Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2014

17. december 2014
Nørrebro Handelsforening havde gjort meget ud af, at flere skulle støtte op om julebelysningen i år. Vi havde sendt brev ud, brugt de sociale medier, og mødt op flere gange i butikkerne. Trods dette var tilslutningen kun på 20 pct.

Skal vi fortsætte næste år, kræver det en helt anden indstilling. Uden hjælp fra Københavns Kommune og Nørrebro Lokaludvalg samt ekstraordinær støtte fra Nørrebro Handelsforening har det ikke være muligt med så meget julebelysning.

Derfor kære læsere – støt nu alle dem, der har støttet julebelysning. Samtidig vil bestyrelsen gerne benytte lejligheden til at ønske alle læsere, kunder, samarbejdspartnere og handlende em god julehandel, glædelig jul og godt nytår.

Læs mere
16. december 2014
Afgørende julehandel for mange butikker
Sparejul i sigte
Nationalbank positive forventninger for næste år
Glædelig Jul og Godt Nytår til jer alle
Læs mere
11. december 2014
NOTAT om forbrugerpriser med baggrund i de nyeste tal for november 2014 fra Danmarks Statistik
Detailtal (kroner i kasseapparaterne) fra Danmarks StatistikBank og eget arkiv.
v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger

De samlede forbrugerpriser steg igen “kun” 0,5% i november
Varer (detailhandel) gik 0,6% tilbage. Tjenester steg 1,5%
Fødevarepriser gik 0,5% tilbage. Øget pris-konkurrence??
(Set i forhold til november sidste år)
Læs mere
8. december 2014
Igen engang har der været masser af aktivitet på vores facebook inden for følgende kategorier. Detailhandel, Butiksansatte, Samfund, Overvågning/Aflytning/Hacking, Nørrebro, Konkurrencer, trafik, uddannelse, arbejdsløshed/kontanthjælp, Fødevaresikkerhed og jul. Vores hjemmeside har haft en fremgang på 46 pct.
Læs mere
8. december 2014
Det er ikke for at ødelægge den gode julestemning på Nørrebrogade med julebelysning, at vi bliver nødt til at fortælle, at manglende opbakning blandt gadens handlende vil have konsekvenser for næste års julebelysning. Dansk Erhverv regner med, at der omsættes for det samme i år, som i 2012 og 2013, nemlig 7,6 milliarder kr. Flere danskere skal arbejde i julen i år. Hver fjerde har rapset i en butik. For mange var Black Friday en kæmpe succes. Danskerne køber for 19 pct. mere på nettet i år. I alt vil de handle for hele 82 milliarder kr. på nettet.
Læs mere
8. december 2014
Vi giver gode råd til, hvordan du kan spotte falske net – butikker, når du køber dine julegaver på nettet. EU vil begrænse Googles magt. Efterretningsvæsner er bekymret over stigende kryptering. Politikere er ligeglade med Datatilsynets advarsler. Staten overholder ikke lovgivningen. De sjusker med vore personlige oplysninger. 450 medarbejdere i Danmarks Statistik har fri adgang til personfølsomme oplysninger. NSA kan åbenbart lovlig få udleveret oplysninger om danskernes kommunikation. Og så bliver dem, der har frameldt sig digital post behandlet som digitale B – mennesker. Men det offentlige er slet ikke klar til dette endnu.
Læs mere
6. december 2014
Kundeservice burde være naturligt i alle butikker. Det kunne være et værn mod netbutikker. Der burde også være faguddannede til stede, der kan svare på de fleste af kundens spørgsmål. Den enkelte medarbejdere bliver ofte gjort ansvarlig for alverdens ulykker og fortrædeligheder. Men husk, at der altid skal to til at skabe en stemning. Og kunden er den ene part. Dengang var der prestige, at arbejde i butik, nu kalder HK Handel det for en ”lommepengebranche”.

Læs mere
6. december 2014
Det er farligt på Nørrebro og Vesterbro. Det får amerikanske turister at vide. For et par år siden foreslog Nørrebro Handelsforening, at krydstogts- turister kom på udflugt til Nørrebro. Vi fik aldrig svar. Nu forstår vi, hvorfor. Vi har med frygtsomme mennesker at gøre. Amerikanerne har 300 millioner håndvåben. Og så er undertegnede redaktør to gange blevet filmet fra Den amerikanske Ambassade. Man kunne jo være farlig.
Læs mere
6. december 2014
Dette er historien om Finanskrisen, og danskerne der ikke vil bruge deres penge i de fysiske butikker men gerne på nettet. Måske var det godt, at vi ikke vidste, hvor tæt vi i 2008 var ved statsbankerot. Og kan vi stole på begrebet ”forbrugertillid”. Selv om Anders Fogh Rasmussen mente, at vi var sluppet nødigt gennem krisen, var vi faktisk en af de hårdest ramte OECD – lande. Landbruget er i den grad ramt, og det går ud over bankerne. Men også butikkerne klager over manglende omsætning. Men på nettet er det åbenbart ingen problemer. Her har vi brugt 19 pct. mere. Konklusion: Danskerne er blevet mere usikre for fremtiden. Men holder den?
Læs mere
1. december 2014
En læser bebrejder redaktionen, at vi ikke omtaler den lokale trafik. Det har vi nu gjort utallige gange. Men vi tager på en hurtig rundtur. Der er kaotiske forhold mange steder på Nørrebro. I Guldbergsgade, Mimersgade, Tikøbgade og så videre. Fragtmænd klager, og det gør de lokale beboere også. Men de lader det gå ud over bilisterne. Deres vrede og frustrationer burde adresseres til de politikere, der har besluttet sig for at indføre kaos i trafikken på Nørrebro. Allerede før 2006 advarede Nørrebro Handelsforening mod udviklingen. Hvorfor omtaler politikerne det som en succes? Godt nok er 50 pct. af bilismen flyttet fra Nørrebrogade, men de 40 pct. siver rundt i alt for smalle sidegader. Yderligere restrektioner vil ramme butikslivet yderligere.
Læs mere
30. november 2014
I anledning af den kommende jul, får I en julehistorie mere fra Det Gamle Nørrebro. Her er ingen Ungdomshus. Det vil sige, vi befinder os atter på jagtvej 69, men det er til julebal. Og Politiet i denne historie er nok mere afslappet. Men alt var ikke hygge, sne og salmesang. Og så spøgte det også på Assistens Kirkegården. Ellers besøger vi Ladegården og åen, hvor der flød masser af lig. I kan rolig trække på smilebåndet. Man havde svært ved at få penge til mad, men så kunne man stjæle en and fra søen. Den smagte godt nok af mudder, men så var julemaden reddet. Denne artikel er også udfærdiget i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
30. november 2014
Det er kun 8 år siden, men hvilken jul. Det var dengang Nørrebro var præget af vold, bål og hærværk. De erhvervsdrivende var gidsler i et politisk spil. Det var nu hverken første eller sidste gang. Foreningen fik masser af hademails. Men også nogle roste foreningen – endda fra venstrefløjen. Det var dengang Københavns Kommune gav tilskud til butikker, der var dømt for ulovlig handel. Mange butikker havde drejet nøglen om. Forsikringsselskaberne ville ikke mere betale for hærværk m.m. Formanden for Nørrebro Handelsforening mente, at regningen skulle sendes videre til politikerne. Overborgmesteren truede Handelsforeningen for injurier. Artiklen er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk

Læs mere
30. november 2014
Med jævne mellemrum får vi informationer fra Metroselskabet om hvordan det går med byggepladserne på Nørrebro. Vi følger også Tria og Nora, der lige nu møver sig fremad i den frederiksbergske undergrund.

Læs mere
30. november 2014
Mon ikke mange kundeklubber og virksomheder har spærret øre og øjne op, da et firma blev idømt 800.000 kr. i bøde, for noget, som de troede var i orden. De mente, at kunderne havde givet samtykke. Men sender du nyhedsbreve ud på SMS, ja så kræver det et såkaldt særsamtykke. Et par kundeklubber har i hvert fald fået deres advokater til at se på, om de laver noget ulovligt. Det er måske en god ide, at se på, hvad spam – reglerne er for noget?

Læs mere
30. november 2014
Vi giver både forhandlere, butiksansatte og kunder gode tips til julens bytteregler. Endvidere henviser vi til en smart guide. Egentlig kan kunderne ikke gøre krav på så meget, hvis vi følger købeloven. Men de fleste butikker regner det som en god service, at tilbyde gode bytteregler. Er man medlem af en kæde, så er byttereglerne som regel endnu bedre. En god ide, er at placere butikkens regler i et opslag så tæt som mulig ved kassen.

Læs mere
30. november 2014
I utallige år har Gunnar siddet i diverse bestyrelser i Nørrebro Handelsforening, været suppleant m.m. Han har slæbt levende griser på skulderen, været nazisyisk soldat på Strøget og meget mere. Takket være Gunnar og hans hustru gennem 45 år Inga, eksisterer Nørrebro Handelsforenings Loppemarked stadig. De to har bevaret loppemarkedet gennem finanskriser, bandekrig, Ungdomshus – konflikter og Nørrebrogades regulering. Vi var til Gunnars reception, hvor han blev chokeret, da Tivoli Garden pludselig dukkede op.

Læs mere
20. november 2014
Stabil udvikling i antal butikker de sidste 4 måneder.
En overraskende men beskeden fremgang på 0,7% .
Læs mere
10. november 2014
Stabilitet i antal butikker juli-nov i år
18. juli var der i henhold til PostDanmark 46.613 butikker i Danmark. Her den 10. november er tallet steget til 46.904. En stigning på 0,6% fordelt på +0,1% i VestDanmark og +1,1% i ØstDanmaark (med størst stigning i Stor-København) . Det tegner lige nu på lidt stabilitet. Der var jo også 30% færre konkurser i detailhandlen i oktober og 24% færre de første 9 måneder i år i forhold til sidste år.
Læs mere
10. november 2014
De samlede forbrugerpriser steg igen 0,5% i oktober
  • Varer (detailhandel) gik 0,6% tilbage. Tjenester steg 1,5%
  • Fødevarepriser gik “kun” 0,1% tilbage.
  • (Set i forhold til oktober sidste år)

Læs mere
10. november 2014
Aktiviteterne har der været mange af. Se blot denne oversigt. Nørrebro Handelsforening oplever da også stærkt stigende besøg både på Facebook og hjemmeside. Vi håber, at dette fortsætter. Bestyrelsen er positiv, selv om tidsforbruget er stærkt stigende.
Læs mere
9. november 2014
Danskerne køber mere i udlandet. Læger er imod Matas vaccinationer. Ny teknik truer 730.000 jobs, bl.a. butiksassistenter. Så er der kamp om netkunder, når det gælder dagligvarer. Hvilke supermarkeder og discountbutikker er bedst, når det gælder service? Tilbudsaviserne er ved at uddø. En gennemsnitsdansker er faktisk velhavende. Men danskerne vil ikke bruge deres penge. Sko og tøjbranchen oplever et fald på 7,5 pct. Krisen varer ved i detailhandelen. Hvad skal der til? Ja vi kigger på, hvad Magasin har gjort. Det og meget mere, kan du læse her.
Læs mere
9. november 2014
13.200 unge står uden praktikplads i en virksomhed. 108.000 unge mellem 15 og 29 år har hverken job eller uddannelse. Det er langt til regeringens ønske om, at 95 pct. af en årgang skal have gennemført en uddannelse. Arbejdsgivere/ arbejdstagere og politikere er åbenbart uenige om både mål og midler. Politikere mener ikke, at virksomheder skal have tilskud til at ansætte elever. Som undervisningsministeren siger: ”En lærling bidrager til virksomhedens overskud. Men allerede i 2020 mangler der 30.000 faglærte. Hvad gør vi så?
Læs mere
Har du butik på Nørrebrogade?
5. november 2014

Har du butik på Nørrebrogade?
Har I en andelsboligforening på Nørrebrogade?
Har I en ejerforening på Nørrebrogade?
Synes I ikke også der skal være jul i vores dejlige gade? Vil du bidrage til juleudsmykningen? og har du ikke fået besøg af os så henvend dig til info@norrebro.dk.
Nørrebro Handelsforening sørger for, at du får noget reklame.
Tak på forhånd. Vi håber på en god og hyggelig jul på Nørrebrogade.

5. november 2014
I butikkerne viser tal, at den kontantløse butik vinder indpas. Men tal viser også, at der er mange store sedler i omløb. Det tyder på kriminalitet og Sort arbejde. Nu kommer et Dankort, som kan bruges uden Pinkode. Men vil Dankortet overleve. Fra EU kommer der foruroligende meldinger. Og hvad med Swipp og MobilPay , hvem vinder kampen?
Læs mere
5. november 2014
Hvorfor er det ikke lys i Fælledparken? En bygning af en cykelsti på Christiania skal overvåges af Politiet. Borgmesteren selv har stemt imod denne cykelsti. Og selv om politiet ikke kan, så opfordrer Almindelig Brand til at stoppe cykeltyven med en kædelås. Kun 35 cykelværksteder har overenskomst. Undertegnede kan nu komme 10 pct. hurtigere frem, endda ved at holde samme fart, læs hvordan. Bjørn Bredahl fra Politiken har i den grad givet et billede af den manglende cykelkultur i Verdens bedste Cykelby. Langt hen af vejen, har han vel ret?

Læs mere
5. november 2014
Vi har oplevet en del fødevareskandaler. Håndteringen af disse har ikke altid været gjort efter gældende retningslinjer. Men åbenbart er forskere også uenige om, hvad der smitter og hvorfor. I danske svinestalde er der stordrift, og der bliver brugt antibiotika som aldrig før. Dette fænomen kan blive et problem for sundhedsrisikoen. Men vi skal i høj grad være bekymret for Listeria, Salmonella og MRSA. 70 pct. af alle de slagtesvin, der bliver indleveret er smittet med MRSA: Danske forbrugere er efterhånden usikre, når de står foran supermarkedernes kølediske. Åbenbart er risikoen for smitte til stede, selv om man har en stor grad af køkkenhygiejne.

Læs mere
5. november 2014
Her troede vi, at når det drejede sig om et Kommunalt/Statsligt foretagende, så var alt i orden. Vi fik af politikerne at vide, at der både var sociale klausuler og kædeansvar. Men vi oplever talrige eksempler på social dumping, dårlige og direkte ulovlige indkvarteringsforhold, fyring af medarbejdere, der brokker sig over 40 – 60 kr. i timen, manglende overarbejdsbetaling og pension. Vi fik at vide, at Metro – byggeriet ville give masser af danske arbejdspladser. 90 pct. af de ansatte er udlændinge. På tre måneder er der givet 86 straks – påbud. På tre år er der sket 147 ulykker. Mange er slet ikke blevet anmeldt. De skadeslidte er bare blevet sendt hjem.
Læs mere
4. november 2014
Månedens Lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk handler om Epidemihospitalet på Blegdamsvej. Hver gang, der var en epidemi i hovedstaden var der kaos. Sundhedssystemet var slet ikke gearet til det, og der var alt for få sygehuse. Lægerne tænkte bagud. Deres råd kunne ligefrem skade sygdommen. Men i slutningen af 1800 – tallet skete der pludselig noget. Mange flere overlevede før farlige sygdomme grundet fremskridt hos lægerne. Men naboerne var ikke glade for et hospital i deres baghave, og så faldt værdien sikkert på deres ejendomme!
Læs mere
3. november 2014
Som følge af helhedsplanen fra 2008 er anden etape af Nørrebrogade i gang. Det skaber bedre forhold for cyklister, gående og busser. Anlægsarbejdet vil påvirke den kommende julehandel. Nørrebro Handelsforening har fra starten været imod. Men politikerne ville det anderledes. De kalder handelsforeningens argumenter om omsætningsnedgang for manipulation. Foreningen har oplevet udmeldinger, som følge af, at foreningen ikke kunne forhindre anlægsarbejdet.
Læs mere
Bak op om Julen
15. oktober 2014

Kunder og beboere mener, at der lige som andre steder skal være jul på Nørrebro.

Men det kniber gevaldigt med opbakningen, når det kommer til stykket. Nørrebro Handelsforening bruger masser af tid på at samle ind til juleudsmykningen, men også masser af penge, fordi opbakningen mangler.

Lad os dog nu stå sammen. Virksomheder, Ejerforeninger, Andelsboligforeninger bak os nu op. Vi forsøger i år, at udvide juleudsmykningen, men det hele afhænger af de penge, som vi kan samle ind.

Hvis vi nu ikke kommer ud til din virksomhed eller foreninger, så henvend dig selv. Det vil vi og Nørrebro sætte stor pris på. Hvorfor skal under en tredjedel af virksomhederne på Nørrebrogade betale for jer alle sammen?

Julen fejres på forskellig måde på Nørrebro. Men udsmykningen bærer kvarteret sammen. Det symboliserer sammenhold, fred og tryghed.

Tag godt imod vores indsamler. Vi ved udmærket godt at det er ”Økonomisk Smalhals” på Nørrebro – men alligevel!!!!!!!! – Bak os dog nu op.

Med venlig hilsen og god handel
Bestyrelsen
Nørrebro Handelsforening

15. oktober 2014
Denne måned har vi haft ekstraordinære mange indlæg på vores Facebook – se dem alle sammen her. De underbygger til dels de artikler, som vi har på vores hjemmeside. For at gøre det lettere for dig, har vi temaopdelt alle indlæg.

Allerede i september nåede vi samme besøgstal, som hele sidste år på vores hjemmeside. Hver måned ligger vi 10 – 14 nye artikler ud på vores hjemmeside. Vi supplerer artiklerne med aktiviteter på Facebook. Vi tror, at det er denne kombination, der har bevirket flere besøgende.
Læs mere
15. oktober 2014
Drama hos Flügger. Først gik formanden og så forsvandt der 30 millioner kroner i omsætningen. Hos Tesco i det britiske var dramaet endnu større. Supermarkedskoncernen blev nedskrevet med adskillige milliarder. Vi besøger storcentre i området. De opruster både på Frederiksberg, Fisketorvet, City 2, Rødovre, Fields og andre steder. Åbenbart har Skat lavet en regnefejl. Grænsehandelen er betydelig større end antaget. Det betyder tab af afgifter og arbejdspladser. Det og meget mere kan du læse her.
Læs mere
15. oktober 2014
Københavns Politi har stået for ulovlig aflytning. Ello er et nyt alternativ til Facebook. Og dansk forbrugerråd er blevet underkendt. Fortrolighed mellem læge og patient er brudt. Lægeregister havde 704 diagnosekoder og blev delt med medicinindustrien og private firmaer. Dansk våbenindustri er blevet angrebet. Myndighederne ved ikke, hvor CPR og kriminalregistret er blevet delt. Dansk Politi overhørte hele fire gange, svensk advarsel. Og PET har ikke overholdt loven m.h.t. opbevaring af overvågning. Unge er storbruger på de sociale medier og er helt overladt til sig selv. Det og meget mere kan du læse her.
Læs mere
15. oktober 2014
Læs om Politiets lave opklaringsprocenter. De mangler i høj grad flere ressourcer. Indbrud under 100.000 kr. efterforskes kun sjældent. Dette efterlader frustrerede borgere. Men hvad siger forsikringsselskaberne tid dette. Så er det nok populisme, når københavnske politikere vil at have politiet til at opklare cykeltyverier. Østbanderne har fundet ud af, at danske ejendomme ikke er særlig sikrede. Politidirektører kæmper for deres bonus. Men egentlig burde fokus rettes på den enkelte betjent og borgernes tilfredshed med ordensmagten.
Læs mere
15. oktober 2014
Hermed giver vi dig nogle gode tips til, hvordan du kan undgå tricktyveri i hjemmet, på gaden og ved hæveautomater. Vi giver også tips til, hvordan du undgår lommetyve. Hvordan skal du egentlig forholde dig til butikstyve, og hvad skal du undgå. Ja du skal undgå at bruge magt, for så kan det ifølge politiet let opstå konfrontationer. Og så finder vi også ud af, hvornår du skal ringe 114 og hvornår du skal ringe 112.

Læs mere
14. oktober 2014
Skal den kriminelle lavalder ned på 12 år? Skal forældre, der ikke sender deres børn i vuggestue og daginstitution straffes med økonomiske sanktioner? På Nørrebro er disse spørgsmål særdeles aktuelle. Kender 12 årige konsekvensen af deres handlinger? Skal de bures inde på en lukket institutioner efter at være dømt i en speciel ungdomsret? Kriminaliteten blandt de 10 – 14 årige er kun en tredjedel af, hvad den var i 2011. Men politikere mener, at kriminaliteten er blevet grovere, derfor skal der strammes op.
Læs mere
13. oktober 2014
Det var dengang Nørrebro Handelsforening gik ind, for at hjælpe de ældre. Man etablerede et samarbejde med kommunen, fik en præmie og blev ellers røvrendt. Københavns Kommune skulle spare på de ældre. Og den tendens er fortsat over hele landet. Mange ældre får kun bad en gang om ugen. De skal gå med ble, der er ikke tid til at tage dem med på toilettet. De får ti dage gammel æggemad mange steder. Der bliver skåret ind til benet. Flere underernærede ældre lander på landets sygehuse. Duften af mad er erstattet af vakuumpakket med, tilført gasarter, så holder det længere. Det kan vi simpelt hen ikke være bekendt.
Læs mere
13. oktober 2014
Vores madspild i Danmark koster hvert år 16 milliarder kroner. Detailhandlen står for 70 pct. af dette madspild. Daglig smides 3.000 indkøbsvogne fyldt med mad væk. Kunderne forventer fulde hylder i supermarkedet selv lige inden lukketid. De køber ikke æbler med pletter. Og supermarkederne beskydes af sundhedsministeren for at være kyniske, bare fordi de vil tjene penge. Vi giver nogle gode råd til, hvordan vi kommer madspildet til livs. Og så oplever supermarkeder m.m. hindringer, når de vil forære varerne væk til sociale institutioner.
Læs mere
12. oktober 2014
Et nyt EU – direktiv gør det muligt for kunderne at klage over endnu mere. Vi går lidt videre i denne artikel for at finde ud af, hvorfor kunderne klager. I butikkerne bliver der mange steder sparet på personaleomkostninger. Faglærte ryger ud, og det er ikke overskud til ordentlig uddannelse. Men ofte kan personale ikke håndtere konfliktsituationer. Butiksejeren skal måske spørge sig selv i en ansættelsessituation: ”Kan denne person give kunden en oplevelse? ” Kunder kan være meget kritiske, og når de får en dårlig oplevelse, så spreder de det på de sociale medier. Derfor er det vigtigt at butikkerne agerer på Nettet. Danskerne klarer efterhånden 20 pct. af deres forbrug over nettet, derfor bør den enkelte butik agere på dette.

Læs mere
11. oktober 2014
Det var overskriften i JP/ERHVERV 10. okt. med oplysning om, at de 16 primært stor-centre i Steen & Strøm`s varetægt var gået 2% tilbage i første halvår.
Læs mere
MEDLEMSMØDE: 28. oktober
10. oktober 2014

MEDLEMSMØDE: 28. oktober 2014

Kl. 18: Stegt Flæsk - medlemsmøde
Kl 20: Vinsmagning - der er udvalgt 15 vine, som vi skal smage.
Kl. 22: Tak for i aften

Alle medlemmer vil få sendt en indbydelse. Her vil man også kunne så, hvor dette foregår. Vi håber, at se rigtig mange.

10. oktober 2014
Vi kigger på næste etape af Nørrebrogade, og busslusen under Højbanen. Det kan give store problemer for Føtex og andre butikker. Nørrebro er den bydel, der har færrest grønne områder pr indbygger. Der var mange grønne ideer omkring det gamle DSB – terræn. Men her skal opføres en række bygninger, bl.a. et 26 – etagers højhus beregnet til studerende. Og så er planerne for en fritliggende Ladegårdså rykket nærmere. På Indre Nørrebro skal et områdeløft til 55 millioner kr. skabe mere tryghed. Der er også givet tre millioner kr. til Folkets Hus, men politikere er uenige om det er en hashbule eller et kulturhus. Der er problemer med trafikken i sidegaderne på Nørrebro.
Læs mere
10. oktober 2014
Er du 55 år og får fyresedlen, ja så er det ikke meget at gøre. Mange arbejdsgivere har sat automatpiloten til, når ældre skal ansættes. Der eksisterer alt for mange fordomme. Men i fremtiden bliver pensionsalderen forlænget. Er det så ikke på tide, at man ændrer signaler. Mere fleksibilitet, arbejdsmiljø og tolerance. Særlig inden for Staten bliver ældre mellem 50 og 60 år fyret i stor stil. De ældre vil gerne blive længere. Det skal bare tages mere hensyn til deres ønsker.
Læs mere
10. oktober 2014
Vi går en tur på Nørrebrogade længe før, man bare havde tænkt på en bussluse. I samarbejde med www.dengang.dk kigger vi på gaden, som den så ud, og hvor den ikke engang hed Nørrebrogade. Har du lyst til at læse mere, bringer vi en liste på 35 artikler, hvor du kan få udbygget din viden. Vi starter ved Lygtekroen og går helt ned til Dronning Louises Bro. Vi tager lige nogle sidespring til andre gader. God fornøjelse.
Læs mere
10. oktober 2014
Vi skal igen engang kigge på, hvad der sker på metro – byggepladserne på Nørrebro. Og det er Andrea fra Metroselskabet, der orienterer os. Vi følger blandt andet boremaskinerne Nora og Tria. Ved Nørrebro station er udgravningen af den ny metro – station ved at være færdig. Og udgravningen ved Skjolds Plads er hele 26 meter dyb. Det og meget mere kan du læse her.

Læs mere
24. september 2014
Et meget spændende arrangement finder sted Lørdag den 27. september midt på Nørrebro. Fynske fødevare - producenter besøger Café Assistenten og selveste H.C. Andersen vil komme på besøg.

På lørdag vil Nørrebrogade være invaderet af fynboer og bydelen vil genlyde af den skønne fynske dialekt. Hele 21 fynske fødevareproducenter vil på Café Assistenten præsentere deres fortræffeligheder.
Læs mere
16. september 2014
Det har igen været en meget aktiv periode på vores Facebook med daglige opdateringer. Du skal følge med daglig, ofte forsvinder vore opdateringer, bl.a. 100 fotos fra sidste skybrud. Men du kan se ca. 50 fotos fra Shawarma – mesterskabet. Og vores tema denne måned er Mad, grundet Fødevareministerens aktiviteter på dette område. Men ellers er der en del interessante artikler om temaer, vi har beskæftiget os med på vores hjemmeside, uddannelse, arbejdsløshed, forbrug, Nørrebro, protestmarch, social dumping, aktiviteter, Blågårds Plads, Elmegade m.m.

Læs mere
15. september 2014
Politiet, PET og FE har fået udvidet deres beføjelser i bekæmpelse af terror. Her gælder grundloven ikke. Men hvad er terror? Vi giver 12 gode råd omkring datasikkerhed. Så er det måske mindre sandsynligt, at du får stjålet din identitet. For helt undgå det, kan du ikke. Den software vi har er til tider elendig. Hackere kan næsten få fri adgang. Vi stiller også spørgsmålet, om videoovervågning altid er godt. I fem måneder boltrede hackere sig med dit CPR – nummer. Hvor landede disse oplysninger? Vores liv og infrastruktur er knyttet til en computer, så pas på.

Læs mere
13. september 2014
Se her datoen for årets vinsmagning. Bageren bor ikke mere i Nørregade. Sodavandssalget er stigende både i Danmark og i grænsebutikkerne. Lidl vil satse hårdt og sælge jeans og læderjakker. Danskerne misligholder deres gæld. Farlig neglelak får neglene til at falde af. Lars Larsen er ikke populær i Tyskland. Bog & ide har grundet IT – problemer, røde tal. Kreditklemme ødelægger det for små virksomheder. Hver anden dansker vil købe kasseret mad. Refood på vej til Nørrebro, og så snyder slikbutikkerne med afgifterne. Og meget mere.
Læs mere
13. september 2014
“Omvæltninger” i føde- og dagligvaresektoren
“Discount og almindelige supermarkeder smelter sammen”
Læs mere
13. september 2014
Regeringen er kommet med et udspil til en revision af Apotekerloven. Ikke overraskende er Danmarks Apotekerforening ikke begejstret for dette. De mener, at udspillet vil betyde lukning af 45 apoteker i ydreområderne. Dansk Erhverv er heller ikke tilfreds, men det skyldes, at de mener, at monopolet ikke bliver helt brudt. Skal hjertemedicin og pencillin ligge sammen med leverpostej og letmælk? Spørger Apotekerforeningen, der savner bedre tilgang og mere sikkerhed. Forbrugerrådet vil gerne have forbruger – apoteker på sygehusene. Den er Apotekerforeningen med på. Mange af deres medlemmer har søgt, men ikke opnået tilladelse.
Læs mere
13. september 2014
Fødevareministeren er særdeles aktiv. Han fået 20 kloge og kompetente mennesker samlet i en ”Madklub”. Men disse er engageret i diverse interesseorganisationer. Butikker bliver kaldt for kyniske, fordi de tænker på indtjening. Og forbrugerne har ikke en jordiske chance for at se, hvad fødevarerne indeholder. Ja, hvad med Fødevarekontrollen? De skal spare 140 millioner kr. Og en gang havde man 32 laboratorier, nu har man kun 2 tilbage. 15 mennesker er døde, og ca. 12.000 er smittet af MRSA. Er det styr på fødevaresikkerheden?

Læs mere
13. september 2014
Vi skal desværre sig nej til endnu en boghandel – endda på Nørrebro. Rundt om i Europa er der indført støttelovgivning for bogen. Herhjemme skal bogen klare sig på markedsvilkår sammen med leverpostej. Politikere herhjemme vil ikke tage stilling til bogens fremtid. Rundt om i verden er der ballade og oprør mod Amazon. Vi kender til tilfælde i bl.a. England, Tyskland, Frankrig, Indien og Japan. Tyske forfattere har protesteret og regeringen er indblandet. Den tyske kulturminister overvejer kartelindgreb. Og dette har man indført i Frankrig. Snart er det Danmarks tur.

Læs mere
13. september 2014
Cyklister i København er landets mest hensynsfulde trafikanter. I Cyklistforbundet mener man dog kun at det er galt med de få. Og så får vi at vide, at cyklister også shopper. Butikker på Nørrebrogade skal bare lige omstille sig. Overborgmesteren mener, at christianitternes holdning til en cykelsti er præget af snæversynet egoisme. Men er det nu rigtigt? Så får vi en cykeltyv til at give gode tips. Ja politikere i København er ikke imponeret af politiets indsats i at efterforske cykeltyveri. 71.000 cykler bliver stjålet hvert år. Og så skal vi cykle mere.

Læs mere
13. september 2014
Snart skal bestyrelsesmedlemmer i Nørrebro Handelsforening igen ud med tiggerstaven. Der skal skrabes penge sammen til julebelysning. 14 dage skal rives ud af kalenderen. Butikkerne forventer, at man kommer to – tre gange. Inden da skal der ringes, og skrives breve til samtlige butikker. Og uanset resultatet fører det altid til kritik. Det er frygteligt dyrt, at etablere julebelysning på Nørrebro. Foreningen håber på langt større opbakning end sidste år. Dengang var den kun på 27 pct. Og antallet af julekæder på Nørrebrogade afhænger i høj grad af opbakningen. Selv bidrager Nørrebro Handelsforening med et større beløb.
Læs mere
13. september 2014
Kan statistik bruges til noget. Inden for fire år, har tre alvorlige skybrud ramt hovedstadsområdet. Det sidste skybrud kom bag på både metrologerne, kommunen og beredskabet. I udrykning gik det fra Haderslev, men så måtte man vente i timevis inden man brugte hjælpen. Mange pumper og kørertøjer blev aldrig brugt. Det vil vare årtier inden hovedstaden er klimasikret. 400 projekter, der i alt koster 6 milliarder kroner er planlagt. Forsikringsselskaber vil ikke mere betale de huse og de erhverv, der gang på gang bliver ramt.
Læs mere
9. september 2014
I samarbejde med www.dengang.dk får du her den nyeste historie, om Nørrebro i gamle dage. Vi skal helt tilbage til dengang, da markerne fra den forsvundne landsby Serridslev fyldte det meste af Nørrebro. Vi kigger på de store lyststeder og på slottet, hvor der blev holdt vilde fester med kongelig deltagelse. Dueller fandt sted, og taberne blev efterladt i dybe lergrave midt på Nørrebro. Det engang idylliske Nørrebro blev afløst af kedelige grå og usunde lejekaserner. Det gjaldt om, at bygge på så få kvadratmeter som muligt.
Læs mere
8. september 2014
Er det rimligt, at man skal betale 60.000 – 70.000 kr. i ekstra P – afgifter for at udføre akutte opgaver. Erhvervsdrivende skal køre op til 40 pct. længere end før for at udføre deres jobs. Selv om København oplever en befolkningsvækst nedprioriteres p – pladser. Man opprioriterer transportmidler, der ikke fylder så meget. Og partier har succes med sloganet ”Biler bagerst”. Men er den politik rigtig? Trængslen er København er steget. Og hvad med erhvervslivets vilkår?
Læs mere
21. august 2014
Se den 96 årige Thorkild på cykeltur i København. Vi har blandt andet haft indslag fra Sjællandsgades Badeanstalt, Københavns Cykelfest, Den store Byfest, Kunst ved Metroen, Offentlige Toiletter, Blågårdsgade, Fødevarebanken, Café Assistenten og Københavns vildeste burger. Vi har vist filmklip fra Det Gamle Nørrebro og København samt Danmarks største protestgade. Vores tema har været ”Kalot – marchen på Nørrebrogade. Se de mange indslag. Og så er der igen Nørrebro Mesterskab i Shawarma. Det og meget mere på Facebook.

Læs mere
20. august 2014
Måske er dette en lidt for personlig beskrivelse af demonstrationen på Nørrebro. Hvis nu de unge lærte noget mere om jødernes historie var det måske større forståelse for dem. Men hvis ikke engang politikerne kan huske den, hvad så? Jødiske elever må lade symbolerne ligge på skolen. Rasmus Jarlov blev beskyldt for populisme og Nørrebro Lokaludvalg mener, at opsøger man ballade, så får man den. Dialog er den eneste farbare vej. Og denne demonstration var et symbol for chikane mod jøder. Vi skal vænne os til kalot og Davidstjerne. Og så er denne redaktør sikkert antisemit, for det er man når man kritiserer Israel. Hvorfor skal tusinder civilister lade livet og andre tusinder invalideres i en krig, der er støttet af amerikanerne?
Læs mere
19. august 2014
I forbindelse med demonstrationen på Nørrebro omkring overgreb mod Jøder, udtalte en politiker sig om, at jøder i 400 år har levet i fred og fordragelighed i Danmark. Det er tydeligt at vedkommende ikke har sat sig ind i jødernes historie. For sådan er realiteterne ikke. Lige så længe de har været i Danmark har de været forfulgt, så forfølgelsen er ikke af nyere dato. Vi giver her i samarbejde med www.dengang.dk et historisk overblik over de faktiske forhold. Og at danskerne under besættelsen optrådte som helte, er måske også en myte. Medaljen har en bagside. Vi kan hurtig være enige om, at ALLE uanset religiøs baggrund bør kunne bevæge sig frit omkring både på Nørrebro, København – ja i hele Verden. Men læs artiklen – bliv chokeret eller overrasket.

Læs mere
18. august 2014
Det tager kun få sekunder at afkode et CPR – nummer. I Se og Hør skandalen var Nets blevet advaret flere gange. Men de foretog sig intet. IBM’s sikkerhedssystem blev brudt af en af deres egne. Riget og SAS får besøg af datatilsynet. En ny muldvarp har afsløret en database med 1,1 million terrormistænkte. Heraf har hundredetusinder fået benævnelsen No Fly. Dette bliver benægtet af PET. NSA kan bruge alt og sorterer selv. Det de gør bygger på dansk lovgivning, eller gør det? Og så fungerer borger.dk ikke og Google går atter over stregen. Det og meget mere får du her i vores nyeste udgave.
Læs mere
17. august 2014
Overskriften er lidt barsk, men det er forholdene også. Indtil nu er 12 døde af en listeria – bakterie. Sygdommen indtræder først to – tre uger efter indtagelse. Den rammer som ofte ældre, svagelige og gravide. Men raske kan også blive ramt. Tilfældet har bragt store overskrifter frem overalt. Antallet af listeria – ramte i Danmark er trods fødevaresikkerhed blandt de EU. Men det kniber med fødevaresikkerheden herhjemme. Vi bringer et par eksempler fra sommervarmen. Vi har også lykkelig glemt, at der for ca. 10 måneder siden blev beslaglagt 7 tons madvarer ude hos 6 købmænd/kiosker i Nordvest. Vi kigger også lidt på nogle kontrolrapporter – velbekomme.

Læs mere
16. august 2014

Nørrebro Handelsforening har sendt et brev til borgmester Anna Mee Allerslev. Man takker for tilsagn om forskønnelse af Nørrebrogade. Man ser gerne, at der i løbet af de kommende måneder plantes kirsebærtræer langs gadeforløbet ved Assistents Kirkegård. Man gør opmærksom på, at omsætningen ikke er vendt tilbage til bydelens forretninger efter trafikomlægningen. Ligeledes appellerer man til borgmesteren til at finde midler til en forlængelse af kvartermesterens ansættelse. Hun har været med til at gøre en forskel med succesrige arrangementer.


Læs mere
15. august 2014
Sidste år handlede vi får 69 milliarder kr. på Nettet. Staten snydes i den forbindelse for op mod en halv milliard. Nu åbner Danmarks første gratis supermarked. Ja du læste rigtig. Fødevareministeren vil madspild til livs. Næsten hver anden butik, som Skat besøgte i 2013 havde uorden i deres regnskab. Kioskerne på Nørrebro har set en ny indtægtskilde i Bland Selv Slik. Vi har set priser ned til 3,95. Det går ikke så godt for Nørrebros grønthandlere. De mister omsætning. Det og meget mere kan du læse her i vores besøg i dansk detailhandel i august 2014.

Læs mere
15. august 2014
Hvordan så det ud på Nørrebro i slutningen af 1920erne. I samarbejde med www.dengang.dk går vi atter tilbage i tiden. Pastor Rossen i Stefans Kirken var meget populær. Penge til Søndagsskolen blev omsat til en lykkepose. Det gav en skideballe. I skolen fik man renselsesbad hver 14. dag. Og i magistratens 3. afd. Var der udbetaling af børnepenge. De stakkels børn havde masser af pligter. Og fem børn i en lille lejlighed i Humlebækgade var en udfordring. Det barn, der lå i gaden, måtte flyttes om natten, når man skulle på ”Lokum”. Man havde fået den luksus med eget ”Lokum”.
Læs mere
14. august 2014
DR er ked af det på Københavns vegne. De fastslår, at de til punkt og prikke har overholdt budgettet. Projektledelsen oplevede, at DR flere gange ændrede på planerne. De måtte erkende, at de ikke havde kompetencen og pengene. Samtidig var ansvaret for stort. Regnskabet hang ikke sammen fra starten. Man arbejdede også under tidspres. Det hele blev tre fange så dyrt, som planlagt. Wonderful Copenhagen blev udråbt som den store skurk og eneansvarlig, men er det nu rigtig? De har jo aldrig på den måde haft med byggesager at gøre. Således var arenaen budgeret til 18, 3 millioner kr., slutfacit blev 91 3 millioner kr.
Læs mere
14. august 2014
Pludselig oplevede Nørrebro Handelsforening et stærk stigende besøg på foreningens hjemmeside. Man havde opdaget en ældre artikel på siden omkring dobbeltbetaling i Københavns Kommune. Blev noget straffet? spurgte nogle af de besøgende. Vi er dukket ned i sagen omkring Intern revision. Men samtidig løfter vi lige sløret for Borgerrådgiverens observationer samt sagen om Farvergade. Alle tre eksempler efterlader et mærkeligt billede af et embedsmandsvælde og nogle folkevalgte politikere, der næsten er magtesløse. Men vi håber også samtidig, at kunne give et svar til nogle af de mange interesserede, selv om dette svar er forbavsende. Sådan var det aldrig gået i en privat virksomhed.
Læs mere
12. august 2014
Der er kommet en hel del positive meldinger fra feriebyområderne om, at det flotte sommervejr har været guld værd for de danske feriebyer: Campingpladserne med høj belægning. Stor efterspørgsel efter sommerhuse både fra bl.a. tyskere og danskere. Stigende forbrugertillid. Godt humør på feriehotellerne.
Læs mere
12. august 2014
Vi har gentagende gange fået at vide, at vi i Nørrebro Handelsforening driver hetz mod cyklismen. Men der findes nok ikke en handelsforening i landet, der i så mange artikler har lovprist cyklismen Imponerende at 41 pct. af pendlertrafikken nu foregår på cyklen. Men hvordan forhindrer vi det stigende antal ulykker på cykelstien? Den nye bycykel skaber fornyet debat. Vi har afprøvet den. Københavns Kommune betaler for en lapning for nogle. Men de fjerner ikke årsagen til en punktering. Politikere mener, at bøder ikke ændrer cyklisternes adfærd. Flere og flere kører med ”bøffer” i ørerne. De mener, at de fuld koncentreret. Velkommen til de nyeste eventyr på cykelstien.

Læs mere
11. august 2014
Præsident i USA, Æresmedlem i Dansk Låsesmed Forening, underviser for FBI, Formand for Nørrebro Handelsforening, en eftertragtet underviser i hele Verden og meget mere. Den 18. oktober kan Hans Mejlshede fejre 50 år på Nørrebro. Selv om pensionsalderen for længst er passeret, er der intet, der tyder på, at han ligger sig på sofaen. Han blev også ”verdensberømt” i Danmark, da han på direkte TV forklarede forskellen på gode og dårlige låse. I dag kører 35 – 40 Mejlshede - biler rundt i København. Hans Mejlshede har en mening om mange ting, og de er ikke alle lige populære alle steder. Han invitere gerne politikere og embedsmænd til at få mere at vide om disse meninger og synspunkter.
Læs mere
31. juli 2014
De pukler i det, de frivillige på Sjællandsgade – badet. Kom og bak dem op. Du kan deltage i Loppemarked, men her skal du i den grad skynde dig. Men så kan du også deltage i et andet arrangement, der hedder Fodbad og Fællessang. Med denne artikel vil Nørrebro Handelsforening og www.dengang.dk gerne bakke de frivillige aktiviteter op.

Så derfor skal vi også lige have historien bag badet. Så kommer man til at tænke på alle de gange, man har skrålet i badekaret. Tænk hvis X – faktor havde været i nærheden. Det kan nu blive til virkelighed. Kig her, hvornår du kan komme til Fodbad og Fællessang.

Læs mere
27. juli 2014
Der sker en masse på vores Facebook. Som medlem af Nørrebro Handelsforening kan du være med til at præge den. Vi har masser af artikler, fotos og film med atter engang. En masse aktuelle ting har vi valgt ud for dig. På Nørrebro er det altid nogen, der har gang i noget. Det er ikke altid at medierne får fat i de positive hændelser i vores fantastiske bydel. Vi forsøger her at samle det op. Men kære læsere, vi bliver også nødt til at fremhæve de negative ting. En aktuel kombination til vores hjemmeside forsøger vi også.

Læs mere
27. juli 2014
Man siger, at de arbejdsløse ikke gider, at tage alle jobs herhjemme, derfor må man tage udlændinge. Ifølge fagbevægelsen tegner DA et skønmaleri af de reelle forhold. Kædeansvar er heller ikke noget for de borgerlige. Et ID – kort på byggepladserne er endnu værre. Men hvordan løser vi så Social Dumping. Virksomheder med ren mel i posen kan da heller ikke være interesseret i nogen, der snyder. Slagteriarbejderne må kæmpe imod nærmest kriminelle forhold i Tyskland. Københavns Kommune går nu aktiv ind i bekæmpelse af Social Dumping. Men er det nok?
Læs mere
27. juli 2014
Det faglige skal hæves både på erhvervsskolerne og gymnasierne. Samtidig forventer regeringen, at en ungdomsårgang i stigende grad gennemfører en uddannelse. Men såfremt karaktererne hæves, vil især nydanskere blive taberne, og det vil kunne mærkes især på Nørrebro/Nordvest. Hvad skal det så ske? Og Dansk Industri og Arbejderbevægelses Erhvervsråd kan ikke engang finde ud af, hvor mange, der mangler en praktikplads. 6.900 eller 10 pct. af en årgang er tabt for samfundet. De er uden arbejde eller uddannelse.

Læs mere
27. juli 2014
Fornuftig sommer for feriebyerne reddet hjem af juli og august??
Læs mere
10. juli 2014
Andrea fra Metroselskabet har sendt os en opdatering m.h.t. hvordan det står til med byggeriet. Læs om byggepladserne Nørrebroparken, Nuuks Plads, Nørrebros Runddel. Skjolds Plads, Nørrebro Station. Tag også en tur ned i tunnelen på vores Facebook.

Læs mere
10. juli 2014
De ledige er trætte af generaliseringer og løgnagtige historier fra politikere. Det har ført til, at hver tredje dansker mener, at de ledige selv er skyld i deres situation og sagtens kan finde arbejde. Det offentlige har deres eget retssystem, når det gælder bekæmpelse af socialt bedrageri. Sagsbehandlere kan bestemme, om man skal på slankekur eller have elektrochok. Ja de bestemmer også, om du er syg eller ikke. Mange har ikke råd til medicin. Jamen, så skal man under administration, siger politiker. Snart har 44.000 mistet retten til dagpenge.

Læs mere
9. juli 2014
Ulovligheder i Fields, tomme hylder i dansk Supermarked, Fremgang hos Flügger og de fleste bagerier. Lidl bliver størst i Europa. Byggemarkeder opruster, trods tilbagegang. Der er masser af sjusk i DSB – kioskerne, og hælervare i mange kiosker. Politikerne har glemt servicesektoren og hvad bliver vi sure over i Supermarkederne. Vi giver dårlig service i København, og så er det dårlig nyt for de slikglade. Vi skal lære kinesisk og så er opsvinget måske på vej. Det og meget mere kan du læse i endnu en spændende måned i dansk detailhandel.

Læs mere
9. juli 2014
Vi kigger nok engang på George Orwell. Danmark var ved at rydde ud af det gode selskab i forbindelse med noget kryptering. FE blev presset af NSA. Flere og flere dokumenter afslører et særdeles tæt samarbejde imellem de to institutioner. Pludselig lå der 900.000 CPR – numre frit tilgængelig. I løbet af fem minutter fandt en ung hacker 60.000 CPR – nummer. Flere og flere oplever identitetstyveri. Og så vil Teleselskaberne have klare regler for, hvad FE må og ikke må.
Læs mere
8. juli 2014
Mange kender Ladegårdsåen. De fleste vil gerne have den genskabt, og Åboulevarden nedlagt eller i hvert fald lagt ned under åen. Det koster jo ikke noget, at have den mening. Det er dog de færreste, der ved, hvad der foregik på Ladegården. De stakkels lemmer, der blev tvangsanbragt her, fik efterhånden så dårlig et rygte, at ingen hospitaler ville have lemmerne. Så måtte man selv lave et mini – hospital herude, og så kunne doktor altid kigge forbi, hvis det var godt vejr. En kort tid var Skt. Hans Hospital også installeret herude. ”De Tossede” fik ikke nyt tøj, når de havde ødelagt det gamle, så mange løb halvnøgne rundt i pjalter. Denne artikel er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
7. juli 2014
Man talte om døgnarbejde på 4 arbejdspladser. Men pludselig er døgnarbejde på 21. Rigsrevisionen taler om dårlig styring og manglende information. Bestyrelsesformand svarer igen. Den ny lov er til fordel for naboerne siger transportministeren, men det mener naboerne absolut ikke. Nye Metro – tog kan ikke køre på den gamle strækning. Bestyrelsesformand siger, at man er to måneder forsinket. Transportministeren siger et år. Og så får Metro – direktøren en ekstra bonus på 200.000 kr. for veludført arbejde. Naboerne er ikke skyld i forsinkelserne. Bestyrelsesformand siger nu, at det er Københavns Kommune, der er den skyldige.
Læs mere
7. juli 2014
Vi er nået til 8. afsnit af vores artikler fra Besættelsestiden. Denne gang er vi i det sønderjyske. De fleste københavnere anede ikke, hvad der foregik hernede. Lederen af Det Tyske Mindretal og det tyske nazistparti hed Jerns Møller. I modstandsbevægelsen øjne var han en forræder og skulle dømmes til døden. Men hvad man glemte – han reddede også liv, både blandt det tyske mindretal og dansksindede sønderjyder. Her er i samarbejde med www.dengang.dk den mærkelige historie om Jens Møller. Mange af de ledende tyske nazister under besættelsen kunne ikke fordrage ham. Men han var særdeles gode venner med Werner Best.

Læs mere
7. juli 2014
Formanden for Nørrebro Handelsforening, Hans Mejlshede var i år inviteret ned til Kaffesalonen ved Søerne for at holde Skt. Hans Talen. Hans kom blandt andet ind på, at beboerne burde købe lokalt. Han mindes linje 19 på vej til skole på Bispebjerg med 36 elever i hver klasse. Hans Mejlshede glædede sig over at boligmassen var blevet forbedret, og at Nørrebro var blevet betydelig grønnere. Her var der en ros til Københavns Kommune. Men dette havde medierne ikke opdaget. De kalder stadig området for Det Mørke Nørrebro.
Læs mere
21. juni 2014
En del detailhandlere har nægtet at betale afgift til kommunen for vareudstillinger, hvis Nørrebrogade på Ydre Nørrebro bliver gravet op. Et højhus på 29 etager, og en række andre bygninger på mellem 6 og 8 etager skal anlægges på Ydre Nørrebro, hvis det står til et dansk pensionsselskab. Lokaludvalget har fået ny formand. Trygheden stiger på Nørrebro, men der er alligevel langt igen, inden den er 100 pct. Og så bliver man ikke så gammel på Nørrebro.

Læs mere
21. juni 2014
Vi er kommet til den syvende artikel om Besættelsestiden. Vi er vendt tilbage til Nørrebro. Og bydelen var i den grad præget af kampe mod tyskerne, men også af likvideringer. Og ofte tog man fejl. Uskyldige blev ofre. Men særlig i sommeren 1944 måtte mange uskyldige lade livet. HIPO kørte rundt i gaderne og plafrede løs.
Folkestrejken 1944 havde alvorlige følger på Nørrebro. Beboerne ville ikke finde sig i tyskernes massive undertrykkelse. De gjorde oprør. De såkaldte tyskervenlige butikker blev plyndret og afbrændt. Tyskerne svarede igen.

Læs mere
21. juni 2014
Konkurrencestyrelsen, Coop, Matas, Dansk Supermarked, Forbrugerrådet og Dansk Erhverv raser. Sundhedsministeren mener ikke, at der skal sælges medicin som man sælger havemøbler i Jysk. Et nyt EU – direktiv kan give nye udfordringer for apotekerne. Matas øjner perspektiver i online – apoteker. Apoteker forhindrer syv indlæggelser hver dag. Der er fejl i 100.000 recepter hvert år.
Læs mere
21. juni 2014
Der er 1,5 millioner danskere, der ikke læser. Hvorfor går de fysiske boghandlere ikke i gang med at bearbejde disse. Det er ikke kun supermarkeder, der gør livet surt for de fysiske boghandlere. Det skyldes stigende salg af e – bøger, som nok går forbi den traditionelle boghandel. Men der eksperimenteres også i nye produktions – og distributionsformer. Og så har Berlingske Tidende angrebet Boghandlerforeningen og kaldt dem eksponent for en forældet tidsalder. Og mens kultur – udgifterne stiger i kommunerne, så skærer man ned på bibliotekerne. Og så fremgår det af en ny bog, at Amazon vil gøre alle, der sælger bøger i fysiske bogbutikker arbejdsløse.
Læs mere
21. juni 2014
Det ser ud som om, at Danmark slet ikke er gearet til den teknologiske tidsalder. Sikkerheden sejler. Først begrænser politikerne overvågningen, siden udvider man den. Men overvågningen skader ikke demokratiet, siger danskerne. Hele 86 personer blev ”mandsopdækket” af Se og Hør. Men mange af de 50.000 danskere, der hver år får stjålet deres identitet, er hårdere ramt. Pas også på ved hæveautomaten. Og danskernes tillid til det offentlige daler i takt med, at det offentlige mener at digitaliseringen skal bruges til besparelser.

Læs mere
21. juni 2014
Hvornår bliver forbrugerne sultne? Det ser ikke ud til at erhvervslivet er blevet mere tilfredse med Københavns Kommune. Måske er det snart slut med kontantbetaling i de danske butikker. Et nyt EU – direktiv spreder angst og bæven i net – butikker. Nu er det slut med Københavner – biler på Frederiksberg. Coop vil ændre danskernes madvaner, og Netto vil stoppe lidt op. GLS vil af med Post Danmarks monopol. GLS ’ s største pakkeshop befinder sig inden for Nørrebro Handelsforenings medlemskreds.
Læs mere
21. juni 2014
Antallet af udearrangementer er stedet med 26 pct. i København. Og der findes åbenbart ikke nogen grænse. Butikker på Nørrebrogade må indstille sig på, at gaden lukkes flere gange. Og butikkerne må også indstille sig på, at de næste år skal afsætte tid og penge til at rydde op og fjerne grafitti. Beboere er trætte af larm og helikopterstøj. Men de unge er begejstrede og glæder sig allerede til næste år. Egentlig var det meningen, at den store gadefest skulle være selvfinansierende, men åbenbart er der endnu ikke solgt nok armbånd.
Læs mere
21. juni 2014
De har heft held med at hente kriminelle ud af bander end i deres egen organisation. Det siger de, samtidig med at de atter engang håner det danske samfund. Hitzb ut – Tahrir ligger så langt fra det danske demokrati, som man kan komme. Og straks er politikerne på banen. Nu skal der skrides ind. Nu skal der kortlægges. Men mon ikke organisationen nok engang slipper godt fra det. Og alt imens får de masser af medieomtale. Og også på denne side, får de atter engang omtale. Men kig engang på den liste over artikler, vi tidligere har bragt. I muslimske kredse anses organisationen også for at være radikal.
Læs mere
20. juni 2014
Vores Facebook er efterhånden blevet et magasin, hvor vi følger aktiviteter og utraditionelle aktiviteter i vores bydel. Vi bruger den moderne teknik til at anskueliggøre vores kreative og mangfoldige bydel. Laver du noget utraditionelt i din butik er du velkommen til at sende os noget. Vores kunder kan gå ind og deltage i diverse konkurrencer og undersøgelser. Du kan gå ind og se diverse videoer og fotos fra vores skønne bydel – Nørrebro.
Læs mere
19. juni 2014
Der er taget et spændende initiativ i Nørrebrohallen. Her skal vi se en sporvogns – udstilling, samtidig med, at vi kan se Nørrebrohallens historie. Og det skal vi selvfølgelig fejre her på Nørrebro Handelsforenings hjemmeside. På vores FB linker vi til nogle andre spændende tog – og sporvognshistorier. Og skulle du være fra Jylland, så fejrer vi begivenheden med nogle toghistorier fra det jyske på FB Dengang. Man behøver nu ikke, at være sporvogns – eller tognørd, for at være glæde af disse historier. Vi ønsker – god fornøjelse.
Læs mere
18. juni 2014
Det er vel ikke ukendt, at Nørrebro Handelsforening bestemt ikke er enig med de fleste politikere i Borgerrepræsentationen med deres gøren og laden på Nørrebrogade. Og man frygter faktisk det bliver værre for den eksisterende detailhandel. Men at beskylde ”indvandrerene” for at fortrænge de eksisterende butikker og boder på Citytorvet er for meget. Hvorfor skal politikerne ødelægge så meget for detailhandlere uanset om det er danskere eller ”indvandrere”. Og så kan de samme politikere ikke forstå, hvorfor erhvervslivet i København ikke mener, at deres kommune gør det godt nok. Ja, og det er selv om, at København for tredje gang er blevet Verdens bedste by at leve i.

Læs mere
12. juni 2014
Sommerhusudlejning hitter i år både hos tyskere og danskere
Medierne “jagter” flere halmstrå til positive overskrifter
Læs mere
12. juni 2014
Kære medlemmer af Nørrebro Handelsforening. Her er et spændende medlemstilbud til dig. Såfremt du og dine medarbejdere har lyst, så er her et tilbud.
Læs mere
12. juni 2014
Der er registret 1.700 i banderegistret. En del af disse opholder sig på Nørrebro. Der er skabt mere tryghed ved Mjølnerparken. Folkets Hus og Folkets Park blev indtaget af LTF. I fængslet blev store A fra Blågårds Plads Banden overfaldet. Det stigende antal bandemedlemmer i de danske fængsler har skabt alvorlige problemer. I 2013 blev der indberettet over 300 voldsepisoder i fængslerne. En forfatter kalder Pusher Street for en kræftsvulst. Han ville skrive Pusher Streets historie. Men følte sig truet, og trak følehornene til sig. Men er det banderne herhjemme, der bestemmer ytringsfriheden?
Læs mere
12. juni 2014
Vi har igen talt med beboere i Nørrebroparken. Så har vi været på en cykeltur til Marmorkirken. Hvorfor er det gået galt med Metro – byggeriet? Er det tidligere givet kompensation for støj. Transportministeren har prøvet at rydde op. Han har gennemført Nabo – pakken, som naboerne har dømt som Panik – pakken. I Nørrebroparken skal de døje med støj de næste 4 – 5 år. Man har ikke taget naboernes berettigede klager alvorlig. Ja, det tangerer demokratisk uanstændighed.
Læs mere
30. maj 2014
Allerede i Folkeskolen går det galt. Her fokuserer man i stigende grad på test, målinger oh kontrol. Man burde i stedet satse på udvikling af identitet, forståelse, fleksibilitet, kreativitet og samarbejdsevne. På erhvervsskolerne mangler der et samspil mellem den teoretiske og praktiske undervisning. 12.000 unge mangler en praktikplads. Er det forsvarligt, at sende 16 – 17 årige til Tyskland, sådan som undervisningsministeren foreslår? Fire ud af ti bruger ikke deres gymnasieuddannelse. Og nu stilles der i stigende grad, adgangskrav.
Læs mere
30. maj 2014
I vores serie fra besættelsestiden beskæftiger vi os også lidt med tiden efter besættelsen. Her var masser af sortbørs – handel. Her var både tyske og engelske soldater involveret. Ja vi skal også kigge lidt på Edderkop – sagen. Nogle mord kan kædes sammen med sortbørs – handel. En masse betjente var korrupte, men ikke alle blev dømt. Vi skal også kigge på Vagtværnet og borgernes modtagelse af disse. Til sidst var fængslerne så overfyldte, at man måtte finde på noget alternativt. Dette er et kapitel af besættelsestiden, der ikke er beskrevet så intenst, som andet fra den tid. Og den er igen blevet til i samarbejde med www.dengang.dk

Læs mere
29. maj 2014
Velkommen til en ny spændende måned i dansk detailhandel. Forbrugerne har stadig dankortet puttet for langt væk. Vi prøver på at analysere, hvorfor danskerne ikke vil bruge flere penge. Ja og så tillader redaktøren, at tage ordet. Bagerne er bekymrede, og Aldi går for alvor ind i discount – krigen. Vi skal have kontantløse butikker, og så skal forbrugerne huske deres rettigheder på nettet. Produktivitetskommissionen har glemt de små – og mellemstore butikker, og ordet ”tillid”. Vi kommer med nogle forslag. Og så besøger vi Rødovre Centrum, som har stor succes. Det og meget mere skete der i detailhandelen i maj 2014.
Læs mere
20. maj 2014
Danskere bruger Dankortet mere og mere i udlandet - mens kortet bliver i lommen herhjemme
Det skrev JP-Erhverv tirsdag den 13. maj som overskrifter. “Udviklingen bekymrer en ekspert. For hver 100 kr. danskerne købte for med deres betalingskort, endte de 11 kr. i udlandet sidste år. En stigning fra 9 kr. i 2011, viser en analyse fra Nykredit lavet med baggrund i tal fra Nationalbanken. I 2013 købte danskerne for 44,5 milliarder i udlandet. Det samlede detailsalg er på 300 mia fortæller Dansk Erhverv til JP”.
Læs mere
20. maj 2014
2013 blev for den samlede detailhandel endnu et barsk år med en tilbagegang i kroner på 1,6%
Læs mere
20. maj 2014
Se & Hør – skandalen efterlader et handlingslammet Danmark. Politikere er forargede. Men samtidig undlader de at undersøge, hvad der skete under Klimakonferencen. Man skærer ned på Datatilsynet, der i forvejen er handlingslammet. Og så pudser man FE på Dansk Industri, der tillod sig at advare mod NSA. Det må man ikke. Det handler om moral og etik, eller snarere mangel på samme. Danskerne jagter sensationer og skandaler. Og medierne bruger alle metoder for at oprulle disse. Dette og meget mere i den nyeste udgave af Overvågning, Aflytning og Hacking.
Læs mere
20. maj 2014
Det er ikke hver dag, der udkommer en Lokalhistorisk bog på Nørrebro. Det hører desværre til sjældenhederne. Men for os, der elsker Nørrebros historie, er denne bog nærmest en guldgrube. En flot ”gavebog” i A 4 format er blevet til efter to års ”værtshusbesøg” Vi møder skæbner og finurlige historier i Nørrebros værtshusmiljø.
Læs mere
20. maj 2014
Dengang kæmpede man med ordensmagten og myndighederne. Nu kæmper man mod hinanden. Det frie ord er afløst af pibekoncert. Dengang havde arbejderne virkelig noget at kæmpe for. Men hvad er en arbejder i dag? Og hvorfor stemmer de tilbagelevende arbejdere borgerlig? Og i den store familie LO er der uenighed.
Læs mere
19. maj 2014
Kirkegården er et klenodie. Nu er det slut med planer om boldbaner, super – cykelsti, legepladser, og iskiosk ved siden af Kierkegaard og Heerup. Her ligger rester af 300.000 mennesker, som nu er sikret af gravfreden. Lokal Nørrebro – borgere havde ikke tillid til politikernes forvaltning af området. Man fortalte i den grad usandheder, da Metro – stationen skulle anlægges. Et fantastisk historisk og kulturelt sted er nu sikret mod overgreb og cykelsti.
Læs mere
19. maj 2014
Tidligere brugere af Ungdomshuset er begyndt at tilplante Jagtvej 69 med blomster og planter. En ny Byhave er ved at tage form. Københavns Kommune synes, det er en god ide. Men det gør ejeren ikke, og har pudset politiet på dem, der vil omdanne den ikke godkendte storskraldsplads til noget nyttigt. Men hvad sker der på Jagtvej 69. Ikke alle politikere i Københavns Borgerrepræsentation anerkender åbenbart den private ejendomsret.
Læs mere
20. april 2014
Politiet forklarer, at kriminaliteten er på vej ned. Vi er blevet mere trygge, og det går den rigtige vej. Men i butikkerne skal butiksansatte finde sig i mange chikaner. Og antallet af røverier i de københavnske butikker er stigende. Mange gange skal de ansatte selv håndtere butikstyverier, hvor politiet ikke dukker op. Men det gør de, når der er tale om overfald i butikken eller røverier. Her giver vi nogle tips til, hvordan man håndterer et røveri.
Læs mere
20. april 2014
Tredje gang var ikke lykkens gang, da Frank Jensen forsøgte med et forslag om Fri Hash i København. Men forslaget kunne spare penge til politi og retsvæsen, samt give store afgifter til Staten. Det ville også tage penge ud af lommen på procenter og sælgere. Men ville banderne så gå over til Kokain. Er hash så uskadelig, som man gør den til, og kan dens virkninger sammenlignes med alkohol og cigaretter? Vi kigger atter en gang på et meget omdiskuteret emne. På både den ene og den anden måde vil diskussionens resultat for betydning for Nørrebro.
Læs mere
20. april 2014
Dagligt finder 8.000 virksomheder ud af, at de er i gang med at indgå en kreditaftale med en person, der befinder sig i RKI. Der ligger en bombe under dansk økonomi. Den 30. juli afgøres om danske boligejere får et rentechock. Dette får i høj grad indflydelse på forbruget. Vi har nærmest verdensrekord i gæld og opspaing. men vi er også usikker over for fremtiden. Den stigende ulighed gavner helller ikke forbruget. Vi sakker bagud i velstand og er ramt af vækstsyge.
Læs mere
20. april 2014
Ja sådan siger københavnske politikere. De forstår heller ikke, at der er behov for erhvervs - bilisme. Manglende fremkommelighed koster det københavnske erhvervsliv mange millioner hvert år. DSB har afbestilt 15 Øresundstog. De har en gæld på 16 milliarder kroner. Samtidig advarer de mod udlicitering. Igen er der problemer med Rejsekortet. Buspriserne er steget dobbelt så meget, som gennemsnittet. Vi kigger på IC 4, og de "spor" den har sat. Produktivitetskommissionen mener, at 23 milliarder kroners trafikinvestering er spildt. i 2013 fik Parkering København 21.000 klager. De havde en indtægt på 155 millioner kroner. Hvorfor bliver disse ikke anvendt til forbedring af fremkommeligheden?
Læs mere
20. april 2014
Vi har i en række artikler beskrevet de københavnske cykelkultur. Men her går vi tilbage i tiden. Dengang red Sports - Damer gennem Byen. En tysk håndbog beskrev, hvordan man på 23 måder kunne stige op på cyklen. Og i tidsskrifter kunne man se anvisninger på, hvordan man byggede et cykelskab. På Strandvejen måtte man ikke køre op af bakkerne. Dem der dyrkede fodbold blev betragtet som "Halvgale Individer". Unge piger i stramtsiddende badedragter var bare for meget. Og en solbrændt kvinde var ikke en dame. Nej det eneste rigtige var golf, heste - og sejlsport. Endnu en artikel i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
17. april 2014
Nets er blevet solgt til blandt andet to amerikanske kapitalfonde. Disse fonde er kendt for at være benhårde. De forventer kontant udbytte af deres investeringer. Dankortet er nogenlunde beskyttet for "ublu" priser de næste seks år. Men familien Danmark vil snart oplever større gebyrer for betalinger via Nets. I denne artikel kigger vi på de to amerikanske kapitalfonde. Vi kigger også på NemId's manglende sikkerhed, og butikkernes bekymring for Dankortet.
Læs mere
15. april 2014
Vi skal igen en gang rundt i butikkerne. Hvilke priser er steget mest? Og kan det være rigtigt, at dem, der er glade på arbejdet er de mest produktive? Hvis det er sandt bør ledere være mere bevidst om arbejdsmiljøet. 65 pct. af danskerne mener stadig, at vi har finanskrise. Måske er det derfor, at de holder igen med forbruget. Vi er stadig verdens lykkeligste folk, men førstepladsen er truet. Ulighed og manglende dagpenge truer vores position. En handelsaftale med USA vil forgylde Familien Danmark. Kan det være rigtig? Og så har tilhængere af en bilfri Åboulevard fået nye argumenter. Restauranter er de største jobskabere herhjemme. Vi kigger lidt på branchen. Kære læsere, velkommen til en ny begivenhedsrig måned i dansk detailhandel.
Læs mere
14. april 2014
En EU - dom fastslår, at den måde Danmark overvåger sin borger på, er ulovlig. Men den danske regering har ikke foretaget sig noget som helst, for at opgive denne registrering. Siden 2007 har man brugt en halv milliard kroner på denne overvågning. Antallet af danske statsborgere i FE' s register er vokset. Og danskere, der har fået stjålet deres identitet er oppe på 47.000. I to år har NSA vidst, at der var et sikkerhedsbrist på Nettet. Men de undlod at indberette det for lettere, at få adgang til hemmelige passwords m.m. Sikkerhedsbristet berører 60 pct. af Internettet. Det og meget mere i vores 12. artikel i serien.

Læs mere
14. april 2014
Engelsk trafikekspert mener, at en paryk er lige så sikker som en cykelhjelm. Tophastigheden på den nye bycykel er på 21 km/t. Og så kan du bruge Rejsekortet til denne. Mordtrusler stopper cykelsti gennem Christiania. Det er politisk ukorrekt, at tale om dårlig cykelkultur i København. Cykelborgmesteren mener, at brede cykelstier hjælper på dette. Måske bremser dette også cyklister på fortove og fodgængerovergange. Fuck - fingeren bliver flittig brugt på cykelstien. Følg den spændende beretning fra de københavnske cykelstier.
Læs mere
14. april 2014
Produktions - kommissionen har talt. De vil have, at Planloven skal lempes. Venstre, Dansk Industri, Dansk Supermarked og Liberal Alliance er begejstret. Regeringen er åbenbart uenig. DSK forudsiger lukning af 800 butikker. Naturstyrelsen afviser. Man henviser til en rapport, der er 5 - 7 år gammel. Man glemmer atter engang, at se på konsekvenserne, for eksempel, at en længere transport giver en større miljøbelastning, vedligeholdelse og omlægning af veje m.m. Ligeledes vil forslaget betyde en helt anden butiksstruktur. Nørrebrogade er et skræmmende eksempel på, hvad det betyder, når man ændrer infrastrukturen.
Læs mere
13. april 2014
Forbrugerne ønsker ikke flere hypermarkeder
Der er snart ikke flere håndtag at dreje på i føde- og dagligvaresektoren
Læs mere
13. april 2014
Dette er femte artikel i serien om Besættelsestiden. Sammen med www.dengang.dk kigger vi på en tid, som 7.000 - 8.000 bøger med tiden, har beskæftiget sig med. Men har historikere fortalt os sandheden. En dag ringer en mand. Vi bliver nægtet aktindsigt. Pludselig bliver vi udnævnt til at være konspiratorer. Hvorfor skal historien være forvansket? Har vi ikke krav på sandheden? Landsforrædere blev udnævnt i flæng, deriblandt Tyskerpiger. Artiklen stiller spørgsmålstegn ved, om vi har fået hele sandheden om en frygtelig tid før, under og efter besættelsestiden. Mange familier lever stadig i uvished. Sandheden findes i dokumenter, der er aldeles lukket for adgang og i dokumenter, der officielt ikke findes.
Læs mere
13. april 2014
Har du besøgt vores Facebook. Her har vi mulighed for at vise masser af fotos, filmklip, plakater m.m. Vi kan rapportere, når der sker noget sjovt og spændende på Nørrebro. Mange af bydelens kunder kigger forbi. Vi omtaler gerne medlemmers aktiviteter. Men vi omtaler også gerne ting, der har PR - betydning for vores dejlige bydel. Her bringer vi en kort beskrivelse af, hvad du indtil i dag kan finde her på siden.
Hver gang, vi bringer en ny artikel på www.norrebro.dk fortæller vi det på Facebook. Du kan jo så eventuelt sende den videre. Vi bruger også de tekniske muligheder med filmklip og fotomapper m.m.
Vi skal måske også lige nævne, at på på vores hjemmeside har et elektronisk arkiv med ikke mindre end 3.500 artikler, som bliver flittig benyttet af diverse forskere.
Læs mere
13. april 2014
Politikere skal have et modspil. Ofte glemmer de detailhandelens ønsker. Der stilles store krav til virksomheder og deres ejere i dag. Derfor må vi opstille krav. Hvis erhvervslivets ønsker stadig forbigås, vil der ske yderligere butiksdød på Nørrebro. Derfor er det vigtigt at du bakker din handelsforening op. Se i dette, hvad vi kan tilbyde. Og vi kan sikkert tilbyde endnu mere, hvis vi bliver en stor samlet flok. Vi var engang Danmarks største handelsforening. Det var dengang, da Nørrebrogade var en blomstrende handelsgade.
Læs mere
13. april 2014
Generalforsamlingen i Nørrebro Handelsforening var ikke et tilløbsstykke. Men til gengæld var spørgelysten stor, og der udspandt sig en konstruktiv debat, hvor emner som jul, trafikafvikling, butiksdød, opbakning og medlemstilgang fyldte mest. Der var roser fra formanden til bestyrelsens arbejde. Og som sædvanlig var der nyt fra Handelsforeningens ejendom og fra Loppemarkedet. Man bebrejder Nørrebro Handelsforening, at man ikke fik julebelysning over hele Nørrebrogade. Men det kniber gevaldig med opbakningen. Den skal hæves væsentlig, hvis foreningens 4 - års plan skal realiseres.
Læs mere
29. marts 2014
En koncentration af detailhandlen med flere større hypermarkeder og dermed en koncentration i og omkring større handelsområder vil betyde større tab end gevinster for samfundet. Måske bliver nogle varer billigere. Men samfundstabene til flytning af omsætning til op mod 20 større byområder vil være.
Læs mere
21. marts 2014
Vi er nået til den fjerde artikel i vores serie om Besættelsestiden. Dette sker i samarbejde med www.dengang.dk. 6.500 unge danskere meldte sig i Nationalsocialistisk Ungdom. Regeringen anbefalede, at man meldte sig i Frikorps Danmark. Da de kom hjem, blev de straffet med tilbagevirkende kraft. Det samme gjaldt for de 6.000 danskere, der meldte sig i Waffen SS. Medlemmer af Det tyske mindretal blev efter interneringen i Faarhuslejren frataget deres borgerlige rettigheder. 40.000 blev arresteret efter krigen, 13.000 blev dømt. Vi skal blandt andet høre om Peter - Gruppen, Hipo - korpset - Schalburg - Korpset, Brøndum - gruppen, Sommerkorpset, Søren Kam og mange andre.

Læs mere
21. marts 2014
Vi er grådige, dovne og egoistiske, mens udlændinge er fleksible, billigere og mere arbejdsvillige. Mange arbejdsgivere tiltrækker østeuropæer ved at fortælle dem om alle de velfærdsgoder, som de får. Således kan de fratrække weekend - turen til Polen. Vi kan ikke blive ved med at fastholde vore beskyttelseslove. Udlændinge får sikkert snart dagpenge fra dag 1. For de danske politikere kommer tanken om arbejdernes fri bevægelighed som et chok. De fattige bliver fattigere og isolerer sig sammen med ligestillede. Det samme gør de rige. Antallet af boliger under 4.000 kr. er halveret siden 2009.

Læs mere
19. marts 2014
København skal gå foran med konkrete løsninger. Derfor skal der ifølge overborgmesteren indføres Fri Hash i København. Salget skal ske fra seks udslagssteder. Folk på 18 år skal kunne købe 5 gram dagligt. Men politiet vil ikke passe kommunens cannabis - marker. Politiformand kalder forslaget naivt. Borgmester - kollegaer kalder forslaget et skråplan. Forskere er uenige om hashens virkning. Men på mange skoler mærker man ukoncentrerede elever grundet vedholdende hash - rygning. På Christiania er cannabis - olie som alternativ lægemiddel blevet populært.
Læs mere
19. marts 2014
En stor razzia foregik fornylig i Jægersborggade. Her kan man købe dyr vin, spise pragtfulde middage og købe hash. Der foregår over hundrede hash - handler hver dag. Under aktionen blev 25 anholdt. Efterfølgende foregik en aktion som indbefattede hele Sjælland, resultat over 90 anholdte. Ikke overraskende er det HA, der stod bag. I Folkets Park blev fem anholdt. Også Østbander holder til på Nørrebro. De er interesseret i tyverier. En stor rockerkrig var under opsejling.
Læs mere
17. marts 2014
Vi har krav på at vide, at vi bliver overvåget. Vores retssikkerhed er i fare. Sikkerhedstjenesten skal lægges ind under FE. De skal frigøres for en række love. kirkeministeriet har sagt nej. Det går ud over præsternes tavshedsløfte. Kun to kommuner har tilsluttet sig. Skat har fået over 10.000 anmeldelser. Hvor mange af disse der var anonyme, vides ikke. Men alle tages alvorlig, siger Skat. Selv den fra din sure nabo. NemID er atter misbrugt. Og se, hvordan din konto bliver lænset. Ja og så bliver 320 ledere stadig aflyttet af NSA.
Læs mere
16. marts 2014
Hurra, politikkerne har fundet ud af, at fremkommelighed er godt for vores samfundsøkonomi. I årevis har Nørrebro følt at manglende fremkommelighed har ført til konkurrenceforvridende forhold. Når bilisterne er uønskede, burde den kollektive trafik fungere. Men det gør den lang fra, altid. Se blot på Kystbanen. Og S - togene døjer med signalfejl. Spørg bare dine medarbejdere, der kommer for sent om morgenen. Og så fungerer rejsekortet stadig ikke. Kun 10 pct. af rejserne foregår med kortet. Beregnet var det at 95 pct. skulle bruge det. Men det er det en årsag til.
Læs mere
16. marts 2014
Igen skal vi høre om apotekermonopollet. Lars Larsen er ikke særlig populær i Tyskland. Politiet har anholdt polakker, der havde en liste med 80 varehuse, hvor der var mulighed for tyveri. Det brød vi køber i Netto, er ikke altid fri for bakterier. Det går godt for Dansk Supermarked og mindre godt for Coop. Nethandel går udenlands. Butikker er trætte af talentløse musikere. Og så skal vi alle have nyt Dankort. Og dette kort kan danne grundlag for fuldstændig selvbetjening i supermarkeder. Og så må lønmodtagere vinke farvel til feriepenge, når de bliver selvstændige. Dette og meget mere kan du læse her.

Læs mere
16. marts 2014
Et tillykke skal lyde fra Nørrebro Handelsforening til Simeons Kirke med de 100 år. Kirkerne på Nørrebro har haft stor betydning for det sociale og kulturelle liv i bydelen gennem hele historien. Læs her i samarbejde med www.dengang.dk om indvielsen af kirken. Datidens medier kunne ikke lide biskopens kappe og talte om renvaskede Nørrebro - børn, da de talte om kirkens alter. En ældre dame mente, at kongen skulle give kvinderne valgret. Og så blev der smurt 1.200 stykker smørrebrød inden en skovtur. Gennem 12 år samlede man sammen til kirken. Og i begyndelsen måtte man nøjes med en blikkirke, der var vanskelig at finde.
Læs mere
16. marts 2014
Hvor er Nora og Tria? Vi følger deres vej. Det støjende nedbrydningsarbejde ved Nørrebro Station er ophørt. Nora skal snart afsted til Aksel Møllers Have. Tria ventes at ankomme til Nuuks Plads om 3 - 4 måneder.
Læs mere
15. marts 2014
Lykke være et tidligt forår
Der har de seneste uger været nogle markante medieoverskrifter/emner ud over landet bl.a.:
Læs mere
23. februar 2014
På byggepladserne har der været mangle på sikkerhed og eksempler på social dumping. Det er Københavns Kommunes ansvar, at Metroen er færdig i 2018. Derfor har politikere og embedsmænd manipuleret med den offentlige mening. Måske kunne alt kaos være undgået, hvis Lov om Cityringen fra 2007 havde været mere hensigtsmæssig udformet. Man kunne også have undgået kaos, hvis man havde overholdt nuværende lovgivning, i stedet for at gemme sig bag floskler som "Det er juridisk kompliceret. Men diverse advokater er glade. Fire indstanser har brugt dem. De har tjent styrtende med penge. Nu er det så vedtaget en nabopakke, der har frataget naboerne enhver klagemulighed. Det skulle da lige være domstolene.
Læs mere
23. februar 2014
Den 25. - 27. april vil Nørrebro igen være i medierne på den positive nåde. Kulturen vil genlyde i alle aspekter. Musik, udstillinger, byvandringer, historie. Skæve arrangementer. Usædvanlige arrangementer. Udstillinger, usædvanlige samarbejdspartnere og meget mere. Det er ikke sikkert, at de nærmeste naboer får deres fulde nattesøvn. Hvorfor skal detailhandelen ikke blande sig, selv om faren er, at vi bliver kommercielle. Kom med nogle kreative forslag. Lad os vise, at Nørrebro, at butikker er kreative, mangfoldige og farverige.
Læs mere
23. februar 2014
Allerede nu findes en masse systemer, hvor du kan betale via Mobil. Det ser da ud til, at Danske Bank foreløbig er løbet med sejrem. Men deres system er for langsom til supermarkederne Men det ved man åbenbart, for inden året er omme tilbyder både Danske Bank et bedre produkt til større virksomheder. Og de andre banker kommer så med deres eget system til samme kundegruppe. Hvis Dankortet krakelerer vil det koste detailhandelen 2 - 3,5 milliard. Og dette tab, kan kun overføres til kunderne.
Læs mere
22. februar 2014
Nørrebro Handelsforening mener, at den offentlige trafik vil blive væsentlig forsinket, når dele af Nørrebrogade skal ensrettes fra august måned. Et Brødhus på Nørrebro skal sælges i anparter. Supermarkeder og discountbutikkerne vil afvise kontanter i aften - og nattetimerne. Storcentre har haft falde omsætning. Så er det blevet beslaglagt 253 paller slik. Mange unge køber tøj. når vaskekurven er fuld. 17 pct. af detailhandels - omsætningen foregår på nettet. Club Matas har efterhånden 1,3 millioner medlemmer. Salgsassistenter i butikkerne og Kassedamer skraber bunden i lønstatistikken. Læs dette og meget mere.
Læs mere
22. februar 2014
For mange pendlere, der var på vej på arbejde, var det en sort fredag. Skulle man snyde, og bare hoppe i toget. Man havde ikke tid til at stå i kø ved en automat. På rejsekortets hjemmeside, stod der, at man skulle kontakte busselskaberne. Men her var det konstant optaget. Der kom ingen besked. Først kl. 9, to timer efter nedbruddet fik man at vide, at man kunne rejse gratis. Det kneb i den grad med informationen. Og åbenbart er det generelt problemer med at checke ud. I 2013 fik hele 614.000 en dummebøde. Og klager over dette er nærmest håbløst. Pendlerne på Kystbanen har stadig store problemer med overfyldte tog, for lidt vogne samt aflyste tog.
Læs mere
22. februar 2014
Antallet af deltidsansatte og yngre medarbejdere er øget markant hos føde- og dagligvarekæderne siden nedlukning af lukkeloven. Især det sidste års tid for på lønkontoen med lavere lønninger at kunne kompensere for udvidelsen af antallet af åbningstimer og for fødevarepriser på vej mod 0-vækst – i januar i år på minus 0,4% i forhold til januar sidste år.
Læs mere
21. februar 2014
I vores nye serie om Besættelsestiden er vi nået til Nørrebro. Vi beretter om de dramatiske dage fra 30. juni til 1. juli. Et varehus blev antændt, og brandvæsnet nægtet adgang. På et tidspunkt så det ud til, at en masse bygninger ville gå op i flammer. Borgere på Nørrebro satte sig til modværge og folk fra Schallburg korpset skød lystigt for sig. En masse mennesker omkom. En masse fødevare - og tobaksforretninger blev plyndret. En likvidering af en stikker foran Buldog betød, at 11 personer blev likvideret af tyskerne ved Roskilde. Denne artikel sker i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
21. februar 2014
Den nye overenskomst må betegnes som stram. Det må være tegn på, at man stadig har krisetider. Men da der er tale om en tre - årig overenskomst, så tyder det på en hvis optimisme. De ansatte får en lønforbedring på 4,95 over tre år, en beskeden stigning på gene - tillæg. På barsels - og uddannelsesområdet sker der forbedringer. En meget blød aftale m.h.t. fastansatte frem for deltidsansatte kan måske rette op på, at ca. 14.000 faste jobs er forsvundet siden liberaliseringen af lukkeloven.
Læs mere
21. februar 2014
Nets er til slag. Dette kan betyde et meget dyrere betalingskort i fremtiden. Måske er Dankortet på vej ud. Det er det mest udbredte og det billigste for både butikker og forbrugere. ja Dankortet er trods et par nedbrud - enestående. Hvis en amerikansk kapitalfond overtager Nets, får NSA fri adgang til personfølsomme oplysninger om dig og mig og danske borgere, uden at dansk jura kan gøre noget som helst. Bankerne scorer kassen ved salget - mellem 11 og 15 milliarder kroner.
Læs mere
17. februar 2014
Kontanthjælpsmodtagere spørger sig selv, om hvor grundloven er. Rådet for Digital Sikkerhed advarer mod salg af NemId. Hackere bliver dygtigere, og en stor hackersag er i gang i Danmark. Måske kan kampen mod NSA vindes med "Dynamisk Kryptering". COP 15 og en Indonesisk handelskrig blev overvåget af NSA for at fremme amerikanske interesser. Hvorfor kan vi ikke få at vide - hvem, hvornår og havd der bliver overvåget? Diplomater og ambassader indgår i NSA's netværk.
Læs mere
17. februar 2014
Forleden kunne man læse, at Danmark bestod af rige pensionister med et stort købe - volumen. Fantastiske politikere mente, at de skulle straffes, fordi de havde sparet sammen til deres alderdom. Alle tilskud skulle fjernes. Uligheden bag pensionister er stigende, ikke alle har haft mulighed for at betale ind til deres pension. Og så skal de ældre anskaffe sig en PC og kommunikere med det offentlige. Overser de en e- post, kan det blive en bekostelig affære. Dem, der modtager pension skal bevise, at de lever. Kommer man i kontakt med Udbetaling Danmark bliver man mødt med trusler og opfordringer til at anmelde familie, venner og bekendte. Denne sides redaktør har været inde og kigge på reglerne for folkepension, og blevet endnu mere forvirret. Mon det overhovedet er noget tilbage, når tiden er inde om et par år?
Læs mere
10. februar 2014
Regeringsuro – bremseklods på øget privatforbrug
Der er brug for et tidligt forår i år
Nye sygesikringsregler = mere hjemmeferie??
Læs mere
6. februar 2014
I året 2013 faldt omsætningen i de fysiske butikker med 1,6% i kasseapparaterne i forhold til 2012. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Læs mere
25. januar 2014
Dankortet var nede i 10 timer. Det var klart utilfredsstillende. Snart er Coops Bank klar. Kvickly har fået ny direktør. Kunderne har igen valgt Arbejdernes Landsbank som nummer et. Kunderne kan i stigende grad hente deres pakker i butikker. Selv om vi tror på opsvinget lader den vente på sig. Butikkerne er skuffet over danskernes manglende forbrug. Fakta er dem med de mest utilfredse kunder, og netto har fået konkurrence af en netbutik. Københavnerne tjener mere. det betyder dyrere boliger. Butiksansatte har ikke råd til at bo i dem. Generation Y fra 18 år til 33 år er købestærke men ofte utilfreds med danske butikker. De bliver ikke inspireret og får ingen oplevelse ud af det.
Læs mere
25. januar 2014
De vantro i Rabarberlandet skulle omvendes. I samarbejde med www.dengang.dk dukker vi atter ned i Nørrebros historie. Men ak en præst på Nørrebro skulle i løbet af en søndag klare 40 dåb, 7 vielser, 16 begravelser og 2 gudstjenester. I begyndelsen mente arbejderne at kirken stod for klassedeling og repræsenterede kapitalen. Det varede længe, inden arbejderne fandt ud af at præster var almindelige mennesker. Rabarberdyrkningen måtte vige for lejekaserne. Pastor Ifversen ville ikke gifte en murer, der have været gift før. En præst begravede en dukke på kirkegården. Marthaforeningen og Bespisningsforeninger opstod. Anker Heegaard forærede grunde til velgørende formål. Jo, der skete sandelig noget, dengang.
Læs mere
25. januar 2014
Højst overraskende blev det Salling, der købte Dansk Supermarked. Det vil sige, at de har overtaget 81 pct. af aktierne. For vores gode medlem Føtex Nørrebro har det været en lettelse, at de ikke kom på udenlandske hænder. Vi gennemgår i denne artikel Dansk Supermarkeds historie, det vil sige, at vi faktisk går helt tilbage til Århus i 1880' erne. Det er dengang vi støder på den første medlem af den energiske og dynamiske købmandsfamilie fra Århus.
Læs mere
25. januar 2014
Vi starter en ny serie her på siden. Og det handler om Besættelsestiden. Vi kigger på de frygtelige ting, der skete dengang. Vi vil ikke gøre den fejltagelse kun at koncentrere os om Nørrebro. Vi bevæger os rundt om i landet. Og vi ved godt at serien måske kan få vore læsere til at sige: "Nu må I altså holde op". Vi er dukket ned i www.dengang.dk 's arkiver. Vi kigger på oprøret på Nørrebro, afbrænding af varehuset Bulldog, folkestrejken, danskere i tysk terrors tjeneste og meget mere. Men vi starter i Sønderjylland. Artiklen er en anmeldelse af bogen: Carl Magnus - En dansk frihedskæmper. Det at være modstandsmand eller frihedskæmper kunne have store konsekvenser. Ja læs denne dramatiske historie.
Læs mere
24. januar 2014
En alvorlig trusselsvurdering er udsendt af Forsvarets Efterretningstjeneste. Men den reagerer det offentlige Danmark ikke på. Sikkerhedseksperter advarer mod nye planer for anbringelse af persondata. Nu vil Amazon levere efter forventning. Google står under anklage i flere lande. Det offentlige vil rette på elektroniske dokumenter med tilbagevirkende kraft. De ældre kan ikke finde ud af NemID. Andre kan ikke få ansøgninger igennem på borger.dk. Obama undskylder over for Frau Merkel og andre, men fortsætter uanfægtet overvågningen. En af de amerikanske dommere sammenligner NSA' s overvågning med George Orwell' s bog: 1984. Måske burde denne bog være pligtlæsning for alle?
Læs mere
23. januar 2014
Mange muslimer føler sig trådt over tæerne. Vi har talt med nogle her på Nørrebro. Hassan beskriver en ghetto som et meget betændt miljø, og han har sat en diskussion i gang. Rockwool Fonden beskriver integrationen som lyserød. men kedelige tal viser en kedelig udvikling. Integrationen har slået fejl. På Nørrebro ser vi et iværksætter - gen med slagside. Og det er kedelig at sige det og sikkert politisk ukorrekt, men indvandrere øger uligheden i samfundet. Måske skal vi også lige have med, at emigranter sender 16 milliarder kroner ud af landet hvert år.
Læs mere
21. januar 2014
Naboer til Metro - byggepladser skal udholde larm døgnet rundt. Forklaringen skulle være, at det er for at overholde tidsfristen og spare samfundet for 1,5 milliarder kroner. Men anonyme kilder fortæller til www.norrebro.dk, at man under ingen omstændigheder kan indhente forsinkelsen. Og det er naboernes skyld, siger politikerne, men mon ikke fejlen ligger et andet sted. Dårlig planlægning og rettidig omhu er nok den reelle årsag. Og forvaltningerne har slet ikke kunnet håndtere de opståede problemer. Forståelig nok er Rigsrevisionen gået ind i sagen. Politikerne står magtesløs - de kender ikke deres lovgivning.
Læs mere
21. januar 2014
Det er nu over fem år siden, at cykelgaden blev gjort til virkelighed på Nørrebro. Og med et halv års forsinkelse fortsætter man på Ydre Nørrebro. Nogle mener, at Nørrebro Handelsforening har gjort for lidt for at vende udviklingen. Men her påvises det modsatte. Et flertal af politikere mener, at man skal følge flertallet, cyklisterne. Man anerkender ikke, at bilisternes fravær er skyld i omsætningsnedgang og butikslukninger. Her følger vi medierne, politikerne og embedsmændenes rolle i udviklingen på Nørrebrogade. Nørrebro Handelsforening er blevet beskyldt for at være utroværdig og manipulerende og detailhandelen for at fremkomme med falske tal.
Læs mere
8. januar 2014
Økonomer og detailhandlen selv har i undersøgelser og kommenrtarer gennem 2013 ventet en bedre forbrugsudvikling, end det er blevet til. Med faldende stigning i forbrugerpriserne mest faldende for fødevarer vurderede vi i løbet af 2013, at den fysiske detailhandel ville lande på en tilbagegang på 1-2%. i forhold til 2012. For de første 11 måneder blev det minus 1,5% mod stigning i dankort-køb på 2,8% de første 11 måneder. Altså en forskel på 4,3%-point. Dankort +3,5% i december.
Læs mere
5. januar 2014
I sommers var der jo nærmest en menneskestrøm mod Nørrebroparken for at købe sig en joint. Fordi så mange nyder hash og for at afkriminalisere banderne, skal hashen frigives. I Borgerrepræsentationen er man parat, og det er der også mange politibetjente, der er. Efterhånden er Pusher Street blevet en turistmagnet. Men man kan vende det om - det er et håbløst tegn på bekæmpelse af narkokriminaliteten. Man er gammeldags og hyklerisk, når man ikke anerkender og klapper hash - nydere på skulderen. Ja måske er det hyklerisk, når undertegnede erkender at nyde en halv flask whisky en gang imellem og i sjældnere tilfælde en cigar. Men hvor bliver advarslerne mod rygning, alkohol og hash i grunden af?

Læs mere
5. januar 2014
Det er ganske vist. Det spøger på kirkegården. Ja sådan oplevede to studenter det. Og så har der været varulve i bydelen. Selv Holger Danske besøgte Nørrebro. På det gamle Ladegården spøgte det også. Ja og Strunsees henrettelse efterlod selvfølgelig også mystiske ting. På Blegdammen sad der også dengang en synsk pige. Læs her nogle af de gamle sagn og vandrehistorier fra brokvarterne i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
2. januar 2014
Vi er færre til at bære samfundsbyrden. Det er derfor, vi får de såkaldte reformer. Men skal det altid gå ud over de savgeste? Mange vil vågne op til det nye år med et chock. Der er ikke mere, at hente hos det offentlige, eller ens hjælp er blevet reduceret ret så kraftig. Seniorjob - ordningen har pludselig fået en lovgivning med tilbagevirkende kraft. Og nu har smarte politikere rettet fokus mod de ældre. Er deres tilbagetrædelses - sum i fare, når de forlader arbejdsmarkedet som 65 årig? Læs her interessante kommentarer til den nye kontanthjælpsreform med masser af muligheder for dummebøder. Vi kigger også på fattige og vender atter blikket mod Carina og Dovne Robert. Og atter engang har Joachim B. Olsen forarget de svageste i samfundet.
Læs mere

Copyright 2023 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16