tilbud til nye medlemmer. Man vil igen tages med i afgørelser, der ikke går imod detailhandelens udvikling. Engang var der 800 medlemmer i Handelsforeningen.
Læs mere
17. august 2011
I årsrapporten fra PET alarmeres om stigende problemer mellem de ekstreme på højre – og venstrefløjen. Men en egentlig trusselsrapport har de ikke udsent. For nogle år siden tappede en betjent 8.000 personer fra politiets database og overdrog oplysningerne til ORG – en ekstrem højreradikal gruppe. En venstreorienteret gruppe Redox har analyseret gruppen. ORG mener, at alle indvandrere skal smides ud af landet. Detailhandelen på Nørrebro var dengang gidsler i et spil – i et spil om nedrivning af Ungdomshuset.. Nørrebro Handelsforening blev dengang truet af både kræfter fra højre og venstre.
Læs mere
6. august 2011
Dankort – omsætning faldt med 5,4 pct. Butikker kan ikke få forlænget kassekreditten. Familie Danmark er tilbageholdende med forbrug. Hver fjerde butik er truet. Der er faldende beskæftigelse i detailhandelen. Mange fyringer er varslet. Konkurs og insolvens er stigende. Den globale krise er forværret.
Læs mere
6. august 2011
På Nørrebrogade bliver cykelstien bredere og bredere. CNN jubler. De har kun set cykelstien på Nørrebro. De Har ikke set den på Amagerbrogade. Og så har de trætte cyklister fået fodhvilere. Det var også på tide. Københavns Kommune investerede over 3,2 millioner kr. i chip – i tilfælde af stjåldne cykler. Den store fangst: to cykler. I nattens mulm og mørke prioriterede politiet anderledes – en polsk varevogn tog for sig. Lav dog nu den adfærds – kampagne. Hvis lidt trafik – respekt. Fortorve og fodgængerovergange er ikke indrettet for cyklister. Læs den muntre rapport fra cykelstien fra den cyklende redaktør.
Læs mere
5. august 2011
En ny p – strategi betyder lidt bedre forhold for erhvervslivet i København. Men Rød Blok er uenige. Enhedslisten og SF mener, at flere P – Pladser tiltrækker flere biler og skaber mere forurening. Også De Radikale er med i den nye ordning. De har fået 22,5 millioner kroner til Grønne Byrum. I Indre By kommer 100 nye gratis 60 minutters p – pladser fortrinsvis til erhvervslivet.
Læs mere
4. august 2011
Russiske turister har for første gang overgået de kinesiske og japanske. Og de kommer hele året.
Læs mere
3. august 2011
Detailhandelen klager. Kunderne vil ikke bruge penge. De sparer op i stedet.

Indekstallene holder overhovedet ikke. I Tyskland er de sure over, at de skal betale så meget til Grækenland. De sydlige lande har det ikke godt. Grækenland blev måske reddet. Men også Danmark har fået advarsler med realkredit – obligationer.

Og hvad skete der lige i USA, hvor man spillede hasard med verdens – økonomien. Og aktierne, ja de dratter ned. Måske hjælper det på det, nu hvor de tager sig sammen i USA. Det var dog længe før detailhandelen når op på samme nivue som før.
Læs mere
2. august 2011
Skal en minister kunne sammenligne begivenheder på Nørrebro med en massemorder i Oslo? Han mener sig beskyttet af Facebook, som ifølge Pressenævnet er en lukket profil. Skal man tolke ministerens udtalelser så er Nørrebro fuld af ekstremister? En dyb tragisk hændelse bør ikke føre til sådanne sammenligninger. Der er gået inflation i brug af ordet ekstremisme og Nørrebro, når man skal beskrive vold og en anden holdning.
Læs mere
1. august 2011
NOTAT januar-maj baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher fra Danmarks Statistik for årets første 5 måneder sammenholdt med de samme 5 måneder sidste år.
Læs mere
1. august 2011
Nørrebros første kirke har fødselsdag. Læs denne interessante artikel i samarbejde med www.dengang.dk

I 1856 påbegyndtes bygningen af Skt. Johannes Kirken. Undervejs slap pengene op. Budgettet var på 30.000 rigsdaler. Men regningen lød på 117.000 rigsdaler. Frederik den Syvende og Grevinde Danner indviede kirken i 1861. Pastor Frimodt var en markant præst. Når han holdt gudstjeneste besvimede folk i massevis. Et samariterkorps stod altid parat. Nogle kaldte Frimodt for Helvedespræsten. Han malede himlen rød over København.
Læs mere
29. juli 2011
Denne dramatiske fortælling sker i samarbejde med www.dengang.dk . Grundloven var vedtaget. Arbejderne ville samle sig for at give udtryk for deres ubehag mod samfundet. Men politimester Crone havde sat sig et mål – at udrydde socialismen.

Han blev godt støttet af justitsminister Krieger. Det var dengang, at kun 14 pct. af befolkningen havde stemmeret. Den 5. maj 1872 foregik der dramatiske kampe på Nørrebro og Østerbro. Arbejderne blev bekæmpet af både politi og husarer. Socialisternes ledere blev smidt ud af landet.
Læs mere
29. juli 2011
I 1993 fandtes Østerbros Hjerte. En handelsforening i Nordre Frihavnsgade. Men Østerbro handelsforening var der også.

Lokaludvalget bevilligede 280.000 kr. til et julearrangement til en forening uden bestyrelse og uden lovpligtig generalforsamling. Helt efter regleren sagde overborgmesteren. Senere blev det bevilliget 200.000 kr. til natåbemt og 25.000 kr. til erhvervsmøde. Disse beløb blev dog aldrig udbetalt. Arrangementerne blev aldrig afholdt. For første gang i 5 år blev der afholdt generalforsamling. Det vil sige, der blev afholdt to. Man kunne ikke godkende regnskabet. En bestyrelse blev ikke valgt. En arbejdsgruppe undersøger nu fortid og fremtid.
Læs mere
29. juli 2011
Det var et chock for mange butiksejere på Nørrebro, at se deres butikker oversvømmet. Varer for millioner og atter millioner kroner er smidt væk. De butikker, der ikke var forsikret er tæt ved at lukke og slukke. Behandlingen af skaderne skal ske professionelt, ellers går det ud over indeklimaet. Forsikringsselskaberne er op til et år for at behandle sagerne. Nogle steder dukkede slamsugerne aldrig op, og der er akut mangel på affugtere. Nu står man så i kø for at få murere og tømrer til at komme og reparere. Alt imens truer skimmelsvampen.
Læs mere
28. juli 2011
I forbindelse med det omfattende anlægsarbejde på bl.a. Nørrebrogade og Elmegade efterlyser Nørrebro Handelsforening en bedre kommunikation og information til butikkerne, så man kan tage sine forholdsregler. Gennem Nørrebro Lokaludvalg har man forsøgt at fremskaffe en tids – og konsekvensplan for anlægsarbejdet fra Runddelen til Nørrebro Station. Desuden har man samme sted fra forsøgt at få relevante oplysninger fra Metroselskabet om deres arbejde. Såfremt man får de oplysninger vil foreningen kommunikerer det ud til sine medlemmer. På den måde vil man forsøge at mindske den kaos, nogle butikker har oplevet.
Læs mere
28. juli 2011
Hvad sker der med Dankortet? I Danmark ønsker man ikke, at der skal betales afgift ved brug af dette. Men det er diskriminerende og imod diverse konkurrenceregler.
Læs mere
28. juli 2011
Strandvejr eller byvejr
Vekslende vejr som nu er godt byvejr for detailhandlen i bymidterne
Læs mere
28. juli 2011
Stor vækst i fødevarepriser og charterboom begrænser forbruget af udvalgsvarer
Fra PRISDYK i 13 mdr. til PRISVÆKST nu på 12. måned for fødevarer med
+5,4% i juni set i forhold til juni sidste år. Månedsgennemsnit i år på: +3,7%.
Læs mere
25. juli 2011
Læs information nr. 04 i 2011 til medlemmerne af Nørrebro Handelsforening.
Læs mere
25. juli 2011
Lysner det for detailhandlen???
40% færre konkurser i juni i detailhandlen
18% færre tvangsaktioner i ØstDanmark
Eksporten stiger. Økonomer jubler over industrital
Læs mere
22. juli 2011
Danskerne puger sammen i banken og/eller høvler af på gælden
Krisetider i restaurationsbranchen
Flere vil på og mange vil bruge flere penge på charterferie
Rejselysten vendt tilbage
Læs mere
Fest på Nørrebrogade
20. juli 2011

I anledning af at Nørrebro Handelsforenings Loppemarked har 25 års fødselsdag arrangeres der en fest på Nørrebrogade den 23. juli. Vi håber på at vejrguderne er med os. Kom og se ekstraordinære tilbud. For børnene er der klovne – og ballonmænd. For de voksne er der Rock, Pop og Jazz med Heart Breakers. Så længe lager haves, kan du få kuponer til gratis vand og øl som du kan nyde på Café Runddelen. Og så uddeles der et gratis historisk hefte om området omkring Nørrebroparken og kirkegården – så længe lager haves. Kom og vær med til festen.

Dengang sendte ministerierne konerne ud på Nørrebrogade, når mændene deltog i konferencer. Så kunne de gå rundt og finde gode tilbud i boderne. Danmarks længste og smalleste loppemarked er efterhånden kendt i det meste af Danmark.
Nørrebro Handelsforenings Loppemarked har i de fleste af de år været bestyret af Inga og Gunnar Berling. Overskuddet er gået til sociale og kulturelle formål på Nørrebro. Nørrebro Handelsforening vil også i forbindelse med fødselsdagen udtrykke en tak til Teknik – og Miljøforvaltningen for et godt samarbejde.

Den 23. juli vil de personer, der startede det hele også møde op.
Her på siden har vi skrevet en del artikler om loppemarkedet. Brug vores søgefunktion. I anledningen af fødselsdagen har en del medier skrevet om begivenheden,
Læs mere på 2200.dk

1. juli 2011
Glæd dig til den 23. juli. Langs Kirkegårdsmuren vil der være musik, klovne, ballonmænd m.m. så længe lager haves vil du kunne få kupon til gratis øl/vand samt et historisk hefte og meget mere. Nørrebro Handelsforening takker Familien Berling for deres store indsats gennem det meste af de 25 år, Loppemarkedet har eksisteret . Læs det store program i næste nummer af Lokalavisen for Nørrebro/Nordvest.
Læs mere
Erhvervsdrivende truet med bod på 2 millioner kr. - om dagen
30. juni 2011

Københavns Kommune har mistet tålmodigheden med Sv. Engstrøm, der har en stor virksomhed på grænsen til Frederiksberg. De har berammet en hastesag hos fogeden for øjeblikkelig at få sat bilforhandleren på gaden.

Ja de har truet ham med en bod på 2 millioner kroner – om dagen. Det er anden gang at bilforhandleren må vige pladsen for cykler.

Den 72 årige bilforhandler beskæftiger ikke så få ansatte. Han udtaler til 2200.n, at cyklerne ejer byen. De holder ikke for rødt, og jeg synes næsten, man skulle sige, at nogle dele af København kun var til cykler.

En del af den store Engstrøm – grund skal bruges til at forbedre cykelruten gennem København, mens den anden del skal bruges af Metro – selskabet
Læs artikelen klik her

30. juni 2011
Læs Nørrebro Handelsforenings egen forslag. En betalingsring får konsekvenser. Det fortæller politikerne ikke. Men befolkningen er begejstret. Indkøbsturen og turen til kulturelle begivenheder bliver droppet, viser undersøgelser. Betalingsringen indføres inden infrastrukturen og den kollektive trafik er i orden. Erhvervslivet pålægges 1,5 milliard i leveringsomkostninger. Og den psykologiske barriere bliver svær at overvinde. I omegnskommunerne bliver der kamp om placering af ”ringen”.
Læs mere
29. juni 2011
NOTAT vedr. månederne januar-april baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher fra Danmarks Statistik for årets første 4 måneder sammenholdt med de samme 4 måneder sidste år bearbejdet og kommenteret af Bent Aarrebo Pedersen.
Læs mere
29. juni 2011
Institutioner i København holder lukket i to uger. Det betyder flere udgifter for en række institutioner. Pædagogerne holder fast på deres krav med tre ugers sammenhængende ferie. Politikerne mener, at børnefri kollegaer skal tage hensyn til børnefamilier. Det skaber problemer i butikkerne. Med et slag har Københavns Kommune indført 19 lukkedage. Socialministerens kritik bliver betragtet som ”oprørende”. Beslutningen er taget af politikere, der mener at butikker er ufleksible.
Læs mere
29. juni 2011
Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen har udsendt en analyse. De mener, at Mega – butikker er et gode for forbrugerne. De skamroser Sveriges detailhandel. Her er det unægtelig langt mellem butikkerne! De Konservative er skeptiske og købmændene rasende. Også tilbudsavisene får drøje hug, selv om andre undersøgelser viser, at de er uhyre populære. Forbrugerrådet ville helst afskaffe alt, hvad der hed tilbudsaviser. Det fordyrer varerne, siger de.
Læs mere
29. juni 2011
Det tager tid at anholde en butikstyv. Det kræver fysisk og psykisk overskud. En konfliktplan må findes i enhver butik. Stigning i butiks – og persontyverier er steget markant. Vesterbro er mest kriminel, men Nørrebro er mest utryg. Men betjente i Nordsjælland og København skal ind bag skrivebordet. Nørrebro Handelsforening undrer sig. Synlig politi har en præventiv virkning. Blev der ikke lovet flere betjente? Der må være grænser for, hvad man skal finde sig i som ekspedient. Samtidig bliver butikstyveri måske nedprioriteret yderligere.
Læs mere
28. juni 2011
Det danske uddannelsessystem har stået i stampe i 10 år. 40 pct. af de unge kan ikke få en praktikplads. 50 pct. gennemfører ikke en erhvervsuddannelse. Der svindles med AMU – midler. Kontrollen er nærmest ikke eksisterende. HK foreslår at efterlønsrettigheder udskiftes med rettigheder til efteruddannelse. Er det ikke en falliterklæring? Problemet er enormt I 2020 mangler Danmark 180.000 uddannede. Skal de skaffes udefra?
Læs mere
28. juni 2011
Havde regeringen været en erhvervsvirksomhed ville både markedsføringschefen og logistikchefen blevet fyret. På en særdeles klodset og udiplomatisk måde har regeringen opnået at sætte Danmark i skammekrogen. Rød blok har ikke rigtig noget alternativ. Men hvis regeringen ikke straks får bremset den negative stemning, vil det gå ud over erhvervslivet og turismen. De penge, man vil bruge til grænsekontrollen kunne være brugt meget mere effektiv andre steder. Regeringen har en rigtig møgsag og deres modstridende forklaringer har bragt Danmark endnu længere ind i skammekrogen.
Læs mere
16. juni 2011
Alle var glade, detailhandelen, de ældre og en del del politikere. Men samarbejdet med embedsmændene i Københavns Kommune kom til at halte. De lavede deres egn kontrakt, som kostede dem 13,6 mio kr. at udarbejde. Men de overholdt den ikke selv, mente Indkøbsordningen. Man tilbageholdt penge og tolkede kontrakten efter eget forgodtbefindende. De optrådte som myndighed frem for forretningspartnere. Likviditetsproblemer fulgte i kølvandet. Københavns Kommune administrerede fritvalgsordningen efter eget skøn. Uden aftale og i modstrid med kontrakten ville de nedsætte prisen med 15 pct. Samarbejdet kostede Nørrebro Handelsforening dyrt. De penge vil man have igen i næste retsinstans. Og de ældre mistede i princippet Det Frie valg.
Læs mere
Bispebjerg – Landets største P – Plads?
16. juni 2011
Borgerne vil gerne have færre biler både på Nørrebro og Bispebjerg. Men den ordning, man efterstræber, kan betyde at Nordvest bliver hægtet af byen. Og måske bliver det stedet, hvor pendlerne parkerer deres biler. Bispebjerg Lokaludvalg går ind for, at forbyde ærindekørsel. Det vil betyde en ændret situation for detailhandlen på Nørrebro. Men på det sidste har det ikke lydt de store protester herfra.
Læs vore artikler om Højbanen og trafikken på Nørrebrogade
Bliver Nordvest grønnere?
16. juni 2011
Københavns forvaltning kalder det for dyrt og besværligt at lave tomme byggegrunde i Nordvest om til parker. Mange steder efterlader graffiti og skrot tilfældig efterladt forskellige steder et trøstesløst indtryk. Det bliver en kæmpe udfordring for den nye teknik – og miljøborgmester at gøre noget ved dette område.
Masser af skydevåben
16. juni 2011
Det er åbenbart ikke våben, bandemedlemmer har manglet i deres krig på Nørrebro og andre steder i København. Således har Københavns Politi på et år beslaglagt 385 skydevåben. I alt 156 personer er på et år blevet varetægtsfængslet.
Også personlige konflikter, nye alliancer og krig om det kriminelle marked har politiet været involveret i.
Hvad med Metro – Stationerne?
16. juni 2011
Det har i medierne været en del kritik af, at man ikke har gjort mere ud af pladserne foran Metro stationerne. Og ved Runddelen ser det ud, som om der er gang i et politisk slagsmål om, hvorvidt stationen udelukkende skal ligge inde på kirkegården, eller om der også skal være tilgang fra Runddelen. Lokaludvalget vil have nedgang fra Runddelen. Desuden vil Lokaludvalget have underjordisk cykelparkering.
Ved Skjolds Plads vil Kommunen lukke for bilkørsel. Lokaludvalget vil gå endnu videre ved også at lukke for buskørsel.
Hot Spot i gang
16. juni 2011

De to Hot Spot – ledere på Nørrebro kommer fra to vidt forskellige verdner. De understreger begge to, at de ikke er sat i verden for, at komme med en masse nye tiltag og projekter. De påpeger, at de ting, de skal skaber, skal forankres inden for de eksisterende rammer. Og starten har de to taget i boligforeningerne. Men hvad går Hot Spot egentlig ud på: 

 • at antallet af anmeldelser om overtrædelse af våbenloven falder.
 • at andelen af unge, der sigtes for personfarlig kriminalitet, falder.
 • at andelen af unge, som hverken er i job eller under uddannelse, falder.
 • at andelen af børn og unge, der går i klub, stiger.
 • at andelen af børn og unge, der udviser bekymrende adfærd, falder.
 • at andelen af bandemedlemmer, falder.
 • at andelen af beboere, der oplever diskrimination eller chikane, falder

Se vores artikel om Hot Spot under Arkiv 2011.

Stjernebager i Jægersborggade
16. juni 2011
Den bager, der laver det bedste brød i verden, har gæstet Jægersborggade. De var Meyers Madhus, der havde inviteret. Den unikke gade, der er også er kendt for andet, huser mange fantastiske specialbutikker.
Nørrebro – set fra sundhedsborgmesteren
16. juni 2011

Vi har sakset denne udtalelse fra Nina Thomsen, Sundheds – og Omsorgsborgmester: 

 • Det særlige ved Nørrebro er, at den er så tæt og så vanvittig intens. Nørrebro er spækket med historier og traditioner. Små samfund er under konstant forandring.

Det kan hvis ikke siges mere nøjagtig.

Fodboldbane på DSB – arealet
16. juni 2011
Man har diskuteret det i årevis. En fodboldbane på DSB – arealet. Der har været stor uenighed mellem eksempelvis beboerne i Mjølnerparken og Nørrebro Lokaludvalg. Beboerne på Nørrebro ville helst have det hele som park. Men resultatet er blevet en 11 – mands fodboldbane, som vil komme til at fylde en tredjedel af arealet. Et politisk flertal i Borgerrepræsentationen har underkendt Nørrebro Lokaludvalg.
Mindre tryghed på Nørrebro
16. juni 2011
Indbrud, hærværk, narkosalg. Folk på Nørrebro opfatter kriminalitet som et problem. Flere steder på Nørrebro er der sket en stigning i anmeldelser. Større præventiv arbejde og hot spot fokus skal gøre noget ved situationen. Ved Blågårdsgade er folk dog blevet mere trygge.
Video erstatter bussluse
16. juni 2011
Den mekaniske bussluse i Stengade bliver nu pillet ned. Den bliver nu erstattet af video. Initiativgruppen bag busslusen havde heller set en anden løsning. Herfra mener man, at antallet af ulovlige gennemkørsler er på ca. 3.500 om dagen.
Teknik – og Miljøforvaltningen skal i samarbejde med Københavns Politi udarbejde det endelige forslag til, hvordan videoovervågningen gennemføres.
Fotoudstilling på Nørrebrogade
16. juni 2011
Hverdagsfotos fra Nørrebro kommer til at hænge i mange butiksvinduer på Nørrebrogade fra begyndelsen af juni. Man vil ændre den opfattelse, at der kun sker negative ting på Nørrebro. Man vil afkræfte fordomme og give et andet billede af Nørrebro. Billederne er taget af lokale borgere. Hele vejen fra søerne til Nørrebro station vil fotografierne kunne ses.
Engstrøm rives ned
16. juni 2011
Siden oktober sidste år har Engstrøm ledt efter et nyt sted, for at drive sin bilforretning. Hans butik på Jagtvej rives ned, og ansatte med 40 års jubilæum må vinke farvel til job. En anden stor bygning med mange arbejdspladser, der forsvandt på Nørrebro for et stykke tid siden var Bazarbygningen.
16. juni 2011
Skal 100.000 gale unge mennesker ikke have lov til at more sig på Nørrebro. Burde lokale beboere ikke tolerere affald, urinlugt, knuste flasker, søvnløs nat m.m.? Havde arrangørerne helt styr på begivenhederne? Er vi – lidt ældre for intolerante over for de unge? Festen var støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Wunderfull Copenhagen – så alt burde vel være i orden? Er Nørrebros gader gearet til så store fester? Hvad med sikkerheden?
Læs mere
16. juni 2011
Tænk, du får en gratis p – plads. Og kører du mellem 1.000 og 15.000 km om året, så er dette den billigste driftsform. Og så er det miljøvenlig og godt for folkesundheden. En delebil erstatter fem almindelige biler. Så kan du også dele kassevogne. Og hvad du sikkert ikke vidste Københavns Delebiler ligger i Korsgade på Nørrebro.
Læs mere
16. juni 2011
10,4% vækst i april som ventet og nødvendigt
De små købmænd og brugser stormer frem er i dag et hovedemne i “hele pressen”
Læs mere
600.000 er trætte af deres arbejde
16. juni 2011
Mere end hver femte dansker gider ikke deres job. Hvis ikke det lige var for pengene ville 29 pct. sige op. Chefen er en idiot, kollegaerne brokker sig konstant. Ja, 600.000 drømmer om at lave noget andet.
Hvis jeg siger op, ja så vinder chefen. Sådan er manges udlægning. Men hvis man ikke trives i et job, ja så har man en overrisiko for en lang række sygdomme. Og det kan også gå ud over parforholdet.
Der er en sammenhæng mellem arbejdsglæde, engagement og sygefravær.
Hvad slider mest
16. juni 2011
I den store efterløns – debat har der været diskussioner om, hvad der slider mest. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har offentliggjort en undersøgelse. Vi bringer her en fortegnelse over de 10 mest risikofyldte brancher og de 10 mindst risikofyldte brancher. For eksempel har du i Rengøringsbranchen 138 pct. større risiko for at blive førtidspensionist end ansatte i en gennemsnitsbranche.

De værste brancher
1. Rengøringsvirksomhed 138
2. Restauranter 123
3. Bageri 119
4. Fiskeri 94
5. Reklame og markedsføring 92
6. Hoteller 83
7. Specialforretning, fødevarer 81
8. Taxi – og Turistvognmænd 76
9. Institutioner for voksne herunder ældrepleje 68
10. Supermarkeder og kolonialhandel 63

De bedste brancher
1. Advokatvirksomhed -72
2. IT – Service -70
3. Pengeinstitutter – 67
4. Finansiel service – 64
5. Udvinding af olie og naturgas – 61
6. Rådgivende ingeniører og arkitekter - 61
7. Engroshandel med maskiner og udstyr -61
8. Gasforsyning – 60
9. Forskning og udvikling - 60
10. Revision og bogføring – 59
Anmelder hinanden
16. juni 2011
Danskerne anmelder efterhånden hinanden i stor stil. Det er både for socialt bedrageri og unddragelse af skat. Men også mange virksomheder anmelder efterhånden hinanden. Sidste år modtog Skat således 5.430 anmeldelser om snyd med skat og moms. Det gav så et trecifret millionbeløb til statskassen.
Nej tak til reklame
16. juni 2011
Knap 22 pct. af landets husstande siger nej tak til reklamer. Det er især i Storkøbenhavn at man gerne vil holde tilbudsaviserne væk fra postkasserne. Her er man oppe på et nej tak på 32 pct. Størst lyst til tilbudsaviser har man i Nordjylland. Her siger kun 14 pct. nej tak.
Færre breve koster
16. juni 2011
Vi sender ikke mere så mange breve til hinanden. Det betød et omsætningstab på 755 millioner kroner i 2010. Og faldet vil fortsætte. Dette har bevirket en omfattende effektivisering hos Post Danmark.
Hvor køber du dine Piller?
16. juni 2011

Gratis – avisen 24Timer har foretaget en Panodil – test. Og der er sandelig stor forskel. Se blot her, hvad 10 stk. Panodil koster: 

 • Helsemin 9,- kr.
 • Superbrugesen 9,45 kr. 
 • Irma 9,50 kr. 
 • SuperBest 9.95 kr. 
 • Føtex 9.95 kr. 
 • Matas 9.95 kr. 
 • Steno Apotek 11,- kr. 
 • Q8 19.95 kr. 
 • Matas – Hovedbanegården 21.95 kr. 
 • 7 – Eleven 21.95
Wall – Markt på vej
16. juni 2011
Verdens største detailhandel er på vej til Europa. Det er simpelthen presset på den amerikanske økonomi, der får detailkæden til at lede efter andre græsgange. Gigantkæden omsatte sidste år for 2.200 milliarder kroner.
Det går fremad?
16. juni 2011
Økonomi er vanskelig at definere. Ved Folketingets afslutningsdebat fastslog Statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark er på vej ud af krisen. Det er stigende beskæftigelse i den private sektor og det er en stigende eksport.
Vores økonomi skrumper
16. juni 2011
Det ser skidt ud for dansk økonomi. I de første tre måneder er vores økonomi skrumpet med 0,5 pct. Selv om danskerne reelt fik flere penge mellem hænderne i 2010, ja så bruger de dem ikke. De disponible indkomster steg faktisk med 4,5 pct. Men det private forbrug er faldet med 0,8 pct. i forhold til for et år siden. Ja man taler sågar om Recession. Og det ord bruger man, når hvis et lands reelle bruttonationale – produkt i to – eller flere kvartaler falder. Et stærkere ord, når krisen bliver værre er Depression.
Vi sakker bagud
16. juni 2011
Mens eksporten til vækstmarkeder som Sverige og Storbritannien drøner derudaf, så kniber det med fremtidens vækstmarkeder. Her sakker Danmark bagud.
Den svenske økonomi spænder
16. juni 2011
Den svenske økonomi galopperer bare derud af. De har klaret sig enestående flot i finanskrisen. I 2011 forventes en vækst på imponerende 5,75 pct., hvilket er næsten tre gange så meget som i Danmark.
Detailsalget steg i april
16. juni 2011
Detailsalget i butikkerne steg markant i april. Stigningen var på 0,9 pct. i forhold til marts. Beklædning steg med 2,1 pct. Privatforbruget ligger dog stadig på et meget lavt nivue.
Arbejdsstyrken er faldende
16. juni 2011
En farlig tendens er på vej. Den danske arbejdsstyrke er faldet med 100.000 på bare tre år. Flere er kommet på kontanthjælp og sygedagpenge.
Hvor er poserne?
16. juni 2011
Mange gange gemmer discountbutikkerne deres poser. Grunden er tyveri. Men nogle steder er det bevidst, fordi man gerne vil i dialog med kunden – siger man. Problemet er bare, at mange kunder først beder om posen, når betalingen er gennemført.
Og kommer Socialdemokraterne til magten, vil de forbyde dem. Men er papirposer bedre ved naturen? Her skal der masser af vand og kemikalier til.
Inflation koster
16. juni 2011
Inflationen steg 2,9 pct. i april. Det vil sige, at inflationen befinder sig på det højeste siden 2008. Det vil typisk koste 9.000 kr. for to voksne og to børn.
3 – 4.000 mere om måneden
16. juni 2011
Danske Bank har fundet ud af, at danske familier får ekstra udgifter på 3.000 – 4.000 kr. mere om måneden på fire – fem år. Tendensen er stigende priser på fødevarer, elektricitet og olie. Også det at skulle tage et brusebad bliver i fremtiden luksus.
Spildte arbejdstimer
16. juni 2011
250.000 spildte arbejdstimer om dagen. Det er virkelig et trængselsproblem, de mange ukoordinerede trafikopgaver forudsager. Fortsætter tendensen, uden at nogen griber ind, vil dette koste samfundet 25 milliarder kroner om året. Tænk, hvis vi kunne få 4 – 5 myndigheder til at tale sammen, så ville livet være lidt lettere.
Rabatkuponer på vej
16. juni 2011
I 16 år har danske forretninger haft forbud mod rabatkuponer i kampen om kunderne. Men nu kommer du, og det er godt fremprovokeret af EU. Allerede fra 1. juli kan rabatkuponer forekomme i butikkerne.
Østerbro Handelsforening vil genopstå
16. juni 2011
Ja egentlig er foreningen aldrig blevet nedlagt. Man forsøgte med en generalforsamling, men indkaldelsen var kommet for sent ud. Ligeledes var regnskabet ufuldstændigt. Så man forsøger igen – den 6. juni. Da foreningen sidst var aktiv var der 160.000 kr. i kassen. Men siden er pengene blevet brugt. Til generalforsamlingen manglede bilagene. En del af pengene har været udbetalt til formanden som tilskud til kontorfaciliteter, ca. 3.500 kr. om måneden. Der har ikke været kontingentopkrævninger siden 2005/2006.
16. juni 2011
De Gamle Laug – dengang
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi anden del af en artikel om dengang inden der var sådanne handelsforeninger, som vi kender i dag. De havde meget magt – de gamle Laug. Så meget, at regeringen gerne ville afskaffe dem. Men det lykkedes ikke. Man forsøgte med mere kontrol. Men de gamle Laug forfulgte dem, der ikke ville indordne sig. For den enkelte håndværksmester eller urtekræmmer kunne det være en dyr fornøjelse at træde ind i et Laug. Læs her den interessante historie om handelen og håndværkets historie i København.
Læs mere
27. maj 2011
Med timers varsel fik man at vide, at man måtte stoppe Loppemarkedet. Busserne nægtede at køre på Nørrebrogade. Heldigvis fandt man takket være fleksible medarbejdere hos Teknik – og Miljøforvaltningen en løsning. Men reglerne er blevet skærpet, og blot en klage kan stoppe Loppemarkedet. Festlighederne i anledning af 25 – året for Loppemarkedets bestående er derfor udsat. Vejarbejdet på Nørrebrogade skaber åbenbart problemer.
Læs mere
27. maj 2011
Vi har skrevet meget om trafikken. I øjeblikket er det kaotiske forhold ved Nørrebros Runddel. Kunderne er forvirrede. Med dags varsel ændres forholdene. Der skal lokalkendskab til at færdes i trafikken på Nørrebro. Et konsulentfirma skal afgøre om bilister skal køre i et hul, eller må fortsætte ned af Nørrebrogade. Og hvorfor er forslaget om en betalingsring overhovedet ikke grøn. Afgiften skal bruges til at bremse billetprisernes himmelflugt. Hvem har det store overblik?
Læs mere
27. maj 2011
I samarbejde med www.dengang.dk beskriver vi i den første af en række artikler, hvordan forenings – og organisationsarbejde foregik dengang. Vi beskriver det gamle laugs – system, som så effektivt og magtfuldt, at selv Biskoppen følte sig truet. Brødrende havde mange forpligtelser over for hinanden. Men på en eller anden måde blev det hele reguleret og organiseret. Den solidaritet over for hinanden kan man godt savne i dag
Læs mere
27. maj 2011
Repræsentanter fra Nørrebro Handelsforening og butikslivet i Jægersborggade var inviteret til en debat om handelslivets visioner for fremtiden på Nørrebro. Værterne var Lokaludvalget på Nørrebro. En række interessante impulser blev givet videre. Lokaludvalget lovede at henvende sig til beboerforeningerne på Nørrebrogade. Og ikke mindst lovede de at Københavns Kommune skulle åbne for deres logistik – pose, så handelslivet kunne nå at indrette sig i forbindelse med Metro – byggeriet.
Læs mere
27. maj 2011
Er Nørrebro det nye New York? I mange år har Nørrebro Handelsforening forsøgt at bevare det skæve, spraglede Nørrebro. Bydelens ry kan hurtig ændre sig. Breaking News er konstant på vagt. Men i øjeblikket er bål og brand afløst af mange nye initiativer inden for kultur – café – gourmet – og butiksliv i bydelen. Udviklingen betyder en stor udskiftning i det eksisterende butiksliv. I bydelen kan man både opleve det kommercielle, det rå, det alternative og det hotte.
Læs mere
27. maj 2011
Et nyt lovforslag vil betyde at Københavns Kommune skal aflevere trecifrede millionbeløb til staten. Det vil betyde færre p – pladser og endnu dårligere forhold for bilismen. Dette betyder endnu dårligere forhold for Den Nødvendige Trafik og erhvervslivet mener Nørrebro Handelsforening. Man burde i stedet give flere beføjelser til Den Nødvendige trafik.
Læs mere
27. maj 2011
Detailhandlen gik tilbage med 6% i marts og med 1,6% i 1. kvartal 2001.
Læs mere
27. maj 2011
Forbrugerne må op fra skyttegravene i år ellers kollapser mange i detailhandlen.
Læs mere
27. maj 2011
NOTAT om forbrugerpriser med baggrund i de nyeste tal for april 2011 fra Danmarks Statistik.
Læs mere
19. maj 2011
Referat over bestyrelsesmøde 5. maj 2011
Læs mere
11. maj 2011
Nørrebro Handelsforening vil gerne give alle muligheder for at være med i foreningen. Derfor har man indført en discount – løsning. Man betaler et symbolsk beløb på 100 kr. Man får mulighed for informationsbreve og reklame på denne side, samt deltagelse i Generalforsamlingen. Vil man mere, kan man det første år nøjes med at betale halvdelen af det ordinære kontingent, så får man adgang til det hele.
Læs her en beretning fra Generalforsamlingen i Nørrebro Handelsforening.
Læs mere
10. maj 2011
Sundbyernes Handelsforening afholdt sin ordinære generalforsamling
onsdag den 27.april 2011 og valgte Tom Fuglevig som ny formand i stedet for Lars Albrecht Jensen, der ønskede at træde tilbage efter 11 år som leder af foreningen.
Læs mere
9. maj 2011
Et ventet dyk på 8% i marts blev kun til et dyk på 6,6%
Fik vi henved 10% vækst i april??
Læs mere
Mr. President som formand
6. maj 2011
I Nørrebro Handelsforening har vi en præsident som formand. Han færdes scenevant rundt om i verden på bonede gulve. Han underviser FBI – folk og låsesmede i andre lande i låseteknik og nøglernes mysterium.

Når vi engang imellem ringer til formand Hans Mejlshede, og tilfældig spørger ham, hvor han befinder sig. Ja så er det ofte på en sø oppe i Norge, eller et undervisningslokale i Dallas. Og under festlig komsammen beretter Hans gerne om de gange, hvor han underviser FBI – folk i låsens univers. Han bevæger sig rundt på bonede gulve overalt i verden. Og han møder rigtige præsidenter.
På Nørrebro og Østerbro har Hans efterhånden opbygget et kæmpe låse – foretagende, sammen med hans to sønner og hans kone Ketty.

Læs den flotte reportage, som Mogens fra Lokalavisen Nørrebro og Nordvest har begået.
Men hvorfor er Ketty ikke med på billedet?
5. maj 2011
Gennem mange år har man diskuteret kollektiv transport på Nørrebrogade. I 1945 ville man have en tunnel under gaden. Arbejdstiden for sporvejs – personalet var på 17 timer. Hør om busserne ”Napoleon” og ”Veronica”. Nørrebro – remissen blev den største i København. Hør om rumlekasser og da sporvejs – hestene fik influenza. De vogne, der kørte gennem arbejderkvarteret på Indre – Nørrebro kaldte man ”Lusevogne”. Der var altid mørkt på Nørrebro. Frederiksberg var et lyshav i forhold dertil. Man ville bygge en parallelgade til Nørrebrogade.
Læs mere
4. maj 2011
Pendlerne har i over to år ventet på, at Kystbanen skulle fungere. 20.000 svensker kører til Danmark hver dag. Mange arbejder i butikker i hovedstadsområdet.

Hvordan ser deres fremtid ud? Hvem vidste hvad og hvornår i DSBFirst? Hvorfor alarmerede revisorerne ikke? Hvor længe sidder bestyrelsen? Har Transportministeren et medansvar? Og hvornår bliver den kollektive trafik i København strømlinet. Der er koks i billeteringen.
Læs mere
3. maj 2011
Salmiakspiritus i sodavand, Smørolie i isen, glasrester i agurken, tarmrester på bryggeriet, rengøringsmiddel til morgenkaffen. Vi besøger Danmarks mest beskidte supermarked. Vi spiser 50 mill. Kg udenlandsk kylligekød. En tredjedel er sundhedsfarligt. 1.700 er de sidste tre år blevet syge på restauranter. Der var rotter i lagkagen og Fødevarestyrelsen skal spare 68 millioner kroner. Og er DSB`s sandwich tre uger gammel. Vi skal i hvert fald høre om gammelt kød. Denne artikel indeholder mange sure smileys. Velbekomme.
Læs mere
3. maj 2011
Københavns Kommune skal betale 390 millioner kr tilbage. Ifølge Staten skyldes dette manglende aktiveringsindsats over for ledige og kontanthjælpsmodtagere.

Bruges ledige til kassetænkning? Hvorfor skal aktivering og arbejdsprøvning være ydmygende? Kunne man ikke i samarbejde med virksomheder gøre en mere målrettet indsats. Aktiveringspenge bruges til håbløs aktivering.
Læs mere
2. maj 2011
NOTAT vedr. januar-februar - baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher fra Danmarks Statistik for januar+ februar 2011 sammenholdt med januar+ februar i 2009.
Læs mere
2. maj 2011
Regeringens mål er at 95 pct. af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Men 16 pct. af dem, der går ud af folkeskolen har ikke den nødvendige faglige ballast. På Teknisk Skole mener lærerne at faglighed og motivation mangler. Arbejdsgivere kommer til at mange faguddannede. Der skal sættes massivt ind for at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden og forbedre uddannelserne. En ungepakke er langt fra nok.
Læs mere
2. maj 2011
Nethandelen udgør efterhånden 40 milliarder kroner med stigende tendens. Mange brancher er ramt. Det de ældre og børnefamilierne, der køber mest. Men de unge er godt på vej. Det digitale supermarked har succes. Problemet er dem, der går shopamok. Cirka 300.000 danskere lider af købemani. Masser af klager indløber over netbutikker, som ikke overholder diverse lovgivninger.
Læs mere
2. maj 2011
Atter var Nørrebro i medierne. Islamisk Trossamfund havde inviteret en kontroversiel prædikant til Nørrebro. Han skulle vejlede de unge muslimer. Retorikken, omtale og angreb på ytringsfriheden omkring dette møde, har ikke været befordrende for fremmedhadet på Nørrebro. Forhåbentlig har alle lært af det. Norrebro.dk's udsatte medarbejder var på stedet.
Læs mere
Flere arbejdspladser på Nørrebro
2. maj 2011

Et stiftende møde blandt Nørrebro – virksomheder har fundet sted i Verdenskulturcentret. Hovedformålet med dette netværk er at skaffe flere arbejdspladser til bydelen. Desuden vil virksomhederne forsøge at få flere lokale uge i job og lære. En hel bydel vil arbejde sammen og skabe gensidig inspiration. Se videoklip fra mødet.
Læs mere

1. maj 2011
Forbruget forbliver lavt. Kun hver tiende vil bruge mere penge. Der spares mindst på børnene. Vi får mindre at leve for. Råvarerne stiger. En stigende inflation breder sig, og vi mister købekraft. Der er mørke skyer for detailhandelen.
Læs mere
28. april 2011
På rekordtid er høringen om en bussluse blevet afsluttet. Allerede i maj tages der stilling. Lokaludvalgene er begejstrede. Ærinde – og pendlerkørsel skal stoppes ved højbanen. Dette stiller detailhandelen på Nørrebro ud for nye udfordringer. Hvad med bydelens største detailhandel, Føtex? Vi har set på Københavns Kommunes konsulentundersøgelse. Man har ikke taget stilling til den øgede trafik på andre strækninger og luftforurening grundet længere kørsel
Læs mere
27. april 2011
I samarbejde med dengang.dk får du her historien om en af de blodigste kampe, der nogensinde er foregået på Nørrebro. Det var den 5. maj 1872. Militæret sad parat med skarpladte våben. Flåden var alarmeret. Arbejderne blev hugget ned med stave, knipler og sabler. Grundloven var sat ud af kraft. Politimester Crone havde sat sig et mål. Socialismen skulle bekæmpes med alle midler. Og han fik opbakning af justitsminister Krieger. Hvad og hvorfor skete det.
Læs mere
8. april 2011
På ordinær generalforsamling i Danmarks Handelsstandsforeninger torsdag den 7. april blev det til genvalg til: Bent Aarrebo Pedersen, Hvidovre Erhverv som formand, William Langkilde Køge Handelsstandsforening som 1. næstformand, Karen Smed, Randers Handelsråd/Randers Cityforening som 2. næstformand, Ditte Schwartzbach, Kalundborg Handelsstandsforening som bestyrelsesmedlem.
Læs mere
5. april 2011
Forbrugerne – læs kvinderne - træder vande og sparer op

Et stille håb om en vækst i kasseapparaterne på 2,0% i februar baseret på mere end blot prisstigninger og pæne dankortmeldinger for februar efter en januar på +1,3% blev i februar til +1,3% som i januar.
Læs mere
25. marts 2011
Det lysnede pænt for flere specialbrancher i januar.
Læs mere
25. marts 2011
Resten af 2007 var Nørrebro Handelsforening i konflikt med politikerne. På den ene side gik man ind for et nyt Ungdomshus. På den anden side var man uenige i planerne om Nørrebrogade. Vej og Park havde selv tidligere lavet en undersøgelse, der viste, at 80 pct. af bilisterne på Nørrebrogade havde et ærinde. I har ikke ændret mening i 15 år fik foreningen at vide af embedsmænd. I går jo ind for forurening. Stik piben ind, sådan lød en af kommentarerne fra vrede politibetjente til Nørrebro Handelsforening.
Læs mere
24. marts 2011
Referat af
Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening den 24.03.2011.
Læs mere
22. marts 2011
Årsskiftet 2006/2007 var præget af vold og hærværk. Nørrebro Handelsforening ville sende regningen til politikerne. Der kom en masse hade – mails og enkelte rosende mails fra politikere. De erhvervsdrivende var gidsler i et politisk spil. Der blev solgt ulovlige varer fra kassevogn. Københavns Kommune gav løntilskud til butikker, der var dømt for ulovlig handel. Nedrivning af Ungdomshuset førte til mere hærværk og trusler, vold og brand. Butikker drejede nøglen om.
Læs mere
22. marts 2011
Arbejdsløsheden på Nørrebro er stor og desværre stigende. Lokale arbejdspladser skal være med til at skaffe yderligere arbejdspladser. Hør hvordan Torsdag den 7. april kl. 18.00 – 20.15 i VerdensKulturcentret, Nørreallé 7. Og hør også om virksomhedsnetværket Flere Jobs på Nørrebro
Læs mere
13. marts 2011
2004 – 2005 blev igen nogle aktive år. I samarbejde med dengang.dk kan du læse:
Brev fra statsministeren. Projekt lærerpladser og sure banker. Ja så kan du læse om da formanden blev beskyldt for at tage 200.000 kr. Der var besøg af Integrationsministeriet. Et møde med Søren Pind og Ritt Bjerregaard samlede 130 mennesker. Kommunen løb fra en aftale. Dette bevirkede, at Handelsstandens Indkøbsordning måtte afhændes. Og så kunne man få ondt i maven på Nørrebro.
Læs mere
13. marts 2011
Bestyrelsen lå vandret. Der var stor anerkendelse fra politikere og medier. Foreningens egne medlemmer var ikke tilfredse. Foreningen havde vundet en stor P – sejr – troede man. Men loven blev gradbøjet. Og så skulle man betale 1.200 kr. for et hul i jorden. Mange angreb og trusselsbreve oplevede foreningen. Formanden blev udnævnt som De små butikkers store kæft. Andre kaldte ham, Kongen af Nørrebro. Konstant var foreningen i mediernes søgelys, og det betød ekstra arbejde.
Læs mere
13. marts 2011
Dette er en videreførelse af Nørrebro Handelsforenings historie. Vi kigger på fødselsdagsfesten og første halvår af 2002. Masser af aktivitet kostede bestyrelsesmedlemmerne penge. Ruder blev knust. En ny parkeringsordning blev indført. En somalier klagede over et specielt problem. En butikskonsulent blev ansat og en alternativ jobordning blev indført. Foreningen sponserede musik til Kulturelle Markedsdage.
Læs mere
7. marts 2011
Indkaldelse til ordinær Generalforsamling.
Tirsdag den 24. marts 2011 hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade 84, 2200 – København N.
Læs mere
1. marts 2011
De seneste meldinger om udviklingen i Sverige er, at den økonomiske vækst er helt i top. Nye tal viser næsten kinesiske tilstande hos svenskerne med en økonomisk årsvækst sidste år på 5,5% mod den danske sidste år på 2,1% målt som vækst i bruttonationalproduktet. I 4. kvartal opnåede svenskerne en vækst på 7,3% mod i Danmark i 4. kvartal et fald i økonomien på 0,4%.
Læs mere
1. marts 2011
Det halter stadig for detailhandlen trods en fremgang på 1,3% i januar i kroner i kasseapparaterne.
Læs mere
1. marts 2011
Dansk økonomi har mistet pusten. Produktionen og eksporten falder. Privatforbruget styrtdykker. Bankbogen bugner hos mange. Men samtidig er antallet af dårlige betalere steget. Vi mister købekraft. På den globale hitliste ligger Danmark i bunden. Og danskerne tvivler på både blå og rød blok. Der er stadig røde tal på bundlinjen. Alt dette påvirker omsætningen i vore butikker.
Læs mere
1. marts 2011
Skyldes usikkkerhed om privatøkonomien og manglende synliggjort fremtidspolitik i høj grad også medievalget af forsideemner

Forbrugernes – især kvindernes – usikkerhed omkring privatøkonomien med forventninger til stigende priser i henhold til nyeste opgørelse overfor forbrugertilliden hos Danmarks Statistik skyldes i bund og grund måske også manglende tillid til landspolitikernes duelig til at bringe Danmark ud af suppedasen efter finanskrisen. Og det gælder tillid til både blå og rød gruppering.
Læs mere
1. marts 2011
Det blev ikke lykken at være butiksejere i december med kun fremgang for 15 ud af 37 specialbrancher
Bedst gik det for detailhandel med drikkevarer med +22% og dyrehandlere med +19%
Dårligst for cykelhandlere med –26% og fiskehandlere med –23% i tilbagegang.
Læs mere
28. februar 2011
Spildtid koster erhvervslivet milliarder. Man vil indføre bompenge uden at ændre på infrastrukturen. En løsning kan være fleksibel åbningstid – men det offentlige vil ikke være med. Konkurrencesituationen må ikke forringes. Hovsa – løsninger ødelægger det for mange. Det kniber med den grønne profil. Prisen på kollektiv trafik stiger alt for meget
Læs mere
Vi taber markedsandele
28. februar 2011
Danske virksomheder har svært ved at hægte sig på det internationale opsving. Man taber markedsandele. Nedgangen i eksporten har kostet 80.000 arbejdspladser. Vore nabolande som Tyskland og Sverige mærker stor fremgang.
Malmø vil have os tilbage
28. februar 2011
Det er ikke længere et hit at shoppe i Malmø. Men svenskerne vil have danskerne tilbage. Derfor vil man holde udsalg året rundt. Desuden vil man satse på et højt serviceniveau. Malmø skal omdannes til en slags alternativ forstad til København.
I 2010 faldt togtrafikken med 3,5 pct. Svensk økonomi har det fantastisk, derfor er kursen stigende. Der er over 200 butikker i city, som holder søndagsåbent for at tiltrække danskerne. Mobilia er med 70 butikker det største shoppingcenter.
Danmark er dyrere end Tyskland
28. februar 2011
En softice koster typisk i Danmark 18, - kr. I Flensborg koster den 11,- kr. En cola er også væsentlig billigere i en kiosk i Tyskland. Flensborg Avis har tjekket en række priser.
Det koster en fjerdedel mindre at købe mad og drikke i Tyskland. Danmark er absolut det dyreste land inden for EU, hvad dette angår. Vi ligger 39 pct. over gennemsnittet.
En pakkerejse syd på til Mallorca er 30 – 40 pct. billigere i Hamborg end i Billund. En taxatur i Danmark koster næsten det dobbelte i Danmark i forhold til Tyskland.
Turister sure over Gebyrjungle
28. februar 2011
Når turister i Danmark skal betale med udenlandske kreditkort pålægges de et gebyr på op til seks pct. af varens pris. Butikkerne vil nemlig ikke selv betale gebyrerne. Det oplever turisterne ikke i andre lande. Gebyret opleves som et irritationsmoment. Om det direkte holder turister væk fra landet, er der uenighed om.
Pizzeriaer sjusker stadig
28. februar 2011
Fødevarekontrollen besøgte forleden 18 pizzeriaer, restauranter og værtshuse. I halvdelen af tilfældene var der påtale. Det var galt med rengøring og hygiejne. Det er den basale rengøring, der halter.
Nej til indslusningsløn
28. februar 2011
Regeringspartierne forslag til indslusningsløn får ikke opbakning fra oppositionen eller støttepartierne. Meningen var at indvandrere og efterkommere skulle tjene mindre i en periode for at sikre, at flere kom i arbejde. Dansk Folkeparti mener, at det vil presse danske arbejdere ud i arbejdsløsheden. SF kalder forslaget for forfejlet. Man skulle hellere sikre opkvalificering, mener man.
Større kløft på arbejdsmarkedet
28. februar 2011
De seneste to år har faldet i beskæftigelsen ramt indvandrere fra ikke vestlige lande mellem 18 og 64 år dobbelt så hårdt som danskere. Fra august 2008 til august 2010 er beskæftigelsen faldet med 12,8 pct. Det svarer til at 13.000 færre ikke – vestlige indvandrere er i arbejde. Det er en meget negativ udvikling for integrationen.
Forbrugerne vil have Rabat – skiltning
28. februar 2011
Regeringen vil afskaffe butikkernes pligt til at skilte med rabat til forskellige grupper. Men en undersøgelse som Forbrugerrådet har gennemført viser at forbrugerne ønsker, at ordningen skal fortsætte. Det er et skridt i den forkerte retning, siger man i Forbrugerrådet til forslaget om afskaffelse af pligten. Vi har brug for prisgennemsigtighed. Man mener i Forbrugerrådet at øget viden giver forbrugerne bedre muligheder for at prutte om prisen.
DSB har fået en ”Ombudsmand”
28. februar 2011
Pendlere, som mange virksomheder har brug for, er ikke velset i biltrafikken. Mange bruger derfor den kollektive trafik. Men her har de ikke altid optimale vilkår. Særlig hos DSB oplever de mangt og meget. Men nu har de fået en kundernes ambassadør, som de kan klage til. Ambassadørens primære opgave vil være håndtering af klagesager og med direkte reference til DSB's ledelse at bidrage til en god dialog med DSB's kunder.
Butikscentre kaprer kunder
28. februar 2011
De danske butikscentre kaprer en større del af kunderne. Udviklingen er fortsat under den økonomiske krise. Taberne er de mindre butikker. Ifølge Steen & Strøm der administrerer 18 af Danmarks største shoppingcentre ligger omsætningen i dag 11 pct. højere end for fem år siden. Indkøbscentrene har en omsætning på 50 milliarder kroner. Det svarer til 24 pct. af den samlede detailhandel. Man regner i centrene med, at andelen inden for 5 – 8 år vil stige helt op til 30 pct.
I den periode er den generelle omsætning i detailhandelen kun steget med 2 pct.
Dem, der har klaret sig bedst uden at være i centrene er butikker med fødevarer og andre dagligvarer. Kunderne er blevet meget mere prisbevidste, derfor tordner discountbutikkerne frem.
Lukkedage hæmmer virksomhederne
28. februar 2011
På trods af at kommunerne fik 65 millioner kr. i 2009 til ikke at skære ned på lukkedage i institutionerne, er der kommet masser af lukkedage. Vi beskrev forholdene her i København her på siden. Planlægning af ferierne i virksomhederne dikteres efterhånden af kommunerne. Det udhuler den fleksibilitet, der er mellem arbejdsmarkedets parter. Socialministeren har gang på gang lovet indgreb, men antallet af lukkedage stiger stødt.
Sælgerjob har lav prestige
28. februar 2011
Jobbet som sælger appellerer ikke til mange. Især de veluddannede siger nej tak. Sælgerjobbet er forbundet med middel prestige og troværdighed. Telesælgere, herefter butiksassistenter og til sidst business to business sælgere har den laveste status.
21. februar 2011
De Samvirkende Købmænd har hele tiden mente, at Bilkas stormagasin i Fields var ulovligt. Nu har Landsretten givet dem ret. Københavns Kommune har en meget kreativ opfattelse af, hvad et stormagasin er. Måske ender det med at Folketinget ligesom i Horsens erklærer hele herligheden lovlig – med tilbagevirkende kraft. Et kæmpe erstatningsansvar truede. I detailhandelen er det lighed for loven – eller er det?
Læs mere
21. februar 2011
Fællesskabsfølelsen og kassekreditten er forsvundet. Det samme er tilliden. Det handlede om dårlig bankledelse og anstændighed. Den tidligere direktør fik et gyldent håndtryk på 12 millioner kroner. Mange bliver nu stavnsbundet og butiksdød bliver følgen. 88 dage tog det den ny ledelse at besejle skæbnen. Og nu vokser køen ved håndvasken. Risiko – vurderingen var særdeles mangelfuld. Og hvad med Finanstilsynet? Hvornår sker det igen?
Læs mere
21. februar 2011

Bekymrede forbrugere forventer stigende priser.

Skyldes usikkkerhed om privatøkonomien og manglende synliggjort fremtidspolitik i høj grad også medievalget af forsideemner.


Læs mere
Ingen virksomhed i to år
21. februar 2011

Østre Landsret har besluttet at en kioskejer på Nørrebro ikke må drive virksomhed i to år. Både i 2005 og 2006 blev kioskejeren dømt. Men han havde et ret så afslappet forhold til den danske afgiftslov. Da myndighederne efterfølgende fandt utallige ulovlige varer på hylderne slap tålmodigheden op.

Man fandt flere hundrede kilo ulovligt slik og mineralvand, som der ikke var betalt skat af. Dette udløste en bøde på 105.000 kr.

Undercover – agent i Ungdomshuset
21. februar 2011

Politiet vidste udmærket, hvad der foregik i det gamle Ungdomshus på Jagtvejen.

Dansk Politi gjorde brug af en engelsk undercover – agent. Det samme gjorde man, under COP – 15 i 2009. Retsplejen har åbenbart fået nye fortolkninger.

Agenten skulle have haft længere forhold med kvindelige aktivister. Han videregav bl.a. oplysninger om de sikkerhedsforanstaltninger, som de unge havde etableret.

De havde benzinbomber, betonspande på taget, faldlemmer i gulvet, som betjentene skulle falde igennem.

Moske – måske ikke
21. februar 2011

En Moske på Vibevej er ikke rykket tættere til. De Konservative har stillet krav om, at der ikke må kaldes til bøn. Men der er ingen hjemmel i planloven, der kan forbyde dette.

Ejendommens ejer har dog tilbudt at udstede en tinglysning med en deklaration med en forpligtigelse til, at der ikke må kaldes til bøn. De Konservative har tidligere fremsat dette krav. Men kravet er endnu ikke opfyldt.
Heller ikke SF er meget for, at der indkaldes til bøn.

Ungdomshuset skal ikke lukke
21. februar 2011

Overborgmesteren stiller sig tilfreds med den redegørelse, han har fået af Fonden Jagtvej 69, der fører tilsyn med huset. Demonstrationen var ikke arrangeret af huset eller de faste brugere af huset. Ca. 10 – 15 demonstranter foran huset valgte at løbe ind i huset, da politiet løber efter dem. De unge havde åbenbart heller ikke hørt om denne demonstration.

Overborgmesteren mener, at man se på fakta, når man bedømmer en hændelse. Man har så åbenbart bedømt, at der ikke var faste brugere af Ungdomshuset, der smadrede vinduer hos medlemmer af Nørrebro Handelsforening.

Det var måske også ballademagere, der stod med en vandslange og sprøjtede vand ud af vinduerne i Ungdomshuset på politibetjente. I Borgerrepræsentationen har man således lige bevilliget ekstra 500.000 kr. til fjernelse af graffiti i området.

Under klimatopmødet blev der også på området trænet i kamp mod politiet.

I Nørrebro Handelsforening er man forundret over, at det altid er ballademagere, der skal sætte dagsordenen. Mange af de daglige brugere fungerer konstruktivt i lokalsamfundet.

Nørrebro Lokaludvalg og Miljøpunkt
21. februar 2011

Der var ikke plads til miljøarbejdet i budgetterne for næste år. Heller ikke på Nørrebro, så det ud som Miljøpunkt Nørrebro kunne fortsætte. Men Nørrebro Lokaludvalg er nu gået ind som hjælper. I år gives der et tilskud på 300.000 kr.

Næste år gives der 590.000 kr. med mulighed for at søge nogle af puljemidlerne.

Der skal dog laves en driftsaftale, som skal godkendes af Københavns Kommune.

Samtidig skal der skabes et tættere samarbejde omkring miljøarbejde i bydelen. En af fokusområderne er begrænsning af biltrafikken på Nørrebro.

Socialdemokraterne ikke begejstret for ny bussluse
21. februar 2011

Vi kunne forleden her på siden berette om SF`s forslag om en bussluse under Højbanen. Man regnede med Socialdemokraternes accept. Men fra Muhammad Aslam, medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne lyder budskabet, at partiet ikke nok engang vil være med til et trafikeksperiment på Nørrebro, som vil koste adskillige millioner.

De trafikale og økonomiske konsekvenser skal grundig belyses. En lukning vil skabe kaos for de lokale og erhvervslivet siger Muhammad Aslam. Både beboere og forretningsdrivende må tages med ind i processen så tidlig som mulig. Planen skal være gennemtænkt og lokal forankret.

Det lokale erhvervsliv har ind til nu intet hørt omkring planerne med en bussluse under Højbanen bortset fra det, der har været fremført i pressen.

Da man gennemførte planerne for Nørrebrogade, ville man ikke lave en konsekvensanalyse. Man startede en undersøgelse halvanden måned efter starten. Og resultatet var givet på forhånd.

Nørrebro Postkontor – lukker ikke
21. februar 2011
Vi skrev her på siden, at Nørrebro Postkontor lukkede. Meldingerne havde vi fået fra tre ansatte på kontoret. Det rigtige er, at kontoret rationaliserer. En række af de ansatte flyttes til Nordvest og til Østerbro. Desuden kan en del forvente at blive opsagt.
21. februar 2011
Kun een anstændig opførsel for A.P. MØLLER/DANSK SUPERMARKED
Luk BILKA Fields
Læs mere
21. februar 2011
Vi har haft henvendelse fra en læser. Læseren ville gerne vide noget om Varehuset Buldog. Vi følger nogle dramatiske døgn på Nørrebro. Og denne artikel er bestemt ikke for sarte sjæle. I samarbejde med dengang.dk går vi tilbage i historien.
Læs mere
21. februar 2011
Efter 13. mdr`s PRISDYK for FØDEVARER i snit på 1,4% til nu prisvækst på 7. måned med for december +3,5% og for januar +2,8% pressedes de samlede
forbrugerpriser til +2,8% i december og +2,7% i januar.
Læs mere
10. februar 2011
Bankkrak kan betyde butiksdød – som nu på Amager.
Læs mere
9. februar 2011
Samlet 12% færre konkurser i Danmark i januar i år end i januar sidste år.
Læs mere
6. februar 2011
To aftener har det nu været ballede. Ruder er knust hos nogle medlemmer af Nørrebro Handelsforening. Under kampene – dengang blev detailhandlere på Nørrebro gidsler i en langvarig kamp. Dengang som nu var der uenighed om, hvordan konflikten skulle løses. Detailhandlen på Nørrebro kan ikke endnu engang acceptere manglende politisk tiltag, med økonomiske konsekvenser til følge. Man håber, at uroen er en svale. Foldschack mener ikke, der skal slås politisk plat på episoden.
Læs mere
6. februar 2011
SF vil atter begrænse biltrafikken. Der skal sættes bussluse op under Højbanen. På den måde skal bilister tvinges væk allerede ved Frederikssundsvej. Såfremt Socialdemokraterne går med på ideen vil det få katastrofale følger for detailhandelen på Ydre Nørrebro. Allerede nu er reaktionerne kraftige.
Læs mere
6. februar 2011
I december opnåede den samlede detailhandel en vækst i kroner i butikkernes kasseapparater på 1,6%.
Læs mere
6. februar 2011
BUTIKSDØDEN steg i 2008 og 2009, blev delvis stoppet i 2010 – men ØGES måske igen med søndagskrigen om kunderne her i 2011
Læs mere
6. februar 2011
Nørrebro er lige som en hyggelig landsby, dog uden den kedelige gyllelugt. Sådan beskriver et ungt menneske bydelen, som medierne helst ser som et stort problem.
Læs mere
29. januar 2011
Nørrebro Handelsforening opfordrer igen kommunen til en adfærdskampagne på og omkring cykelstien. Samtidig opfordrer man til en både/og holdning over for cyklister/bilister i stedet for en enten/eller. Selv om forholdene forbedres for cyklisterne må det ikke gå ud over den nødvendige trafik (erhvervstrafikken) Der er alt for mange egoister på cykelstien. Men også bilister og fodgængere respekterer ikke de cyklende. Det omvendte er også tilfældet. Det er lang vej til paradis.
Læs mere
27. januar 2011
Det blev lykken at være butiksejere i november med fremgang for 21 ud af 37 specialbrancher.
Læs mere
25. januar 2011
Han har altid sagt sin mening. Det har afstedkommet knuste vinduer i sin slagterbutik, som han drev gennem 21 år på Nørrebros Runddel. I 16 år sad han i Københavns Borgerrepræsentation. Gennem 12 år var han formand for Nørrebro Handelsforening. Han var oldermand for Kjøbenhavns Slagterlaug, Folketingskandidat for De Konservative og medstifter af arbejdsløshedskassen Dana, aktiv i Ældresagen og meget mere.

Nørrebro Handelsforening afholder reception for æresmedlem og mangeårig formand, Knud Schou Mandag den 31. januar kl. 15,00 til 18,00 i Håndværkerforeningens laugshus – Nørre Alle 19 C, 2200 København N.

Læs mere
24. januar 2011
Det aflange Loppemarked på den 333 meter lange strækning fra Kappelvej til Nørrebros Runddel fejrer i år 25 års jubilæum. Gennem de sidste 24 år har Inga og Gunnar utrættelig sørget for ro og orden. Mange vil tolke reglerne på deres måde. Der har været stor fremgang af boder, trods konkurrence mange steder fra. Nørrebro Handelsforenings Loppemarked tiltrækker kunder, som også bydelens butikker har gavn af. En stor tak til Gunnar og Inga for deres storslåede indsats.
Læs mere
17. januar 2011
Fagbevægelsen raser. Danmark vil få de skrappeste regler i OECD. Usandheder fyger rundt. Manipulerede tal, som er bestilt til lejligheden skal enten bevise eller modbevise efterlønnens afskaffelse eller forbliven. Brugerbetalingen skal øges, trods det faktum, at fattigdommen øges. Et spændende valg ligger forude.
Læs mere
17. januar 2011
Acceptabel adfærd og udtalelser i det danske samfund har efterhånden fået vide juridiske rammer. Politisk har man ikke kunnet fået sat en stopper for, hvor grænsen går. Bare en organisation er lovlig. Som enkeltperson ville man blive straffet øjeblikkelig. En gruppe på 3.000 barsler med en demonstration. Hitzb ut – Tahrir er utilfreds med kulturministerens rolle, og på Diamanten vil man ikke aflyse mødet.
Læs mere
17. januar 2011
Pludselig er der et flertal for etablering af flere p – pladser i København. Antallet er gennem de senere år faldet med 10 pct., mens bilparket er vokset med 15 pct. Politikernes ”gode vilje” skal dog tilskrives et krav fra staten. Nørrebro Handelsforening hilser initiativet velkommen. Det kan betyde billigere service – regninger til Fru Hansen.
Læs mere
17. januar 2011
Med et slag udvider Københavns Kommune lukkedagene til 19 dage. To uger i sommerferien (uge 29 og 30) lukkes der helt ned. Fleksibiliteten i ferieplanlægningen i butikkerne i Københavns Kommune er dermed gået fløjten. Børnefamilierne står forrest i køen. De barnløse har bare at vente. I detailhandelen forlanger man stigende fleksibilitet. Kan man ikke forlange dette af offentlig service? Igen er der krig mellem stat og kommune.
Læs mere
17. januar 2011
0-vækst i årets første 11 måneder reddet i hus af en vækst på 3,5% i kroner i kasseapparaterne i november for den samlede detailhandel
Læs mere
12. januar 2011
Detailhandel: Danmarks Statistik første 11 mdr. –/+ 0,0% kroner i kasseapparaterne.
PBS: Dankortkøb første 11 mdr. +5,4%. Hele året 2010 +5,6%. December +5,9%
Læs mere
12. januar 2011
NOTAT om forbrugerpriser med baggrund i de nyeste tal for december 2010 fra Danmarks Statistik
Læs mere
12. januar 2011
Det handler ikke om Johnny Beyer. Vi skal høre om Kreditbanken, Jyske Bank, Radio Mercur og meget mere. Vi skal på Korsgade, Fensmarksgade, Nørrebrogade 220 og 228. Og det hele ender med et tilbud på at købe Nørrebrogade for 250 millioner kroner. Jo vi skal høre om Alex Brask Thomsen – en farverig farvehandler, der satte kulør på Nørrebro.
Læs mere
12. januar 2011
En mand blev kørt over af en sporvogn ved Fælledvej i 1932. Han blev sparekasseformand. Bønderne betragtede ham som mirakelmager. Han havde mange interesser – i teglværker og smøreksport. Ja så var han justitsminister og boligspekulant. Han dominerede sine omgivelser. Han forstod at dominere sine omgivelser og bedrage sine nærmeste. Jo, det var Alberti. Han var ved at dø i fængslet. I flere omgange boede han på Nørrebro og havde store interesser i Jægersborggade. Uha – slægten var fra Sønderjylland.
Læs mere
12. januar 2011
Lærlinge blev betragtet som hunde. Schmidt & Mygind blev en stor virksomhed. Det første nummer af Socialisten udkom. En død kat blev smidt efter en dampmaskine. En lærer blev fyret i Blaagaardsgade, han troede på Darwin. På Nørrebro troede man derfor, at ens oldefar var orangutang. En jyde på Nørrebro udviklede en ny skolelov – som ingen kunne forstå.
Læs mere
12. januar 2011
Velfærden har det ikke så godt. Og det er noget især nydanskere kommer til at mærke. Der stilles skærpede krav. Og et nyt pointsystem bremser sikkert indvandringen fra tredje lande. Såfremt du bliver forelsket i udlandet, skal du tænke dig godt om. Bliv forelsket i en 23 årig Phd – studerende i USA i stedet for, så er der ingen problemer. Skærpelserne vil kunne mærkes på Nørrebro, med en stor andel af nydanskere.
Læs mere
12. januar 2011
Det er regeringens opfattelse, at den stort anlagte plan vil afhjælpe problemerne i de udsatte boligområder. Men beboerne er mere skeptiske. Regeringen knytter problemerne til etniske minoritetsgrupper. Men er det ikke snarere det stigende fattigdoms – problem i de udsatte områder, der er det reelle problem. Alt bliver ikke lyserødt af, at man river nogle blokke ned og flytter folk mod deres vilje.
Læs mere
10. januar 2011
Dette handler om en ekstrem organisation, der gang på gang bevæger sig kanten af lovgivningen. Det handler også om organisationens påvirkning på mange unge muslimer. Men det handler også om, hvad man kan tillade sig i Ytringsfrihedens navn. Danskere har svært ved at tackle situationen. Man holder sin kæft. Man kunne jo sættes i bås med Dansk Folkeparti. Da organisationen er lovlig tør man ikke at afvise organisationen med dens ekstreme holdninger.
Læs mere
6. januar 2011
Vintervejret holder forbrugerne hjemme i de lokale butikker
Læs mere
6. januar 2011
Dengang i 1893 blev Nørrebro Handelsforening dannet, fordi det var en række urtekræmmere, der var trætte af tilgift. Nu er det igen tilladt. Der er kommet en række nye regler, der kan være lidt sværere at administrere. Vi bringer her 10 tips, hvordan du prismærker uden at overtræde den ny markedsføringslov.
Læs mere
Kioskejere indblandet i kort – fup
6. januar 2011
To ejere af indvandrerkiosker på Nørrebro er indblandet i salg af falske klippekort til busser og tog i HT – området.
I seks kiosker blev der fundet i alt 375 falske kort. I alt menes det at kortsvindelen har betydet en ulovlig millionfortjeneste til både kortejere og bagmænd.
Hovedstadens Udviklingsråd overvejer nu at stoppe alt salg af klippekort i kioskerne – og kun sælge fra DSB – stationer, 7 – Eleven og supermarkeds – og benzinkæder.
De falske kort er lavet så godt, at man næsten skal være ekspert for at opdage fejlene. De har virket upåklageligt i automaterne. Kortene er trykt i forskellige serier antagelig på flere trykkerier i Østeuropa.
Sagen går tilbage til Københavns Lufthavn, hvor 9.600 falske kort blev beslaglagt. Og det er antagelig en tyrkisk bande, der står bag.
Omstridt Imam har besøgt Nørrebro – igen
6. januar 2011
Den amerikanske imam, Sheikh Khalid Yasin har igen besøgt Nørrebro. Han har talt for dødsstraf til homoseksuelle og beskrevet kvinders ligestilling som en vrangforestilling. Første gang han besøgte Nørrebro var det for offentlige midler.
Kan ikke lade sig gøre på Nørrebro
6. januar 2011
Butikkerne i Nordre Frihavnsgade har fået offentlig støtte til juleguirlanderne. Lokaludvalget gav tilsagn om at støtte anmodningen, dog på den måde, at pengene blev givet som underskudsgaranti. Da Nørrebro Handelsforening for et par år siden forsøgte det samme på Nørrebro fik man det svar, at det var kommercielt, så det ville man ikke støtte.
Hvad sker der i Stengade?
6. januar 2011
Efter flere års problemer droppes busslusen nu i Stengade. Åbenbart bliver den saboteret af lokale hashhandlende. Men dette vil politiet hverken af – eller bekræfte. Men faktum er at styresystemet er blevet påkørt adskillige gange. Desuden er der blevet hældt sand og stukket skruetrækkere i busslusens mekaniske system.
Slusen har været ude af drift de sidste seks måneder, men nu har kommunen endelig trukket stikket. Initiativtager til Bevarelse af Busslusen, Jan Andersen mener, at det er fuldstændig uacceptabelt at bøje nakken.
Få fat i Mini – guiden over Nørrebro
6. januar 2011
Teknik – og Miljøforvaltningen har lavet en smart ting. Nemlig en mini – guide over Nørrebro. For dem, der ikke kan finde ud af de mange restriktioner på Nørrebro – og dem er der mange af, så indeholder guiden også et kort. Så kan man altid finde ud og ind af Nørrebro. Men her er også en fortegnelse over virksomheder på Nørrebrogade. Få fat i den og del den ud i din virksomhed. Se den her www.kk.dk/noerrebrogade
Ikke mere politi i Mjølnerparken
6. januar 2011
Der komme næppe mere politi i Mjølnerparken. Politiet må klare sig med 100 millioner kr. mindre i 2011 end i 2010. Der kommer færre politibetjente på gaden, siger formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen. Politiskoleelever skal heller ikke mere aflønnes under praktiktiden. De overgår til SU.
Var det en billig undskyldning?
6. januar 2011
Mange medier har forsøgt at videregive, at det er de tidligere brugere af Ungdomshuset, der er skyld i, at McDonalds på Runddelen lukker. Deres besøg betød 25 pct. af omsætningen – en omsætning som Burger – restaurationen angiveligt nu har mistet. Havde man været lidt mere seriøs og besøgt en række andre virksomheder i nærheden, havde man også kunne konstatere en væsentlig omsætningsnedgang i butikkerne, som næppe skyldtes de tidligere brugere af Ungdomshusets fraværelse.
I øvrigt etablerer Lagkagehuset sig i lokalerne.
Point – system giver masser af administrativt arbejde
6. januar 2011
Det nye point – system giver masser af administrativt bøvl, og kommer til at betyde meget for mange borgere på Nørrebro. I en senere artikel vil vi fokusere på problemet.
Besparelser på Nørrebro Bibliotek
6. januar 2011
Vi har besøgt Nørrebro Bibliotek og set på deres store indsats for at bedre integrationen på Nørrebro. Dette store og flotte arbejde kan ikke fortsætte grundet besparelser. Læs vores kommende artikel her på siden.
Kortlægning af det kriminalpræventive arbejde
6. januar 2011
Det kriminalpræventive arbejde på Nørrebro er blevet kortlagt af Københavns Kommune. Vi har her på www.norrebro.dk gennemlæst rapporten, og vil kommentere den. Åbenbart har man glemt erhvervslivets indsats på dette område.
Nej til nedrivning
6. januar 2011
Der skal ikke rives bygninger ned i Mjølnerparken. Det siger beboerformand Mohammed Aslam. Han mener, at en af grundene til ballade og uro er fattigdom og social udstødelse.
Her på siden vil vi senere kommentere den ny ”ghetto – plan”
2.600 artikler
6. januar 2011
Vidste du, at www.norrebro.dk indeholder hele 2.600 større eller mindre artikler. Redaktionen overvejer at skrive en fortsættelse af Nørrebro Handelsforenings historie, der hvor bogen slap. Denne historie vil dog ikke udkomme i bogform, men udelukkende på Nettet.
2. januar 2011
Blågårdsgade var dengang efter Nørrebrogade, den største handelsgade på Nørrebro. Der var masser af trafik og kunder. Men så kom saneringen. 44 pct. af butikslokalerne stod tomme. Blågårdsgade var engang byggespekulanternes paradis. Ja Blågårdskvarteret var en egen kommune midt på Nørrebro. Man havde ikke tænkt på at byggemodne, lave kloak eller sørge for vand. Stedet var centrum for lejekasserner. Det gjaldt om på så lidt plads som mulig, at placere så mange som mulig. Grundejerne sad i Borgerrepræsentationen og lavede selv lovene.
Læs mere
2. januar 2011
Dankort gløder – Rekordartig julehandel. Den økonomiske krise bliver afblæst i medierne. Men hvordan ser realiteterne ud med danskernes og Danmarks økonomi.
Vil du arbejde længere? Vil du betale mere eller mindre i skat? Vil du senere på pension? Skal bankerne betale mere i skat? Skal virksomhederne slippe billigere? Statsministeren smed bomben om afskaffelse af efterlønnen.
Læs mere

Copyright 2023 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16