Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2013

31. december 2013
Hvor meget køber vi egentlig syd på? Vurderingerne lyder fra 10 - 12 milliarder kr. I 2005 var den på 15 milliarder, siger Skatteministeriet. Men det tror den sønderjyske detailhandel ikke på. De mener, at omsætningen ligger højere. En undersøgelse som DSK har foretaget viser faldende grænsehandel. Men det tror man ikke på hos Fleggaard. Her har de 10 butikker i koncernen stigende omsætning. Og hos Fakta syd for grænsen har man kæmpe succes. Bryggerierne herhjemme har også stigende salg af øl og sodavand grundet afgiftslempelser. Er danskerne blevet mere usunde?
Læs mere
31. december 2013
3.600 kriminelle organisationer leger kispus med politiet. De er godt organiseret. De betaler advokater og revisorer gode penge, og politisk magt har de også. Korruption foregår helt op i toppen. Man udnytter bankhemmeligheden og skattely. I en havn tog de kriminelle magten. Kokain og andet narkotika flod til Europa i tonsvis. Hackere lader sig dyrt betale af kriminelle organisationer. Bagmænd snyder også den danske stat for adskillige milliarder kroner hvert år. Det er sjældent at man fanger de store fisk. Tvangsarbejde og menneskehandel florer i stor stil. Se bare i slagteriindustrien i Tyskland. Men i mange europæiske lande har politiet ingen respekt. Det udnytter de kriminelle.
Læs mere
28. december 2013
Vi skal kigge på ulovlige kortgebyrer. Vi spiser piller som aldrig før, men ikke fordi vi er mere syge. Kød kan blive ompakket fem gange, og et æbel man køber i et supermarked kan være et år gammel. Bagerne er truet, og forbrugertilliden gik ned i december. Udsalget starter allerede 27. december, bl.a. på Strøget. Mænd har sendt deres koner på juleindkøb. Måske har du fået tyvekoster i julegaver. Vi giver nogle gode råd til kunderne, når de skal bytte deres julegaver. Og så var der skam nogle der kaldte Nørrebrogades julebelysning for fattig. Det og meget mere i dette indslag.

Læs mere
28. december 2013
Engelske og amerikanske aviser skal stå skoleret. Går overvågningsdebatten ud over pressefriheden? 44 pct. af danskerne mener, at Snowden er en helt. NSA fortsætter overvågningen efter lokal dom i USA. Thule leverer masser af informationer til NSA. Har vi herhjemme mistet kontrollen med IT - sikkerhed? Myndighederne har foretaget ca. 100.000 tvangsindgreb. i dag er der 211 love, der til en hvis grad underminer Grundloven. Vi stikke hinanden som aldrig før. Skat laver en ny afdeling, der hedder Kontrol og Visitation. Og så kan kameraer, der er baseret på ip - teknologi, let hackes.
Læs mere
23. december 2013
Den 2. december blev Nørrebrogades skæbne beseglet. Et flertal af politikere har besluttet, at man fortsætter, hvor man slap. Heller ikke på Ydre Nørrebro har man syntes det var værd, at lave en konsekvensberegning. I løbet af 2014 vil der ske store ændringer fra Runddelen til Nørrebro Station, og en bussluse under Højbanen vil have sin virkning for detailhandelen. Og tilhængerne af en bilfri Nørrebrogade fortsætter med at kalde Nørrebro Handelsforening for utroværdig og manipulerende. Og det gør de selv om erfaringerne fra Indre Nørrebro burde få politikerne til at tænke sig om nok engang.
Læs mere
23. december 2013
Vi skal selvfølgelig have et juleeventyr fra Nørrebro. Vi kigger på julehitmagere på Nørrebro. Men også på tragiske skæbner. Ladegården var måske ikke så idyllisk, som man gør den til. Gadekampe på Nørrebro kun godt udarte sig. Så kigger vi også på den ideelle swinger - påklædning. Og så skal vi til bal i det senere Ungdomshus. Flasken var de fattiges trøst. Og så skulle pigerne kigge nedad, når de mødte en ung mand, så kunne det da ikke gå helt galt. Jo vi skal også kigge på prævention, dengang. Det var også dengang, hvor der skød butikker op overalt. Der var rigeligt med muligheder for at købe sin julegave. Artiklen er skrevet i samarbejde med www.dengang.dk Med denne historie vil de aktive bestyrelsesmedlemmer i Nørrebro Handelsforening ønsker jer alle en Glædelig Jul.
Læs mere
23. december 2013
Vi har igen fået nyt fra Metroselskabet. Hvordan går det med byggeriet? Det får vi svar på her. Vi stifter også bekendtskab med Tria og Nora, de to boremaskiner.
Læs mere
8. december 2013
Er du medlem af Nørrebro Handelsforening, har du nu mulighed for at påvirke læserne med et banner. Se ude i højre side på www.norrebro.dk. Vi forsøger til stadighed at forbedre vores kommunikation både til medlemmer og omverdenen gennem hjemmeside og Facebook. Reaktionerne udebliver dog heller ikke. Husk, at Nørrebro i den kommende tid bliver udsat for voldsomme trafikale ændringer. Følg med på Facebook og hjemmeside.
Læs mere
5. december 2013
Kan en detailhandler på Nørrebro mærke forskel på to store politiske begivenheder - kommunalvalget og finansloven. Med udgangspunkt i forholdene på Nørrebro tager vi lige en føler. Og så giver vi lige et tip til de nye politikere i Borgerrepræsentationen over, hvordan København kan klatre op af erhvervsbarometeret. Det er ikke kun trængsel og forurening, der er skyld i at bilerne, skal ud af byen. Det er i høj grad, ideologien. Vi skal nok ikke forvente hjælp fra de kommende politikere. Men man glemmer, at udviklingen lige så stille kan føre til dårligere erhvervspolitik. Dette kan så bevirke at nye virksomheder fravælger København. Og Frank's nye legekammerat gør det bestemt ikke lettere.

Læs mere
1. december 2013
Ikke nok med, at der kommer julekæder helt fra Søerne til Holtegade, samt et flot juletræ på Nørrebros Runddel. Der kommer også en julekalder i samarbejde med Hot Spot Nørrebro. Masser af gavekort er på spil. Butikker kan bestille alternative juletræer, men vær hurtig. Børn kan lære at jonglere, og lave en kælk for bare 50 kr. Og så er der cirkusforestilling, anekdoter og meget andet. Du kan få dit arrangement omtalt på FB.
Læs mere
30. november 2013
67 pct. arbejder for det offentlige. Vi er dem, der arbejder mindst. Vi er verdensmester i fortrængning, og skellet mellem de fattige og rige vokser. Kun halvdelen af danskerne mener, at vi har fattigdom herhjemme. Og en femtedel mener, at man selv er skyld i det. Nogle har fået kontanthjælp i 10 år. I denne gruppe vokser medicinforbruget. Hver dag mister 100 rettet til dagpenge. Og så diskuterer man om ældre skal i bad en eller to gange om ugen. Velkommen til Verdens lykkeligste land - Danmark.
Læs mere
27. november 2013
Der er mange måder vi i fællesskab kan stimulere handlen i jeres butikker. En af måderne er at sørge for at gaden er hyggelig, spændende og udviser venlighed og engagement.
Læs mere
26. november 2013
Oprettelsen af denne postkasse har givet mange flere problemer end forventet. Det offentlige som sparer 400 mio. kr. årligt har været dårlig forberedt. Mange virksomheder er stødt på den digitale mur uden at kunne få support. Man må så håbe, at organiseringen er bedre, når de 3 millioner danskere, der endnu ikke har en e - boks skal på. Måske skal de også klare sig selv, fordi det ikke er nok kapacitet. Og så er E - boks ret så langsommelig. Hele syv trin skal det til, inden man har åbnet et brev fra det offentlige.
Læs mere
26. november 2013
Ikke alle i branchen kalder det krise. Man bruger udtrykket tilpasser sig til situationen. Forbrugerne er begejstret, eller de? For godt nok kan man købe bøger flere steder. Men det kniber med udvalget. Og en almindelig dansk udgivet bog udkommer bortset fra en hvis digters debut i begænsede oplag. Det kniber med talentudviklingen. Men politikerne synes, at det går fantastisk i bogbranchen og vil ikke ændre noget som helst. Danmark er en af de tre sidste lande i Europa, der ikke har faste priser på bøger. Problemet er dog også, at man i branchen heller ikke kan blive enige om det er en fordel eller ikke. Når Amazon så kommer, ja så kan det være for sent at gribe ind. Så vil hele bogbranchen ændre sig.
Læs mere
26. november 2013
Overvågningen er blevet uoverskuelig. Det ser ikke ud til, at nogen som helst har et samlet overblik. Statens IT - leverandør er selv dybt involveret og har et tæt samarbejde med NSA. Og indbyrdes blandt de allierede foregår der også spionage. Den danske holdning er ret vattet. Det kan skyldes at vi skal please amerikanerne. Men så har vi også priviligeret adgang. Og hvad koster det af adgang for amerikanerne. NSA er åbenbart også involveret i industrispionage af danske firmaer.
Læs mere
26. november 2013
I nærmeste fremtid vil du på nogle butiksvinduer se en streamer, der fortæller, at denne butik har været med til at betale for juleudsmykningen. Det har været en sej og langvarig kamp at samle ind til julebelysningen, der i år kommer til at gå fra søerne til Holtegade. Næste år forventer man, at kunne dække hele Nørrebrogade, men det kræver en langt højere opbakning fra butiksejernes side. Store butikskæder glimrer med deres fravær. Men uanset, hvad foreningen foretager sig med hensyn til julebelysning, så bliver man udsat for kritik.
Læs mere
26. november 2013
Socialdemokratiets stemmesluger nummer 2, som opstillede i Brønshøj følte sig alvorlig chikaneret under valgkampen. Naser Khader gør op med islam i hans nyeste bog. Han kalder islam for en bogholder - religion. Muslimer glemmer at lovprise Danmark, i stedet føler de sig forfulgte. Den unge digter, Yahya Hassan, hvis bog nu er solgt i et oplag på 42.000 skal gå med skudsikker vest, bo på en hemmelig adresse og være overvåget af PET døgnet rundt. Et møde i Vollsmose, blev i første omgang aflyst. Digteren vil møde dem som han beskriver. Men hvad nytter det hele, når dem debatten handler om ikke vil ændre noget, og stadig føler sig forfulgt?
Læs mere
24. november 2013
Siden Nørrebro opstod for første gang omkring 1635 har der været "banditter" her i bydelen. Denne artikel går tilbage i historien i samarbejde med www.dengang.dk. Masser af kampe er foregået her. Den stærke mand, masser af skøger, pøbelen og arbejdere som ikke måtte bruge grundloven, slumstormere, BZ'ere og autonome. Her er blevet afbrændt masser af bål, bygget barrikader og butikker har været udsat for masser af hærværk og røverier. Her har boet en barnemorder og her har er foregået et hypnose - mord. Tænk, hvad disse kampe har kostet samfundet. Engang forsvarede betjente sig med deres topmave. I dag er de iført kampuniform.
Læs mere
24. november 2013
Nørrebro Handelsforening blander sig ikke i partipolitik. Men foreningen er bekymret for trafikudviklingen på Nørrebro og København i det hele taget. Noget tyder på, at havnetunnellen bliver skudt ud i fremtiden. Cykelstierne bliver bredere, og der bliver flere af dem. Detailhandlen på Nørrebro er nærmest blevet udnævnt som klynkere af cykelfolket. To politikere har indrømmet at forsøget på Nørrebrogade har været en misforståelse. Moralen af hele historien må være at politikerne bør lytte mere på dem, der går ud over. Det har tre borgmestre gjort under valgkampen. Læs også om kabalen på Københavns Rådhus. Bedst som vi troede at artiklen kunne offentliggøres fortsætter det politiske cirkus.
Læs mere
17. november 2013
Nu har dem, der interesserer sig for lokalhistorie rig mulighed for at få deres nysgerrighed stillet. To interessante arrangementer med gratis adgang fokuserer i den kommende til på Nørrebro i gamle dage. Det er Lokalhistorisk Bogmesse og Anekdoter fra Det Gamle Nørrebro - den 6. af slagsen.
Læs mere
13. november 2013
Dansk Erhverv forventer, julehandlen vil stige fra sidste år på 7,6 milliarder til i år 8,0 miliarder. Altså en stigning på ca. 5%.
Læs mere
4. november 2013
Nørrebro Handelsforening har inden for de sidste 14 dage haft besøg af tre borgmestre og en minister. Trods masser af aktivitet, men blandt andet indsamling til julebelysning, savner foreningen i den grad opbakning fra bydelens detailhandlere. Antallet af forgældede danskere stiger. Vi bruger flere penge på restauranter, men meget mindre på pizzeriaer og grill - barer. I øjeblikket sker der store forandringer i detailhandelen grundet nethandelen og afskaffelse af lukkeloven. De ansatte i detailhandelen må nogle steder kollektiv gå ned i løn. Og så skal dansk Supermarked sælges. Det og meget mere kan du læse her.
Læs mere
3. november 2013
Det forlyder, at p - pladser skal forsvinde på Nørrebro, og der foruden busslusen ved Højbanen er planer om yderligere indskrænkninger af biltrafikken. Cyklisterne skal have flere plads - begrundelsen skulle være, at der er blevet flere af dem. Og så kan politikerne ikke forstå, at virksomhederne placerer København som erhvervsby næsten nederst på hitlisten. Dette er de nyeste eventyr fra og på cykelstien. Der er cyklister overalt, på fortover, fodgængerovergange, på cykelstierne, på kørebanen og mod ensretningen både lovligt og ulovligt. Vi skal også høre om "Mormorcyklen" som politikere ikke rigtig finde ud af, om de har støttet eller ikke?
Læs mere
29. oktober 2013
Der er en god omsætning i hash - salget på Nørrebro. Både i Jægersborggade og Nørrebroparken var der gang i den, den eftermiddag. De andre to steder, i Lundtoftegade og Folkets Park nåede vi ikke. Forskellige tiltag bliver iværksat. Flere partier peger på, at legalisering af hashen vil ødelægge bandernes indtægtsgrundlag. Men mon ikke de finder andre veje. Lys og andre tiltag skal afhjælpe situationen på Nørrebro. Men banderne sidder tilbagelænet og skovler milliarder af kroner ind. Og tilgangen til dem er stigende. Det er de laveste i hierarkiet, der står og sælger hash på Nørrebro.
Læs mere
27. oktober 2013
Begrebet har bredt sig til butikkerne. Flere kæder har indført lønnedgang og andre er på vej. Den polsk ambassadør mener, at vi misbruger ordet. Her har man lavet en manual, der viser hvordan man undgår de fagretslige regler. Der foregår et omfattende landevejs - pirateri. i Danmark er der 75.000 østeuropæer plus alle de illegale. Og næste bølge er på vej. De vil sprede sig til andre brancher. Fagbevægelsen og Arbejdsgiverforeningen burde spille en mere aktiv rolle. Det er de skruppelløse, der er vinderne. Udenlandske kvinder pukler løs på hotellerne. 73 pct. af de danske lønmodtagere frygter for deres løn - og arbejdsforhold. mange mener, at politikerne gør alt for lidt.
Læs mere
27. oktober 2013
Hvordan ser valget ud, bedømt fra en erhvervsdrivende på Nørrebro. For fire år siden fik vi at vide, at København skulle gøre til meget erhvervsvenlig by. Nu lytter man ikke så meget mere på Nørrebro Handelsforening og gennemføre et projekt, der har betydet masselukninger af butikker, trods handelsforeningens advarsler. Fremkommeligheden og infrastrukturen i hovedstaden gør det ikke lettere. Øgede klausuler og afgifter gør det ikke lettere for erhvervslivet. Storcentre får masser af kunder, fordi de har masser af p - pladser. Ensidige restriktioner er konkurrenceforvridende. Husk at sætte kryds den 19. november.
Læs mere
27. oktober 2013
Yahya Hassan er blevet den nye komet inden for dansk lyrik. Hans digtsamling er nu trykt i et oplag på mere end 11.000. Han beskriver forholdene i ghettoerne. Hans egen opvækst var præget af vold og kriminalitet. Den unge mand er ret generaliserende i sin kritik. Dette har bevirket mindst 27 mordtrusler. Vi kigger i denne artikel på muslimernes forhold til danskere og deres forhold til danskere. Utroligt er det, at mere end en tredjedel af danskerne vil forbyde tørklæder. Også muslimske forældre har lige som danske forældre et stort ansvar for deres børn. Og så skal man nok ikke bevidstløs yde støtte til alle mulige former for integrations - støtte, uden nogen form for evaluering. Men uanset holdning, så er integration et ømtåleligt emne.
Læs mere
27. oktober 2013
Uanset, hvilken løsning man finder på i forbindelse med julebelysning, så møder det kritik. I år vil der blive julebelysning fra søerne til Holtegade. Næste år forventer man, at hele Nørrebrogade skal forsynes med julekæder, men det kræver meget større opbakning. I år bakker kun 27 pct. af butikkerne op. Og kun takket være tilskud fra Københavns Kommune, Nørrebro Lokaludvalg og ekstraordinære tilskud fra Nørrebro Handelsforening og Nørrebro Loppemarked bliver det mulighed for jul på Nørrebro. Gennem årene har dette tema været en udfordring. Talrige gange har julebelysningen været udsat for hærværk. Ikke alle mener, at der skal holdes jul på Nørrebro.
Læs mere
27. oktober 2013
2025 vil der tage dobbelt så lang tid for håndværkeren at komme rundt. Og der er masser af vejarbejde i gang i byen. En cykeltur afslører store sikkerhedsmæssige mangler, og hindringer der ikke er godt for cyklen. Borgerrepræsentationen har besluttet, at borgere og erhvervsliv skal orienteres om vejarbejde og de chikaner, dette medfører. Lad os håbe, at kommunen lever op til dette, når de begynder på Ydre Nørrebro i marts. Det lykkedes ikke for kommunen på Indre Nørrebro. Da blev vejarbejdet oplevet som kaos. Politikerne er ikke klar over, hvor meget vejarbejde chikanere virksomhederne.
Læs mere
25. oktober 2013
Der er konkrete planer med Jagtvej 69. Men det vil de unge i det nuværende Ungdomshus ikke finde sig i. De mener, at have ejendomsretten, og vil bestemme, hvad grunden skal bruges til. Men den nuværende ejer, kræver ejendomsretten og forventer beskyttelse. Pludselig vil kommunen købe grunden tilbage. I sin tid solgte kommunen huset og grunden til Faderhuset. De unge har dannet en aktionsgruppe, og vil i november lave aktioner. Skal Nørrebros detailhandel indstille sig på ballade i julen. Det har de prøvet et par gange før. Hele Nørrebros detailhandel er flere gange af de unge udnævnt som profitmagere.
Læs mere
24. oktober 2013
Allerede i slutningen af 1880erne startede amerikanerne Echelon. Ingen reagerede. Men det gør man nu, takket være Snowden. han risikere dødsstraf, når han betræder USA. Men herhjemme er vi også med. Vi har et overvågningskamera for hver 11. indbygger. Og det offentlige opfordrer til at man overvåger sin nabo. Grundlov og menneskerettigheder bliver sat ud af kraft. NemID giver forkerte råd. IT - svindlere er kreative og politiet meget passive. Du får bonus, når du opdaterer og når du giver Google lov til at overvåge dig endnu mere.
Læs mere
20. oktober 2013
Der var gang i Blågårdsgade. Når to sporvogne passerede hinanden var der ikke meget plads tilbage. Knægtene badede i Ladegårdsåen også der hvor der var farligt. Vi følger livet dengang, da der var masser af butikker og liv. Dem, der ikke måtte lege i gårdene, var forvist til gaderne. Og så kæmpede man mod de andre rødder i de andre gader. De klogeste sad forrest i skolen. De ordblinde og dumme sad bagerst. Man forstod sig rigtig på pædagogik, dengang!!! Og så var det luksus med lokum på gangen. Og rotter var der allersteder, også på loftet. Kongerækken skulle læres uden ad. Læs denne festlige beretning i samarbejde med www.dengang.dk.
Læs mere
11. oktober 2013
Dyr lukkelov . Udskilningsløb på vej i dagligvarebranchen, men ingen tør blinke først.
Læs mere
6. oktober 2013
Der skal gang i handelslivet på Nørrebro igen. Bak op om dette arrangement. Halloween appellerer til børnefamilier og barnlige sjæle. Pynt vinduer, find gode tilbud, og lad os stå sammen. Måske har du gode ideer. Se her, hvad der sker.

Læs mere
6. oktober 2013
Medlemsinformation - Oktober 2013
Denne information handler om Medlemsmøde, Juleudsmykning, Halloween og vores Hjemmeside.

Kære medlemmer. Vi er ikke herre over de politiske beslutninger, der træffes omkring Nørrebrogade. Men vi ved, at mange af vore medlemmer har lukket deres butikker. Det betyder dog ikke, at vi skal hænge med mulen.
Vi forsøger hele tiden, at komme i dialog med politikere, for at få handelslivet tilbage til bydelen
Læs mere
6. oktober 2013
Var det bedre i gamle dage? Ja bedøm selv. Vi kigger tilbage til den tid, hvor befolkningen strømmede til fra landet. De håbede, at finde lykken i København og på Nørrebro. Far arbejde 12 - 14 timer om dagen, mor måtte hjælpe til, og det måtte Peter og Lise også, fra deres 6. - 7. år. I skolen var der kræft, trit og retning. Dagligdagen var fuld af stress. Nogen gange blev det for meget, og far søgte lykken på værtshusene. Lønnen blev brugt her. Endnu en artikel i samarbejde med www.dengang.dk.
Læs mere
6. oktober 2013
Vi skal denne gang beskæftige os med julekæder på Nørrebro. Også her holder man på pengene. Det er ikke en let opgave, at indkassere penge. Danskerne er trætte af reklamer, og du skal passe på, hvordan du opfører dig i butikkerne. 700 butikschefer har gennemgået en uddannelse i, at spotte eventuelt terrorister. Og så holder danskerne stadig på pengene. Lukkeloven giver lukkede butikker. I brillebranchen er der duggede briller. Og så skal der skabes 800 nye fritidsjobs. Mange af disse skal placeres i butikker. Det og meget mere kan du læse i vores nyeste klumme om butikslivet i oktober.
Læs mere
6. oktober 2013
En kæmpe investeringer på cirka 28 milliarder kroner, skal sikre bedre forhold for alle Danmarks pendlere i 2025. Men kan DSB levere varen? Finansieringen skal ske via investeringerne i Nordsøen. Men har den danske stat overvurderet de kommende oliepriser. Vil planen påvirke biltrafikken i København? Læs her om de spændende planer, som Venstre kalder for skattefråds. Og Dansk Folkeparti er ikke helt sikker på deres tilsagn.
Læs mere
6. oktober 2013
Erhvervsminister Henrik Sass Larsen har bebudet, at apoteker - monopolet skal afskaffes. Men hans udmelding sætter fokus på indre splid i regeringen. Apotekerforeningen har på bedste vis forsvaret monopolet. Danskerne skal producere mere og skabe mere vækst. men er det en fordel for vores samfund, at danskerne spiser mere medicin?
Læs mere
4. oktober 2013
Pas nu på Google og Facebook. De overvåger dig. det går det offentlige Danmark også i jagten på sociale bedragere. Vi gør bare vores pligt, siger de, og bruger alle midler. Og det digitale Danmark efterlader borgerne retsløse. Halvdelen af danskerne tror, at overvågningen vil os det godt. de tror, at deres data er i sikkerhed. Og så er de begejstret for digitaliseringen. NSA aflytter dig fuldt lovligt - efter amerikansk lovgivning. men de påvirker også produktionen, så de kan overvåge dig endnu mere. Og så har vi herhjemme en forsvarslov, som ingen ved, hvornår den skal bruges. Læs dette og meget mere.
Læs mere
4. oktober 2013
Mafia - metoder, organiseret menneskehandel og kriminalitet hersker i den tyske slagteribranche. Også Hells Angels er involveret. Østeuropæisk arbejdskraft bliver i den grad udnyttet viser en tysk Tv - udsendelse. Social dumping er international. Der er tale om menneskehandel. Er det det, de danske slagteriarbejdere skal kæmpe imod, ved at gå ned i løn? Det vedrører os alle og alle brancher. For hvad gør vi ved det? På den polske ambassade gives der vejledning i, hvordan man undgår de danske arbejdsmarkedsregler. Snart vil Danish Crown igen fyre 1.000 mand. Og social dumping og løntrykkeri breder sig i flere brancher herhjemme.
Læs mere
4. oktober 2013
Tusinder af københavner lider af stress og manglende søvn. Det går ud over deres livskvalitet. Vi andre glæder os til Metroen om fem år er færdig. Men noget tyder på, at ledelsen er svag og uden handlekraft. En af entreprenørerne har økonomiske problemer, og naboerne føler at deres retssikkerhed er truet. Der er alvorlige arbejdsmiljømæssige problemer, og lovgivningen bruges særdeles kreativ. Men store økonomiske udfordringer venter. Når byggeriet bliver forsinket, forventes enorme regninger.
Læs mere
3. oktober 2013
Vi har igen modtaget informationer fra Metroselskabet vedrørende byggepladserne på Nørrebro. Og det er som bekendt, Nørrebroparken, Nuuks Plads, Nørrebros Runddel, Skjolds Plads og ved Nørrebros Station. Vi skal følge tunnelboremaskinen Noras færden. Tænk, den er på vej fra Nørrebroparken til Runddelen. Og de første stationer på Nørrebro er ved at blive støbt.
Læs mere
3. oktober 2013
Ambitioner og initiativer er der masser af i Københavns Kommune. Hele tre arbejdsgrupper er nedsat for at få en bedre erhvervspolitik. Men på næsten alle områder falder København tilbage. Der skal en helt anden kultur til fra kommunens side. Servicekultur kniber det med. For mange politikere finder ikke erhvervspolitik interessant. Det er mere populært at lytte efter almindelige beboere. Og her er der måske også flere stemmer at hente. Men andre konkurrerende storbyer gør det bedre end hovedstaden. Flere virksomheder og investorer vælger Stockholm frem for København. Og så er det for lidt samarbejde og for meget administrativt bøvl i den københavnske erhvervspolitik.
Læs mere
3. oktober 2013
Om 10 år mangler Danmark 100.000 faglærte. Hvordan kan det være, at Danmark er havnet i det dyre og uigennemtænkte uddannelsessystem? I 9/10 klasse kan 17 pct. ikke læse, skrive og regne. Folkeskolen må tage et medansvar. Og så mistænkes Københavns Kommune atter engang for kassetænkning. Det betyder, at der er 17 pct. færre elever på de københavnske produktionsskoler. En skole på Nørrebro har fået halveret deres elevantal, og det trods den største ungdomsarbejdsløshed gennem mange år. Og så mangler de unge lige 12.558 praktikpladser.
Læs mere
3. oktober 2013
Vi kommer tl at tilbringe endnu mere tid i køen i 2025, hvis ikke der gøres noget. Der skal investeres over 44 milliarder, og så sidder vi stadig i kø. Er Road Pricing, løsningen? SF er måske alligevel tilhænger af havnetunnellen. Nørrebro lokaludvalg vil have ekstra Metro - Station i Nørrebroparken. I årevis har Nørrebro Handelsforening argumenteret for en samlet trafikorganisation. Rejsende spilder en masse tid i manglende organisation. Og nu er der også kludder i billetsystemet. De forskellige selskaber har udviklet deres egne biletter, der ikke kan bruges hos de andre selskaber. Det er håbløst og upraktisk. Få nu styr på den kollektive.
Læs mere
16. september 2013
Borgmester Anna Mee Allerslev var for nogle måneder siden til møde hos Nørrebro Handelsforening. Her blev hun mødt af mange ideer og kreative forslag. En del af disse tog hun godt imod. Nu har hun via budgetforhandlingerne fået frigivet et beløb , der skal sætte gang i udservering, pænere facader m.m. Hun opfordrer handelslivet til at komme med ideer. Hun udtaler blandt andet, at fejlslagne byprojekter baseret på embedsmænds og arkitekters smarte ideer, skal der sættes ind over for. Hun mener, at blandt andet pladsen foran Assistens Kirkegård er forsømt. Men nu har en anden instans besluttet sig for, at her skal placeres en 40 meter lang busholdeplads. Og dette kan bevirke Nørrebro Handelsforenings Loppemarkeds dødsstød.
Læs mere
14. september 2013
Ved enhver given lejlighed om mere dankort-køb, positive forbrugermeldinger, mere eksport o.s.v. er medierne på banen med positive overskrifter.
Læs mere
9. september 2013
Flere dårlige betalere havner i RKI. Nu vil man have halalmærkning på kød. Og overraskende er danskerne blandt de mest produktive i verden, selv om vi får det modsatte, at vide. HK advarer mod Mystery Shoppere. Coop er i en identitetskrise. Det er Fleggaard ikke. Koncernen omsatte for 5 milliarder kroner. Dagligvarebutikker bliver mere kedelige, men det er måske kundernes egen skyld. De går kun efter det billigste. Og så freder Skat momsskyldnere. Det og meget mere, kan du læse her.
Læs mere
9. september 2013
Der er flertal for fri hash i Borgerrepræsentationen. På Nørrebro foregår der åbenlys hashsalg mindst tre steder. I Nørebroparken er de lokale trætte af den agressive adfærd. Man skubbes væk fra bænke og meget andet. Pushere og deres vagter er blevet mere agressive og synlige på Nørrebro. Op til 10 gange på en dag har politiet været i Nørrebroparken. En frigørelse vil ikke betyde afskaffelse af hash - salg fra Nørrebroparken. Salg af hash er fødekæden til rocker - og bandemiljøet. I Pusher Street sælges der for op mod en milliard på et år. Christianitterne mener, at fri hash vil gøre det lettere for politiet og kunderne og hjælpe statskassen!
Læs mere
4. september 2013
Der er stor interesse for at omdanne Åboulevard til den å, den engang var. Vi kigger på den gade, da den hed Ladegårdsvejen. Og så var det en vej, der hed Nordvestvej, men som blev døbt til Rantzausgade. Men ingen vidste egentlig, hvilken Rantzau. Mange mente, at den var opkaldt efter den legendariske politiassistent, Rantzau. Ja Københavns Kommune vidste det egentlig heller ikke. Og så kigger vi endelig også på Nørrebrostræde. Ja den hedder nu Stengade. Artiklen er lavet i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
4. september 2013
Danmark lægger ressionen bag sig
“Finansministeriet: Væksten i 2. kvartal blev langt bedre end de fleste havde håbet. Meget tyder på, at økonomien har knækket kurven. De gode væksttal for 2. kvartal placerer Danmark et hestehoved foran både EU og USA.” Det er vi ellers ikke vant til. Forbrugerne er dog stadig skeptiske. Danskerne hoppede ikke på vækstvognen i 2. kvartal. Privatforbruget lå stort set fladt i 2. kvartal. Las Olsen Danske Bank: Vi regner stadig med, at forbruget kommert til at rejse sig ganske pænt her i 2. kvartal”
Læs mere
3. september 2013
Redaktøren havde en blandet oplevelse med DSB. Man stod tættere end sild i en tønde, og toilettet var brudt sammen. Nye bycykler koster 15 - 16 gange redaktørens cykel. Måske kommer det til at stå DB på siden af togene i nærheden. Husk at trække biletten i automatten. Gadaffi fik et IC - 4 tog, der var bestemt for DSB. 26 sygemeldinger var det i dag på Kystbanen. Og så er der ikke plads til lange skanker i kæmpe busserne på line 5A, men trods alt plads til 160 passagerer. Vi tager pulsen på den kollektive trafik i København og nærmeste omegn
Læs mere
2. september 2013
Meningen er at Metroen skal køre i december 2018. men meget tyder på, at dette ikke holder. Hvis alt går galt, kører det første Metro - tog først om 10 år, og selskabets økonomi kan ikke bære dette. Og det er naboerne, der får skyld for dette. Men det er en menneskeret at klage. Noget tyder dog på at Københavns Kommune har begået en række sjuskefejl og givet forkerte juridiske anvisninger. Naboerne mener, at Metroselskabet kører en skrækkampagne. Måske kommer den skrantende detailhandel på Nørrebro til at vente. Og så har man lige glemt de sociale klausuler.
Læs mere
31. august 2013
Vi fortsætter vores nostalgiske tur gennem Strøget i samarbejde med www.dengang.dk. Vi har ikke helt sluppet Østergade. I Rydbergs kælder plejede mændene harmløs morskab. Boghandler Giese havde succes med kort. Og i Østergade 47 var specialiteten "Spegesild med Sodavand". I Store Lækkerbisken var en flok russere særdeles tørstige, det viser en regning fra 1656. Kongens søn fik en borgerlig opdragelse hos Hans Bogbinder. H.C. Andersen tilfuskede sig en gratis middag hver torsdag. En gade blev kaldt "Judengasse" Og så kigger vi på Amager - konen og - far. Dette er anden del af vores tur gennem Strøgen - dengang.
Læs mere
31. august 2013
Skat vil have teleoplysninger. Samfundet er efterhånden præget af vilkårlig magtudøvelse. I Danmark var der hemmelig overvågning af DKP - et lovligt parti. Oplysninger tilgik Folketinget. NSA har bygget aflytnings - central ved München og givet et "lille" tilskud til deres engelske partnere på 100 millioner kr. En ung mand blev nægtet indrejsetilladelse til USA. Efterretningstjenester unddrager sig enhver kontrol. NSA har fri kontrol til danskernes tele - og internetaktiviteter. Har vi grund til at frygte noget, selv om vi følger os uskyldig?
Læs mere
31. august 2013
Antallet af unge under offentlig forsørgelse stiger kraftig. Udgifterne til SU er også stærkt stigende. Og unge med SU er eftertragtet i butikssektoren. De skubber de faglærte ud. Men det er bestemt ikke det detailhandelen har brug for i krigen mod e - handel. Der lægges nu op til adgangskrav til erhvervsuddannelserne. Men hvad sker der med dem, der ikke klarer dette? Andelen af dem, der tager en erhvervsuddannelse er faldende. Dette er en katastrofal udvikling. Og problemet med praktikpladser er ikke løst. Meget komplicerede regler hindrer erhvervslivet i at antage nye praktikanter. Så havner de unge i det kommunale arbejdsløshedssystem. Det kan ingen være tjent med.
Læs mere
27. august 2013
De 600 bagere, der er tilbage er alvorlig pressede. De 2 milliarder kroner, de omsætter for, vil discountbutikker og supermarkeder gerne have fingrene i. De største konkurrenter er netop discountbutikker og tankstationer. Netto gør nu et storstilet forsøg med friskbagt brød leveret fra Kohberg. Det skulle være betydelig bedre end det såkaldte Bake - off brød. På Nørrebros Runddel har Nørrebro - borgerne taget godt imod Lagkagehuset. Men 350 bagerier er i farezonen til at måtte lukke, ikke kun i Yder - Danmark, også i København.
Læs mere
26. august 2013
På Nørrebrogade foregår den ideologiske kamp. Først var det miljøet, senere var det fremkommeligheden for den offentlige trafik, der var galt med på Nørrebrogade. Biltrafikken er faldet med over 50 pct. Men den skal yderligere ned ved hjælp af en bussluse. Politikerne vil ikke anerkende, at det er dette, der er årsag til butikkernes manglende omsætning. Det er krisen, siger de. Men butikkernes kasseapparater viser at der er færre kunder. Imens forfalder Nørrebrogade.
Læs mere
22. august 2013
13. august kom meldingen om, at COOP har sagt farvel til sin topchef. Ny skal findes. Dertil kom der melding om ny kædedirektør for FAKTA og også for Dagli`Brugsen. Ny lukkelov har været dyr for COOP.
Læs mere
2. august 2013
Big Brother bruger alle midler i at forhindre nye afsløringer. Mulige asyllande bliver truet, fly bliver tvunget til landing. Danskerne forbliver upåvirket af den massive danske overvågning. Big Brother kan følge med i danskernes kommunikation, og hvad du køber i Netto. Danskerne er tilhængere af en DNA - registrering. Og danske myndigheder opfordrer til ulovligheder til overvågning. Selskaber arbejder sammen med Big Brother. Danskernes frihed begrænses mere og mere, og grundlovens vigtigste bestemmelse er det gået inflation i.
Læs mere
2. august 2013
I samarbejde med www.dengang.dk går vi en tur på Strøget, dengang. Vi kigger på specielle vinduesudstillinger. Og så starter vi i Østergade, og besøger de gamle butikker. Her besøger vi de såkaldte modetempler. En postejbager og en spækhøker lavede nye former for vinduesudstillinger. Publikum strømmede til. Og så kunne man få en gang østers til 4 skilling. I Peder Madsens Gang var der noget helt andet, der blev serveret. Her kunne du også besøge Nattens Præstinder. En købmand ved navn Illum startede i Østergade. Et hotel ligner den gamle adelsgård, som Ahlefeldt byggede. Kom med på den interessante gåtur - dengang på Strøget.
Læs mere
2. august 2013
Regeringen har bestemt, at der skal 75 ekstra fotovogne ud i trafikken. Det giver bonus, når man når nogle bestemte mål, dog ikke for den enkelte betjent. Han må ikke længere motorcyklen til at køre hjem på. Og nu skal han grunden besparelser, dele den sammen med andre. Og så har man fundet ud af, at politiet har for mange motorcykler. Samtidig med at politikere vil have mere politi på Nørrebro, er de samme politikere med til at skære ned på politiets budget
Læs mere
2. august 2013
Enlig var begrebet ghetto blevet afskaffet. Men nu er begrebet blevet udvidet. To nye kriterier er blevet indført. Det betyder, at områder er forsvundet fra ghetto - listen og nye er tilføjet. En ghetto er et klistermærke. Man har svært ved at fjerne det. Kigger man nøje på Nørrebros ghettoer, så er de ved at forsvinde fra listen. Men uanset, så er der stadig store problemer. Er økonomisk straf til forældrene , hvis børn er kommet på den gale vej, den rigtige vej? I Mjølnerparken er der gigantiske planer for hele 800 millioner kroner. Lejlighederne skal moderniseres, og en masse butikker og caféer skal indrettes. Er det den rigtige måde, at gøre det på?
Læs mere
2. august 2013
Valgkampen i København er så småt begyndt. Vi tager temperaturen på København. Turisterne kunne vi godt behandle mere pænt. Når Peter vil spille fodbold på Nørrebro, skal han stille sig i kø. Ved havnen savnes en overordnet plan. Det har andre byer fundet ud af. M.h.t. vækst og beskæftigelse i erhvervslivet ligger hovedstaden i bund. Metroen er et skræmmeeksempel på manglende information. Der kommer langt flere biler på Amagerbrogade end Nørrebrogade - hvorfor? Hvorfor opretholder man trafikale enklaver? Den trafikale infrastruktur burde opleves i helikopterperspektiv. En toppolitiker sagde engang til undertegnede: I brokker jer altid i Nørrebro Handelsforening. Men er det ikke grund til det?

Læs mere
2. august 2013
Vi går i denne artikel bag politiets linjer i kampen mod de forfærdelige socialister, der kunne finde på at strejke. Retorikken fejlede ikke noget fra socialisternes side. Politiet var lige glade med grundloven, og det var politikerne også. Den gjaldt alligevel ikke for arbejdere og socialister. En massiv overvågning blev iværksat. Bogtrykkere blev truet, ja selv Berlingske Tidende. Erhvervslivet betalte for politiets spioner, og de betalte også en enkeltbillet til Amerika til de værste socialister. Man havde en sort liste over de arbejdere, der havde strejket. Hvad ligner det også, at bede om bedre forhold. Læs om tiden før og efter Slaget på Fælleden. Denne artikel er lavet i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
2. august 2013
Ja så er den cyklende redaktør af denne side igen klar med nyt fra cykelstien og området omkring. Desværre så foregår der jo stadig masser af cykeltrafik på fortorve og fodgængerovergange. Nogle af de gående er dog begyndt at gå til angreb ved at bruge skulderen. De er trætte af, at få dumme kommentarer fra de cyklende.
Læs mere
2. august 2013
Den 1. nov. skal alle virksomheder have en obligatorisk postkasse til digital post fra det offentlige. 640.000 virksomheder, organisationer og foreninger skal modtage al post fra det offentlige på den digitale måde. Men på Nørrebro er det mange grønthandlere, kiosker, shawarmabarer og lignende, der slet ikke er klar over dette. Man har slet ikke em computer i firmaet.
Læs mere
2. august 2013
Mange naboer til Metro - byggepladser lider. Nu kan de få erstatning. Men grundlaget er naboerne ikke tilfredse med. For Metroselskabet har deres egen fortolkning af støj - helvedet. Byggestøj sammenlignes fejlagtig med trafikstøj. Det har knebet med kontrollen af byggepladserne. Masser af fejl er sket, og det går ud over sikkerheden. Den stakkels redaktør kritiserer forholdene for cyklister omkring byggepladserne. Det kan også gøres bedre.
Læs mere
30. juli 2013
Der var mange stiftelser på Nørrebro. En af de mest berømte var og er Alderstrøst. En urmager fik den geniale ide, at holde et håndværker - lotteri. Det blev en kæmpe en succes. Der blev over flere omgange bygget masser af lejligheder til pensionerede håndværkere. En gammel guldsmed græd af glæde, og kongen var glad for, at der var toiletter nok til alle ældre. Nørrebro Handelsforeningens Stiftelse startede med en Sprit - do. Læs denne interessante historie i samarbejde med www.dengang.dk.
Læs mere
28. juli 2013
Blodfattig politisk agurketid i medierne blev til masser af positiv medieoptimisme for detailhandlen.
Læs mere
19. juli 2013
Medierne har stadig flere sommerartikler med positive meldinger. Det lysner, men det er forståeligt svært at tro på endnu for mange forbrugere. Det sætter sit præg, en fortsat bremse på udviklingen i detailhandlen.
Læs mere
16. juli 2013
Der er bedre tider på vej, forudser Danske Bank i en prognose,
Læs mere
16. juli 2013
Lavere inflation gav ikke øget butikssalg i mængder de første 4 måneder i år
Læs mere
16. juli 2013
Der findes skam skønne postkort fra Nørrebro. Turisterne kan få mangfoldige historier fra Nørrebro, både på tysk, engelsk og sønderjysk. Bagefter kan de besøge Kierkegaard og H.C. Andersen. Et kursus i den københavnske cykelkultur kunne også gives - på cykel - motorvejen, uden for myldretiden. Dengang fik Nørrebro Handelsforening forbud mod at sælge aktier fra mangfoldighedens bydel. Watch out, the Danes do not like strangers - den gælder ikke på Nørrebro. Og så er København, verdens bedste by at leve i. Hvorfor udnytter Turistorganisationerne ikke det?
Læs mere
16. juli 2013
Føtex skulle boykottes. Tørklædepigerne ville ikke finde sig i at være udelukket. Men Dansk Supermarked havde loven på sin side. Meget fornuftig tillader man tørklæde. Vi lever i 2013. I forvejen har Dansk Supermarked ansatte fra 55 lande. Og efter at forbuddet er ophævet, afspejler butiksansatte på Nørrebro endnu mere befolkningssammensætningen i kvarteret
Læs mere
16. juli 2013
Dette er en hyldest til de søde og dygtige piger i Matas. Hvor er de tålmodige over for os kunder. Matas er kommet på Børsen. Og hvordan går det med apotekeren i Uldum, som leverede receptpligtig medicin til 50 Matas - butikker? Og så er ikke alle apotekere lige konservative, når det gælder åbningstider. Matas vil gerne have, at apotekerloven bliver liberaliseret, så de kan få en del af kagen. Men de store detail - giganter står parat.
Læs mere
16. juli 2013
En ny forening har set dagens lys på Nørrebro - Fælles om Nørrebro. En lokalhistorisk bogmesse skal afholdes på Nørrebro. Linje 5 A har fået over 30 millioner kroner. 6.000 nye virksomheder har set dagens lys i København siden 2003. Og så griner de ved grænsen af de nye afgifter på øl og vand. Detailhandelen er blevet den store pakkeleverandør. Nu kan du snart få frisk brød i Netto. Discount fortsætter sin fremgang. Læs mere om detailhandelen her i juli måned.
Læs mere
16. juli 2013
Boghandlerforeningen mener ikke, at boghandelen er en død branche. men man har unægtelig noget at kæmpe imod, supermarkeder, nethandel, der kryber i skattely og samme moms som alt andet. Forlagene er lige glade. De ser en ny fordel i e - bøger, der snildt kan sælges fra skatte - og momsly. Bogens økosystem har så sandelig ændret sig. Og når det helt store aktør, Amazon indtager landet, ja så vil udviklingen tage fart.
Læs mere
16. juli 2013
Danskerne er lige glade med overvågning. Vi hører til et af de lande, hvor der foregår mest. Og amerikanerne overvåger også os. Noget tyder på, at vi ikke er rustet til hacker - angreb. Og danskerne bliver i stigende grad offer for identitetstyveri. Vores CPR - numre blev downloaded, uden at nogen opdagede det. I fem måneder kunne hackere boltre sig i hemmelige databaser. Vores samfund glemmer efterhånden grundloven med boligens ukrænkelighed. Og denne artikels forfatters klage over overvågning på offentlig område blev mødt med et grin. Vi er foraget over amerikanernes overvågning, men er vi bedre selv?
Læs mere
16. juli 2013
Rejsekort A/S har følt sig forfulgt af pressen. Langt de fleste er tilfredse med Rejsekortet. Men der er stadig mange knaster, at kæmpe med. Ulogiske rabatter, fordyrelser for især unge og ældre. 400.000 ældre har ikke adgang til Net. de er ladt i stikken. Har du kortet i lommen, så pas på. Kortet tjekker selv ud og ind. Rundt omkring i landet sidder, der små rejsekonger, der kæmper for deres egen region. Det er svært at finde fælles fodslag. I erkendelse af, at Rejsekortet ikke fungerer, er Klippekortet i hovedstadsområdet blevet forlænget. Vi giver her lige nogle tip om, hvad du skal være forberedt på. De er uheldige hos DSB, der ejer 51 pct. af rejsekortet. Kun 19 af deres 73 IC 4 - tog kan køre. Og så skal der spares. Kystbanetoget skal nu enmandsbetjenes. Det går ud over sikkerheden.
Læs mere
16. juli 2013
Dele af detailhandlen får skyld for at tjene for meget. Og dette skulle være årsag til at forbrugerne betaler for meget for deres varer. En kommission anbefaler, at vi skal have megabutikker på bekostning af små og mellemstore butikker. Politikere glemmer ofte at detailhandlere udgør en del af kulturlivet. Et andet problem er den service, der ydes i detailhandelen. Grunden til dette er den store andel af ufaglærte unge, der bliver ansat i specialvarehandelen, supermarkederne og discountbutikkerne. At dette skulle være skyld i manglende omsætning, som eksperter hævder, er nok lige overdrevet nok. Danskerne er stadig tilbageholdende
med at bruge deres opsparede penge.
Læs mere
16. juli 2013
Masser af penge er blevet brugt til at finde på en linjeføring. Men nu har De Radikale sagt endelig nej, og pludselig ændre overborgmesteren planerne. Der er penge i at tilfredsstille miljøforkæmpere. Men hvorfor tænkte man ikke på miljø fra starten. Valget betyder en forsinkelse af planerne. Dele af erhvervslivet i København kan mærke følgerne af manglende infrastruktur og små hovsa - løsninger i enklaver. Og flere hovsa - løsninger er i vente - på Amagerbrogade og Østerbrogade.
Læs mere
16. juli 2013
Dengang hed de panserbasser. Siger man det til en betjent i dag, bliver man sikkert anholdt for fornærmelser mod embedsmand i funktion. Vi kigger her i samarbejde med www.dengang.dk på Station 6 - Fælledvejens Politistation. Og vi kigger på de mange gøremål, betjentene havde dengang. Den berømte betjent Rantzau var så "stor", at han måtte have en stol at sidde på, for at dirigere slagets gang på kirkegården, da arbejderne lavede oprør.
Læs mere
16. juli 2013
Andrea fra Metroselskabet har sendt os det sidste nye fra Byggepladserne på Nørrebro. Tunnelboremaskinen i Nørrebroparken er kommet til at hede Nora. Og nogle steder skal selskabet til at bore nærmere lejligheder. Der bliver stillet støjskærme op til afhjælpning af støjgenerne. Stationsskakten ved Nørrebros Runddel er nede i 23 meters dybde.
Læs mere
5. juni 2013
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi denne artikel. Egentlig var det tre steder på Nørrebro, hvor de fattige blev anbragt. Lige som i dag blev de fattige inddelt i to kategorier – de værdige og de uværdige. Også lige som i dag sagde man, at fattigdom var selvforskyldt. Fattigdomsydelse skulle betales tilbage, og man mistede sin stemmeret. Den fik de først tilbage i 1961. I dag har der også været tanker fremme, at dem der ikke bidrager til samfundet, skulle miste stemmeretten. Jo den gang var fattigdom en forbrydelse. Med disciplin, hårdhed og tvangsarbejde skulle den kureres. De værdige, der havde en undskyldning havde dog ikke tremmer og pigtråd for vinduet.
Læs mere
5. juni 2013
Når du modtager offentlig hjælp, ser samfundet efterhånden mere ned på dig. Man accepterer, at du bliver yderligere kontrolleret. Du kan risikere, at der overhovedet ingen hjælp er at få. Man kigger på dig efter et skema. Individuelt kan du forlange særbehandling. Det har sikkert været selvforskyldt at du er havnet på offentlig ydelse. Og sagsbehandlingen trækker ud. Der er ingen hjælp at hente i ankestyrelsen. Du burde gå til borgerrådgiveren. Han har konstateret fejl i over halvdelen af tilfældende. Sådan har det været de sidste syv år. Men embedsmændene gemmer sig bag statistikker - ”her går det godt”. Og den der går ud over, tør ikke tag telefonen, eller lukke kommunale kuverter op.
Læs mere
2. juni 2013
Velkommen til vores nyeste udgave. Forbrugerne er fastlåste og pessimistiske. Det har en selvforstærkende effekt. Vore kollegaer i de nordiske lande drøner derudad. Herhjemme står det hele i stampe. Flere butikker på Nørrebro er tomme. Og så opfordrer muslimer til at boykotte Dansk Supermarked på Nørrebro. Og hvor mange bliver egentlig afpresset på Nørrebro? Nye metoder afprøves på butiksansatte. De skal yde det allerbedste i en presset detailhandel. Vi kigger på de værste og de bedste supermarkeder målt på pris og kvalitet. Og så bruger foreningen meget tid på studerende fra diverse uddannelser til undersøgelser m.m. Det og meget andet i disse korte nyheder.
Læs mere
2. juni 2013
De fleste politikere er vilde med spontane Gadefester. De mener, at gaderne skal bruges. Men det er naboerne ikke. Og naboerne i Nørrebroparken er ikke vilde med den støj, de bliver præsenteret for, hver nat. Hvis vi ikke må, koster det 1,7 milliard kroner mere. Jo tommelskruerne er på, og naboerne er blevet gidsler. Og gidseler er også dem, der klager. Tag din madras og flyt på landet. Til gengæld har beboerne på Nørrebrogade fået mindre ro. Det handler også om brugen af det offentlige rum. En håndværker eller en fragtmand, der skal have læsset af, som holder uden for det reglementerede område, bliver straks knaldet af myndighederne. Men myndighederne spærrer glædeligt gader af, når der skal holdes fest. Hovedstaden skal være for alle, men er den egentlig det?
Læs mere
2. juni 2013
Rejsekortet er ikke kommet af med alle børnesygdomme. For mange, især pensionister er det lidt af en udfordring at rejse med Rejsekortet. Pludselig oplever man, at ens rejse bliver væsentlig dyrere end forventet. Man kan hurtig tilmelde sig en ordning, men man kan ikke komme ud af den, lige så let. Priserne på en offentlig bustransport er steget med 70 pct. siden år 2000. Togprisen er steget med 45 pct. Familier køber stadig biler. Der bliver stadig flere af dem. Men bilerne skal ud af hovedstaden, mener mange politikere. Vi ønsker en god rejse.
Læs mere
2. juni 2013
Som led i skybruds – planer vil man omdanne Sankt Jørgens Sø til strandpark. Søen er fredet. Så det er et spørgsmål om man får lov. Dele af søen vil blive fritlagt, vandstanden skal sænkes så man kan modtage vand fra oversvømmede gader. Vi kigger her i samarbejde med www.dengang.dk på, hvem Sankt Jørgen var. Kort sagt , her er Sank Jørgen, helgen, hospital og sø.
Læs mere
29. maj 2013
Ingen glemmer den 2. juli 2011. En masse butikker på Nørrebro blev oversvømmet. I alt skete der 90.000 skader. Forsikringsselskaberne måtte af med 6 milliarder kr. Men mange butikker måtte efterfølgende lukke. Skaderne og tabet var for store. En fritlægning af Ladegården er et sympatisk projekt, men desværre glemte politikere at fremføre alle konsekvenser. Diskussionen blev lidt fordrejet. Læs her om andre planer i hovedstadsområdet. Der er mange interessante planer. En ting er sikker, man bliver nødt til at erkende, at de næste oversvømmelser er på vej.
Læs mere
28. maj 2013
Ros til denne hjemmeside
Formanden for Danmarks Handelsforeninger, Bent Arrebo Petersen har rost denne hjemmeside. Det er vi da utrolig glad for. Tidligere har diverse medier rost siden. Ja på et tidspunkt i Nørrebro Handelsforenings storhedstid troede nogle medier, at vi havde ansat et helt sekretariat til at varetage denne funktion.
Læs mere
27. maj 2013
Nørrebro Handelsforenings årlige sommerudflugt går i år ud til det skønne Dragør. Inden man mødes, kan man gå en tur i de skønne stræder eller i naturen omkring byen. Vi hjælper hermed med en lille historisk guide. Og her kan ikke – medlemmer også være med. De kan bare ikke komme med til den afsluttende super – frokost. Så kære medlemmer. Nu har I chancen for at kritisere bestyrelsen for inaktivitet eller rose os for vores store aktivitet og engagement. Her kan der nok aldrig opnås enighed.
Læs mere
25. maj 2013
Først kom 25 embedsmænd på besøg. Så kom der en borgmester. De ville høre, hvilke udfordringer handelslivet har i dag. Og det er virkelig mange. Københavns Kommune har mange ambitioner med hensyn til erhvervslivet, men de kan ikke rigtig leve op til det. Nørrebro Handelsforening finder det meget positivt, at man kommer ud, hvor problemerne opstår. Og som, man siger i foreningen, Det er en grund til at man brokker sig. Måske er det flere borgmestre på vej? Husk, at vi har kommunalvalg til november!
Læs mere
25. maj 2013
Den 18. maj 1993 blev markeret i mange medier. Det var dengang, der faldt 113 skud. Det blev kaldt de frygteligste hændelser i fredstid. Men detailhandelen har oplevet det, der var værre. Det var begivenhederne i november 1999. Da kom politiet først, da det hele var overstået. Nørrebro Handelsforening har i tidens løb ikke holdt sig tilbage med kritik over for dem, de mente var skyldige. Det har medført protester fra mange – politibetjente, politikere m.m. Men også trusler om indberetning af denne side side til Pressenævnet. Se liste over over 100 artikler om Uro på Nørrebro, som Nørrebro Handelsforening, har oplevet dem.
Læs mere
20. maj 2013
Flere åbningstimer = måske færre personaletimer fremover?
Læs mere
20. maj 2013
Markant lavere og faldende stigning i år i de samlede forbrugerpriser og også i fødevarepriserne
I året 2012 lå de samlede forbrugerpriser som månedsgennemsnit 2,4% højere end i 2011. I forhold til samme måned sidste år har der i år været en for forbrugere og også økonomer nok overraskende dæmpet udvikling
Læs mere
13. maj 2013

Atter engang får Nørrebro Handelsforening påduttet en menig, de ikke har. At de skulle være imod cykler og bedre miljø. Mange politikere har ikke fundet ud af, at et aktivt erhvervsliv bruger et hjælpemiddel, der hedder en bil. Og det er sådan en mange politikere vil have smidt ud af byen. Det er det foreningen, har noget imod. Og så vil foreningen ikke pådutte kunderne, som mange politikere gør, at de skal cykle eller gå. Den gamle redaktør cykler måske mere end mange af de politikere, der råber op om miljø. Og mindst 20 – 25 artikler her på siden er positiv over for cyklisterne i København. Så kom bare an. Men egoismen trives stadig på cykelstien. Fodgængere på fortove og fodgængerfelter skal stadig springe til side – for cyklister. Men fra cykelorganisationer lyder opfordringen ”Stop dæmoniseringen af cyklister i København.


Læs mere
13. maj 2013
24% færre konkurser i detailhandlen i årets første 4 måneder efter 65% flere i december.
Læs mere
13. maj 2013
Hvad med en letbane gennem Nørrebrogade, når biler alligevel er helt bandlyst? De er mere støjsvage end busser, og indeholder langt flere passagerer. I en ny rapport er denne tanke ikke opgivet. Men den første strækning, der sikkert bliver realiseret bliver fra Lundtoft i nord til Ishøj i syd. Turen vil tage 55 minutter. Og hvert togsæt vil tage 230 passagerer. Tænk hvis p – afgift til staten kunne anvendes i en fond, der kunne bruges til den kollektive trafik, for eksempel letbaner.
Læs mere
13. maj 2013
Redningskrans til de små butikker???
JP/Erhverv side 3 03.05.20013
Coop i redningsaktion for de små brugser er forsideoverskriften til en større artikel i JP Erhverv. De mindste nærbutikker (100 stk) samles i en ny kæde med det gamle navn “LokalBrugsen” med en forventet samlet omsætning på 1 milliard. Lokalbefolkningen får direkte medindflydelse på forretningens indretning og vareudvalg.

Læs mere
11. maj 2013
Penge, profit og grådighed er det, som kendetegner Nørrebros detailhandel? Ja det mener aktivister, der igen satte bål, brand og hærværk i gang på Nørrebro. Alt var planlagt til mindste detalje. Trods dette, var politiet ikke mødt talstærkt op. Lokale beboere måtte tilkalde dem. Næstformand i Nørrebro Handelsforening mener, at aktionen mod kapitalismen er fuld af paradokser. Og naboer til den besatte Jagtvej 155b frygter et nyt Jagtvej 69. En ting er sikker, aktivisterne skal nok holde politiet beskæftiget, samtidig med at de skal spare på budgettet. Mon ikke de politikere, der har besluttet dette, har et forklaringsproblem.
Læs mere
5. maj 2013
Mange pendlere er afhængige af DSB. De har haft mange problemer og præget af en syg kultur. Er de mon blevet kureret? AnsaldoBreda var et dårligt bekendtskab. Rejsekorten er blvet et nyt problem, der er 93 ejere. Tænk hvis vi kan komme til Odense på en time? Er det Dong, der skal betale for fremtidens jernbane – system? Ja så bliver det jo os! Pensionsselskaberne vil gerne være med, men de forlanger også afkast.
Læs mere
4. maj 2013
Politikere har bildt os ind, at aldrig har så mange læst bøger. Men sandheden er en anden. For femte år i træk er bogsalget på tilbagegang. Danskeren købte i 2012 hele 1,8 millioner bøger færre end i 2011. Fortsætter udviklingen vil udenlandske netudbydere etablere sig i Luxembourg, skabe et monopol, og overtage bogbranchen i Danmark. Politikere mener, at branchen som alle andre skal klare sig selv. I udlandet er der speciel bogmoms.
Læs mere
4. maj 2013
Jobformidlere og sociale rådgivere bruger 75 pct. af deres arbejdstid på at dokumentere, indberette og udfylde skemaer. Staten fortæller, hvilke pligter, du har. Du må ikke nægte Skat adgang til din bolig. Menneskerettigheder og Grundloven overtrædes gang på gang i Overvågnings – samfundet. Danskerne tager glædelig imod De vil os kun det bedste – de beskytter os mod terrorister. Du bliver fulgt fra vugge til grav. Hver dag samles der mindst 397 oplysninger om dig. Og du bliver ulovlig filmet på offentlige steder.
Læs mere
3. maj 2013
I samarbejde med www.dengang.dk skal vi igen dukke ned i Nørrebros historie.
Denne beretning har vi modtaget af Willy Ajslevs datter og bror. Det er en beretning om en barsk opvækst på Nørrebro, hvor arbejderne måtte kæmpe. Det var en barsk barndom. I Willys familie stod man sammen. Hans mor måtte kæmpe sammen med hendes 9 børn. Faderen døde, da Willy var 4 år gammel. Men han klarede sig, og tilbragte mange dejlige år på Mejeriet Enigheden på Lygten. Det var en af Arbejderbevægelsens mange kooperative virksomheder. Et år før mejeriet blev opkøbt af en giganterne kunne det være blevet 100 år.
Læs mere
2. maj 2013
De svage bliver endnu svagere. De studerende og kontanthjælpsmodtagerne skal give deres bidrag til vækstplan. Og de fattige og de studerende er der mange af på Nørrebro. Det påvirker købekraften. En del af pengene skal finansiere afgiftsnedsættelser på øl og sodavand i forbindelse med grænsehandelen. Men her har grænse – butikkerne bebudet krig. Egentlig var det for at komme arbejdsløsheden til livs. Men nu ser alt ud til, at de fastansatte i detailhandelen bliver berørt af de nye reformer. De studerende, der nu må tjene mere, ser ud til at vælte de fastansatte af pinden. I Coop og Dansk Supermarked er man startet.
Læs mere
1. maj 2013
Et kvarterløft skal etableres på Indre Nørrebro. Folkets Park skal efter fire år igen renoveres. Og så skal der etableres ny kulturhus og bibliotek. To borgmestre vil købe Blågårds Kirke, men det vil en andelsforening også. Denne forening er ikke interesseret i et ”kontorhus” men snarere et koncerthus. På ydre Nørrebro skal der etableres cykelsti fra nordvest til Nørrebro. Og Mjølnerparken skal gøres mere åben ud til omverdenen gennem stisystemer.
Læs mere
29. april 2013
15 pct. flere mennesker betyder ikke nødvendigvis 15 pct. flere kunder. I Fields er bilister velkommen. Det er de ikke på Nørrebro. 74 pct. af kunderne på Fields er bilister, på Nørrebrogade er det 20 pct. Det handler om tilgængeligheden. Cyklister mangler p – muligheder . Detailhandlere på Nørrebro skal betale afgifter for at etablere p – parkering for cyklister. Kun 210 Nørrebro – borgere har været med i undersøgelsen. Venstre mener, at kunne læse, at forureningen er tiltagende på Nørrebro. Andre læser tallene anderledes.
Læs mere
28. april 2013
Situationen på Nørrebro er efterhånden højspændt. Der er fundet våben i ungdomsklubber. Politiet siger selv, at de er overbebyrdet. Tilliden til politiet daler. Socialdemokrater vil have døgnbemandet politistation i brændpunktet. Justitsministeren mener dog, at politiet skal have arbejdsro. 200 betjente er på vej væk fra København. Banderne har aldrig været så synlig. Dette påvirker også omsætningen i bydelens butikker. Journalisternes specielle Nørrebro – Knap bliver flittig brugt. I nogle områder er det banderne, der bestemmer, hvem der må komme der. Og medierne holder sig væk fra disse områder.
Læs mere
28. april 2013
25 embedsmænd bevægede sig ud af deres kontorer. De fik en rundvisning på Indre Nørrebro af en, de sikkert kendte i forvejen, Johnny Beyer. Nedlagte butikker blev beskuet, men også et nyt iværksætterhus, Nørrebrogade 88. Her er Charlotte Mejlshede i gang med et meget spændende projekt. Ejendommen har gennem tiden skabt mange arbejdspladser, og her lå der engang en politistation – ikke langt fra en af Nørrebros brændpunkter.
Læs mere
27. april 2013
I Danmark lå inflationen i marts på 0,7% i EU på 1,7. I februar i Danmark på 1,0 og i EU på 2,0. Inflationen i Danmark er lige nu den 5. laveste i EU. Det er en kovending til det bedre. Pengene er begyndt at række længere i Danmark end i EU:
Læs mere
21. april 2013
Genvalg på ordinær generalforsamling i Danmarks Handelsstandsforeninger . Svækkede bymidter NEJ TAK
Læs mere
14. april 2013
Det bliver en stor fælles opgave i dette valgår at holde politikerne til ilden for at medsikre opmærksomhed om den bedst mulige udvikling for den lokale detailhandel, den lokale bymidte som et godt og nødvendigt visitkort for den lokale fælles fremtid.
Læs mere
14. april 2013
Vintervejret har holdt mange forbrugere hjemme i stedet for at shoppe i bymidter, centre og på planteskoler. Det gav som resultat et skuffende salg i marts især hos planteskoler og i specialhandelen. Skolekonflikten giver lige nu mange problemer og tidskrav hos børnefamilier. Dertil er der mange familier, der er taget på eller tager på en ekstra loukout-ferie med børnene. Rejseselskaberne melder om stor travlhed og svært ved at skaffe fly nok. Det er jo ikke gratis.
Læs mere
1. april 2013
Bogen skal stadig behandles som leverpostej. Der var igen hjælp at hente fra politikerne. Den faste pris sætter konkurrencen ud af spil, mener de. Og bestsellers skal fortsat sælges til ”unaturlig” lavpris til glæde for forbrugerne, siger Konkurrence – og Forbrugerrådet. Så bliver det svært for boghandlerne at agere købmænd, når de også skal leve op til sortiments – forpligtelse. Den litterære værdikæde er knækket, ligesom antallet af nyudgivelser er faldet med 11 pct. Selve bogomsætningen er faldende og endnu 7 boglader er lukket.
Læs mere
1. april 2013
Overborgmesteren i København vil gerne have legaliseret hashen. Han mener, at man dermed kommer bandekriminaliteten til livs. Men gør vi nu også det? Er det ikke bedre med hvis økonomi end sort, når Københavns Kommune vil oprette 25 – 40 udsalgssteder med legal hash? På Nørrebro er der mindst tre områder, hvor du kan købe hash, med hver deres gruppering. Justitsministeren vil ikke have omdannet København til en kæmpe hashklub. Og nu er hash ligesom alkohol ikke helt harmløst. Men hører det så ikke til privatsfæren?
Læs mere
1. april 2013
Hver tiende dansker har været over grænsen i påsken. De har ikke kun hentet bajere. Speciel ved grænsen er slikposerne store. Skat mener, at have check på grænsehandelen. Når man nu er der, kan man få ordnet tænderne og bilen samtidig. Og ferien kan med fordel, begynde i Hamborg. Grænsehandelen ligger stabilt på 6 milliarder, mener Skat. Sønderjyderne mener, at den ligger helt oppe på 30 milliarder. Fleggaard mener, at afgiftsnedsættelserne er rent bluff. Og en sønderjysk bankdirektør tager problematikken med til København. I de sidste tre år er hver tiende butik i det sønderjyske lukket. Flensborg har helt indrettet sig efter danskerne.
Læs mere
31. marts 2013
De mange anholdelser skaber ubalance. Banderne bliver stresset. Men nu er der ikke nogen, til at holde på soldaterne. Subkultur trives i udsatte boligområder. Man bruger begrebet Øje for øje – tand for Tand. Man føler fællesskabet i banderne. At deltage i krigen i Syrien skaffer prestige. 15 milliarder kr. bliver anvendt i arbejdet med de unge. Men pengene anvendes forkert. Der er for meget projektmageri. Når der er mørkt, er der vagter i visse områder af Nørrebro. Og medierne har igen aktiveret Nørrebro – knappen.
Læs mere
31. marts 2013
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi anden del af det glade liv ude i Lersøen. Storm P. blev inspireret af aller originaler, bøller og bisser herude.
Lersø – bøllerne gik på rov i Gormsgade, Dagmarsgade og Ægirsgade. De tog også lige et smut til Søborghus på vej ud til Dyrehaven. Vi skal møde Knokkeldrengen, Musen, Spiritus, Gloøje, Lange – Herman, Kno – Anders og alle de andre. Kun en betjent vovede sig ind i Lersøen, og det var Bølle – Jørgen. Ham havde de respekt for. Politiinspektør fik dog den ide, at sende hunde ind og ryddede dermed Lersøen for bøller og bisser. Karen Spidsmus døde først som 80 – årig.
Læs mere
31. marts 2013
I samarbejde med www.dengang.dk skal vi besøge befolkningen i Lersøen. Dengang var der også bøller og bisser på Nørrebro og i omegnen. Vi skal møde dem alle sammen men først Ferdinand Eriksen og Karen Spidsmus. Det var datidens Bonney og Clyde. Ferdinand var Rabarberdrengen Christian Christensens skolekammerat. Og Karen var også opvokset her. Frederik begyndte sin løbebane som 13 – årig.
Læs mere
30. marts 2013
Generalforsamlingen i Nørrebro Handelsforening var præget af langvarige diskussioner om julebelysning og butikslukninger. De forsamlede undrede sig over politikerne og embedsmændenes ligegyldighed over for bydelens problemer i detailhandelen. Man håber på bedre dialog, når næste etape af Nørrebrogade iværksættes. Nogle butikker har bebudet lukning, når busslusen etableres. En ny Nørrebro Pris etbaleres måske i samarbejde med Nørrebro lokaludvalg når juristerne har talt. De sidste økonomiske tvister er afsluttet efter et uheldigt samarbejde med Københavns Kommune.
Læs mere
30. marts 2013
Det er 27. år Nørrebro Handelsforenings Loppemarked langs Assistens Kirkegård går i gang. Indtil den 26. oktober vil der hver lørdag være aktivitet langs den gule kirkegårdsmur. Arrangørerne håber på en bedre sæson. Forskellige tiltag er taget for at få lokket flere stadeholdere. Man håber også på større opbakning fra butikker og politikere, så loppemarkedet ikke forsvinder fra næste sæson. Læs også her om de strenge regler, hvis du vil have en stadeplads.
Læs mere
30. marts 2013
Søndagsåben skaber flere udgifter og er miljøbelastende. Kunderne køber ikke mere. Handelen bliver spredt og flere timer, og det er dyrt. Østerbro handelsforening er tredobbelt på et år. Der skal indføres standerretter i nattelivet. Coop sælger mere, men tjener mindre. Arbejdernes Landsbank udvider på Nørrebro. De ansatte løber mere. Og i Fakta blev der fundet en tre år gammel bøf. Dette og meget mere i vores nyeste udgave af Detailhandel.
Læs mere
29. marts 2013
Næste etape af Nørrebrogade er ved at gå i gang. Ligeledes er man snart i gang med Amagerbrogade, hvor der ser lige så sort ud som på Indre Nørrebro. Men et flertal af poltikere mener ikke, at det er manglende biltrafik, der er skyld i ulykkerne. Lige siden Klaus Bondam har man brugt samme argumenter. Og selv om Amagerbrogade ligger længst nede, så er Nørrebrogade på vej mod bunden. Engang lå udvalget og mangfoldigheden lige under Strøget. Også antallet af lukkede butikker på Indre Nørrebro benægter et flertal af politikere.
Læs mere
16. marts 2013
Priskrigs-bon-annoncerne viser jo, at priserne er næsten ens i de to kæder
Læs mere
10. marts 2013
Vi dvæler i madskandaler. Der er helte og skurke. Vi kan stadig finde ”Gammelt kød”. Og på Norma kan man få Roskilde – syge”. Det skyldtes dog ikke hest. Måske har du spist hest? Det er ikke usundt. Men som forbruger føler man sig snydt. Man har betalt for oksekød. Nu vil fødevareministeren skærpe fødevarekontrollen yderligere. Dansk Erhverv advarer. Kontrollen skal ske hos producenten. Skandalen har fået forbrugerne til at undersøge, hvad de egentlig putter i munden. Men europæiske mafia – grupper har fået øje på en ny indtægtskilde.
Læs mere
10. marts 2013
650 anlægsprojekter er i gang. Det kan mærkes, når man kører rundt i hovedstaden. Ikke alt er lige smart. Masser af tilflyttere hjælper til i kommunekassen. Gælden høvles af. Men ikke alt er godt. København er ikke særlig erhvervsvenlig. Kritik er ikke særlig populært. Der tales ned til erhvervslivet, sagsbehandlingen er alt for lang. Små enklaver i København bevirker konkurrenceforvridning. Hovedstadens manglende infrastruktur bevirker, at andre byer overhaler. Stor uenighed præger politikerne. Københavnerne spilder 29 millioner timer hvert år. Det kniber også med borgerindragelse, og for tredje gang på to år er der nedsat en taskforce, der skal hjælpe erhvervslivet.
Læs mere
10. marts 2013
Bandekonflikten er blevet optrappet. De interne overfald er taget til. Det er samme er skudepisoder og knivoverfald. På Blågårds Plads er der dannet en ny gruppe. Almindelige borgere bliver også inddraget. Der flere eksempler på afpresning. Og så skal politiet i Storkøbenhavn afgive 300 betjente. Når politiet stresser banderne, giver det mere sammenhold. Seks grupperinger dominerer i det Storkøbenhavnske.
Læs mere
10. marts 2013
For et par år siden arrangerede Nørrebro Handelsforening en rundvisning på Assistens Kirkegård. Der kom 135 personer. Det var inden det store Metro – Byggeri. I fremtiden kan vi måske opleve en iskiosk bag H.C. Andersen eller et toilet ved siden af Kierkegaard. Og her på kirkegården ligger H.C. Andersen ikke så langt fra sin elskede Regine. Her var både skindøde, gravrøvere, vand, der muligvis dræbte og en barnemorder. Og som Martin N. Hansen sagde: Måtte Nørrebro tælle sine døde med, ville det være landets åndelige centrum.
Læs mere
10. marts 2013
I en krisetid er det åbenbart de svage, der bliver skudt på. Medierne fokusere på, at de ledige og kontanthjælpsmodtagere ikke gider at rejse sig fra sofaen. Samtidig skærpes jagten på de svage. Retssikkerheden sættes ud af spil, forvaltningsloven suspenderes og de svageste bliver endnu svagere. Staten aflønner 2,2 millioner mennesker. Vores velstand er truet. Uligheden vokser, men et flertal i den danske befolkning hilser en kontanthjælps – reform velkommen. Snart mister 17.000 – 23.000 deres dagpengeret. Og de får ikke alle automatisk kontanthjælp. Ikke alle unge sidder på sofaen. De har taget dobbeltuddannelse. Der er ingen arbejde.
Læs mere
9. marts 2013
Er det vi får at vide af virksomhedskonsulenter rigtig? Se her, hvordan fremtidens detailhandel skal agere. For at kunne klare sig, skal man lave en organisation bestående at net – og fysisk butik. Forbrugerne er vilde med digitale butikker. Vi giver et bud på fremtidens butik. Snart forsvinder 40 pct. af de fysiske butikker. Nu kan vi få nyt ”gademad” i København. Isenkræmmere har store problemer. Se også Top 10 inden for storcentrene. Det store problem er danskernes manglende forbrug. Konkurser inden for detailhandel har nået rekorden. Og så bliver pauser sjældent respekteret inden for detailhandelen.
Læs mere
Den Københavnske Cykeldrøm
4. marts 2013
Den københavnske cykeldrøm kvæler store dele af detailhandelen på Nørrebro.
Hvis nu politikerne i tide, havde taget en dialog med eksempelvis Nørrebro Handelsforening kunne dette være blevet undgået. I talrige artikler har Handelsforeningen siden 2008 advaret mod udviklingen, uden det egentlig har ført til en dialog.
Læs mere på Jyllandsposten Klik Her
4. marts 2013
I samarbejde med www.dengang.dk skal vi igen tilbage i Nørrebros historie. Bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening var utilfreds med forholdene i Danias Have, som også blev kaldt Dødens Pølse. Smørrebrødet var ikke godt, og ventilationen ikke tilstræklig til bestyrelsens cigarer. Man tog i stedet ud til Aahuset. Tænk i 1960erne var der 123 udskænkningssteder på Nørrebro. Vi skal også til bal i Jagtvej 69 i swinger – påklædning. Og så skal vi møde Den Stærke Mand omkring Skt. Hans Plads og meget mere. Jo der skete tidligt noget på Nørrebro, hvad lystigheder angik.
Læs mere
4. marts 2013
Hermed indkaldes til Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening - Mandag den 25. marts kl. 18.15
Læs mere
4. marts 2013
Før 2008 var det sjovt at drive detailhandel på Nørrebro. Har var mangfoldighed og her var farver. Siden er det gået tilbage. Et flertal af politikere bilder befolkningen ind, at det skyldes, at detailhandlerne ikke formår at tilpasse sig. En evaluering fra Københavns Kommune skamroser sig selv. Også Lokaludvalget er tilfreds. Men hvordan ser realiteterne ud? Utroligt er det også, hvad man kan få ud af statistikker og tal. Hvis man vil, kan man altid få det til at se pænt ud. Virkeligheden på Nørrebrogade er en helt anden. Nu frygter detailhandlerne for anden del, med en bussluse. Siden 2008 har politikerne talt om dialog med detailhandelen. Hvor bliver den egentlig af?
Læs mere
23. februar 2013
Den samlede detailhandel opnåede i december i forhold til december 2011 desværre en tilbagegang på 2% i kroner i kasseapparaterne, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik
Læs mere
21. februar 2013
Der er kommet 60 procent mindre trafik på Nørrebrogade, siden gaden blev spærret af for de fleste biler i 2010
Læs mere
16. februar 2013
Fortsat højere vækst nu på 2,3% i januar i forhold til januar 2012 i
fødevarepriser og dermed 7,1% højere end i janaur 2 år tidligere.
Læs mere
16. februar 2013
Vi har igen hørt nyt fra Andrea fra Metroselskabet. Vi bringer i samarbejde med Metroselskabet med jævne mellemrum nyt fra arbejdspladserne på Nørrebro. I 2018 står 17 nye stationer klar. Lige nu kan vi dog forvente øget lastbilkørsel fra Nørrebros Runddel. Omkring Skjolds Plads har jordbunden været hårdere end forventet.
Læs mere
15. februar 2013

Nørrebro Handelsforening har netop sendt en mail til Teknik- og Miljømester Ayfer Baykal om hendes udtalelser om, at Indre Nørrebro har fået15 pct. flere kunder, og at kun 10 pct. af Nørrebros kunder kommer i bil.


Læs mere
13. februar 2013
Nu kan du for femte gang høre anekdoter fra Det Gamle Nørrebro i Stefanskirken. I to timer kan du i selskab med Karsten Skytte Jensen fra Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv og boghandler Uwe Brodersen fra www.dengang.dk høre sjove historier – fra dengang. I pausen er der kaffe. Og så er det hele gratis. Det er Torsdag den 21. Februar kl. 19 – 21.
Læs mere
11. februar 2013
Politikere mener, at der er kommet 15 pct. flere kunder på Indre Nørrebro. Det er bare ikke noget butikkerne har mærket til. Lukkeloven sætter sine spor, og supermarkeder opgiver at handle med elektronik. Handel for 3 milliarder kroner flytter grundet lukkeloven. Et pizzeria fortsætter trods 19 sure Smileys på et år. Der var stillet store forventninger til julehandelen, men den forblev 3,5 pct. lavere end sidste år. PFA dropper at investere i Walmart, grundet dårlige arbejdsforhold. Og kunder er sure over, at Netto vil satse på polske vare.
Læs mere
10. februar 2013
En masse mennesker har blandet sig i debatten om bøger. Men meget af debatten beror på ukendskab. Forbrugerrådet og de fleste borgerlige politikere mener, at bogen skal klare sig lige som leverpostej og letmælk. I resten af Europa bliver bogen betragtet som kultur. Her er der enten nedsat moms eller bogen er helt fritaget. Der er forskellige støtteordninger. Alt i mens bogbranchen forsøger at nå til enighed om et udspil, overvejer flere i branchen at dreje nøglen om. Fremtidens boghandel – dem der overlever, kommer til at sælge Mega – krimier – stort set uden personale. Kulturministeren har bebudet, at hun ikke vil sikre, at der er en boghandel i hver by.
Læs mere
9. februar 2013
Sammen med www.dengang.dk besøger vi landets ældst – fungerende apotek, Hjorte – Apoteket i Haderslev. Det sker i forbindelse med vore fokus på Apoteker – krigen. Dengang var der problemer med lægerne. Man havde også en vinkælder dengang, og her i Haderslev skete der dengang et mord. Og så opnåede apotekeren ret til nyde sin rang. Det var ikke så let dengang, at være apoteker. Krydderkræmmerne var en alvorlig konkurrent. Og dengang fik man en hertuglig bevilling.
Læs mere
9. februar 2013
DSB laver analyser af politikere. De betaler åbenbart for at lukke munden på en kritisk journalist. Og så søger de indflydelse via en fiktiv klima – forening. De har næsten en milliard kroner i underskud på salgsvognene i underskud. Moral og etik er måske en mangelvare. Og hvad med forretningsmoral? Driften kører fin og DSB har stigende passagerer, men underskuddet vokser. Der trænger til en omgang med kosten på ledergangen.
Læs mere
7. februar 2013
Matas har kæmpet for at få nedbrudt den over 400 gamle apotekerlov. Kæden er til salg, og vil sikkert vokse i værdi, såfremt denne bliver nedbrudt. Men Apotekerforeningen har brugt masser af penge, tid og kræfter på at overbevise politikerne om at faglighed og sikkerhed er at foretrække. Og alt tyder på, at de har haft held med deres kampagne. Vækstforum samt Konkurrence – og forbrugerstyrelsen pegede på, at en fornyelse ville føre til øget konkurrence, som igen ville føre til billigere priser, støre udbud og længere åbningstid. Apotekerne stod sammen modsat bogbranchen.
Læs mere
6. februar 2013
I sidste uge var undertegnede ved at blive klippet af en taxa og en hjemmepleje – bil. En ældre mand blev jordet af en cyklist i fodgængerfeltet. Politiet har foretaget cykelrazzia, men cykeltyverier bliver stadig lavt prioriteret. Skal man køre med cykelhjelm eller ikke? Og hvad med striberne ved diverse kryds? Politikerne er stolte af cykelmotorvejen på Nørrebrogade. De glemmer bare at nævne, at gaden nok ikke mere er så god en handelsgade. Og så kørte denne sides redaktør galt på Super – cykelstien. På cykelstien kører cyklister stadig råddent. Og mange har så meget i ørerne, at de kører i en anden verden.
Læs mere
5. februar 2013
PRESSENOTAT

Sættter NETTO-bomerang øget fokus på og køb af og øget salg af danske produkter?
Læs mere
5. februar 2013
Fortsat vækst nu på 2,8% i december (dog laveste i 2012) i forhold til december
2011 i fødevarepriser og dermed 7,9% højere end i december 2 år tidligere
Det begrænser i høj grad fortsat forbruget af både føde- og udvalgsvarer
Læs mere
5. februar 2013
Nørrebro har igen haft den tvivlsomme ære, at være udnævnt som visitationszone. Egentlig har politiet ingen ret til at vistere uden begrundet mistanke. Men retsplejeloven er sat ud af kraft i en visitationszone. Politiet afviser at de diskriminerer i deres jagt efter våben. Almindelig og uskyldige mennesker har ikke noget frygte – eller? Vi giver her nogle nyttige tips, hvordan du skal forholde dig i sådan en zone. Du skal næppe gå rundt i hættetrøje. Og lad lige hobbykniven eller andet blive på dit arbejde. Lad vær med at blive stædig og nægte at oplyse dit navn.
Læs mere
5. februar 2013
Alt i mens krisen fortsætter i detailhandelen, fortsætter planerne med at udelukke bilerne fra Nørrebro. Man bruger statistisk materiale for at fremme egen målsætning. Der findes politikere, der påstår, at manglende biler, vil give større omsætning. I storcenterene klapper de i hænderne. Samtidig får befolkningen at vide, at detailhandlerne på Nørrebro er imod enhver form for miljøforbedring. Væk er debatten, om detailhandelens sociale og kulturelle rolle.
Læs mere
3. februar 2013
Vi ser atter tilbage i samarbejde med www.dengang.dk. De stod op før fem om morgenen. Og så arbejde de til kl. 12, for derefter at gå i skole. På et tidspunkt var der 1.500 mælkedrenge i København. Og de kuske, som de arbejdede for, var ikke altid lige flinke. Ude på Lygten lå Mejeriet Enigheden. Det blev dannet efter en lockout. På Rådmandsgades skole var man ikke tilfredse med, at mælkedrengene først mødte op efter kl. 13. Men ellers fik mælkedrengene lov til at sove en times tid i skolen, hvis ellers der var flinke lærere.
Læs mere
3. februar 2013
Nervøse spare-danskere kan betyde tilbagegang i detailhandlen
i 1. halvår både i mængder og i kroner i kasseapparaterne
Læs mere
3. februar 2013
Den samlede detailhandel gik kun frem med 0,5% i kroner i kasseapparaterne i de første 11 mdr. 2012 i forhold til de første 11 mdr. 2011.
Læs mere
5. januar 2013
Uligheden. Dette er en fordel for velfærden, mener Liberal Alliance. Yderligere reformer inden for SU og kontanthjælp kan ventes. Og dette går ud over det Fattige Nørrebro. Vi hører aldrig om De Glemte. Og så fortsætter man bevidstløs med den samme beskæftigelsesindsats, selv om den ikke virker. Uligheden vokser, og det afspejler sig på forbruget. Og banken ser ikke med milde øjne på, at du bliver arbejdsløs. Du bliver mindre kreditværdig.
Læs mere
5. januar 2013
Af ca. 1.000 erhvervsdrivende har 33 været udsat for afpresning. Ca. 9 har betalt. Andre har ikke anmeldt afpresning. 17 pct. har ikke svaret på undersøgelsen. En sms – kæde bliver sat i værk. Men hvad med de ansattes daglige problemer med trusler? Og hvad med politiets rolle i forbindelse med butikstyveri? Se også nogle af de mange forslag som Nørrebro Handelsforening er kommet med i tides løb.
Læs mere
5. januar 2013
To beboere, som er nabo til byggepladsen ved Nørrebroparken har henvendt sig her til siden. De mener, at siden er i lommen på Metroselskabet, fordi vi lejlighedsvis bringer informationer fra de forskellige byggepladser på Nørrebro. De to beboere har ikke meget til overs for Teknik – og Miljøforvaltningen. De kan ikke holde de natlige forstyrrelser ud, men ingen vil købe deres støjplagede lejligheder. Kære beboere, vi er ikke i lommen på nogen som helst. Hermed bringer vi jeres klage videre.
Læs mere
5. januar 2013
Danmark har mistet en verdensrekord. Vi har nu ikke mere den højeste moms, men vi har de højeste forbrugspriser. En del detailhandlere var afhængige af en gode julehandel. Men forbrugertilliden er dalende. Lukkeloven rammer hårdere end antaget. Hvorfor forholder politikerne sig ikke til fakta, når det gælder udviklingen i detailhandelen? Læs den nyeste udvikling inden for detailhandelen. Og godt nytår til alle vore læsere.
Læs mere
5. januar 2013
Hvordan kunne man glemme fattigdom og nød på Nørrebro – dengang. Ja man kunne gå til dilettant og Bal i Folkets Hus. Og lige over for på kirkegården kunne man blive begravet. Men det var ikke så lige til. For arbejderne ville have de røde faner med, og det måtte de ikke. Og præsterne dømte en til evig forbandelse, hvis ham der lå kisten, var socialdemokrat. Dette er endnu et glimt fra det gamle Nørrebro i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
5. januar 2013
Havde DSB været et privat selskab havde de næppe overlevet den nuværende situation. Pludselig har man brug for 600 millioner kroner – bare til at betale renter. DSB skylder 18 milliarder kroner. Effektiviseringer og besparelser har ikke båret frugt. Dyrere billetpriser, færre afgange og nedlæggelse af små ruter kan blive resultatet. Busselskaber truer DSB i mere end en forstand. Den kollektive trafik har fået et alvorlig knæk.
Læs mere
4. januar 2013
Der har været afholdt konference på Christiansborg om bogens situation. Men der er langt fra en afklaring. Bogbranchen synes handlingslammet, for der er langtfra enighed. Og det er der heller ikke politisk. Alt imens indfører branchen badeænder, isenkram og ufaglært arbejdskraft. Det sidste for at spare på udgifterne. Man kan ikke overleve på en avance på 5 – 10 kr. på en bog. Større byer i Danmark har ikke mere deres egen boghandel. Med hvad værre er. Den smalle litteratur er på vej ud. Og situationen for den kommende forfatter med skrivekløe er ikke lovende.
Læs mere
4. januar 2013
Ja det mener politikerne. Man har frembragt 77 ideer til at forbedre det administrative og til at fremme sagsbehandlingen. Men spørger man erhvervslivet, så ser det ikke så godt ud. Således er der bøvl med at komme af med affald. Og ved Nørreport er erhvervslivet utilfreds med kommunens information. Den lavere takst i den kollektive trafik får ingen betydning. Havnetunnellen er skubbet bagud. Og så må vi ikke håbe at Trængsels - kommissionen fremkommer med de samme tåbelige ideer som lukning af Nørrebrogade. I farezonen er Østerbrogade og Amagerbrogade.
Læs mere
4. januar 2013
Københavns Kommune havde stævnet Arbejdsmarkedsstyrelsen. Men de tabte sagen. Og den egentlige regning blev på 101 millioner kr. Kommunen var blevet advaret, om at ordningen omkring aktivering var ulovlig. Men det overhørte forvaltningen. Efterfølgende har befolkningen så fået at vide, at ingen handlede i ond tro. Men begrebet – Aktivering er blevet ændret. Og det er vel strafbart, hvis vi konstatere, at kommunen har spekuleret i kassetænkning og ledige. Embedsmænd betragter sagaen som en sejr. For egentlig havde arbejdsmarkedsstyrelsen 330 millioner kr. tilbagebetalt. Er du forvirret, ja så bliver du ikke mindre forvirret ved at læse dette.
Læs mere

Copyright 2023 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16