Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2012

30. december 2012
Vil nytårs-ugen med nytårssalg og udsalg løfte december til 0-vækst i år?
Læs mere
24. december 2012
Den samlede detailhandel gik kun frem med 0,3% i kroner i kasseapparaterne i de første 10 mdr. i år i forhold til de første 10 mdr. sidste år.
Læs mere
12. december 2012
Er flere års sparejul sat på pause i år hos et flertal af danskere?
Læs mere
12. december 2012
Anbefaling – klik ind på Stefans – kirkens julekalender og oplev rigtig Nørrebro – kultur. Dan – kort omsætningen steg i november. Frederiksberg – centret udvider med 25 butikker. Ny planlov på vej. Karnevalet i København lukker. Og så er Postmand Per i klemme. Nørrebro Handelsforening ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår. Det er vores håb, at alle detailhandlere får en god julehandel.
Læs mere
12. december 2012
Er du kommet i klemme i systemet? Så er det måske en god ide, at få nogle gratis tips og rådgivning fra en advokat i Advokatvagten. Du skal møde personlig op. Og det foregår hver anden torsdag aften på Nørrebro Bibibliotek i Bragesgade. Mange kender ikke denne førstehjælp, men det gør du nu kære læser, så benyt dig af den!
Læs mere
7. december 2012
Ikke alle partier er enig om en havnetunnel. De mener, at en tunnel tiltrækker flere biler. Og naturskønne omgivelser vil blive ødelagt. Pengene skulle hellere bruges til kollektiv trafik, letbaner, mener andre. Men hvor mange storbyer har en omfartsvej der går gennem centrum? Men hvad hjælper det hele, når vi har en fjendtlig holdning til vores medtrafikanter? Bilister hader cyklister og omvendt. En fodgænger bliver truet med klø på fortovet, fordi hun ikke ville flytte sig for en cyklist. Busser kører over rødt. Det handler om indstilling og egoisme.
Læs mere
6. december 2012
Butikker i København har betalt 25 millioner kroner for at få guider til at få kinesere til at besøge deres butikker. De har tilgengæld også brugt oceaner af penge i udvalgte butikker. De butikker, der ikke betaler bliver beskyldt for at sælge kopivarer. Nu spekulerer Skat så, om butikkerne har begået noget ulovligt. Guiderne har ikke betalt skat, af de penge, de har fået. Og butikkerne er delte i deres holdning til guiderne. Er det den måde, man skal bruge, for at detailhandelen skal overleve?
Læs mere
5. december 2012
De fattigste bor på Nørrebro. Vi ser på, hvorfor man her er fattig. Egentlig bygger det danske demokrati på en fordeling af velfærden. Men i bydelens butikker, kan man godt mærke, at det ikke er her, velfærden har de bedste kår. Holdningen til de svageste i vores samfund, har lidt et knæk, takket være Carina og Dovne Robert. Uligheden i det danske samfund vokser og er selvforstærkende.
Læs mere
4. december 2012
De fysiske butikker har åbenbart ikke nogen kampmiddel mod den voksende net – handel. Mens omsætningen falder, så stiger den på nettet. Her forventer man en stigning på 15 pct. i julehandelen. 43 pct. af danskerne vil helt eller delvis købe deres julegaver via nettet. Og en tredjedel af disse forgår i udenlandske net – butikker. Og det bliver billigere. Nets har opkrævet 100 millioner kroner for meget i gebyrer på nettet. Også via smartphones bliver der købt masser af varer.
Læs mere
4. december 2012
Inden 8 – 13 år vil en tredjedel af butiksarealet forsvinde. Grunden er nethandel, manglende forbrug og den ny lukkelov. Nørrebrogade er allerede knækket midt over. I mange butikker er julehandelen altafgørende. Søndagsåben har ikke skabt meromsætning. Detailsalget er stadig faldende. Mange specialbutikker bliver de første, der lukker. Lukkeloven giver en gevinst på 10 milliarder – til centrene. På Nørrebro spørger man, hvorfor man ikke har råd til at købet et større juletræ. De kunder, der på Nørrebro svigter de lokale butikker, regner med, at det stadig er butikkerne, der skal betale for julebelysningen over hele Nørrebrogade.
Læs mere
3. december 2012
Dette er en artikel i samarbejde med www.dengang.dk Engang var der masser af boglader på Nørrebro. Det er der ikke mere. Nu er er det ikke ret mange tilbage. Internettet og liberalisering af bogpriserne har været hård ved branchen. Og ikke alle boglader er omstillingsparate. Da undertegnede kritiserede dette for et par år siden, var det ilde hørt. Vi besøger de gamle boglader fra dengang, da bøger blev købt i bogladerne.
Læs mere
3. december 2012
Vi er kommet med unøjagtigheder omkring Metro – byggeriet, vedrørende støj m.m. Dette bliver hermed rettet. Vi kigger på, hvad det sker på arbejdspladserne i december. Øget lastbilkørsel forekommer i bydelen.
Læs mere
25. november 2012
Den samlede detailhandel gik kun frem med 0,4% i kroner i
kasseapparaterne i de første 9 mdr. i år i forhold til de første 9 mdr. sidste år.
Højdespringere i september: boligtekstilforretninger med +22% og cykelhandlere med +14% de første 9 måneder :Butikker med elek. husholdningsapparater +13,7%, cykelhandlere +10,3%
Læs mere
18. november 2012
Lise Egholms motto er: Kys kram og kommunikation. Hun bliver også kaldet ”Den rødhårede Rappenskralde”. Nu har hun begået en ny bog, der handler om Kærlighed, engagement, opdragelse og ledelse af lyshårede og mørkhårede. Bogen indeholder et væld af spændende anekdoter fra et rigt skoleliv. Det tog 10 år at ændre Rådmandsgades Skoles kultur. Lise stiller stor krav til sig selv, sine omgivelser og forældrene. Der bliver også ”skubbet” til forældrene. Lise mener, at der er alt for meget ”halleluja – pædagogik og skrivebords – generaler i den danske folkeskole. Det handler om, at sætte grænser over for børnene.
Læs mere
18. november 2012
Vi skal i denne artikel beskæftige os med nogle vidt forskellige ting, som dog har en sammenhæng, og det er de fire ord, der står som overskrift. Det handler om måden vi omgås hinanden. Det handler om paradokser i lovgivningen. Hvad må man og hvor stor er vores tolerance? Hvor går grænsen for mangfoldigheden? Vi skal se på rygekampagne, bræk, affald og urin, på Distortion – fester, larm i nattelivet og overgreb mod hjemløse i Folkets Park – med politiets velsignelse. Som det vil fremgå kommer vi ubevidst til at angribe Københavns Kommunes dobbeltmoral.
Læs mere
18. november 2012
Det er Københavns Kommune, der reelt har tilsynsmyndigheden på Metro – byggepladserne. Men konstant bliver love og påbud overtrådt. Sikkerhedsrepræsentanter, der påtaler manglende sikkerhed bliver fyret. Arbejdsulykker bliver ikke indberettet. Beboere i nærheden skal finde sig i støj op til 85 decibel fra 7 morgen til 20 aften. Erhvervsvirksomheder skal finde sig i, at tab ikke bliver dækket af Metroselskabet. Den kollektive trafik skal frem, koste hvad det vil. Kommunen bør tage henvendelser fra beboere mere alvorlig. Desuden burde man leve op til egne regler omkring miljø, luftforurening og sundhed.
Læs mere
18. november 2012
Bogbranchen er i en alvorlig krise. Vi har ikke set de sidste lukninger. Allerede i år er 18 boglader lukket. Branchen er 9 pct. bagud i forhold til sidste år. En kæde har i fem år i træk haft underskud. Også forlagene har røde tal. Boghandlerne køber mindre hjem. Forlagene tør ikke de store satsninger. Det betyder et mindre udvalg af de smalle bøger. Bogen får kortere levetid. Det går igen ud over kulturen og det danske sprog. Men kulturministeren er tavs. Men helt uskyldig er bogbranchen ikke. Her er stor uenighed, og man nærmest bekriger hinanden. Hvor mange boglader er det tilbage om 4 år?
Læs mere
18. november 2012
Velkommen til vores månedlige information. Vi har stigende besøg på vores hjemmeside. Erhvervsministeren mener, at forbrugerne bliver snydt i den danske detailhandel. Føtex lukker to varehuse. Musik i butikker får folk til at købe mere. De nye åbningstider får de fleste butiks - ansatte til at overveje deres stilling. Vi kigger lige på de nye åbnings – regler nok engang. På apoteket er priserne faldet. Og så går det ikke så godt i detailhandelen. Et nyt Mega – center er åbnet i Malmø. Læs de sidste nyheder inden for detailhandelen.
Læs mere
18. november 2012
Der svært at finde optimister i Nørrebros detailhandel. Det er de færreste, der vil udnytte de nye muligheder i lukkeloven. De har simpelthen ikke råd til det. Kunder forsvinder til centrene, der har masser af p – pladser. Mange brancher er i krisen, blandt andet bogbranchen. Regeringens kick – start har slået fejl. Euro – landende er krise, og USA sidder på en tikkende gælds - bombe. Og danskerne lader Dankortet blive i lommen. Konkurserne er steget og bankerne holder igen med udlån.
Læs mere
18. november 2012
Økonomiudvalget i Københavns Kommune har godkendt Transportministeriets forslag til en Havne – tunnel. Den skal gå fra Nordhavn til Amager – motorvejen. Venstrefløjen går imod. Nørrebro Handelsforening mener, at en tunnel vil komme til at gavne hele trafik – infrastrukturen. Handelsforeningen anbefaler en række til – og frakørselsveje til tunnellen, så også københavnere kan få glæde af den. Initiativet vil give renere luft i hele byen, og vil mindske kø – dannelser.
Læs mere
18. november 2012
Katastrofen lurede lige om hjørnet. Verdens cykelby nr. 1 – København skulle være uden bycykler. Den 17 år gamle ordning var i bogstavligste forstand ved at falde fra hinanden. Vi skulle have cykel – motorvej og cykel – supersti, men ingen bycykel. Men pludselig vågnede politikerne op til dåd. Et teknologisk vidunder har set dagens lys. Det bliver svært, at koncentrere sig om trafikken – for pludselig kan man på cyklen høre musik, læse kulturtilbud, og læse om det område, man suser igennem. Hurra – vi er på vej mod cykel – eliten igen.
Læs mere
18. november 2012
Medierne har i den sidste tid fokuseret på cyklisternes rådne cykelkultur. Politiet kalder cyklister for gøgeunger. Men denne sides redaktør, der kører ca. 100 km på cykel hver uge, kan berette om hensynsløse bilister, hvor man ofte er i fare for at blive klippet. Busser, der kører over for rødt er heller ikke et særsyn. Lav dog en kampagne – Vis hensyn til alle. Den skal være målrettet til alle trafikanter – også fodgængere. Tænk, hvis BBC – CNN og de blade, der skamroser København også kan fortælle, at i Danmarks hovedstad viser de også hensyn til hinanden i trafikken.
Læs mere
12. november 2012
Vi skal i samarbejde med www.dengang.dk beskæftige os med et tema, man normalt ikke taler om – toiletforhold. Dengang – var Nørrebro præget af forurening. Man kastede alt i søer og åer. Og det brugte man som drikkevand. Dengang – kendte man ikke begrebet, bakterier. Man troede, at det var umodent frugt, der var årsag til sygdomme. Ikke uden grund blev en vores største sangskatte omdøbt på Nørrebro – til ”Underlige aftendufte”. Vi kigger i denne artikel også lidt på, hvad der skete udenfor Nørrebro inden for dette ”ulækre” tema. Kort og godt, vi skal beskæftige os med ”Lokummer på Nørrebro”.
Læs mere
5. november 2012
Er der lagt i kakkelovnen til en hestekur på dagligvaremarkedet, som i bankverdenen med lukning af mange butikker??!!
Læs mere
29. oktober 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandlen m.v.
Læs mere
22. oktober 2012
NOTAT vedr. detailhandel i januar-august (8 mdr.) 2012
Læs mere
VINSMAGNING
22. oktober 2012

Medlemsmøde i Nørrebro Handelsforening:
Onsdag den 31.10. Kl. 18.00 i Føtex – Nørrebro

Kl. 18.15 Spisning
Kl. 19.00 Orientering
Kl. 20.00 Vinsmagning med gode tilbud

Tilmelding er nødvendig.
Dette skal ske inden 29.10. kl. 12.00 til
Hans Mejlshede på 35393939 – 21703939 – hans@mejlshede.dk

Vi håber, at se mange af jer til en hyggelig aften

Venligst

Bestyrelsen 

20. oktober 2012
Turisterne strømmer til landet, selv om vi ikke mere kan spille fodbold. Men så har vi Borgen og Forbrydelsen. Men vi har også Lagkagehuset, Den sorte Diamant and The Little Mermaid, som blev fremstillet på Nørrebro. Vi er Nordens næstbedste erhvervsby, men det har investorerne endnu ikke fundet ud af. Vi har Europas bedste krydstogt – havn, men disse turister finder ikke til Nørrebro. De burde jo se Europas cykel – motorvej. Måske kommer de, når den bliver indviet fra Højbanen til søerne. Og så skal detailhandelen i fremtiden har leveret varer i el – biler – en gang om ugen!
Læs mere
18. oktober 2012
De faste brugere i Sumpen blev jaget væk af Jægersborggades hash – sælgere. Disse blev jaget væk af politiet. Men nu er Sumpen, der heller ikke mere. Og de faste naboer til Den røde Plads vil næppe betegne denne som et åndehul. I løbet af sommeren har de haft utallige søvnløse nætter. Spontane nattefester er opstået her. Og lige i nærheden er Mimersparken opstået. Et hav af aktiviteter kan man gå i gang med. Forhåbentlig kommer der ikke problemer her. Hvornår mon denne park og Den Røde Plads bliver helt færdig?
Læs mere
18. oktober 2012
Vi har besøgt naboerne til to Metro – arbejdspladser på Nørrebro. De er bestemt ikke begejstret for demokrati – processen i forbindelse med arbejdet. De mener, at støjgrænserne konstant bliver overtrådt. De får at vide, at de i stedet for at klage, skulle glæde sig til fremtidens kollektive trafik. Her mener man, at Metroselskabet og Københavns Kommune tilbageholder skattekroner, i stedet for at udbetale erstatnings – kroner.
Læs mere
18. oktober 2012
Ja det spørger butikkerne på Nørrebro, når de skal melde sig ind. Det medlemmerne får for pengene står at læse her på siden. På Østerbro har man samlet 44 medlemmer bare ved tanken om at samles i et netværk. På Nørrebro står nye udfordringer klar – renoveringen af resten af Nørrebrogade. Skal detailhandlerne bare stå med fingrene i lommen – og se på. Snart får vi en bussluse og hvad så? Og så spørger man – Hvad får jeg for pengene?
Læs mere
18. oktober 2012
Mens detailhandlerne venter på busslusen ved Højbanen, vil man frigøre Ladegårdsåen. Men politikerne vil næppe bruge over 2 milliarder kr. til biltrafik. Linje 5 A får 60 millioner kr. til at komme hurtigere frem. Københavns By – cykel forsvinder. Det går ud over byens image som cykel – venlig. Men et stort projekt for pendlere må opgives. Og så skal kommunen punge ud til en rampe – pris 87 millioner kroner. Det havde man ikke lige regnet med.
Læs mere
18. oktober 2012
Tænk at hver anden barn på Indre Nørrebro går i privatskole. For at gavne folkeskolen ændrede Kommunen skoledistrikterne. Det afstedkom voldsomme forældre – protester. Hver tredje af de indvandrer – unge får aldrig en anden uddannelse end folkeskolen. Og i Nørrebros ghettoer vokser fattigdommen. Uligheden forstærkes på Nørrebro, trods politikernes lovning på det modsatte. Vi har nu 33 ghettoer (belastede boligområder) i Danmark. Det er tale om 10 nye og 5 afgående områder. Men hvad skal vi med alle disse ranglister? Gavner de overhovedet?
Læs mere
18. oktober 2012
Salget i dansk detailhandel er faldet med 13 pct. siden 2007. Vores konkurrenceevne er dalende. Det kniber også, at gøre os gældende på eksportmarkedet. Men danskerne har aldrig haft så mange penge, som nu. Men de bruger dem ikke til forbrug. De sparer op. Men afkastet er minimal. I Sønderjylland er hver 10. dagligvarebutik lukket. Bogbranchen er i alvorlig krise, mens Tiger har kæmpe – succes. Læs her om den øvrige udvikling i detailhandelen i vores månedlige beretning.
Læs mere
17. oktober 2012
Vi elsker frihed. Særlig københavnere vil købe ind om søndagen. Og Liberal Alliance vil afskaffe de sidste rester af lukkeloven. Centrene er også glade. De har mulighederne for at udnytte den nye lukkelov. Det har de små og mellemstore butikker ikke. Egentlig burde disse butikker slutte sig sammen og kæmpe mod de store. Men det sker ikke. I krisetider er en sammenslutning i en handelsforening ikke det første, man tænker på. De store bliver endnu større. Butiksudbuddet bliver mere kedeligt med konceptbutikker. Det er dem, man også finder i centrene. På Nørrebro forsvinder flere og flere af de spændende butikker. Dette kunne forhindres ved sammenhold.
Læs mere
17. oktober 2012
Atter engang bringer vi nyt fra arbejdspladserne på Nørrebro. Og der skal atter engang lyde en stor tak til Andrea fra Metroselskabet. Der vil være øget lastbilkørsel på Hillerødgade. P – pladser ved Skjolds Plads er midlertidig inddraget. Og så er der en advarsel til naboer omkring byggepladsen ved Nørrebro station. Her vil der forekomme mere støj og en del vibrationer.

Vi har igen fået nyt fra Metroselskabet. Og det er igen Andra Jørgensen, som er kommunikationsmedarbejder, der fortæller om, hvad der foregår på Nørrebros Metro – arbejdspladser.
Læs mere
17. oktober 2012
Denne artikel er bragt i samarbejde med www.dengang.dk. Der var masser af arbejdspladser – dengang. Titan, Lauritz Knudsen, Atlas og mange flere. Der var tale om storindustri. Ja så var det også Heegaard, Smith og Mygind og mange flere.

Der var tre brødfabrikker og mindst tre chokoladefabrikker. Og man bliver helt forbavset, når man finder ud af, hvad der alt blev produceret på Nørrebro – dengang. Da industri – eventyret startede, måtte arbejderne betale for at komme på arbejde, ja det skulle de også, når de skulle hjem. Og det kneb med den kollektive trafik.
Læs mere
17. oktober 2012
Butikkernes omsætning har længe været presset og presses i bymidterne yderligere med en øgning af søndagskrigen om kunderne fra Stordetailhandlen og Storcentre her efter 1. oktober. En presset situation for mange butikker både i mindre, mellemstore som større bymidter.
Læs mere
17. oktober 2012
fortsat usikkerhed og forbrugskrise/-pause
Julehandlen bli`r en lakmusprøve for 4 kvindelige partiledere
Læs mere
29. september 2012
Igen engang bliver Nørrebros mangfoldighed diskuteret. Den er i fare lige så længe journalisterne har den såkaldte Nørrebro – knap monteret. Mangfoldighed handler om tolerance og respekt for andres meninger. På Nørrebro er der masser af borgerinitiativer og god karma på cykelstien. Men hvad hjælper det, når gaden er tømt for biler, og butikkerne lukker. Det farverige Nørrebro var engang mere farverig. Heldigvis er der stadig initiativrige og farverige mennesker i bydelen.
Læs mere
29. september 2012
Søndagsåbent en milliadredning og milliardforæring til Stor-detailhandlen i etpresset føde- og dagligvaremarked med stor og stigende overkapacitet
Læs mere
29. september 2012
Pluk af nogle af de seneste rlevante artikler/overskrifter vedr. detailhandlen m.v.
Læs mere
29. september 2012
Vil en ventet søndagskrig om kunderne og en god julehandel redde detailhandlen i årets sidste måneder.
Læs mere
29. september 2012
NOTAT vedr. detailhandel i januar-juli (7 mdr.) 2012 baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher fra Danmarks Statistik sammenholdt med januar-juli (7 mdr.) 2011
Læs mere
29. september 2012
Arbejdsløse behandles som undermennesker. De behandles ikke med værdighed og respekt. De er underlagt styring, kontrol og straf. I løbet af et år blev 30 pct. af dagpenge – og dagpengemodtagere sanktioneret. De arbejdsløse sendes på pipfuglekurser, for at finde deres indre fugl. Ofte er aktiveringen Danmarks bedste p – plads. 11.000 mangler praktikplads. Virksomheder tager ikke det antal lærlinge, der er behov for. Det skyldes i sidste ende det manglende forbrug. Det offentlige fratager nogle steder detailhandelen muligheden for indtjening og forlanger samtidig stigende social engagement.
Læs mere
29. september 2012
Mange opfatter det danske apotekersystem som gammeldags. Det er svært for apotekerne at oprette et nyt apotek. Myndighederne giver ikke lov. Således kan man ikke altid følge den øvrige detailhandels vilkår. Men kopimedicinen i Danmark er til gengæld langt billigere herhjemme end i de øvrige Norden. Apotekerforeningen vil gerne have moderniseret reglerne og forslår en række nye tiltag.
Læs mere
27. september 2012
Flere og flere banker forlader Nørrebro. Det skyldes hverken trafik eller manglende kunder. Fra det offentlige stilles der store krav til bankerne. Og det går ud over kunderne. De skal betale udgifterne. Flere gebyrer og højere renter. Kassekreditten kan ikke forhøjes. Fru Petersen forstår ikke, at hun ikke kan hæve kontanter. Bankerne bliver kontantløse. Men det bliver butikkerne også efterhånden.
Læs mere
27. september 2012
702.000 husstande siger nej tak til tilbudsaviser. Regeringen vil have 15 pct. mindre tilbudsaviser. Den grafiske branche regner med en nedgang på 25 – 30 pct. De forventer stor arbejdsløshed. Flere aviser vil blive produceret østpå. Ugebladene slipper for afgifter. Tilbudsaviser læses ikke på Nettet, og disse er afgørende for, hvilken butik Familien Danmark vælger.
Læs mere
27. september 2012
Vores lille blog er denne gang præget af pessimisme. Danmark mister konkurrenceevne, TP – Musik lukker, Tøj og Sko lukker, Dansk Supermarked mister markedsandele, SuperBest kan ikke komme sig efter kødskandalen. På Fiolstræde mister ni ud af ti butikker omsætning på grund af Metro – byggeriet. Mange, så meget, at de er lukningstruet. Og inflationen har overhalet lønstigninger. Dette går ud over forbruget. Og selv om mange har hævet deres efterlønsbidrag, så har de ikke brugt disse i butikkerne. De eneste, der kan klappe i hænderne, er discountbranchen.
Læs mere
27. september 2012
i samarbejde med www.dengang.dk bringer vi anden del af livet i 1950erne. Det sker i anledning af Golden Days Festivallen, der her i 2012 beskæftiger sig med 1950erne. Denne gang bevæger vi os ud i forstæderne. Vi ser på livet. Om husmoderens rolle. Vi ser på kønsrollerne. De første selvbetjeningsbutikker dukker frem. De skaber stor butiksdød. Vi ser på Tingbjerg og Bellahøj – byggeriet. Der var stor forskel på social standard. Tænk dengang, kunne man få et parcelhus i Herlev for 68.000 kr. Søndagens højdepunkt var Radioens Ønskekoncert. Otto Leisner omdøbte den til Giro 413. Men så kom Radio Mercur.
Læs mere
27. september 2012
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi to artikler i anledning af Golden Days festivallen, der her i år 2012 fokuserede på 1950erne. Det var sandelig ikke meget Morten Korch stemning over Nørrebro – dengang. Som barn på Nørrebro måtte man kæmpe. Ikke kun gadekampe, men også kampen i skolen og i lejekasernerne. Syv mand på 45 m2. Ja så var det ikke så mærkeligt, at søgte bænkene i Nørrebroparken for at få et kys. Men ak, parkeren skulle nok sørge for at det ikke blev til noget.
Læs mere
24. september 2012
Konservative, Venstre og dansk Folkeparti er ikke med i budgettet for 2013. Men hvad kommer budgettet til at betyde for erhvervslivet? Og hvad betyder det for Nørrebro? Det kigger vi på. Budgettet er præget af grøn vækst og store forbedringer for cykelfolket. Men kig selv. Vi har forsøgt, at opstille det komplicerede regnskab skematisk. Hvad betyder dette budget for Københavns detailhandel?
Læs mere
23. september 2012
Der nu afsat 40 millioner kr. til første etape af ”renoveringen” af Amagerbrogade. Politikerne mener, at det modsat detailhandlerne selv vil gavne dem. De henviser til skrækeksemplet – Nørrebrogade. Her udtaler formanden for Nørrebro Handelsforening: Det har ikke været lykken for os – Det har været uendelig smertelig. Nogle politikere indrømmer, at det er en ideologi, at forbedre fremkommeligheden for gående, cyklende og den kollektive trafik. Det er jo fint nok, men hvorfor skal detailhandelen betale for dette?
Læs mere
14. september 2012
Nye eksempler på afpresning er dukket frem. Samtidig er der dukket nye anonyme episoder frem. Nørrebro Handelsforening håber, at alle de igangværende initiativer bliver koordineret, så en samlet indsats bærer frugt. Foreningen opfordrer, de virksomheder, der har været udsat, at gå direkte til politiet, så de ikke udsætter ansatte og families sikkerhed. Det er uhyre vigtigt, at bryde den onde cirkel.
Læs mere
9. september 2012
Fra 1. oktober er det frit slag for detailhandelen. Kunder kan næste handle døgnet rundt. På Nørrebro vil de store blive endnu større. Det vil blive gyldne tider for ufaglærte deltids - ansatte. De små og mellemstore har ikke råd til udvidet åbningstid. De vil grundet den store brancheglidning miste markedsandele. I løbet af få år vil 1.000 butikker på landsplan forsvinde. Søndagsudflugten går frem over til skoppingcenter. Har er der kæft, trit og retning, når det gælder markedsføring og fælles fodslag inden for åbningstider. Modsat for eksempel Nørrebro.
Læs mere
9. september 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandel m.v..
Læs mere
6. september 2012
Betalingsringen komme rind ad bagvejen. Biler skal ud af byen. Der er ikke meget forståelse for ”den nødvendige trafik”.Hvorfor forener detailhandelen sig ikke og protesterer? Pendlerne skal proppes ind i overfyldte busser og tog. Og på cykelstien er der ekstrem dårlig cykelkultur. Og det selv om, der er grøn bølge og politisk medvind på cykelstien. Her er tålmodigheden også lig nul. Og nok engang vil vi spørge politikerne – Hvad vil I med detailhandelen i København?
Læs mere
2. september 2012
NOTAT vedr. detailhandel i januar-juni (6 mdr.) 2012 baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher fra Danmarks Statistik sammenholdt med januar-juni (6 mdr.) 2011
Læs mere
2. september 2012
Butikker lukker og naboer til Metro klager. Butikker mister omsætning som følge af byggeriet. Men politikerne har kun afsat småpenge i erstatninger. Og dem, der forsøger sig bliver mødt af stjerne – advokater. På Nørrebro have lokaludvalget et alternativ klar ved Runddelen. Hvis deres plan var gået igennem havde det betydet chikane i årevis for butikslivet, men på den anden side hindret et flaskehalsproblem, som nu antagelig vil opstå ved indgangen til Assistens Kirkegård.
Læs mere
2. september 2012
Nu er turen kommet til Amagerbrogade. Bilerne skal væk. Det vil sige kun halvdelen skal forsvinde. Men detailhandelen derude er bekymrede. Og med grund. Erfaringerne fra Nørrebrogade skræmmer. Her var detailhandelen ikke forberedt. Hvorfor kigger man ikke på Nørrebro Handelsforenings forslag med afgiftsfri p – pladser for cyklisterne. Detailhandelen i København savner en samlet infrastruktur – plan vedrørende trafikken i hele København, hvor også indgår den kollektive trafik.
Læs mere
25. august 2012
Jane Petersen fra Café Viking stiller sig nu frem. Hun vil ikke finde sig i at blive afpresset. Men det viser sig nu, at mange er blevet afpresset i området. Foreløbig har det for Café Viking betydet tre smadrede ruder og gæster i fare. Hvad bliver det næste. Nørrebro Handelsforening opfordrer til sammenhold og opbakning til, at politiet kan få opklaret de frygtelige afpresninger. Det er åbenbart den lokale rocker – gruppe Brothas fra Mjølnerparken, der står bag. De handlende på Nørrebro har i tiden skulle finde sig i meget efterhånden.
Læs mere
19. august 2012
Fortsat høj vækst nu på 4,0% i juli i forhold til juli sidste år i fødevarepriser og formodninger om at katastrofevejr sender priserne yderligere i vejret begrænser forbruget af både føde- og udvalgsvarer
Læs mere
19. august 2012
Aldrig har der været så mange unge mennesker på Nørrebro. Det var i forbindelse med den store gratis gadefest Distortion. Åbenbart har man fået mere styr på oprydningen. Og Elmegade lugtede ikke så fælt som sidste år. Såfremt man har fået bedre styr på økonomien og logistikken, så er festen kommet for at blive.
Læs mere
19. august 2012
Det har kostet 58 millioner kr. Her er masser af farver og ting fra hele verden. En spansk tyr og et kloakdæksel fra Zanzibar. Hvis ellers tingene ikke bliver udsat for hærværk kan det blive en tiltrækningskraft for turister. Og med stedets mange sportsaktiviter kan det sagtens bruges af de lokale. Men ikke alle forstår formålet med stedet. En ting kan man konstatere, og det er, at det er anderledes. Men lad nu være at cykle på den røde plads i regnvejr.
Læs mere
16. august 2012
Flere tusinder af Nørrebro – borgere har skrevet under på ønsket om at genskabe Ladegårdsåen. Det er bare et lille problem – prisen. Trafikken skal ledes under en kommende å. Men nogle af politikerne vil helst undgå dette og simpelthen helt undgå biltrafikken. Der er masser af anekdoter knyttet til åen. I 1600 – tallet var det kadavere og lig fra dyr, der stoppede åen. Senere var der også menneskelig i åen. Ja og så blev åen også brugt til drikkevand til hovedstadens befolkning. Velbekomme.
Læs mere
9. august 2012
Andrea Jørgensen fra Metroselskabet fortæller om den nyeste udvikling på Metrostationerne på Nørrebro. Følg udviklingen her.

Hvordan ser det ud på bydelens Metro – arbejdspladser? Vi har fået den nyeste rapport fra Andrea Jørgensen, der er kommunikationsmedarbejder på Metroselskabet I/S
Læs mere
8. august 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandel m.v.
Læs mere
8. august 2012
Efter næste kommunalvalg hedder overborgmesteren også Frank. Men han kan godt have skiftet efternavn. For prognoser fortæller, at en tredjedel af københavnerne ville stemme på Enhedslisten. Og i borgerlige kredse mener man at de mere røde i København end i Folketinget. Og lige så snart revolutionen når Nørrebro og omegn, så vil bankerne blive nationaliseret, Børsen afskaffet, politi og militær nedlagt, ja og så er det arbejderne, der overtager produktionen. Det er nok ikke dette at S – SF havde forventet fra deres støtteparti
Læs mere
8. august 2012
Velkommen til den nyeste udgave af vores lille magasin. Hvad rører det sig i detailhandelen i øjeblikket? Økonomi er en mærkelig størrelse. Det viser vore eksempler. Der er gang i apoteker – spørgsmålet i øjeblikket. Et stigende antal danskere køber nu også deres fødevarer i Tyskland. Der er masser af penge, at spare. Og tænk 50 grænsebutikker sælger mere øl end 1.500 danske butikker. Og så er det problemer for små og mellemstore butikker at få forhøjet kassekreditten og låne til udvidelser i banken. Og så betyder afskaffelsen af lukkeloven store omvæltninger.
Læs mere
31. juli 2012

Først var der var slumstormere, så kom Besættere, dernæst de autonome og så banderne, der kæmpede om deres ære, territorium og narkohandel. Vi bevæger os også lidt ud af Nørrebro, for bedre at kunne beskrive udviklingen.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med www.dengang.dk. Befolkningen og detailhandelen på Nørrebro har måtte gennemleve denne udvikling. Og det var jo ganske let at smadre et vindue eller to, eller tømme en butik eller to.


Læs mere
29. juli 2012
Turisterne svigter Danmark og København. Vis dem dog Nørrebro, der endnu ikke er blevet strømlinet. Tryghedsindekset er også med turisterne. Det er her kontrasterne mødes. Grønthandleren giver hånd, når han føler sig godt behandlet. Ok, det kan knibe med tolerancen. Men det gjorde det også dengang vi havde slumstormere, besættere og autonome. Men tør Visit Copenhagen at fremvise ”sociale Tabere”. Så får eventyrlandet et knæk. Og hvor er det lige vi har de skudsikre veste?
Læs mere
29. juli 2012
Måske bliver der atter jul på Nørrebro, med kæder og det hele. Det afhænger af den enkelte butiks indstilling. Nørrebro Handelsforening arbejder på sagen. Som sidegevinst håber foreningen på flere medlemmer. Mange er forsvundet grundet butikslukninger. Detailhandlen bliver nødt til at stå samlet mod de udfordringer som fremtiden især på Nørrebro byder på. Foreningen håber på underskudsgaranti.
Læs mere
29. juli 2012

Detailhandlere, der har fået placeret en fire høj mur, en meter foran butikken, skal kunne klare sig i en storby som København. Det er ejerne af Metroselskabet, der afgør om butikken kan få erstatning. Vejloven bliver gradbøjet. Byggerod giver køer og trængsel. Svaret fra politikerne er, at alle biler skal ud af byen. Betalingsringen bliver lusket ind ad bagdøren. Og kan det være rigtigt, at erhvervsdrivende skal hyre en advokat til op mod 2.500 kr. i timen, for at bare at finde ud af deres rettigheder?
Læs mere
29. juli 2012
NOTAT vedr. detailhandel i januar-maj (5 mdr.) 2012 baseret på de nyeste værdiindeks (kroner) for brancher fra Danmarks Statistik sammenholdt med januar-maj (5 mdr.) 2011
Læs mere
20. juli 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen.
Læs mere
8. juli 2012
Detailhandlen er ikke kommet særligt godt ind i 2012 her i 1. halvår. Og får det hårdt i hele 2012 – men forhåbentligt lidt bedre end i 2011
Læs mere
30. juni 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen
Læs mere
21. juni 2012
Som butik må du i princippet ikke fotografere butikstyve og hænge disse fotos op. Du må heller ikke videresende dem på mails. Men der er ikke så mange til at checke, hvad du gør. Men i social belastede områder er der masser af overvågning. I Mjølnerparken er der således 800 kamaraer. Når du bruger din telefon eller går på Nettet efterlader du spor. PET og politiet har fået mange beføjelser. Men danskerne er ligeglade. De tror at overvågning beskytter. Det er lykkedes for Staten, at bruge terrorbeskyttelse som argument for en omfattende overvågning. Selv på kirkegården bliver man overvåget. Ved amerikanerne, hvad undertegnede gjorde for 14 – 15 år siden?
Læs mere
20. juni 2012
Regeringen har fremlagt sit store trafikforlig for en milliard kroner. Der er mange gode ting i den. De værdig trængende får alle en lille smule. Men det er et spørgsmål, om det forbedrer miljøet og trængselsproblemerne. Ogder sker en masse på Nørrebro. Handelsforeningen kunne godt tænke sig gratis cykelstativer foran butikkerne. Men i dag skal man betale afgifter for dette. Foreningen håber, at detailhandlere ville blande sig i debatte. Håbet er, at debatten bliver mindre egoistisk, og minder om at der skal være plads til ”Den Nødvendige Trafik”.
Læs mere
19. juni 2012

I samarbejde med www.dengang.dk vender vi blikket tilbage. Fatter investerede sin løn i brændevin. Nørrebrogade var domineret af hestekøretøjer, der holdt i kø, når bommen gik ned. Masser af tog passerede. Så havde man en slyngelskole og en skole for de fine. Pædagogikken der, var speciel. Lærertiden dengang hos en urtekræmmer var et mareridt. Der var rige matadorer på Nørrebrogade. Samuelskirken startede som en blikkirke, og Indre Mission var sur på Stefans Kirkens grundtvigianske præst. Jo vi er tilbage i det nostalgiske hjørne.


Læs mere
19. juni 2012
Københavns Kommune har altid været kreativ. Siden 2010 har man været klar over, at over 1.500 har fået dobbeltløn. Ansatte har fået sygedagpenge, samtidig med at de har været ansat i en anden forvaltning. I den kommunale udlægning: ikke hensigtsmæssig. Vi andre vil sige: Social bedrageri. Overborgmesteren mener, at styreformen med syv forvaltninger er medskyldig. Godt råd herfra, Få et nyt IT – system. Læs også om Nørrebro Handelsforenings møde med den kreative kommune.
Læs mere
19. juni 2012
Treparts – forhandlingerne led skibrud. Dansk Metal trak stikket. De ville ikke arbejde længere tid. Man nåede slet ikke at tale om væsentlige ting. Kommunerne var lettede, alene for Københavns Kommune ville have en udgift på 6,8 mio. kr. pr. afskaffet helligdag. Helligdage blev afskaffet både i 1686 og 1770. LO havde ikke styr på tropperne. De havde ellers mulighed for at markere sig. Sammenbruddet skader alle på arbejdsmarkedet. Og de fire milliarder kroner bliver nu krævet ind på en anden måde.
Læs mere
18. juni 2012
Fire turister bliver hevet ud af deres bil. En bliver stukket, og befinder sig i livsfare. En ny plan iværksættes. Den skal skabe tryghed. Alt imens vokser banderne. En ny bande ser dagens lys, og alliancer etableres. Der bruges masser af penge på Hot Spot og social indsats. Men tilgangen til banderne vokser. Det sker samtidig med, at unge oplever nederlag i deres uddannelse. Måske kunne man forhindre mere alvorlige ting ved at opprioritere butikstyveri.
Læs mere
18. juni 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v.
Læs mere
15. juni 2012
Udnyttelse af ung arbejdskraft florer stadig i dele af detailhandelen. Man bruger det som konkurrenceparameter. Men det går galt. Forbrugerne accepterer ikke mere dårlig personalepolitik. Men man kan også spørge, hvor er fagbevægelsen? Hvor er Dansk erhverv?, Hvor er forældrene? Hvor er folkeskolen? Når de unge ikke kender deres rettigheder, vil de stadig blive udnyttet af et meget lille mindretal i dansk detailhandel. Tag dog et ansvar, og lad os for bedre forhold.
Læs mere
14. juni 2012
Flere forbrugere og virksomheder lander i RKI. OECD er ikke særlig optimistiske, når det drejer sig om Danmarks økonomi. Posthuse lukker i stigende grad. Centre tager mere og mere af omsætningen. Danskere er de mest tillidsfulde forbrugere i Danmark. Bølgerne går højt blandt de selvstændige købmænd. En kioskejer på Nørrebro har fået en rekord – bøde. Graffitien er værst på Nørrebro og der er blevet mere af den.
Læs mere
12. juni 2012
En kun tre år gammel boghandel på Nørrebro er netop lukket. I løbet af de sidste 50 år er antallet af boglader halveret. I første kvartal af dette år er bogsalget faldet med 12 pct. Branchen efterlyser bestsellers. Hver femte dansker køber bøger i dagligvarehandlen. Kun 45 pct. køber deres bog i en boghandel. Branchen kan ikke finde ud af en fælles holdning til at sikre fremtiden.
Læs mere
12. juni 2012
Politiet fik ved hjælp af en målrettet indsats hashen væk fra Jægersborggade. Man kan stadig købe hash i Folkets Park. Men i Christiania har de åbenbart opgivet. Men situationen derude er jo slet ikke forenelig med christianitternes egen filosofi. Og hvordan er det lige at journaliststanden agerer. Er det ikke tale om hykleri? Den manglende indsats får også konsekvenser for Nørrebro. Og politikerne er handlingslammede. Men turistbranchen er glade. Pusher Street er blevet en kæmpe turistattraktion.
Læs mere
12. juni 2012
Sommer-glæder: HJEMME-FERIE
Skattereform: DANMARK i ARBEJDE - politisk sejpineri?
Er forbrugerne gået i hi og på forbrugsferie sommeren over???
Læs mere
29. maj 2012
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v.
Læs mere
25. maj 2012
Den samlede detailhandel gik frem med 1,8% i kroner i kasseapparaterne i 1. kvartal i år i forhold til 1. kvartal sidste år.
Læs mere
25. maj 2012
Referat af Bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening 15.05.12
Afholdt hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade 88
Læs mere
25. maj 2012
Journalister har en speciel Nørrebro – knap. Slår man en uautoriseret prut på Nørrebro er Breaking News helikopteren i luften. Men det medierne glemmer, når de skal beskrive Nørrebro, er alle de kreative mennesker, der befinder sig i bydelen. I forbindelse med Præst i Stefans Kirken, Ivan Larsens afgang, holdt denne sides redaktør, Uwe Brodersen et foredrag til ære for ham. Indlægget fortæller om Nørrebro Handelsforenings store indflydelse i bydelens historie. Men det er også for de sidste 15 års vedkommende en personlig historie om en fantastisk bydel. Vi skal høre om Byggeren, Allotria, Røde Rose, Ungdomshuset, Bandekrig, Kulturelle Markedsdage og meget mere. Advarsel: Det er en lang artikel.
Læs mere
22. maj 2012
Kæder kvæler selvstændige er en halvanden sidste artikel plus forside i JP erhverv den 9 april. Der står bl.a.: “Hvor de egentlige kæder (kapitalkæderne) for 5 år siden blot sad på hver tredie butik udgør de i dag knap 6 ud af 10 butikker, viser opgørelse fra Kæder i Dansk Detailhandel 2012.
Læs mere
22. maj 2012
Rent statistisk er Nørrebro blevet mere tryg. Den enkelte borger føler, at det er en tryg bydel. De ved, hvor de ikke skal gå hen efter mørkets frembrud. Men giver indekset den fulde sandhed? Der er parallelsamfund på Nørrebro, hvor der hersker en anden orden. Lokaludvalget og Nørrebro Handelsforening ønsker et synligt politi, der stiger ud af deres biler. Og så må vi ikke glemme, at ikke alt bliver anmeldt.
Læs mere
22. maj 2012
Regeringen har fremlagt 2020 – planen. Enhedslisten er ikke begejstret. Venstre står med et skævt smil: Det er et plagiat. De konservative og Liberal alliance vil have massive skattelettelser. Stigende afgifter giver øget grænsehandel. Erhvervslivet er dog begejstret for regeringens planer. Men det går ud over skoler, ældre, sygehuse og de i forvejen svage medborgere. Og hvad betyder alt dette for butikkernes kasseapparater?
Læs mere
22. maj 2012
Den ny lukkelov vil fra oktober forstærke udskiftingen i detailhandelen på Nørrebro. De store centre og kædebutikker vil udnytte de nye muligheder. Det sker på bekostning af de små, selvstændige butikker. På Nørrebro hjælper familie og venner til i de små butikker. De ændrede forhold betyder behov for større fleksibilitet i pasningsorden i kommunen. Faglærte butiksansatte vil finde nye græsgange. 79 pct. mener, at det ikke er behov for udvidede åbningstider, men 68 pct. mener at butikkerne selv skal kunne bestemme deres åbningstid.
Læs mere
22. maj 2012
Nørrebro Handelsforening har utallige gange efterlyst en politistation. Man mener, at det var en forhastet beslutning bare at fjerne stationen. Normalt er det roligt. Men hurtig kan der opstå en nervøs stemning. Det gik senest ud over fire jyder, hvoraf den ene svævede i livsfare. Men skal forskruede kriminelle fortsat sætte dagsordenen på Nørrebro? Kan en politistation forhindre dette? Og den nye station skal ligge i Hermodsgade.
Læs mere
20. maj 2012
De gamle dyder begynder at vende tilbage i butikkerne. Med smalltalk skal personalet lærer at begå sig over for kunden, der skal føle sig velkommen. Det skal være en oplevelse at besøge din butik. Men personalet skal være oprigtig og ærlig. Frem for alt skal de være nærværende og oprigtig. Positiv nygerrighed med smil og et glimt i øjet er godt. Men lad nu være med at være anmassende. Få her et par tip til, hvordan du kan anvende smalltalk i salgsarbejdet.
Læs mere
20. maj 2012
Igen har der fald i detailsalget. Flere butikker er gået konkurs. Staten tager hver tredje kr. i butikkerne. Illegal handel er voksende. Det samme kan man sige om grænsehandelen. Og så boomer nethandelen. Gamle varer kan nu købes til spotpris. Måske skal butikkerne fuldstændig ændre deres markedsføringsstrategi. Få nye ideer og inspiration med denne rubrik. Og hvorfor er det lige, at kunderne vælger din butik? Hvorfor er det vigtigt, at stå sammen i en handelsforening?
Læs mere
20. maj 2012
To veninder falder ned fra Dronning Louises Bro. Fra starten frakender politikere og embedsmænd sig for ansvar. Man forlanger at forældrene skal gennemgå en årelang retssag mod kommunen. Man påberåber sig, at de skal være et juridisk grundlag, når der skal udbetales erstatning. Et totalt og rodet sagsforløb har fået kunder i Nørrebros butikker til at reagerer. Sagen har været fulgt tæt i de måneder, den har varet. Deres retfærdighedsfølelse har været sat på prøve.
Læs mere
20. maj 2012
København bliver skamrost af alverdens medier. På Nørrebro har vi næsten alt det, der skal til. Vi får nu forlænget vores cykel – motorvej. I Nørrebro Handelsforening overvejer man om der er samarbejdspartnere til igen at markedsføre Nørrebro som den farverige og mangfoldige bydel. Men er alle på Nørrebro interesseret i international turisme? Er der nok tryghed? Hvad mener medierne om vores hovedstad? Og er det den rigtige konklusion?
Læs mere
20. maj 2012
Hvorfor skal detailhandlere på Nørrebro straffes med afgifter, hvis de vil etablere cykelstativer? Det er ikke let, når Nørrebros handlende vil gøre det lettere for bydelens cyklister. Og så må politikerne også erkende, at der er cykelstier uden for Nørrebrogade, der også trænger til vedligeholdelse. Og så selv om internationale medier roser København for deres cykelkultur er den bestemt ikke blevet bedre på cykelstien. Til tider hersker der her det rene anarki.
Læs mere
20. maj 2012
Man har kendt hinanden gennem mange år. Samarbejdet om at gøre bymidten attraktiv som et godt visitkort. Alle er blevet ældre. Det tænker man måske ikke så meget over.
Læs mere
18. maj 2012
Frem til 27. oktober kan du nu for 26. år nyde Københavns mest mangfoldige loppemarked. Her mødes hele verden, og her kan du næsten få alt mellem himmel og jord. Læs her om de strenge regler, du som stadeholder skal overholde. Kunder til loppemarkedet bydes velkommen. Du har 333 meter til rådighed på den ene side. Men pas på i bredden er der kun 0.85 meter. Træder du lidt ved siden af, bliver du torpederet af en cyklist på Europas cykel – motorvej nr. 1.
Læs mere
27. april 2012
Den samlede detailhandel gik frem med beskedne 1,0% i januar-februar i år i forhold til januar-februar sidste år.

Højdespringer i januar-februar blev slagtere med en fremgang på 13,8%
Bundskraber blev frugt-/grøntforretninger med en nedgang på 33,0%.
Læs mere
27. april 2012
Her er så igen et godt tilbud. Gourmet & Vin aften den 8. maj. Du får udsøgte retter og kan vælge mellem ca. 26 slags vine eller en masse forskellige øl. Og så er der også kælende kager, osteanretning og meget mere. Kom også og få en inspiration til både hverdags – og fest mad. Tilmeld dig allerede nu. Der er begrænset antal pladser.
Læs mere
27. april 2012
Referat af Bestyrelsesmøde den 23.04.12 i Nørrebro Handelsforening afholdt på Nørrebro Apotek.
Læs mere
27. april 2012
Antallet af gaderøverier er stærk stigende på Nørrebro. Der er ingen tal på, om antallet af butikstyverier er stigende. Men meldinger tyder på, at Politiet nedprioriterer denne kriminalitet. Og måske burde man i den forbindelse opprioritere denne kriminalitet samt den vold, der opstår i den forbindelse. Nørrebro Handelsforening håber at politikerne hæver bøden for den overtrædelse. En gravid butiksassistent føler sig i forbindelse med et formodet butiksrøveri ydmyget af politiet.
Læs mere
27. april 2012
Andrea Jørgensen bringer de sidste nyheder fra byggepladserne på Nørrebro. I Haraldagde er nogle af hoveddørene til beboelsesejendomme lukket. Og ved Nørrebros Runddel arbejdes der med et Åbent Hus arrangement. Ved Nørrebroparken er en del kunstværker sat op. Der er også lavet flere vinduer i hegnet. Her har entreprenøren også fået dispensation til udvidet arbejdstid.
Læs mere
26. april 2012
Læs referatet fra foreningens generalforsamling 29. marts 2012
Læs mere
Referat af møde i Nørrebro Handelsforening afholdt den 5.01.12
14. april 2012
12. april 2012
2200n.dk har talt med Københavns Kommune. Herfra oplyses, at anden del af Nørrebrogade – projektet vil ske i samarbejde med Nørrebro Lokaludvalg. Så kan der måske forventes bedre information og planlægning. 2013 vil stå i dialogen og planlægningens tegn. Generne omkring Nørrebro station skyldes Metroen. Og de første butikker på Nørrebro er lukket grundet generne fra Metro – byggeriet.
Læs mere
12. april 2012
Tænk hver 7. arbejder gratis for Københavns Kommune. Her siger man, at man viser socialt ansvar. Efter ca. et halvt år med bliver 38 pct. fastansat. Folk med løntilskud må ikke udføre ordinært arbejde, det skal være ekstraordinært. Og så skal firmaets nettotilvækst øges. Sådan er lovgivningen inden for det private område. Men hvordan er det lige det fungerer i det offentlige? Kommunerne får mere i tilskud ved at aktivere end at uddanne. Der er da noget galt i systemet.
Læs mere
12. april 2012
Siden januar/finanskrisen 2008 er antallet af butikker dalet med 3.528 (7,1%): 10,8% færre i Jylland. 4,5% færre på Sjælland. 3,6% færre på Fyn.
Læs mere
9. april 2012
Claus Meyers mad – imperium har 400 ansatte. Langt fra alle føler sig godt behandlet. Rimelige krav fra ansatte er blevet afvist med – I er en flok klynkere. Ingen tvivl om, at Meyer laver det bedste brød i København. Men mon ikke kunderne vil tænke sig om en ekstra gang, når de tænker på de ansatte, før de køber brødet.
Læs mere
9. april 2012
Metroen fik Kulturelle Markedsdage flyttet. Pludselig var der ingen plakater eller P.R. Nu er de traditionsrige markedsdage forbi. Gennem 11 år har tusinder og atter tusinder besøgt arrangementet. Det har budt på masser af aktiviteter, foredrag, dans, tivoli, fodbold og frem for alt masser af god musik. Nørrebro Handelsforening forhandlede med politiske modstandere ved det runde bord foran boden. Artiklen skal ses som en hyldest til alle dem, der holdt liv i Markedsdagene.
Læs mere
9. april 2012
Den bygning, der rummede Zigøjnerhallen på Nørrebro brændte i mats. Her optrådte Leo Mathiesen, Raqel Rastenni, Victor Borge, Otto Brandenburg, Vandy Tvorek og mange andre. Der var gang i den dengang. Her på Nørrebro var mange restauranter, dansesteder og biografer. Vi skal her i samarbejde med www.dengang.dk besøge nogle af stederne. Vi skal bl.a. besøge Danas Have, hvor Nørrebro Handelsforening engang holdt deres bestyrelsesmøder. Men ventilationen var for dårlig. Det samme var smørrebrødet, så bestyrelsen valgte Aahuset.
Læs mere
9. april 2012
I Nørrebro Handelsforening har vi fået at vide, at vi er for negative. Vi forsøger med en positiv artikel, med en enkelt negativ ting, nemlig gaderøverier. Vi ser på glade elever, Kulturelle Markedsdages farvel, Festivallen 48 timer, FestIvan, Distortion, En rød cykelsti, der er farlig i regnvejr og en ny folkepark med soppebassin. Det var lige en enkelt negativ ting mere. Sidste år var festen – Distortion en stor stinkende losseplads, der udløste en regning på 350.000 kr. fra Københavns Kommune. Nu kan man så glæde sig omkring Superkilen fra 30. maj til 3. juni.
Læs mere
9. april 2012
København skal af med 400 millioner kroner til udkants – Danmark. Overborgmester Frank Jensen kræver noget for noget. Og det er en ændret styreform. Hans kollegaer er fortørnede. De vil miste deres kongerige. Dem er der syv af i København. Byen vil kunne spare 150 millioner kroner årligt. Med udgangspunkt i regeringsgrundlaget har overborgmesteren fat i noget af det rigtige.
Læs mere
9. april 2012
Mohammed Aslam, beboerformand i Mjølnerparken er uønsket i kreds 3 hos socialdemokraterne. Han blev nr. 5 hos socialdemokraterne ved sidste kommunalvalg. Han beskyldes for magtmisbrug og for at være udemokratisk. Medierne tegner et billede af Mjølnerparken som et diktatur og som nærmest at føre stammekrig mod det omgivende samfund. Aslam og hans afdelingsbestyrelse beskyldes for at bruge integrationsmidler uden den tilsigtede virkning.
Læs mere
9. april 2012
Det lykkedes for SF at skaffe penge til renovering af resten af Nørrebrogade. Hvad Klaus Bondam begyndte, fuldender SF. Restauratører slipper for afgift på udendørs – servering. Og så skal Rådmandsgades Skole renoveres. Der kommer flere p – pladser i København. Og så kan folk uden børn måske igen få de bedste ferieuger. Der var ikke mange penge til Nørrebro Lokaludvalgs ønskeliste
Læs mere
9. april 2012
Det aflange Loppemarked på den 333 meter lange strækning fra Kappelvej til Nørrebros Runddel fejrer i år 25 års jubilæum. Gennem de sidste 24 år har Inga og Gunnar utrættelig sørget for ro og orden. Mange vil tolke reglerne på deres måde. Der har været stor fremgang af boder, trods konkurrence mange steder fra. Nørrebro Handelsforenings Loppemarked tiltrækker kunder, som også bydelens butikker har gavn af. En stor tak til Gunnar og Inga for deres storslåede indsats.
Læs mere
9. april 2012
Renovering af den resterende del af Nørrebrogade var et stort debatemne på den netop afholdte generalforsamling i Nørrebro Handelsforening. Hvorfor skal der være andre, der tager beslutningen, når det er min butik, der går ud over. Sådan udtrykte en af detailhandlerne det. Men det mest alvorlige problem er, at renoveringen skal strække sig over hele tre år. Erfaringerne fra den første del af renoveringen skræmmer. Har herskede kaos og dårlig information. Har Københavns Kommune lært af dette?
Læs mere
9. april 2012
Den samlede detailhandel gik i kroner i kasseapparaterne tilbage med 0,3% i januar og frem med 2,3% i februar sammenlignet med januar-februar sidste år.
Læs mere
9. april 2012
Optimismen blomstrer i medierne
Efterløn vil banke detailsalget i vejret
Efterløn vil løfte forbruget. Udsigt til hæftig påskehandel
Restskat og efterlønspenge vil sætte gang i forbruget, lyder spådommen
Læs mere
3. april 2012
Højdespringer i januar blev overraskende slagtere med en fremgang på 16%
Bundskraber blev frugt-/grøntforretninger med en nedgang på 35%.
Læs mere
3. april 2012
Fra Bulldozersanering til Hot Spot

Nørrebro de sidste 35 år
Den 16. april kl. 19.00 står boghandler Uwe Brodersen for femte gang i Stefans Kirken med en masse historier. Denne gang skal vi gennem de sidste 35 år og foredraget vil i høj grad beskæftige sig med Nørrebro Handelsforenings nyere historie.
Læs mere
28. februar 2012
Detailhandlen haltede gennem 2011 og får det lige så svært i 2012
Detailhandlen kom igennem december med 1%-vækst i kroner og gik i året 2011 frem med 0,6% i kroner i forhold til 2010
Læs mere
28. februar 2012
svækket forbrugertillid, øget netsalg m.m., færre lokale butikker og svært at finde ægtefælle-job i YDRE-DANMARK.
Læs mere
28. februar 2012
Er der trængsel i København eller der ikke. Mange prognoser blev smidt på bordet. For mange år siden efterlyste Nørrebro Handelsforening en helhedsplan for trafikken i København. Den blev vedtaget i 2006. Siden har ingen set den. Hvis erhvervslivet får kompensation bliver der ikke råd til billigere kollektiv trafik. Og det var netop det SF og Socialdemokraterne strides om. Bedre kollektiv trafk – eller lavere billetpriser? For regeringen blev sagen en høj politisk pris.
Læs mere
28. februar 2012
Det blev begrænset med renere luft. Indtægten svingede fra 2 milliarder til 800 millioner kr. Skulle man i fremtiden vælge den kollektive trafik, skulle man stå tidligere op. LO ville have befordringsfradrag. SF arbejdede stadig med lavere billetpriser. DSB har en turbulent tid. Masser af forvirrende undersøgelser. Og blev der 14.000 færre biler i krydset Jagtvej/Ågade, som Miljøpunkt Nørrebro påstår?
Læs mere
23. februar 2012
Politiet var pludselig væk fra Nørrebro. De skal spare. Men et skrottet IT – projekt har kostet en halv milliard. Tænk, hvis de penge var brugt fornuftigt, så havde vi stadig en politistation på Nørrebro. Politiet er i dag glad for, at de har postvæsnet. Politiet må tage til takke med et over 20 år gammelt IT – system. Men de skal stadig spare en halv milliard. Se listen Politi og Nørrebro.
Læs mere
23. februar 2012
Denne artikel er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk . I tidens løb har detailhandelen på Nørrebro været udsat for meget. Det handler vores nyeste historiske serie om. Det lokale demokrati regnede man ikke for meget. I forvejen havde saneringen betydet at detailhandelen havde mistet en masse kunder. Det var ren nedtur. Derfor involverede Nørrebro Handelsforening sig også i Nørrebro Beboeraktion. Men det var vel ingen, der havde forstillet sig, at politikerne i den grad i samarbejde med Politiet ville gennemtrumfe deres plan. I bogstavligste forstand gennemførte Politiet undtagelsestilstand på Nørrebro.

Læs mere
23. februar 2012
Indkomsten falder og fødevarerne stiger. Forbrugerne holder stadig på pengene. Der kommer flere ”dårlige betalere”. Discountbutikkerne tordner frem. Et er også dem, der har nest styr på fødevaresikkerhed. Flere kæder udvider åbningstider. Ansatte lades i stikken. Kommunernes tilbud til børnepasning bliver stadig dårligere. Fremtidens butikker skal tilbyde oplevelser og stemning frem for flere tilbudsaviser.
Læs mere
22. februar 2012
Beskæftigelsesministeren mener, at akademikere skal tage arbejde i Netto, vel vidende at en masse butiksassistenter mangler jobs. Det er prestige i Danmark, at have en lang uddannelse. Det er ikke mere prestige, at være håndværker og slet ikke kassedame. Og dem, der er på offentlig ydelse. Ligger helt i bund. Det skyldes sikkert den forfejlede fattigdoms – debat.
Læs mere
21. februar 2012
Det spørgsmål blev stillet af en journalist forleden. Vedkommende kendte åbenbart ikke vores hjemmeside. Nu til dags spørger medierne hellere miljøorganisationer og Nørrebro Lokaludvalg, som ikke nødvendigvis afspejler detailhandelens ønsker. Snart bliver detailhandelen på Nørrebro dobbelt ramt – af både betalingsring samt bussluse ved Højbanen. For journalister og andet godtfolk bringer vi en liste over artikler om Trafik – infrastruktur, om Nørrebro, om betalingsring og om cykler. Vi har udvalgt 70 artikler, men der er mange flere
Læs mere
20. februar 2012
Der har været mange kampe på Nørrebro i tidens løb. Det har ikke altid været let at være detailhandler. Beboerne i Rabarberlandet var ikke alle Guds bedste børn. De betragtede Politiet som uniformerede voldsmænd. Ustandselig blev der kæmpet. Rabarberdrengen Christian Christensen blev senere faglig aktiv. Han opfordrede til sabotage på arbejdspladserne for at få bedre rettigheder. Og børnene i Rabarberlandet skulle for at blive accepteret stjæle så meget som muligt i butikkerne. Læs om de groteske forhold. Artiklen er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk

Læs mere
20. februar 2012
Teknik – og Miljøforvaltningen lægger nu op til, at der kan komme flere læssezoner i byens handelsgader. Er der behov for flere læssezoner på Nørrebrogade? Hvilke problemer er der i forbindelse med disse læssezoner på Nørrebrogade? Detailhandlere kom frem af busken. Nørrebro Handelsforening vi gerne afgive høringssvar. Men det haster.
Læs mere
18. februar 2012
Vi har fra Metroselskabet modtaget de sidste nye informationer om arbejdet på det forskellige byggepladser på Nørrebro. Man har især ved Nørrebroparken haft forskellige kunstaktiviteter. Vi takker Andrea for orienteringen, og vender tilbage senere og følger udviklingen.
Læs mere
14. februar 2012
Visitkortet: BYMIDTEN krakelerer i mange kommuner – Bli`r ægtefælle-job en mangel især i YDRE-DANMARK og dermed en bremseklods for ny erhvervsudvikling.
Læs mere
3. februar 2012
Cykelstier, fortove, broer og veje i København er i særdeles dårlig stand. Det kniber gevaldigt med infrastrukturen. Politikere har i årenes løb nedprioriteret vedligeholdelsen. Dette medfører alvorlige uheld, som også denne sides redaktør, har været udsat for. Men værre gik det for to piger på Prinsesse Charlottes Bro. Sker der ikke noget alvorlig vil Københavns trafik bryde fuldstændig sammen om fem år, selv med en Betalingsring. Regeringen er åbenbart ikke klar over alvoren.
Læs mere
2. februar 2012
Der mange fattige på Nørrebro og Nordvest. Dette præger omsætningen i butikkerne. Fattigdomsdebatten er blevet forfejlet. Havde journalister bare brugt fem minutter mere. Læs også om Liberal Alliances bud på en velfærdsstat, Holdningen til dem, der får sociale ydelser, er blevet dårligere. Fattigdom er selvforskyldt, mener mange. Ifølge EU er fattigdommen stigende i Danmark. Men både politikere og befolkningen anerkender ikke dette begreb. Og så findes der stadig nogle, der slet ikke kan få hjælp.
Læs mere
2. februar 2012
Østerbro Handelsforening er genopstået. I Nørrebro Handelsforening byder vi dem velkommen. Vi markerer begivenheden med at dukke ned i nogle Østerbro – gader i 1930, hvor handelslivet trives særdeles godt. Det var dengang, en Jaffa – appelsin kostede 25 øre. Skovser – konen kom og solgte friske fisk. Kongen red sig en tur på Strandboulevarden. Vi følger også lige en reportage fra en landskamp Danmark _ Sverige fra 1908 i Parken. Jo det var dengang, at der var hele to biler i Slagelsesgade. Artiklen er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
2. februar 2012
De unge føler sig ofte som andenrangs – medarbejdere. Et fåtal af arbejdsgivere udnytter ungdomsarbejdsløsheden. De unge bliver tilbudt urimelige og ulovlige forhold. Det er på tide, at folkeskolen, forældrene, fagbevægelsen og Dansk Erhverv vågner op til dåd. De unge burde føle sig velkommen på arbejdsmarkedet. Langt de fleste overholder gængse regler, men den dårlige omtale skader hele detailhandelen.
Læs mere
1. februar 2012
Nye administrative byrder vælter over detailhandelen. Sukkerafgifter, Fedtafgifter m.m. får trailer – folket til at valfarte til Tyskland. Ny kæmpecenter på vej ved Malmø. Discount – butikker vælter frem. Nye åbningstider skævrider butiksstrukturen. Tilbudsaviser koster. Og i Sverige kan man få dagligvarer til halv pris. Men kan man nu også det? Forbrugerråd og skatteministeren er rystet. Butikker skal i fremtiden tænke kreativt. Måske var faglært personale med høj service og varekendskab vejen frem til succes.
Læs mere
En gades død
29. januar 2012

Sådan får et politisk flertal en gade dræbt. Den gamle københavnske handels gade Nørrebrogade er ved at dø.
Se mere

Trængselsring skaber arbejdsløshed
29. januar 2012

Sundbyernes Handelsforening og Centerforeningen for Amagercentret mener, at debatten om Betalingsringen ikke har været inde på faren for arbejdsløshed. Hvis detailhandelen skal udvikle sig, er der brug for mobilitet, og her sætter betalingsringen sine begrænsninger.
Læs artikelen fra Berlingske

29. januar 2012
Der er få gevinster, men store udgifter ved etablering af ringen. Der er begrænset tidsbesparelse. Der er uenighed mellem de Radikale og SF. De Konservative truer med boykot og hvad mener Venstre egentlig? DSB Øresund har store problemer. Cyklistforbundet mener at bilister bliver prioriteret. Men man glemmer detailhandelen, som er afhængige af kundernes fremkommelighed.
Læs mere
29. januar 2012
Pessimismen har ramt detailhandelen på Nørrebro. Dette skyldes både lokale, nationale og internationale forhold. Den store forbrugsfest lader vente på sig. Forbrugerne ved ikke, hvad de har og hvad de får. OECD er også skeptisk. De nordiske naboer har klaret sig langt bedre gennem krisen. Resultatet betyder lukninger og afskedigelser. Og fremtiden byder på en bussluse og en betalingsring.
Læs mere
29. januar 2012
Det er alarmerende og provokerende og fremmer bestemt ikke retssikkerheden, når 37 milliarder kroner skal eftergives. Borger og virksomheder skylder i alt over 72 milliarder kroner. Og gælden vokser hurtig. Skat har det problem, at deres IT – system, der skulle have virket i 2009, stadig ikke virker. Samtidig fyres der løbende en masse skattefolk. Virksomheder beskyldes for mere eller mindre i at snyde for 7 milliarder kroner. Men Skat har nedprioriteret dette område.
Læs mere
28. januar 2012
Detailhandlen kom igennem november med 0-vækst og gik de første 11 måneder 2011 frem med 0,5% i kroner i forhold til de samme måneder i 2010.
Læs mere
27. januar 2012
Mælkekrigen øger discountkrigen på føde- og dagligvaremarkedet som opvarmning til en saneringskrig op til og efter lukkeloven lukkes yderligere ned til efteråret.
Læs mere
27. januar 2012
Nørrebros arbejderbefolkning kunne få både sjæl og legeme renset i Sjællandsgades bad, da det blev placeret lige op ad Simeons Kirken. Man diskuterede, hvilken form for bad, der var mest hygiejnisk. Kvinderne hadede dampbadet. Stedet forvandlede sig til et kultsted. Man hyggede sig i bar røv. Københavns Kommune ønskede ikke at bevare det historiske sted. Og det er selv om planerne om et tyrkisk bad var klar. For Gud og bademestren var alle lige. Nu er stedet blevet fredet. Artiklen er blevet til i samarbejde med www.dengang.dk
Læs mere
14. januar 2012
Sortsynet breder sig blandt forbrugerne. Forbrugertilliden og synet på landets økonomi er stærkt forværret. Historisk lave lønstigninger under inflationen. Flere skatter og afgifter. Privatforbruget vil kun vokse svagt i 2012. Det påpeger Danske Banks økonomer.
Læs mere
14. januar 2012
Dengang strømmede arbejderne til Nørrebro. De bosatte sig under kummerlige forhold i lejekaserner. De oprettede deres egne butikker. Det blev kaldt for kooperation – de blev fulgt fra vugge til grav. Men politimesteren i København mente ikke at socialister og arbejdere skulle have ytringsfrihed, som grundloven ellers foreskrev. Hør om disse historier i Stefanskirken den 20. Februar kl. 19.
Læs mere
11. januar 2012
Et nyt spændende projekt er startet i Bragesgade. Det er projekt ”Erhvervsserviceassistent” Formålet er at få gjort førtidspensionister aktive. Har du et arbejde, der normalt ikke bliver udført, så har du her chancen. Læs her, hvad du gør, og hvor du kan få flere oplysninger.
Læs mere
11. januar 2012
Nye afgifter betyder at det bliver dyrere for Familien Danmark. Smugleriet vil stige. Grænsehandelen på 12 milliarder vil stige yderligere. Det er langt fra Sønderjylland til København. Nye administrative byrder på vej for detailhandelen. Og nye forordninger giver detailhandelen flere problemer. Skatteministeren svarer: ”Kun en dråbe i havet”.
Læs mere
11. januar 2012
Hvorfor er det som om at butikstyveri ikke tages alvorlig. Kun i et ud at ti tilfælde dukker politiet op. Butikkerne udfylder en anmeldelse, gerningsmanden får et girokort, Det var det. Det er ikke særlig præventiv. Måske kunne en større bøde, virke mere afskrækkende. Og større interesse fra politikerne ville måske også hjælpe. Cirka tre milliarder kroner fra butikkerne forsvinder hver år. Vi bringer nogle situationer fra det virkelige liv. Og nogle eksempler på, hvornår politiet burde komme.
Læs mere
8. januar 2012
Københavns City Center mener, at handelen helt vil forsvinde. 84 pct. af butikkerne i Indre By er imod Betalingsringen. Centre med masser af p – pladser vil blive alvorlig ramt. Andre som Rødovre Centrum og City 2 vil score kassen. På Nørrebro vil en bussluse under Højbanen forstærke den negative effekt. Og så må vi ikke for at vide, at trafikken er faldet siden 2006.
Læs mere
8. januar 2012
Glem alt om lønstigninger, seniorordning, pension og efteruddannelse. Arbejd 2 – 3 timer mere hver uge for samme løn. Og så skal overenskomsten vare tre år. Sådan er arbejdsgivernes ønskeseddel. Lønmodtagerne vil have øget tryghed som erstatning for efterlønnen. HK mener, at 100.000 snydes for overenskomst på grund af omstridt regel. En konflikt skimtes til april.
Læs mere
5. januar 2012
Referat af møde i Nørrebro Handelsforening afholdt den 5.01.12 hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade
Læs mere
3. januar 2012
I perioden 1. til 23. december købte danskerne ifølge Netts for 3,2% mere med dankortet end i samme periode i 2010.
Læs mere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16