Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2007

27. december 2007
Forbrugerne tilbage til discount. Prishop på føde- og dagligvarer gav 12% vækst i discount i oktober
Læs mere
25. december 2007
Detailhandelens vækstvinder-brancher i 2007 tegner til at blive: Urmagere, dyrehandlere og parfumerier
Læs mere
24. december 2007
Her ligger alle de kendte. Nu vil man lave en stor del af kirkegården om til en park. Snart skal der også ligge en Metro – station her på området. En underskriftsindsamling er i gang på nettet. Læs her om ”Livet på Assistens Kirkegård” Det handler ikke så meget om, hvem der er begravet, men mere om kulturen bag ved kirkegården.
Læs mere
24. december 2007
Et forslag om at videoovervåge Nørrebrogade, vil forstærke det negative indtryk af Nørrebro. Hvorfor skal dele af København, hvor der er mere kriminalitet ikke overvåges ? Erstatter videoovervågningen den fysiske tilstedeværelse af politi ? Hvorfor støtter man ikke den forebyggende indsats ? Privatlivets ukrænkelighed må respekteres.
Læs mere
17. december 2007
Butikkerne solgte mindre i oktober end måneden før. Væksten i forbruget er gået ned i tempo. Omsætningen faldt med 1,9 % i forhold til måneden før, men dog stadig 2,3 % højere end samme måned sidste år.
Læs mere
17. december 2007
Portoen stiger, postbudene er mere syge, overskuddet falder og staten skal sælge en masse aktier i Post Danmark. Og til stor fortrydelse for CityMail er liberaliseringen af posten udskudt fra 2009 til 2011. Post Danmark oplever et gennemtræk på hele 10.000 medarbejdere gennem et år.
Læs mere
17. december 2007
Det bilfri flertal I Københavns Kommune gør alt for at bilerne ikke skal komme frem. I de sidste 10 år har Københavnerne fået 25 % flere biler, men der er ikke kommet flere p – pladser, tværtimod. Biler holder i kø, grundet rød bølge, og det forurener. Man risikerer, at erhvervslivet flygter og at dynamikken i hovedstaden forsvinder. Detailhandelen i brokvarterne skal se centre reklamere med p – pladser.
Læs mere
17. december 2007
Der er stadig masser af sort arbejde og øl/sodavand uden pantmærker i kiosker. Slagtere raser over fødevarekontrollen. Din juleand kan være to år gammel, og hvor sikker er brasiliansk kød. Spis heller ikke for meget ”rødt kød”.
Læs mere
17. december 2007
På en af detailhandelens største dage ville Dong Energy tage strømmen i op til 4 timer på Nørrebrogade. Dette ville igen have ført til et milliontab i omsætning for detailhandelen på Nørrebro. Mange butikker ville have været nødsaget til at lukke. I sidste øjeblik har Nørrebro Handelsforening fået dette udskudt.
Læs mere
11. december 2007
Udviklingen i fødevarepriser og i hovedbranchegruppen
Læs mere
9. december 2007
I øjeblikket foregår der undersøgelser omkring trafikreguleringer på Nørrebrogade. Hvis disse bliver realiseret, betyder det store forandringer for den nuværende detailhandel.
Vi skal atter engang opfordre erhvervslivet til deltage i denne diskussion. Læs her, hvad Handelsforeningens repræsentanter fik ud af et af en diskussion omkring Nørrebrogades fremtid.
Læs mere
9. december 2007
Var det kun ”voldspsykiater” der besøgte Ungdomshuset ? Hvorfor støttede Nørrebro Handelsforening de unge ? Få svar på disse og mange andre spørgsmål. Læs også Ungdomshusets historie set ud fra detailhandelens perspektiv på Nørrebro. Læs også hvordan det var - at være ”midt i kampzonen” – i det daglige. Hør også om politikernes svigt over for detailhandlen og naboerne. Ros til en modig overborgmester., der endelig har fundet en løsning.
Læs mere
3. december 2007
Sidste år i oktober -0,4% nu i år i oktober +5,5% for "føde- og dagligvarer"
Læs mere
29. november 2007
Borgermøde
29. november 2007
Den 11. december afholdes der borgermøde om Helhedsplanen for Nørrebrogade - kom og giv dit bidrag til denne plan.
Læs mere
27. november 2007
Vækstbremse på detailhandelen
Læs mere
Indere kollapser på H&M – fabrik
25. november 2007
Tøjkæden H&M beskyldes for at få produceret tøj på en indisk fabrik, hvor medarbejderne underbetales og udsættes for meget hård arbejdspres. Den engelske avis The Guardian påstår, at 15 arbejdere dagligt kollapser . Lønnen dækker ikke de mest almindelige basale behov.
Daginstitutioner har skåret ned
25. november 2007
Projekt Børnepasning har undersøgt åbningstiderne i daginstitutionerne. Og de er nedadgående. De macher slet ikke børnefamiliernes behov. Politikerne appellerer hele tiden til fleksibel arbejdstid, men det kniber med at få poderne passet. Kun 21 institutioner af de 2.468, der var med i undersøgelsen havde åbent efter kl. 18. Og kun 12 havde åbent om lørdagen. Bliver det forhold ikke bedre, kan man forudse en flugt af faglærte i butikkerne til andre fag.

I gennemsnit har daginstitutionerne 9,5 årlige lukkedage om året.
Overskud på betalingsbalancen
25. november 2007
I juli havde Danmark et overskud på betalingsbalancen på 3,5 milliarder kroner. I årets første syv måneder var overskuddet på 9,4 milliarder kroner.. Steen Bocian regner med at Danmark kommer ud af året med et samlet overskud på 25 – 30 milliarder kroner. Tidligere blev overskuddet brugt til at nedbringe vores udlandsgæld, men den er nu væk. Overskuddet bliver nu anvendt til at styrke valutareserven. Det sker ved at investere i udenlandske værdipapirer.
Nordens dårligste inkassosystem
25. november 2007
Det danske inkassosystem er Nordens dårligste. Virksomhederne får sjældent deres penge, og forbrugerne lades i stikken med ringe klagemulighed. Det er Statens Institut for Forbrugsforskning i Norge, der har foretaget undersøgelsen. Der findes 100 inkassovirksomheder i Danmark. De anslås, at behandle 1,5 – 2 millioner sager om året.

Hele 30 milliarder kroner er ude at svømme i form af udbetalte regninger. Ikke færre end 600.000 privatpersoner og virksomheder er under inkassobehandling. Især inden for telekommunikation, bilforhandlere og el branchen er de hårdt ramte.
Hver femte har under 10.000 kr. i banken
25. november 2007
Danskerne har i gennemsnit en formue på 362.900 kr. De rigeste er ældre, højtuddannede og boligejere. Men knap hver fjerde må ud på lånemarkedet, hvis de skal have en ny fryser eller have betalt tandlægeregningen. Mange af de unge familier har direkte negativ formue.

I RKI er det en markant stigning af unge skyldnere, især i gruppen 18 – 20 år.
Selskaber holder fast på revisor
25. november 2007
Hele 75.000 virksomheder kan fra det kommende regnskabsår fravælge deres revisor. Kun meget få har dog valgt at gøre det. Selskaber med en omsætning under 6 millioner kroner kan ifølge loven sige nej til at få en revisor til at revidere deres årsrapport. Loven blev indført som led i, at få virksomhedernes administrative byrder ned med 25 %.
Stigende antal konkurser
25. november 2007
I forhold til august måned sidste år er det faktiske antal af konkurser steget med 29 %. Antallet af tvangsaktioner er steget med 13 %. Det er især inden for Bygge og anlæg stigningen sker.
25. november 2007
Nu slutter Nørrebro Park Kvarterløft. En ny bog bringer en slags facitliste. En masse kreative mennesker har bidraget. Demokratiet blev sat på prøve. Kulturelle Markedsdage, Informateket, En ny Nørrebropark samt mange andre ting, blev sat i værk. Læs her redaktørens egne personlige oplevelser under de syv år.
Læs mere
25. november 2007
Du skal ikke føle dig sikker med chip på dit Dankort. Pas på nogen ikke aflurer din kode. Og vær opmærksom på selvrisiko. Din bank betaler nødvendigvis ikke hele dit tab. Og sørg for at have billeddokumentation med, når du skal købe for over 3.000 kr. Så er det bare ærgerligt, når du hverken har pas eller kørerkort. Forbrugerrådet advarer mod kreditmulighederne på MasterCard.
Læs mere
25. november 2007
Accepterer du bevidstløs din kædes kataloger ? Er instore – TV støj for kunderne ? Er annoncering i den lokale avis vejen frem ? Måske skulle du som butiksindehaver investere i et dygtigt og engageret personale. 75 % af forbrugerne tager deres egentlige valg i butikken. Og kunden vil have en oplevelse. De forventer, at ekspedienterne er engagerede. Kunderne må også gerne læse dette.
Læs mere
25. november 2007
Reklame i tissekummen, børnene har stor indflydelse, gør butikken en tjeneste, klag, Læs om de nyeste tiltag i detailhandelen. 60 – 70 paller slik stjålet. Bagervarer behøver ikke, at være friske. SuperBrugsen er kedelig og støvet viser undersøgelse. Og vind en million kroner i Coops.
Læs mere
25. november 2007
Juletræet på Runddelen bliver tændt den 1. dec. Nissefar og Nissemor uddeler julekalendere, slik og frugt. Samtidig arrangerer Nørrebro Handelsforening juleloppemarked langs Assistents Kirkegård, hvis ellers vejret tillader det.
Læs mere
25. november 2007
Trafikproblemer bevirker, at det er sværere at skaffe medarbejdere i København. Seks milliarder kroner i tabt arbejdsfortjeneste koster køerne hvert år. 4.000 dør som følge af trafikforurening hvert år. Flertal for bompenge i København, men den kollektive trafik er ikke god nok.
Læs mere
25. november 2007
Denne gang indeholder Smiley nyt om bakterier, der stammer fra afføring. Vi følger Fødevarestyrelsen, Forbrugerrådet og Fødevarekontrollen. Der er fundet skimmelsvamp på fødevarer og også salmonellabakterier er igen fundet i kyllinger. Vi besvarer også spørgsmålet om alkohol er skadelig eller sund. Og så har 700 fabrikker i Kina fået det røde kort.
Læs mere
25. november 2007
Integrationsminister Rikke Hvilshøj, Beskæftigelses – og integrationsminister Jacob Hougaard , chefanalytiker Steen Bocian og Torben Møller – Hansen fra Foreningen Nydanskere var hovedaktørerne til et åbent medlems – og debatmøde arrangeret i samarbejde mellem Nørrebro Handelsforening, Danske Bank og Fædregruppen.
Læs mere
Værtshuse blæser på rygeloven
25. november 2007
Restauranter, værtshuse og diskoteker kan uden risiko lade deres gæster ryge videre, efter at rygeloven trådte i kraft 15. august. Arbejdstilsynet, der skal sikre at loven overholdes, har nemlig lige været på besøg i branchen, og kommer tidligst igen, når rygeloven alligevel skal revideres i 2010. Men Arbejdstilsynet varsler dog stikprøve – kontroller. En række østjyske restauratører har besluttet at trække Staten i retten. De mener, at loven overtræder deres ejendomsret.
Overtræder bankerne loven ?
25. november 2007
En række af landets største bankkæder afviser gældsramte danskere. Det betyder, at hvis du står i RKI – registret, er du udelukket for at få en almindelig lønkonto. Samtidig har du ikke mulighed for at få udbetalt sociale ydelser. Finanstilsynet udtaler, at det er i strid med reglerne og god skik, når et pengeinstitut afviser at oprette en almindelig indlånskonto alene med den baggrund, at vedkommende er registreret i RKI. Og dette er faktisk et problem for 200.000 danskere, der står i dette register.
Hver fjerde holder for lidt ferie
25. november 2007
Man har ret til tre ugers sommerferie. Men hver fjerde har kun holdt to ugers ferie, viser en undersøgelse fra HK Privat. Undersøgelsen viser også, at 27 % blev kontaktet af deres arbejdsplads i ferien.
LO mister 100.000 medlemmer
25. november 2007
LO forventer at miste 25.000 medlemmer pr år, de næste 4 år. Siden 1996 har forbundet mistet hele 200.000 medlemmer. Alene i 2006 mistede HK 16.000 medlemmer. En omfattende spareplan i HK skal nedlægge hver 8. arbejdsplads. Måske burde fagbevægelsen komme ud hvor det sker, nemlig på arbejdspladsen ?
Job – stress kan give depression
25. november 2007
En britisk undersøgelse i forbindelse med en årelang observation af 1.000 nu 32 – årige mænd og kvinder har vist, at stress – ramte foruden de kendte symptomer som træthed og søvnproblemer kan komme til at døje med depression og angst som en følge af stress. Man havde tidspres, flere arbejdstimer, end de brød sig om. De havde svært ved at udføre alle opgaver til fredsstillende, og at de oplevede en vis usikkerhed om deres arbejdsopgaver.

En professor påpeger vigtigheden, at ledere skal opføre sig anderledes. De skal huske at rose, og forstå at de ansatte har brug for at føle, at de har overblik og kontrol over deres arbejde. Måske var det også en ide, at lave arbejdsrutiner om. Sund kost og regelmæssig motion kan også komme stress til livs.

Hvis du automatisk bliver irriteret når dine kollegaer spørger dig om noget, så er det tegn på, at du har kørt dig selv for hårdt. Det er også et advarselstegn, hvis du begynder at sige nej til sociale arrangementer efter arbejdstid.
43 millioner ekstra til iværksættere
25. november 2007
Regeringen vil afsætte 150 millioner kroner til nye og mindre virksomheder i 2008. det er en stigning på 43 millioner kroner. Pengene skal bruges til at forbedre iværksættervirksomhedernes vækstvilkår. Der er også 250 millioner kroner at gøre godt med fra Globaliseringspuljen.
HK: Ja til skæve arbejdstider
25. november 2007
Meget overraskende er hver anden kommunalt ansatte HK´er indstillet på at skulle arbejde om lørdagen eller om aftenen, hvis de ellers bliver betalt for det. Måske kan vi opleve fleksible åbningstider i Rådhusbutikker eller Borgerbutikker i fremtiden.
Unge arbejder ulovligt
25. november 2007
75 % af de unge fritidsjobber arbejder ulovligt. De arbejder mere end de tilladte to timer om dagen, samtidig med at de passer skolen. Og hver tredje af de unge arbejder desuden om aftenen og natten. Ofte alene i tidsrummet mellem kl.20 og kl. 6. Dette er direkte ulovligt. I supermarkeder bliver de unge sat til at passe farlige flaskemaskiner og pappressere, løfte tunge kasser, paller og pakker, selv om dette er i strid med alle regler og regulativer.
19. november 2007
Et godt råd: Køb julegaver i dagtimerne på hverdage, hvis muligt for at få bedst mulig rådgivning - og i god tid
Læs mere
Skal der være gågade i Ægirsgade ?
15. november 2007
Efter et trafikforsøg er der stor interesse for en gågade i Ægirsgade. Klaus Bondam støtter de lokales ønske. Trafikforsøget blev for mange en stor succes, således mødtes 200 – 300 borgere trods kraftig blæsevejr til morgenbord i det fri.

Der blev uddelt i alt 200 spørgeskemaer, 90 har besvaret dem, de 77 gennem hjemmesiden. Der har været færre gennemkørende biler, mindre morgentrafik og markant færre biler. En svarede, at der har været bedre luft, ingen støj, pænere udsigt, mere liv i gaden, hyggelig miljø med borde, bænke og flotte blomsterkasser.

Af de negative ting kan ikke overraskende tilføjes, at de omkringliggende gader blev mere belastede, at der var ringere mulighed for parkering, og at presset virkede på en uhensigtsmæssig måde. Der var problemer med leverancer ind og ud af området. Man kørte unødigt længere. I Bragesgade kørte man i begge retninger, selv om der var ensretning. Man kan nu engang ikke løse trafikproblemer med omredigering af trafik.
Elmegade er inn
15. november 2007
Selv om Elmegade kun består af cirka 30 husnumre, er det noget af det hotteste på Nørrebro. I hvert fald hvis man skal stole på magasinerne Wallpaper og Monocle. Gaden bliver betegnet som noget af det ypperste i Europa. Gaden består af modebutikker med eksklusivt designertøj, sushi – barer, økologisk bagværk, trendy cykler, kaffebarer og ølbar. En af de nyeste steder er The Laundromat Café . Bardisken fungerer som bogreol. Bøgerne kan man læse i, samtidig med, at man drikker kaffe og vasker sit tøj.

Udviklingen ser ud til at fortsætte i Egegade og Birkegade.

Og nu skal Elmegade også gøres miljørigtig. Den skal være en del af København kommunes Miljønetværk ”Grøn butik/Grøn café.
Seminar omkring Bydel i bevægelse
15. november 2007
Den 31. oktober blev der afholdt et heldags – seminar Bydel i bevægelse med bla. Claes Nilas og Sonja Mikkelsen. Man talte blandt andet om, hvordan man i fremtiden skulle organisere viden opsamlingen vedr. kvarterløft
Mimersgades historie
15. november 2007
På Områdeløft Mimersgades hjemmeside kan man nu læse om områdets historie. Der er blevet lagt links til en række institutioner, som kunne have interesse i at læse denne historie. Det står ikke noget på Områdeløfts hjemmeside, at der ligger 46 artikler om Nørrebros historie på www.dengang.dk . Ja her på siden har vi også en del historiske artikler.
Stor interesse for Lokaludvalg
15. november 2007
Det er stor interesse for at besætte de 16 pladser i det kommende lokaludvalg. Udvalget skal starte til august 2008, og årligt bliver der 5 millioner kroner til fordeling i bydelen. Der skal være 1,2 millioner kroner til at sikre sekretariatshjælp til udvalgets arbejde. Udvalget får hørings – og indstillingsret til Borgerrepræsentationssager, der vedrører Nørrebro.

40 Nørrebroer samledes til en debataften i Nørrebro Park Kvarter. Her skulle 5 borde så prioritere de 16 pladser. Her var det så top prioritering til daginstitutionsbestyrelser, skolebestyrelser, Ældreområdet, Frivillige, Rabarberlandet/Jagtvejsprojektet m.m. Agenda Center Miljø samt Handelsforeningen/ andet erhverv.
Måske ingen Parkeringsanlæg
15. november 2007
Der var lagt op til en række parkeringskældre på Nørrebro. Handelsforeningen deltog endda i et borgermøde omkring disse. Men nu ser det ud til, at det hele alligevel ikke bliver til noget. I hvert fald vil tage betydelig længere tid end planlagt. Pladsen på Nørre Alle ud for Skt. Johannes kirken synes, at blive den første.

På hjørnet af Stengade og Baggesensgade var der også planlagt en kælder. Vi har tidligere her på siden fortalt om at budgetterne i teknik – og miljøforvaltningen ikke holder. Efter alt at dømme, indkaldes der igen til borgermøde midt i november, såfremt dette ikke også bliver forsinket.
Køb selv et træ
15. november 2007
Det kan ikke lade sig gøre på Nørrebro, men det kunne lade sig gøre på Vesterbro. Her gik man og troede, at kommunen sørgede for beplantning. Nej, sådan er det ikke. Teknik – og Miljøforvaltningen har udbudt 150 træer til salg. Nu opfordres Styregruppens medlemmer i Områdeløft Mimersgade til at finde købere til disse træer. Foreløbig har Områdeløft selv købt to træer.
Bog udgives af Nørrebro Park Kvarter
15. november 2007
I forbindelse med at Nørrebro Park Kvarter ophører udgives der i november en bog. Det bliver en slags status over 7 års arbejde med at udvikle området. Bogen indeholder bidrag af bl.a. Trewor Davies, Peter Olesen, Allan Mylius Thomsen samt i al beskedenhed af undertegnede.
Nørrebrohallen – Fremtidens kulturhus
15. november 2007
Nu går startskuddet til fremtidens Idræts – og Kulturhus. Via projektets dialogforum www.ny-nbh.dk kan man tage del i diskussionen. Til november ender borgerinddragelsen med en workshop. Ole Bræstrup, teamchef i Nørrebrohallen, fortæller, at alle med interesse i udviklingen af Nørrebro bør tage del i diskussionen. Projektet er del af det partnerskab, som realdania og Københavns Kommune indgik i 2004. Parterne har hver skudt 50 millioner kroner i projektet, der skal vise nye veje for en fornyet og styrket integrationsindsats og for værdibaseret byfornyelse i nedslidte bykvarterer.

Hver uge udfolder mere end 10.000 sportudøvere sig ugentlig på de 11.00 m2 i de tidligere sporvognsremiser i Bragesgade.

Fra Partnerskabet er der afsat 11,4 millioner kroner. Fra Kultur og Fritidsforvaltningen yderligere 16,5 millioner kroner. En del af disse penge skal dog anvendes til absolut nødvendige reparationer.
Gadeteamet på Nørrebro fik roser
15. november 2007
I forbindelse med en workshop i forbindelse med gadeteamet udtalte politidirektør Hanne Beck Hansen:
 • Et ungt kriminelt menneske koster samfundet ca. 50 millioner kroner. Man skal tænke på, hvor mange penge man sparer samfundet hver gang, man forhindrer et ungt menneske i at komme ud i kriminalitet, men også al den sorg og ulykke, man sparer familierne for.
I gadeteam – gruppen sker det ofte, at man kender et af de unge mennesker, man møder på gaden. Så er det lettere, at tale vedkommende til fornuft. På workshoppen appellerede man til bedre samarbejde mellem instanserne.
BigMac med Arne Jacobsen møbler
15. november 2007
Burgerkædens restaurant ved Runddelen er Arne Jacobsens velkendte designmøbler, Ægget, svanen og Syverne. Kæden har i alt 83 restauranter i Danmark, og halvdelen af disse skal igennem en såkaldt restaurering. Belysningen vil blive ændret og miljøet vil blive mere eksklusivt og hyggeligt.
DSB – arealet igen i spil
15. november 2007
I forbindelse med partnerskabet med Real Dania omkring en aktivitetspark er der foreløbig bevilliget 9 millioner kroner, fordelt over tre år. Så aktivitetsparken har måske endnu lange udsigter. Parken som de lokale beboere allerede for 4 – 5 år siden kom med forslag til skal have til hensigt at skabe bro mellem befolkningsgrupper, og skal inspirere til bevægelse og aktiv udfoldelse.
Banana Park fik penge
15. november 2007
Banana Park fik bevilliget 7,2 millioner kroner over tre år. En færdiggørelse af parken forventes afsluttet inden 2009.
Jul på Nørrebro
15. november 2007
Selv om julen blev dyr for Nørrebro Handelsforening sidste år, da juletræet i forbindelse med ungdomshus – optøjerne gik op i lys lue, og man måtte fremskaffe et nyt, ja så bliver det igen sat et juletræ op. Der vil også igen være juleloppemarked lørdag den 1. december langs Assitens Kirkegård.

En generalforsamlingsbeslutning forhindrer handelsforeningen i at involvere sig i julekæder over Nørrebrogade. Beslutningen blev taget efter at foreningen i flere år havde måttet dække et stigende underskud., fordi flere og flere forretningsindehavere sagde nej tak. Enkelte mener dog stadig, at det er handelsforeningen, der skal tage initiativ til julebelysning, men bestyrelsen henholder sig til generalforsamlingen og vil heller ikke i år betale et forventet underskud på cirka 150.000 kr. til 200.000 kr.

På strækningen mellem Runddelen og Stefansgade forventes det dog, at en del butikker finder sammen og sætter 6 – 7 kæder op.
Helhedsplan for Nørrebrogade
15. november 2007
Læs rapportering fra ideværkstedet om en helhedsplan for Nørrebrogade.
Der er samlet et udbytte og de første refleksioner om Nørrebrogade i fremtiden - Nørrebro Handelsforening vil løbende følge processen for Nørrebrogade i fremtiden.
Læs rapporten
Ingen sprogtest
15. november 2007
En række pædagoger på Nørrebro nægter at sprogteste 5 – årige. De mener, at det tager for meget tid, og går ud over andet pædagogisk arbejde. De mener også, at testen er en hån over for børnene og et angreb på den pædagogiske faglighed.
Masser af fordomme i medierne
15. november 2007
Der er stadig masser af fordomme over for Nørrebro i medierne. Således ville en dokumentarfilm, der skulle vises på TV 2 vise en brændende bil, men bemærkningen Sådan er hverdagen på Nørrebro. Lyd af politisirener var selvfølgelig lagt ind. Filmen pustede til de klicheagtige forestillinger, man har om Nørrebro.

Tv2 klippede scenen ud, men risikere nu at få en anklage på halsen. Man mener, at TV2 har tilsidesat instruktørens hånd og halsret over filmen. Men det er åbenbart tilladt at fordreje kendsgerningerne.
Ny Lokalhistorisk kalender ?
15. november 2007
Styregruppen i Mimersgadekvateret er positiv over for at producere en lokalhistorisk kalender i samarbejde med Nørrebro Lokalhistoriske Forening, der har 25 års jubilæum. Tidligere har der været tale om det samme projekt i samarbejde med Nørrebro Handelsforening, men handelsforeningen kunne ikke finde midler til projektet.
Masser af penge uddelt
15. november 2007
12 forskellige ansøgninger kom igennem nåleøjet og fik tildelt 182.400 kroner af Mimers – penge. Der var indkommet 16 ansøgninger på i alt 593.600 kr.
Snart slut med Bazar – bygningen
15. november 2007
Planen har været oppe at vende før. Nemlig nedrivning af den såkaldte basarbygning, der rummer en række butikker og andre virksomheder over for Føtex. Nu har Teknik – og Miljøudvalget godkendt en indstilling om, at der efter planlovens § 14 nedlægges forbud mod nybyggeri på grunden (trekanten – mellem Borgmestervangen, Nørrebrogade og Mimersgade). Teknik – og Miljøudvalget samt Økonomiudvalget har godkendt, at der efterfølgende udarbejdes forslag til lokalplan og kommuneplantillæg, som fastlægger området til offentlige formål.
Nørrebro skole fik integrationspris
15. november 2007
Kromprinsesse Mary uddelte forleden fem integrationspriser. Den ene af dem gik til Rådmandsgades Skole. Her læser eleverne i de små klasser hurtigere og mere sikkert end landsgennemsnittet, selvom tre ud af fire børn er tosprogede.
Kulturhus har fået 1 million
15. november 2007
Borgerrepræsentationen har bevilliget 1 million kroner til udvikling af ideerne til et Internationalt kulturhus. En Styregruppe samt en arbejdsgruppe skal udvikle planer og ideer.
Kultur og Fritid vil ikke give penge
15. november 2007
Selv om Byfornyelsesprogrammet for Områdeløft Mimersgade blev bevilliget, så er der ingen penge i den såkaldte tredjedels – ordning hos Kultur og Fritid. Man vil nu forespørge Borgerrepræsentations sekretariat, hvad det betyder juridisk . Hvor meget binder det ? Hvor meget ansvar har udvalget. Det var forventes også, at den kommende Kulturborgmester bliver involveret i problematikken.
Fødevareministeren til blokade
15. november 2007
Fødevareminister Eva Kjær Hansen besøgte forleden Nørrebro Bryghus. Hun gav udtryk for at det var en absurd blokade. Beskæftigelsesministeren havde ellers givet udtryk for, at blokaden er en del af arbejdernes legale kamp. Som tidligere nævnt barsler regeringen dog med et indgreb, der i fremtiden skal sætte en stopper for sådanne aktioner.
Borgerforum i Nørrebro Park Kvarterløft
15. november 2007
Efter syv år er det snart slut med Kvarterløft Nørrebro Park. Derfor inviteres det til et et borger – til borger-forum med workshops. Det finder sted Lørdag den 10. november fra kl. 10.30 – 18.00. Her bliver der nedsat 7 workshops omkring erfaringer og visioner samt fra vision til virkelighed. Disse workshops skal inspirere til arbejde i nærdemokratiet, andre områdeløft samt det fremtidige lokaludvalg.
12. november 2007
Stigende fødevare- og olie-/benzin-priser bremser måske nu lidt for en del af forbruget i detailhandelen - og for julehandelen
Læs mere
6. november 2007
10 måneder 2007: 22% flere konkurser i år end sidste år
Læs mere
31. oktober 2007
Nørrebro Handelsforening og Fædregruppen/Nørrebronx har herved den glæde at invitere til debatmøde mandag 12. november 2007 kl. 18:00 omkring emnet

”Flere jobs på Nørrebro”.

Sted: Verdenskulturcentret, Nørre Allé 7, 2200 København N.
Læs mere
29. oktober 2007
Vækstbremse på detailhandelen her op til folketingsvalget
Læs mere
25. oktober 2007
Det går ud over dynamikken i erhvervslivet hvis ikke infrastrukturen i hovedstaden forbedres. Man savner stadig en overordnet plan. Nu ser det også ud til at p – strategien er ved at kollapse. DSB satser på bedre s – tog.
Læs mere
25. oktober 2007
Selvfølgelig er det ikke Stockholm, der er Skandinaviens hovedstad. Det er da København, ingen tvivl om det. Vi har godt nok ikke systembolag og elge. Men vi har Ritt og Klaus, Kim Larsen, Gammel Dansk og Nørrebro.
Læs mere
25. oktober 2007
I forbindelse med det store arrangement den 12. november 2007, i samarbejde med Danske Bank og Fædregruppen, fokuserer www.norrebro.dk på emnet integration og beskæftigelse. En ny undersøgelser giver Danmark bundkarakter, når det drejer sig om integration. Højtuddannede kører taxa og gør rent. Virksomheder skriger efter disse højtuddannede. Artiklen viser tal, der dokumentere, at det kniber med en god integration.
Læs mere
25. oktober 2007
I forbindelse med Nørrebro Handelsforenings kommende medlemsmøde i samarbejde med Danske Bank og Fædregruppen fokuserer vi her på www.norrebro.dk på integration og jobs på Nørrebro. Vi besøger her Kalejdoskop i Thorsgade., der gør en kæmpe indsats for at forbedre integrationen på Nørrebro.
Læs mere
25. oktober 2007
Politiet skal køre med lav bemanding i nattetimerne. De skal planlægge sig ud af en manko. Men samtidig ønsker Københavns Brandvæsen og Falck politiets beskyttelse, når de skal arbejde på Nørrebro. Umiddelbart er der ikke flere penge til Københavns Politi. En række politiopgaver vil ganske givet blive nedprioriteret.
Læs mere
25. oktober 2007
En konflikt på Nørrebro kan udarte sig til noget uoverskueligt. En virksomhed nægter at underskrive overenskomst med 3F. Regeringen truer med indgreb over for fagbevægelsen. Nørrebro Bryghus er ved at kvæles af en sympatiaktion. Medarbejderne bakker ledelsen op. Men 3F kalder overenskomsten med Kristelig Fagforening for en discount – overenskomsten. Uanset Arbejdsrettens afgørelse vil der være tabere.
Læs mere
Debatmøde om flere jobs
25. oktober 2007
I samarbejde med Danske Bank og Fædregruppen arrangerer Nørrebro Handelsforening et stort debatmøde i verdens Kulturcentret den 12. november. Titlen er Flere jobs på Nørrebro. Her kan du møde Integrationsministeren, Integrations - og beskæftigelsesborgmesteren, direktøren for Foreningen nydanskere, en af landets førende økonomer, repræsentanter fra Københavns Politi og mange flere. Mødet har fået stor aktualitet, efter, at en europæisk undersøgelse har placeret Danmark i bunden, når det gælder integrationsindsatsen. Bindende tilmelding inden 1. november på jrho@danskebank.dk Læs indbydelsen her.
Læs mere
16. oktober 2007
Det vrimler mest med flere butikker især i Vestdanmark
Læs mere
9. oktober 2007
Mindste takst på breve bliver efter årsskiftet 5,50. Post Danmark er på kollisionskurs med Konkurrence styrelsen. Ingen gaver til postbudene, overskuddet skal forøges. Husk endelig legitimation på posthuset. Den seneste postleverance flyttes fra kl. 13 til 14.30. Hvis du vil have posten inden kl 10, så betal 4.290 kr.
Læs mere
9. oktober 2007
Den 12. november inviterer Nørrebro Handelsforening i samarbejde med Danske Bank og Københavns Kommune til et debatmøde. Blandt de tilstedeværende vil blandt andet være, Integrationsminister Rikke Hvilshøj, Beskæftigelses – og Integrationsminister Jacob Haugaard, direktør Torben Møller – Hansen fra Foreningen Nydansker og chefanalytiker Steen Bochian fra Danske Bank. www.norrebro.dk har set lidt på problematikken omkring beskæftigelsesindsatsen.
Læs mere
9. oktober 2007
Rasmussens snedkerier er udnævnt til et af de 25 minder fra Industrikulturen. Selv om virksomheden har været truet af bulldozersanering og trafikproblemer lever den endnu, og det siden 1869. Et stykke levende kultur midt på Nørrebro. En virksomhed, der er verdensberømt, med kunder fra hele verden.
Læs mere
9. oktober 2007
Atter engang var Nørrebro i medierne med gas og knippelsuppe. Der var masser af action og baggrund for god billedreportage. En bebudet fredelig aktion endte med 436 anholdte. Læs også her Faderhusets tiggerbrev. Læs også hvad Københavns Kommunes beslutning har kostet. De unge fortsætter, og en dialog er ikke i sigte. Og dog, Overborgmesteren vil nu tale med de unge.

Læs mere
6. oktober 2007
Danskerne er blevet bedre til at anmelde, når de får diarré efter at have spist fødevarer eller efter at have fortæret en pizza. Der snydes stadig med forkert datomærkning. Og gammelt kø er stadig at finde i frysemontrerne rundt omkring. Og vogt dig, når du sætte tænderne i rødt æble. Måske skulle du vælge en dansk kylling frem for en udenlandsk. Og pas lige på vildledning og plat på de ofte mangelfulde varedeklarationer. Mens vores fødevareminister blev modtaget godt på Nørrebro, blev hun smidt ud af en kioskejer på Vesterbro.
Læs mere
6. oktober 2007
Forbrugerforventningerne stiger, og børnene bestemmer i højere grad, hvad der skal købes.

Købeloven forvirrer stadig og 40 % af Imerco er solgt. Detailhandelen har stadig ikke fået øje på de rige pensionister. Internet – butikkerne er kommet i en offentlig gabestok.
Læs mere
1. oktober 2007
Festen klingede af for udvalgsvarer i august
Læs mere
28. september 2007
Detailhandelens vækstvindere i juli blev;
Læs mere
23. september 2007
23. september 2007
Nørrebro Handelsforening tager afstand fra selvtægt. Men man føler at samfundet bliver gjort til grin med Faderhusets handlinger. Tænk, hvad det har kostet samfundet. Hele børne – og ungdomsområdets problemer kunne være løst, for de udgifter.
Foreningen er stadig forundret over politikernes passivitet. Nørrebros detailhandel og borgere skal stadig klare sig selv i de kommende konflikter. Der er absolut ingen hjælp at hente – til grin.
Læs mere
18. september 2007
”Det er jo slet ikke det Nørrebro, som jeg kender fra medierne!” Det var familie- og forbrugerminister Carina Christensens spontane kommentar, da hun efter besøget i nogle af bydelens forretninger nød en økologisk sodavand med hyldeblomst hos Café Stefanos.
Læs mere
Medlemsmøde i November
12. september 2007
I november måned afholder Nørrebro Handelsforening i samarbejde med Københavns Kommune og Danske Bank et stort medlemsmøde med fokus på integration og beskæftigelse.
Gaderummet råber om hjælp
12. september 2007
Vi har brug for støtte, praktisk og fagligt, politisk og økonomisk. Sådan lyder opfordringen fra det omstridte bosted Gaderummets hjemmeside. Økonomien er så presset, at beboerne er begyndt at gå på gaden og bede folk om penge til at drive stedet videre. For to måneder siden standsede Københavns Kommune tilskuddene til bostedet, og fyrede medarbejderne.
12. september 2007
Vi betaler en masse penge til pension i erkendelse af, at der ikke er brug for os, når vi bliver ældre. Mange virksomheder har ikke en ældrepolitik. Systemerne taler ikke sammen, og de ældre får ikke den rette rådgivning. De ældre bliver målet for reklamefremstød med alles deres milliarder.
Læs mere
12. september 2007
Isenkræmmerne blev ikke solgt. De vil stævne Altor. Men 162 virksomheder er overtaget af kapitalkæder. TDC vil sælge ud af medarbejdernes feriehuse. Private fonde vil dæmme op over for kapitalfonde. Udviklingen på finansmarkedet dæmmer op for forventningerne.
Læs mere
12. september 2007
Pas på, når du nyder din fadøl. Stol ikke på, at småkagerne er friskbagte. Og check lige, om du kan se Smiley. Gå også ind på en hjemmeside og check din lokale pizza – bar. Ulovlige sodavand bliver ikke altid indberettet. www.norrebro.dk udsatte medarbejder blev næsten smidt ud af en butik. Hvorfor gav de ikke et pund kaffe? Læs også om omfattende fødevaresvindel.
Læs mere
12. september 2007
Her er så det nyeste muntre indlæg fra cykelstien, fortovet, fodgængerovergangene og hvor Cyklopaterne ellers har spredt sig til. Læs også om overborgmesteren jagt efter cykeltyve, og Socialdemokraternes kampagne Op på cyklen Danmark. Og så får man tyndere lår af at cykle.
Læs mere
12. september 2007
Snart baner der sig et politisk flertal for bompenge. Erhvervslivet siger nej. Det er skjult skat, siger de. Men bompenge kan ikke stå alene, der skal investeres i infrastruktur. Luftforureningen i København er stigende. Trafikken i Indre København er faldet med 16 % siden 1970. Men den er stigende i udkanten.
Læs mere
12. september 2007
Her er den nyeste artikel fra vores historiske arkiv. Læs her om Blaagaarden.

Loven gjaldt ikke i her i kvarteret. Her regerede byggespekulanterne. I over 30 år havde kvarteret ingen kloak. Byggemodning var ikke noget man kendte til. Søerne blev brugt som kloak, det var også herfra man fik sit drikkevand. Arbejderkvarteret var slum fra begyndelsen.
Læs mere
12. september 2007
Familie- og forbrugerminister Carina Christensen besøger Nørrebro den 13. september 2007.
Læs mere
Ægirsgade bliver til gågade
12. september 2007
I 14 dage i september bliver Ægirsgade lukket mellem Nannasgade og Mimersgade, så får kvarteret sin første gågade. Og der bliver sat en prop i trafikken i Baldersgade, og lavet ensretning i Bragesgade. De nye muligheder giver adgang til at afprøve nye aktiviteter. Alt sammen sker under devisen: Mere liv – færre biler.
Masser af graffiti på Nørrebro
12. september 2007
Nørrebro, Vesterbro og Christianshavn tegner sig for 40 % af graffitien i København. På Nørrebro er grafitten så udbredt, at man kun skal gå halvanden meter for at se et nyt tag. Hvert år bruger Københavns Kommune 3 milliarder kroner for at bekæmpe grafitten, og også de handlende især på Nørrebro bruger mange penge på at bekæmpe de forskellige tags.
Kunderne bestemmer Irmas varesortiment
12. september 2007
Irma på Tagensvej har sendt 4.800 spørgeskemaer ud til beboerne i området. De skal bestemme, hvordan deres Irma skal være. Det betyder at butikken nu får et fuldt sortiment i oliven, mere frugt og grønt og flere specialiteter, som man normalt kun får i større butikker. Desuden skal butikken fremover åbne klokken 8 mod nu klokken 9.
Konflikt mod Nørrebro Bryghus
12. september 2007
Siden den 28. juni har fagforbundet 3F været i konflikt med Nørrebro Bryghus. Med virkning fra 21. august har LO etableret sympatikonflikt på forskellige områder inden for distribution og levering af varer. Nørrebro Bryghus henviser til, at man har overenskomst med Kristelig Fagforening, men det er ikke nok for 3F.

Nørrebro Bryghus har været særdeles populært, og har trukket mange gæster til Nørrebro. Konflikten drejer sig om retten til at organisere sig.

Desværre viser det sig, at Nørrebro Bryghus kom ud af 2006 med et underskud på 2,5 millioner kroner. Problemet skyldes langsom distribution i detailledet. Et nyt kapitaltilskud skal udvide Nørrebro Bryghus restaurationsaktiviteter.
Kanal København opfordrer til uro
12. september 2007
Kanal København er blevet brugt til at opfordre folk til at lave uro på Nørrebro. Det foregik på live tv. Eller rettere sagt kaos tv. Nu vil politiet overveje, om der skal rejses tiltale mod tv – kanalen.
Kulturelle Markedsdage
12. september 2007
Dagen efter den ny parks indvielse afholdes Kulturelle Markedsdage for 6. gang. Her vil der være masser af musik og andre aktiviter. Tivoli, fodboldturnering og meget mere. Jo, der sker noget på Nørrebro.
Kend din bydel
12. september 2007
Søndag den 16. september kl. 14 – 15.30 vil lokalhistoriker Pernille Grouleff Poulsen fortælle om udvikling af boligområder på Ydre Nørrebro. Her ligges vægten på byggeboomet og boligforholdene i 1900 – tallet. Markerne blev forvandlet til by og bolig. Arrangementet starter fra Nørrebro Bibliotek, Bragesgade. Tilmelding 35838227 eller info@noerrebrolokalhistoriske.dk

I løbet af august måned har Poul Hartvigson vist rundt og fulgt den røde tråd fra Blågårds Slot via den Sorte Firkant til stenbroens grønne gemmesteder.

Se også www.dengang.dk
Teaterforestilling fra Ungdomshuset
12. september 2007
En teaterforestilling, der beskriver konflikten omkring og rydningen af Ungdomshuset får premiere på De Kulturelle Markedsdage den 1. september. Stykket sætter problematikken på spidsen. Konsekvensen bliver et mord. Ifølge instruktøren er stykket absurd, men bedøm selv. Den 8. september kan man opleve stykket på Blågårds Plads.
Boligerne falder på Nørrebro
12. september 2007
Lejlighederne rasler ned i pris. Mest voldsom er udviklingen på Nørrebro, hvor en typisk lejlighed er faldet med 17 % over det sidste år. Det svarer til at en lejlighed på 70 kvadratmeter har tabt 394.000 kroner over de sidste 12 måneder.

Fortsat skal man tjene en million kroner om året, hvis man ikke har penge til nogen udbetaling, og vil købe en typisk lejlighed i København K på 80 kvadratmeter. Den koster tæt ved 3 millioner kroner. Er der tale om bare en smule luksus i form af god stand eller god beliggenhed, kan samme lejlighed let koste 3,5 og fire millioner kroner.
3. september 2007
Juli i år lidt bedre end juli sidste år. Væksthalvering i 2. halvår
Læs mere
2. september 2007
Ungdomshuset er blevet en bevægelse med stigende tilstrømning. En sand udmattelseskrig er i gang mod politikere og kommune. Men gidslerne bliver de enkelte betjente, der får inddraget fridage. På Nørrebros nye turistmål, Ground 69 huserer rotterne. En ny stor aktion er bebudet den 6. oktober.
Læs mere
2. september 2007

Denne artikel er ikke sponseret af min bank. Den handler godt nok om penge, om stigende udlån og dårlige betalere, aktienedtur og det offentlige, der ikke overholder betalingsbetingelser. Kan det betale sig med et hurtigt overtræk? Interesserer bankmanden sig egentlig for dine problemer?


Læs mere
2. september 2007
Laveste inflation i mere end to år. Og Danske Bank mener, at huspriserne igen stiger. Det betyder omsætningsfremgang. Ikke overraskende forventer kunderne, at vi tilpasser os til dem, og ikke omvendt. Læs også, hvad butikstyvene går efter. Butikkerne har i den sidste tid haft stor hjælp oven fra. Men fortsætter forbrugsfesten eller ikke?
Læs mere
2. september 2007
Vi kan ikke og skal ikke blive ved med at finde os i, at Nørrebro bliver omdannet til krigszone, med betydelig tab for vore medlemmer og andre butikker. Nørrebro Handelsforenings mange initiativer for at finde en brugbar løsning har hidtil været forgæves.

Formanden for Nørrebro Handelsforening Johnny Beyer, opfordrer til, at der snarest findes en permanent løsning.
Læs mere
Referat af bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening, afholdt torsdag den 9. august 2007
2. september 2007
28. august 2007
Væksthalvering i detailhandelens kasseapparater i 1. halvår i år til +2,4% mod +4,8% i 1. halvår sidste år.
Læs mere
9. august 2007
Københavns miljønetværk
3. august 2007
Nørrebro Handelsforening har underskrevet samarbejdsaftale med Københavns Miljønetværk
Læs aftalen
1. august 2007
Træerne vokser heller ikke ind i himlen for detailhandelen trods en våd sommer med mange regnvejrsbesøg
Læs mere
30. juli 2007
Butikker med sommertravlt i regnvejr og charterboom.
Læs mere
30. juli 2007
Den kollektive trafik svigtes, trafikkøerne vokser, bilisterne svigter Indre By, og dyrere parkeringslicenser er i udsigt. Trængslen belaster samfundsøkonomien og erhvervslivet mister arbejdstimer. Metroen savner passagerer. Hvorfor er den nye metroring ikke under hele Nørrebrogade?
Læs mere
30. juli 2007
Mange gør meget for at integrationen skal lykkes. Men mange projekter lugter af projektmageri. På Indre Nørrebro er kriminaliteten voksende.

Indvandrerkvinder køber livsfarlig hudcreme på Nørrebro. Giver medierne det forkerte billede af alle muslimer på Nørrebro? Vi har endnu mange fordomme over for ”de andre”. Imamernes bebudede samarbejde med Hizb ut – Tahrir vil ødelægge integrationen. Nørrebro Handelsforening har gjort meget for integrationen i bydelen.
Læs mere
30. juli 2007
30. juli 2007
Graffitien langs Assistents Kirkegården bliver fjernet inden 1. oktober. Der skal et større murerarbejde til. Generelt er graffitien mindsket med 66% på Nørrebro, oplyser Center for Veje og Renhold.
Læs mere
28. juli 2007
Fakta har indført et nyt system, der skal sikre mod røverier. Elektroniske tilbudsaviser er et hit. Ja og så fusker provinsbyer med deres indbyggertal. Er Danmark dyrere end andre lande? Se Eurosats opgørelse. Er det grund til pessimisme i detailhandelen?
Læs mere
26. juli 2007
+2,3% i årets første 5 måneder i år - en halvering mod +4,8% de første 5 måneder sidste år
Læs mere
22. juli 2007
Den cyklende redaktør advarer mod egoismen på cykelstien. Cyklende politi, som det er tilladt at overhale burde befinde sig på cykelstierne. Og så er det faktisk sundt at cykle, for både pulsen og blodtrykket. Tænk, hvis vi alle kunne vise mere hensyn. Og tænk, hvis Klaus Bondam fik lappet alle huller på cykelstien. Her er igen en munter beretning fra det ”pedal – trampende” folk.
Læs mere
18. juli 2007
Op mod uge 37 vil Nørrebro Handelsforening og Nørrebro Park kvarter fokuserer på Nørrebro. Alle butikker på Nørrebro opfordres til at deltage. Specielt den 15. september vil det blive lagt op til at afholde Danmarks længste bazar. En speciel Nørrebro – guide vil blive udarbejdet. Og især 4 målgrupper vil blive inviteret til specielle guide – ture
 1. Dagligvare – forbrugere fra forstadskommunerne
 2. Livsnydere fra København og omegn
 3. Repræsentanter fra turistbranchen
 4. De politiske beslutningstagere
Tidspunktet er ikke tilfældig valgt. Lige før dette tidspunkt bliver der af holdt Kulturelle Markedsdage, og den nye Nørrebropark bliver indviet.

Og her på www.norrebro.dk vil vi forstærket grad fokusere på detailhandelen på Nørrebro.
Læs mere
18. juli 2007
Den 11. september besøger familie – og forbrugsminister Carina Christensen, Nørrebro. De eksotiske og farverige butikker er et besøg værd. Men der er også masser af problemer.

Sundhedsfarlige hudmidler, manglende tilmelding til Næringsbasen, og hver tredje fødevarebutik på Nørrebro har en sur Smiley.
Læs mere
Småpenge til Nørrebro-butikker
18. juli 2007
Urolighederne på Nørrebro i begyndelsen af marts kostede butikkerne 14 millioner kroner. Nu har Ungdomshuset indsamlet en erstatning - på 3400 kroner

Der var fire butikker, som søgte om penge, og vi har fordelt det indsamlede beløb ligeligt. Så jeg har fire checks liggende på lidt over 800 kroner. Det er et virkelig lille plaster på såret - men det er jo tanken, der tæller, siger Annette Wegener.

Ungdomshusets indsamling til fordel for de butikker, der blev smadret under urolighederne på Nørrebro i begyndelsen af marts, er nu gjort op.

Men der er lang vej fra de indsamlede penge til det beløb, der reelt skal til for at holde butikkerne skadesfri.

En opgørelse fra april viser, at butikkerne mistede 14 millioner kroner. Det indsamlede beløb lyder på ca. 3400 kr.

Vi havde jo håbet på, at der ville komme en millionær forbi, siger Annette Wegener, der er bestyrelsesmedlem i Nørrebro Handelsforening. Foreningen hjælper Ungdomshuset med at fordele de indsamlede midler.
Nørrebro Skaber Jobs
13. juli 2007
Nørrebro Handelsforening har underskrevet samarbejdsaftale med Nørrebro Skaber Jobs
Læs aftalen
Læs opdateret link
Læs visionerne om projekte fra arkivet
Læs projektbeskrivelse og samarbejdsaftale fra arkivet
9. juli 2007
1. halvår: 18% flere konkurser i år
Læs mere
5. juli 2007
Af Uwe Brodersen, redaktør af www.norrebro.dk

Indlægget blev holdt i forbindelse med afslutningskonferencen for Somalisk Netværk. Nørrebro Handelsforening har bidraget væsentlig til mangfoldigheden på Nørrebro. I indlægget gives eksempler på positiv og negativ mangfoldighed. Men hvad er egentlig mangfoldighed?
Læs mere
5. juli 2007
En dejlig stemning herskede på integrationsmødet, der også var medlemsmøde for Nørrebro Handelsforening. De andre arrangører var Somalisk Netværk, Danske Bank, Foreningen Nydanskere og GLS. Det var en skam, at ingen politikere var til stede, for positiv inspiration var der nok af.
Læs mere
4. juli 2007
Et forsigtigt og meget uautoriseret skøn viser at rydning af Ungdomshuset og bekæmpelse af uro og hærværk i den forbindelse samt manglende omsætning indtil nu har kostet samfundet 105 millioner kroner. Og det er sikkert ikke slut endnu.
Læs mere
Indvandrere føler sig diskrimineret
4. juli 2007
27 % af københavnere med baggrund i Mellemøsten, Pakistan, Somalia, Tyrkiet og det tidligere Jugoslavien har oplevet, at blive diskrimineret det seneste år.

Måske er årsagen, at der for let bliver skabt skræmmebilleder mellem grupperne.

Dokumentations – og Rådgivningscentret om Racediskrimination udtaler, at det godt kan være, at man betragter det som en diskrimination, når en afvisning har helt saglige grunde.
Klap en ko og kaos
4. juli 2007
En økologisk ko besøgte forleden Mjølnerparken. Og det gik ikke stille for sig. Flere børn blev bragt i fare ifølge afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken, selv om koens ejer var til stede. Man havde glemt at spørge om tilladelse til om koen måtte komme. Det var i samarbejde med Roskilde Dyrskue at arrangementet var kommet i stand. Om koen efterlod ”et visitkort” melder historien ikke noget om.
Dansk detailhandel sakker bagud
4. juli 2007
Danmark sakker bagud, når det gælder antallet af store detailhandelsvirksomheder i Norden. På listen over de 10 største findes kun en dansk, nemlig Dansk Supermarked, der kommer ind på en 9. plads.

Blandt de 100 største, er de 36 virksomheder svenske. 31 er norske, 16 er danske og 15 er finske. Island er repræsenteret med 2. Det er Ikea, der topper listen, efterfulgt af den svenske supermarkedskæde ICA, nummer tre er islandske Baugur.

Målt på vækst er Baugur med en gennemsnitsrate de sidste fem år på 106 % - nummer 1.
Razzia mod pizzeriaer
4. juli 2007
To ud af tre restauranter og pizzeriaer har rod i regnskaberne. Det viser en landsdækkende aktion, som Skat netop har gennemført mod flere end 500 virksomheder.

Hele 32 % af de ansatte arbejdede enten sort eller modtog samtidig dagpenge eller kontanthjælp. Mere end 500 virksomheder er blevet kontrolleret.
Tema Uro: Hvordan løser vi Nørrebro – problemet?
4. juli 2007
Manu Sareen, integrationskonsulent ved Københavns Kommune, påpeger at socialt arbejde tager tid. Og når det gælder integration udviser vi ikke så meget tålmodighed.. Politiker vil gerne virke handlekraftig, og så afsættes, der en masse penge, der hyres konsulenter og laves en masse pjecer.
 • Vi poser kroner ud til det ene og det andet projekt, vi har masser af initiativer, men vi ved ikke, om det virker.
Hizb ut – Tahrir kupper Børnhave
4. juli 2007
Ifølge Berlingske Tidende har Hizb ut – Tahrir overtaget magten i institutionen Salam på Jagtvejen. Det har været store problemer mellem de fundamentalistiske muslimer og de forældre, der har dansk demokratiopfattelse. Ledelsen er gået, og nu har Københavns Kommune overtaget ledelsen.
Regeringen vil afskaffe lukkedage
4. juli 2007
Som vi tidligere har beskrevet er detailhandelen trætte af lukkedage. Nu vil regeringen skride ind over for daginstitutioner. Det sker i forbindelse med regeringens kvalitetsreform af den offentlige sektor.
Danskerne vil have kvalitet
4. juli 2007
Stadig flere danskere går efter lokalt producerede og økologiske varer, mens kun 13 % jagter discountpriser. Lokalliseringsrådet under Forbrugerrådet har lavet undersøgelsen. Undersøgelsen viser, at 29 % vælger deres varer efter kvalitet, historie og smag. 24 % går op i økologi og Fair Trade, og 18 % ser på nærhed og danskhed, når de fylder indkøbskurven.

Dette skal nok føre til, at der kommer flere lokale fødevarer på butikshylderne, flere lokale fødevaremarkeder, forbrugerne skal have mere viden om lokale fødevarer, smag og sæsoner, og så skal netværket og samarbejdet mellem de lokale producenter styrkes.
Stor tilslutning til erhvervsmøde
4. juli 2007
Det Somaliske Netværk har netop færdiggjort et succesfuldt iværksætterprojekt. I den anledning var der inviteret til en afslutningskonference. Det skete i samarbejde med Nørrebro handelsforening, Danske Bank, Foreningen Nydanskere og Transportfirmaet GLS.

Cirka 75 fremmødte hørte om Mangfoldighed på Nørrebro, Økonomisk Integration og om vanskeligheder ved at starte en selvstændig virksomhed.

Der blev givet mange guldkorn med eksempler på en succesfuld integration. Ærgerligt var det i den forbindelse, at ingen politikere var til stede, mente arrangørerne. De ville have fået mange ideer med hjem.

Særlig begejstring tiltrak en række unge somalier fra Århus. De havde startet Projekt Shaqo. I løbet af kort tid, havde de gennem projektet fået 55 i arbejde.

Lederen af Somalisk Netværk, Mohammed Gelle udtrykte stor tilfredshed med mødet, og takkede for det gode samarbejde med de involverede parter i iværksætterprojektet.
Bompenge giver personaleflugt
4. juli 2007
16 hovedstadskommuner indgik i begyndelse af juni en aftale med at indføre trængselsafgifter. I et oplæg foreslås det, at der betles 10 kroner, at passere uden for myldretiden og 25 kroner i myldretiden.

Dette kan betyde en månedlig udgift for en pendler på cirka 800 kroner. Og det er for meget for de lavtlønnede butiksassistenter, sygeplejersker og politibetjente. For mange, der arbejder på skæve tidspunkter, er den kollektive trafik ikke god nok, så man er tvunget til at køre i egen bil. Dette faktum, kan betyde, at de kvitter jobbet.

Klaus Bondam mener dog ikke, at det er et problem. Et provenu skal bruges til at forbedre den kollektive trafik. Ellers er det et spørgsmål mellem arbejdstager og lønmodtager.
Hvad sker der i Kvarterløftsområderne?
4. juli 2007
Interesserede læsere vil kunne finde informationer om forskellige kvarterløfts – projekter under bestyrelsesreferater. Her har Nørrebro Handelsforening en fast rubrik, og her gengives hver gang, der er bestyrelsesmøde en orientering om aktiviteter.
Den sidste bz`er Fra Jagtvejen
4. juli 2007
Endnu en ejendom er i strid med kommunen. Endnu en gang er der biler mod cykler skriver paagaden.dk. Hos Engstrøm er der blevet solgt biler i 47 år. Den 21. marts pålagde Byretten, at Engstrøm Biler A/S skulle flytte. Bygningen ligger i vejen for en cykelrute.

Hos Engstrøm har man ikke meget tilovers for beslutningen. Virksomheden giver arbejde til cirka 55, hvoraf 20 – 25 % er indvandrere. Virksomheden siger, at kommunen for flere år siden gav lov til at firmaet skulle blive liggende.
Nyt sundhedsmærke i Føtex
4. juli 2007
Føtex lancerer nu deres egen sundhedsmærkning. I første omgang vil 270 varer blive anprist som særlig sunde. I første omgang vil 270 varer, blive mærket på hyldeforkanterne som Højt fiber, Lavt fedt, Lavt sukker. Forbrugerrådet er dog skeptisk, de mener ikke at Føtex i deres mærkning er strikse nok.

Fødevareminister Carina Christensen arbejder stadig for en fælles mærkning for hele Norden.
Dansk Supermarked klar til opkøb
4. juli 2007
Detailgiganten er klar til opkøb i udlandet. Der sat turbo på væksten for Netto i Storbritannien, Tyskland, Polen og Sverige, hvor der skal åbnes op mod 125 butikker om året. Koncernen har en svulmende pengetank på 12 milliarder kroner.
Hvor er livskvaliteten?
4. juli 2007
8 ud af 10 danskere døjer med gener og symptomer som hovedpine, søvnbesvær, hjertebanken eller smerter i kroppen i løbet af en 14 – dages periode skriver gratisavisen 24timer.

Kroppen reagerer på faktorer som forkerte arbejdsstillinger, og vi bevæger os for lidt. Samtidig reagerer vi psykisk på det store pres, som vi er udsat for, i hverdagen.

Ud over forringet livskvalitet for den enkelte, koster danskernes mentale og fysiske helbred en formue for samfundet i form af nedsat effektivitet på jobbet, sygemeldinger og sågar førtidspension.
Tilslutning til Kulturhus
4. juli 2007
Hele tre kvarterløft bakker op om et kulturhus ved Nørrebrohallen. Det er tanken, at både Nørrebro Bibliotek, Verdenskulturcentret og det regionale spillested for verdensmusik Global Copenhagen skal flytte over i det nye kulturhus, der skal være på 3.000 m2.
Flertal mod skilte på Strøget
4. juli 2007
Et flertal af politikere i København vil nu forbyde reklameskilte på Strøget. Et lignende forsøg for fem år siden endte i en heftig debat mellem de forretningsdrivende. Med 80.000 fodgængere på en travl sommerdag er det ikke mere plads til skilte, siger politikerne.

Forslaget går kun på skilte og ikke på kurve med varer. Det virker lidt underligt. Blandt de handlende hersker, der en del usikkerhed omkring forslaget, der ikke synes særlig godt gennemarbejdet. De handlende betaler afgift for at have skilte og varer stående til Københavns Kommune.
Shop et Job
4. juli 2007
Mangler du arbejdskraft ?

Nu har du muligheden. Den 29. august fra kl. 13 – 18 har du mulighed for at kapre arbejdskraft. Du kan tilmelde dig en bod foran Nørrebrohallen. Men skynd dig, der er kun plads til 35 virksomheder. Tilmeld dig nu – eller inden 15. juli. Det er gratis at deltage, men ethvert sponsorat modtages med kyshånd.
Vil du være med til at gøre en forskel?

Læs mere
Tema Uro: 10 – punkts planen
4. juli 2007
Målet var, at sikre konkret hjælp til de upassede børn og unge samt tryghed i nærmiljøet. Det skulle blandt andet ske ved:

Konfliktmægling rettet mod bydelens unge
 • En styregruppe skulle udarbejde en handleplan for, hvordan man håndtere de utilpassede unge
 • En aktionsgruppe bestående af idrætsklubber, frivillige netværk og erhvervsfolk blev forpligtet til at reagere på konkrete problemer
 • SSP – ledergruppen skulle udsende bekymringsbreve til forældre, hvis børn skabte problemer i området
 • Klubberne og loklacentrene skulle arbejde tættere sammen
 • Skolerne skulle udvikle rummelighed
 • Opsøgende gadeteams
Nørrebro skal markedsføres
4. juli 2007
I samarbejde med Nørrebro Park Kvarterløft planlægges en markedsføring af det mangfoldige Nørrebro. Der vil blive arrangeret forskellige ture på Nørrebro. Håbet er, at hele detailhandelen vil bakke op om arrangementet. Det nærmere program følger.
København er verdens 6. dyreste by
4. juli 2007
Danmarks hovedstad er nu 10 procent dyrere at leve i end byer som New York, Paris og Rom. Det viser en undersøgelse som Mercers Cost of living har foretaget i 143 storbyer på seks kontinenter. Kun fem byer er dyrere at leve i, nemlig Moskva, London, Seoul, Tokyo og Hongkong.
Tema Uro: Nørrebro – indsats virker ikke
4. juli 2007
Jan Andreasen, skolepolitisk ordfører i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet har efter to overfald på sin datter fået nok. Han mener, at kommunens 10 – punkts plan, der skulle gøre noget ved integrations – og kriminalitetsproblemer ikke virker. Han mener, at politiet skal gå direkte efter bandernes hårde kerne.
 • København har brug for spredningspolitik. Brian skal ikke være alene for at integrere Muhammed. For få bydele bærer i dag den store byrde.
 • Det afgørende problem er flugten til privatskolerne, som mange ressourcestærke forældre lader deres børn foretage. Det efterlader de svageste og mest udsatte elever – indvandrere som danskere – i et integrationsprojekt, der er dømt til at mislykkes.
Oprydning kostede 2,6 millioner kroner
4. juli 2007
Oprydningen i kølvandet på rydningen af Ungdomshuset har kostet kommunen 2,6 millioner Kroner oplyser Politiken.dk
 • brandslukning 31.000 kr.
 • oprydning 1, 7 millioner kroner (heraf 1,4 millioner til at genoprette ødelagte veje og cykelstier, mens genopretning af den fredede mur omkring Assitens Kirkegård har kostet 800.000 kr.)
 • I opgørelsen er ikke medregnet detailhandelens tab på 14 millioner kroner, samt fjernelse af graffiti og skader som forsikringen ikke ville dække.
Flere konkurser i maj
4. juli 2007
I forhold til maj sidste år, er antallet af konkurser steget med 30 %. Det er specielt i hovedstaden, at det er galt.
Magasin koster islændingene penge
4. juli 2007
Den islandske storinvestor Baugur har ikke fået vendt skuden i det københavnske indkøbscenter, Magasin du Nord.

På overfladen ser det pænt ud, med et lille plus på bundlinien.
Tema Uro: Tag de lokale med på rådet
4. juli 2007
Muhammed Aslam, beboerformand i Mjølnerparken mener, at nyhedsværdien meget hurtig fordufter, og dermed også opmærksomheden i forbindelse med integrationsprojekter. I stedet for en 10 – punktsplan burde man lave en 20 – punktsplan og tage nøglepersoner i lokalområdet med på råd. Det er en grundlæggende fejl, at folk kan sidde langt væk og lave lovgivning, der løser alle udfordringer, siger han.
Arbejdstilsynet har ondt i arbejdsmiljøet
4. juli 2007
Cirka hver tredje medarbejder har overvejet eller vil overveje at søge andet arbejde. Kravet til medarbejderne er vokset temmelig meget, og det giver problemer. Og det er de problemer som Arbejdstilsynet selv giver sure Smileys for rundt om i Danmark.
Nørrebro – parken indvies 31. august
4. juli 2007
Den 31. august indvies den nye Nørrebro – park, trods hundeejernes protester.

Klokken 14 åbnes parken med taler af Klaus Bondam, Steen Høyer og Ole Meinild. Der vil være mulighed for picnic, maden vil kunne købes ved Markedshal syd. Musikcafe, fodbold, streetbasket og mange andre ting vil foregå i parken.

Det hele afsluttes med Fyrværkeri og lasershow. Det endelig program foreligger senere.

Lige efter dette arrangement, den 1. september starter Kulturelle Markedsdage, samme sted.
Prishop på arbejdsskadeforsikring
4. juli 2007
Fra 1. juli vil landets forsikringsselskaber hæve priserne på arbejdsskadeforsikringer med omkring 15 %. Årsagen er, at ifølge en ny lov, skal der gives højere erstatninger gennem en længere periode til de ansatte, der kommer ud for en ulykke eller et uheld.
Ny dankortterminal til små butikker
4. juli 2007
Internet – virksomheden DK – Online tilbyder nu en dankort – terminalløsning til butikker, cafeer og andre mindre erhvervsdrivende, som giver maksimal sikkerhed mod dankort – svindel. Løsningen skal afløse de usikre fluesmækkere.

Inkluderet i løsningen er en ADSL – forbindelse.
Stor tilslutning til lokalhistoriske arrangementer
4. juli 2007
Byvandringer om fabrikker og arbejdsliv, er blandt andet en af arrangementerne i forbindelse med Det Historiske Kvarter. Et arrangement som Lokalhistorisk Forening afholder sammen med Områdeløft Mimersgade. Også en forhistorisk sporvognstur er det blevet til.
 • Søndag den 19. august Fabrikker og arbejdsliv kl. 14.00 – 15.30
 • Søndag den 16. september, Hus og Hjem kl. 14.00 – 15.30
Tilmelding 3583 8227
Aktivister overvejer attentater
4. juli 2007
Ifølge politiken.dk overvejer aktivister at udøve egentlig terror. Man skulle angivelig have diskuteret muligheden for brandattentater og kidnapninger.
Netbutikker fanget i razzia
4. juli 2007
Hver 6. netbutik lever ikke op til Forbrugerombudsmandens krav, viser resultatet af en ny undersøgelse.

Først fik 150 virksomheder varslet om, at noget var galt og fik mulighed for at justere indtil 1. maj i år. Efterfølgende har 38 netbutikker fået endnu mere truende løftet pegefinger, da de fortsat ikke havde orden i tingene, når det gælder fortrydelsesret.
1. juli 2007
Netaviser: "Fortsat nedgang i og nedtur for detailhandelen". Noget værre vrøvl. Gælder altså ikke for de første 5 måneder
Læs mere
27. juni 2007
Detailhandelen har samlet set ikke udviklet sig svagt
Læs mere
27. juni 2007
Læs juniudgaven af nyhedsbrevet Differens som denne gang fokus på mentorordninger. Vi leverer blandt andet fakta om ordningen, så din virksomhed også kan få udbytte af den.
Læs mere
Læs mere
26. juni 2007
Det vrimler fortsat mest med flere butikker i Vestdanmark
Læs mere
18. juni 2007
Nørrebrogade skal omdannes til cykelgade, og skal spærres for al biltrafik. Det mener Socialdemokraterne. Denne melding kommer lige inden, der bliver indkaldt til borgermøder omkring Nørrebrogades fremtid. Disse møder er nu åbenbart unødvendige, en politisk beslutning er taget. Hvorfor laver man ikke en undersøgelse over konsekvenserne for den eksisterende detailhandel, spørger Nørrebro Handelsforening.
Læs mere
16. juni 2007
Ikke alle kæder er lige lette at sælge. FDB har ledelsesproblemer. Storcentrene får stadig større markedsandel. Butiksbranchen er igen blevet populær. Den nye planlov er ved at være på plads. Hvad vil kapitalkæderne? Discount presser leverandørerne. Nye butikker på vej. Mærker Nørrebro også den nye udvikling. Butikker efterlyser trækpladser.
Læs mere
16. juni 2007
En ny helhedsplan til 25 millioner kroner skal gøre det lettere, at være beboere i Mjølnerparken. Områdeløft Mimersgade kalder planen for ”Et Områdeløft i områdeløftet”. Vi ser på planen. Man vil blandt andet lave en jobpatrulje.

Et forslag, Nørrebro Handelsforening stillede for flere år siden. Den gang blev planen pure afvist af embedsmænd. Går der ikke ud over demokratiet, især nu hvor Københavns Kommune har vedtaget, at der skal indføres en styregruppe, der skal holde øje med det hele?
Læs mere
16. juni 2007
De forretningsdrivende på Nørrebro forstår ikke, hvorfor graffitien ikke for længst er fjernet fra offentlige bygninger, samt fra muren ved Assitens Kirkegård. Nørrebro Handelsforening mener, at det skal ske hurtigst muligt. Butikkerne mener, at de atter en gang, lades i stikken på Nørrebro.
Læs mere
16. juni 2007
Gode, sjove, groteske og anderledes historier, kan ofte findes i aviser fra gammel tid. Her kommer ofte ting frem, som er glemt. www.norrebro.dk har kigget i gamle aviser. Her kommer også gadekampe frem, der har altid været bøller på Nørrebro. Her har man turdet sige sin mening. Læs her groteske historie fra en bydel, der tør, at være anderledes.
Læs andre artikler fra det historiske arkiv
Læs mere
15. juni 2007
Snart skal Nørrebrogade gennemgå en omfattende trafikregulering. Vi har før lagt forskellige artikler ud på hjemmesiden, men reaktionerne fra detailhandelen har ikke været omfattende. Vi forsøger nu igen med en opdatering. Det er vigtigt at detailhandlerne sætter sig ind i problematikken, ellers bliver de løbet over ende.

Nørrebro Park Kvarter har i forbindelse med Miljøugen stillet forslag om, delvis at lukke Nørrebrogade. Hvad vil trafikreguleringen betyde for detailhandelen?
Læs mere
15. juni 2007
Regeringen lægger op til mere overvågning. Er det George Orwell: 1984 – samfundet, der lægges op til? Skal det være tilladt, at sidde hjemme i dagligstuen og checke medarbejdernes gøren og laden i butikkerne? Både kundernes og personalets retssikkerhed er i fare?
Læs mere
15. juni 2007
Nu kan virksomheder gå ind på en side, og få en masse informationer. Et godt initiativ af Københavns Kommune. Om kort tid vil der også være links til Nørrebro Handelsforening. En masse blanketter kan her hentes hjem. Indviklede regler og tilladelser kan her beskues. Og så er man påvirkelig, når man kommer med forbedringsforslag.
Læs mere
15. juni 2007
Inden for en periode på ti år er der kommet 71 % flere varebiler i København. Der er fjernet 11.000 p – pladser. Det betyder at erhvervsdrivende får op til 5 bøder hver dag. På 5 år er indtjeningen steget med 102 %. Disse penge burde bruges til bedre infrastruktur. Folketinget tør ikke at gribe ind i kommunernes selvstyre. Men er p – ordningen lovlig? Firmaer på Nørrebro oplever dagligt problemer med p – ordningen.
Læs mere
15. juni 2007
I hvilke butikker vil forbrugerne i fremtiden bruge deres penge. Små og mellemstore centre, har modsat mediernes omtale også vækst. Kunderne vil have oplevelse og det uforudsigelige. Forbruget steg i marts. Hvorfor beholder vi ikke de ældre?
Læs mere
15. juni 2007
Det kan være svært for den butiksansatte, at få poderne passet. I København indføres der langt flere lukkedage i institutionerne. Det passer ikke ind i detailhandelens planlægning. Her havde man hellere set en udvidelse af åbningstiderne i takt med behovet for udvidet åbningstid. Men den offentlige service halter, grundet kommunale besparelser.
Læs mere
15. juni 2007
Man råber på en ny lukkelov, eller hel at afskaffe den bestående. Men lukkeloven bliver ikke engang udnyttet. Men offentlig service følger ikke med. Bliver lukkeloven helt afskaffet, bliver der færre butikker at vælge imellem. Københavns City Center har haft gode erfaringer med søndagsåbent. Men hvordan ser det ud på Nørrebro? Skal vi have åbent om søndagen? Nørrebro Handelsforening lægger nu op til debat.
Læs mere
15. juni 2007
Regeringen smækker pengene i for Wonderful Copenhagen. Samtidig bebuder overborgmester Ritt Bjerregård, at vi har brug for at sende nye signaler. Kører man i for mange retninger i forbindelse med lanceringen af Metropol – tanken? Pas nu på, at normalisere byen for meget. Giv plads for mangfoldigheden. Turister bør også besøge Nørrebro. En international storby bør også kunne løse trafikproblemerne, højhuse gør det ikke alene.
Læs mere
Læs referat af bestyrelsesmøde 10. maj 2007
14. juni 2007
INVITATION TIL AFSLUTNINGSKONFERENCE.
14. juni 2007
Invitation til afslutningskonference om sammensmeltning af iværksætter kultur , den 19. juni 2007 i Verdenskulturcenteret, Nørre Alle 7, 2200 København N

Mødet starter kl. 18:30 og forventes at slutte kl. 21:00
Læs mere
7. juni 2007
Er der kun plads til een kapitalfond-overtagelse af en frivillig kæde i hver specialbranche
Læs mere
6. juni 2007
Økologi og bedre kvaliteter i dagligvarer til højere priser
Læs mere
1. juni 2007
Detailhandelen holder skruen i vandet
Læs mere
25. maj 2007
Forbrugerne var i godt indkøbshumør i marts. Sko hittede med +32%. Byggemarkeder og babyudstyr/børnetøj med +25%
Læs mere
10. maj 2007
9. maj 2007
KONKURS-opbremsning i Hovedstaden: 42% færre i april end i marts i Hovedstaden 56% færre end i januar, 32% færre end i februar
Læs mere
7. maj 2007
Vidste I, at Dansk Røde Kors udfører et omfattende socialt arbejde for de svagest stillede i Danmark? Og vidste I, at også dette bygger på frivilligt arbejde og indsamlede midler?
Læs mere
7. maj 2007
Det bliver nemmere at være postkunde på Nørrebro. Post Danmark åbner en postbutik med fremragende åbningstider.
Læs mere
Hæder til Beyer og Kishore
7. maj 2007
To markante Nørrebro-profiler blev hædret ved PåGadens forårsfest. Johnny Beyer, formand for Nørrebro Handelsforening og DJ Kid Kishore fra Nørrebro deltes om årets PG-pris for deres indsats for bydelen.
Læs mere
Referat af Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening
6. maj 2007
Afholdt torsdag den 29. marts 2007, hos restaurant Mama Africe - Griffenfeldsgade 17 - 2200 København N
Læs mere
2. maj 2007
Salg af økovarer boomer og giver supermarkeder vækst i stedet for nulvækst
Læs mere
2. maj 2007
DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER`s ordinære generalforsamling 30. april i Korsør:
Læs mere
26. april 2007
I januar-februar gik den samlede detailhandel frem med 2,3% set i forhold til de samme måneder sidste år, hvor fremgangen var på 4,7%.
Læs mere
22. april 2007
14 millioner kroner, så meget skønner Nørrebro Handelsforening, at detailhandelen har mistet i Ungdomshus – konflikten. Medlemmer undrer sig over politikernes passivitet i opbakningen til detailhandelen på Nørrebro. En indsamling, bakket op af Handelsforeningen er i gang til støtte for ”de uskyldige” ofre på Nørrebro. Nørrebro Handelsforening foreslår markedsføringskampagne som kompensation.
Læs mere
22. april 2007
Loppemarkedet, der engang blev kaldt Danmarks længste går sin 21. sæson i møde. Fra maj til oktober, kan du hver lørdag besøge spændene boder langs Assitens Kirkegård. Du kan også selv få en stadeplads. Se her hvordan. Vi ønsker såvel besøgende som stadeholdere en festlig sæson.
Læs mere
22. april 2007
Der bliver stadig solgt masser af ulovlig slik og sorte sodavand på Nørrebro. To år efter næringsbasens indførelse er ikke en eneste detailhandler blevet frataget sit næringsbrev. Sagsgangen er alt for lang. Den enkelte butiksejer mister respekten for lovgivningen. Ofte er snyderiet sat i system. Problemet er, at det er de lovlydige butikker, der må lukke først. Den ulovlige konkurrence slår dem ihjel. Læs også her om de klamme bagere i hovedstaden.
Læs mere
22. april 2007
Vi kigger på lovgivningen omkring næringsbasen, og kan undre os over, at ingen er frataget næringsbrevet. Vi kigger også på, hvorfor man får de forskellige smileyer. Endelig kigger vi på det, som Fødevareregionerne burde kigge på. Hvad handler næringsprøven om? Ja kig selv
Læs mere
22. april 2007
Efter urolighederne omkring Ungdomshuset, må detailhandelen på Nørrebro tænke nyt. Det kræver sammenhold og opbakning. Men det kniber. En lokal turistfører har fået en god ide. Kan Nørrebro få gavn af den nye Danmarksfond? Er Nørrebro et alternativ for Christiania?
Læs mere
22. april 2007
Skal befolkningen acceptere tempo og larm? Skal turister, lokale og kunder bliver ved med at acceptere stigende P-afgifter? Og skal middelklassen smides ud af København, fordi de ikke har råd til, at bo her? Hvorfor skal trafikudviklingen foregå som knopskydning? Det handler om vækst, velfærd og infrastruktur. Men det handler også om samarbejde med lokale. Kære politiker sats også på viden og oplevelse. Få turisterne ud på Nørrebro. Læs her interessante betragtninger om den nye Metropol.
Læs mere
22. april 2007
Alt tyder på, at højkonjunkturen er toppet. Men der er stadig 1.700 milliarder kroner i friværdi i den danske befolkning. Storcentrene opsluger de små. Reklamebranchen glemmer den gruppe, der har de 70 %, nemlig dem over 50 år. Vi tager pulsen på detailhandelens udvikling.
Læs mere
22. april 2007
Hver borger på Nørrebro bruger årligt 8.900 kr. i enarmede. Hele 940 spillemaskiner står på 90 spillesteder – på Nørrebro. Kiosker bruger spillemaskiner til at trække nye kunder til.
Læs mere
22. april 2007
Af Uwe Brodersen, redaktør på www.norrebro.dk
Johnny Beyer, formand for Nørrebro Handelsforening er anklaget af Ekstra Bladet og TV3 for at udfører sort arbejde. Selv afviser formanden disse beskyldninger, og kan dokumentere, at Ekstra Bladet og TV3 har uret i deres påstande. Journalisten bag disse ”afsløringer” bliver rost af hans kollegaer, for dybt seriøst journalistik. Ekstra Bladets Gravergruppe, der nu også samarbejder med TV3 har et slogan: Grav skidtet ud og vis det frem på forsiden. Journalisterne bruger skjult kamera og skjult mikrofon. Den ene journalist har løjet sig kræftsyg, for at få de rigtige historier frem.

Johnny Beyer advarer sine bestyrelseskollegaer, og er bange for at man vil manipulere med fakta, for at sælge flere aviser.
Læs mere
4.000 nye p – pladser i København
22. april 2007
I efteråret tages det første spadestik til 4 automatiske P-anlæg i København. De 4 første anlæg kommer til at ligge i de indre brokvarterer. Leifsgade på Islands Brygge, Under Elmene på Amagerbro, Nørre Alle på Nørrebro og Kastelvej på Østerbro.
Trafikken forurener
22. april 2007
Slid på bildæk, bremser og veje er de nye store syndere til at forurene luften. Disse slidpartikler bidrager til lunge – og hjertesygdomme, ligesom de kan forværre sygdomme i luftvejene.

Mindre kørsel, mindre salt og grus på vejene vil mindske forureningen. Man kunne måske også finde et andet materiale til at fremstille bremser.
Forbrugsfesten fortsætter i centre
22. april 2007
Steen & Strøm, der driver 15 storcentre, fortsætter fremgangen både i omsætning og lejeindtægter i 4. kvartal. Omsætningen i Danmark steg med hele 7,1 %. Koncernen er i gang med et center i Vejle, der skal stå færdig i 2008.
Stjæler for 6.000 kr. i minuttet
22. april 2007
Medarbejdere i detailhandelen stjæler for 6.000 – 7.000 kr. – i minuttet påstår Dansk Erhverv. Regnestykket er baseret på at butikkerne holder åbent 70 timer ugentlig. Hos Dansk Supermarked oplyses, at svindet udgør 1 % af omsætningen.

HK mener dog ikke, at disse tal kan passe. I samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Dansk Erhverv vil de iværksætte en ny undersøgelse. HK Handels formand Jørgen Hoppe:

Vi holder ikke hånden over folk, der stjæler, men vi vil samtidig heller ikke være med til, at butiksansatte hænges ud som stortyve.
Unge vælger A – kassen fra
22. april 2007
For ti år siden var mere end hver tredje af de unge mellem 16 – 24 år medlem af en a – kasse, i dag er det kun hver femte. Det er den lave ledighed, der får skyld for denne tendens.
Flere pakker og breve forsvinder
22. april 2007
I 2005 klagede 19.000 postkunder over Post Danmark, fordi deres brev var forsvundet. Det er en stigning på 34 % på bare to år. Samtidig er antallet af kunder, hvis pakker er forsvundet steget med 54 %
Bilfri Nørrebro ødelægger erhvervslivet
22. april 2007
3.400 biler passerede Stengade dagligt. Det var for meget for et flertal i Borgerrepræsentationen. Så nu skal der igen en bussluse op. Samtidig fratager man Rud Rasmussens Snedkerier som ligger på hjørnet af Stengade og Nørrebrogade indkørselsret fra Nørrebrogade. Skal man besøge virksomheden skal man køre en kæmpe omvej.

Mon ikke busslusen bider sig selv i halen. Nu er det Baggesensgade, der står for skud. Trafikmængden vil stige enormt i denne gade. Måske bliver der også indkørselsforbud her.
Der er gang i Blågårdsgade
22. april 2007
Først var det Skt. Hans Torv, så var det Elmegade, nu ser det ud til at Blågårdsgade er ved at blive in. En hel cafekrig er brudt ud i gaden, men på venskabelig plan. Jo flere cafeer, der er i et område, jo flere kunder kommer der og desto sjovere er det.
Discountbølgen er bremset
22. april 2007
Selv om der er oprettet et hav af nye discountbutikker er væksten bremset. I 2006 spores der et fald på 1,5 % i omsætningen. Det er første gang i 14 år, der kan spores en tilbagegang. Det betyder også at butikkerne kommer til at slås indbyrdes om kundernes gunst.

Vi vil se et større udvalg af kvalitetsprodukter, som økologi og friske fødevarer og fedtfattige produkter. Måske vil vi også se et større udvalg af færdigretter
Stor interesse for nyt Områdeløft
22. april 2007
Københavns Kommune og Staten har afsat 54 millioner kroner til et nyt områdeløft omkring Harraldsgade. På det første beboermøde mødte omkring 200 beboere frem. En kørerplan skal fremlægges for Borgerrepræsentationen i slutningen af året.
Danmarks dyreste lån
22. april 2007
Mybanker.dk har kåret Danmarks dyreste forbrugslån. Det blev Dansklaan.dk. Årlige omkostninger i procent er på 67,8 % før skat ved et lån på 20.000 kr.
27.000 tjekkes for sort arbejde
22. april 2007
Skattemyndighederne vil snart udtrække 27.000 helt tilfældige danskere til en særlig grundig kontrol for sort arbejde. Blandt de ting, Skat vil kigge på er, om der er et rimeligt forhold mellem husstandsindkomsten og den bil, der holder i garagen.
Trafikplan i Områdeløft Mimersgade – vedtaget
22. april 2007
Borgere i Områdeløft Mimersgade har færdiggjort en omfattende trafikplan, der blandt andet indebærer en bussluse i Mimersgade, gågader og spærring af veje. Nørrebro Handelsforening har ikke fået svar på, hvor trafikken så skal finde hen. Desuden er man lidt skeptisk i foreningen, selv om man anerkender borgernes ønske. Der skal altid være plads til den nødvendige trafik, så erhvervslivet og detailhandelen kan overleve.

Omkring årsskiftet vil Harraldsgade antagelig blive spærret over længere tid, når anlægsarbejdet til den nye Metro begynder.
Familier har ikke råd til at bo i København
22. april 2007
Mange familier med gennemsnitindkomster har ikke råd til at bo i København. Målt i tid skal man en times tid væk fra Rådhuspladsen, før der er råd. Det er ejendomskæden Home, den har lavet en undersøgelse. En gymnasielærer eller en politimand, der bliver gift, har en årsindkomst på 600.000 kr. De kan dermed købe en ejendom, der koster 2,1 millioner kroner. Kommuner som Vallø og Jægerspris er de nærmeste kommuner, der kan opfylde dette krav. Lejebolig kan være sidste udvej, men disse kan være svære at finde for en familie med gennemsnitsindtægt.
SuperBest skærper konkurrencen
22. april 2007
SuperBest er nu klar til at tage konkurrencen op med detailhandelsgiganterne Coop og Dansk Supermarked efter overtagelsen af Dreisler Storkøb og ISO – kæden. Kæden forventer en omsætningsstigning på 20 % til 14 milliarder kroner. Kæden har 220 butikker med 12.000 ansatte.

ISO har de seneste år givet underskud, sidste år blev dette fordoblet med 36 millioner kroner.
Flere indvandrere skal i job
22. april 2007
Folketingets såkaldte velfærdsaftale vil give København og ni andre kommuner i hovedstadsregionen penge til at ansætte jobkonsulenter, der skal hjælpe indvandrere med at få kontakt til virksomhederne og få foden indenfor.

København har mere end 9.000 ledige indvandrere på kontanthjælp
Rustet mod ekstreme bevægelser
22. april 2007
Fædregruppen på Indre Nørrebro har gode erfaringer med at holde de unge væk fra de ekstreme miljøer. Den personlige direkte kontakt til de unge er vigtig. Ved konkret at tale med dem kan vi høre, hvilke ord de bruger og få indtryk af, om de er ved at blive radikaliseret, fortæller formanden for Fædregruppen Khaled Al Subeihi til Arbejderen. Alt arbejde i Fædregruppen er frivilligt. Ingen offentlige kasser har ønsket at bidrage til gruppens forebyggende arbejde. Til gengæld er der sat 10 millioner kroner af til forskning i terrorisme.
Ny trafikguide på Nettet
22. april 2007
En ny Netguide gør det nemmere at finde den nemmeste og hurtigste vej ind og ud af København. Den nye guide er blevet til i samarbejde med flere parter i hovedstaden. Den bliver en god guide for pendlerne. Ifølge trafikforskere har bilister i hovedstaden tilsammen en spildtid på 95.000 timer på en almindelig hverdag. I fremtiden vil man også kunne lave en ruteplan på siden.
Moderate lønstigninger
22. april 2007
De danske lønmodtagere fik 3,2 % i lønfremgang sidste år. Frygten var, at det massive ledighedstal ville få lønkurven til at stige markant. Konkurrenceevnen er stadig intakt.
Sikkerhed med Dankort skærpes
22. april 2007
Fra næste år forbydes hver tredje terminal. Samtidig stryges erstatningen fra bankerne til de butikker, der har modtaget falske kort, hvis chippen i kortet ikke er læst. Målet er, at sikre Dankortet som danskernes mest foretrukne betalingsmiddel.

Allerede ved årsskiftet forsvinder fluesmækkeren. Fra sommeren vil de sort/røde terminaler ikke mere blive accepteret. Der findes i dag godt 89.800 Dankort – terminaler i danske butikker:

- 14.500 chipterminaler

- 10.500 fluesmækkere – forbydes 1.1.2008
- 17.300 sort/røde terminaler med pinkode og magnetstribe – forbydes 1.7.2008
- 18.500 ikke – aktive chipterminaler – mister betalingsgaranti 1.1.2008
- 29.000 terminaler med magnetstribe og underskrift, mister betalingsgaranti 1.1.2008
Flere indvandrere får lærepladser
22. april 2007
Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af indvandrere og efterkommere, som får en lærerplads er steget med 67 % fra 2003 til 2006.

Sidste år blev der indgået 36.077 uddannelsesaftaler, eller hvad der svarer til 38 % flere end for tre år siden.
P – automater giver milliontab
22. april 2007
1. januar i år skulle der rundt omkring i København være opsat P–automater. Men kun 43 af de planlagte 1.500 automater er i drift, fordi den tyske virksomhed Siemens ikke kan levere billetautomaterne. Det kostede sidste år kommunen 30 millioner kroner. Et anseeligt beløb vil det koste i år.
P – hus skaber mere trafik
22. april 2007
Ifølge Noah skaber det nye p – hus på hjørnet af Åboulevarden og Blågårdsgade mere trafik. Det vil få flere pendlere til at vælge egen bil frem for den kollektive trafik, mener man i foreningen. Ivan Lund Pedersen siger til paagaden.dk
 • Som det ser ud nu, skal beboerne betale 640 kr om måneden for at bruge p – huset, hvorimod de kan holde på gaden for 175 kr. om året.

 • Pendlerne kan ofte få deres arbejdsplads til at betale de 800 kr. om måneden, det koster beboere uden for Blågården at parkere der, som et frynsegode

Fødevarepriserne stiger
22. april 2007
Efter flere års vigende tendens stiger fødevarepriserne i Danmark nu markant. Endvidere er danskerne blevet vant til at betale mere for kvalitet.
Coop vil åbne 60 nye butikker
22. april 2007
I år og det kommende vil Coop åbne 60 nye butikker. Både Kvickly, Fakta, Irma og SuperBrugsen får flere salgssteder. Satsningen kommer efter et rekordoverskud. Markedet for dagligvarer er øget med 1,5 % men Coop har haft en omsætningsfremgang på det dobbelte. Kvicklys fremgang er ikke tilfredsstillende, men det bliver den, forsikrer koncernen.
Skatteminister afviser lavere skat på arbejde
22. april 2007
Skatteministeren vil ikke sætte skatten på arbejde ned, som OECD anbefaler. Desuden foreslår OECD, at ejendomsskatterne hæves.

Det vil medføre at førtidspensionister, kontanthjælpsmodtagere og folkepensionister, som bor i egen bolig vil komme til at betale en højere skat for, at folk, der er i arbejde, kan få en lavere skat. Det vil betyde en omfordeling fra de fattigste i samfundet til de rigeste, og det er jeg politisk modstander af, siger skatteminister Kristian Jensen.
Nørrebro for farlig for Anna Pihl
22. april 2007
Det var egentlig planlagt, at første del af Anna Pihl serien skulle optages i en 7 – eleven butik på hjørnet af Guldbergsgade og Fælledvej. Men det turde man ikke. I stedet var det en butik i Vanløse, der blev filmet. Optagelserne blev flyttet af hensyn til skuespillernes sikkerhed.
København er 3.dyrest i verden
22. april 2007
En ny undersøgelse viser, at København er den tredje dyreste storby i verden, kun overgået af Oslo og Paris. The Economist Group har lagt 160 varer i en indkøbskurv i storbyer over hele verden.
Opbakning til et fælles kulturhus
22. april 2007
Alt ser ud til, at Nørrebro Park Kvarter nu også bakker op til et internationalt kulturhus i nærheden af Nørrebrohallen. Dette hus skal blandt andet rumme et bibliotek samt Verdens Kulturcentret.

Kultur og Fritidsudvalget har også truffet en principbeslutning om, at der skal placeres et internationalt kulturhus i nærheden af Nørrebrogade. Det forventede budget er cirka 66 millioner kroner.
Syv ud af ti syge går på arbejde
22. april 2007
Syv ud af ti danskere er i løbet af et år gået på arbejde, selv om de var syge og burde være blevet hjemme i deres senge, viser en ny undersøgelse fra Arbejdsmedicinsk Klinik. Næsten h
TV 3 sender i Bilka
22. april 2007
I Bilka kan man på 181 skærme i 14 varehuse se reklamer. Det er TV3, der organiserer dette. Senere er det meningen, at der skal komme sport, nyheder og underholdning på skærmene.
Købmænd satser på etniske varer
22. april 2007
De frie købmænd i kæderne SuperBest og Spar vil tiltrække både indvandrere og danskere ved at tilbyde originale fødevarer fra Balkan og Tyrkiet. Det er første gang, store butikskæder satser på indvandrere som kundegruppe. Men også danskere har fået smag for det tyrkiske og mellemøstlige køkken.
Ud med 42 virksomheder
22. april 2007
Københavns Kommune er i hast tvunget til at trække stikket ud på to erhvervsparker, 42 små nystartede firmaer er kommet i klemme. Mens regeringen vil satse på at forbedre rammerne for iværksættere, dropper Københavns Kommune den lokale iværksætterrådgivning.

Fra 1. marts er de 42 virksomheder sat på gaden. Det er EVU, der står for erhvervsparkerne, men det er på grund af udligningsproblemer i forbindelse med kommunalreformen, at man dropper støtten til iværksætterne. Tilskuddet til EVU bliver reduceret fra 9,2 til 2,2 millioner kroner.
Hver femte vil ikke arbejde
22. april 2007
Socialforskningsinstituttet har fundet ud af, at 21 % af de ledige ikke ønsker et arbejde. DA mener, at de 25.000, der drejer sig om, ikke burde have så meget som en krone i dagpenge. I undersøgelsen svarer hver tredje, at de inden for en måned ikke aktivt, har søgt job. Formanden for AK – Samvirke, der organiserer alle a – kasser tror ikke på undersøgelsen:

Jeg nægter at tro, at de her mennesker har svaret, at de absolut ikke vil have arbejde. Der er så mange elementer i sådan et spørgsmål. For eksempel om de overhovedet er i stand til at bestride jobs. Vil De gerne have et job, er derfor et mærkeligt spørgsmål.
Butiksdød rammer de mindste
22. april 2007
I det seneste år, er der lukket næsten 100 dagligvarebutikker i Danmark, og antallet af kolonialbutikker er nu det laveste i adskillige år. Det er især minimarkeder, og kiosker, der ikke kan klare sig i konkurrencen. Nærbutikkerne havde fordelen, at de andre butikker havde lukket, men efter liberaliseringen af lukkeloven med længere åbningstider på hverdage og om søndagen, har de udhulet grundlaget for de mindre butikker. Værst er det gået ud over de butikker, der ikke har været organiseret i en kæde.
Faderhuset belåner Ungdomshus – grund
22. april 2007
Lederen af frimenigheden Faderhuset har nu halet godt 8,5 millioner kroner ud af den tomme grund på Jagtvej 69, hvor Ungdomshuset havde adresse for nylig. Det er udlånsselskabet Ventureinstituttet der har fået fem pantebreve i grunden. I forvejen var Ungdomshuset belånt med 1,5 millioner kroner.
Brokkerøv kan ødelægge dit job
22. april 2007
Der skal ikke mere end et brokkerøv til at ødelægge stemningen på arbejdspladsen. Den negative persons udstråling spreder sig ufattelig hurtigt. Det bedste er, at de sure opstød isoleres, viser en amerikansk undersøgelse.
Middelklassen på vej væk fra København
22. april 2007
De høje boligpriser har drevet middelklassen ud af København. De velhavende køber de attraktive ejerboliger, mens de fattige bor til leje, viser en ny analyse. Det skyldes, at der ikke bygges nok nye boliger til at mætte efterspørgslen .
Kvarterløft skal koordineres
22. april 2007
Københavns Kommune lægger nu op til, at der skal bedre samarbejde mellem de forskellige projekter der foregår på Ydre Nørrebro. Det drejer sig om projekterne Nørrebro Park, Mjølnerparken og Områdeløft Mimersgade. Københavns Kommune mener, at der mangler dialog mellem de forskellige projekter. Der er behov for en bedre koordinering mener man.

Kommunen mener, at det kniber med samarbejdet mellem Fonden Realdania og Områdefornyelsen Mimersgade. Nørrebro Handelsforening er repræsenteret i både Nørrebro Park og Områdefornyelse Mimersgade.
Irma går over Bæltet
22. april 2007
Irma gør sig klar til et historisk indtog i Jylland. Det bliver sandsynligvis i byer som Århus, Silkeborg, vejle og Kolding. Irmas omsætning over kvalitetsprodukter ligger ca. 10 % over omsætningen i fjor.
Deltidsansatte skal tvinges til fuldtidsjobs
22. april 2007
43 % af de deltidsansatte er ikke interesseret i fuldtidsarbejde, siger Socialforskningsinstituttet. En hårdere kurs over for de deltidsansatte skal få dem til at søge fuldtidsjobs. Næstformand i Løn – og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening, borgmester Kjeld Hansen tager dog afstand fra A – kassernes hårdere kurs. Der skal også være plads til familielivet. Man kan ikke tvinge folk over i et andet fagområde.
Butiksassistenter har en fremtid i banken
22. april 2007
Et stigende antal butiksassistenter har fået lønforhøjelse ved at fortsætte deres karriere i banken. Fordelen ved disse medarbejdere er, at de har det gen, der hedder service. Nordea har ansat 160 assistenter med anden baggrund. I hele finanssektoren skønnes det, at 1.000 mennesker har en anden baggrund, end den traditionelle.
Noah er imod underjordiske p – pladser
22. april 2007
Det er helt meningsløst, at bygge nye P-pladser. Man burde hellere satse mere på højere p – afgifter, mere eller bedre kollektiv trafik og delebiler, siger Ivan Lund Pedersen til Paagaden.dk

Noah mener, at forureningen øges med underjordiske p – pladser.
Ældre bliver superbrugere
22. april 2007
Aldersgruppen 50+ sidder nu på 70 % af formuen i Danmark og danskere, der er under 64 år, har et markant højere forbrug end ældre over 64 år. Producenter og leverandører, der vil tjene på ældre, kan derfor se frem til gyldne tider, selvom kun en ud af ti reklamekroner i dag er rettet mod ældre.

Fremtidige genrationer af ældre vil forsøde tilværelsen med øget forbrug.
P – betaling bliver skruet op
22. april 2007
FDM er bekymret over, at taksterne for parkering i København er steget med 180 % i perioden 1992 – 2005. Samtidig har man nedlagt 2.600 P-pladser.

I stedet for at bruge pengene til at forbedre parkeringsforholdene har man valgt at fylde kassen op i skoleforvaltningen ved at sætte parkeringstaksterne yderligere i vejret. (FDM)

En undersøgelse som ICP gennemførte blandt 2.400 kunder i 24 byer var det foruden grim kunst, dårlige parkeringsforhold, der irriterede kunderne bedst.
Flertal for ny planlov
22. april 2007
Forslaget til ændring af planloven er ikke god nok, mener dansk Folkeparti. Men Socialdemokraterne bakker den op, og dermed har regeringen et flertal. Miljøordfører Christian Wedell – Neergaard (K) :

Det er afgørende, at det bliver ved med at være liv i bymidten, og derfor skal vi ikke placere nye butikker uden for byerne. Vi skal ikke have svenske tilstande, hvor hver eneste motorvejsafkørelse er plastret til med butikscentre.
Skal ansatte have høreværn
22. april 2007
Musikken især i tøjbutikker er så høj, at det giver ansatte stress. En måling i ti tøjbutikker bekræftede dette. I 8 butikker lå støjen mellem 55 decibel og 75 decibel. I to butikker lå den mellem 70 og 80 decibel.
De mest stressende jobs
22. april 2007
Stort arbejdspres, højt tempo, skiftende arbejdstider og lav indflydelse er alle store stressfaktorer. Men også job som har med mennesker at gøre, scorer højt på stressbarometeret. Hvor der er mennesker, er der mulighed for konflikter, og det giver stress. Søvnbesvær er en rigtig god indikator for stress.

De 10 mest stressende jobs:
 1. Tapperi pakkere
 2. Fysio – og ergoterapeuter
 3. Plejepersonale
 4. Lægesekretær
 5. Ufaglærte elektronikarbejdere
 6. Folkeskolelærere
 7. Bogholdere og revisorer
 8. Pædagoger
 9. Omsorgsmedhjælpere
 10. Læger og tandlæger
De 10 mindst stressende jobs:
 1. Offentligt ansatte chefer
 2. Lagerekspedienter
 3. Elektrikere
 4. Lager – og havnearbejdere
 5. Pædagogmedhjælpere
 6. Dagplejere
 7. Mekanikere
 8. Nærings – og nydelsesmedarbejdere
 9. Sygeplejerske
 10. Tømrere – og snedkeri
Lavtlønnede sparer for meget op til pension
22. april 2007
Beregninger fra BG Bank viser, at en person, der tjener 200.000 kr., og som indbetaler 10 % af lønnen til pension i 35 år, vil have 90 % af lønnen som pensionist.
Fakta har passeret 8 milliarder kroner
22. april 2007
Fakta har første gang passeret 8 milliarder kroner i omsætning. I dag har koncernen 344 butikker, i 2006 kom der 16 nye til. I 2007 satser man på, at åbne yderligere 20 – 25 butikker.

Det betyder, at der kommer 400 nye kollegaer til de allerede 4.000 i koncernen.
Husk dit chip – kort
22. april 2007
I Føtex på Nørrebro ligger 100 Dankort og venter på at blive afhentet af deres ejere. Kunderne lader deres kort sidde i terminalen, når de forlader forretningen.
Let at sælge gammelt kød til restauranter
22. april 2007
33 restauranter i København fik tilbud om at sælge gammelt kød af journalister fra BT. 9 restauranter bestilte tilsammen et halvt ton kød. Kun 6 restauranter sagde klart nej. Problemet med gammelt kød er åbenbart ikke slut. Så næste gang du sætter tænderne i rejer og oksekød, som du ikke skal betale særlig meget for på en restaurant, så tænk dig om.

Det kød, der blev tilbudt de omtalte restauranter var 3 år gammel.
Nørrebro er den bydel i København med fleste miljø-engagerede butikker
20. april 2007
I dag er 35 virksomheder på Nørrebro medlemmer af Københavns Miljønetværk. 28 af disse er Grøn Butik og det vil sige, at Nørrebro er den bydel i København med fleste miljø-engagerede butikker. Det er især butikkerne i Jægersborggade, der melder sig på banen.Her er hele 14 butikker medlem af Københavns Miljønetværk og dermed Grøn Butik. Det betyder, af butikken har forpligtiget sig til at indføre miljøtiltag som fx elsparepærer, affaldssortering eller servering af økologisk te/kaffe. Butikkerne har en fast kontakt person i Københavns Miljønetværk som løbende holder dem til ilden og sikre at de opfylder kravene til medlemsskab. Når de gør dette får de et diplom. Du kan se om din lokale cafe er medlem ved at se efter flg. klistermærke på døren
20. april 2007
Journalist Camilla Breseman fra Ejendomsforeningen Danmark fulgte i hælene på formanden for Nørrebro Handelsforening i de dage, hvor Ungdomshuset blev ryddet, og de forretningsdrivende havnede i en krigszone.
Læs mere
10. april 2007
Fødevare- og dagligvaresektoren holder midlertidig skruen i vandet med 4,2% højere forbrugerpriser
Læs mere
2. april 2007
Beskeden stigning i butikkernes kasseapparater på 1% i februar i år i forhold til februar sidste år
Læs mere
29. marts 2007
Det vrimler med nye butikker i VestDanmark og med butikker i Danmark - 53 husstande pr. butik.
Læs mere
29. marts 2007
26. marts 2007
Discount gik tilbage med 2%. Supermarkeder frem med 5% i januar. Fiskehandlere frem med 30% og urmagere med 29%. Babyudstyr/børnetøj frem med 17% og parfumerier med 15%.
Læs mere
19. marts 2007
Ældre med frigjorte friværdier superforbrugere i bymidterne
Læs mere
18. marts 2007
www.sshhandel.dk
SSH (Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger) har fået ny hjemmeside. På siden kan man blandt andet læse interessante artikler, der tager udgangspunkt i detailhandelens udvikling og problemer. Artiklerne giver kreativt input og modspil til politiske udspil. Indlæggene giver også et bidrag til udviklingen af København.
Læs mere
17. marts 2007
Nørrebro Handelsforening har afsendt en appel om et møde med Erhvervsminister Bendt Bendtsen til såvel Ritt Bjerregaard og Knud Foldschack - om vi igen får ro på Nørrebro.
Læs mere
17. marts 2007
Vi har valgt, at ligge svaret ind på hjemmesiden - uden kommentarer.
Læs mere
17. marts 2007
Nørrebro Handelsforening modtager vrede mails og trusler fra politikere. Men hjemmesiden topper med besøgende.
En kommunikationsekspert mener, at politikerne har klaret det dårligt. Det viser en meningsundersøgelse også.
Demokrati handler også om dialog, men den er ikke til stede. De unge afviser ikke vold som kampvåben. Detailhandlerne på Nørrebro er atter engang ladt i stikken. Læs her 14. kapitel i sagen om Ungdomshuset.
Læs mere
Nørrebro Skaber Jobs
17. marts 2007
Opdateret link om projekt Nørrebro Skaber Job sig til?
Nørrebro Skaber Job er et tilbud til socialt udsatte og unge med etnisk minoritetsbaggrund fra Indre Nørrebro i alderen 16-23 år.
Læs opdateret link
Læs visionerne om projekte fra arkivet
Læs projektbeskrivelse og samarbejdsaftale fra arkivet
Danske Initiativpuljer
17. marts 2007
5 mio. kr. søger lokale ideer – har du en?
Danske Bank vil gerne bidrage til det samfund, de er en del af. Det gælder både nationalt, regionalt og lokalt. De har derfor skabt Danske Initiativpuljer, der støtter lokale initiativer inden for områderne viden, kultur og idræt.
Læs mere
15. marts 2007
Hvem er det, Københavns Kommune i sin tid solgte Ungdomshuset til? I de kristne kredse kan man ikke finde ud af om det er tale om en ekstrem frikirke eller en sekt. Mon de nogensinde vil eller kan bygge noget på grunden Jagtvej 69? Djævleuddrivelse og andre uhørligheder hører med til dagligdagen.
Læs mere
14. marts 2007
I henhold til vedtægternes § 6 indkaldes Nørrebro Handelsforening til ordinær generalforsamling; Torsdag den 29. marts 2007 hos
Restaurant Mama Africa – Griffenfeldsgade 17, 2200 – København N.
Læs mere
Handelsforening: Vi bør fordele pengene fra de unge
14. marts 2007
Ungdomshusets indsamling af penge til ofrene for ødelæggelserne er en god idé, mener handelsforeningen - der foreslår, at den bliver mellemmand, så ofrene ikke skal tvinges til at søge hjælp hos gerningsmændene.
Læs artikel på politiken.dk
Læs referat af bestyrelsesmøde 20. februar 2007
13. marts 2007
11. marts 2007
Vi starter med et rygte. Historien kan ikke bekræftes fordi forretningsindehaveren ikke vil udtale sig, og så vidt vides er denne historie ikke politianmeldt. Derfor forbliver denne historie et rygte, men vi har ingen grund til at betvivle dens ægthed.
Læs mere
9. marts 2007
Det sker, at den gamle redaktør begår fejl. Bliver det opdaget, rettes det selvfølgelig omgående.
Som det vil fremgå andetsteds her på siden, tror Overborgmesterkontoret åbenbart at de har fanget redaktøren i en fejl.
Læs mere
9. marts 2007
Nørrebro Handelsforening har modtaget en opfordring fra Overborgmesterens Sekretariat om, at vi skal ændre indholdet på vores hjemmeside.
Læs Nørrebro Handelsforenings svar på denne henvendelse
Læs mere
Nyt ungdomshus
8. marts 2007
Der er brug for så hurtigt som muligt at finde et nyt ungdomshus. Derfor opfordrer vi alle til at hjælpe med at findeet egnet stedpå Nørrebro. Bygningen skal helst være mellem 1.000 og 3.000 m2 og med mulighed for at afholde koncerter, indrette køkken mv. Det mest optimale vil være hvis der også er lidt udendørs arealer ogat der er lidt afstand til naboerne, så der kan spilles høj musik. Det kan evt. også være en større bygning, hvor man kan skille en del fra til ungdomshus.

Såfremt du kender et sådan sted, så kontakt Nørrebro Handelsforening via E-mail info@norrebro.dk eller på telefon 35371891, så vil vi videreformidle denne information til Københavns Overborgmester og de unge moderate brugere.
7. marts 2007
Stor stigning i fødevarepriser lavvækst i salget af dagligvarer - set i forhold til sidste år
Læs mere
Efterlysning af vidner.
5. marts 2007
Har du været øjenvidne til de seneste dages begivenheder på Nørrebro? Og vil du gerne fortælle, hvad du har set? Så er TV2Dok interesseret i din beretning til et dokumentar-program, som produceres netop nu.
Kontakt journalist Michael Elsborg på mail miel@tv2.dk eller telefon: 3017-2982.
Læs E-mail afsendt til Ritt Bjerregaard og Knud Foldschack
5. marts 2007
Nørrebro Handelsforening har afsendt en skriftlig appel til såvel Ritt Bjerregaard og Knud Foldschack - om vi igen får ro på Nørrebro
Læs e-mail til Ritt Bjerregaard
Læs e-mail til Knud Foldschack
4. marts 2007
Hvad sker der, når Ungdomshuset er revet ned? Er det en skjult dagsorden, bag det hele? Nogle magtfulde investorer har planer, de ikke vil delagtiggøre Nørrebro – borgerne og erhvervslivet i. De venter bare på, at Ungdomshuset bliver revet ned.

Måske får vi snart en afklaring. Og medierne fortsætter deres profetier – Nørrebro i forfald.
Læs mere
4. marts 2007
Politikere har et stort ansvar. De skal kunne arbejde sammen på tværs af partiskæl. De skal kunne lade sig inspirere af andre, der har den praktiske erfaring. Men i København kniber det. Beskyldninger om et dårligt klima på Rådhuset fyger gennem luften. Skal København blive en Metropol må kammertonen findes frem. Nørrebro Handelsforening har både haft gode og dårlige erfaringer.
Læs mere
4. marts 2007
Læs her nogle interessante betragtninger om fremtiden i samfundet. Nye skærpede regler for dagpengemodtagere. Er jobfesten forbi? Andelshavere vil bidrage med 0,5 % i forbruget. Er der nok unge til at tage over, når de ældre forlader arbejdsmarkedet? Mange tolkninger af de samme undersøgelser.
Læs mere
4. marts 2007
Ikke alle, der tager Ungdomshuset i forsvar, har været røde i deres ungdom. Dagen før politiet gik ind i huset på Nørrebro, mødte Weekendavisen en indædt konservativ, der først rasede mod de unge. Siden har han skiftet standpunkt.
Læs mere
4. marts 2007
Overenskomsten vil koste arbejdsgiverne cirka 4 – 5 %. Læs her om de nye regler, blandt andet om anciennitetstillæg, Fritløns kontoen m.m. Læs også om de ændrede takster i minimallønnen.
Læs mere
4. marts 2007
Ungdomshuset har udsendt en pressemeddelelse med deres version af politikernes rolle omkring Stevnsgade og Jagtvej 69. Parterne er meget langt fra hinanden. Kan der findes en løsning? Eller skal vi finde os i vold, hærværk og ødelæggelser, der samtidig giver politiet overarbejde? Skal brosten bruges som argument?
Læs mere
4. marts 2007
Overborgmesteren fortalte fejlagtigt offentligheden, at forsikringsselskaberne dækkede for skaderne i forbindelse med kampene omkring Ungdomshuset. Men det er en påstand, der ikke holder. Læs her, hvordan det forholder sig.
Læs mere
4. marts 2007
Nørrebro Handelsforening tilbyder sig som mægler. Betingelsen er dog, at alle parter giver sig, og at der er en reel vilje fra politisk side til at få konflikten løst.

De mange uroligheder har været en særdeles bekostelig affære for detailhandelen på Nørrebro. Findes der ikke en løsning her og nu, vil uroen ulme på Nørrebro i mange år.
Læs mere
1. marts 2007
Detailhandelen kom pænt bedre fra start i 2007 end ventet og bedre end resultatet for andet halvår 2006
Læs mere
27. februar 2007
3,9% vækst i 2006 i butikkernes kasseapparater mod 5,6% i 2005.
Læs mere
27. februar 2007
I samarbejde med HK Handel og Dansk Erhverv deler Nørrebro Handelsforening flyers ud ved hjælp af 2-3 ansatte fra HK København til butikker på Nørrebrogade og omkring ungdomshuset onsdag den 27. februar 2007 mellem kl. 10,00 og 14,00

Det sker efter, at vi har opfordret både Politi og de unge i Ungdomshuset til at være tilbageholdende, når det først går løs. - Det allerbedste var selvfølgelig, hvis konflikten kunne løses fredelig, men det ser det desværre ikke ud til.

Læs 12 gode råd klik her
Læs mere
27. februar 2007
Vær med til at gøre en forskel.
KarriereBiblioteket søger jobambassadører til at fortælle om deres job, og uddannelse.

Målet er at informere og inspirere Nørrebros unge til at komme i gang med en uddannelse, og der er brug for frivillige fra alle slags erhverv.
Læs mere
26. februar 2007
63% af stigningen i beskæftigelsen i den private sektor i 2006 er sket i branchegrupperne: "Handel, hotel, og restaurant" og "Finansiering og forretningsservice"
Læs mere
25. februar 2007
Væksten skredet for discount fra +16,0% i 2003 til -1,5% i 2006
Læs mere
20. februar 2007
15. februar 2007
Da Nørrebro Handelsforening har bragt en opfordring fra politiet her på siden har vi også bedt ungdomshuset om, at komme med deres opfordring, hvilken kan læse her:
Ungdomshuset udtaler; Tag dig i agt for politiet.
Læs mere
14. februar 2007
31% flere 55-69 årige med høj købekraft de sidste 10 år som nøglen til en stærk strøghandel i danske provinsbyer og nu med råd og lyst til markant spirende interesse for økologi
Læs mere
14. februar 2007
Nørrebro Handelsforening er af Københavns Politi blevet opfordret til, at kommunikere budskabet, at politiet skal have fred til, at løse deres arbejdsopgaver - samme budskab vil blive afleveret indenfor de nærmeste dage pr bud til samtlige butikker på Nørrebro, så butikkerne kan uddele budskabet via flyers.

Politiet prøver at løse sine arbejdsopgaver på fredelig vis, men desværre kan f.eks. demonstrationer udvikle sig voldeligt, og så må politiet anvende den nødvendige magt for at løse opgaven.
Læs mere
14. februar 2007
Nørrebro Handelsforening fik for 7 år siden tilbudt Ungdomshuset for én krone af Københavns daværende overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S).
Læs mere
14. februar 2007
Nørrebro Handelsforening er alvorligt bekymret over situationen omkring Ungdomshuset. De unge har kun et alternativ, det er Stevnsgades Skole, men i dette område er de unge uønskede.

De skal endeligt svare inden den 19. februar. Bliver det et endeligt nej, er vejen banet for en rydning. Appellen fra Nørrebro Handelsforening er, at undgå vold og hærværk. Opfordringen til Politiet er, at undgå unødig vold og provokation.
Læs mere
11. februar 2007
Den 12. januar 2007 offentliggjorde Indenrigs- og sundhedsministeriet et udkast til lov om røgfri miljøer. Det vides endnu ikke, hvornår loven forventes at træde i kraft, da den oprindelige dato, den 1. april 2007, er blevet udskudt.
Læs mere
8. februar 2007
Konkursstigning i Hovedstaden på over 100% i januar - Resten af landet et fald på over 30% i januar
Læs mere
8. februar 2007
Per Larsen fra Københavns Politi sammenligner begivenhederne den 16. december omkring Ungdomshuset med episoden den 18. – 19. maj 1993. Hvad skete det, dengang?
Læs mere
8. februar 2007
25 af Danmarks 120 frivillige kæder tæller på knapperne. Nyt Syn og Sportsmaster er de nyeste tilbud. Regeringen barsler med et skatteindgreb, der skal strække kapitalfonde. Selskabsskatten er sat ned. Internationaliseringen af detailhandelen betyder ændringer af plan – og lukkeloven i fremtiden.
Læs mere
8. februar 2007
www.norrebro.dk giver hermed et par konkrete og relevante tips til, hvordan du får et job. Skil dig ud fra de andre, men frem for alt – vær dig selv. Find gode tips til dit cv. Hvordan skal jeg forholde mig i en samtale?
Læs mere
8. februar 2007
HK mener, at 9 ud af 10 butikker ikke betaler for interessetimer, eller for den tid, de ansatte bruger ekstra i butikken. De butiksansatte er ofte for flinke, mener HK. De lader sig for let udnytte.
Læs mere
8. februar 2007
Pr. 1. januar er der tilladt, at give gratis gaver ved salg i detailhandelen. Nu kan man få en gratis skiferie ved køb af en fladskærm. På Nørrebro er der også blevet givet gratis bøger. Denne tilgift, var den egentlige årsag til at Nørrebro Handelsforening blev stiftet. Foreningen var med til at få ordningen afskaffet. En ordning, der nu er genindført.
Læs mere
8. februar 2007
Er de unge blevet mere aggressive, eller er det mediernes fokusering?

En af politiets ledere beskylder de unge for at være fascister og forkælede børn. Hvorfor skal de unges aggressioner gå ud over uskyldige på Nørrebro?

Hvorfor er det ikke plads til de unge i vores overflods – samfund?

Læs den 10. artikel i vores serie om Ungdomshuset. Hvad er der sket den sidste måneds tid?
Læs mere
8. februar 2007
De Konservative vil skære i dagpengene. Tænketanken vil have dagpengeperioden ned på et år. Konsekvensen vil blive flere fattige. Ingen tænker på det grå og det hvide guld. Her daler erhvervsfrekvensen meget hurtig efter de 60 år. Hvad med et nyt beskæftigelsesfradrag til disse, så de bliver længere på arbejdsmarkedet?
Læs mere
8. februar 2007
En myte er, at dem der er arbejdsløse i dag er dovne. Men denne fordom blev aflivet da over 4.000 deltog i en jobmesse på Københavns rådhus.
Læs mere
8. februar 2007
Modstandsbevægelse, borgergruppen og folkebevægelsen SIAD (Stop Islamiseringen Af Danmark) har tre gange fået afslag på en demonstration på Nørrebro. Grundloven er sat ud af kraft på Nørrebro, siger de. Derfor vil de demonstrere uden tilladelse. Politiet frygter for ballade og hærværk.
Læs mere
8. februar 2007
Fælles markedsføring er hovedpunktet på det første af fire medlemsmøder. Hvilke emner, der ellers er på dagsordenen bestemmes af medlemmerne. Nørrebro Handelsforening håber, at mange møder op den 22. februar 2006.
Læs mere
8. februar 2007
Mere tv – overvågning skal gøre tilværelsen mere surt for kommende røvere og mere tryg for kunder og ansatte. Forbrugerrådet er dog skeptisk. HK har indgået an aftale med HTS om tv – overvågning af medarbejdere. Men kvaliteten på mange opsatte kameraer er for dårlige. Direktør: Videoovervågning i dag er en jungle.
Læs mere
8. februar 2007
Så er det igen lokalhistorie på programmet. Historier og anekdoter fra Det Gamle Nørrebro kan høres den 28. februar kl. 19 i Stefans Kirken. Arrangementet afholdes for tredje gang, og det er efterhånden et tilløbsstykke. Sidste gang mødte 200 frem. Nørrebro Handelsforening er gået sammen med andre aktører.
Læs mere
Optimisme i detailhandelen
8. februar 2007
Detailhandelen oplevede en stigende omsætning i sidste kvartal af 2006. de ser positivt på den nærmeste fremtid. Julehandelen satte igen rekord i 2006.

67 % af virksomhederne forudser, at væksten fortsætter.
Metro – cityring i udbud
8. februar 2007
Rådgivere skal ind til 20. marts udarbejde tilbud, der derefter skal vurderes og forhandles. Det forventes at kontrakterne ligger klar til underskrift i juni. Men selve loven skal dog først vedtages.
HK tvunget til voldsomme besparelser
8. februar 2007
Sidste år mistede fagforeningen HK i alt 16.000 medlemmer. Og flugten er endnu ikke stoppet. Det betyder, at fagforeningen må skille sig af med hver 8. medarbejder, hvilket vil sige ca. 200.

I alt skal der spares 177 millioner kroner de næste tre år.

Et forslag går også ud på at begrænse antallet af lokale afdelinger fra 17 til 7. En ekstraordinær kongres skal endelig tage stilling til besparelserne senere på året.
Besparelser går ud over detailhandelen
8. februar 2007
Børne – og Ungdomsforvaltningen i København skal spare over 100 millioner kroner, grundet gigantisk overforbrug de sidste par år. Det vil gå ud over morgenmaden, eftermiddagsfrugten, lejerskoler, og efteruddannelse.

Men det vil også betyde flere lukkedage. Og det vil gå ud over detailhandelen. De ansatte skal have mere fri for at passe deres poder.
Butiksansatte siger nej til Peberspray
8. februar 2007
Urmagere og bankansatte siger nej til brug af peberspray. Det var Pia Kjærsgaard, der kom med forslaget. Man vil ikke optrappe en farefuld situation, lyder meldingen.
Dårligt arbejdsmiljø koster kassen
8. februar 2007
Danske virksomheder taber hvert år 45 milliarder kroner på grund af dårligt arbejdsmiljø. Udgifterne er ofte skjult i regnskabet, viser en undersøgelse som hovedorganisationen FTF, har foretaget.
Unge uden praktikplads – halveret
8. februar 2007
Antallet af nye praktikpladser er vokset med 10 – 15 % de senere år., mens antallet af unge, der mangler en praktikplads er faldet drastisk. 4.500 unge står uden en ordinær praktikplads. Der i dag mangel på lærlinge i visse brancher og visse dele af landet.
Hvert 3. postbud siger op
8. februar 2007
Medarbejdere i Post Danmark ryger ud og ind. Personaleflugten er så stor, at hvert tredje postbud sagde op sidste år. 3F mener, at det er fordi, at etaten driver rovdrift på medarbejderne.

Personaleudgifterne i 2005 løb op i 6,6 milliarder kroner.

Men det er ikke grund til at være forskrækket siger generaldirektør Helge Israelsen.
Hvad sker der med Handelsstandens Indkøbsordning?
8. februar 2007
Redaktøren er blevet spurgt om erstatningskravet vedr. Handelstandens Indkøbsordning. Som bekendt løb Københavns Kommune fra en kontrakt. Nørrebro Handelsforening truede med retssag. Københavns Kommune opfordrede til, at foreningen fremkom med en forligsskitse. Den er for længst afleveret. Kommunen havde bebudet, at ville vende tilbage lige efter nytår.

Såfremt forliget går igennem, vil det også have betydning for denne hjemmeside. Så vil der være penge til at forbedre den. For en forening, som Nørrebro Handelsforening har pengene overordnet stor betydning. Det vil også få betydning for medlemmerne., idet foreningen har besluttet, at gøre mere ud af markedsføringen.
Fejl i mærkning af kød
8. februar 2007
Hver fjerde pakke med hakket kød er mærket forkert. Fødevarestyrelsen har målt fedtprocenter, der både er højere og lavere, end mærkningen viser. Fødevarestyrelsen mener, at der sjuskes for meget i virksomhederne.
Forsinkede tog – mange år endnu
8. februar 2007
Bane Danmark får en kapitalindsprøjtning på 4 milliarder kroner, så skal vi alligevel regne med forsinkede og aflyste tog i mindst syv år endnu. Pengene vil blive brugt til at hæve levetiden på de slidte signaler. De nuværende signaler er op til 35 år gamle, og de er skyld i cirka 20.000 forsinkede og aflyste Intercitytog og S – tog årligt.

Mere end hvert femte tog var forsinket i 2006. Passagerer måtte vente på 21,5 % af samtlige tog. Der er sket en fordobling af forsinkelserne siden 2003. Næsten 45.000 tog opgav DSB at få frem og derfor aflyste.
Slik – ikke i børnehøjde
8. februar 2007
Det minder om sovjetisk planøkonomi, så bastant afviser Dansk Erhverv, forbrugsministerens forslag om, at fjerne slik i børnehøjde. Fedme er ikke butikkernes ansvar, siger organisationen. Politikerne skal ikke bestemme, hvordan butikkerne indrettes.
 • Skal varer med primadonnaost og 80 procents chokolade pakkes ind i kedeligt brunt papir og placeres på de øverste hylder, der kun kan nås med en stige, spørger forbrugerpolitisk chef, Lone Rasmussen fra Dansk Erhverv.
Hvorfor skal gælden fjernes?
8. februar 2007
Politikerne skal lade være med at binde sig til en 2015 – plan til at nedbringe statsgælden. Det kan komme til at koste meget mere på den økonomiske vækst end det giver på sparede renteudgifter. Det er mere afgørende at sikre produktion og beskæftigelse. Går man direkte på, at nedbringe gælden, mister man muligheden for at styre økonomien fornuftig gennem høj – og lav konjunkturer.

Det var et tip til politikerne.
Mange på mindsteløn
8. februar 2007
Overenskomstforhandlingerne er i gang. Et af kravene er forhøjelse af mindstelønnen. En stor del af HK/Handels 60.000 medlemmer får ikke mere end mindstelønnen.

19 % af samtlige faglærte medarbejdere i HK får kun mindstelønnen på 16.500 kr. om måneden.

Også mange af HK/Handels ufaglærte medlemmer arbejder på mindstelønnen, der udgør 15.060 kr. om måneden. Herdis Poulsen, HK/Handels næstformand udtrykker det overfor dagbladet Arbejderen på denne måde
 • Vi har tre helt konkrete krav med fra vore medlemmer. Det er løn, det er løn, og det er løn.
Parkeringshus er åbent
8. februar 2007
På hjørnet af Blågårdsgade og Åboulevarden er det nu endelig efter 25 års diskussion et nyt parkeringshus til disposition. For 640 kroner om måneden kan bilister leje sig til en plads. 215 biler kan huset rumme, et hus der nok ikke er det store arkitektoniske vidunder.
Butikschef uddelte smæk
8. februar 2007
To unge elever i en københavnsk butik fik smæk med livrem, hvis de kom for sent på arbejde. De skulle også betale bøder, hvis de overså en alarm, glemte en vagt, eller ikke havde trukket ud, når de havde været på toilet. De to elever fik en tort – godtgørelse på 15.000 kr. og en erstatning på 50.000 kr. Og butikschefen fik en skriftlig advarsel og kom på efteruddannelse.
Ingen biler af Nørrebrogade
8. februar 2007
Foreningen letbaner.dk arbejder blandt andet på, at der skal kører sporvogne gennem Nørrebrogade. Derfor skal Nørrebrogade spærres for gennemkørende trafik. Det vil give et løft for nærmiljøet og for handelslivet, mener foreningen. Klaus Bondam mener dog, at dette forslag er urealistisk, man mener at trafikken skal under jorden.
Danskere er vilde med at arbejde
8. februar 2007
Danskerne er det folkeslag i Europa, der er allermest tilfredse med jobbet. Det viser en undersøgelse fra EU`s Dublin – Institut. 90 % af danskerne er tilfredse eller endog meget tilfreds med deres arbejde. Konklusionen er, at tilfredsheden er højest i kontormiljøerne blandt ejendomsmæglere og finansfolk, mens kun 60 % af landmænd og fiskere er tilfredse med deres job.
Gældsplagede danskere, får det nemmere
8. februar 2007
Står det til regeringen, vil banker fremover få det sværere at jage dårlige betalere i årevis. Med et nyt lovforslag halveres forældelsesfristen med et slag fra 20 til 10 år. De nye regler vil stille forbrugerne langt bedre. Forbrugerrådet glæder sig over forslaget, og betegner det som hårdt tiltrængt.
Skilsmisse i Coop Norden
8. februar 2007
En stor fælles brugsbevægelse i Norden og en kæmpe dagligvaregigant, falder til jorden. Forskellene er for store, så ejerskabet bliver igen nationalt. Tilbage står et fælles indkøbsselskab. Koncernen omfatter 3.000 butikker med en markedsandel på 30 i Skandinavien.

Coop Norden blev etableret i 2002 og FDB ejer 38 % af aktiverne.
Mange ville have fritidsjob
8. februar 2007
275 unge dukkede op til de 15 virksomheder, der dukkede op i Medborgerhuset Blågården. Under devisen Shop et job. Det er meningen, at begivenheden vil blive gentaget til september.
Ritt kan ikke overholde sine løfter
8. februar 2007
Ritt Bjerregaards boligplan for København er blevet afvist af den kommunale tilsynsmyndighed. Nu beder hun indenrigsministeren om hjælp. Men det er næppe hjælp at henter, herfra. Det er fortolkningen af loven om boligbyggeri fra 1958, der stikker en kæp i hjulet.
Dankortet slår alle rekorder
8. februar 2007
Sidste år blev Dankortet kørt gennem en terminal eller en fluesmækker hele 676.311.679 gange. Det er en stigning på 90 millioner gange i forhold til året før. Sidste år var der udstedt 2,5 millioner kort med både Visa og almindelig dankort. 1,1 millioner valgte et almindeligt Dankort.
København er blevet trendy
8. februar 2007
Analyseinstituttet GMI har spurgt 13.000 udvalgte kvinder og mænd, hvad de synes om 60 byer. Undersøgelsen placerer København på plads 20. Helt i top ligger Sydney, London og Paris.

København er placeret som nr. 5, når det angår renlighed, og på en 12. plads, når det angår venlighed. Men når det gælder klima er København placeret på plads nummer 45.

Regeringen har netop besluttet, at ofre 412 millioner kroner på at brande Danmark i udlandet.
Doner en ide til din pizzamand.
8. februar 2007
Det er behov for at tilføre indvandrervirksomheder ny viden og ideer. Derfor er der nu mulighed for at donere en ide til din pizzamand. Målet er at udvikle disse virksomheder. Det er EVU, der står for ideen, og den kan have stor betydning på Nørrebro.
Danskerne snyder sig selv for 8 milliarder
8. februar 2007
Mybanker.dk fastslår, at danskere snyder sig selv for 8 milliarder kroner. John Norden fra Mybanker.dk siger til Urban:
 • I øjeblikket er det meget stor forskel i rentesatsen hos banker, der er fulgt med Nationalbanken op og dem, der ikke er. Det giver bankkunderne et helt fantastisk udgangspunkt for at forhandle deres renter op – eller bare finde et bedre tilbud i markedet.
John Norden mener, at det er op til 15.000 kr. at hente for en almindelig familie. På www.mybanker.dk kan man gratis sammenligne bankernes rentesatser. Hvis man har 400.000 kr. bliver det rigtig sjovt. Så kan man få renten op at ringe på 4 %. Men mon ikke man så for længst har investeret i aktier og obligationer.
Velkommen til nye medlemmer
8. februar 2007
Nørrebro Handelsforening hilser fem nye medlemmer velkommen. Det er medlemmer, der er kommet til efter, at balladen omkring Ungdomshuset er blusset op. Handelsforeningen har været særdeles offensiv i debatten.
Metroen: Hvor er de rejsende?
8. februar 2007
Efter at have nedjusteret forventningerne flere gange, lever det reelle passagertal stadig ikke op til forventningerne i Metroen. I årene 2004 til 2006 har Metroen haft henholdsvis 34, 36 og nu 37 millioner passagerer. Forklaringen fra Ørestadsselskabet går på, at der i en periode på tre måneder var busser mellem Lergravsparken og Amagerbro.

I 2009 er passagertallet sat til 57 millioner passagerer, men det kan jo være, at disse forventninger heller ikke holder. Metroprojektets gæld er stadig på 18 milliarder kroner.
Kommer busslusen tilbage?
8. februar 2007
Efter en trafiktælling viser det sig, at 3.400 biler kører gennem Stengade i døgnet. Et forslag om genindførelse af busslusen tages op i Teknik – og Miljøudvalget den 7. februar. Måske bliver resultatet af mødet at skiltningen bliver ændret. For mange, er det en lappeløsning.
Flere indvandrere som vikarer
8. februar 2007
Vikarbranchen har indledt en storstilet kampagne for at få flere indvandrere. Man håber, at de vil kunne komme til at udgøre mindst 20 % af samtlige ansatte. De offentlige jobcentre er ikke gode nok til at rådgive personer med indvandrerbaggrund til at påtage sig vikarjob.
Fragtmandshallerne rives ned
8. februar 2007
Nu er det endelig besluttet, at fragtmandshallerne skal rives ned. Vintervejret har dog allerede gjort sit indhug i hallerne. Det Særlige Byggetilsyn er dog ikke tilfredse med afgørelsen. En renovering af hallerne ville koste 6 millioner kroner, det svarer til 4.000 kr. pr. kvadratmeter. Det er det beløb som Kulturarvsstyrrelsen kræver af andre ejere.
Venstre vil afskaffe lukkeloven
8. februar 2007
Venstre vil have afskaffet lukkeloven inden for de næste to år. Partiet har dog ikke opbakning fra De Konservative. Det er borgerne, der skal bestemme, hvilke butikker der er brug for, lyder meldingen fra Venstre. Det er et levn fra fortiden, at politikerne skal bestemme, hvornår folk må handle ind.
Overenskomst kan koste jobs
8. februar 2007
Danske Bank har regnet ud, at overenskomsten kun må koste 3,5 %. Et tab af 10.000 arbejdspladsen kan blive resultatet, når stigningen ender på 4,5 %. Danske Bank siger desuden, at en tredjedel af de virksomheder, der mangler arbejdskraft, får deres medarbejdere til at arbejde mere.
Færre dårlige betalere
8. februar 2007
3.000 danskere slap ud af gældsfælden i 2006. Den samlede gæld faldt med 850 millioner kroner. Så nu skylder Familien Danmark ”kun” 7,9 milliarder kroner.

Det er almindelige danskere i registret. Folk, der har været udsat for en skilsmisse eller unge studerende, der ikke kan få SU til at løbe rundt.
 • 4,7 % er registreret i RKI
 • Gennemsnitlig skyldes 40.000 kr.
Virksomheder ænder i gabestok
8. februar 2007
Virksomheder, der overtræder arbejdsmiljøreglerne, skal bære på en rød eller gul smiley i mindst seks måneder, også selv om fejlen bliver rettet med det samme. En række organisationer har forgæves forsøgt at råbe regeringen op.
Nørrebro er kreativ
8. februar 2007
Nu har kommunen endelig fundet ud af, at Nørrebro er kreativ. Der skal oprettes et fælles vækstmiljø, hvor iværksættere inden for kreative brancher kan mødes og gøre fælles erfaringer. Og så skal der gøres lettere at leje erhvervslokaler på Nørrebro og Nord – vest. Det er Økonomiudvalget, der har fundet de vises sten.
Dansk Supermarked igen i kopisag
8. februar 2007
Børnetøjsfirmaet IdaT har fået rettens ord for, at Netto har kopieret en babytøjsserie. Fogeden har godtgjort at Dansk Supermarked har krænket IdaT`s ophavsret.
Carlsberg vil sponsere Valby – metro
8. februar 2007
Nu forøger Carlsberg i 11. time at ændre linjeføringen i den planlagte Metro City – ring. Ifølge Carlsberg skal Metroen betjene, alle dem, der skal bo på den nuværende bryggerigrund. Man indrømmer, at en Metro lige uden for døren vil øge værdien af byggeriet, og det vil man gerne betale for.
Ændringer på hjemmesiden
8. februar 2007
Der har været ønsker fremme, om at ændre lidt på hjemmesiden. Hvordan bliver man medlem, og hvad koster det er noget af det, der ligges ind på siden.

Desuden er tanken, at medlemsmøderne og dens indhold skal ligge i et specielt afsnit.
Ring 114 for nærmeste politi
8. februar 2007
Et nyt, centralt nummer skal få flere til at melde eksempelvis spritbilister. Fra 1. februar kan danskerne nøjes med at huske det simple nummer 114 for at få fat på nærmeste politistation. Alarmcentralen har stadig 112.
Tøjbranchen i vækst
8. februar 2007
Mere end hver fjerde butik i Dansk Textil Union og Danmarks Skohandlerforening med tilsammen 2.700 medlemsvirksomheder regner med, at omsætningen stiger med mere end 6 % i både første og andet halvår af 2007.
Fødevarekontrol beslaglægger 20 ton mad
8. februar 2007
Fødevarestyrelsens rejsehold måtte forleden beslaglægge 20 ton mad i Tåstrup.

Det var gammelt kød, brød og ost. Der var både mug og snavs, samt revner og huller i vægge og gulve. Man fandt også frem til en masse firmaer, der ikke havde autorisation til at handle med fødevarer.
Fagforbund trætte af nassere
8. februar 2007
Over 100.000 danskere, der ikke er medlem af en fagforening, får alligevel samme løn, barsel, pension og uddannelse. Det skal være slut nu, siger LO – formand, Hans Jensen.
7. februar 2007
2006 et godt turismeår for bymidterne med mange danske turister på besøg - De kommende år kan blive endnu bedre
Læs mere
7. februar 2007
Væksten skredet for discount fra +16,0% i 2003 til -1,4% i 2006(for 11 måneder)
Læs mere
5. februar 2007
# Gå Hjem Møde / Netværks Møde #
Sted: Verdens Kultur Centret – Nørre Alle 7 – 2200 København N. v/Skt. Hans Torv
Dato:Torsdag den 22. februar 2007kl. 18:30 – 20:30
Læs mere
1. februar 2007
Den samlede detailhandel opnåede en vækst i december på 3,5% i butikkernes kasseapparater
Læs mere
30. januar 2007
Tidlig post fiasko - en erhvervsfiasko for Post Danmark
Læs mere
26. januar 2007
Økologer forventer 25% vækst i år.
Læs mere
25. januar 2007
Vækstbremse i forbruget gennem detailhandelen
Læs mere
21. januar 2007
Bymidten som et godt visitkort må ikke blive en politisk sovepude
Læs mere
18. januar 2007
Detailhandelsvækst NU på "slankekur" i smult vande i 2007
Læs mere
11. januar 2007
Priserne på fødevarer er steget langt stærkere end salget i føde - og dagligvarer. Kan det fortsætte?
Læs mere
7. januar 2007
Besøgstallet på www.norrebro.dk er i gennemsnit 21.000 om måneden. Det er ikke en almindelig forenings – hjemmeside. En hitliste vidner om, at der er mange faste besøgende. I december måned blev der ”besøgt” 213 artikler. Men der skal flere penge til at udvikle siden. Læs her om den gamle redaktørs filosofiske betragtninger.
Læs mere
7. januar 2007
HK – Handel har lavet en opsigtsvækkende undersøgelse. Hvis du bliver betjent af en person under 18 år i Netto, fakta, Super Brugsen eller Føtex er det ikke overraskende. Danmarks supermarkeder og discountbutikker bruger i stigende grad ung og ufaglært arbejdskraft.
Læs mere
7. januar 2007
Københavns centrum skal poleres. Men hvorfor ikke vise det sande København? Det kunne være Nørrebro? Har man tænkt på at gøre noget ved trafikken? Og hvornår begynder man på underjordiske p – anlæg i centrum? Brug anledning til at nedsætte afgifter for butikker og brugen af offentligt rum og udeservering. Hvorfor skal vi tillade reklamer overalt i fremtidens Metropol.?
Læs mere
7. januar 2007
Det går ufatteligt godt for de fleste. Også virksomhederne har gode regnskaber. Nu vil lønmodtagerne have en bid af kagen. Der er nævnt krav om lønstigninger på 5 – 6 %.

Overenskomstforhandlingerne er gået i gang. Strejkekasserne bugner. DI: Ønskerne kan ikke opfyldes, forventningerne er alt for store.
Læs mere
7. januar 2007
I plejer kun jeres egen interesser, siger politikere til Nørrebro Handelsforening. Foreningen skal fortsat finde sig i de optøjer, der fandt sted den 16. december. Har de unge, siden salget fået noget alternativ tilbudt? Hos politiet har nedrivning topprioritet, men vil fagbevægelsen spille med?
Læs mere
7. januar 2007
Isenkræmmerne har sagt ja. Imerco og Intersport er til salg. 5 – 10 kæder i detailhandelen er i søgelyset. Det bugner af penge i kapitalkædernes pengekasse. Hvem bliver den næste kæde, der skifter ejere?
Læs mere
7. januar 2007
Hver anden julegave skal byttes. Den enkelte butik har fastsat datoen, hvornår julegaven kan byttes. I nogle butikker kan man også få pengene tilbage, men det er ikke noget, kunderne har krav på.

Byttereglerne er forskellige fra butik til butik. Men hvad er det nu købeloven siger?
Læs mere
7. januar 2007
Cirka en fjerdedel af Nørrebros befolkning er af fremmed herkomst. Mange af disse er muslimer. De har deres egne traditioner og højtider. Her gives en kort beskrivelse af disse højtider med især vægt på Offerfesten (Eid- al – Adha.)
Men læs også om Skæbnenatten, Ramadan, Eid Al – Fitr, Laylat Al Miráj, Mawlid Al Nabi, Ashura og Nytåret.
Læs mere
Firmaer må afvise ordrer
7. januar 2007
En undersøgelse foretaget af Ledernes Hovedorganisation viser, at hver femte virksomhed er nødt til at afvise nye ordrer. Andre praktiske problemer viser sig også
 • ældre ansatte opfordres til at udsætte pensionsalderen
 • medarbejdere overtales til at arbejde over
 • der ansættes i stigende grad underkvalificeret arbejdskraft
 • der hentes arbejdskraft i udlandet, som aldrig før.
Problemet er størst i hovedstadsområdet

Mon ikke det var en ide, at kigge på skattereglerne, så dat kan betale sig, at arbejde mere. Det var bare en ide, herfra.
Professor: Begræns boliglån og undgå lønspiral
7. januar 2007
Professor i økonomi ved Københavns Universitet, Hans Jørgen Whitta Jacobsen vil have indført stramninger på lånemulighederne til bolig:

De mange nye låneformer har formentlig de senere år været med til at presse boligpriserne op og er i dag med til at holde gang i det private forbrug. Derfor kunne man nu begrænse adgangen til disse lån og på den måde dæmpe forbruget.
Lavere fart og tog til tiden
7. januar 2007
DSB sætter farten ned, til gengæld lover de tog til tiden. En tur mellem København og Århus får lagt 27 minutter til. I 2006 kørte 80 – 85 % af togene til tiden. Disse tal forventes at blive øget til 90 % i 2007. Er toget fra 30 minutter forsinket, får man 100% refundering af billetten.
Økonomi i den ny Metrocity - ring?
7. januar 2007
Bag Metroen er der en matematisk model, der beregner, hvor mange, der årligt vil køre med metroen. Men denne model er slået fejl i de eksisterende Metro tog. Derfor bliver det spændene at høre hvordan økonomien vil få det i den nye Metrocity – ring
Borgermøde om Superkilen
7. januar 2007
Den 10. januar inviterer Områdefornyelsen i Mimersgade til det første borgermøde om anvendelse af byrummet
 • Hvordan laver vi gode byrum i kvarteret?
 • Hvilke byrum egner sig til hvilke aktiviteter
Mødet finder sted på Nørrebro Bibliotek kl. 19.15

Der er endvidere møde omkring Superkilen
 • tirsdag den 16. januar kl. 19 – 21
 • onsdag den 21. februar kl. 19 – 21
De sidste to møder foregår på HGO – skolen.
Fusion i Byggemarkedet
7. januar 2007
Fusionen af Råd&Dåd, Byggekram og Proffen til XL – Byg vil føre til lavere priser for kunderne. Selv siger det nye selskab i tv–reklamer, som noget af det bedste, der nogensinde er sket for håndværkere og selvbyggere.
Skal vi have en ny Øresundsbro?
7. januar 2007
Danskere flytter til Malmø, og svenskere flytter til København. En svensk trafikforsker mener, at tiden er inde til at diskutere en udvidelse af Øresundsbroen eller en helt ny forbindelse.

Ifølge trafikforskeren vil yderligere 23.000 danskere bo i Malmø om 10 år, mens 30.000 svenskere vil have bosat sig i København. Og så slår Øresundsforbindelsen ikke til mere.
Nye EAN – numre
7. januar 2007
Da kommunalreformen trådte i kraft den 1. januar 2007 betød det, at op mod 15 % af alle EAN – numre blev ændret. Det er op til den enkelte myndighed, at beslutte, hvilke EAN – numre, der skal lukkes. En god ide, er at sende fakturaerne inden 1. februar, hvis man ikke vil have problemer.
Protest mod Ungdomshuset saboteret
7. januar 2007
Den Konservative underskriftsindsamling mod Ungdomshuset er blevet saboteret. Mange har tilføjet falske navne på listen. Nu får de to initiativtagere travlt med at gøre listen troværdig. Der skal gang i Delete – tasten.

Blandt de ”nye navne” er Sieg Heil, Nej til alle, der ikke ligner mig, Småborgerlige svin, Hitler Hussein o.s.v.
Nørrebro – boghandel på CNN
7. januar 2007
Det store salg af den ny udgave af Koranen er kommet CNN for øre. Forleden havde Steenberg Bog & Ide besøg af nyhedskanalen. Her blev det fortalt, at også andre bøger omkring Islam var gode sællerter. Det blev også til en snak omkring integration og Nørrebro Handelsforenings lovprisning af mangfoldigheden på Nørrebro.

På blot en måned er det på landsplan solgt 5.000 af den nye Koran – oversættelse. Også interessen for andre bøger om Islam er stor på Nørrebro. Det er et varmt emne, og mange ikke – muslimer køber disse bøger. På Nørrebro er man som almindelig beboer også interesseret i at læse om traditioner i Islam.
Vær på vagt over for utilfredse kunder
7. januar 2007
Følger kunder sig dårlig behandlet, er der kun 6 % der henvender sig til butikker, og fortæller det. 31 % fortæller om oplevelsen til familie, venner og kollegaer.

Af de mennesker, der har haft en dårlig oplevelse vil 33 % bestemt ikke eller sandsynligvis ikke vende tilbage til butikken, og dermed har man tabt fremtidige kunder.

Værre ser det ud for de kunder, der ikke selv har haft den dårlige oplevelse, men derimod kun har fået den fortalt. Knap 48 % af dem, der har fået fortalt historien siger, at de siden har undgået butikken. Denne undersøgelse er fundet på www.business.dk
Danskerne er blandt de flittigste i verden
7. januar 2007
Vi er blandt de flittigste folkefærd. Det er en myte, at vi bare feder den. Godt nok ligger vi på en 24. plads. Men ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er statistikken lavet på et forkert grundlag.

Man kan spørge, hvem er det egentlig, der arbejder mest? Er det landet, hvor det primært er mænd, der arbejde med en høj arbejdstid. Eller landet, hvor både mænd og kvinder arbejder, hvor arbejdstiden er lidt lavere.

Ifølge AE er den eneste rigtige måde, at måle den gennemsnitlige arbejdstid pr. indbygger i den erhvervsdygtige alder. Med den metode rykker Danmark frem til en 13. plads blandt de 29 OECD – lande. Og blandt de gamle EU – lande er det kun Grækenland og Storbritannien, der overhaler Danmark, når det gælder arbejdsomhed målt på antal arbejdstimer.

Problemet er det høje skattetryk, der tilskynder til kortere arbejdstid.

Stig Nørgaard fra DA siger til Politiken: Det er ulogisk, at folk kan gå på dagpenge i 4 år, når arbejdsmarkedet råber på arbejdskraft. Økonomiske incitamenter i form af lavere skat på arbejdsindkomst kunne få nogle til at arbejde mere.
Smiley – ordningen står for fald
7. januar 2007
Smiley – ordningen giver forbrugeren en falsk tryghed, påpeger en ny rapport fra Deloitte. Man påpeger at ordningen mere skal fokusere på virksomhedernes egenkontrol. Denne kontrol virker ikke i 10 – 15 % af tilfældene. Og det er den gruppe, der skal fokuseres på, konkluderer rapporten.

Eksperterne anbefaler, at der indføres en ny form for sanktion, hvor myndighederne får mulighed for at give påbud om obligatorisk rådgivning og/eller uddannelse, hvis en virksomhed gentagende gange har overtrådt lovgivningen. Dette skyldes åbenlys manglende kompetence. I det hele taget skal der indføres mere rådgivning.

Til gengæld skal de virksomheder, der ikke vil overholde lovgivningen, kontrolleres i langt højere grad end i dag.

Læs den interessante rapport på www.minff.dk
Velkommen til Berlingske Tidende
7. januar 2007
Berlingske Tidende er flyttet ud i Titangade, i de gamle IBM – bygninger. Her skal de dog kun være de næste 18 måneder. Så flyttes der tilbage til Pilestræde igen, til ny restaurerede lokaler. Men velkommen alligevel.
Kæmpe overskud i statskassen
7. januar 2007
Staten har 26 milliarder kroner mere stående på kontoen i Nationalbanken end regeringen havde regnet med. Statens overskud kan samlet for 2006 løbe helt op i 100 milliarder kroner.
Demonstration forbudt på Nørrebro
7. januar 2007
Den højreorienterede gruppe SIAD (Stop Islamiseringen af Danmark) mener ikke at ytringsfriheden gælder for alle. De har netop for tredje gang fået afslag på at demonstrere på Nørrebro. De mener, at det er mærkeligt at terror organisationer og Hizb-ut-Tahrir frit kan demonstrere.

Årsagen til afslaget er ifølge politiet, at man ikke kan garantere for sikkerheden.

Gruppen har dog erklæret, at de nu vil gennemføre en uanmeldt demonstration.
Opsparing til pension er skævt fordelt
7. januar 2007
100 milliarder kroner. Så meget sparede danskerne op til pensionen. Den rigeste halvdel sparer 87 %. Mens den fattigste del kun sparer 13 % af det indbetalte beløb.

En del af arbejdsmarkedet er stadig ikke omfattet af pensionsordninger. Endnu værre ser det ud for den fjerdedel af befolkningen i den arbejdsdygtige alder, der står uden for arbejdsmarkedet.

Det var et af de problemer, der ikke blev løst under Velfærdsforliget.
Forbrugsfesten ned i gear
7. januar 2007
Danmarks tillid til egen økonomisk formåen er sat på retur. Den såkaldte forbrugertillid faldt i december til det laveste niveau i halvandet år.

Danske Bank forventer dog stadig en stigning i forbruget på 2,4 % næste år.
Nyt Områdeløft
7. januar 2007
Nu er der også etableret et nyt områdeløft i Haraldsgade. Det officielle navn er Områdefornyelse for Harraldsgadekvarteret.
Det sociale engagement
7. januar 2007
Socialt engagerede virksomheder har det ikke let, når de søger oplysninger. Viden om sygefravær, findes et sted. Spørgsmål om integration af nydanskere et andet sted. Information om fleksjob et tredje sted.

Nu har man mulighed for at finde dette på en internetportal. Her er det hele samlet med gode links til dem, der ønsker at gå i dybden. Du kan læse om forebyggelse, fastholdelse og rekruttering.

Så kig engang på www.socialt-engagement.dk
Dialekt er skidt for karrieren
7. januar 2007
Danskere der bruger udtryk som Mojn og glant er uselskabelige, tilbagestående og på alle måder dummere end dem, der i stedet vælger at sige Godmorgen og fremragende. Sådan er opfattelsen i befolkningen viser forskningsprojekter.

Dialekter og accenter opfattes negativt af alle grupper i samfundet. Og det skuffer den gamle redaktør, der selv bruger de to omtalte ord. Der skal dog lige indskydes at Mojn ikke betyder Godmorgen, som forskerne hævder. Mojn bruges på alle tider af døgnet, og er nærmest en hilsen i stil med hej.

Hvor frygtelig det end lyder så viser forskningen, at
 • jyder godt nok er flinke og ærlige, man kan stole på dem, men de er ikke så intelligente. De signaliserer troværdighed, varme, venlighed. Jyder bruges ofte i reklamer. De har medmenneskelige egenskaber. De har dog lav status, når det gælder lederegenskaber og social anseelse.
 • københavnere er veluddannede, smarte, intelligente, til gengæld er de kolde og upålidelig. De har ingen humor. I det indre København er det endnu værre. Her scorer de kun på selvtillid.
 • fynboerne har høj sans for humor
Tænk, at man skal tilpasse sit sprog til leverpostejdansk, der er dominerende i vores samfund..

Se mere på www.dialekt.dk eller få et minisprogkursus i sønderjysk på www.dengang.dk
Er danskere høflige?
7. januar 2007
Den amerikanske avis The Wall Street Journal Europe har lavet en stor undersøgelse. De har bedt 20.000 indbygger i 21 lande om at forholde sig til deres egen og andre nationaliteters måde at opføre sig på.

Vi synes selv, at vi er høflige, og at vores særegne humor er berømt i hele verden. Men kun 3 % af europæerne synes, at Danmark er det land, der har de høfligste indbyggere. 24 % mener at Storbritannien har de bedste manerer.

Vores største fans er belgierne, her synes 5 % at vi er høflige.
Faderhuset kan kræve millioner
7. januar 2007
Såfremt Ungdomshuset ikke bliver revet ned, kan Faderhuset gøre krav gældende over for Københavns Kommune ifølge Planlovens paragraf 49. Human A/S erhvervede ejendommen for 2,6 millioner kroner. I august vurderede Nykredit Erhverv ejendomsværdien til 15 – 20 millioner kroner, forudsat at ejendommen bliver revet ned, og at der bliver bygget lejligheder på grunden. Andre mæglere har vurderet grunden til en værdi af 45 millioner kroner, uden hus.
Planlovens § 49: Når det i en lokalplan eller en byplanvedtægt er bestemt, at en bebyggelse ikke må nedrives uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen, og tilladelsen nægtes, kan ejeren forlange ejendommen overtaget af kommunen mod erstatning.
Butikker buldrer frem
7. januar 2007
Danmarks Handelsforeninger meddeler, at antallet af butikker øst for Storebælt er øget med 1,6 %. Vest for Storebælt er antallet steget med 3,8 %.
Læs mere
Banker behandler højtlønnede bedst
7. januar 2007
Store tal på lønsedlen får bankerne til at reagerer. Små tal giver henholdende svar. Det viser en undersøgelse som Ekstra Bladet har foretaget blandt 21 banker.

I bankerne bliver afvisningen af den lavtlønnede kunde forklaret som en regulær fejl En anden forklaring er, at man først lige skal se kundens økonomi an, inden de giver et tilbud.
Nye postbude på vejen
7. januar 2007
Cyklerne er også orange, men uniformen er anderledes. CityMail er på gaden. 240 bude er antaget og yderligere 80 er i administrationen. I første omgang er det på erhvervspost, der vil blive konkurreret.

Post Danmark har alene i år mistet 9.000 medarbejdere, og i mindst to tilfælde har de anklaget City Mail for at overtræde spilleregler i kampen om de eftertragtede bude.
Ringbanen er klar
7. januar 2007
Efter 6 års arbejde og 1,85 milliarder kroner står den nye Ringbane nu færdig. Prognosen for Ny Ellebjerg Station siger, at frem til 2013 vil 38.000 passagerer stige af eller skifte station. Turen til Hellerup vil tage 19 minutter. Ind over Københavns Hovedbanegård vil det tage 5 minutter længere. Togene på Ringbanen vil køre hvert 5. minut i dagtimerne, og hver 10. minut i weekenderne.
Øresundsbro: Trafik og underskud stiger
7. januar 2007
Pendlertrafikken på Øresund er vokset kraftigt. Trods dette forhold vil underskuddet i år være 150 millioner kroner mod 141 millioner kroner sidste år. Den gennemsnitlige trafik er daglig på 15.802 mod 13.602 i 2005. Der er dog ikke planer om at lade priserne stige.
Butikker kender ikke købeloven
7. januar 2007
Over halvdelen af de butikker 24timer spurgte, gav forkerte svar på retten til at klage over julegaver. Mange ansatte vidste ikke, at reklamationsretten gælder i to år. Andre vidste ikke, at der i det første halve år er op til butikken, at bevise, at forbrugeren er skyld på fejl i varen. Hos Dansk Handel og Service gør man en masse for at orientere butikkerne.

Nørrebro Handelsforening har tidligere udtalt, at man skulle lave Købeloven om. Den nuværende var for kompliceret både for de handlende og kunderne.

Læs om bytteregler og reklamationsret.
Shop et job
7. januar 2007
Vil du gerne tjene nogle ekstra penge efter skole? Møde nye mennesker? Lære noget nyt?

Shop et job er en jobmesse for tosprogede unge mellem 15 og 18 år. Her kan man møde virksomheder, som har ledige fritidsjobs. Her kan man også få gode tips til, hvordan man skal søge jobs. Og dette sker i Kulturhuset Blågården den 15. januar fra kl. 15 – 18.

Måske mangler du i din virksomhed, en ung mandag
Det betaler sig at give bonus
7. januar 2007
6 ud af 10 virksomheder inden for Dansk Handel og Transport har indført bonusordninger. Flere og flere af DHT s medlemmer bruger denne metode. Øgede motivation og resultatforøgelse er blandt de positive ting, der sker.

Bonusordningerne bruges også til at fastholde gode medarbejdere.
Trafikselskab – dårlig fra start
7. januar 2007
Sjællands nye trafikselskab Movia står uden vedtægter eller bestyrelse, skriver dagbladet Roskilde. Repræsentantskabet forkastede på sit første møde, de vedtægter som den midlertidige bestyrelse havde udformet. Nu er det så op til trafikministeren, at finde ud af, hvordan man kommer videre.
Demonstration endte blodigt
7. januar 2007
VU `s demonstration mod Ungdomshuset endte blodigt. Idet flaskekastende unge fra den yderste højre fløj angreb demonstrationen. En enkelt endte på sygehus, og 8 blev anholdt.

VU var utilfredse med at politiet ikke ville forhindre, at brugere af Ungdomshuset blandede sig i demonstrationen. En del af disse kaldte sig Foreningen for Flere Operahuse.

Brugere af Ungdomshuset var utilfredse med at VU tillod, at medlemmer af Dansk Front gik med i demonstrationen.
De Konservative vil have skattelettelser
7. januar 2007
Finansminister Thor Petersen vil bruge det store overskud til afdrage statens gæld. De konservative vil hellere bruge anledningen til skattelettelser. De mener, at det nu er et råderum. Men alt tyder på, at det ikke er her og nu, at det kommer borgerne til gode.
520 tilsyn mangler i København
7. januar 2007
Bedst som man troede, at der var styr på kontrolbesøgene inden for Fødevarestyrelsen, kommer meldingen at 520 tilsyn mangler i København.
5. januar 2007
Det er Politiets pligt, at finde ulovlige og farlige varer i Bydelens butikker, sådan er udmeldingen fra formanden for Nørrebro Handelsforening, Johnny Beyer.
Læs mere
3. januar 2007
Færre i detailhandelen har tid nok til at stille op som formænd for erhvervsmæssige foreninger
Læs mere
2. januar 2007
Overflod af discount lokketilbud i udvalgsvarer måske mere til irritation end til inspiration i 2007??
Læs mere
1. januar 2007
Positiv udviklingen i antallet af butikker i 2006 i henhold til opgørelser fra Post Danmark
Læs mere

Copyright 2023 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16